Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 19 Aug 2019, 20:23

Retete de mititei din carne de vanat

Nu exista vanator care sa nu vrea sa si guste din bucate . Retetele sunt diverse , una mai gustoasa ca alta , de aceea va invitam sa ne impartasiti din experienta Dvs culinara .

Mesajde tristan pe 08 Mai 2007, 19:51

Este una in revista Carpatii scrisa de un padurar din zona Brasovului. Daca nu ai numerele aparute pana acum, raspunde si o scriu.
J.M.BROWNING @ BRO
Guns,Pistols,Amunition @ Fishing Tackle
Avatar utilizator
tristan
Membru important
 
Mesaje: 123
Membru din: 04 Ian 2007, 22:47
Locaţie: Muntii Padurea Craiului

Mesajde george_ciprian86 pe 08 Mai 2007, 21:45

Va rog eu sa o scrieti. Nu numai pentru mine. Sunt sigur ca o doresc si altii.
Eu unul nu am reteta respectiva.

Multumesc!!!
Avatar utilizator
george_ciprian86
Veteran
 
Mesaje: 1224
Membru din: 15 Mar 2006, 12:32

Mesajde tristan pe 08 Mai 2007, 22:09

MITITEI
-5 kg carne de tap(caprior)
-2 kg slanina cruda(porc)
-4 linguri bicarbonat de sodiu
-usturoi(mujdei),dupa gust
-sare,piper,cimbru,coriandru
-bere blonda
Se amesteca toate si se framanta bine macar 20 de minute.Se toarna berea treptat in compozitie.Atunci cand aceasta se ia usor de pe maini,lucrarea este terminata.Micii se formeaza dupa dimensiunile dorite si se lasa la rece macar 24 de ore.
Sa aveti satau,si cand inchinati un pahar de bere ziceti "Doamne ajuta-i"
si pentru truditorul acestor randuri. :D :wink:
J.M.BROWNING @ BRO
Guns,Pistols,Amunition @ Fishing Tackle
Avatar utilizator
tristan
Membru important
 
Mesaje: 123
Membru din: 04 Ian 2007, 22:47
Locaţie: Muntii Padurea Craiului

Mesajde tristan pe 09 Mai 2007, 06:35

Cantitatea de bere nu este precizata dar se toarna cate putin in compozitie cand se amesteca pana se obtine o pasta omogena.Oricum sa aveti pregatite mai multe sticle.Ce nu trece la pasta va trece dupa mancare. :wink:
J.M.BROWNING @ BRO
Guns,Pistols,Amunition @ Fishing Tackle
Avatar utilizator
tristan
Membru important
 
Mesaje: 123
Membru din: 04 Ian 2007, 22:47
Locaţie: Muntii Padurea Craiului

Mesajde razvy pe 16 Mai 2007, 06:54

nu stiu de bere ca se adauga dar pot sa va spun sa folositi zeama ramasa de la carnea de vita aici se gaseste la cutie (beef brooth) se framinta carnea pina nu mai cere compozitia lichid , o sa va mirati cit de mult lichid intra in combinatie.
Hunt Safe
razvy
Veteran
 
Mesaje: 1064
Membru din: 09 Ian 2006, 08:59

Mesajde tristan pe 11 Iun 2007, 20:29

Mititei din carne de porc mistret
Componente:-pentru 1 kg de carne:o capatana de usturoi,o jumatate lingurita de bicarbonat,un ardei iute,1 g piper pisat,praf de cimbru ,sare dupa gust.
Carnea,spata de porc mistret,de spala,se sterge bine,se taie in bucati marunte si se trece prin masina de tocat.Se amesteca cu sare si bicarbonat.Se pune indesat intr-un vas si se tine la rece pana a doua zi.Dupa aceea se toaca inca o data folosind o sita deasa, se framanta bine adaugandu-se piperul,cimbrul,ardeiul pisat,usturoiul pisat si cate putina zeama de oase sau apa.Mititeii se fac dand carnea prin masina de tocat folosind palnia pentru carnati montata in locul sitei si al cutitului.Cand ies din masina mititeii se iau cu mana uda si se aseaza pe un platou.Se frig la gratar uns cu slanina.
J.M.BROWNING @ BRO
Guns,Pistols,Amunition @ Fishing Tackle
Avatar utilizator
tristan
Membru important
 
Mesaje: 123
Membru din: 04 Ian 2007, 22:47
Locaţie: Muntii Padurea Craiului

Mesajde tristan pe 12 Iun 2007, 18:00

N-am incercat-o.Am de astaptat vara asta pana la sezonu de porc.Eu cred ca merita odata incercat.Apoi sa vedem ce gust au.
J.M.BROWNING @ BRO
Guns,Pistols,Amunition @ Fishing Tackle
Avatar utilizator
tristan
Membru important
 
Mesaje: 123
Membru din: 04 Ian 2007, 22:47
Locaţie: Muntii Padurea Craiului

Mesajde Ahotnic pe 12 Iun 2007, 18:51

mmmm ... ce bun
Lucrurile bune se intampla celor care stiu sa astepte!
Ahotnic
Veteran
 
Mesaje: 371
Membru din: 18 Ian 2007, 22:27
Locaţie: Timisoara

Mesajde Ursus2006 pe 13 Iun 2007, 06:48

Trebuie neaparat si slanina cruda bagata. Altfel, ies seci micii. Treaba e, ca mie mi se par mai buni micii din mistret, decat din capra. Carnea de capra e prea seaca, chiar daca bagi slanina cruda in ea, se topeste f. repede pe gratar si raman micii cam uscati. Asteptam cu nerabdare sa inceapa sezonul la mistret :wink: , sa facem o proba cu micii framantati cu bere.
Avatar utilizator
Ursus2006
Veteran
 
Mesaje: 2473
Membru din: 08 Iun 2005, 17:21
Locaţie: Deva. HD

Re: Retete de mititei din carne de vanat

Mesajde chreos pe 22 Iun 2007, 07:25

Stimabile!
Iti scriu din Canada ca nu cumva sa ramai in pana de inspiratie si ... flamand. :D :wink: Deci micii mei ii prepar in modul urmator:
1. 50% carne vita, cerb, caprior aici am facut si cu elan si whitetail
2. 30% carne de porc grasa.
3. 20% carne de oaie, daca nu ai atunci utilizeaza carne de porc.
4. la fiecare 0.5 kg de carne se adauga 1 lingurita de boia si una de piper.
5. usturoi ras sau presat. Mi-e imi place sa aiba un gust mai puternic de usturoi cand carnea e cruda, apoi va pierde putin la frigere. Deci adauga usturoi fara mila.
6. sare, trebuie multa sare - dar fiecare dupa gustul lui. Daca tot amestecul e gata, trebuie gusta cu limba pe carne.
7. la fiecare 0.5 kg de carne se adauga 150 ml supa de oase, aici am facut si cu supa din plic, dar zeama de oase de vita e cea mai buna.
8. la fiecare 0.5 kg de carne se adauga 1 lingurita de bicarbonat de sodiu.
9. CEL MAI IMPORTANT: TOTUL TREBUIE AMESTECAT FOARTE BINE, SA FIE COMPLET OMOGENA TOATA MASA.
10. A SE SERVI CU MULTA BERE. :wink: :lol:

Pofta buna! Maine 23 iunie vin acasa, daca vii prin Debrecen contacteaza-ma.
Numai bine!

B.C.
... venare humanum est ...
chreos
Nou membru
 
Mesaje: 34
Membru din: 21 Mai 2007, 23:19
Locaţie: Oradea, Debrecen(HU)

Mesajde tristan pe 24 Iun 2007, 13:42

Revin cu o reteta de mititei(dupa Olexiuc)
MITITEI din carne de Urs sau de Cerb(este mai pretentioasa in sensul ca nu multi dintre noi vaneaza aceste specii)

Carnea cea mai indicata pentru mititei este cea de la ceafa.In prealabil,carnea va fi bine curatata de tendoane si pielite.Dupa ce se taie in bucati mici,se trece prin masina de tocat si se amesteca bine.Se adauga la fiecare kilogram de carne cate 200 g carne grasa de porc sau 100 g de osanza de vita si se mai da inca o data prin masina de tocat.Apoi se framanta,adaugandu-se pentru fiecare kilogram de tocatura urmatoarele condimente:20 g sare,10 g bicarbonat,2 g cimbru,25 g usturoi,3 g ardei iute,2 g piper pisat,zeama de oase.Se framanta bine,adaugandu-se putin cate putin zeama rece de la fiertul oaselor.(Se poate adauga 1 g de silitra pentru a face culoarea carnii roza).Ardeiul si usturoiul pisate se strecoara si zeama rezultata se introduce in tocatura.Dupa ce compozitia este gata,se tine la rece pana cand va fi folosita la facerea mititeilor,operatie ce se face cu ajutorul palniei de carnati.Se frig pe gratar incins cu seu de vita sau untura de porc.In timpul friptului se intorc des nelasandu-i sa se usuce.
J.M.BROWNING @ BRO
Guns,Pistols,Amunition @ Fishing Tackle
Avatar utilizator
tristan
Membru important
 
Mesaje: 123
Membru din: 04 Ian 2007, 22:47
Locaţie: Muntii Padurea Craiului

Re: Retete de mititei din carne de vanat

Mesajde Ursus2006 pe 09 Mai 2013, 14:23

Cica de la 1 iunie, m- UE nu ne mai lasa sa bagam bicarbonat de sodiu in mititei(mici). Deci, vom manca doar chiftele? :roll:
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Avatar utilizator
Ursus2006
Veteran
 
Mesaje: 2473
Membru din: 08 Iun 2005, 17:21
Locaţie: Deva. HD


Înapoi la Retete culinare vanatoresti

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori

Publicitate