Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 29 Mar 2024, 07:42

La iepuri de cimp cu ... soimul .

Fenomen nou aparut in peisajul cinegetic din Romania . Prin urmare avem cu totii de invatat si discutat despre asa ceva . Sa lasam specialistii sa vorbeasca si sa ne invete si pe noi . Poate peste 3-4 ani legea se schimba si mergem la fazan cu soimul pe manusa !

Moderatori: Ghinda, goshawkrst, Peregrinus, Sly_Fox

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde Peregrinus pe 05 Dec 2010, 04:31

Buna ,

doar informativ , in evul mediu la vinarea vinatului mare pe linga ciini si cai se foloseau uneori si pasari de prada dresate , mult mai rapide in urmarirea vinatului decit ciinii folositi .
Acestea aveau misiunea de a urmarii si ataca capul , respectiv ochii animalului urmarit , astfel incit acesta sa fie cumva oprit pina la sosirea cinilor de vinatoare si a vinatorilor .
N-am reusit sa depistez despre ce specii de pasari de prada este vorba , deoarece nu m-a prea interesat acest amanunt dar o sa incerc sa aflu .

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde accipiter pe 05 Dec 2010, 14:13

am fost spectator la o vanatoare cu pasari de prada in ungaria si unul din delegatia austriei a avut placerea de a reusi, cu o zi inainte, vanarea unei caprioare cu o femela de porumbar.aceasta a prins capra de cap iar vanatorul era foarte aproape si a apucat sa o prinda.crescatorul a relatat ca pasarea a mai avut tentative de acest gen si in trecut dar doar acum a reusit.poate fi un inceput.
accipiter
Veteran
 
Mesaje: 319
Membru din: 25 Iul 2010, 23:37
Locaţie: Lugoj

Re: La iepuri de cimp cu ... soimul .

Mesajde Peregrinus pe 05 Dec 2010, 20:39

Buna Erwin ,

in acest caz trebuie sa complectez aici ca si eu am avut ulii porumbari ( femele ) dintre care una a atacat tap chiar si de 2 sau 3 ori , conditia a fost insa de fiecare data ca tapul sa nu fie intreg vizibil ci doar partea de sus a corpului si capul ( acesta se afla in culturi agricole inalte ) .
Cred ca ulii in cauza au cam incurcat tapul cu iepurele datorita acestui fapt ( d.p.d.v al marimii ! ) , deoarece pe cimp deschis n-au incercat niciodata nici macar un atac simulat asupra acestora .
Bine , referitor la aceasta tema ( atac asupra unor animale de talie mare ) s-ar putea spune cu mai multe dar prefer sa ma opresc aici .

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Anterior

Înapoi la Vanatoarea cu pasari de prada

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 52 vizitatori

Publicitate