Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 13 Dec 2019, 00:05

Muschiulet de caprioara la gratar cu sos de hrean

Nu exista vanator care sa nu vrea sa si guste din bucate . Retetele sunt diverse , una mai gustoasa ca alta , de aceea va invitam sa ne impartasiti din experienta Dvs culinara .

Muschiulet de caprioara la gratar cu sos de hrean

Mesajde silubilu pe 05 Sep 2013, 12:46

In continuare va prezint o reteta incercata doar o data (caprioara n-a avut mai multi muschiuleti):

Cele necesare sunt:

- 1 muschiulet de caprioara
- Sare
- Piper negru proaspat macinat
- 2 lingurite amestec de: cimbru, oregano, rozmarin si busuoic, luati cate un fir din fiecare daca le aveti proaspete si le tocati marunt, daca nu, sunt bune si cele uscate.
- 3 lingurite de ulei de masline

Pentru sos:

- o canuta de smantana dulce pentru gatit
- 2 lingurite de hrean proaspat ras, daca nu aveti proaspat puteti folosi din cel de la borcan
- 2 lingurite de patrunjel proaspat tocat

1. Amestecati: sarea, piperul, condimentele si uleiul intr-un bol apoi turnati acest amestec peste muschiulet, asigurati-va ca a fost acoperit pe toate partile de acest amestec si apoi il puneti la frigider pentru minim doua ore.

2. Daca nu aveti disponibil un gratar puteti folosi o tigaie grill bine incinsa.

3. Asezati muschiuletul in tigaie (Atentie, daca e prea lung si nu incape, il taiati in doua bucati egale) si il rumeniti pe toate partile. Daca preferati sa fie fie facut medium sau medium rare, ar trebui sa fie gata dupa 5-6 minute.
Daca il vreti bine facut, dupa cele 5-6 minute pe gratar il transferati intr-o tava potrivita pentru dimensiunea lui si il puneti la cuptor la 160 - 170 de grade timp de alte 6-7 minute. (Daca aveti un termometru pentru cuptor e mult mai usor, eu l-am lasat pana a atins temperatura de 70 de grade).

4. Il scoateti din cuptor si il lasati sa se odihneasca pe un fund de lemn pentru aproximativ 10 minute.

5. Pentru sos amestecati smantanta pentru gatit cu hreanul si cu patrunjelul, asezonati cu sare.

Taiati muschiuletul in felii foarte subtiri si serviti cu sosul de hrean si orice garnitura doriti, cartofi pasati sau natur..

Pentru mine acesta a fost cea mai buna masa din caprioara..pe locul 2 e pastrama.

Sper sa va placa, astept feedback-uri.

Numai bine !
Singurii oameni care percep întregul tablou sunt cei care ies afară din cadru. - Salman Rushdie
Avatar utilizator
silubilu
 
Mesaje: 18
Membru din: 20 Aug 2012, 22:24

Re: Muschiulet de caprioara la gratar cu sos de hrean

Mesajde iliealexandruionut pe 05 Sep 2013, 17:29

cred ca o sa ne placa....ms pt ,,simplu usor si bun,,.
va propun si eu o retea:
1.pulpa de caprioara(una intreaga dar dezosata)
2. 5/6 morcovi mari
3. cateva ciuperci mari..sa zicem 3.
4. doua cepe cat mai mari.
5.un paharel de palinca 50ml.
6.sare ,piper,doua linguri de boia dulce,
7.o capatana de usturoi intreaga.

Se taie morcovii si se aseaza pe fundul unei tavi,se pune carnea deasupra,ciupercile,ceapa despicata in foi cat mai mari peste carne,palinca inca de la inceput,capatana de usturoi doar pana da un prim clocot apoi se scoare.Se acopera totul cu apa si se pune la cuptor la cca 180 grade.dupa 30 minute se adauga sarea,piperul si boiaua. cand este aproape gata fiarta carnea se pune o lingura mare de bulion(28%) si se mai da la cuptor cam 15 min la temp mai mare 200grade. rezultatul...o pulpa cu crusta de ceapa si legume minunate alaturi de o mamaliguta si inca o palinca(sau doua :lol: )
pofta buna tuturor.
citeste mult..invata..si mai apoi incearca!
iliealexandruionut
Veteran
 
Mesaje: 776
Membru din: 10 Mar 2012, 14:26

Re: Muschiulet de caprioara la gratar cu sos de hrean

Mesajde bliviu pe 05 Sep 2013, 19:41

Imi ploua in gura. :lol: care sa o fac prima :?:
Avatar utilizator
bliviu
Veteran
 
Mesaje: 329
Membru din: 17 Mar 2013, 21:44


Înapoi la Retete culinare vanatoresti

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori

Publicitate