Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 18 Apr 2024, 13:18

Protejarea pasarilor de prada

Fenomen nou aparut in peisajul cinegetic din Romania . Prin urmare avem cu totii de invatat si discutat despre asa ceva . Sa lasam specialistii sa vorbeasca si sa ne invete si pe noi . Poate peste 3-4 ani legea se schimba si mergem la fazan cu soimul pe manusa !

Moderatori: Ghinda, goshawkrst, Peregrinus, Sly_Fox

Protejarea pasarilor de prada

Mesajde CodeSlash pe 29 Oct 2010, 16:23

Propun deschiderea acestui topic ca urmare a discutie http://www.vinatorul.ro/public/forum/viewtopic.php?f=34&t=4532.

Datorita faptului ca, cuiburile de Vinderei din orase sunt distruse fara nici un motiv cred ca ar trebui sa ne implicam putin. Eu am propus o monitorizare a cuiburilor si in special in perioada de cuibarit, am inceput lucrul la un site (v-a fi un subdomeniu) cu scopul de a sensibiliza populatia "daca e posibil asa ceva".
Putem crea o harta daca e cazul (la care doar noi sa avem acces).
Si de asemenea, in vederea unei colaborari bune se pot stabili cateva reguli.
CodeSlash
Nou membru
 
Mesaje: 20
Membru din: 25 Iun 2010, 10:02

Re: Protejarea pasarilor de prada

Mesajde Viktor pe 29 Oct 2010, 17:06

Salutare,

Gasesc ideea ta foarte buna, si o sa ma implic, din cate am inteles esti din Timisoara, eu sunt student aici.
In alte orase cine se ofera?
Avatar utilizator
Viktor
Membru important
 
Mesaje: 188
Membru din: 08 Noi 2007, 15:32
Locaţie: goshawk's wings

Re: Protejarea pasarilor de prada

Mesajde Dusky pe 30 Oct 2010, 02:08

Buna initiativa, am urmarit topicul si dincolo si am vrut sa raspund de cateva ori dar din lipsa de timp ma exprim acum incercand sa subliniez si eu ca situatia e de-a dreptul grava, si daca in randul vindereilor se simte dezastrul, ganditi-va ce amploare are fenomenul la noi in tara, de nemaintalnit nicaieri in lume, incat iti vine sa-ti spui ca frustrarea si supararea rumanului de rand isi cauta nenumarate cai de defulare, care de care mai inventive de-a distruge mediul in care traieste, napadind pe bietele pasari de prada, intr-o neloiala concurenta in cursa supravietuirii, iar altii just for fun!...desi nu vreau sa generalizez, dar ca sa sustin gravitatea fenomenului vreau totusi sa-l rog pe CodeSlash sa citeasca (in caz ca n-a facut-o) spusele lui Dorin- alias Corui aici:
viewtopic.php?f=34&t=6754
Daca tot e sa luam o initiativa in directia asta, ar fi pacat sa fie doar locala, si sa avem in vedere toate rapitoarele, pt ca unele specii au mai mult de suferit decat vindereii...
Fiecare dupa inspiratie, daca punem umar la umar poate schimbam ceva si la noi in tara...mult succes tuturor, hai sa ne impartasim observatile in comunitatea asta inca mica care suntem!
Dusky
Nou membru
 
Mesaje: 30
Membru din: 27 Aug 2010, 03:01

Re: Protejarea pasarilor de prada

Mesajde CodeSlash pe 30 Oct 2010, 20:20

Asa este, ar trebui sa o facem, nu doar la nivel local ci si mai departe.
Eu am schimbat cateva mail-uri cu Domnii de la http://sor.ro/, si lor li se pare ideea cu site-ul buna, si sunt pregatiti sa ofere ajutor cu documentatie etc. De asemenea am trimis si un mail la Agentia pentru protectia mediului Timisoara, dar din pacate de acolo nici un raspuns. Voi insista si cu altele, trebuie sa-mi raspunda.
CodeSlash
Nou membru
 
Mesaje: 20
Membru din: 25 Iun 2010, 10:02

Re: Protejarea pasarilor de prada

Mesajde sorin flutur pe 31 Oct 2010, 20:21

rog administratorul sa mute topicul la vanatoare-discutii generale...altfel nu are nici o eficienta...noi stim unde-i coasa unei pasari de prada...
Imagine
Avatar utilizator
sorin flutur
Veteran
 
Mesaje: 3416
Membru din: 05 Iun 2006, 19:48
Locaţie: Arad

Re: Protejarea pasarilor de prada

Mesajde raptor pe 01 Noi 2010, 20:08

Salutare!!! Vreau sa salut initiativa, ma implic cu placere :D
Think twice, act once!!
Avatar utilizator
raptor
Membru activ
 
Mesaje: 87
Membru din: 17 Ian 2007, 19:57
Locaţie: ROMAN

Re: Protejarea pasarilor de prada

Mesajde CodeSlash pe 03 Noi 2010, 09:10

Din pacate cei de la protectia mediului nu raspund la mail-uri. Dupa ce termin lucrul la site incerc sa ajung pana la sediul lor. Sper sa-mi deschida usa. :D
CodeSlash
Nou membru
 
Mesaje: 20
Membru din: 25 Iun 2010, 10:02

Re: Protejarea pasarilor de prada

Mesajde CodeSlash pe 03 Noi 2010, 10:47

Nu ma prea pricep la legi, dar am incercat sa ma informez putin si in ceea ce priveste ignoranta celor de la mediu, iar prin urmare am dat de urmatoarele chestii:
HG 878/2005 privind accesul publicului la informatia privind mediul
, spune asa:
autoritatile publice sunt obligate să pună la dispozitia oricărui solicitant, la cererea acestuia, informatia privind mediul detinută de sau pentru ele, fără justificarea scopului în care această informatie a fost cerută
.
Iar Domnii refuza sa-mi raspunda in mod categoric, asa cred eu, si-mi place faza cu "fara justificare scopului".
Legea 544/2001 liberul acces la informatiile de interes public
, spune asa:
accesul liber si neîngrădit al persoanei la orice informatii de interes public, constituie unul dintre principiile fundamentale ale relatiilor dintre persoane si autoritătile publice, în conformitate cu Constitutia României si cu documentele internationale ratificate de Parlamentul României
.
E, acuma eu nu stiu daca mail-ul este o cerere legala.
Mai rau este ca nu le-am cerut lor mare lucru. Si anume, sa-mi spuna unde se poate duce "conform legilor in vigoare", o pasare gasita(ranita, prea mica sa zboare etc) de un voluntar, sau daca persoana(si nu obligatoriu un voluntar) care o gaseste poate fi indrumata spre societatea lor.
CodeSlash
Nou membru
 
Mesaje: 20
Membru din: 25 Iun 2010, 10:02

Re: Protejarea pasarilor de prada

Mesajde CodeSlash pe 04 Noi 2010, 09:28

Cu permisiunea Dumneavoastra as dori sa afisej in site la pagina "Contanct" adresa voluntarilor din diferite regiuni. Asta doar daca ne strangem. Eu zic sa afisam mail sau telefon. Astept pareri. :)
Un deranj mare cred ca nu v-a fi, probabil in perioada puilor (pui picati din cuib etc.).
Credeti ca e bine asa?
CodeSlash
Nou membru
 
Mesaje: 20
Membru din: 25 Iun 2010, 10:02

Re: Protejarea pasarilor de prada

Mesajde Viktor pe 04 Noi 2010, 10:40

In opinia mea, e perfect, sa-i dam drumul!
Avatar utilizator
Viktor
Membru important
 
Mesaje: 188
Membru din: 08 Noi 2007, 15:32
Locaţie: goshawk's wings

Re: Protejarea pasarilor de prada

Mesajde Peregrinus pe 04 Noi 2010, 19:50

Buna CodeSlash ,

poate n-ar fi rau sa mai explici mai pe indelete aceasta actiune , nu toata lumea o intelege in intregime , ce este cu site-ul ? ( subdomeniu ? ) - lumea a inteles ca ar fi vorba de o baza de date a soimarilor prin acest forum , cu anume reguli prestabilite , ce este cu SOR - ul ? pt. ce avem nevoie de ei ?
Trebuie astfel explicat incit toata lumea sa stie exact in ce se implica si cum se implica !
Consider ca este nevoie de citeva reguli de baza , o astfel de baza de date nou creata este foarte buna , dar trebuie avut grija cum este manipulata si de catre cine , deoarece ajunsa din greseala in mina straina ar putea avea repercursiuni nefaste asupra pasarilor de prada in cauza !

Deci inainte de a porni o asemenea actiune n-ar strica explicatiile de rigoare si acest lucru facut pe intelesul tuturor !


Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Protejarea pasarilor de prada

Mesajde Jicol Dilo pe 04 Noi 2010, 20:55

Buna CodeSlash,

Eu as spune chiar ca ar fi bine sa te prezinti un pic. Spune-ne cine esti, ce virsta ai, ce faci si de unde ai aceasta pasiune pentru natura si pasari rapitoare... Ne face placere sa vedem ca sint oameni care ni se alatura, tocmai de aceea am vrea sa ii cunoastem mai bine.

Regards,

Alin - Iasi
"Ca ale Mele sint toate fiarele pamintului,..." Psalmul 49:11
http://www.punte-spate.ro
Avatar utilizator
Jicol Dilo
Veteran
 
Mesaje: 436
Membru din: 03 Apr 2010, 19:32
Locaţie: Bucovina

Re: Protejarea pasarilor de prada

Mesajde CodeSlash pe 05 Noi 2010, 09:31

Salutare Domnilor,

Da, mi se pare corect, trebuie sa ma prezint. :)
Locuiesc in Timisoara, am 34 de ani, dupa CodeSlash ma stiu cunoscutii mei, iar "pasiunea" pentru Vinderei a inceput cu citiva ani in urma, in blocul vecin am vazut o pereche de vinderei. Am inceput sa-i urmaresc zilnic, le-am facut si cateva poze si lucrul acesta s-a intamplat timp de doi ani de zile, pana in clipa in care cineva eu stiu cine e acel cineva a hotarat ca acele pasari nu mai au voie sa cuibareasca acolo. Acesta este lucrul care m-a suparat foarte tare, dar cu mentalitate acestor oameni...
Asta vara pe Bolevardul Cetatii am mai vazut un cuib, spre bucuria mea, dar a fost pentru scurta durata. :cry:
Din nou, asta e.
Idea cu site-ul era pentru a prezenta intr-o lumina buna aceste pasari, "... vom intelege doar ceea ce am invatat" atat cat se poate, sincer nu cred ca vreun pensionar sa citeasca despre aceste pasari si deodata sa priveasca cu alti ochi cuibul de Vinderei de langa apartamentul sau, dar totusi exista o categorie de oameni care v-a citi si v-a intelege importanta lor.
Pai, diferenta domeniu vs. subdomeniu.
Exemplu de domeniu. http://www.jocul-go.org acesta este un domeniu, el se cumpara si pentru a exista trebuie sa existe un server care sa-l gazduiasca(si acest se lucre se plateste).
Subdomeniu poate fi: http://www.vinderel.jocul-go.org, deci se observa cuvantul vinderel inaintea lui jocul-go.
Deci pentru ca in momentul de fata nu-mi permit sa cumpar inca un domeniu, prefer sa creez un subdomeniu la un domeniu pe care-l detin. Asta pentru inceput.
Harta, eu am propus o harta a cuiburilor la care sa avem acces doar noi voluntarii, sa nu fie accesibila tuturor. Stim unde sunt cuiburile si le putem monitoriza.
Si cum respectivul site o sa fie gasit dupa cuvinte cheie ex: pasare de prada, pasare cazuta din cuib, daca, si sigur vor exista oameni care vor gasii asemea pasari, chiar dintr-un asemea topic am pornit discutia noastra, ei vor fi indrumati spre: un voluntar, o institutie abilitata etc. Aici apar printre altele si Domnii de la SOR http://sor.ro/, societatea ornitologica Romana (voluntari, implicati din dragoste pentru pasari). O pasare ajunsa la ei are mai multe sanse de supravietuire decat daca e lasata in strada. La fel o sa fie si cazul voluntarilor din randurile noastre. De aceea la pagina de contacte mi-am dorit sa adaug numele voluntarilor din diferite zone ale tarii. Iar daca acolo apare numele unui voluntar si telefonul(nu e obligatoriu), cred ca nu e sfarsitul lumii daca-l suna cineva si-i spune ca a vazut o pasare de prada cazuta, ranita etc., si respectivul voluntar merge si o ia. Tocmai noi care respectam aceste pasari trebuie sa ne implicam, nu putem avea pretentia sa o faca de ex. cei de la mediu, cand ei nici macar nu raspund la mail-uri.
Acuma gandind putin altfel despre respectiva harta. Cand stiu ca un cuib de pasare din fata balconului meu este urmarit(monitorizat de cineva), oricat de prost sa fiu tre' sa ma gandesc de doua ori inaite sa vreau sa-l distrug. Corect?
Eu sper sa fie gata site-ul cat de curand si asta o sa fie primul pas. Oricum, eu astept si parerile celor cu mai multa experienta legat de ce se poate face pentru a ajuta pasarile rapitoare.

Va multumesc pentru timpul acordat si va doresc toate cele bune,

CodeSlash,
CodeSlash
Nou membru
 
Mesaje: 20
Membru din: 25 Iun 2010, 10:02

Re: Protejarea pasarilor de prada

Mesajde CodeSlash pe 05 Noi 2010, 10:14

Am luat legatura si cu Domnii de la protectia mediului. Nu mi-au raspuns la mai-uri pentru ca au fost desfintati iar acuman exista sub o alta forma. Ma asteapta in cursul zilei de astazi sau Luni.
CodeSlash
Nou membru
 
Mesaje: 20
Membru din: 25 Iun 2010, 10:02

Re: Protejarea pasarilor de prada

Mesajde CodeSlash pe 05 Noi 2010, 16:17

Primul pas este facut:
http://www.vinderel.jocul-go.org/
:D

Toate cele bune,
CodeSlash
Nou membru
 
Mesaje: 20
Membru din: 25 Iun 2010, 10:02

Re: Protejarea pasarilor de prada

Mesajde Jicol Dilo pe 05 Noi 2010, 22:45

Salut Code,

Imi place si apreciez ce ai facut. Esti un om de actiune, a carui pasiune a nascut ceva concret, un subdomeniu in care prezinti si descrii acesta pasare draguta, frumoasa si simpatica - vinderelul rosu. Nu stiu daca o sa-ti iasa ideea cu voluntarii si monitorizarea cuiburilor de vinderei, oricum, eu te incurajez sa speri si sa lucrezi in continuare la proiectul pe care l-ai inceput. Fii atent si ia in considerare recomandarile pe care ti le dau Peregrinus, Corui, Red_Tail si alti oameni deosebiti, buni cunoscatori ai pasarilor de prada, carora le cer scuze ca nu i-am mentionat.

Spor si succes in ceea ce ai inceput! Tine-ne la curent…

Cele bune,

Alin - Iasi
"Ca ale Mele sint toate fiarele pamintului,..." Psalmul 49:11
http://www.punte-spate.ro
Avatar utilizator
Jicol Dilo
Veteran
 
Mesaje: 436
Membru din: 03 Apr 2010, 19:32
Locaţie: Bucovina

Re: Protejarea pasarilor de prada

Mesajde CodeSlash pe 06 Noi 2010, 22:48

Salut,

Multumesc Alin, eu sper sa iasa si treaba cu voluntarii, macar partial daca nu in totalitate. Adica, pentru monitorizare inteleg ca oamenii nu vor dori sa o faca, timp nu au(traim intr-o lume in care oamenii nu mai au timp nici sa traiasca), dar pentru a prelua o pasare ranita sau cazuta din cuib ma gandesc ca o vor face pentru ca sunt multi cei care iubesc si respecta pasarile rapitoare. E clar ca nu vor fi doar vinderei. Iar aceste pasari acum au nevoie de ajutorul nostru.
CodeSlash
Nou membru
 
Mesaje: 20
Membru din: 25 Iun 2010, 10:02

Re: Protejarea pasarilor de prada

Mesajde Peregrinus pe 08 Noi 2010, 22:37

Buna CodeSlash ,

ai dreptate , sint curios sa vad ce va iesi pina la urma !
Urmind technicilor din vest in acest domeniu , vindereilor l-i se poate ajuta si prin montarea unor boxe speciale in locuri inalte bine alese de pe cladiri , pe care acestia ar putea sa le ia in stapinire si sa cuibareasca in ele precum o fac si soimii calatori - o mica idee in acest sens !

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Protejarea pasarilor de prada

Mesajde CodeSlash pe 10 Noi 2010, 09:11

Salut Andrei,

E buna idea si putem sa o facem. Asta ar ajuta pasarile.
Am vazut ca unii dintre noi au facut-o deja. Tot respectul.
Legat de "Regionala de protectia mediului", astept ca sa primesc de la Dansii un raspuns. Probabil ca o sa dureze putin findca trebuie sa discute si cu cei de la "Agentia nationala pentru protectia mediului" din Bucuresti.

Toate cele bune,
CodeSlash
CodeSlash
Nou membru
 
Mesaje: 20
Membru din: 25 Iun 2010, 10:02

Re: Protejarea pasarilor de prada

Mesajde Peregrinus pe 12 Noi 2010, 08:19

O.K !
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Protejarea pasarilor de prada

Mesajde CodeSlash pe 14 Noi 2010, 23:28

Va salut Domnilor,

Am gasit un veterinar care pentru cazuri mai complicate este dispus sa trateze pasarile gratuit. Conditia este sa venit noi cu medicamentele necesare.
Ideea cu boxele pentru pasari mi se pare excelenta si de aceea eu am inceput lucrul la prima boxa. Merge putin mai greu fiind prima, sunt convins ca, cu a doua o sa fie mai usor. :)

Toate cele bune,
CodeSlash
CodeSlash
Nou membru
 
Mesaje: 20
Membru din: 25 Iun 2010, 10:02

Re: Protejarea pasarilor de prada

Mesajde Peregrinus pe 15 Noi 2010, 16:18

Buna CodeSlash ,

dupa ce ai construit cele doua cuiburi artificiale acestea trebuia amplasate pe cladiri , pe cit posibil intr-un loc inaccesibil pt. toata lumea , cel mai indicat si mai sigur pt. o reluare a cuibaritului ar fi cladirile pe care si le-au ales chiar soimuletii ( respectiv cele doua blocuri in care a cuibarit - amplasarea cuibului artificial se face doar dupa o inlaturare sigura a tuturor pericolelor care au existat inainte si care au dus la disparitia perechii din locul respectiv de cuibarit ! ) , loc care din punctul lor de vedere este ideal din mai multe puncte e vedere etc.
Daca acolo consideri ca este prea periculos, prea nesigur , nu poti face altceva decit sa le montezi in apropierea acestor locuri , la noroc - orientare : E - SE ( daca este posibil bineinteles ! ) .
Daca nu functioneaza , mai poti sa observi la primavara / vara cladirile inalte din oras si incerci sa le indentifici pe acelea care sint frecventate intensiv de soimuleti dar care nu ofera inca o posibilitate de cuibarit in conditii normale , acesta ar fi un eventual un loc unde cu mare siguranta ar fi posibila o acceptare a unui cuib artificial din partea soimuletilor !
Amplasarea o poti face pt. mai multa siguranta cu ajutorul unui alpinist , care poate face treaba aceasta pt. tine in siguranta .
Aceasta amplasare trebuie facuta cit se poate de stabila , nu are voie sa vibreze sau sa trepideze in bataia celui mai tare vint etc. - in astfel de cazuri va fi parasit de soimuleti ! Poate unii dintre voi o sa spuneti ca vinderelul cuibareste de obicei in pomi si acestia se misca in bataia vintului , da intr-adevar se misca , dar este o miscare relativ lina in comparatie cu miscarea cuibului artificial care se izbeste continuu de peretele din spate ! Cea mai sigura fixare este cea cu suruburi in perete sau sudura daca este montata pe o structura metalica etc .

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Protejarea pasarilor de prada

Mesajde Ghinda pe 15 Noi 2010, 18:14

Bravo taica, iaca ceva concret, pe langa o asociatie!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 7686
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Protejarea pasarilor de prada

Mesajde CodeSlash pe 17 Noi 2010, 23:01

A venit raspunsul de la regionala.
Suna cam asa:
Referitor e-mailului dvs. înregistrat la ARPM Timişoara sub nr.5823/10.11.2010, vă comunicăm următoarele:
- acţiunile dvs. de salvare a unor exemplare de vinderel (exemplare bolnave, rănite) se pot realiza în conformitate cu HG. nr. 323/2010 Hotărâre privind stabilirea sistemului de monitorizare a capturilor şi uciderilor accidentale ale tuturor speciilor de păsări, precum şi ale speciilor strict protejate prevăzute în anexele nr.4A şi 4B la O.U.G. nr.57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice:

Deci un voluntar gaseste o pasare o poate lua fara probleme(nu este interzis prin lege) si pentru binele ei, anunta garda de mediu care trebuie sa se ocupe de pasare mai departe.
Acuma, eu ma gandeam si la cazurile mai putin grave care nu trebuie neaparat trimise la "Garda de mediu"(presupun), deci care in scurt timp pot fi eliberate, ma intalnesc maine dimineata cu comisarul sef pe zona de vest a tarii pentru a sta de vorba.
O sa va tin la curent.

Toate cele bune
CodeSlash
Nou membru
 
Mesaje: 20
Membru din: 25 Iun 2010, 10:02

Re: Protejarea pasarilor de prada

Mesajde Peregrinus pe 18 Noi 2010, 16:59

Asteptam rezultatele discutiei !

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Protejarea pasarilor de prada

Mesajde CodeSlash pe 19 Noi 2010, 09:13

Salutare Domnilor,

Am fost, am discutat cu comisarul sef si pentru a concretiza ceva trebuie sa fac o adresa scrisa in care sa descriu ce dorim sa facem. Domnul comisar a reactionat pozitiv, initiativa i se pare foarte buna si este dispus sa ajute in limita posibilitatilor. Am primit si cateva nume de oameni din oras care s-au mai ocupat de pasari, iar raspunsul il voi avea in mana saptamana viitoare dupa ce depun luni adresa.

Toate cele bune,
CodeSlash
CodeSlash
Nou membru
 
Mesaje: 20
Membru din: 25 Iun 2010, 10:02

Re: Protejarea pasarilor de prada

Mesajde Viktor pe 19 Noi 2010, 09:47

Suna promitator!
Avatar utilizator
Viktor
Membru important
 
Mesaje: 188
Membru din: 08 Noi 2007, 15:32
Locaţie: goshawk's wings

Re: Protejarea pasarilor de prada

Mesajde Peregrinus pe 20 Noi 2010, 18:55

Buna CodeSlash ,

sa ne tii in continuare la curent cu desfasurarea evenimentelor / discutiilor !

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Protejarea pasarilor de prada

Mesajde CodeSlash pe 26 Noi 2010, 08:59

Salutare,

Deocamdata nici un raspuns. O sa incerc in cursul zilei de astazi sa ajung pana la institutia lor sa intreb daca s-a mai miscat ceva.

Toate cele bune,
CodeSlash
CodeSlash
Nou membru
 
Mesaje: 20
Membru din: 25 Iun 2010, 10:02

Re: Protejarea pasarilor de prada

Mesajde CodeSlash pe 30 Noi 2010, 10:09

Salutare,

Acuma vin de la Garda de mediu. Am discutat cu reprezentatii institutiei si pentru ca aceasta ar fi prima actiune de acest fel evident ca lucrurile nu vor merge asa usor, dar pentru inceput ceea ce se poate face sunt legitimatiile de voluntari de mediu. E, datorita faptului ca din punct de vedere legal ei pot actiona doar pe teritoriul judetului Timis(doar aici find competenta lor), legitimatii de voluntar pot primi doar cei din Timis. Eu zic ca pentru inceput e ok, din moment ce vom pune bazele si o sa avem pasari salvate mai departe putem face adrese scrise catre celelalte judete din tara. Urmeaza ca Dansii sa discute "la masa rotunda" cu celelalte institutii abilitate pentru a se hotata ce este de facut mai departe. O sa fim si noi chemati la acea intalnire.
Eu am inceput sa caut fabricile de mobila, gandindu-ma ca de acolo putem gasi material pentru boxe (rebut pentru ei sau ce le ramane). O boxa facuta din scanduri vechi nu e trainica, am vazut chiar eu la prima pe care am facut-o. Am sunat la una dintre ele, dar raspunsul lor a fost destul de neplacut. Era evident ca ne vom lovii de asemea lucruri, in mintea lor e de neconceput faptul ca cineva vrea sa faca niste boxe pentru pasari pentru a le catara undeva. :( Dar mai sunt si altele(fabrici), speranta este. :)
Una peste alta, cand tragi o linie nu este usor sa pornesti asa o actiune, daca nu o facem noi acuma o vor face altii mai tarziu, dar atunci numarul pasarilor o sa fie probabil mult mai mic. Eu sunt convins ca anul viitor in vara pe site o sa avem poze cu pasari salvate, si ma bucura faptul ca incet, incet ne adunam.
Asteptam urmatoarea miscare si eu va tin la curent.

Toate cele bune,
CodeSlash
CodeSlash
Nou membru
 
Mesaje: 20
Membru din: 25 Iun 2010, 10:02

Următorul

Înapoi la Vanatoarea cu pasari de prada

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 26 vizitatori

Publicitate