Cine are o reteta verificata ptr. un miel la ceaun?
Multumesc anticipat!
Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Ajutor ptr. o reteta miel la ceaun
10 mesaje • Pagina 1 din 1
Ajutor ptr. o reteta miel la ceaunCine are o reteta verificata ptr. un miel la ceaun?
Multumesc anticipat!
Re: Ajutor ptr. o reteta miel la ceaunMda, am facut de capul meu pan'la urma
Re: Ajutor ptr. o reteta miel la ceaunIti dau adresa? Cu Fan courier ajunge in 24 h.
fii bun si da reteta, ca arata tare bine!
Re: Ajutor ptr. o reteta miel la ceaunDe capul tau - de capul tau, dar spune-ne cum ti-a iesit?
Cei din jur ce au spus, au apreciat marfa? Care a fost reteta minune? Alin - SV "Ca ale Mele sint toate fiarele pamintului,..." Psalmul 49:11
http://www.punte-spate.ro
Re: Ajutor ptr. o reteta miel la ceaunSi mai vroiam sa te intreb ceva off-topic, ca am vazut ca esti din Galati. A aparut scrumbia de Dunare? Cam cat e kilogramul?
Alin - SV "Ca ale Mele sint toate fiarele pamintului,..." Psalmul 49:11
http://www.punte-spate.ro
Re: Ajutor ptr. o reteta miel la ceaun
Neeeee...o prind brailenii pe toata.... Dau apa prin sita! cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: Ajutor ptr. o reteta miel la ceaun[quote="katlin"]Mda, am facut de capul meu pan'la urma
Sa ne fie cu iertaciune, cataline, dar cred ca pe 11 aprilie forumistii care stiau retete din astea erau ocupati cu propriul ceaun sau se aflau deja in stare vegetativa Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Ajutor ptr. o reteta miel la ceaunDaa, cam tarziu m-am trezit, dar voiam sa fac ceva diferit, nu numai miel la cuptor sau gratar.
Deci cam asa am procedat: 3kg de carne, parpolite un pic in ulei dupa care le-am scos afara. Am tocat 7 cepe si le-am aurit in uleiul in care am parjolit carnea, dupa care am adaugat carnea inapoi, piper boabe, sare, foi de dafin, cimbru si nitel oregano. Am pus cam 300ml vin alb si da-i bataie pana a scazut apoi am pus 2 capatani de usturoi tocat marunt si 2 ardei capia facuti cubulete. Deasemeni i-am aruncat si 2 ardei rosii iuti rupti in jumate si inca 300ml vin alb. A stat iar la foc pana a scazut si am adaugat patrunjel si marar verde cam cate o legatura de fiecare tocate si astea marunt. Din nou cam 300ml vin alb, am mai dres din sare si ardei daca vreti mai picant si da-i iar bataie pana a scazut si s-a format un sos. In momentul ala carnea se desprindea de pe oase semn ca era cam gata. Mentionez ca mai tot timpul am mestecat cu lingura de lemn. Servita cu muraturi sau castraveti si un vin rosu. Cam asta a fost, la toti parerea a fost unanima ca a iesit f gustos. A durat cam o ora si un pic, mielul a fost fraged si a stat o noapte condimentat nitel si cu morcov feliute prin el. Scrumbie este, am luat cu 22 lei/kg.
Re: Ajutor ptr. o reteta miel la ceaunO mancare facuta cu grija urmarind niste pasi de baza ( sigilarea carnii prin prajire si mult vin) nu poate iesi decat gustoasa.
Data viitoare incearca sa renunti la marar (e foarte puternic si tinde sa eclipseze putin mielul). Reteta ta seamana cu cea pe care o folosesc la ceaunul de vanat. Foarte simplu si gustos.
Re: Ajutor ptr. o reteta miel la ceaunRecunosc ca m-am inspirat si de pe niste retete gasite pe net, habar aveam cum sa incep.
Si ca la un vanator care se respecta nu putea lipsi si ceva vanat: iepure afumat
10 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Retete culinare vanatoresti Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: liviur şi 10 vizitatori |
Publicitate
|