Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 24 Aug 2019, 16:27

Ciorba de peste pescareasca

Nu exista vanator care sa nu vrea sa si guste din bucate . Retetele sunt diverse , una mai gustoasa ca alta , de aceea va invitam sa ne impartasiti din experienta Dvs culinara .

Ciorba de peste pescareasca

Mesajde valpangica pe 05 Oct 2006, 17:41

O reteta de ciorba de peste pescareasca , ca in Delta :

- 2-3 kg de peste marunt - caras , biban , avat , platica , rosioara , albitura , samd ( cu cit mai variat cu atit mai bine )
- maruntaie de la peste mare - cozi , capete , aripioare , ficati , icre , lapti , etc

Se pune pestele la fiert ( preferabil intr-un ceaun ) si se fierbe pina se albeste si devine moale . Acum se adauga legumele astfel :

- 3 cartofi taiati in sferturi
- 2 cepe taiate julien
- 2 morcovi - taiati rondele
- 1 telina feliata

Se lasa la fiert pina se fierb si legumele si pestele se desprinde de pe oase . Se face zeama de dres din :

- 2 linguri smintina
- 2 linguri otet
- 1 ou crud - batut bine

Inainte de ultimul clocot se adauga zeama de dres si se lmai lasa la fiert inca 2-3 minute sa se lege oul .
Dupa oprirea focului se adauga 2-3 maini de leustean proaspat . Zeama se strecoara si se serveste intr-un vas de ceramica . Bucatile de peste se pun pe un platou si se sevesc linga oala de zeama .
Se fac si un mujdei de usturoi frecat - catei de usturoi zdrobiti , ulei si 1 lingura de iaurt ( ca sa nu arda la stomac ) . Se omogenizeaza pina usturoiul se transforma intr-o pasta alba , groasa .

Pofta buna !

Imagine

Imagine
Ultima oară modificat de valpangica pe 12 Oct 2006, 17:15, modificat de 2 ori în total.
valpangica
Site Admin
 
Mesaje: 1203
Membru din: 03 Ian 2004, 14:45
Locaţie: Bucuresti

Mesajde violiv pe 07 Oct 2006, 13:08

O varianta mai elaborata un pic:
- aceleasi proportii si cantitati ca mai sus, acelasi procedeu pana cand pestele e fiert
- se scoate pestele mic
- se adauga legumele
- se aduga un peste mare (crap 2-3 kg, salau. stiuca de peste 1kg) fara cap, coada si aripioare, taiat in bucati mari - 0,5 kg
- se continua fierberea pana cand morcovii sunt fierti
- pestele se scoate cu grija separat si se serveste rasol impreuna cu legumele
- se drege ciorba ca mai sus (sau cu 1/2 l bors in loc de otet si atunci este bors pescaresc) si se serveste dupa rasolul de peste.
Secrete:
- pestele mic scos initial se da la caini,
- haholii pun si o jumate de varza alba, dupa gust,
- o radacina de hrean rasa intr-o cana de lapte se potriveste perfect la rasol,
- gustul deosebit este dat de apa (trebuie din Dunare sau canale mari) si de bors (la ei se face bors folosind pentru fermentatie drojdie de vin obtinuta prin muierea unor felii de paine in spuma mustului care fierbe, pastrate apoi uscate),
- trebuie mancata inainte de apusul soarelui, pe malul apei, din vase de lut, cu lingura de lemn si cu prieteni buni alaturi,
- nu mancati prea mult ca urmeaza panda de seara la rate!!!
Pofta buna, Vio
violiv
Veteran
 
Mesaje: 7226
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Mesajde Marius pe 07 Oct 2006, 13:54

violiv scrie: trebuie mancata inainte de apusul soarelui, pe malul apei, din vase de lut, cu lingura de lemn si cu prieteni buni alaturi,


Toate bune, dar daca n-ai lingura de nici un fel, cu ce mananci ciorba???

Eu am fost in situatia asta in delta, dar "meseriasul" cu care eram, ne-a dat solutia: Scoica (jumatate) de pe marginea canalului, spalata bine si infipta pana in despicatura (facuta pe loc cu cutitul) unui lemn mare cat o coada de lingura. :wink:

Pofta buna!!
Marius
Veteran
 
Mesaje: 3046
Membru din: 03 Aug 2004, 21:09
Locaţie: Bucuresti

Re: Ciorba de peste pescareasca

Mesajde ventura pe 05 Feb 2009, 12:08

Tot o ciorba de la mama ei...

2-3 kg peste mic(caras, biban, platica rosioara...) curatat se pune la fiert intr-un ceaun mare(preferabil pirostii).
Dupa ce clocoteste se adauga 2 cepe mari taiate in 4, 2 morcovi taiati la fel, o bucata de telina taiata cuburi si se lasa la fiert vreo ora si jumatate(pana se dezmembreaza carnea de pe peste).
Se adauga bucati mari de peste(crap, somn, salau) si se lasa la fiert.
Se pune apoi o legatura mare de leustean proaspat si se lasa inca 15 min.
Se scot bucatile de peste si se aseaza pe un platou cu capac.
Zeama se strecoara si se drege cu 3 galbenusuri de ou si 500g smantana.
Pestele se serveste langa ciorba cu maioneza de usturoi.
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Avatar utilizator
ventura
Veteran
 
Mesaje: 992
Membru din: 01 Mai 2008, 20:12
Locaţie: Focsani

Re: Ciorba de peste pescareasca

Mesajde Alin3006 pe 25 Feb 2009, 22:51

M-ati omorat! Ma duc maine dupa peste, nu mai suport!
Alin3006
Veteran
 
Mesaje: 6462
Membru din: 26 Sep 2007, 12:35
Locaţie: bucuresti

Re: Ciorba de peste pescareasca

Mesajde Adrian S pe 26 Feb 2009, 11:30

N-avusai de lucru si ma apucai sa citesc intreg topicu. Mare gresala. Ma lua cu lesin. :lol:
Cred ca de pofta ma apucai sa vorbesc olteneste. :D
Aia de la Shogun, n-au ciorba de peste?
@Val nu sughiti?
Mai fratilor, nu mai puneti poze cu mancare ca dau dracu in icter.
Adrian S
Veteran
 
Mesaje: 1204
Membru din: 02 Aug 2007, 10:08
Locaţie: Bucuresti

Re: Ciorba de peste pescareasca

Mesajde radubichis pe 05 Mar 2009, 10:35

Mai terminati cu retetele astea ca-mi ploua in gura torential :D
Avatar utilizator
radubichis
Veteran
 
Mesaje: 1728
Membru din: 31 Aug 2006, 10:23
Locaţie: Hunedoara

Re: Ciorba de peste pescareasca

Mesajde VANATORU77 pe 07 Mar 2009, 21:23

Asha mai tata,.........retzeta si pozele te trimit direct pe marginea apei la pescuit sau vanatoare.
Super retzeta, sotziile noastre i-shi doresc de multa vreme sa scoata o ciorba ca asta acasa darrr......nu prea iese tata, acolo e mama ei pe balta. Felicitari!
E mai bine sa fi invins, acolo unde victoria e pagubitoare.(P-S).
Avatar utilizator
VANATORU77
Veteran
 
Mesaje: 511
Membru din: 06 Ian 2009, 00:49
Locaţie: Gradinari C-S

Re: Ciorba de peste pescareasca

Mesajde Tranan pe 23 Ian 2010, 04:11

M-a interesat de mult o reteta buna de ciorba de peste si am gasit in sfarsit ce vroiam. Oare merge si cu macrou, somon, hering sau pastrav? Apa de Dunare etc...mai greu dar poate gasesc ceva asemanator pe aici. :lol:
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Avatar utilizator
Tranan
Veteran
 
Mesaje: 1656
Membru din: 01 Feb 2009, 21:13
Locaţie: SUEDIA

Re: Ciorba de peste pescareasca

Mesajde Ursus2006 pe 23 Ian 2010, 06:24

Tranan scrie:M-a interesat de mult o reteta buna de ciorba de peste si am gasit in sfarsit ce vroiam. Oare merge si cu macrou, somon, hering sau pastrav? Apa de Dunare etc...mai greu dar poate gasesc ceva asemanator pe aici. :lol:


Cu macrou nu cred ca merge: doar doua lucruri miros ingrozitor in lumea asta, pi.da si macroul !
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Avatar utilizator
Ursus2006
Veteran
 
Mesaje: 2473
Membru din: 08 Iun 2005, 17:21
Locaţie: Deva. HD

Re: Ciorba de peste pescareasca

Mesajde scirocco pe 23 Ian 2010, 12:19

Tranan scrie: Apa de Dunare etc...mai greu dar poate gasesc ceva asemanator pe aici. :lol:


Sincer, ma indoiesc ca ai putea gasi pe acolo ceva asemanator, oricat te-ai stradui,o apa atat de "pura",plina de pet-uri si cutii goale de bere(diferite marci :D )precum si cateva lesuri de animale, care sa dea savoare ciorbei de peste (fie el si macrou, in ciuda opozitiei manifestate de Ursus :lol: ) cum ai fi gasit in Delta Dunarii.D-aia ciorba noastra e mai buna ca a lor... :lol: :lol:
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
Avatar utilizator
scirocco
Veteran
 
Mesaje: 2044
Membru din: 31 Iul 2006, 13:17
Locaţie: Bucuresti

Re: Ciorba de peste pescareasca

Mesajde Avenger pe 23 Ian 2010, 16:40

Voi chiar nu stiti ca in zeama de la ciorba se pune usturoi pisat si frecat "ca maioneza"? :cry:
Avenger
Nou membru
 
Mesaje: 39
Membru din: 06 Aug 2009, 18:58

Re: Ciorba de peste pescareasca

Mesajde Bogdanis pe 13 Mar 2011, 14:10

Ciorba asta se face cu bors?
Bogdanis
 
Mesaje: 1
Membru din: 13 Mar 2011, 14:08

Re: Ciorba de peste pescareasca

Mesajde sturionu pe 15 Mar 2011, 12:59

Naaah, mujdeiul trebuie sa stea in picioare, ca un mic vulcan sidefiu... Poet, dar satul!
Daca este corect facuta si mancata asa cum spune vio, cam in 30 de minute, inca fierbinte, se face ca piftia!!!
Asa ca dati-i zor!!!


Stu
Avatar utilizator
sturionu
Membru important
 
Mesaje: 146
Membru din: 25 Feb 2009, 10:54


Înapoi la Retete culinare vanatoresti

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori

Publicitate