Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 15 Dec 2019, 02:37

Capriorul - Caprioara

Nu exista vanator care sa nu vrea sa si guste din bucate . Retetele sunt diverse , una mai gustoasa ca alta , de aceea va invitam sa ne impartasiti din experienta Dvs culinara .

Capriorul - Caprioara

Mesajde george_ciprian86 pe 12 Mai 2008, 13:42

Nu mai e mult pana incepe sezonul. M-am gandit ca nu ar fi rele vre-o cateva retete. :D

Pulpa de caprioara la tava:

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de caprioara, 100g slanina, 2-3 linguri de vin, sare.

Pentru marinare:
1l vin rosu sau alb sec, 1 pahar otet, 1l apa, 1 ceapa rasa, 1 morcov ras, 1 telina rasa, 2 catei de usturoi tocati, cateva foi de dafin, 2-3 ramurele de cimbru, cateva boabe de ienibahar si de piper.

Preparare:
Friptura de caprioara se poate prepara si fara a sta in marinata, carnea fiind destulde frageda, daca animalul este tanar. Este insa mai gustoasa daca inainte da a o pune la tava a stat cateva ore in marinata.
Se scoate pulpa, se spala sis e aseaza intreaga in tava impanata cu felioare de slanina.
Se unge cu untdelemn si se adauga in tim ce se frige cateva linguri din zeama marinatei.
Tot in timpul prepararii se adauga si vinul.
Cand carnea este frageda si bine rumenita se taie felii si se aseaza pe farfurie.

Timp: 1h .






Salata de caprioara:

Ingrediente:
2 rosii, 100g carne de caprioara, 20 ml otet, 10ml ulei de masline, 2 catei de usturoi, sare,piper.

Pentru marinare:
1l vin rosu sau alb sec, 1 pahar otet, 1l apa, 1 ceapa rasa, 1 morcov ras, 1 telina rasa, 2 catei de usturoi tocati, cateva foi de dafin, 2-3 ramurele de cimbru, cateva boabe de ienibahar si de piper.

Preparare:
Carnea dupa ce a stat o zi in bait la fezandat, se transeaza, se bate bine, se prajeste in ulei, se scoate si se lasa putin la rece.
Separat se prepara salata de rosii cu otet, ulei de masline si usturoi.
Carnea se taie in cubulete, se amesteca cu salata si se adauga sare si piper.
In loc de otet se poate pune zeama de lamaie.

Timp: 15 minute .







Cotlete de caprioara:

Ingrediente:
6 cotlete de caprioara de circa 200g fiecare, 1 lingura unt, 2 lingurite ulei, sare.

Pentru marinare:
1l vin rosu sau alb sec, 1 pahar otet, 1l apa, 1 ceapa rasa, 1 morcov ras, 1 telina rasa, 2 catei de usturoi tocati, cateva foi de dafin, 2-3 ramurele de cimbru, cateva boabe de ienibahar si de piper.

Preparare:
Carnea se tine o zi in bait.
Cotleltele se scot, se spala, se zvanta si se bat usor ca sa se mai subtieze.
Se pune intr-o tigaie untul amestecat cu ulei.
Cand s-a incins bine grasimea, se pun cotletele si se frig pe o parte si pe alta. Nu trebuie lasate sa se usuce.

Sugestie:
Se servesc cu cartofi pai si cu sos de cipuerci sau de vin la care se adauga sosul din tigaia in care s-au fript medalioanele.

Timp: 10 minute .


Pofta buna !!! :D
Avatar utilizator
george_ciprian86
Veteran
 
Mesaje: 1224
Membru din: 15 Mar 2006, 12:32

sos de caprioara

Mesajde huntyng_boy pe 18 Iun 2008, 18:04

[b] Se taie cubulete de circa 2 cm<300 g>si se pune la prajit in ulei sau cine are untura...:) dupa ce carnea a primit culoare rosie<prajirea se face dupa gust..eu o prefer mai tare..>se scoate din ulei si se adauga o lingura de faina,un varf de cutit de boia de ardei iute,in ulei,sare sau delicat...se amesteca pana se omogenizeaza faina cu boiaua...apoi se adauga cubuletele de carne...si o cana de apa..

Se mesteca intruna pana la obtinerea unu sos consistent..si se mai adauga sare piper dupa gust..

La sfarsit se pune un pik otet in functie de gustul fiecaruia...


Se serveste calda cu un pahar de vin rosu!!! :lol:
huntyng_boy
Nou membru
 
Mesaje: 43
Membru din: 18 Iun 2008, 17:05

capriorul

Mesajde vanatorul dibaci pe 19 Iun 2008, 09:02

:D se dezoseaza o pulpa de caprior si se portioneaza bucati ca pentru gratar ,acestea se bat bine pt a se rupe fibra si a permite condimentelor sa imbrace uniform carnea .Se alege o oala (eu prefer de lut) in care se pune un strat de carne ,apoi unul de mujdei,si tot asa pana se umple oala 3/4.Separat se da in clocot apa cu sare in care in care atentie !!! se inmoaie 2 ramurele de cimbru,apoi cand aceasta compozitie se raceste ca de paine se pune cu polonicul incet pentru ai da timp sa se incorporeze in carne .Deasupra se pun bucati de pastarnac si mere sau merisoare salbatice verzi taiate feli,Se leaga oala la gura si se da la rece pentru 1 saptamana :P Apoi dragi mei inpreuna cu prieteni vostri f buni va puteti bucura de festin ,carnea putand fi gatita si la gratar,disc cat si la cuptor rulouri sau altcumva .Parerea mea este ca gustul vanatului este mai bun daca ai tovarasie pe masura ,asa ca pofta mare
una este sa fi purtator de arma si alta VANATOR
vanatorul dibaci
Veteran
 
Mesaje: 1075
Membru din: 09 Sep 2007, 08:41

Re: capriorul

Mesajde LuKyOK pe 22 Oct 2010, 09:53

vanatorul dibaci scrie::D se dezoseaza o pulpa de caprior si se portioneaza bucati ca pentru gratar ,acestea se bat bine pt a se rupe fibra si a permite condimentelor sa imbrace uniform carnea .Se alege o oala (eu prefer de lut) in care se pune un strat de carne ,apoi unul de mujdei,si tot asa pana se umple oala 3/4.Separat se da in clocot apa cu sare in care in care atentie !!! se inmoaie 2 ramurele de cimbru,apoi cand aceasta compozitie se raceste ca de paine se pune cu polonicul incet pentru ai da timp sa se incorporeze in carne .Deasupra se pun bucati de pastarnac si mere sau merisoare salbatice verzi taiate feli,Se leaga oala la gura si se da la rece pentru 1 saptamana :P Apoi dragi mei inpreuna cu prieteni vostri f buni va puteti bucura de festin ,carnea putand fi gatita si la gratar,disc cat si la cuptor rulouri sau altcumva .Parerea mea este ca gustul vanatului este mai bun daca ai tovarasie pe masura ,asa ca pofta mare


Pai bine mai Danute si noi de ce Nu am gatit Asa ceva? :cry:
Avatar utilizator
LuKyOK
 
Mesaje: 1
Membru din: 03 Dec 2009, 18:26
Locaţie: Slatina


Înapoi la Retete culinare vanatoresti

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori

Publicitate