Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 12 Noi 2019, 12:40

Inceput de sezon 2010 .

Fenomen nou aparut in peisajul cinegetic din Romania . Prin urmare avem cu totii de invatat si discutat despre asa ceva . Sa lasam specialistii sa vorbeasca si sa ne invete si pe noi . Poate peste 3-4 ani legea se schimba si mergem la fazan cu soimul pe manusa !

Moderatori: Peregrinus, Ghinda, goshawkrst

Inceput de sezon 2010 .

Mesajde Peregrinus pe 17 Oct 2010, 00:27

Buna ,

inceput de sezon 2010 .

16 octombrie 2010 - prima zi de vinatoare din anul acesta in revierul de vinatoare a prietenului meu .
O zi mohorita cu ceata si ploie marunta de toamna , din care cauza din totalul soimarilor care s-au anuntat dinainte ca vor veni la vinatoare s-au prezentata doar 10 ( + 2 vinatori veniti in schimb de experienta ) cu : 2 Harrisi , 2 Ulii porumbari , 1 Acvila de munte , 2 Soimi argintii ( F. rusticolus ) si 1 Soim calator + 2 Pointeri de mare clasa .
Din cauza vremii si a umezelii s-au prins doar 2 iepuri de cimp si 1 fazan .

Imagine

Primul iepure a fost prins de catre o femela de Harris , zbor la o distanta de aprox . 200 m , iepurele a fost prins fara probleme - un zbor excelent !

Imagine

Al doilea zbor a fost executat de catre unul dintre Ulii porumbari , un zbor scurt , al carui desfasurare nu l-am putut urmari deoarece atit iepurele cit si uliul au disparut in viteza dupa coltul unei cladiri - cind am ajuns la fata locului , uliul era pe cladirea fabricii BMW , ud leoarca , iepurele nicaieri .
Dupa o recuperare dificila a acestuia de pe cladire a trebuit sa constatam ca era ranit , penajul din coada prezentind urme de singe etc - s-a hotarit o pauza pt. acesta .
Al treilea zbor a revenit Acvilei de munte , care dupa un start scurt cu un rateu pe masura , a lasat iepurele se scape - atacul terminindu-se intr-un lan de trifoi verde , destul de inalt si ud - rezultatul = o acvila uda leoarca scoasa din lupta pt. ziua respectiva !

Imagine

Ciinii , doi pointeri de inalta clasa cu un dresaj pe masura si-au indeplinit datoria cu brio , dindu-si osteneala sa caute pe cimp putinul vinat existent acolo pe o astfel de vreme .

Imagine

A urmat zborul Soimului prietenului meu la fazan , actualmente are o femela de Soim argintiu ( F. rusticolus ) - femela - in al doilea an - greutatea de vinatoare pe ziua de astazi - 1440 g . Dupa pointul ciinilor soimul s-a inaltat la 100 - 120 m de unde a urmat picajul sub un unghi de aprox. 45° , coborire in spatele fazanului sub nivelul de zbor al acestuia ( 1,5 - 2 m ) urmat de o rasturnare pe spate sub fazan , inhatarea acestuia si coborirea la sol - perfect !

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Pe la ora 15,30 a mai aparut un vechi prieten de-al nostru cu o alta femela de Soim argintiu , fapt care ne-a determinat sa despartim trupa de soimari in doua grupe distincte : una in care se gaseau Harrisii si Ulii porumbari , in cealalta cei cu soimii - eu fiind in cea din urma !
A urmat un zbor pt. noul Soim argintiu , care are prostul obicei de a nu astepta destul inaltarea vinatului de catre ciinisi incepe ca urmare sa vineze singur de capul lui , rezultatul - un porumbel de o rasa din rusia , o rasa care zboara f. sus etc. soimul coborind cu porumbelul exact pe porumbarul columbofilului , a proprietarului porumbelului - dupa tirguiala de rigoare intre columbofil si soimar , acesta din urma a trebuit sa-i plateasca columbofilului ca despagubire 10 Euro pt. valorosul porumbel .
Vinatoarea continua , ne reintoarcem spre grupa celor cu ulii si Harisi , pe drum insa vedem un iepure pe cimp intr-o locatie perfecta pt. un atac de uliu sau Haris - sunam pe Mobil si le descriem situatia -vine cel cu Uliul ranit in speranta ca acesta mai poate vina - se intuneca deja si acesta decide totusi sa mai incerce odata - dupa un atac sub orice critica , uliul se aseaza pe un stilp de tensiune ( stilp de asta data protejat ) , de unde dupa un scurt timp zboara intr-un salcim din imediata apropiere .
Apel = zero , uliul find ranit , ud etc . a trebuit lasat in cimp pina miine cind o sa fie recuperat la prima ora .
In paralel , cel cu Soimul calator face aceasi greseala incercind sa mai faca un zbor aproape pe noapte , a disparut cu masina in cautarea soimului , care dupa ce s-a inaltat deasupra noastra in loc sa atace fazanul a disparut in alta directie in noapte - nu stiu cum s-a incheiat cautarea , dar presupun ca si acesta va trebui sa-si caute soimul la prima ora miine dimineata !

Deci cam acesta a fost desfasurarea primei vinatori de anul acesta , am sa fac update continuu si cu celelalte vinatori care vor urma sezonul acesta !

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1851
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Inceput de sezon 2010 .

Mesajde madalin122582 pe 17 Oct 2010, 08:56

Superbe animale ! Felicitari pentru aceasta nobila pasiune.
Cu respect,
Madalin
Membru ANDA
Avatar utilizator
madalin122582
Veteran
 
Mesaje: 2087
Membru din: 11 Ian 2010, 09:44
Locaţie: Rm. Valcea

Re: Inceput de sezon 2010 .

Mesajde camby1 pe 17 Oct 2010, 13:26

frumos
cred ca e ceva foarte spetaculos.
peste tot si nicaieri
camby1
Membru important
 
Mesaje: 153
Membru din: 10 Ian 2009, 19:14
Locaţie: braila

Re: Inceput de sezon 2010 .

Mesajde Peregrinus pe 17 Oct 2010, 17:28

Buna ,

multumim pentru felicitari ! - intr-adevar o pasiune frumoasa si nobila si de obicei foarte spectaculoasa .

Mai atasez o poza cu un Soim argintiu din Labrador , care spre deosebire de cei nordici sint de culoare inchisa , in ceace priveste insa aptitudinile de vinatori - nu sint cu nimic mai prejos decit ceilalti - gata dresati sint cu totii magnifici !

Imagine

Specialist in devenire pt. vinatoarea de rate salbatice , a fost zburat doar ca antrenament pe momeala in timpul pausei dintre partidele de vinatoare .
Dupa cum se prezinta pina acuma se pare ca va iesi un bun vinator de rate din el , de altfel am sa va tin la curent cu performantele lui prin intermediul acestui forum .

O zi buna !

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1851
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Inceput de sezon 2010 .

Mesajde george_i pe 17 Oct 2010, 18:06

Buna Andrei

Acesti soimi sunt intradevar deosebiti.
Dc va fi folosit pt rate, la fazani nu il va folosii??

Asteptam update in continuare si poze :D
Avatar utilizator
george_i
Veteran
 
Mesaje: 606
Membru din: 20 Iul 2008, 18:53
Locaţie: sibiu

Re: Inceput de sezon 2010 .

Mesajde Peregrinus pe 18 Oct 2010, 07:14

Buna george_i ,

fiecare specie de vinat in parte are un mod de viata deoasebit , obiceiuri deosebite etc. si pt. obtinerea unei pasari cu performantele similare celui care doboara iepurele din prima lovitura este nevoie de o pasare specializata doar pe un anumit gen de vinat .
Pt. obtinerea unei astfel de specializari este nevoie printre altele , de mult timp , ambitie de fier , cunostiinte in domeniu si mult vinat !
Soimii argintii sint pasari de prada excelente , spre deoasebire de Soimul calator insa performantele se lasa asteptate un timp mai indelungat datorita faptului ca in toate actiunile lor acesti soimi sint foarte precauti , este o caracteristica a tuturor soimilor din familia hierofalco gen Soim dunarean , Soim sudic etc.
Dar odata lectia invatata devin perfecti in actiunile lor si ca atare este o placere sa-i vezi coborind in picaj in urma vinatului - adevarat fiind si faptul ca picajul nu este atit de spectaculos ca cel al calatorului dar totusi frumos !

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1851
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Inceput de sezon 2010 .

Mesajde george_i pe 18 Oct 2010, 10:35

Buna Peregrinus

Tu ce vanatoare preferi la rate sau fazani??

Poti sa descri aceste vanatori cu soimii pe scurt, fiecare in parte ?? :D
Avatar utilizator
george_i
Veteran
 
Mesaje: 606
Membru din: 20 Iul 2008, 18:53
Locaţie: sibiu

Re: Inceput de sezon 2010 .

Mesajde Peregrinus pe 18 Oct 2010, 14:58

Buna george_i ,

ar fi de scris prea multe daca as incepe aici sa descriu in amanunt fiecare gen de vinatoare in parte , dar pot incerca sa fac o descriere comparativa mai scurta a acestora :

Pt. vinatoarea fazanilor se practica de obicei vinatoarea cu soimi cu urmarire de la inaltime :

- vinatoarea la fazani comparativ cu cea a ratelor salbatice este mult mai usoara in sensul ca se desfasoara pe un teren mult mai accesibil atit d.p.d.v a soimului cit si a soimarului .
Daca soimul a invatat lectia va incerca sa ajunga si sa doboare fazanul pina ajunge la urmatoarea tufa / cultura etc, daca scapa , etica soimaritului interzice insa revinarea aceluiasi exemplar de vinat scapat odata din ghearele soimului ! In acest caz va trebui cautat un alt fazan .

- o vinatoare reusita a ratelor salbatice se poate executa atit cu soimi cu urmarire de la inaltime cit si cu soimi de pumn , vinatorile acestea fiind conditionate de mai multi factori , printre care :

Pt. vinatoarea cu urmarire de la inaltime :

a ) este nevoie ca apa / balta sa nu fie prea intinsa pt. ca acesta sa poata fi ridicata mai usor din apa , rata in cauza se ridica extrem de greu de pe apa protectoare atita timp cit vede soimul rotind deasupra capului
b ) in cazul in care rata se ridica si nu a fost doborita la primul picaj al soimului incepe o urmarire la distanta mare , la viteze de croaziera mare , daca rata observa ca distanta dintre ea si urmaritor scade incearca sa se apropie din nou de balta unde printr-o coborire spectaculoasa incearca sa atinga cit mai repede oglinda apei urmata de o scufundare rapida etc . daca balta nu este prea intinsa este mai greu ratei aflata in urmarire sa se refugieze pe acesta si ca atare soimul are sanse mari ca in urmarire sa se mai inalte odata si sa mai incerce inca un atac sperind ca acesta sa fie incununat de asta data de succes .
c ) este un avantaj enorm daca in apropierea baltii de unde am ridicat rata , sa nu fie si alte balti , riu curgator etc. unde rata in cauza s-ar putea refugia avind in vedere viteza ei de zbor .

Pt. vinatoarea cu un soim de pumn :

Presupunind ca rata in cauza a fost ridicata de catre ciini , este lansat soimul de pe pumn etc pt. derularea vinatorii avem de obicei nevoie sa fie indeplinite doar punctele b si c descrise mai sus !
Trebuie sa subliniez insa ca pt. acest gen de vinatoare avem nevoie de un soim extrem de rapid si puternic in urmarie altfel sansa unui succes este minima !

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1851
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Inceput de sezon 2010 .

Mesajde madalin122582 pe 18 Oct 2010, 16:18

Peregrinus scrie:etica soimaritului interzice insa revinarea aceluiasi exemplar de vinat scapat odata din ghearele soimului !

Ma gandesc ca un soim poate produce rani destul de grave unui fazan scapat. De ce spui ca etica interzice revenirea la acelasi fazan? Nu este asemanator vanatului cu arma? Odata ranit, e bine sa il cauti pana il gasesti. E pacat sa se piarda.
Peregrinus scrie:rata in cauza se ridica extrem de greu de pe apa protectoare atita timp cit vede soimul rotind deasupra capului

un lucru pe care nu il stiam. Logic era sa fuga, sa se ascunda, eventual sa se scufunde
Membru ANDA
Avatar utilizator
madalin122582
Veteran
 
Mesaje: 2087
Membru din: 11 Ian 2010, 09:44
Locaţie: Rm. Valcea

Re: Inceput de sezon 2010 .

Mesajde Peregrinus pe 18 Oct 2010, 18:42

Buna madalin122582 ,

la vinatoarea cu soimi ranile rezultate in urma unui atac nereusit , in care fazanul a fost atins , sint de obicei de suprafata , neafectind in mod negativ viabilitatea vinatului scapat .
Acest lucru se poate constata relativ usor dupa felul zborului si a comportamentului fazanului dupa ce a scapat de atacul soimului .
Daca se observa insa ca acesta este afectat in vreun fel in urma atacului cu siguranta trebuie cautat ! - in acest caz nu se mai aplica desigur acea lege nescrisa de etica a soimaritului .

Exact , din aceasta cauza am spus ca acest gen de vinatoare este mai greu decit vinatoarea fazanului - rata fiind foarte greu de ridicat din apa chiar de catre ciinii cei mai buni mai ales atunci cind vede rotind soimul la mare inaltime deasupra ei .
Ca o mica paranteza , in evul mediu in astfel de cazuri ajutoarele de soimari se dezbracau si intrau ei in apa pt. a le ridica de pe apa , fapt care se poate vedea in unele carti vechi , stampe etc .

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1851
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Inceput de sezon 2010 .

Mesajde Sly_Fox pe 18 Oct 2010, 18:44

Frumos, bravo. Mi-a placut faza cu porumbelul de rasa, a coborat cu el in gheare exact in curtea columbofilului. :lol:
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Avatar utilizator
Sly_Fox
Veteran
 
Mesaje: 4567
Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
Locaţie: Ialomita

Re: Inceput de sezon 2010 .

Mesajde Viktor pe 18 Oct 2010, 23:23

Foarte bine punctat, dar despre vanatoarea cu uliul porumbar (femela) la fazani ce ne poti spune?
Avatar utilizator
Viktor
Membru important
 
Mesaje: 188
Membru din: 08 Noi 2007, 15:32
Locaţie: goshawk's wings

Re: Inceput de sezon 2010 .

Mesajde Peregrinus pe 19 Oct 2010, 06:13

Buna Viktor ,

daca vinatoarea este legala , ai un revier cu fazani , iepuri etc , esti insotit si de unul sau doi pontatori bine dresati o sa fie o vinatoare palpitanta cu siguranta !
Uliul nu este cu nimic mai prejos decit soimii atita doar ca aici difera technica de vinatoare , care in acest caz se desfoara la firul ierbii , picajul scinteietor al soimului fiind inlocuit in acest caz cu zboruri rapide explozive de sprinter pe distante relativ scurte .
Daca distanta si pozitia de lansare au fost bune are sanse mari ca atacul sa fie incununat de succes !
Femelele de Uliu porumbar de obicei nu se specializeaza doar pe vinatoarea fazanului ci se poate folosi fara probleme prea mari atit la vinatoarea fazanului , potirnichii a prepelitei cit si la vinatoarea de iepuri de cimp , de vizuina etc .
In acelasi timp se poate folosi si la vinatoarea ciorilor grive , a cotofenelor precum si a gaitelor - in acest caz este nevoie ca acesta sa fie obijnuit cu masina precum si cu lansarea acestuia din mersul masinii , in alt mod sa nu se incerce acest gen de vinatoare deoarece in scurt timp rezultatele o sa se apropie rapid de zero !
In mare putem vedea in uliu , o pasare de prada universala , cu un potential urias de vinatoare care ofera atit soimarului cit si eventualilor insotitori garantat scene de vinatoare de neuitat !

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1851
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Inceput de sezon 2010 .

Mesajde Peregrinus pe 19 Oct 2010, 13:59

Buna Sly_Fox ,

da , astfel de cazuri sint extrem de rare in soimarit , este cred ca a doua oara in 23 de ani cind vad Live un asemenea caz .
Soimarul in cauza are o problema mare cu soimul lui , trebuind sa ia masuri urgente pina nu devine obicei , cel mai usor ar fi prin practicarea vinatorii in reviere care nu se situeaza in apropierea comunitatilor umane dar care trebuie sa aibe fazani mai multi , astfel ca soimul sa nu fie nevoit sa astepte prea mult in cazul cind in fata ciinelui in loc de fazan este saltat un iepure etc .
Daca nu ia masuri , va fi nevoie de scoaterea temporara a acestui soim de la vinatoare si daca aceasta masura nu ajuta scoaterea totala a acestuia de la actiunile vinatoresti - ar fi pacat deoarece este un soim foarte bun !

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1851
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Inceput de sezon 2010 .

Mesajde Viktor pe 19 Oct 2010, 21:32

Multumesc!

Spuneti ca normal, de pe pumn la ciori si cotofene nu sunt sanse cu femela de porumbar, totusi, ascuns, luate prin surprindere nu merge? Nu Cred ca toti ce incearca dispun de masina.
Avatar utilizator
Viktor
Membru important
 
Mesaje: 188
Membru din: 08 Noi 2007, 15:32
Locaţie: goshawk's wings

Re: Inceput de sezon 2010 .

Mesajde Peregrinus pe 20 Oct 2010, 06:04

Buna Viktor ,

sint sanse si pe jos , dar foarte slabe chiar si ascuns printre tufe etc , dar si acestea pt. foarte scurt timp , tot neamul corvidelor invata extrem de repede , mult prea repede decit ne-am dori noi s-o faca !
Stiu ca este greu de inteles acest lucru , dar din pacate acesta este adevarul ! - toti cei care au incercat au lasat-o balta deoarece in timp devine aproape imposibil sa te mai poti apropii de ele , mai ales ca pe jos se poate accesa de obicei doar unul si acelasi revier , fapt care are ca rezultat cresterea atentiei corvidelor de aici la orice zgomot suspect sau alarma de pasarele mici - pitigoi etc , dupa care se aude o alarma scurta si tot neamul corvidelor cu mic cu mare schimba locatia cu una mai linistita !
Cred ca orice vinator cu arma de vinatoare care a incercat acest gen de vinatoare iti poate spune cite o poveste intreaga referitoare la aceasta vinatoare !

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1851
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Inceput de sezon 2010 .

Mesajde Viktor pe 21 Oct 2010, 17:07

Aveti mare dreptate, sunt foarte destepte, nu le poti pacali asa usor!
Pana la urma, fara masina tot la fazani merge cu o femela mica, merge mai greu, dar dupa cativa lansati, sa stie ca poate prinde, o sa-si dea drumul, ce credeti?
Avatar utilizator
Viktor
Membru important
 
Mesaje: 188
Membru din: 08 Noi 2007, 15:32
Locaţie: goshawk's wings

Re: Inceput de sezon 2010 .

Mesajde Peregrinus pe 22 Oct 2010, 05:49

Buna Viktor ,

prepelitele , potirnichile si fazanii exercita o atractie magnetica asupra uliilor , acestia din urma pot fi vinati fara probleme si cu ajutorul unui mascul puternic de porumbar conditia primordiala fiind insa o vinatoare legala altfel esti pasibil de pedeapsa !

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1851
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Inceput de sezon 2010 .

Mesajde Viktor pe 22 Oct 2010, 18:48

Da, bineinteles.
Avatar utilizator
Viktor
Membru important
 
Mesaje: 188
Membru din: 08 Noi 2007, 15:32
Locaţie: goshawk's wings

Re: Inceput de sezon 2010 .

Mesajde Peregrinus pe 24 Oct 2010, 13:52

Buna ,

ieri si azi au fost programate ca zile de vinatoare dar datorita vremii mizerabile aceasta a trebuit aminata pina la sfirsitul saptaminii viitoare .

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1851
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Inceput de sezon 2010 .

Mesajde Peregrinus pe 01 Noi 2010, 23:06

Buna ,

01 noiembrie 2010 . A doua vinatoare din anul acesta care a avut loc in revierul de vinatoare a prietenului meu .
N-a fost o zi prea interesanta deoarece am avut echipe mici , omogene din punct de vedere a pasarilor de prada , astfel prima echipa a fost formata de asta data doar din soimari cu 4 Harrisi cealalta fiind formata din soimari cu doar 2 Soimi argintii .
Am insotit la inceputul dupa amiezii echipa cu Harrisii lasind soimii in masini pt. mai tirziu astfel ca acestia sa fie intr-o forma de vinatoare mai buna pe mai tirziu .
Am vazut in acesta zi in jur de 13 - 14 iepuri de cimp precum si 3 - 4 fazani .
Numarul mic de fazani se datoreaza faptului ca au fost recoltate culturile de porumb din revier , cocenii fiind de asemenea taiati , astfel ca fazanii nu prea mai au protectie adecvata deasupra capului .
S-au vinat doar 2 iepuri de cimp precum si un fazan care ca de obicei a fost prins in mare stil .
Am introdus fotografii relativ multe pe acest post deoarece la sfirsitul vinatorii cerul s-a colorat in culori foarte deosebite , nuoante de rosu etc . rar vazute pe aici , pe acest fond am facut citeva fotografii destul de reusite .
Precum am spus , in prima parte am insotit trupa cu Harrisii - a fost o vinatoare frumoasa din partea acestor pasari dar cam monotona pt. gustul meu .

In jurul orei 13 ne-am alineat in vederea inceperii vinatorii , avind in vedere ca cu Harrisii am vinat de asta data fara ciini a trebuit sa indeplinim si rolul gonasilor . Printre participanti am avut 2 soimari care au venit tocmai din Austria / Tirol , deoarece pe acolo nu au iepuri sint nevoiti sa se deplaseze la astfel de distante pt. a avea sansa sa vineze acest vinat .

Imagine

Alinirea - toti participantii se aliniaza astfel ca fiecare soimar cu pasare de prada sa aiba in stinga si in dreapta lui cite un participant ( gonaci )

Imagine

N-a durat mult si a sarit primul iepure - intre participanti a fost un soimar cu un Harris poaspat introdus la aceasta vinatoare , fara prea multa experienta in prinderea iepurilor de cimp , pt. a-l ajuta s-a decis aruncarea in urma prazii a doi Harrisi deoadata ( unul avind multa experienta in domeniu ) astfel ca impreuna sa prinda mai repede si mai usor iepurele de cimp .
Zis si facut , a saltat iepurele , au plecat rapid de pe pumn ambele pasari , o urmarire scurta - prindere !

Imagine

Harrisul fara experienta a primit o gusa plina pe acest iepure din motive cunoscute de soimari .

Imagine

Ajunsi la o ridicatura de pamint cu tufisuri salta al doilea iepure , pleaca alt Harris de pe pumn , urmarire de la inaltime a iepurelui dat. faptului ca acesta a fost lansat din virful ridicaturii de pamint de catre soimar - am crezut la inceput ca n-o sa mai poata prinde iepurele , dar pasarea a executat un semipicaj de la vreo 8m inaltime cu o intoarcere in jurul axei proprii , un tipat scurt si prindere - excelent !


Imagine

Imagine

In jurul orei 17 am parasit echipa cu Harrisii si ne-am alaturat echipei soimarilor cu soimi plecind cu acestia cu masinile in celalalt capat al revierului astfel ca echipele sa nu se deranjeze intre ele sau sa se intimple lucruri mai grave . Pe la ora 17,20 primul aret din partea pointerului , prietenul meu elibereaza soimul care se grabeste sa ajunga cit mai sus deasupra ciinelui . in momentul in care acesta este pozitionat exact deasupra ciinelui se salta fazanul , un zbor repezit al acestuia deasupra tufelor de pe marginea drumului , urmat de un picaj fantastic din partea soimului , trec citeva secunde in care fazanul poate parcurge doar o scurta distanta - si prindere ! excelent !

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Pina minca primul soim asigurat cu coarda scurta de catre prietenul meu , se poate face o a doua vinatoare cu al doilea Soim argintiu - dar se intimpla ceva neprevazut , in timp ce soimarul scoate soimul din masina cade de pe capul acestuia scufia , soimul se elibereaza si zboara deasupra revierului . S-a hotarit chemarea acestuia pe momeala unde urma sa-si primeasca si portia de mincare , fara a mai urma o vinatoare cu acesta datorita faptului ca era deja tirziu si incepea sa se intunece :

Imagine

Pina la reintoarcerea soimului in cauza este timp pt. o mica recapitulare a evenimentelor din timpul vinatorii , discutii care s-au purtate pe fondul unui splendid apus de soare .

Imagine

Prietenul meu Jürgen - soimarul - cu unul din soimii lui preferati , acesta fiind specialist in vinarea fazanului si a potirnichilor foarte rare pe la noi , ca de altfel si in alte parti ale Europei .

Imagine

Imagine

Sfirsitul unei frumoase zile de vinatoare pe fondul unui splendid apus de soare !

Imagine

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1851
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Inceput de sezon 2010 .

Mesajde george_i pe 02 Noi 2010, 00:42

Buna Andrei

Super pozele, foarte reusite din punctul meu de vedere.

Soimi acestia argintii sunt foarte frumosi, sunt superiori altor soimi, calatori sau sacrii??
Avatar utilizator
george_i
Veteran
 
Mesaje: 606
Membru din: 20 Iul 2008, 18:53
Locaţie: sibiu

Re: Inceput de sezon 2010 .

Mesajde Peregrinus pe 02 Noi 2010, 17:49

Buna george_i ,

n-as putea spune - superiori , dar comparativ cu acestia , la vinatoare se observa o diferenta in ceace priveste puterea de lovire , care este si ca urmare a marimii lor ( 1440g greutate de vinatoare ) , a masei puse in miscare etc. - invata mai greu , dar daca au priceput despre ce este vorba incearca sa faca totul ca la carte , este ceva specific familiei hierofalco .

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1851
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Inceput de sezon 2010 .

Mesajde Peregrinus pe 06 Noi 2010, 20:56

Buna ,

Simbata 6.11.2010 . Zi de vinatoare , cer inorat cu vint relativ puternic .
S-au adunat soimari cu 2 Harisi , 2 Sorecari cu coada rosie ( Red tail ) unul de variatiune deschisa si celelalt de variatiune inchisa ( exista in jur de 17 variatiuni ) , si 4 soimi ( hibrizi ) .
Am vazut doar iepuri , in numar de 9 buc. , nici un fazan .
S-au prins 3 iepuri , restul de 6 zboruri au fost executate cu sorecarii cu coada rosie - toate rateuri .
Sorecarii au cam ratat astazi dar in schimb au avut un apel de fier comparativ cu apelul Harisilor prezenti la aceasta vinatoare .
Soimii n-au avut astazi nici o ocazie de zbor , deci au fost zburati doar pe momeala trasa de un zmeu soecial la mare inaltime .
Atasez in continuare citeva fotografii de la vinatoare de astazi :

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1851
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania


Înapoi la Vanatoarea cu pasari de prada

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori

Publicitate