Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 19 Apr 2024, 00:50

Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Fenomen nou aparut in peisajul cinegetic din Romania . Prin urmare avem cu totii de invatat si discutat despre asa ceva . Sa lasam specialistii sa vorbeasca si sa ne invete si pe noi . Poate peste 3-4 ani legea se schimba si mergem la fazan cu soimul pe manusa !

Moderatori: Ghinda, goshawkrst, Peregrinus, Sly_Fox

Re: Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Mesajde Peregrinus pe 12 Ian 2011, 20:40

Buna ,

am sa sparg eu gheata facind prima propunere , in opinia mea , viabila / constructiva in acest sens - a se retine insa ca este doar o propunere pe marginea careia , din lipsa alteia se poate bineinteles discuta , ceace ar fi de dorit ! aduse eventuale imbunatatiri , respectiv anula daca intre timp apare una mai buna , sau combinarea acestora etc .
Precum se stie , propunerea am mai facut-o si in alta parte , dar a fost respinsa ca fiind prea complexa / inapta / alte interese - solutionabile cu putin zel etc .

Am sa o descriu aici pe scurt , pe puncte , pentru o mai buna transparenta - propunerea in sine avind ca punct de plecare faptul ca in tara exista de ani multi o lege de protectie a pasarilor de prada , exista chiar si o lista cu amenzi emisa de organele competente si care ar trebui aplicate delicventilor in cauza . Susnumita lege interzicind categoric prinderea , detinerea sau impuscarea / uciderea oricarei pasari de prada , excluse fiind de la detinere cele insotite de acte si inele de rigoare ( deocamdata din import ) – incalcarea acestei legi numindu-se simplu braconaj .
Legea din pacate este prezenta doar pe hirtie , fiind ignorata aproape cu desavirsire de organele competente , care ar trebui sa o aplice in teren .
Fiind ceva unic in tara pina in prezent , consider ca as. Peregrinus ar trebui sa faca acest prim pas - pentru a schimba ceva in acest sens ( de aplicare a legii ) este posibila o actiune la nivel de tara de adunare de semnaturi prin emiterea unei / unor circulare tuturor asociatiilor / fundatiilor / institutiilor ( Facultati , Licee etc ) de mediu din tara care cu siguranta n-o sa spuna NU propunerii / actiunii , urmind urmatorul plan relativ simplu :

- formularea cererii de aplicare practica a legii in teren de catre organele competente - Ministerul mediului etc .
- trimiterea circularelor cu actele adiacente ( cerere de aplicare practica in teren etc ) in cauza institutiilor susnumite prin posta etc .
- adunarea / centralizarea circularelor semnate , fotocopierea acestora si a intregului dosar
- predarea personala spre solutionare a dosarului organelor competente din Bucuresti , in speta Ministerului mediului care cuprinde : cererea de aplicare a legii susnumite practic in teren exact ca si in cazul braconajelor de alta natura ( cinegetice ) insotit fiind de explicatiile de rigoare precum si de circularele cu semnaturi etc , cerind la predare in mod obligatoriu un numar de inregistrare a dosarului .
- in cazul unui raspuns negativ , intreg dosarul original sau fotocopiat + numar de inregistrare etc va trebui trimis organelor competente ale UE spre solutionare .

Cred ca nu mai este nevoie sa explic importanta acestei actiuni nu numai in interesul pasarilor de prada din tara , dar si in cazul unei eventuale legalizari a soimaritului in viitorul apropiat .

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Mesajde Katalin pe 13 Ian 2011, 17:24

accipiter scrie:
Katalin scrie:
accipiter scrie:si inca ceva dragule....ia-o de la clasa 1 ca nici sa scrii nu prea stii.


da mi un test de gramatica. Greselile sunt pt ca am scris repede dragule. Mi se rupe de ce crezi tu ...sincer.


Kataline
nu stiu daca scrii repede, daca vorbesti repede sau daca gandesti repede, cert e ca pe nici una din ele nu le faci bine. si ai grija cu "mi se rupe" ca nu cred ca ai vrea sa ramai fara EA. eu ti-am vorbit cu respect, ba mai mult am incercat sa te protejez sa nu te faci de ras la o tara intreaga dar tu o dai in bara in continuare. in rest....ca postezi sau nu pe topicul asta nu e mare pierdere. mai bine ai face ceva activ in teren ca ar fi mult mai folositor pt fauna noastra.

P.S. invata totusi speciile de pasari de prada ca nu-i greu


Chiar nu am chef de cearta ... dar zi-mi si mie te rog:
- de unde stii ca nu vorbesc bine repede?
- de unde stii ca nu gandesc bine?

Raportat la ce nu gandesc bine? La tine? Ma cunosti personal si stii tu sigur ca nu gandesc sau vb bine?

Nu vreau sa fiu off-topic aici si sa stric topicul ...dar nu mai face afirmatii pe care nu le poti sustine. Ca mi-am exprimat parerea fata de ceva ...puteai sa ma contrazici cu argumente ...dar frumos...si daca aveai dreptate ridicam mainile si recunosteam ca am gresit.

De aici pana a ma lua ca am luat permisul pe branza si nu mai stiu ce e distanta mare. Din moment ce eu vb frumos... astept sa se vb frumos cu mine.

Ne contrazicem pe o idee ...pe stiinta sau nestiinta...si nu trebuie sa devina totul personal.

Cat despre speciile de animale si pasari care sunt in cartea de vanatoare...tu le stii chiar pe toate toate la perfectie?

-----------------
Imi cer scuze domnilor pt off-topic.
==========================
Mai Taie Din Ele Da-le Dracului
Katalin
Veteran
 
Mesaje: 436
Membru din: 14 Dec 2008, 16:52
Locaţie: Bucuresti

Re: Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Mesajde Peregrinus pe 13 Ian 2011, 17:41

Buna Katalin si accipiter ,

propun sa incheiati discutia , de dorit in mod amiabil , deoarece nu are nimeni ceva de cistigat in urma ei si sa ne concentram daca se poate asupra temei topicului .

Multumesc anticipat pentru intelegere !

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Mesajde accipiter pe 13 Ian 2011, 22:33

scuze acceptate. data viitoare ai grija ce spui despre andrei. chiar stie situatia din romania si chiar cunoaste pasarile. incheiem discutia aici si acum
accipiter
Veteran
 
Mesaje: 319
Membru din: 25 Iul 2010, 23:37
Locaţie: Lugoj

Re: Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Mesajde Jicol Dilo pe 13 Ian 2011, 23:05

Eu as vedea ca o masura de protectie a uliului porumbar, o campanie media... Ok, hai sa admitem ca o campanie in adevaratul sent al cuvintului ar ceva cam mult, insa un reportaj de cca 20-25 min facut de o televiziune cu camera ascunsa, cu interviuri realizate cu camera ascunsa prin sate, cu jegurile care pun capcane si cu seful de post care nu se baga, cred ca ar avea un impact semnificativ asupra populatiei si asupra "organului" care cica mentine ordinea. Daca la mica distanta (temporala) mai apar si 1-2-3 articole prin ziarele centrale (cu poze) despre macel, probabilitatea ca niste tipi de "la centru" sa se sesizeze va fi mare si in felul acesta lucrurile se vor misca. Politistii vor fi stimulati sa actioneze, se vor face niste controale se vor da niste amenzi, etc. Oricum se va schimba ceva, iar un alt cistig ar fi si acela ca pasarile de prada si pasiunea pentru ele vor fi promovate in rindurile oamenilor.

As ma adauga ca ar fi extraordinar daca in acel reportaj ar aparea si Dorin sa dea un interviu in care sa vorbeasca de pasari, ocrotire, reabilitare, soimarit.... Intrebarea e, cum determinam o televiziune sa trimita pe teren o echipa vreo citeva zile fara sa ne coste nimic pe noi? Adica sa o faca pe cheltuiala lor?
"Ca ale Mele sint toate fiarele pamintului,..." Psalmul 49:11
http://www.punte-spate.ro
Avatar utilizator
Jicol Dilo
Veteran
 
Mesaje: 436
Membru din: 03 Apr 2010, 19:32
Locaţie: Bucovina

Re: Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Mesajde accipiter pe 13 Ian 2011, 23:27

nici o sansa. din experienta va spun ca televiziunile in goana dupa rating vor subiecte de scandal, si ulii porumbari nu indeplinesc conditia asta. ideea e buna chiar daca ar trebui sa platim. dar nu cred ca se va oferi vre-o televiziune. in plus ii vom enerva mai mult pe braconieri si atacand politia nu vom mai primi ajutor nici de la ei
accipiter
Veteran
 
Mesaje: 319
Membru din: 25 Iul 2010, 23:37
Locaţie: Lugoj

Re: Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Mesajde Peregrinus pe 14 Ian 2011, 00:39

Buna accipiter ,

EXACT ! - daca nu este rating , nici o sansa !
Daca ar fi functionat , ma intreb cite organe competente ar fi aplicat legea ca urmare a emisiunii in cauza in zonele lor si cit timp ? Avem nevoie in acest caz de o lege beton , care sa se aplice la orice ora exact ca in cazul braconajului la vinat !
Era ceva daca l-ar fi prins pe vre-unul cu mistretul / citiva iepuri in portbagaj , toate televiziunile de scandal ar fi fost urgent acolo - in definitiv delictul s-ar fi numit tot braconaj , diferenta fiind insa ca aici era vorba de mistreti / iepuri si nu de un prapadit de uliu , de care in opinia unora oricum sint pline padurile ...

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Mesajde sapsiluap pe 14 Ian 2011, 07:56

Cred ca televiziunile locale ar fi interesate si cred ca merita incercat !
Hai fiecare sa sunam sau sa dam un mail celor de la televiziunea locala , iar daca nu toti , macar cativa o sa reusim ! Cu curaj!
Eu chiar azi am sa sun si o sa va anunt ce am rezolvat!
ca sa-ti dai seama ca esti prost trebuie sa-ti mearga mintea!
Avatar utilizator
sapsiluap
Membru important
 
Mesaje: 165
Membru din: 18 Sep 2006, 12:57
Locaţie: jud Hd

Re: Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Mesajde sapsiluap pe 14 Ian 2011, 08:00

Jicol Dilo scrie:

As ma adauga ca ar fi extraordinar daca in acel reportaj ar aparea si Dorin sa dea un interviu in care sa vorbeasca de pasari, ocrotire, reabilitare, soimarit.... Intrebarea e, cum determinam o televiziune sa trimita pe teren o echipa vreo citeva zile fara sa ne coste nimic pe noi? Adica sa o faca pe cheltuiala lor?


Buna!
La sfarsitul lunii am sa incerc sa vad ce pot face , am o cunostinta la Realitatea si cred ca putem face un reportaj mai amplu .
ca sa-ti dai seama ca esti prost trebuie sa-ti mearga mintea!
Avatar utilizator
sapsiluap
Membru important
 
Mesaje: 165
Membru din: 18 Sep 2006, 12:57
Locaţie: jud Hd

Re: Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Mesajde Peregrinus pe 14 Ian 2011, 09:38

Buna sapsiluap ,

O.K - mii de multumiri ! - sa vedem ce se poate face .

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Mesajde Jicol Dilo pe 14 Ian 2011, 11:49

sapsiluap scrie:Cred ca televiziunile locale ar fi interesate si cred ca merita incercat !
Hai fiecare sa sunam sau sa dam un mail celor de la televiziunea locala , iar daca nu toti , macar cativa o sa reusim ! Cu curaj!
Eu chiar azi am sa sun si o sa va anunt ce am rezolvat!


Paul apreciez initiativa ta. Esti un baiat inimos si de actiune cum am spus si cu alta ocazie. Vazindu-te pe tine cum treci la deja fapte nu pot sa ramin impasiv de aceea te rog trimite-mi un email pe adresa alinmuss@yahoo.co.uk. Vreau sa ma consult cu tine pentru ca as vrea sa ma adresez si eu unor entitati media locale.

Alin
"Ca ale Mele sint toate fiarele pamintului,..." Psalmul 49:11
http://www.punte-spate.ro
Avatar utilizator
Jicol Dilo
Veteran
 
Mesaje: 436
Membru din: 03 Apr 2010, 19:32
Locaţie: Bucovina

Re: Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Mesajde Jicol Dilo pe 14 Ian 2011, 12:05

M-am gindit ca poate ar fi bine sa concepem un referat insotit de citeva materiale foto, eventual video, plus textul de lege in care prevede ocrotirea pasarilor rapitoare si sanctiunile. Haideti sa vorbim in privat, sa dam o forma standard acestui referat insotit de materiale, dam cite un exemplar soimarilor si simpatizantilor iar acestia, fiecare in zona lui, il va prezenta la ziarele si televiziunile locale.
Si acesta ar putea fi o ideea menita sa reduca ura si agresiunea fata de pasarile rapitoare, nu?
"Ca ale Mele sint toate fiarele pamintului,..." Psalmul 49:11
http://www.punte-spate.ro
Avatar utilizator
Jicol Dilo
Veteran
 
Mesaje: 436
Membru din: 03 Apr 2010, 19:32
Locaţie: Bucovina

Re: Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Mesajde Uliul Porumbar 13 pe 14 Ian 2011, 17:29

Buna ziua tuturor ,salutare Jicol Dilo. Ideea aceasta a ta de a intocmi acel referat care sa fie adus la cunostinta publicului prin intermediul unor televiziuni locale cred ca ar trebui incercata prima data . Stim cu totii ca astazi , foarte multa lume obisnuieste sa urmareasca emisiunile de stiri , asadar foarte multa lume va afla despre legea protectiei pasarilor de prada de la noi din tara . Lege despre care multa lume nici nu stie ca exista macar din cate am observat bine cu totii. Mizez pe faptul ca odata cu aducerea la cunostinta in randurile oamenilor , a existentei acestei legi care protejeaza pasarile de prada ( incrimineaza pe cei ce confectioneaza detin si/sau folosesc capcane ,impusca in mod deliberat pasari de prada care sunt protejate dupa lege si asa mai departe) la noi in tara , va da de gandit mai bine acelor in cauza care incalca in prezent aceasta lege fie stiind de aceasta lege sau nu. Pana la urma cine va fi prins incalcand-o va fi acuzat tocmai de braconaj , iar necunoasterea legii nu-l va scuti pe faptuitor de pedeapsa ce i se cuvine. Aceasta actiune ar putea crea anumite efecte care ar duce la :sesizarea autoritatilor de catre cei interesati de pasarile de prada si de ce nu, chiar la organizarea unor flagrante de catre autoritatile in domeniu in colaborere cu acestia. Cred ca dintr-un asemenea punct , ideea lui Peregrinus aceea cu strangerea de semnaturi , va avea mult mai multe sanse sa se realizeze pentru ca legea sa se aplice constant si in teren. Merita incercat .
Uliul Porumbar 13
 
Mesaje: 13
Membru din: 21 Noi 2010, 18:22
Locaţie: Ardeal

Re: Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Mesajde Peregrinus pe 14 Ian 2011, 20:47

Buna Uliul Porumbar si Alin ,

da , merita incercat orice si vazut daca actiunea / actiunile a / au indeplinit asteptarile .
Daca nu functioneaza , vor trebui puse in pratica alte propuneri pina reusim cumva , important este insa ca in final legea acea sa se aplice intr-adevar in teren in mod constant si cit se poate de serios de catre organele competente la fel ca in cazul oricarui alt braconaj cinegetic sau oricare alta incalcare flagranta a legii .
Cred ca nu mai este nevoie sa amintesc , dar pentru ca emisiunea / emisiunile acea / acelea sa aibe sanse de reusita va trebui sa le puneti la dispozitie dovezi beton altfel nu prea vad nici o sansa de reusita - toata actiunea trebuie sa se poata baza pe legea neaplicata practic in teren , ignorata de organele competente , precum si mai ales pe dovezile solide procurate de voi etc !
Trebuie sa fie insa la fel de clar ca nu putem astepta la nesfirsit punerea in aplicare a acestei / acestor actiuni cu televiziunea , daca primiti semnale clare de la acestia ca nu se pot realiza in viitorul foarte apropiat poate reflectati asupra propunerii facute de mine , rog sa fiu bine inteles , nu vreau s-o impun sub nici in fata voastra dar o consider o propunere care in multe privinte poate pune organele competente in cauza in postura de sahmat - mai reflectati !

In aceasi ordine de idei pot sa va anunt oficial ca am vorbit zilele acestea cu reprezentantul Germaniei la I.A.F care mi-a promis ca imi va procura cit de curind un model de proiect de lege a soimaritului de la acestia plus inca citeva acte de care o sa aveti nevoie .
V-a trebui sa va mobilizati cu totii in modul cel mai serios , sa comunicati ( poate putem organiza in acest scop o intilnire a tuturor membrilor de de o zi , doua ? etc . ) , sa traduceti textele amintite dupa care acestea vor trebui adatptate conditiilor din tara astfel ca in final sa sa indeplineasca toate cerintele unui soimarit modern si ulterior predat dosarul la ministerul mediului din Bucuresti , contra bineinteles unui numar de inregistrare etc .

Consider ca daca ne implicam in mod serios si constant TOTI IMPREUNA putem duce la bun sfirsit ambele probleme in paralel .
Totodata sper ca aceste actiuni de inceput de an 2011 sa nu se dovedeasca a fi pina la urma doar un foc de paie !
Cred ca sinteti de asemenea constienti de faptul ca nu puteti astepta ajutor de afara sub nici o forma daca in prealabil nu va-ti implicat voi intern in rezolvarea susnumitelor probleme si detineti ca atare acte / motivatii din care sa rezulte de ce n-au fost de acord organele competente cu cererile / propunerile voastre !

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Mesajde Jicol Dilo pe 15 Ian 2011, 22:04

Ia priviti ce spunea un "iubitor" de natura acum un an si ceva pe topicul Taxidermie-creatii personale...

Re: Taxidermie - creatii personale
de
eugen_gherca pe 22 Aug 2009, 22:17

am un uliu asa de frumos impuscat aseara , as vrea sa il pastrez , e cineva in judetul neamt care ma poate ajuta ?
eugen_gherca
Membru activ

Mesaje: 107
Membru din: 24 Mar 2009, 17:53Sus


Si mai zice el dupa vreo doua postari:

Re: Taxidermie - creatii personale
de
eugen_gherca pe 23 Aug 2009, 14:25

nu este autodenunt , este puzderie de uli care se vaneaza foarte greu , iar eu o fac ori de cate ori am ocazia indiferent care e regula eugen_gherca Membru activ

Mesaje: 107 Membru din: 24 Mar 2009, 18:53
"Ca ale Mele sint toate fiarele pamintului,..." Psalmul 49:11
http://www.punte-spate.ro
Avatar utilizator
Jicol Dilo
Veteran
 
Mesaje: 436
Membru din: 03 Apr 2010, 19:32
Locaţie: Bucovina

Re: Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Mesajde Peregrinus pe 15 Ian 2011, 23:43

Buna Alin ,

da , cred ca o mica parte din vina o poarta si unii taxidermisti care impaiaza orice , indiferent daca specia este sau nu protejata de lege .
Daca ar putea fi controlati mai strict susnumitii cred ca s-ar reduce cel putin din numarul de pasari de prada impuscate de unii " indiferent de regula " in mod " special " sau din " greseala " in acest scop , mai ales ca sint putini / locatie / locatii .

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Mesajde Uliul Porumbar 13 pe 16 Ian 2011, 20:04

Buna seara . De acord cu cele spuse de Peregrinus . O noua intrunire a viitorilor pasionati , fie ei doar ai soimaritului sau simplii pasionati ai pasarilor de prada , cred ca ar fi cel mai bun prilej pentru punerea la punct a unei strategii clare care sa vizeze respectarea legii deja existente , dar care nu este luata in seama inca de nimeni atunci cand vine vorba de protectia pasarilor de prada , la noi in Romania . Acum se pare ca suntem cu ceva mai multi interesati in aceste doua domenii , respectiv soimarit si/sau viitorul protectiei pasarilor de prada la noi in tara , asadar haideti sa facem posibila aceasta intrunire . Ma gandesc ca fiind mai multi , iar daca fiecare ajuta cu ce stie si cu ce poate ( probabil ca nu vom putea participa cu totii , insa cu siguranta reusim sa ne adunam suficient de multi incat sa putem lucra la acest proiect ) , cred ca in doua zile am clarificat-o cu aceasta strategie . Iar daca e vorba de strans semnaturi , atunci cu cat mai repede pornim lucrurile cu atat mai bine . Cu cat vom amana mai mult aceasta actiune , cu atat mai greu vom reusi sa obtinem aceste semnaturi . Oamenii constienti de rolul important al pasarilor de prada ce-l au in natura sau oamenii care sunt simplii admiratori ai acestor pasari exista suficienti , insa din pacate acestia provin mai mult din mediul urban decat din cel rural . Apoi cei mai multi interesati care sa ne ajute in aceasta problema trebuie sa ne gandim ca vor fi in majoritate studenti , elevi si probabil mare parte dintre domnii si doamnele profesori din institutile de invatamant . Asadar , eu unul sunt de acord si dispus totodata , pentru a participa oricand si cu tot ce-mi sta in putinta la aceasta intrunire .
Uliul Porumbar 13
 
Mesaje: 13
Membru din: 21 Noi 2010, 18:22
Locaţie: Ardeal

Re: Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Mesajde Peregrinus pe 16 Ian 2011, 21:36

Buna Uliul Porumbar 13 ,

O.K - eu sint bineinteles de acord .
Propun sa asteptam propuneri din partea conducerii asociatiei Peregrinus vizavi de organizarea unei posibile intilniri in acest sens !

Andrei .

P.S . - daca se va ajunge la stabilirea unui termen a intilnirii si considera necesar bineinteles , pot sa va dau aici pe site un model de organizare / desfasurare a unor intilniri similare in Germania - interesant in special pt. organizatori etc !
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Mesajde accipiter pe 17 Ian 2011, 00:36

andrei ar fi foarte bine sa ne dai un model de desfasurare a unei intalniri.
accipiter
Veteran
 
Mesaje: 319
Membru din: 25 Iul 2010, 23:37
Locaţie: Lugoj

Re: Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Mesajde Peregrinus pe 17 Ian 2011, 17:27

Buna Erwin ,

cu cea mai mare placere , astept insa pozitia conducerii asociatiei vizavi de aceasta intilnire , deoarece altfel n-ar avea nici un sens sa insiruesc aici modul de organizare a unei astfel de intilniri aici pe la noi .
Nu am bineinteles interesul ca modul de organizare a acesteia sa fie copiat motamo ci doar sa ne inspiram din el , sa-l adaptam etc . conditiilor noastre avind in vedere ca aceasta s-ar putea desfasura in alt fel decit cea din ultimul an fiind si de alt profil - avind in vedere perioada friguroasa de desfasurare si eventualitatea invitarii si a altor protectori a pasarilor de prada din tara , deci a adunarii unui numar mai mare de persoane etc .

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Mesajde sapsiluap pe 17 Ian 2011, 17:46

Cine ma poate ajuta cu ceva metriale ( foto , filme etc) pt reportaj rog sa ma contacteze pe privat .
Eu am rezolvat cate ceva , iar sambata merg cu cei de la tv de aici la filmat , ca din pacate e ce sa filmezi... :x
Dar mi-ar trebui ceva materiale...
ca sa-ti dai seama ca esti prost trebuie sa-ti mearga mintea!
Avatar utilizator
sapsiluap
Membru important
 
Mesaje: 165
Membru din: 18 Sep 2006, 12:57
Locaţie: jud Hd

Re: Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Mesajde corui pe 18 Ian 2011, 16:10

Salut

Vis a vis de cele discutate mai sus:
-impaierea-cei care va ocupati de asa ceva, si intr-adevar iubiti natura, DIN PRINCIPIU refuzati sa primiti pasari de prada la impaiat, si mamifere carnivore protejate( lup, ris, pisica salbatica, urs)-de asemenea. Indiferent de motivatia oferita de cel care va aduce piesa:
"Hai dom le, numa pe asta impaiaz-o ca nu mai pusc alta.Promit!..."
sau :
"Am gresit, dar daca tot o murit acuma e pacat sa o arunc la gunoi, nu?" sau varianta (uneori reala):
"Nu am omorit eu animalul asta, l-am gasit pe cimp, nu am nici o vina pentru moartea lui.", nemailuind in discutie afirmatiile de genul:
"Apai ce daca l-am puscat/prins, ca de astia ii plin si numa fac pagube si asa.Cuuuum?!!!Is protejate de lege?Hai dom le lasa-ma in pace ca nu-i adevarat! Asta-i uli de cel rau!"
De ce sunt de refuzat? pentru ca-luind in discutie sa zicem singura varianta ok, in care pasarea intr-adevar a fost gasita moarta (electrocutare, lovita de masina, etc), problema este ca naturalizind-o si expunind-o in casa, respectivul va incuraja indirect impuscarea si a altor pasari .Vin prietenii in vizita :"fain uli, si eu vreau unu sa imi impaiez, asa cu aripile deschise, sa il pun pe hol sa se sperie cine vine pe la mine.Hahaha"(toate dialoguri reale la care am asistat :? )

-problema vis a vis de campania mediatica: e ok ca si idee, foc de paie ca si fond. Nu se va rezolva nimic!
Singurul lucru in care am ajuns sa mai cred este tocmai ceea ce se petrece pe acest forum: EDUCATIE< CONSTIENTIZARE. Nu toti columbofilii sunt din start rau intentionati, multi sunt fascinati de aceste pasari, dar daca ceilalti spun ca aceste pasari sunt necuratul, ei o iau ca atare , si accepta acest punct de vedere fara a se sinchisi sa cerceteze in prealabil cum stau lucrurile in realitate.Dovada clara a acestei ignorante in masa este chiar nivelul submediocru de cunostinte pe care acesti oameni le vehiculeaza cu tarie pe forumurile lor. Evident sunt si exceptii, dar cam prea putine deocamdata.Si chiar aici este rolul nostru!Cind o persoana renunta din frica la a mai face ceva ce inainte facea, si nu din convingere, nu l-ai cistigat de partea ta, ci doar cind s-a convins singur de cum stau lucrurile.
Oameni buni, nu va mai bazati ca legea va face ceva pentru pasarile de prada , noi trebuie sa facem, fiecare in parte, si atunci se schimba cit de cit situatia.
piatra aruncata in apa face unde concentrice care se propaga tot mai mult si mai mult, si se intind pe toata suprafata lacului.
PS: exista mai ales in mediul rural persoane atit de indobitocite , reduse mintal si de rauvoitoare incit din pacate doar prin sanctiuni foarte aspre i-ai putea determina sa nu mai faca rau, din pacate acestia nu sunt deloc putini, dar nu avem ce sa le facem, asa ca educatia se va adresa celor cu mintea destupata si fara idei preconcepute la care sa nu poata renunta . Fiecare cu nivelul cu care l-a lasat Dumnezeu...

-pentru discutarea unor strategii, MUSAI trebuie sa ne vedem odata si sa stabilim clar ce e de facut. Propun luna martie, mai departe in functie de fiecare urmeaza sa stabilim data si locul!
accipiter gentilis gallinarum
corui
Veteran
 
Mesaje: 377
Membru din: 22 Mar 2006, 23:39
Locaţie: U.E.

Re: Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Mesajde Peregrinus pe 18 Ian 2011, 17:42

Buna Dorin ,

referitor la intilnire , nu stiu deocamdata daca o sa pot face prezenta la intilnire - daca va trebui insa sa vin in tara pentru rezolvarea unei probleme extrem de urgente ( stii la ce ma refer ! ) , atuncea poate putem devansa luna numita de tine pt. februarie , as avea astfel posibilitatea sa fac si eu prezenta si sa impusc astfel 2 iepuri dintr-un foc etc .
Daca nu mai trebuie sa vin pt. rezolvarea susnumitei probleme ( am sa stiu acest lucru cu o siguranta de 100% pe data de 31.01.2011 ! ) , cred ca voi aparea in concediu doar prin luna Aprilie ( de pasti ) sau mai - asta este .

Tinind cont si de perioada anului in care va avea loc , poate va faceti ginduri si despre faptul cum ati vrea sa tineti / tinem aceasta intilnire , respectiv : in cadru restrins , limitat la membrii asociatiei sau in cadru largit cu invitati de pe forumul din Bucuresti precum si alti invitati de la alte asociatii / institutii de profil etc.

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Mesajde RED_TAIL pe 18 Ian 2011, 18:28

Buna!

As face un efort sa vin si eu la o astfel de intalnire. Daca s-ar face in centrul tarii ar fi ok pentru toti zic eu. Referitor la masuri, chiar daca pare ceva foarte indepartat si nesigur, la ce se intampla acum in tara asta tot ceea ce spune Dorin imi pare mai sigur. Educatia si constientizarea sunt bazele viitorului. Situatia de moment ne este potrivnica unor solutii rapide si eficiente. Nu vreau sa desfiintez in schimb celelalte propuneri ce s-au facut.
Avatar utilizator
RED_TAIL
Membru activ
 
Mesaje: 71
Membru din: 03 Iul 2010, 05:24
Locaţie: BUZAU

Re: Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Mesajde Jicol Dilo pe 20 Ian 2011, 21:10

Alex a spus: "Educatia si constientizarea sint bazele viitorului." Asa e si de aceea trebuie sa punem accent pe aceste aspecte. Iar educatia merge mina in mina cu mediatizarea care nu inseamna in esenta altceva decit informare... Daca informam si educam acum, poate roadele nu se vor vedea a doua zi, insa pe termen mediu si lung asiguram speciilor de pasari rapitoare din tara noastra o sansa mare la supravietuire.

Luni am avut treaba in jud. Neamt, la coada lacului Bicaz. In localitatea Petru Voda am descoperit un uliu porumbar ucis, agatat de virful unui bat. Pentru ca aveam aparatul foto la mine i-am facut poze si m-am dus la vreo 12 km in comuna de care apartine Petru Voda (Poiana Teiului) si am vorbit cu seful de post. Politistul mi s-a parut receptiv, a cautat de fata cu mine legea care interzice uciderea pasarilor rapitoare (s-a mirat cind a vazut ca in lege scrie ca amenda este de 270 euro pentru un accipiter!) si a zis ca trimite pe cineva la locul indicat de mine. Nu stiu sigur daca s-a tinut de cuvint si a trimis pe cineva, insa dupa vreo doua ore cind am trecut iarasi prin acel loc uliul disparuse din virful batului... Va prezint si voua doua din pozele facute. Aceste poze confirma intr-o mare masura existenta credintei stupide de prin unele parti, ca daca atirni un uliu ucis in virful unui bat alti uli nu vor mai veni pe acolo...

Imagine
Imagine
"Ca ale Mele sint toate fiarele pamintului,..." Psalmul 49:11
http://www.punte-spate.ro
Avatar utilizator
Jicol Dilo
Veteran
 
Mesaje: 436
Membru din: 03 Apr 2010, 19:32
Locaţie: Bucovina

Re: Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Mesajde RED_TAIL pe 20 Ian 2011, 21:53

era buna o fotografie a gospodariei si a imprejurimilor sa vedem si noi cine e viteazul care se ocupa de magarii din astea.
Avatar utilizator
RED_TAIL
Membru activ
 
Mesaje: 71
Membru din: 03 Iul 2010, 05:24
Locaţie: BUZAU

Re: Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Mesajde corui pe 21 Ian 2011, 10:35

Salut
Ce pacat ca pe site-urile marilor ong-uri cu profil protectia pasarilor, ornitologie, etc, nu vezi niciodata discutii pe aceasta tema. Probabil datorita faptului ca din sferele lor inalte nu se poate vedea pina in teren si in realitatea imediata. Adevarul e ca stind intr-un birou si citind despre pasari, si iesind uneori in tabere ornitologice in locatii cu conditii cit mai selecte posibil, aceste realitati triste din teren ramin ascunse ochiului 'vigilent' si critic al acestor oameni, nu insa si activitatile noastre, ale soimarilor, pe care ei le vad ca pe un potential pericol la adresa pasarilor, si prin urmare soimaritul.Citind siteurile de profil in marea majoritate a discutiilor este vb de FONDURI, si nu de pasari.
vazind acestea stau si ma intreb cine este mai vinovat din aceste trei categorii;
-soimarii, oameni de teren si sinceri iubitori ai pasarilor de prada si ai naturii, pe care situatia existenta nu ii poate lasa nepasatori
-columbofilii (ma refer la partea din ei care ucid rapitoare), oameni needucati si ignoranti (unii cu reale sanse de a intelege cum stau lucrurile , daca le este pusa la dispozitie informatia (constientizare/educatie ecologica)
-ornitologii, teoreticienii de birou, si practicienii de accesari de fonduri

Hmmmm...eu am ales deja varianta 3, voi ce considerati?
accipiter gentilis gallinarum
corui
Veteran
 
Mesaje: 377
Membru din: 22 Mar 2006, 23:39
Locaţie: U.E.

Re: Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Mesajde Peregrinus pe 24 Ian 2011, 00:48

Buna ,

in opinia mea cred ca daca am intreba pe fiecare in parte , din cei enumerati de Dorin mai sus, ce a facut sau ce face practic pentru aceste pasari , cred ca fiecare ar sustine ca a facut cite ceva in acest sens - nu sustine nimeni contrariul , dar consider ca ceace s-a facut cu siguranta nu este de ajuns , poate nici ce s-a facut si cum s-a procedat n-a fost pe masura asteptarilor - sint in continuare de parere ca ar trebui reflectat asupra celor spuse pe acest topic si intreprins in sfirsit ceva serios !
Incetul cu incetul incep sa constat oarecare similaritati intre ceace se intimpla la TV din tara in ultima vreme si discutiile de pe acest topic - discutii , discutii la nesfirsit si nici o actiune reala , constructiva ...si in acest timp mor ulii pe capete in tara ! - trebuie sa moara ghinionistii dindu-si viata eroic , schinjuiti pina in ultima clipa , daca nu are cine sa-i apare ...foarte pacat , dar adevarat !

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Mesajde corui pe 24 Ian 2011, 09:56

Salut

Ornitologii cu siguranta nu au facut mai nimic, si i-am scos pe primul loc "in top" ca si vinovati datorita faptului ca ei obtin fonduri, cu care NU FAC NIMIC pentru protectia rapitoarelor. Putin imi pasa mie de tabere de inelari si observatii, ca nu au nici o relevanta. Deja se stiu rutele de migratie a pasarilor si dispersia lor in habitate, restul e doar joaca pe banii altora.Azi-miine nu vor mai avea ce observa daca nu se implica in protectie. Scuza ca " e datoria organelor abilitate sa se ocupe de protectie" e penibila ca si ei dealtfel.

Scuze, cred ca soimarii chiar au facut si fac tot ce pot pentru a salva rapitoare, faptul ca e imposibil sa faci mai mult nu e vina noastra. Iar din ceea ce facem, -repet-ceea ce se intimpla aici pe forum, respectiv partea informational-educativa cu privire la pasarile de prada-e cea mai importanta.
Spui mereu de aplicarea legilor, si vezi in asta o solutie.Poate asa se vede de acolo din Germania situatia (si asa ar trebui sa fie in mod normal), DAR daca nu traiesti aici 24/24h ca sa simti plusul evenimentelor in mod real, inevitabil realitatea de fapt iti va ramine inaccesibila. de fapt am mai vb despre asta...
accipiter gentilis gallinarum
corui
Veteran
 
Mesaje: 377
Membru din: 22 Mar 2006, 23:39
Locaţie: U.E.

Re: Masuri de protectie a Uliului porumbar de macel .

Mesajde Peregrinus pe 24 Ian 2011, 10:45

Buna Dorin ,

tinind cont de situatia din tara , momentan trebuie sa fiu de acord cu tine , dar consider in continuare ca este impetuos necesar sa ne facem ginduri si planuri serioase urgente referitoare la aceasta problema de protectie reala a pasarilor de prada pe viitor , indiferent ce au facut sau n-au facut altii in domeniu .
Important insa pentru asociatie ar fi ca aceasta sa fie acea care sa faca primul pas serios in aceasta directie si anume cu o masura constructiva la nivel de tara , cele locale , desi bineinteles mai mult decit nimic , au doar efectul unui foc de paie !
In opinia mea efectele unei astfel de actiuni reusite ar fi benefice atit pentru siguranta si protectia pe viitor a pasarilor de prada cit si pentru viitorul unui soimarit legal in tara !

In alta ordine de idei :

Ar putea posta cineva citeva Linkuri de site-uri de ornitologie din tara , deoarece tare mult m-ar interesa sa vad cu ce probleme se ocupa actualmente specialistii pe aceste forumuri ? Au si Milvus / S.O.R un forum ?

Pentru complectarea partii de legislatie a site-ului Asociatiei as avea nevoie de un Link cu legea de protectie a pasarilor de prada in tara , ma poate ajuta cineva in aceasta directie ?

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Vanatoarea cu pasari de prada

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori

Publicitate