Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 19 Apr 2024, 20:52

La iepuri de cimp cu ... soimul .

Fenomen nou aparut in peisajul cinegetic din Romania . Prin urmare avem cu totii de invatat si discutat despre asa ceva . Sa lasam specialistii sa vorbeasca si sa ne invete si pe noi . Poate peste 3-4 ani legea se schimba si mergem la fazan cu soimul pe manusa !

Moderatori: Ghinda, goshawkrst, Peregrinus, Sly_Fox

La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde Peregrinus pe 02 Aug 2010, 05:51

La iepuri de cimp cu ...soimul .

In toamna anului trecut prietenul meu , soimar profesionist , m-a invitat sa particip neaparat la o vinatoare colectiva soimareasca care a avut loc in revierul lui de vinatoare , deoarece doreste sa-mi arate un soim secret , deosebit . De-a lungul anilor am mai fost confruntat cu astfel de soimi secreti , dresati in secret pe diferite specii de vinat mai deosebit , gen : stirc cenusiu , gisca salbatica etc Au luat parte in jur de 30 -35 de soimari printre care au fost si invitati din Austria .
Partida de vinatoare s-a desfasurat ca intotdeauna in conditii excelente , ca de fapt toate vinatorile organizate de el , la sfirsitul acesteia s-a numarat o recolta bogata de iepuri si fazani .
Este unul dintre cei mai buni soimari din sudul Bavariei precum si un mare crescator de soimi din zona , in special hybrizi , care sint livrati in exclusivitate in tarile arabe .
Visul lui de ani de zile a fost sa descopere printre zecile de soimi care ii creste anual , pe acela care ar avea capacitatea si curajul sa atace in special iepuri de cimp . Un soim care sa prinda cu regularitate doar iepuri ! De ce sa n-o spun , un astfel de soim cu astfel de calitati este dupa cunostiintele mele in domeniu o premiera soimaristica ! Iepurele precum se stie nu este un vinat tipic pentru soimi , desi unii soimi dunareni sau nordici ar fi capabili accidental de aceasta performanta daca conditiile momentane ar fi prielnice . In acest sens , in anii in care i se parea ca a descoperit in sfirsit “ acel soim special “ din lotul de soimi destinat arabilor retinea pentru el respectivul soim si incepea dresajul . Anual dezamagirea a fost mare cind isi dadea seama ca totusi nu este “ acel soim “ potrivit pentru aceasta vinatoare .
In vara anului trecut insa i-a suris in sfirsit norocul , gasind acest soim capabil de astfel de performante , este un hybrid Cherrug x rusticolus , un soim foarte frumos ca colorit si constitutie fizica , aproape alb , puternic cu un zbor pe masura .
A inceput vinatoarea , unde , ca de obicei soimarii se despart in grupe distincte , una fiind cea a soimarilor cu acvile , de obicei de munte , a doua fiind cea cu Ulii porumbari , Sorecari cu coada rosie si Harrisi , iar cea de a treia fiind cea cu soimii , fiecare din aceste grupuri vinind in alta parte a revierului pentru a nu se deranja reciproc . Noi am plecat cu a doua grupa , cea cu ulii . Acest lucru m-i s-a parut putin bizar la inceput , dar n-am spus nimic deoarece am remarcat ca in aceasta grupa majoritatea sint soimari din Austria , care probabil nu cunosteau revierul si noi amindoi , avind si rolul de ghizi pt. acestia .
Vinatoarea fiind in plina desfasurare , ciinii ( Pointeri , Setteri , Braci etc ) precum si pasarile de prada si-au facut datoria cu brio , astfel ca tolba soimarilor a inceput sa atirne tot mai greu pe umar . Spre sfirsitul vinatorii , ca de obicei , a venit si rindul prietenului meu .
Unul din Pointeri a ramas in aret , soimul a fost pregatit de zbor , scufia scoasa si se astepta doar saltarea vinatului , un fluier scurt si patrunzator , ciinele a avansat in directia vinatului , a saltat un iepure de cimp care a plecat sprinten peste cimp in directia unei araturi proaspete aflata la aproximativ 60 – 70 m in fata noastra . Soimul l-a zarit imediat , a urmat un zbor rapid si puternic , soimul inaltindu-se la aproximativ 15 -20 m in aer , inaltime pe care a tinut-o in tot cursul vinatorii in derulare . Iepurele se apropia vertiginus de aratura proaspata , compusa din brusi mari , enormi - soimul , in spatele lui la proximativ 10 – 15 m spinteca aerul , in momentul in care iepurele a depasit prima brazda si tocmai se pregatea sa o treaca pe cea de a doua a urmat atacul soimului , batai scurte de aripa , mai mult din cotul aripii , un picaj scurt , puternic , oblic asupra iepurelui , urmata imediat de o bufnitura surda , iepurele a cazut instantaneu intre brazde – soimul a facut o volta scurta prin aer si a aterizat direct pe capul iepurelui .
Ajunsi imediat la fata locului , toti cei prezenti , inclusiv eu , am ramas surprinsi de faptul ca iepurele nu mai misca deloc ( ca in cazul vinatorii cu porumbarul sau cu acvilele unde de obicei trebuie sa intervina si soimarul pentru solutionarea problemei ) , acesta era mort ! O moarte instantanee , cum se intimpla de obicei in cazul vinatorii de fazani cu soimul . Prietenul meu , era multumit dar nu parea deloc mirat de acest fapt , era ceva normal , la fel s-a intimplat si cu ceilalti citiva iepuri vinati pina atunci ! Aceasta lovitura precisa la cap era de fapt singura modalitate de prindere sigura a unui iepure , daca rata lovitura , iepurele ar fi plecat sanatos mai departe deoarece o noua inaltare a soimului si un nou atac ar fi avut sorti putini de izbinda !
Au urmat felicitarile de rigoare , putin mai tirziu s-au adunat grupurile la un loc , s-a facut numaratoarea vinatului , discutii fara sfirsit , stropite cu bere etc . urmat de o mincare gustoasa la un restaurant din oras , discutii , noi planuri , termine pentru vinatorile viitoare etc .
Astfel s-a incheiat acea zi splendida de vinatoare in care am avut ocazia pentru prima data sa vad soim vinind cu succes iepure de cimp . Bineinteles ca acest iepure n-a fost ultimul din bilantul anului trecut , au mai urmat citiva , numarul de iepuri vinati cu acest soim s-a ridicat la 26 la sfirsitul anului , conditia care se impunea intotdeauna la fiecare vinatoare era reusita acelei lovituri precise , chirurgicale la cap.

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde eagleman pe 02 Aug 2010, 16:48

Salut Andrei !

Cu adevarat o vanatoare de exceptie.
Cu toate acestea, personal, nu as risca specializarea unui soim, fie el nordic, dunarean sau hibrid pe iepuri de camp. Iepurele de camp poate atinge si 5-6 kile, si este une dintre cele mai dificile prazi.
Soimul a atacat singura tactica care-i permite sa ucida un iepure, picaj si lovitura la cefa sau cap.
Altfel nu-l vad agatat si strangd iepurele care se zbate in gheare. Soimii au picioare mai scurte si forta mai mica in gheare decat celelalte rapitoate, respectiv, acvile, ulii, harrisi, retdails, etc.
Am vazut video cu asa ceva in China, Unde unii soimari isi specializeaza cae un saker mai voinic strict pentru iepuri mari.
Este o imagine, nu ma indoiesc, fantastica, dar exista si reversul medaliei
Este relativ dificil sa conditiionezi un soim la iepure de camp, prada nenaturala. Trebuie rabdare si"multa meserie". Daca soimul nu a ucis din prima lovitura si incerca sa imobilizeze iepurele la sol, atunci pota apare problele. Soimii nu sunt facuti sa ucida cu ghearele, le lipseste instinctul luptei la sol, nu stiu sa se fereasca de loviturile puternice date de iepure cu picioarele din spate, iar pe viitor risca sa refuze o astfel de prada.
Am unii amici in Rusia care au incercat ceva asemanator cu femela de dunarean, si mi-au relatat ca daca femela este lovita serios de iepure, devine timorata si a doua oara refuza prada. Plus riscul unei accidentari serioase. Cine a simtit vreodata cat de puternic loveste un iepure de camp cu picioarele, stie la ce ma refer. Iar un soim este un pumn de carne de 1 kil -1 kil jumatate. Pentru el, socul este foarte puternic
Dupa cum spuneam este o exceptie fantastica.
Dar totusi, o exceptie care confirma regula.
Soimul este prin definite asemena unui lunetist de mare precizie, un ucigas si atat.
Nu lupta de regula cu prada.
Personal, apreciz luptatorii din genul porumbar, harris sau redtail, inclusiv diferite specii de acvile. Chestie de gust si preferinte, nimic mai mult.
Multumim pentru relatare
Sanatate !
eagleman
Veteran
 
Mesaje: 904
Membru din: 22 Feb 2007, 16:23

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde Peregrinus pe 02 Aug 2010, 18:38

Buna Nicu ,

totul a pornit cu ani in urma de la o discutie banala , daca un soim ar fi in stare de o astfel de performanta , dupa care prietenul meu si-a propus serios sa incerce acest lucru .
I-au trebuit ani multi pina sa gaseasca Soimul potrivit pentru acest job si precum se vede a reusit .
Bineinteles ca nici un soimar obijnuit n-ar incerca sa-l imite in acest sens deoarece sansele de reusita sint minime , mai ales ca nu are nici posibilitatile lui de a alege dintre zeci de soimi unul care i s-ar parea potrivit .

Bine , a fi lovit de iepure sau de o gisca salbatica sau stirc cenusiu nu este deloc bine pt. nici o pasare de prada tinara aflata in dresaj , deoarece exista sanse enorme ca aceasta sa nu mai atace un astfel de animal periculos pentru ea .
Important insa este faptul ca a posedat mijloacele si o vointa de fier si ne-a demonstrat pina la urma ca este posibila vinatoarea iepurilor si cu ajutorul soimilor , chiar daca este o prada atipica pentru acestia .

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde Mario pe 03 Aug 2010, 16:54

Salut,

Foarte interesant, si cu adevarat de exceptie, daca stam sa ne gandim arabii folosesc hibrizi ca acesta de care povestesti, gyrxsaker , la vanatoare de antilope mici de desert, dar reusita nu se poate compara cu cea relatata de tine.Ei practica o vanatoare, gen ''maraton'' asi putea spune, urmarind prada pe distante mari cu ajutorul automobilelor, cand antilopa stoara de puteri este agata de soim, intervine si soimarul, ajutand soimul.
Dar in cazul povestit de tine, vanatoarea este direct de pe pumn, cum ii mai spun englezii ''out of the hood'',vanatoare care de obicei este la cioara, pescarul etc. cu sacrii sau hibrizi de sacru(gyrxsaker peregrinexsaker), dar aici e vorba de iepure de camp..cum a spus si Nicu, soimii nu sunt creati de natura pt asa ceva, daca privim ghearele unui soim, obsevam ca sunt subtiri si lungi, tipice pt vanatoare de pasari, dar nu pt a rapune un iepure.Iepurii de camp sunt doborati, cu greu, de femele de uliu porumbar, de acvile de munte, dar parerea mea ca un hawkeagle ar fi mai bun, pt a fi specializat pe asa ceva, avand rezultate constante, in timp, numar de capturi etc.
Andrei, crezi ca un astfel de soim, specializat pe iepuri, poate avea capturi constant ani la randul, sau increderea soimului se pierde in urma unor lovituri suferite in timpul vanatorii?
Mario
Membru important
 
Mesaje: 188
Membru din: 16 Sep 2007, 16:59

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde Mario pe 03 Aug 2010, 17:06

http://www.youtube.com/watch?v=2pMXs5XUWw0

http://www.youtube.com/watch?v=4nOevTVp ... re=related

o mica mostra cam despre ce povestea Andrei, doar ca aici lipseste lovita de knock out, si sunt mai multe atacuri repetate...oricum o reusita frumoasa(si cainii au meritul lor)
Mario
Membru important
 
Mesaje: 188
Membru din: 16 Sep 2007, 16:59

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde Mario pe 03 Aug 2010, 17:11

P.s.- am uitat sa precizez ca si prada difera, in filmulete fiind iepure de camp american, cred ca e mai mic fata de europeanul nostru...
Mario
Membru important
 
Mesaje: 188
Membru din: 16 Sep 2007, 16:59

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde Peregrinus pe 04 Aug 2010, 06:27

Buna Mario ,

referitor la intrebarea ta , trebuie sa spun ca la inceput este de preferat sa nu prea fie atinsa pasarea de prada prea tare de catre vinat , deoarece este foarte posibil ca aceasta sa nu mai vineze un astfel de vinat periculos pt. ea .
Altfel vazut este si bine ca in timp sa mai primeasca cite o mica atingere de acest fel din partea vinatului pentru a invata din acest lucru si sa se poata feri pe viitor de eventuale lovituri mai puternice !

In cazul acestui soim insa , nu prea are vinatul sanse sa mai si loveasca soimul deoarece acesta , precum am spus ori loveste iepurele si acesta cade mort , ori nu-l loveste si in acest caz scapa bine sanatos , in ambele cazuri soimul scapa bazma curata .
Precum am spus , are la activ destul de multi iepuri si la un astfel de palmares nu cred ca ar mai exista un pericol chiar atit de mare incit sa nu mai vineze , chiar daca prin absurd ar fi lovit cumva mai tare de catre un iepure .

Bine , daca este vorba de specializare si numar de capturi nu ai nevoie de pasari de prada atit de exotice in soimarit , un uliu porumbar ar absolvi si el cu brio o astfel de proba si pe de alta parte ar fi si o prada tipica pentru acesta in comparatie cu soimul amintit .

Pacat ca n-am putut vedea nici unul din cele doua filmulete de pe youtube , nu stiu , s-ar putea sa nu fie corecte Linkurile ?

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde accipiter pe 04 Aug 2010, 11:38

eu le-am vazut.sunt corecte linkurile.doar ca iepurele e mai mult vanat de caini decat de soim.soimul doar il ataca si-l tine cat de cat pe loc.cainii il prind de fapt
accipiter
Veteran
 
Mesaje: 319
Membru din: 25 Iul 2010, 23:37
Locaţie: Lugoj

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde Peregrinus pe 04 Aug 2010, 20:02

Buna ,

in sfirsit am reusit sa vad si eu un filmulet si ma tot intreb cum pot unii pune un astfel de film pe internet , ca in afara de un iepure fugarit la nesfirsit de 2 ciini si pe aici pe acolo atins de soimul in cauza nu prea este nimic de vazut !?

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde Peregrinus pe 10 Aug 2010, 06:25

Buna ,

in sprijinul celor afirmate de mine , referitor la soimul care este in stare sa dovedeasca un iepure dintr-o singura lovitura bine tintita , va dau un Link de pe youtube. com , unde prietenul meu a incarcat zilele acestea un filmulet cu acest soim in plina actiune - va asigur ca merita vazut !
Va sugerez insa sa va uitati neaparat inainte inca o data la stilul de vinatoare a soimului & Co , din cele doua filmulete postate de Mario si numai dupa acea sa va uitati la soimul nostru in actiune ca sa-l puteti aprecia la justa lui valoare !

http://www.youtube.com/watch?v=X6PUraqpCQM

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde Jicol Dilo pe 10 Aug 2010, 21:59

Este impresionant cum o tehnica (pe care eu as denumi-o "Lovitura de Gratie") folosita de soimi in special pentru a captura pasari, este aplicata cu atita acuratete la un mamifer!!... Uluitor!!... De remarcat si profesionismul soimarului german care a avut rabdarea sa antreneze si sa descopere in acest soim hibrid Saker x Gyr, o arma perfecta, cu "precizie de laser", pentru iepurii de cimp... Inca o data, impresionant!....
Multumim pentru filmulet, Andrei!...
"Ca ale Mele sint toate fiarele pamintului,..." Psalmul 49:11
http://www.punte-spate.ro
Avatar utilizator
Jicol Dilo
Veteran
 
Mesaje: 436
Membru din: 03 Apr 2010, 19:32
Locaţie: Bucovina

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde accipiter pe 10 Aug 2010, 23:05

asta da pasare.nu gasesti alta la fel.incredibila precizia loviturii.multumim Andrei
accipiter
Veteran
 
Mesaje: 319
Membru din: 25 Iul 2010, 23:37
Locaţie: Lugoj

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde Peregrinus pe 11 Aug 2010, 06:00

Buna ,

pt. a atinge aceasta precizie , pot spune fara sa gresesc prea mult - chirurgicala - a fost nevoie de doi ani de munca intensiva cu acest soim , pina a priceput ca indiferent cit de mare sau de mic este iepurele , poate fi doborit la fel de usor folosind acesta lovitura !
Intresant insa este faptul ca lovitura este atit de precisa si de puternica incit provoaca o moarte instantanee iepurelui , care , dupa lovitura nu mai misca deloc ! am vazut eu personal acest lucru .

Daca stiam ca o sa ajung sa moderez acest forum m-as fi pregatit din toamna trecuta cu fotografii , filme video etc . dar asa trebuie sa astept deschiderea sezonului de vinatoare si promit ca o sa ma prezint cu topice , filme si fotografii interesante d.p.d.v. soimaristic !

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde eagleman pe 14 Aug 2010, 10:49

Salut Andrei !

Multumim de video
Exact ce banuiam, un adevarat sniper cu pene !
eagleman
Veteran
 
Mesaje: 904
Membru din: 22 Feb 2007, 16:23

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde eagleman pe 14 Aug 2010, 10:49

Salut Andrei !

Multumim de video
Exact ce banuiam, un adevarat sniper cu pene !
eagleman
Veteran
 
Mesaje: 904
Membru din: 22 Feb 2007, 16:23

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde Jicol Dilo pe 15 Aug 2010, 10:42

Asta ma fascineaza la soimi.... Spre deosebire de accipiteri, si alte pasari rapitoare - corectati-ma daca gresesc - soimii mai practica si acea lovitura mortala executata de deasupra prazii deosebit de spectaculoasa si eficienta atunci cind isi atinge tinta.... Privind un astfel de atac, parca ai senzatia stranie ca prada este executata, parca ar fi "impuscata" de un sniper, asa cum inspirat spunea eagleman. Fara indoiala ca si persecutiile in zbor lansat dupa prada, ambuscadele si alte tehnici ofera momente pline de adrenalina care iti taie respiratia, insa aceasta lovitura chirurgicala aplicata de soimi mi se pare undeva deasupra celorlalte tehnici, cu atit mai mult cu cit o vad aici aplicata unei prazi terestre....
"Ca ale Mele sint toate fiarele pamintului,..." Psalmul 49:11
http://www.punte-spate.ro
Avatar utilizator
Jicol Dilo
Veteran
 
Mesaje: 436
Membru din: 03 Apr 2010, 19:32
Locaţie: Bucovina

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde Peregrinus pe 16 Aug 2010, 22:37

Buna ,

noul Link al filmului este :

http://www.youtube.com/watch?v=MFSua503wgs

A schimbat Linkul deoarece a introdus in film o mica publicitate , are si alti soimi excelenti dresati pe alte specii de vinat , pt. care a facut un DVD de vinzare etc .

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde Peregrinus pe 16 Aug 2010, 22:37

Buna ,

noul Link al filmului este :

http://www.youtube.com/watch?v=MFSua503wgs

A schimbat Linkul deoarece a introdus in film o mica publicitate , are si alti soimi excelenti dresati pe alte specii de vinat , pt. care a facut un DVD de vinzare etc .

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde george_i pe 29 Sep 2010, 16:49

Buna

Las aici un filmulet cu un soim superb, la fel ca la iepuri printr-o lovitura doboara starcul.
Vizionare placuta:D
http://www.youtube.com/watch?v=TgNDBFft ... _embedded#
Avatar utilizator
george_i
Veteran
 
Mesaje: 606
Membru din: 20 Iul 2008, 18:53
Locaţie: sibiu

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde Peregrinus pe 30 Sep 2010, 18:38

Buna accipiter ,

nici nu este de mirare , este tot un soim de al prietenului meu , dupa mine unul dintre cei mai buni soimari profesionisti din Bavaria !
Daca va uitati bine , deasupra si in stinga filmelor lui scrie intotdeauna Paulik Falcons !
Actiunea se petrece in revierul lui de vinatoare , aici au loc vinatori care in 90% din cazuri sint pur soimaresti , pe aici pe colo mai intreprinde si cite o vinatoare cu arma la capriori , vulpi etc .
Tot in acest revier se vineaza destul de des si cu acvilele de munte la iepuri de cimp , rar mai cade si cite o vulpe .

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde Viktor pe 30 Sep 2010, 21:21

Buna seara,

Suna foarte bine domnule Andrei, tare mi-ar placea sa particip la astfel de vanatoare! Impresionant knock-out-ul ce l-a primit starcul, practic doar l-a pocnit putin si gata a fost.
Avatar utilizator
Viktor
Membru important
 
Mesaje: 188
Membru din: 08 Noi 2007, 15:32
Locaţie: goshawk's wings

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde Peregrinus pe 01 Oct 2010, 05:47

Buna Victor ,

adevarat , dar pentru a ajunge la astfel de performante a fost nevoie de un volum urias de lucru cu acesti soimi , multa pasiune si mai ales ambitie .
Un stirc cenusiu atacat in aer este foarte periculos pt. pasarea de prada in cauza atit in aer cit si mai ales pe sol , in ambele ipostaze isi poate folosi ciocul in forma de lance cu iscusinta , o intepatura bine tintita a acestuia poate fi mortala pt. pasarea de prada - precum se vede , soimii nostri stiu sa se descurce si sa evite din fasa o astfel de situatie aplicind o lovitura bine tintita - de obicei chirurgicala !

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde Peregrinus pe 16 Oct 2010, 23:20

Buna ,

o veste rea am sa va dau : in urma cu 10 zile soimul nostru - Chirurgul - si-a pierdut viata la datorie , in timpul unei vinatori s-a asezat din pacate pe un stilp de medie tensiune , un stilp neprotejat , a cazut jos mort !
Luna aceasta era sa fie ultima lui luna de vinatoare , era o femela puternica , inteligenta , care pe linga faptul ca era de o valoare inestimabila pt. perfectiunea lui la vinatoare ( prietenul meu primind oferte mari de la personalitati din Dubai etc pt. el ) era folosit si la inmultirea in captivitate , unde de asemenea avea rezultate pe masura !
Mare pacat , dar asta este situatia , in timpul unei vinatori se pot intimpla multe !

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde accipiter pe 17 Oct 2010, 22:26

asa cum s-a mai zis numai o pasare care nu vaneaza nu risca sa se accidenteze.regret nu atat pasarea pe care practic nu am vazut-o cat mai ales faptul ca nu vom mai vedea alte imagini superbe cu lovituri atat de precise si frumoase.dar viata merge inainte si unde s-a nascut una se vor mai naste si altele poate mai perfecte.multumim inca o data pt imagini si asteptam sa mai vedem si altele
accipiter
Veteran
 
Mesaje: 319
Membru din: 25 Iul 2010, 23:37
Locaţie: Lugoj

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde yoghi pe 17 Oct 2010, 23:33

atat soimul cat si iepuru sunt putin mai mari :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=XafAdkZI ... re=related
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Avatar utilizator
yoghi
Veteran
 
Mesaje: 3758
Membru din: 08 Noi 2006, 21:25
Locaţie: Romania

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde Peregrinus pe 18 Oct 2010, 06:51

Buna yoghi ,

multimim pt. filmulet , il cunoastem , este putin mai vechi dar foarte interesant - este un film din seria celor facute de don Rodriguez de la Fuente din Spania .

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde Viktor pe 18 Oct 2010, 23:07

Tare rau imi pare de soimul asta, atacuri ca ale lui...numai trucate vezi :oops:
Avatar utilizator
Viktor
Membru important
 
Mesaje: 188
Membru din: 08 Noi 2007, 15:32
Locaţie: goshawk's wings

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde Peregrinus pe 19 Oct 2010, 05:44

Buna Viktor !

da , mare pacat !

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde raptor pe 04 Dec 2010, 22:19

Citind acest topic, vazand filmuletul ma gandesc ca realizarea acestui soimar reprezinta o culme pe care putini soimari au atins-o si o vor atinge in decursul vietii...pai daca asta a fost posibil, am putea invata si femelele de porumbar sa vaneze caprioare capturandu-le de gat?
Think twice, act once!!
Avatar utilizator
raptor
Membru activ
 
Mesaje: 87
Membru din: 17 Ian 2007, 19:57
Locaţie: ROMAN

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde RED_TAIL pe 05 Dec 2010, 01:49

Salut raptor!

da, intr-adevar, ceea ce face acest soim este o culme in arta soimaritului. referitor la porumbar este imposibil ceea ce spui tu in opinia mea. este foarte dificil si pentru o chrysaetos, daramite pentru un porumbar de 1kg.


Alex
Avatar utilizator
RED_TAIL
Membru activ
 
Mesaje: 71
Membru din: 03 Iul 2010, 05:24
Locaţie: BUZAU

Următorul

Înapoi la Vanatoarea cu pasari de prada

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori

Publicitate