Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 10 Dec 2019, 13:25

Congres AGVPS

Sectiune dedicata informatiilor cinegetice de larg interes , care merita sa fie cunoscute de toti userii nostri

Moderatori: biriuck, the_mav, madalin122582

Congres AGVPS

Mesajde Ghinda pe 04 Iun 2010, 20:42

Intereseaza pe careva asta? Week-end-ul asta se desfasoara, parca pe la Valcea. Nu mai retin ca nu sunt curios. Dar poate ca este bine sa stiti, ca cei care teoretic ar trebui sa ne reprezinte, vor lua niscai decizii, care ne vor afecta in mod direct. Sa dea Domnul sa fie afectare pozitiva, desi cred ca ar fi un miracol!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 6270
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Congres AGVPS

Mesajde cosmin p pe 04 Iun 2010, 22:37

Pe mine unul ma intereseaza. Ar fi bine daca s-ar gasi cineva sa ne spuna si noua ce se intampla (discuta) pe acolo. :roll:
cosmin p
Nou membru
 
Mesaje: 40
Membru din: 27 Aug 2007, 11:28
Locaţie: craiova

Re: Congres AGVPS

Mesajde Sly_Fox pe 05 Iun 2010, 06:43

AGVPS-ul sustine sus si tare ca lucreaza numai in interesul vanatorilor din toata tara si reprezinta interesele acestora, ramane de vazut. Pana acum AGVPS-ul nu s-a comportat rau, in sensul ca nu a pus bete in roate vanatorilor. Sa vedem daca deciziile ce se vor lua in congres ne vor afecta pozitiv sau negativ. Este posibil ca pe unii sa ii afecteze pozitiv iar pe altii negativ, in functie de interese.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Avatar utilizator
Sly_Fox
Veteran
 
Mesaje: 4584
Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
Locaţie: Ialomita

Re: Congres AGVPS

Mesajde Ghinda pe 05 Iun 2010, 12:41

Nu a pus? Si cum de nu putem sa ne luam arme, cate vrem, de care vrem fara sa ne futa statul, acciza, politia si toate organismele platite din taxele noastre? De ce trebuie sa mistofilim dosarele de examen si examenul in sine? Nu este in interesul vanatorimii? De ce sa nu facem asociatii de vanatoare fara sa ne afiliem? Nu este tot in interesul spiritului cinegetic? De ce si iar de ce? Lucreaza pe dracu'!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 6270
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Congres AGVPS

Mesajde Sly_Fox pe 05 Iun 2010, 15:53

Om trai si 'om vedea, ce se va mai intampla.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Avatar utilizator
Sly_Fox
Veteran
 
Mesaje: 4584
Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
Locaţie: Ialomita

Re: Congres AGVPS

Mesajde hunting_maniac pe 05 Iun 2010, 19:18

ajvps-ul este cea mai mare asociatie a vanatorilor deci detin monopolul :D
deciziile lor ne afecteaza vrand nevrand
cu toate astea ce-i drept nu intotdeauna(aproape niciodata ) aceste decizii au fost in favoarea vanatorului
si cum aflam si noi in calitate de membrii ce se discuta si ce se stabileste in congres
parca anul trecut scria ceva prin vpr dar ne intereseaza un punct de vedere obiectiv
Avatar utilizator
hunting_maniac
Membru activ
 
Mesaje: 106
Membru din: 06 Ian 2009, 18:35

Re: Congres AGVPS

Mesajde Cristi pe 06 Iun 2010, 07:40

hunting_maniac scrie:ajvps-ul este cea mai mare asociatie a vanatorilor deci detin monopolul :D
deciziile lor ne afecteaza vrand nevrand
cu toate astea ce-i drept nu intotdeauna(aproape niciodata ) aceste decizii au fost in favoarea vanatorului
si cum aflam si noi in calitate de membrii ce se discuta si ce se stabileste in congres
parca anul trecut scria ceva prin vpr dar ne intereseaza un punct de vedere obiectiv

Va apare, probabil ,ceva informatie pe site-ul lor

http://www.agvps.ro/informatii.php
“The golden rule of history is those with the weapons make the rules.”
www.anda.com.ro
Avatar utilizator
Cristi
Veteran
 
Mesaje: 2683
Membru din: 09 Mar 2004, 11:03

Re: Congres AGVPS

Mesajde GROSU FLORIN pe 06 Iun 2010, 21:37

Am participat la CONGRESUL AGVPS din ROMANIA care s-a desfasurat la RM. VILCEA in data de 05.06.2010 si doresc sa fac citeva precizari:
Ca mod de desfasurare, a fost o sedinta care a durat aproximativ patru ore si la care au participat aproximativ 275 de delegati ai asociatiilor afiliate ( din cei aproximativ 365 asteptati ) precum si aproximativ 30 de invitati reprezentind diferite institutii, organizatii, etc. ce activeaza in domenii ce au legatura cu vinatoarea sau pescuitul. Toti participantii au primit cu cel putin o saptamina inainte o brosura de aproximativ 90 pagini intitulata DOCUMENTELE CONGRESULUI..., putind lua astfel cunostinta de activitatea AGVPS in perioada scursa de la precedentul congres. Sedinta a fost deschisa de dl. MUGUR ISARESCU - presedinte AGVPS, dupa care au urmat discutii pe marginea materialelor puse la dispozitie si in final dl. NECULAI SELARU - director general AGVPS a oferit o serie de raspunsuri la problemele ridicate. Sedinta a fost incheiata de dl MUGUR ISARESCU. Materialele puse la dispozitia participantilor cred ca vor aparea saptamina viitoare pe site-ul AGVPS . Daca aceasta aparitie va intirzia si este cineva curios, pot incerca sa spicuiesc cite ceva din aceasta documentatie sau puteti discuta direct cu cei care v-au reprezentat.
Inainte de 1989 exista tot AGVPS, organizat dupa principiile comuniste - conducerea de la centru - cu filiale in judete - AJVPS-urile. Dupa 1989 AJVPS-urile precum si asociatiile nou infiintate au capatat personalitate juridica, devenind astfel independente ( avind inclusiv libertatea de a se afilia sau dezafilia de la AGVPS ) relatiile cu AGVPS asezindu-se pe alte baze. In acest nou context, AGVPS are doar rolul de a reprezenta organizatoiile vinatoresti si pescaresti din ROMANIA pe plan intern si international, rol pe care, dupa parerea mea si l-a indeplinit cu prisosinta. Fireste ca schimbarile s-au facut in timp, au aparut diferite interese, orgolii, interpretari, etc. - toata gama de fenomene specifice tranzitiei in ROMANIA, dar dupa parerea mea lucrurile tind sa se aseze pe fagasul normal.
Doresc sa arat faptul ca AGVPS s-a implicat foarte serios, prin reprezentantii sai, in realizarea cadrului legislativ pe care se desfasoara activitatile de vinatoare si pescuit in ROMANIA. Nu mai este un secret pentru nimeni modul in care alesii nostri inteleg sa isi faca datoria fata de " patrie " si fata de cei ce i-au ales. S-a scris mult despre " privatizari ciudate ", "afaceri cu bani publici", etc. - orchestrate tot de cei care ne conduc. Este firesc, in aceasta "miscare generala" ca cele doua resurse regenerabile ce constituie obiectul preocuparilor noastre - vinatul si pestele sa trezeasca anumite interese. AGVPS a actionat in asa fel incit legislatia in domeniu sa serveasca interesele comune ale membrilor asociatiilor afiliate si nu anumitor grupuri de interese. Pot spune ca de prestatia AGVPS pe tarim legislativ, au beneficiat si membrii asociatiilor neafiliate.
Doresc sa amintesc faptul ca LEGEA 407/2006, in forma actuala, modificata si completata de vre-o citeva ori, acceptata in final de toata lumea si acceptabila in ce priveste continutul pentru noi vinatorii de rind, s-a " nascut " extrem de greu, cu mult zbucium, pornind de la variante extrem de nefavorabile vinatorilor. Si in domeniul pescuitilui se pare ca legislatia tinde sa se aseze, dar haosul legislativ a fost mult mai mare.
As vrea sa amintesc doua dintre ideile care dupa parerea mea preocupau pe majoritatea participantilor:
- Apropiata recontractare a gestionarii fondurilor de vinatoare care a generat aparitia unor " initiative legislative " menite sa "imbunatateasca" LEGEA 407/2006, initiative mai mult sau mai putin documentate, scrise la comanda , pe genunchi, total dezinteresat,conform traditiei noastre de catre alesii grijulii;
- Ideea de unitatein cadrul AGVPS, in sensul descurajarii unor tendinte de dezafiliere care au la baza unele orgolii, ambitii ori interese personale sau de grup.
Probabil ca sunt destui printre noi nemultumiti de relatia cu AJVPS-ul la care cotizeaza. Omul sfinteste locul, iar la vremurile pe care le traim, "sfintii" au disparut. Teoretic, statutul de asociat in cadrul AJVPS ne confera anumite drepturi pe care ni le "topesc" unele reminescente ale vremurilor dinainte de 1989. O solutie ar fi implicarea mai serioasa a unui numar cit mai mare de membri, in limitele prevederilor statutare ( pe care multi dintre noi nu prea se ostenesc sa il cunoasca ) in problemele asociatiei. Oricum, nemultumirile noastre la acest capitol nu au nici o legatura cu AGVPS.
AGVPS nu are nici o legatura cu restrictionarea numarului de arme pe care le detinem, accize pentru arme, etc. dar se preocupa ca padurarii - angajati ai RNP si care au ca atributiune de serviciu doar paza padurii sa fie inzestrati cu arme de paza nu de vinatoare.
AGVPS a contestat la instantele de CONTENCIOS ADMINISTRATIV Ordinul MAPDR nr. 539/2.09.2009 care intre altele trateaza si problema " examenului pentru dobindirea calitatii de vinator ", iar o anumita pozitie legata de acest subiect este formulata in nr. 11/2009 al revistei VPR.
TOATE CELE BUNE !
GROSU FLORIN
Nou membru
 
Mesaje: 43
Membru din: 21 Apr 2010, 10:22

Re: Congres AGVPS

Mesajde yoghi pe 07 Iun 2010, 01:18

[quote="GROSU FLORIN"]Am participat la CONGRESUL AGVPS din ROMANIA care s-a desfasurat la RM. VILCEA in data de 05.06.2010 si doresc sa fac citeva precizari:
Ca mod de desfasurare, a fost o sedinta care a durat aproximativ patru ore si la care au participat aproximativ 275 de delegati ai asociatiilor afiliate ( din cei aproximativ 365 asteptati ) precum si aproximativ 30 de invitati reprezentind diferite institutii, organizatii, etc. ce activeaza in domenii ce au legatura cu vinatoarea sau pescuitul. Toti participantii au primit cu cel putin o saptamina inainte o brosura de aproximativ 90 pagini intitulata DOCUMENTELE CONGRESULUI..., putind lua astfel cunostinta de activitatea AGVPS in perioada scursa de la precedentul congres. Sedinta a fost deschisa de dl. MUGUR ISARESCU - presedinte AGVPS, dupa care au urmat discutii pe marginea materialelor puse la dispozitie si in final dl. NECULAI SELARU - director general AGVPS a oferit o serie de raspunsuri la problemele ridicate. Sedinta a fost incheiata de dl MUGUR ISARESCU. Materialele puse la dispozitia participantilor cred ca vor aparea saptamina viitoare pe site-ul AGVPS . Daca aceasta aparitie va intirzia si este cineva curios, pot incerca sa spicuiesc cite ceva din aceasta documentatie sau puteti discuta direct cu cei care v-au reprezentat.
Inainte de 1989 exista tot AGVPS, organizat dupa principiile comuniste - conducerea de la centru - cu filiale in judete - AJVPS-urile. Dupa 1989 AJVPS-urile precum si asociatiile nou infiintate au capatat personalitate juridica, devenind astfel independente ( avind inclusiv libertatea de a se afilia sau dezafilia de la AGVPS ) relatiile cu AGVPS asezindu-se pe alte baze. In acest nou context, AGVPS are doar rolul de a reprezenta organizatoiile vinatoresti si pescaresti din ROMANIA pe plan intern si international, [b]rol pe care, dupa parerea mea si l-a indeplinit cu prisosinta[/b]. Fireste ca schimbarile s-au facut in timp, au aparut diferite interese, orgolii, interpretari, etc. - toata gama de fenomene specifice tranzitiei in ROMANIA, dar dupa parerea mea lucrurile tind sa se aseze pe fagasul normal.
Doresc sa arat faptul ca AGVPS s-a implicat foarte serios, prin reprezentantii sai, in realizarea cadrului legislativ pe care se desfasoara activitatile de vinatoare si pescuit in ROMANIA. Nu mai este un secret pentru nimeni modul in care alesii nostri inteleg sa isi faca datoria fata de " patrie " si fata de cei ce i-au ales. S-a scris mult despre " privatizari ciudate ", "afaceri cu bani publici", etc. - orchestrate tot de cei care ne conduc. Este firesc, in aceasta "miscare generala" ca cele doua resurse regenerabile ce constituie obiectul preocuparilor noastre - vinatul si pestele sa trezeasca anumite interese. AGVPS a actionat in asa fel incit legislatia in domeniu sa serveasca interesele comune ale membrilor asociatiilor afiliate si nu anumitor grupuri de interese. Pot spune ca de prestatia AGVPS pe tarim legislativ, au beneficiat si membrii asociatiilor neafiliate.
Doresc sa amintesc faptul ca LEGEA 407/2006, in forma actuala, modificata si completata de vre-o citeva ori, acceptata in final de toata lumea si acceptabila in ce priveste continutul pentru noi vinatorii de rind, s-a " nascut " extrem de greu, cu mult zbucium, pornind de la variante extrem de nefavorabile vinatorilor. Si in domeniul pescuitilui se pare ca legislatia tinde sa se aseze, dar haosul legislativ a fost mult mai mare.
As vrea sa amintesc doua dintre ideile care dupa parerea mea preocupau pe majoritatea participantilor:
- Apropiata recontractare a gestionarii fondurilor de vinatoare care a generat aparitia unor " initiative legislative " menite sa "imbunatateasca" LEGEA 407/2006, initiative mai mult sau mai putin documentate, scrise la comanda , pe genunchi, total dezinteresat,conform traditiei noastre de catre alesii grijulii;
- Ideea de unitatein cadrul AGVPS, in sensul descurajarii unor tendinte de dezafiliere care au la baza unele orgolii, ambitii ori interese personale sau de grup.
Probabil ca sunt destui printre noi nemultumiti de relatia cu AJVPS-ul la care cotizeaza. Omul sfinteste locul, iar la vremurile pe care le traim, "sfintii" au disparut. Teoretic, statutul de asociat in cadrul AJVPS ne confera anumite drepturi pe care ni le "topesc" unele reminescente ale vremurilor dinainte de 1989. O solutie ar fi implicarea mai serioasa a unui numar cit mai mare de membri, in limitele prevederilor statutare ( pe care multi dintre noi nu prea se ostenesc sa il cunoasca ) in problemele asociatiei. Oricum, nemultumirile noastre la acest capitol nu au nici o legatura cu AGVPS.
AGVPS nu are nici o legatura cu restrictionarea numarului de arme pe care le detinem, accize pentru arme, etc. dar se preocupa ca padurarii - angajati ai RNP si care au ca atributiune de serviciu doar paza padurii sa fie inzestrati cu arme de paza nu de vinatoare.
AGVPS a contestat la instantele de CONTENCIOS ADMINISTRATIV Ordinul MAPDR nr. 539/2.09.2009 care intre altele trateaza si problema " examenului pentru dobindirea calitatii de vinator ", iar o anumita pozitie legata de acest subiect este formulata in nr. 11/2009 al revistei VPR.
TOATE CELE BUNE ![/quote]

cogresul ? am fost si eu de doua ori =Apa de ploaie. delegatii participa pt ca ar putea lua bile negre de la forul suprem si oricum se ce conteaza cel mai mult este masa si intalnirile de dupa .
- as vrea sa vad o autorizatie de mistret ,cerb sau urs pe numele domnului Selaru si chitanta cu suma platita de acesta pt. piesa respectiva.
- Dece organizarea si obtinerea unui drep legal trebuie facuta de o organizatie non profit? .Se contesta ca ministerul este organizatorul !? de ce ?
-Cum a ramas cu aberanta hotarare ca o asociatie independenta financiar si organizatoric dar afiliata la AGVPS nu poate avea vanatori care sunt membri si la o asociatie neafiliata?
- Dece taxa asociatiei trebuie platita catre agvps indiferent daca asociatia a incasat sau nu banii de la membrii sai ?
- dupa statutul actual : eu asociatie X stabilesc un contact cu asociatia Y din italia dar negocierea contractului de colaborare o face agv ! DECE ?
_ce drepturi pierd eu daca asociatia mea se dezafiliaza ?
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Avatar utilizator
yoghi
Veteran
 
Mesaje: 2826
Membru din: 08 Noi 2006, 21:25
Locaţie: Romania

Re: Congres AGVPS

Mesajde ssteffan pe 07 Iun 2010, 17:06

yoghi scrie:-Cum a ramas cu aberanta hotarare ca o asociatie independenta financiar si organizatoric dar afiliata la AGVPS nu poate avea vanatori care sunt membri si la o asociatie neafiliata?


Părerea mea este că şi asociaţiile neafiliate se pot organiza şi îşi pot impune regulile proprii, în sensul neprimirii vânătorilor care sunt membrii la asociaţiile afiliate A.G.V.P.S. (sic)
ssteffan
Veteran
 
Mesaje: 855
Membru din: 04 Apr 2008, 21:10
Locaţie: Giurgiu

Re: Congres AGVPS

Mesajde Ghinda pe 07 Iun 2010, 19:35

Grosu Florin

Dupa 1989 AJVPS-urile precum si asociatiile nou infiintate au capatat personalitate juridica, devenind astfel independente ( avind inclusiv libertatea de a se afilia sau dezafilia de la AGVPS ) relatiile cu AGVPS asezindu-se pe alte baze. In acest nou context, AGVPS are doar rolul de a reprezenta organizatoiile vinatoresti si pescaresti din ROMANIA pe plan intern si international, rol pe care, dupa parerea mea si l-a indeplinit cu prisosinta.


Mama ce stire! Pe bune? Cand gura ma-sii am fost reprezentat "cu prisosinta"? Si unde? Esti de-a lor? Care ii problema cu RNP? Nu mai pot vana asociatiile pe langa lege din cauza RNP?

Asta ca sa nu zic ca cei ce participa la congres sunt oamenii lui el presindente, ca sa nu iasa halimai acolo!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 6270
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Congres AGVPS

Mesajde GROSU FLORIN pe 10 Iun 2010, 21:52

In data de 06.06.2010 am avut o postare privitoare la congresul AGVPS din ROMANIA. Intrucit promisesem sa vin cu ceva completari, la cerere, a doua zi am deschis calculatorul si am cautat in lista subiectelor noi pe forum respectivul subiect, care cu o seara inainte se afla pe pozitia 2 - 3. Spre surprinderea mea nu l-am mai gasit acolo. Aparuse un nou subiect iar acesta disparuse. Ramasesera insa alte subiecte care in ziua anterioara erau situate in lista pe pozitiile 4,5,etc. si care in mod firesc ar fi trebuit sa fie mutate din lista inaintea celui legat de congres. Ramasese de pilda cel in care se urmarea aflarea adevarului absolut in legatura cu modul in care alegem teava pe care se monteaza socul 1/1 la IJ 43 - subiect important desigur dar cred ca de mai larg interes - daca luam in considerare ponderea vinatorilor membri la asociatii afiliate la AGVPS din totalul vinatorilor din ROMANIA si cred ca proportia se pastreaza si pe forum, ar fi fost CONGRESUL AGVPS. Daca imi amintesc ca in precedenta postare afirmasem faptul ca problema ce preocupa cel mai intens pe toti participantii era apropiata recontractare a fondurilor de vinatoare - subiect de importanta majora pentru noi toti, nedumerirea mea este si mai mare. Nu ne mai intereseaza obiectul muncii ?
Am inceput sa imi pun tot felul de intrebari:
Am gresit undeva?
Am abordat subiectul intr-o maniera nedorita? Si de catre cine nedorita ?
Postarile de pe forum sunt punctele noastre de vedere ca vinatori " liberi " sau trebuie sa sustinem anumite cauze ?
Poate a fost numai o intimplare?!!!!!
Cu siguranta ma voi linisti daca subiectul in cauza va reveni in lista subiectelor noi pe forum.
In ce priveste precedenta mea postare, pot afirma ca aceasta contine consideratii personale pe care in general le-am si motivat si pot reveni cu argumente suplimentare.
Daca dorim sa facem o discutie cu privire la rolul si rezultatele obtinute de AGVPS pentru membrii asociatiilor afiliate cred ca firesc este sa ne definim pozitiile de pe care discutam.
In ce ma priveste, am participat la acest congres in calitate de membru al CONSILIULUI AJVPS GALATI , asociatie la care sunt mambru de cind am devenit vinator. Numele cu care ma prezint pe forum se regaseste si in documentele mele de identitate. Nu am fost angajat, nu sunt si cred ca nu voi fi niciodata nici al AJVPS GALATI, nici al AGVPS. Sunt relativ cunoscut printre vinatorii galateni si daca este pe forum cineva care stie altceva despre mine, rog sa intervina.
Nu am alt motiv in a sustine cauza AGVPS decit acela ca, pentru mine ca simplu vinator, actiunile intreprinse de AGVPS au fost benefice, la fel ca si pentru majoritatea vinatorilor din ROMANIA.
De ce nu lasam ministerul sa ne organizeze ? Nu suntem satui de "organizarile" alesilor nostri ? Pai daca lasam ministerul sa ne organizeze, in momentul de fata multi dintre noi ar fi "depus armele" nemaiputindu-si permite sa practice vinatoarea. Sa avem in vedere " bunele intentii " manifestate de catre minister la elaborarea LEGII 407/2006 ! Sa avem in vedere haosul legislativ creat de ministerul de resort in domeniul pescuitului ! Si exemplele pot continua.
Principiul " dezbina si stapineste " este vechi de cind lumea ! Sa luam aminte !
TOATE CELE BUNE !
GROSU FLORIN
Nou membru
 
Mesaje: 43
Membru din: 21 Apr 2010, 10:22

Re: Congres AGVPS

Mesajde yoghi pe 10 Iun 2010, 23:59

intrebarea cu ministerul era poate mai ascunsa,dar se referea clar la Organizarea Examenului. celelante raman in vigoare si mai adaug una.
-cum se face ca din 100.000 sau doar 70.000 sau numai 50000 de vanatori Numai unul este ales director, presedinte,presedinte de onoare, presedinte executiv,director general !?

PS
Anul meu de stagiatura a inceput in 1972 cu primul balot de paie carat 2 km prin zapada si s-a terminat in 1987cand aveam varsta necesara pt. prmisul de arma de atunci am tot vanat; votat si participat la congrese.asa ca poti sa povestesti altcuiva de realizarile conducatorului . .


era sa uit
Cumva noul proiect de atribuire a fondurilor a fost subiect de discutie in congres pt cei ce se ocupa de soarta vanatorilor si ne creaza atatea avantaje!!!!???? sau nici nu se stie de el.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Avatar utilizator
yoghi
Veteran
 
Mesaje: 2826
Membru din: 08 Noi 2006, 21:25
Locaţie: Romania

Re: Congres AGVPS

Mesajde vinatorul iscusit pe 11 Iun 2010, 18:25

ba se stie,dar cum sa faci tam-tam cand in noul ordin o sa-i oblige sa aduca dovada platii pentru cei 81%din taxa anuala de plata catre proprietarii terenurilor cand in mare parte n-au fost platiti, ca nu le-a cerut-o nimeni acum ITRSV va trebui sa i dea hartie cu taxele achitate la zi(si asta pentru 10 ani in urma!),cand vor fi obligati sa depuna garantie ptr cei care au castigat licitatiile ,taxa ptr un an garantata timp de 10 ani?cam doare la buzunare ,cotizatiile vor trebui gestionate mai judicios,lafaielile se vor imputina,iar ca buget necesar faceti mici calcule si veti vedea;sa vanati bine!
vinatorul iscusit
Veteran
 
Mesaje: 421
Membru din: 02 Mar 2008, 17:18
Locaţie: bucuresti

Re: Congres AGVPS

Mesajde jon2004 pe 25 Iun 2010, 10:22

Este normal sa avem pareri pro si contra AGVPS . Un lucru este cert : avem nevoie sa fim reprezentati in fata autoritatilor statului . Cine ne reprezinta si cum ne reprezinta, hotaraste MAJORITATEA VANATORILOR INTERESATI de ceea ce se intampla cu acest fenomen . Daca noua nu ne place modul in care suntem reprezentati , nu avem decat sa ne facem cunoscute opiniile si sa formam o noua majoritate , care sa duca la schimbarea actualei conduceri . Din pacate acest lucru este aproape imposibil de realizat , din cauza indiferentei marii majoritati a membrilor vanatori .
Cat priveste activitatea actualei conduceri a AGVPS , stiu ca se munceste mult pentru a mentine actualele conditii de atribuire a fondurilor de vanatoare , ceea ce nu este un lucru rau , avand in vedere modul in care s-a licitat anul trecut , pe fondurile scoase la licitatie si mai ales ce s-a facut pe acele fonduri .
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran
 
Mesaje: 1735
Membru din: 19 Aug 2004, 12:04
Locaţie: BARLAD,VASLUI

Re: Congres AGVPS

Mesajde adrian negoita pe 25 Iun 2010, 20:06

GROSU FLORIN scrie: Sa avem in vedere haosul legislativ creat de ministerul de resort in domeniul pescuitului !
TOATE CELE BUNE !
Cu tot respectul,dar daca tu vezi ca un haos faptul ca pescarii nu mai sunt inregimentati in randurile AGVPS -AJVPS,ci pot fi legitimati in orice alta asociatie,si de aici decurg toate celelalte implicatii,atunci da-mi voie sa-ti spun, ca te inseli,adica oricum organele de control, ale asociatiilor judetene, nu puteau, sau nu voiau, sa isi indelpineasca indatoririle de serviciu,a fost mai bine ca sa recurs la acest artificiu, chiar daca e in dauna AJVPS-urilor tot e mai bine,si crede-ma ca va venii vremea in care si colectivizarea aia numita AGVPS isi va da obstescul sfarsit,pt ca nu multi vor mai putea face fata la tot ce se intampla in sanul conducerilor judetene,dar vom trai si vom vedea!vei spune ca se braconeaza,da,e adevarat,se braconeaza mult,dar pt asta avem personal care sa se ocupe de asa ceva,apoi si la vanatoare se braconeaza si inca rau de tot,si nu poti spune ca nu e asa,apoi eu nu vad ce anume a facut forul general de bucuresti pt noi cei din provincie,ca inafara de a ne lua banii, si a mai inventa un bir, nu e capabila de nimic!
adrian negoita
Membru important
 
Mesaje: 224
Membru din: 29 Iun 2009, 09:44
Locaţie: orastie

Re: Congres AGVPS

Mesajde ssteffan pe 25 Iun 2010, 21:05

adrian negoita scrie:
GROSU FLORIN scrie: Sa avem in vedere haosul legislativ creat de ministerul de resort in domeniul pescuitului !
TOATE CELE BUNE !
Cu tot respectul,dar daca tu vezi ca un haos faptul ca pescarii nu mai sunt inregimentati in randurile AGVPS -AJVPS,ci pot fi legitimati in orice alta asociatie,si de aici decurg toate celelalte implicatii,atunci da-mi voie sa-ti spun, ca te inseli,adica oricum organele de control, ale asociatiilor judetene, nu puteau, sau nu voiau, sa isi indelpineasca indatoririle de serviciu,a fost mai bine ca sa recurs la acest artificiu, chiar daca e in dauna AJVPS-urilor tot e mai bine,si crede-ma ca va venii vremea in care si colectivizarea aia numita AGVPS isi va da obstescul sfarsit,pt ca nu multi vor mai putea face fata la tot ce se intampla in sanul conducerilor judetene,dar vom trai si vom vedea!vei spune ca se braconeaza,da,e adevarat,se braconeaza mult,dar pt asta avem personal care sa se ocupe de asa ceva,apoi si la vanatoare se braconeaza si inca rau de tot,si nu poti spune ca nu e asa,apoi eu nu vad ce anume a facut forul general de bucuresti pt noi cei din provincie,ca inafara de a ne lua banii, si a mai inventa un bir, nu e capabila de nimic!


Asa e, dar după decolectivizare vom vâna la asociaţii constituite din 2-4 fonduri, la preţuri exorbitante, aşa cum deja se întâmplă acum. Îţi aruncă în faţă o autorizaţie - 2 de iepuri şi gata. Ai vânat, ce mai vrei sărăntocule, lasă ca ne trebuie să ne facem planul cu străini să ne umplem buzunarele, tu ai vânat destul, ai simţit mirosul de iepure.
Nu dau nume, dar o asociaţie cu pretenţii din Bucureşti, ştiu caz sigur, cum au păcălit localnicii să se înscrie la ei în asociaţie ca să poată să preia un fond de vânătoare apoi le-au dat cu flit.
ssteffan
Veteran
 
Mesaje: 855
Membru din: 04 Apr 2008, 21:10
Locaţie: Giurgiu

Re: Congres AGVPS

Mesajde vinatorul iscusit pe 26 Iun 2010, 21:02

cred ca stiu despre ce asociatie este vorba;ce i aia vanatoare cu strainii? da cu romanii ce au,banii lor n-au stema?este vorba de alte tarife frate,tarife justificate,se zice, sa nu-ti mareasca tie cotizatia ca oricum n-ai mare lucru ptr.1000-1200lei/an.AVPS=prin definitie -persoana juridica NONPROFIT (adica asa ar trebui sa fie)
vinatorul iscusit
Veteran
 
Mesaje: 421
Membru din: 02 Mar 2008, 17:18
Locaţie: bucuresti

Re: Congres AGVPS

Mesajde yoghi pe 26 Iun 2010, 22:04

pai "Non " este al vanatorilor si "PROFIT " al conducerii ! :D

Corect ?? :lol:
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Avatar utilizator
yoghi
Veteran
 
Mesaje: 2826
Membru din: 08 Noi 2006, 21:25
Locaţie: Romania

Re: Congres AGVPS

Mesajde vinatorul iscusit pe 27 Iun 2010, 14:26

sustin si semnez!.........
vinatorul iscusit
Veteran
 
Mesaje: 421
Membru din: 02 Mar 2008, 17:18
Locaţie: bucuresti

Re: Congres AGVPS

Mesajde cristian pe 28 Iun 2010, 12:04

vinatorul iscusit scrie:cred ca stiu despre ce asociatie este vorba;ce i aia vanatoare cu strainii? da cu romanii ce au,banii lor n-au stema?este vorba de alte tarife frate,tarife justificate,se zice, sa nu-ti mareasca tie cotizatia ca oricum n-ai mare lucru ptr.1000-1200lei/an.AVPS=prin definitie -persoana juridica NONPROFIT (adica asa ar trebui sa fie)

Spune despre ce asociatie este vorba ca sa nu mai ia si altii teapa!
IJ 43 EM 12/70 ,Ejectoare, Dreapta 0.5 shock, Stanga 1.00 shock
cristian
Veteran
 
Mesaje: 328
Membru din: 12 Iun 2006, 19:19
Locaţie: Bucuresti

Re: Congres AGVPS

Mesajde jon2004 pe 28 Iun 2010, 12:21

Subiectul acesta seamana oarecum cu dezbaterile despre criza , de la Realitatea si Antena 3 : venim si ne dam cu parerea de pe margine , fara sa avem si solutii . Daca maine se desfiinteaza AGVPS , credeti ca fara reprezentare in fata autoritatilor statului , va fi mai bine pentru majoritatea vanatorilor ? Ce organzatie credeti ca ar putea apara mai bine ,drepturile vanatorilor ? Este usor sa criticam si de multe ori pe buna dreptate , dar fara sa punem altceva in loc , mi se par discutii fara rost !
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran
 
Mesaje: 1735
Membru din: 19 Aug 2004, 12:04
Locaţie: BARLAD,VASLUI

Re: Congres AGVPS

Mesajde cosmin p pe 28 Iun 2010, 12:33

Nu este deloc o discutie fara rost!
Eu as vrea sa ma reprezint singur in fata guvernului!!! Sau cu ceilalti oameni de la mine din grupa. Si pana la coada, de ce trebuie sa ma justific in fata guvernului?
Terenurile pe care vanez sunt ale oamenilor, da? Bun, lor le platesc sau platim ca e vorba de grupa, redeventa pe an.
In fata celor de la mediu sau de cine depinde cota de recolta ca nu sunt in tema, ma conformez sa o respect intocmai si sa platesc si acolo o taxa.
Daca sunt idiot si braconez are cine sa ma traga la raspundere.
Control are cine sa faca.......deja uite cate autoritati sunt pana acum.
De ce trebuie sa avem neaparat nevoie de un TATUC???
De ce ne privim pe noi insine ca pe niste INCOMPETENTI care daca nu ar fi statul, guvernul, AGVPS, noi nu am face altceva decat sa furam sau sa braconam si nu am putea sa ne gestionam cum trebuie?
In alte tari se poate exact cum am mai enumerat mai sus, la noi de ce nu?
Daca nu ne vom schimba mentalitatile nu vom iesi niciodata din cercul asta vicios. :(
cosmin p
Nou membru
 
Mesaje: 40
Membru din: 27 Aug 2007, 11:28
Locaţie: craiova

Re: Congres AGVPS

Mesajde jon2004 pe 28 Iun 2010, 16:04

cosmin p scrie:Eu as vrea sa ma reprezint singur in fata guvernului!!! Sau cu ceilalti oameni de la mine din grupa. Si pana la coada, de ce trebuie sa ma justific in fata guvernului?
:(


Si de ce nu o faci ? De ce nu te duci in fata guvernului ?
De ce sa vanezi tu pe fondul grupei tale si de ce sa nu vin si eu , atunci cand am chef ?
Terenurile sunt ale oamenilor si daca o parte dintre oameni nu vor sa te lase sa vanezi , ce faci ? Spui ca vrei sa le oferi lor o redeventa , in fiecare an . Foarte bine ! Eu vin si le ofer mai mult si atunci o sa ai nevoie de acceptul meu ca sa vanezi pe acel fond ! Ce ai sa faci in cazul asta ? O sa te duci singur in fata Guvernului ? Nu te baga nimeni in seama !
Am analizat foarte bine modul in care aste organizata vanatoarea acum si variantele care se propun pentru viitor . Va spun ca cea mai buna varianta pentru marea majoritate a vanatorilor (din punctul meu de vedere), este prelungirea actualelor contracte , fara licitatie ! Stiti foarte bine cum s-au licitat fondurile de anul trecut , la ce tarife s-a licitat . Ca sunt probleme in 90% dintre AJVPS-uri , o stim cu totii ,dar aceste probleme au aparut si se mentin , din cauza neimplicarii vanatorilor in activitatea Asociatiilor . Nu putem sa ne asteptam la schimbari in bine , atata timp cat la Adunarile Generale ale asociatiilor , participa mai putin de 10% din membrii vanatori .
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran
 
Mesaje: 1735
Membru din: 19 Aug 2004, 12:04
Locaţie: BARLAD,VASLUI

Re: Congres AGVPS

Mesajde yoghi pe 28 Iun 2010, 18:43

Ma repet
problema mea nu este AGV ca organizatie ci faptul ca conducerea este aceeasi in ultimi 15 -17 ani chiar toti ceilanti sunt prosti si numai 3-5 persoane stiu ce trebue facut pt ceilalti??
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Avatar utilizator
yoghi
Veteran
 
Mesaje: 2826
Membru din: 08 Noi 2006, 21:25
Locaţie: Romania

Re: Congres AGVPS

Mesajde jon2004 pe 29 Iun 2010, 08:48

yoghi scrie:Ma repet
problema mea nu este AGV ca organizatie ci faptul ca conducerea este aceeasi in ultimi 15 -17 ani chiar toti ceilanti sunt prosti si numai 3-5 persoane stiu ce trebue facut pt ceilalti??


Tara este condusa de 20 de ani de aceeasi , 200-300 de oameni , alesi prin vot democratic , desi sunt cei mai incompetenti oameni .

Acele persoane sunt alese de reprezentantii membrilor vanatori , reprezentanti care sunt trimisi acolo de membrii vanatori care participa la AG ale Asociatiilor . Ce este atat de greu de inteles ! Cum ai vrea sa fie alesi cei care conduc AGVPS ? Sa-i alegem aleatoriu din lista cu membrii vanatori din tara ? Sa-i numim in ordine alfabetica ? Spune varianta ta ! Si eu cred ca nu au avut rezultate bune si trebuie schimbati , dar daca majoritatea celor care sunt interesati de ceea ce se intampla cu vanatoarea , voteaza pentru acceasi conducere de atatia ani , nu prea avem alta solutie .
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran
 
Mesaje: 1735
Membru din: 19 Aug 2004, 12:04
Locaţie: BARLAD,VASLUI

Re: Congres AGVPS

Mesajde florin.t pe 02 Iul 2010, 12:28

Imaginea proasta a AGVPS e data in majoritate de comportamentul directorilor (secretarilor cum se cheama prin unele locuri) din AJVPS desi acestia nu mai sunt in fond subordonatii directorilor AGVPS . Faptul ca si directorul AGVPS e "ales pe viata" e un alt minus de imagine. Parerea mea e ca ar trebui sa actionam incepand de jos , incepand cu alegerea reprezentantilor in comitet si continuand cu presedintii de AJVPS-uri care chiar daca sunt "onorifici" au destula putere pentru a schimba ceva. Din pacate majoritatea grupelor aleg aceleasi persoane de mai multe ori in comitet datorita unor influente si nimeni nu reclama un paznic care se ocupa de organizarea braconajului in loc sa pazeasca fondul , De ce se face asta ? Foarte simplu : sa mai inchida ochii din cand in cand. Nu conteaza ca unii sunt aproape zilnic la braconaj cu stiinta paznicului , daca inchide ochii la un iepure pe autorizatie la fazan e OK. In primul rand trebuie sa ne gandim noi cei de jos ce avem de gand si unde vrem sa ajungem si sa ne alegem reprezentantii in consecinta. Acestia, in continuare vor face presiuni si se va schimba ceva, daca nu , tot asa o sa traim.
florin.t
Veteran
 
Mesaje: 1224
Membru din: 10 Oct 2005, 09:06
Locaţie: malu' Crisului

Re: Congres AGVPS

Mesajde Ursus2006 pe 19 Sep 2013, 12:54

Care mergeti la congres maine??? M-am uitat si eu pe programul galben. Comunisti, rau de tot.
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Avatar utilizator
Ursus2006
Veteran
 
Mesaje: 2473
Membru din: 08 Iun 2005, 17:21
Locaţie: Deva. HD

Re: Congres AGVPS

Mesajde soimu` pe 19 Sep 2013, 14:05

sa vazut cum si cat ne-a reprezentat onor AGVPS cu ocazia reimpunerii accizei la arme si munitie. Ei erau cei care puteau sa "ne reprezinte" interesele, ale noastre, ale vanatorilor, sau macar a vanatorilor asociatiilor afiliate la ei. Dupa cum se stie, AGVPS a tacut in iarba, si nu doar ca nu a facut ceva, dar nici nu a spus nimic, probabil, pentru ca sa nu se puna rau cu "legiuitorul". Si atunci ma intreb retoric, oare ale cui interese reprezinta aceasta AGVPS si pentru ce ar trebui toata "pulimea" sa cotizeze la ei?
Acesta este un caz concret, nu este gen "putea", "vom face", "dorim", "initiem" concret, a venit o modificare care ne-a ars "la cur" pe toti si cei care se dau mari "reprezentanti" au tacut si si-au vazut de treburile lor.
Eu consider ca cine se doreste a fi recunoscut de o comunitate ca lider si reprezentant, ar trebui sa faca ceva, apoi sa astepte laude si ca oamenii sa il sustina, nu o "recunoastere" fortata prin lege si ca urmae a "recunoasterii" sa i se dea bani si sa faca ce doreste el personal si cine "legiuitorul" care la "uns" pe post.
soimu`
Veteran
 
Mesaje: 688
Membru din: 25 Sep 2009, 13:57

Re: Congres AGVPS

Mesajde Remo pe 19 Sep 2013, 14:46

Asa cum spunea si soimu', AGVPS a dat cateva examene in ultimul timp, examene pe care le-a picat cu zero barat. Ultimul examen a fost cu ocazia impunerii accizelor la arme si munitie. Si nu-i numai vorba despre o crestere de pret care ne afecteaza pe toti, ci mai ales despre o caracterizare periculoasa a vanatorii, ca fiind un lux accizabil, pe acelaşi plan cu yahturile si masinile de fite. Dar vanatoare nu este un lux ci o activitate traditionala, care serveste unui interes public. Este absolut daunator pentru pasionea noastra comuna sa permitem orice asociere a ei cu un lux de care se poate oricine dispensa. Daca la chstiunea asta de principiu nu a avut AGVPS-ul numic de zis, e clar ca nu mai are nicio utilitate ca organizatie. Dar nici in alte momente importante AGVPS-ul nu a avut sau nu are nimic de zis. De exemplu, nu-mi amintesc de nici o vorba de la pretinsii nostrii reprezentanti acum vreo trei ani, cand s-au redus semnificativ perioadele de vanatoare la mai multe specii. Nici asta nu era important pentru vanatori? In prezent exista cateva proiecte de lege in diferite faze de dezbatere prin care se intentioneaza sa ni se restranga drepturile. Nu am observat nici o preocupare in acest sens la congresul AGVPS sau prin publicatiile emise de organizatie. Ce am observat insa este insistenta AGVPS de a supravietui nu prin oferirea unor servicii valoroase vanatorilor ci prin incercarea disperata de a conditiona calitatea de vanator de cea de membru cotizant.
In principiu, cred ca vanatorimea are nevoie de una sau mai multe federatii ale asociatiilor de vanatori, care se le asigure o voce in probleme importante de interes comun. Dar aceste supraorganizatii nu mai trebuie sa fie nici concepute si nici privite ca "organe ierarhic superioare" ci ca prestatoarele unor servicii catre asociatiile membre. Teoretic, si AGVPS-ul ar putea deveni asa ceva, dar reactiile pe care le vad si acum, in al 12-lea ceas, ma fac sa ma indoiesc ca va mai putea exista o schimbare.
Remo
Veteran
 
Mesaje: 351
Membru din: 02 Mar 2010, 18:34

Următorul

Înapoi la Utilitare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori

Publicitate