Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 09 Iun 2026, 08:59
|
|
|
Sectiune dedicata dipozitivelor de ochire - lunete de panda, lunete de goana , red dot, docter, aimpoint, dar si binocul de vanatoare, toate dispozitivele optice care ajuta vanatorul sa apropie si sa observe mai bine trofeul mult visat, sau sa plaseze un foc sigur si etic.
Moderator: liviur
de liviur pe 31 Ian 2012, 13:17
Pe scurt, aş vrea sa cumpăr un aimpoint (cu inele), pe care vreau sa-l montez pe steyr-m. clasic pe care am deja luneta montată cu sistem cu demontare rapidă. Întrebarea este-cum se montează,trebuie sa scot bazele prinderii de la luneta montată? Nu am văzut una montată şi nu înţeleg cum vine. Şi dacă se scot bazele trebuie sa cumpăr alte baze ? Multumesc
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
-
liviur
- Veteran
-
- Locaţie: Buc-Branesti
de violiv pe 31 Ian 2012, 20:19
Steyr din generatia celui ce-l ai venea cu o prindere rapida dedicata, strict particulara armei. E posibil insa sa fi trecut prin mana vreunui armurier care sa-i fi montat altceva....daca vine din Germania e frecvent sa gasesti alte prinderi decat cele originale. O poza ar fi foarte buna. Cam asa arata prinderea originala Steyr pentru epoca de care vorbim: http://www.egun.de/market/item.php?id=3671105Cumperi Aimpoint-ul, renunti la inelele cu care vine, care sunt pentru sina Weaver cu cea mai mare probabilitate, si cumperi o pereche de inele pentru modelul de baze ce-l ai pe arma. Aimpoint exista si pe tub de 1" si pe 30 mm dupa cum si inele pentru prinderile clasice Steyr mai exista inca pe piata. Cam pentru orice model de prindere rapida ai avea pe arma exista inele in care poti sa montezi Aimpoint-ul.
-
violiv
- Veteran
-
- Locaţie: Constanta
de liviur pe 01 Feb 2012, 08:23
Multumesc de raspuns, arma am cumparat-o noua in 2011 si prinderile si inelele sunt dedicate, e adevarat. Am inteles, deci practic ar trebui sa-mi iau un aimpoint si un set de inele pt prinderea mea rapida si as putea sa il montez. Ma intreb totusi daca la lungime se potriveste, nu-mi dau seama din poze ce lungime are.. Am sa-l intreb pe @Tranan ce lungime are aimpointul. Numai bine, L.
-
liviur
- Veteran
-
de violiv pe 01 Feb 2012, 08:50
Modelele noi de Aimpoint, cel putin celebrul Hunter, se livreaza in tipodimensiuni diferite, adaptate pentru mai toate armele...tuburi de 1" sau 30 mm si chiar lungimi diferite. Si inele exista diferite, cu cel anterior in zig-zag ce scurteaza practic lungimea dintre prinderi. Nu in ultimul rand Aimpoint-ul poate fi plasat oriunde fata de ochi asa ca nu esti limitat de o distanta pupilara anume ca la lunete.
P.S. am inteles ca ai modelul M...daca este M-ul de care stiu eu, cu inchizator cu nuturi de inzavorare in coada si magazie in spirala (SSG), acesta nu se mai fabrica din 1996 (cel fotografiat in link-ul de mai sus). Daca ai modelul nou - SBS - e si mai usor...inele se gasesc la Arrow.
-
violiv
- Veteran
-
- Locaţie: Constanta
de liviur pe 01 Feb 2012, 09:17
Am modelul nou steyr-mannlicher classic light (am pus "m" ca prescurtare de la mannlicher nu model m) Multumesc mult, stiu ca au la arrow ca am luat pt luineta ce o am pe arma. Numai bine, L.
-
liviur
- Veteran
-
de liviur pe 01 Feb 2012, 13:55
Am fost la Arrow pt inele şi mi-au spus ca nu au şi ca nu o sa mai aducă. Dacă mai există o altă varianta... Multumesc, L.
-
liviur
- Veteran
-
de liviur pe 01 Feb 2012, 22:23
Multumesc, uitasem de site. Credeam ca Arrow sunt importatori...
-
liviur
- Veteran
-
Înapoi la Optica de vanatoare
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 22 vizitatori