| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Carabina si cartus pentru trageri la distantaModerator: liviur
32 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Carabina si cartus pentru trageri la distantaVreau sa deschid acest subiect pentru sfaturi primite de la cei mai experimentati in ceea ce priveste tragerile la distanta, vorbesc la distante peste 400 de metri, incepand de la caprior pana la mistret, sau ciuta. Alegerea unei carabine, sa fie tactical sau varmint? si alegerea unui calibru care se preteaza la tragerile la distanta, razanta, recul cat mai mic, posibilitatea sa poti trage cel putin 3 cartuse, fara sa se incazeasca teava, incat sa devieze cartusul si alte sfaturi pe care le pot primi.
Re: Carabina si cartus pentru trageri la distantahttp://www.blaser.de/LRS-2.807.0.html?&L=1
Sa fie una din solutii? cal 30 06 si 300 wm se fabrica, chiar si 308 win Arma + optica ajunge la 5000 ero ca e vorba de peste 400m ,tap, porc , ciuta (la porc daca e baban e n,as trage peste 400, da depinde de munitie)
Re: Carabina si cartus pentru trageri la distantahttp://www.czub.cz/en/catalog/81-center ... SPORT.aspx
Ca si precedenta recomandata din FRANKONIA, mai putin 1000 euro pe arma da nu se fabrica de cat in 308, cade cel putin porcul din lista de victime Fanrica garanteaza 800 m precizie buna.
Re: Carabina si cartus pentru trageri la distantaMai e treaba si de tragator nu numai de arma...
Re: Carabina si cartus pentru trageri la distanta
numai a arma de vanatoare nu arata dracovenia aia ==========================
Mai Taie Din Ele Da-le Dracului
Re: Carabina si cartus pentru trageri la distanta2 katalin
cand pui mana pe ea ai impresia ca te musca... respect Vand carti de gramatica. E ieftine...
Re: Carabina si cartus pentru trageri la distantaLa mintea mea m-am gandut ca la lovituri sf trebuie si arma tot sf.
Oricum presupun ca-i greu peste 3oo m cu teava de 60 cm aia care-i obisnuita pe la noi si nici intr-un caz cu semiautomata (doar cu PSL-ul) Arma+tragator+munitie+optica+oleaca de studiu la balistica si se poate da trebuie calitate la toti factorii, antrenament si o gramada de munitie. O sa fie mai greu cu poligonu ca trebuie unu lung, da sunt dealuri http://www.youtube.com/watch?v=qVlea8pZA2g Mama ce stiu astia......
Re: Carabina si cartus pentru trageri la distantaCarabina si cartusul fara o luneta tactica pe masura nu fac mare lucru.Meseriasi tipii,dar la noi in tara doar sa mergi in poligonul Cincu.Dealurile noastre, sunt pline de oameni, fie iarna fie vara asa ca riscul este foarte mare.
Re: Carabina si cartus pentru trageri la distantaNu vreau sa supar pe nimeni ...dar tirul la distanta mai mare de 200 m asupra vanatului este etic ????
http://www.mmediu.ro/paduri/vanatoare/i ... anator.pdf intrebarea 792
Oare este etic sa pui o intrebare dintr-un chestionar facut de tampiti???
Re: Carabina si cartus pentru trageri la distantaCand nu stii ce faci si te trezesti tragand ca traznea numa c-ai vazut un animal despre care banuiesti c-ar putea fi la 250-550 m, ochesti punand corectia clasica " la coloana" si mai tragi si din picioare nerezemat atunci ai foarte mare dreptate: este complet neetic este si prosteste si cum vrei tu sa-i mai spui.
Da' daca stii cu ce se mananca trasul cu arma la distante medii (ca 4-500 m sunt medii) atunci nu mai e nimic rau.
Re: Carabina si cartus pentru trageri la distantaEu nu vorbesc neaparat de vanatoare in Romania, Vroiam totusi , eventual niste sfaturi pentru a trage la distanta si sa poti trage de cel putin 3 ori intr-un interval destul de scurt, la calibrele magnum, dupa al doilea foc restul se duc aiurea. O intrebare am totusi: de ce in lume se foloseste mai des 308 win.
Re: Carabina si cartus pentru trageri la distanta308 win e calibru considerat ca fiind pentru lunetisti, suficient de puternic si foarte precis. Armata si politia in SUA il au in dotare, mai nou am vazut pe net ca si SRI-ul. Unii zic : puterea si precizia sunt combinate la modul ideal.
La vinatoare e alta treaba s-ar putea sa nu aiba efectul urmarit la un misttret de 200 kg la 600 metri. Eu as vrea cal 50 folosit in Iraq si Afganistan da armata SUA dar nu se poate, ar multumi pe toata lumea si la 2000 de metri, da chiar n.ar mai fi etic. Etic mi se pare sa dai la maxim 400 m cu o carabina obisnuita, dpdv al meu as fi un mare meserias, cu munitia comerciala de vanatoare din magazinele noastre.
Re: Carabina si cartus pentru trageri la distantaPai si daca ai avea una in cal 50BMG ar trebui sa vb cu vecinu sa te ajute sa o cari cu toate componentele
Re: Carabina si cartus pentru trageri la distantaEu unul in acest caz as opta pentru unul dintre modelele Savage, in cal. 7reg mag sau 300 win mag.
"Through Performance to Type"
http://www.youtube.com/watch?v=Qc99SiKqoJo "Through Performance to Type"
Re: Carabina si cartus pentru trageri la distantaReferitor la subiectul ,,Carabina si cartus pentru trageri la distanta". Eu din experienta proprie utilizez ptr. trageri la distante medii 4-500m, o carabina Blaser R93, cal. 300WM, teava match, cu frana de gura,luneta Swarowski Z6, reticulul TDS.
Cu respect.
Re: Carabina si cartus pentru trageri la distantacu ce tip de munitie pentru vanatoare s-ar obtine rezultate bune ca precizie si efect in tinta la 4-500m pentru 308 de exemplu?
Re: Carabina si cartus pentru trageri la distantaDacă spune-ai că foloseşti o Tactical 2, meritai să fi băgat în samă, aşa ..... Iar aia cu " frina de gura " la R93 Match ma dat pe spate La tăţi ni-i greu; da nu la tăţi la fel !;
Re: Carabina si cartus pentru trageri la distanta[quote="hunter1966"]Referitor la subiectul ,,Carabina si cartus pentru trageri la distanta". Eu din experienta proprie utilizez ptr. trageri la distante medii 4-500m, o carabina Blaser R93, cal. 300WM, teava match, cu frana de gura,luneta Swarowski Z6, reticulul TDS.
Cu respect.[/quote] 1.ce inseamna frina de gura la teava mach 2.cu care nivel al reticulului ai tras la 500m 3.cit inseamna un clic la 500m Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Carabina si cartus pentru trageri la distantaBlaser face mai multe tipuri de tevi functie de dimensiuni, forma exterioara si destinatie.
In categoria Match sunt tevi mai "groase in carne", de lungime uzuala (apropo de parerea ca nu se poate trage la 500 m cu tevi normale de 60 cm - se poate, ba chiar se trage la 1000 y cu tevi de 50....sic!) nu monstri de 1 m si care se obtin, in principiu, selectionand cele mai bune tevi brute. Mai pe romaneste este o teava de la care astepti un grad de precizie mai ridicat. Frana de gura este traducerea mott-a-mott a termenului englez. In termeni stiintifici romanesti ar fi "amortizor de recul la gura tevii" si reprezinta niste gauri, fante, etc. de diferite forme practicate in ultima portiune a tevii si care au rolul de a dirija spre posterior si in sus o parte din gaze. Efectul lor este ca imping arma spre in jos si spre inainte diminuand din recul. 1 click la 500 m este exact de 5 x acelasi click la 100 m. Eu m-am oprit deocamdata la 6,5x55 pe care intentionez sa-l pun la treaba spre 300 m....chiar si in conditii de vanatoare.
Re: Carabina si cartus pentru trageri la distantacolegu @ violiv
mi-ai stricat placerea. Eu stiu raspunsurile , vroiam si vreau sa vad in continuare daca " hunter1966" stie ce vorbeste sau doar povesteste(povesti vanatoresti) @hunter1966 presupun ca ai si teava de 60.cm. ce diametru au gaurile din teava (de la frana cum zici tu) Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Carabina si cartus pentru trageri la distantaIo habar n-am de distante mai mari de 80 de metri. Da ma tin aproape cu niste baieti care sunt tragatori la distante de minim 800 yards. Nu avem nimic in comun la capitolul arme, doar ca avem aceeasi meserie si ne mai ajutam unul pe altul.
Am asistat la tragerile lor in repetate randuri, dar nu m-a incitat nimic. Discutiile insa fac toti banii. Ei sustin ca .308 este o relicva si ca daca accepti telefonul celular ca pe o descoperire tehnica benefica, atunci trebuie si sa accepti ca .308 este un telefon cu disc si sa treci catre o etapa mai avansata. Oamenii impart calibrele acestui tip de tir (ca la peste 400 de metri nu mai e nici urma de vanatoare) in calibre "ucigatoare" de tevi si ne-"ucigatoare" de tevi. .308 este (zic ei) in categoria neucigatoare. Ei se dedulcesc cu 7RM (pe care-l ridica in slavi), .338 Lapua si .50BMG pe care il si iubesc il si urasc deopotriva. Toate armele lor au bull-barrel. Niste tevi grasane si oribile fara nici un pic de eleganta. Ar fi si culmea sa arate elegant o arma care trebuie sa suporte presiunile acelor calibre. Toate au muzzle-break si sunt dotate cu niste lunete babane. Despre arme ei spun ca toate sunt la fel. Pana nu le aduci tu imbunatatirile necesare toate sunt la fel. Tot ei spun ca o arma pregatita duce in jurul sumei de 5-7000 $. Cel mai mult imi place sunetul de .50BMG. "Cel mai barbatesc si cel mai fratesc."
http://www.youtube.com/watch?v=Kgtq3KKn ... re=related The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Carabina si cartus pentru trageri la distantaSunetul focului nu prea se aude in clip din cauza muzicii. Dar cand esti langa arma cand se declanseaza foc sunetul este foarte sugestiv. Imi aminteste de sunetul mitralierei de pe TAB. Numai ca la ala farmecul era sunetul in cadenta si cadenta in sine.
Re: Carabina si cartus pentru trageri la distantaCorect e cu du-te vino La tăţi ni-i greu; da nu la tăţi la fel !;
http://www.youtube.com/watch?v=lWmg5bXv ... re=related The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Carabina si cartus pentru trageri la distantaNu stiu unde as putea gasi sunetul de mitraliera de pe TAB. Este rar si concentrat. Asta de .50 este animalic.
Pai e simplu..............pe TAB-urile dragii noastre tarisoare
Re: Carabina si cartus pentru trageri la distantaIncredibil, nu mi-as fi putut imagina sa-l gasesc tocmai acolo.
Iti multumesc mult pentru indiciu!
32 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 14 vizitatori |
Publicitate
|