Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 29 Mar 2024, 07:25

B525 HUNTER CLASIC 12M compar cu BERETTA 686 ONYX

Discutii despre arme lise, munitii, calibre, etc . Multiple compartii intre arme, munitii pentru arme, tipuri de vanat, balistica, samd.

Moderator: liviur

Re: B525 HUNTER CLASIC 12M compar cu BERETTA 686 ONYX

Mesajde VPR-GMC pe 02 Dec 2009, 11:12

Am postat inainte sa vad ce ai scris (cred ca scriam in acelasi timp) :lol:

Stiu despre ce zavor vorbesti si cum iti place sa spui aia e alta "mancare de peste" pune si tu niste poze sa vada lumea si sa compare, nu doar sa scri. :wink:

Te superi degeaba!

Iar chestia cu atacuri la persoana, nu prea vad cum am facut-o, asta daca sti ce inseamna un atac la persoana.

Sunt parerile mele si daca se considera atac la persoana de altcineva, sunt de acord sa ma baneze, sa stearga postarile mele si sa-mi stearga si use-rul. no big deal.

Dar eu nu jignesc si nici nu atac, nu-mi sta in caracter, constat si nu cred ca vad prin ce am scris vreo insulta adresata tie, dar daca tu asa vezi, asta este. :wink:

Cu stima,
Marius
Hunting & fishing.....hobby or madness?
Avatar utilizator
VPR-GMC
Membru important
 
Mesaje: 249
Membru din: 18 Dec 2008, 10:36
Locaţie: Bucuresti

Re: B525 HUNTER CLASIC 12M compar cu BERETTA 686 ONYX

Mesajde violiv pe 02 Dec 2009, 11:15

OK!
Fie cum spui tu! Pace! Am interpretat eu gresit.....numai partea cu "persoane si atacuri".

La restul nu retractez niciun cuvant si tot p-a mea o tin :wink:
violiv
Veteran
 
Mesaje: 8515
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Re: B525 HUNTER CLASIC 12M compar cu BERETTA 686 ONYX

Mesajde Dima pe 02 Dec 2009, 13:47

Interesant topicul - ma refer evident la aspectul tehnic in mod exclusiv. In speranta ca voi aduce ceva lamuriri, voi scrie cate ceva doar dpdv tehnic si mecanic.
E limpede de acum ca explozia incarcaturii tinde sa deschida urmand exact aceeasi cinematica de inchidere, numai ca in sens invers, evident. In cazul armelor suprapuse fortele ce tind sa o deschida sunt simetrice fata de axa de basculare ( sau de rotatie ) a tevilor , in acest caz solicitarile laterale ale fiind minime comparativ cu cazul juxtapuselor. In cazul acestora din urma, efortului de deschidere i se adauga suplimentar efortul de deplasare a tevilor spre stanga sau spre dreapta dupa cum tragi cu teava stanga sau cu cea dreapta. Aceste din urma eforturi sunt preluate activ de cele doua carlige - mai ales de cel dinspre culata- iar pasiv de cele doua '' aripioare '' cum le-a numit violiv, sau de prelungirea sinei la cele cu inchizatorul ''cu cui'' ( acesta este activ si pasiv deopotriva). Rezulta ca, cu cat constructiv, planul axei de basculare si cel al zavoarelor active este mai aproape de axul tevilor,axele de basculare si inchizatoarele (zavoarele) active sunt supuse unei uzuri ( stres ) reduse. La juxtapuse, s-a spus si facut cam tot in ce priveste sistemele de inzavorare, cu exceptia celor de la Fabarm care au pus doua carlige pe fiecare ax al tevii la cele mai noi modele.La suprapuse cel mai evident progres cred ca l-a facut Blaser care la modelul F3 a reusit sa aduca planul de inchidere a zavorului de sub tevi cu cativa milimetri deasupra planului axei de basculare, realizare remarcabila datorata careia forta generata de explozia incarcaturii, tinde sa ''inchida'' arma. Chiar si in acest caz se poate observa ca solicitarea cea mai mare s-a mutat pe cele doua mici pastile de basculare a tevilor.
Dima
Veteran
 
Mesaje: 411
Membru din: 28 Oct 2005, 13:02
Locaţie: Bucuresti

Re: B525 HUNTER CLASIC 12M compar cu BERETTA 686 ONYX

Mesajde VPR-GMC pe 02 Dec 2009, 16:00

Violiv,

Nici nu vreau sa te conving de ceva, fiecare cu "parerea" lui.

Nu am nimic cu Beretta sau cu alta marca, asta sa fie clar.
Dar cand omul a intrebat ce arma sa-si ia ai spus ca indiferent ca-si ia Beretta sau Browning nu face o alegere rea, poate sa dea si cu banul. Totul ok pana acum, nici nu te contrazic, in mare. Dar tu ai ajuns spre sfarsit sa spui ca Beretta e mai "tare", mai ales cea DT 10 cu zavoare printre cele mai bune. De ce nu ai spus de la inceput?
Si iar ai spus ca multi nu inteleg ce inventie mare a facut Beretta cu zavoarele alea, fata de ceilalti, ok daca tu ai inteles mai bine ca multi explicate.
Dar nu trece rapid prin cateva sisteme de inchidere, cum ai facut-o, fara explicatii mai detaliate (cu tot ce tine de ele) ca sunt si care acum se apuca de vanatoare si tir si nu au cum sa stie si ii bagam mai rau in ceata.
Plus ca le cam bagi pe toate in aceeasi oala, pentru a fi comparate. Cea ce nu prea se poate daca nu o faci detaliat pe fiecare model in parte (chestia cu + sau - ).


Ai ocolit o intrebare:'' de ce unele Beretta care mi-au trecut prin mana aveau 1 mm -1,5 mm spatiu intre tevi si bascula cand acestea erau inchise"? Pacat ca nu am poze, dar cu prima ocazie fac si le postez.
Iar posesorii nu trageau decat cu cartuse pana la 36 de grame la calibrul 12, iar pe arme scria ca sunt testate pentru cartuse magnum si aveau camera de 76mm, aici ce-o mai fi fost, nu tot acele zavoare, pe care nu le intelegem noi numai tu si pastile pe care basculeaza tevile?
Vorbesc de zona unde sunt sagetile in imaginea de mai jos:
Imagine



Daca ne uitam pe imagini si comparam basculele, dupa spusele tale, ajungem la concluzia ca cei ce au pus in plus ceva, fata de Beretta, in acele bascule au pus asa de design, fara cap, numai sa fie diferiti de Beretta, nu? Si faptul ca totusi continua sa faca asa sunt mai prejos decat Beretta, si folosesc ineptii ca si mine? Ma mir...

Chiar si sistemul de la Blaser (nu cel de la F3) e cam diferit de Beretta, din toate punctele de vedere, mai ales pe partea fizica (cu forte si alte celea), da nu vrei sa pui poze si sa explici. Mai bine scriem epistole.


Am mai spus si o repet "hai sa fim englezi si sa nu vornim la general'' sa aratam plusuri si minusuri (ca toate le au) apoi fiecare alege!

Nu ti-a contestat nimeni calitatile si cunostiintele in domeniul armelor, nici macar eu, dar fi te rog mai explicit.
E de laudat ce faci pe forumul asta cu explicatiile pe care le dai, jos palaria si sa sti ca vorbesc serios.
Faptul ca altii nu sunt de acord cu tine nu inseamna ca trebuie se te dai lovit dupa cum spuneai, te citez: "Cei ce frecventeaza ambele forumuri poate stiu ca la “vecini” am renuntat la a mai scrie despre aspecte tehnice.
Va anunt pe aceasta cale ca nu voi mai posta nimic nici aici la subiecte care vizeaza arme, munitii, optica si alte giumbuslucuri tehnice la care toti ne pricepem pentru ca avem ochi sa vedem sau ne-au invatat “batranii”

E pacat ca asa gandesti!

Iar ca fapt divers, chiar daca nu te intereseaza decat ce spui tu, afla ca m-am cam ocupat si de reparatii arme si cu vanzarile de arme noi sau secod-hand ( si mi-au trecut destule prin mana), am incercat sa gesesc solutii pentru ce s-a stricat si sa vad de ce s-a intamplat asta, am testat arme cu diverse cartuse, etc nu stau sa plictisesc acum cu asta, altfel spus practica nu numai teorie si nu ma dau atotcunoscator.

PS - iar de la BATRANI am luat ce era bun si se putea demonstra, nu tot!

Inca o data imi cer scuze daca am deranjat pe cineva cu postarile mele si imi fac mea culpa, dar nu mi-am dorit asta ci contrariul.

Cu stima,
Marius

si

Vanat in traista, cum ar zice batranii...
Hunting & fishing.....hobby or madness?
Avatar utilizator
VPR-GMC
Membru important
 
Mesaje: 249
Membru din: 18 Dec 2008, 10:36
Locaţie: Bucuresti

Re: B525 HUNTER CLASIC 12M compar cu BERETTA 686 ONYX

Mesajde VPR-GMC pe 02 Dec 2009, 16:10

Dima,

Multumesc de explicatiile aduse.

Cu stima,
Marius
Hunting & fishing.....hobby or madness?
Avatar utilizator
VPR-GMC
Membru important
 
Mesaje: 249
Membru din: 18 Dec 2008, 10:36
Locaţie: Bucuresti

Re: B525 HUNTER CLASIC 12M compar cu BERETTA 686 ONYX

Mesajde Sly_Fox pe 02 Dec 2009, 18:34

Ale dracu' fieratanii cata pasiune trezeste in oameni. :D
Am vazut in Balta un mosulica cu un Merkel mancat pe tevi, cu tremurici in bascula de imi era frica sa pun mana pe ea, dar sa mai si trag. Nu avea treaba el cu bascule, carlige, sisteme etc. Cu o cutie de cartuse de 25 de bucati impuscase 17 rate. Eu stateam la un capat al lacului, iar el in celalat capat. A venit cu o singura cutie de cartuse, cand a terminat cutia a plecat. Eu cu o arma noua nu am reusit din aproximativ 20 de focuri decat 4 rate.
Asa ca la vanatoare, sistemele conteaza mai putin.

Baieti lasati discutiile aprinse deoparte, care stie mai mult, care mai putin, sunt lucruri fara importanta. Important este sa discutam civilizat, sa invatam unii de la altii, sa ne bucuram ori de cate ori ne intalnim, chiar si pe forum.
Scuze pentru off topic.
PS: Cat despre partea cu refuzul de a mai posta pe forum sper ca nu se pune. :(
Eu daca am ceva intrebari de la cine mai primesc raspunsuri? :D . Sper ca de la voi toti dragi forumisti.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Avatar utilizator
Sly_Fox
Veteran
 
Mesaje: 5660
Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Re: B525 HUNTER CLASIC 12M compar cu BERETTA 686 ONYX

Mesajde violiv pe 02 Dec 2009, 21:39

1. Am spus de la inceput ca nu trebe sa amestecam DT 10 in comparatie. Este de 10 ori mai buna decat orice Browning aflat pe piata la ora asta si nu este parerea mea.
2. Imi mentin parerea ca poate da cu banul intre oricare arma moderna construita de o firma serioasa si gasita in magazine - toate functioneaza sigur, toate functioneaza suficient de bine si cu o fiabilitate suficienta pentru un numar mare de cartuse trase.
3. Nu am spus niciodata ca Beretta e mai buna ca Browning dar nici invers...am facut o comparatie strict legata de conceptia zavoarelor. Toate fac acelasi lucru si cu aceeasi siguranta. Numa ca unele o fac "tapan" si altele "finut" iar asta nu pentru ca cei ce le construiesc sunt cretini si pun lucruri in plus ci pentru ca acestea sunt cerintele sistemului de inchidere pe care-l folosesc - unul are de suportat forte de cateva tone altul de numai cateva sute de kg. Fiecare viitor cumparator este singur in masura sa aleaga daca doreste un sistem clasic, greu si impresionant la prima vedere prin soliditatea pieselor sau unul modern, usor si finut si care poate nu inspira aceeasi incredere, dar trebuie sa stie ca ambele functioneaza la fel de sigur si fac exact aceeasi treaba.

da' nu dau mai multe detalii ca nu pierd timpul cu tine ca vad ca esti citit si gasesti si singur si ai si timp.
Da' asa e la noi la romani le stim pe toate, mai ales daca ne lauda cineva, si scriem mult!


pentru mine asta nu suna a postare tehnica....poate sunt eu mai tafnos, mai cu nasul pe sus dar asa e, tonul face muzica. E foarte adevarat: ma consider stiutor mai mult decat media (si nu pentru ca ma lauda altii) ci pentru ca realizez cat stiu si cat nu. Ai spus-o undeva cu o nota de zeflemea "esti doctor....". Da! Sunt si nu mi-e rusine deloc. Faptul ca si despre arme emit pareri la fel de ferme este deformatie profesionala - nu pot sa fiu decat ultra-perfectionist in meseria mea si exact la fel, nu pot sa-i tolerez pe cei ce numa cred ca stiu cate ceva. In timpul acela mult pe care-l am, cand si cand, mai tai cate o inima in felii, o cos la loc si-i dau un bobarnac s-o fac sa mearga. Daca nu stiu ce se intampla exact, pana la ultimul surubel, nu mai porneste :oops:
Ai dreptate: acum ma laud da' asa m-a invatat bunica: daca tu nu te vezi perfect, stralucitor, genial, etc. nimeni n-o sa te aprecieze. Numa ca eu, personal, n-am nevoie de aprecierile nimanui. Nu scriu ca sa ma dau mare ci pentru ca ma enerveaza necunoasterea in domeniu. N-am inceput sa dau lectii despre arme pentru ca ma plictiseam ci pentru ca ma enervase prea tare nestiinta crasa in epoca in care orice informatie iti este mai la indemana ca oricand. Si tot din acest motiv o sa si incetez: 5 ani mi-au fost de ajuns ca sa constat ca n-am ridicat nivelul cultural nici pana la genunchiul broastei si nu-mi place sa muncesc in zadar.


Sistemul adoptat de Boss e chiar mai slab ca Beretta DT 10 (printre cele mai bune) :mrgreen:
Pun niste imagini cu bascula Boss, da' nu vad diferente deloc intre astea de la Boss si aia de la Beretta,


iar aceste postari, din punctul meu de vedere, spun totul despre priceperea in materie de arme a celui ce le afirma - pot sa te parafrazez cu sufletul impacat "nu pierd timpul cu tine ca vad ca ai multa experienta"

P.S. la intrebarea cu distanta la Beretta raspunsul era mai sus cu cateva postari: pentru ca nu i-a schimbat la timp "pastilele" si piesele de inzavorare de pe tevi.


P.P.S. n-am incotro si trebe "sa ma dau lovit"...asa-s eu. N-are legatura cu tine sau cu Val si ideea lui de a deschide acest forum acum ani buni. Imi pare rau, nu pot sa fiu la fel de impaciuitor ca tine.

Pot insa sa-ti intorc urarea din toata inima de vanator (nu de "armurier"): Vanat in traista!

@Sly_Fox - poti continua sa intrebi pe forum, se va gasi cineva sa te lumineze.
Daca, totusi, mai ai nelamuriri, discutam cu draga inima "intre 4 ochi". - avantajul unei discutii private fata de una publica, pe forum, este ca fiecare o poate incheia oricand, fara sa se simta in dezavantaj in fata a alti 1000 de ochi.
violiv
Veteran
 
Mesaje: 8515
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Re: B525 HUNTER CLASIC 12M compar cu BERETTA 686 ONYX

Mesajde VPR-GMC pe 02 Dec 2009, 22:40

Imi pare rau dar iar dai explicatii doar de dragul raspunsului (la toate, prin postari lungi), fara sa spui ceva concret si sa denaturezi discutia initiala si mai te si contrazici pe deasupra. Cunosc acest stil mai m-am intalnit cu el, dar asta spune multe, numai ca nu aduce argumente la ce sustii. Acum zici ceva peste cateva randuri altceva. In definitiv, este dreptul fiecaruia sa faca cum doreste. Eu m-am lamurit deja din discutiile cu tine.

Cat despre ce spuneai aici: "Si tot din acest motiv o sa si incetez: 5 ani mi-au fost de ajuns ca sa constat ca n-am ridicat nivelul cultural nici pana la genunchiul broastei si nu-mi place sa muncesc in zadar", las pe alti forumisti sa-si dea cu parerea, ma abtin.

Despre faptul ca iti place sa te lauzi cand ai cu ce, este ok nu pot fi decat de acord, dar ca sa te vezi "perfect, stralucitor, genial" deja imi pun semne mari de intrebare in legatura cu.... :shock:
Daca spuneai asta de la inceput nici nu ma mai bagam in discutie, te lasam doar pe TINE nu cumva sa te superi.


PS
- iti urez succes in meseria pe care o practici, e foarte important ce faci si pentru asta numai cuvinte de lauda.

- in rest nu prea mai am ce sa-ti spun...a ba da: nici eu nu pot retrage nimic din ce am spus. :mrgreen:

- nu ti-am urat din inima de armurier ce ti-am urat si aici ai inteles pe dos, dar era de asteptat...

Vanat in traista

Cu stima,
Marius
Hunting & fishing.....hobby or madness?
Avatar utilizator
VPR-GMC
Membru important
 
Mesaje: 249
Membru din: 18 Dec 2008, 10:36
Locaţie: Bucuresti

Re: B525 HUNTER CLASIC 12M compar cu BERETTA 686 ONYX

Mesajde nicolae_b pe 03 Iun 2010, 19:33

Imi pare rau ca au fost aceste discutii, va anunt ca sint posesorul unui BROWNING GTS SPECIAL ELITE 12 cumparat de la Oradea la pretul vechi. E FRUMOS, MIINE O SA TRAG CU EL. VA MULTUMESC
nicolae_b
 
Mesaje: 12
Membru din: 23 Noi 2009, 14:33

Re: B525 HUNTER CLASIC 12M compar cu BERETTA 686 ONYX

Mesajde violiv pe 03 Iun 2010, 23:32

Felicitari!
Am vazut arma in magazin = o bijuterie.
S-o stapanesti sanatos!
violiv
Veteran
 
Mesaje: 8515
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Re: B525 HUNTER CLASIC 12M compar cu BERETTA 686 ONYX

Mesajde nicolae_b pe 08 Iun 2010, 12:02

Va salut!
Initial am vrut sa cumpar b525 , am stat in cumpana cu beretta 686, apoi m-am intins pina la gts elite special, pe care l-am comparat cu beretta 682 gold e spoting. Pentru alti cititori ai acestui forum cred ca un comentariu ar fi binevenit: GTS speciale elite-beretta 682 gold E sporting. Eu a trebuit sa ma hotarasc repede si nu am avut timp sa intreb, pur si simplu am dat cu banu. Va multumesc!
nicolae_b
 
Mesaje: 12
Membru din: 23 Noi 2009, 14:33

Re: B525 HUNTER CLASIC 12M compar cu BERETTA 686 ONYX

Mesajde Vechio pe 09 Iun 2010, 06:36

Am tras cu modelul acesta. Excelentă armă. Să o stăpâneşti sănătos :D .
La tăţi ni-i greu; da nu la tăţi la fel !;
Avatar utilizator
Vechio
Veteran
 
Mesaje: 1366
Membru din: 07 Oct 2005, 03:59
Locaţie: Malul Crisului

Re: B525 HUNTER CLASIC 12M compar cu BERETTA 686 ONYX

Mesajde Adrian S pe 10 Iun 2010, 15:25

nicolae_b scrie:Imi pare rau ca au fost aceste discutii, va anunt ca sint posesorul unui BROWNING GTS SPECIAL ELITE 12 cumparat de la Oradea la pretul vechi. E FRUMOS, MIINE O SA TRAG CU EL. VA MULTUMESC

Ai facut cea mai buna alegere.
Adrian S
Veteran
 
Mesaje: 1210
Membru din: 02 Aug 2007, 10:08
Locaţie: Bucuresti

Anterior

Înapoi la Arme de vanatoare lise

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Zeres Ciprian şi 61 vizitatori

Publicitate