Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 08 Dec 2019, 18:19

Reteta de pastrama

Nu exista vanator care sa nu vrea sa si guste din bucate . Retetele sunt diverse , una mai gustoasa ca alta , de aceea va invitam sa ne impartasiti din experienta Dvs culinara .

Reteta de pastrama

Mesajde Darius SILINC pe 09 Noi 2009, 14:20

Buna,

rog daca stie cineva o (mai multe) reteta de pastrama de vanat (mistret, caprior, cerb).
Am gasit mai multe retete pe net, dar as vrea o reteta pe care sa o fi incercat cineva.

Multumesc.
ucenicul profesorului
Darius SILINC
Membru activ
 
Mesaje: 73
Membru din: 20 Apr 2008, 22:17
Locaţie: Cluj-Napoca

Re: Reteta de pastrama

Mesajde delux111 pe 10 Noi 2009, 11:43

Buna idee !!!!! Si pe mine ma intereseaza .
Ne poate lumina cineva ???
Avatar utilizator
delux111
Veteran
 
Mesaje: 352
Membru din: 23 Sep 2009, 07:46
Locaţie: Bucuresti

Re: Reteta de pastrama

Mesajde ber pe 10 Noi 2009, 17:51

Va pot ajuta eu cu una.se scot bucati de carne de pe pulpa de caprior sa fie cat mai lungi posibil si cu o grosime de 4-5 cm.pe o latura.se pun intr-un vas de lemn,se sareaza cu sare mare penru muraturi se condimenteaza cu piper usturoi pisat, coriandru macinat si cimbru de gradina frecat in palme.nu din acela de la plic.Se lasa trei zile in vasul acoperit,la rece,pentru a se macera si a se impregna cu aroma condimentelor.Dupa 3 zile se afuma la foc cald ,lemne arzand de esenta tare,ca sub ceaun.timp de 3 ore. se mai lasa dupa aceea 5 zile pe cos pentu ase zvanta bine si se poate manca.Mie mi-a placut.
ber
Nou membru
 
Mesaje: 30
Membru din: 25 Dec 2008, 14:52

Re: Reteta de pastrama

Mesajde Darius SILINC pe 16 Noi 2009, 14:46

ber scrie:Va pot ajuta eu cu una.se scot bucati de carne de pe pulpa de caprior sa fie cat mai lungi posibil si cu o grosime de 4-5 cm.pe o latura.se pun intr-un vas de lemn,se sareaza cu sare mare penru muraturi se condimenteaza cu piper usturoi pisat, coriandru macinat si cimbru de gradina frecat in palme.nu din acela de la plic.Se lasa trei zile in vasul acoperit,la rece,pentru a se macera si a se impregna cu aroma condimentelor.Dupa 3 zile se afuma la foc cald ,lemne arzand de esenta tare,ca sub ceaun.timp de 3 ore. se mai lasa dupa aceea 5 zile pe cos pentu ase zvanta bine si se poate manca.Mie mi-a placut.


Am inceput prepararea pastramei,
am combinat cateva retete ,am pus carnea la saramura 2 zile, apoi cu condimente 2 zile: jumatate cu usturoi, jumatate fara, jumatate o voi opari jumatate nu, apoi o scot pentru afumat. Va tin la curent cu reteta; care dintre ele va fi mai buna.....sau amandoua poate.
ucenicul profesorului
Darius SILINC
Membru activ
 
Mesaje: 73
Membru din: 20 Apr 2008, 22:17
Locaţie: Cluj-Napoca

Re: Reteta de pastrama

Mesajde Ursus2006 pe 16 Noi 2009, 19:10

Pastrama si implicit reteta nu este aceeasi in Ardeal si in Oltenia + Muntenia . Pe la noi se foloseste si romul in pregatirea pastramei, nu se foloseste cimbru si coriandru, dar se foloseste boia de ardei. Afumarea se face exact ca la virsli ( alta nebunie din zona Hunedoarei- Vata de Sus si Salasul de Jos sau viceversa, nu mai stiu exact) . Bineinteles, piper, usturoi . Se foloseste " sare amestec" - un ingredient folosit pentru pastrarea culorii carnii.
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Avatar utilizator
Ursus2006
Veteran
 
Mesaje: 2473
Membru din: 08 Iun 2005, 17:21
Locaţie: Deva. HD

Re: Reteta de pastrama

Mesajde radubichis pe 30 Dec 2009, 11:27

Ursus2006 scrie:Pastrama si implicit reteta nu este aceeasi in Ardeal si in Oltenia + Muntenia . Pe la noi se foloseste si romul in pregatirea pastramei, nu se foloseste cimbru si coriandru, dar se foloseste boia de ardei. Afumarea se face exact ca la virsli ( alta nebunie din zona Hunedoarei- Vata de Sus si Salasul de Jos sau viceversa, nu mai stiu exact) . Bineinteles, piper, usturoi . Se foloseste " sare amestec" - un ingredient folosit pentru pastrarea culorii carnii.

Cu romul se unge pe interior cel care pregateste pastrama :D
Avatar utilizator
radubichis
Veteran
 
Mesaje: 1740
Membru din: 31 Aug 2006, 10:23
Locaţie: Hunedoara

Re: Reteta de pastrama

Mesajde sati pe 03 Ian 2011, 19:43

Din iepure se poate face pastrama?
sati
 
Mesaje: 1
Membru din: 01 Ian 2011, 22:11

Re: Reteta de pastrama

Mesajde pustiuady pe 22 Ian 2012, 17:27

Da se poate face pastrama si din carne de iepure, mie nu prea imi place are un miros specific.
pustiuady
 
Mesaje: 4
Membru din: 22 Ian 2012, 17:08

Re: Reteta de pastrama

Mesajde don pedro pe 15 Feb 2013, 21:42

stimati colegi si pe la noi in special printre ciobani se foloseste doar cimbrisor salbatic si busuioc la condimentat pe langa celelalte condimente si daca bucatile de carne sunt putin mai groase sau mai batranioare se pace o saramura care contine si un pic de usturoi si putin piper macinat putin ulei se ia o seringa si un ac mai gros si se introduce in carne saramura cam do inpunsatura pe 10 cm patrati sau o palma cum se zice la noi . Pofta Buna :D
don pedro
Nou membru
 
Mesaje: 43
Membru din: 14 Ian 2013, 20:13
Locaţie: caransebes


Înapoi la Retete culinare vanatoresti

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori

Publicitate