Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 16 Apr 2024, 20:36

Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Fenomen nou aparut in peisajul cinegetic din Romania . Prin urmare avem cu totii de invatat si discutat despre asa ceva . Sa lasam specialistii sa vorbeasca si sa ne invete si pe noi . Poate peste 3-4 ani legea se schimba si mergem la fazan cu soimul pe manusa !

Moderatori: Ghinda, goshawkrst, Peregrinus, Sly_Fox

Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Mesajde Peregrinus pe 01 Feb 2011, 07:13

Buna ,

discutind zilele acestea cu cineva din tara la telefon , am inteles ca ar fi posibila in viitorul foarte apropiat o privatizare a unei mari parti din fondurile de vanatoare din tara : 15 Mai ! - rog sa ma corectati daca informatia nu este corecta !
Presupunind insa ca informatia s-ar dovedi adevarata , m-ar interesa parerea voastra vizavi de impactul eventualei privatizari asupra :

- efectivelor de pasari de prada de zi si de noapte in general
- a unui eventual soimarit legal
- protectiei pasarilor de prada
- vinatului

Restul efectelor nu le mai insiruiesc , deoarece se pot deduce !

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Mesajde tinelos pe 01 Feb 2011, 08:59

Buna , nu cunosc prea multe despre pasari si soimarit..., dar parerea mea legata de vanatoare este aceea ca daca o sa ne privatizam o sa fie altfel administrate fondurile ... in sensul ca mancarea va fi mancare (la noi in zona de munte asta e problema vanatului) , lucrarile se vor efectua altfel... (constructii de drumuri , sararii , hranitori , observatoare , etc.)
Una e cand 20-40 de vanatoari platesc intr-un loc si cer sa fie facute treburile sus amintite (bineinteles , nu ajung banii , dar macar in limita posibilitatilor), si alta cand platesc laolalta cu altii 2000 de vanatori si nu ajunge mancare in teren la nimeni...
Se practica vanatoarea pe fonduri private (ex.Germania , Italia ...etc) , insa problema e sa nu o interpretam si aplicam gresit...Atentie!
Merkel & Suhl bock cal.16
Winchester sx3 cal.12
Avatar utilizator
tinelos
Membru activ
 
Mesaje: 102
Membru din: 07 Noi 2010, 22:24
Locaţie: Otelu-Rosu C-S

Re: Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Mesajde AdrianLica pe 01 Feb 2011, 09:56

Nu vreau sa te dezamagesc domnule Peregrinus, dar dupa parerea mea, miile de soave, ulii, areti sau alte specii care acum se gasesc pe fondurile de vanatoare ce par ale nimanui, nu se vor mai regasi pe un fond privat. Hai sa lasam falsitatea si, chiar daca imi veti sari cu toti soimarii, inca ilegali, in cap, trebuie exterminate macar pe jumatate. pentru ca s-au inmultit intr-un mod alarmant! Punct. Iar despre soimarit, sper sa nu...niciodata! :evil:
AdrianLica
Veteran
 
Mesaje: 310
Membru din: 18 Mai 2010, 20:54

Re: Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Mesajde Remo pe 01 Feb 2011, 10:27

Momentan soimaritul e intrerzis prin lege si caracterul "privat" al gestionarului fondului nu poate schimba asta. De fapt, nici noile asociatii non profit care vor prelua gestiunea unor fonduri nu sunt mai private decat AJVPS-urile, sunt doar mai mici.

Cat despre viitorul soimaritului, preocuparea legii a fost si este interzicerea oricaror mijloace de vanatoare cat de cat silentioase - munitia cu percutie pe rama, arma cu amortizor, arcul, ogarul sau pasarea de prada. Legea presupune ca romanul e braconier innăscut si singura cale sa-l controlezi e sa-l obligi sa vanze cu zgomot, sa-l auda vecinii invidiosi si sa cheme politia. Mi-e de-a dreptul scarba sa recunosc, dar incep sa cred ca legea cam are dreptate! :x

Cu toate astea, din cate stiu eu, soimaritul presupune un efort serios investit in dresajul pasarii. Imi vine mai greu sa-mi imaginez o persoana straduindu-se ani sa invete pasarea numai ca sa braconeze cativa porumbei, fazani sau iepuri - nu acelasi lucru se spune despre braconajul cu ogari. Poate ca gresesc, dar cred ca soimaritul ar putea benefica de un tratament aparte, ar putea fi un sport elegant, practicat in conditii legale. D-le Peregrinus, ma insel? Poate daca ne-ai povesti mai multe despre pasiunea ta, noua, vanatorii cu mijloace traditionale, s-ar gasi mai multi dispusi sa te sustina.
Remo
Veteran
 
Mesaje: 359
Membru din: 02 Mar 2010, 18:34

Re: Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Mesajde Ghinda pe 01 Feb 2011, 10:46

In sensul strict al topicului.
Nu exista si nu vor exista fonduri cinegetice private in Romania. Singurl lucru privat este complexul de vanatoare.
Braconajul se face mai bine daca este silentios? Va inselati, eu am doar cu arme normale, nu o sa ma chinui cu pliciul sa ucid vanat.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 7685
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Mesajde Remo pe 01 Feb 2011, 10:58

Nu am vrut sa sugerez ca nu se poate bracona cu arme "normale". Ziceam doar ca legea interzice mijloacele silentioase de vanatoare, presupun, pentru a face mai dificil braconajul. Spre exemplu, in cazul unui fond de campie (cum e cel unde vanez eu), in sat poti numara focurile trase pe teren daca ai dispozitie de facut statistici de tipul cartuse trase/piese colectate. Dificil de braconat in asa conditii......
Remo
Veteran
 
Mesaje: 359
Membru din: 02 Mar 2010, 18:34

Re: Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Mesajde Peregrinus pe 01 Feb 2011, 14:25

Buna domnule tinelos ,

intrebarea am pus-o din perspectiva pur soimareasca , deoarece am vrut sa scot in evidenta unele realitati deloc imbucuratoare atit pentru un eventual soimarit legal cit si pentru vinat etc - va multumesc totusi oricum pentru raspunsul dumneavoastra .

Citind cele scrise de dumneavoastra trebuie sa constat insa ca acest model de privatizare este oarecum diferit de modelul German .

Presupunind o eventuala privatizare a fondurilor de vinatoare , permiteti-mi sa va pun urmatoarea intrebare :
cum vedeti din perspectiva pur vinatoreasca viitorul vinatului in general si cel al vinatului mare , cu trofee medaliabile in special , inca existent in fondurile de vinatoare din tara ?

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Mesajde so1982 pe 01 Feb 2011, 14:50

intrebarea este, daca mai exista trofee de medalie in ROMANIA pararea mea k sunt foarte foarte putine,din 2000 de cand ma duc la vanatoare cred k pot sa numar pe degetele de la mana trofeele de mistrei impuscati care depasesc 20 cm.
va rog sa ma contraziceti daca nu e asa.
so1982
Nou membru
 
Mesaje: 24
Membru din: 07 Ian 2009, 20:49
Locaţie: brasov, romania

Re: Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Mesajde Peregrinus pe 01 Feb 2011, 15:07

Buna domnule AdrianLica ,

Citez : " Nu vreau sa te dezamagesc domnule Peregrinus, dar dupa parerea mea, miile de soave, ulii, areti sau alte specii care acum se gasesc pe fondurile de vanatoare ce par ale nimanui, nu se vor mai regasi pe un fond privat. " - corecta si in acelasi timp trista observatie , pot complecta aici , ca pe linga speciile mai sus amintite de dumneavoastra ar fi foarte posibil sa dispara din majoritatea fondurilor de vanatoare in timp si animalele de prada care de obicei sint considerate a fii concurente la vinatul din fond - acesta este unul dintre aspectele extrem de triste ale privatizarii pe care am vrut sa-l scot in evidenta si in conditiile actuale , ale unei legi total ignorata de toata lumea , lege care ar trebui sa protejeze pe tot timpul anului pasarile de prada nici n-ar fi prea greu de realizat !

Extermina - folositi expresii grele care dupa parerea mea n-ar trebui sa existe in vocabularul unui vinator , care ar trebui sa fie constient de rolul acestora in natura / ecosistem , in selectia naturala a vinatului . Punct !

In eventualitatea unei privatizari la scara mare a fondurilor de vinatoare din tara , va sfatuiesc in modul cel mai serios sa incercati sa nu faceti greseala care s-a facut in tarile vestice , exterminid la propriu pasarile si animalele de prada care prin actiunea lor garanteaza existenta unui vinat inca sanatos in fondurile din tara !
In alta ordine de idei , natura regleaza automat pentru dumeavoastra relatia pradator / vinat - nu interveniti aici deoarece in timp o sa apara probleme iremediabile pe care n-o sa le mai puteti regla vreodata !
Ca sa fiu mai bineinteles , de ce vin Nemtii in Romania la vintoare de tapi , capre negre , ursi , mistreti - oare fiindca exista din belsug cu trofee de aceasi calitate si in Germania ?

O ultima intrebare , de ce v-ar deranja o eventuala legalizare a soimaritului in tara ? puteti sa-mi numiti citeva motive intemeiate ?

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Mesajde Peregrinus pe 01 Feb 2011, 15:32

Buna domnule Remo ,

da , cred ca acesta este unul din adevaratele motive pentru care a fost respinsa vinatoarea cu pasari de prada in 2006 si nu motivele naive insirate de domnii deputati !

De asemenea sint de aceasi parere cu dumneavoastra , ca soimaritul ar merita sa beneficieze de un tratament aparte in vinatoarea din Romania - in eventualitatea unei viitoare legalizari bineinteles , fiindca soimaritul in sine este o adevarata arta de vinatoare , practicata de-a lungul secolelor in tarile Romane pina la inceputul sec . XX !

As putea cu placere sa va dau mai multe informatii despre acest gen de vinatoare , ar fi insa extrem de mult de scris , dar daca aveti putin timp la dispozitie ati putea studia topicurile de soimarit de pe acest site , unde este amintit cam tot ce este legat de soimarit , probleme etc .
In complectare poate aruncati o privire si pe site-ul asociatiei de soimarit Peregrinus , unde de asemenea puteti descoperi o serie de noutati despre soimarit , istoric , activitati actuale ale asociatiei etc sub urmatorul Link :


http://asociatiaperegrinus.ro/

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Mesajde Peregrinus pe 01 Feb 2011, 15:36

Buna Ghinda ,

" Nu exista si nu vor exista fonduri cinegetice private in Romania. Singurul lucru privat este complexul de vanatoare. " - ai putea sa dezvolti putin aceste rinduri ?

Multumesc !

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Mesajde madalin122582 pe 01 Feb 2011, 15:46

AdrianLica scrie:trebuie exterminate macar pe jumatate. pentru ca s-au inmultit intr-un mod alarmant!

Domnule Adrian Lica,
Nu sunt vanator soimar si nu vin in apararea celor ce vaneaza cu soimii. Dar daca asta este conceptia ta legata de pasarile de prada, e mare pacat daca te numesti vanator. Crezi ca pasarile rapitoare iti iau tie vanatul? Crezi ca din cauza lor nu mai ai dumneata vanat in zona? Spre deosebire de noi, vanatorii, rapitoarele vaneaza pentru hrana, pentru supravieturie. Dumneata pentru ce vanezi, domnule Adrian Lica ?
E mare pacat ca nu iti rupi o ora din timp sa studiezi aceste fenomenale pasari. Nu trebuie sa devi vanator soimar. Nu trebuie sa fi de acord cu vanatoare cu soimi. Dar trebuie sa le respecti. Asta spune legea si etica vanatoreasca.
Cu respect,
Madalin
Membru ANDA
Avatar utilizator
madalin122582
Veteran
 
Mesaje: 2095
Membru din: 11 Ian 2010, 09:44
Locaţie: Rm. Valcea

Re: Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Mesajde Peregrinus pe 01 Feb 2011, 15:52

Buna domnule so1982 ,

cum vedeti aceasta realitate in perspectiva unei viitoare privatizari a fondurilor de vinatoare ? - se va imbunatatii sau se ve inrautatii in timp aceasta situatie ?
Poate ne puteti spune si de ce .

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Mesajde AdrianLica pe 01 Feb 2011, 16:30

Moderat
AdrianLica
Veteran
 
Mesaje: 310
Membru din: 18 Mai 2010, 20:54

Re: Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Mesajde Marius pe 01 Feb 2011, 16:49

Vanatoarea cu soimi a fost, este si va fi o arta!
Cei ce participa fie la realizarea unui obiect de arta, fie la contemplarea lui, atunci cand inteleg arta, au parte de trairi speciale.
Sper sa se legifereze vanatoarea cu pasari de prada.
Daca as trai intr-o tara cu respect fata de legi mi-ar placea sa se legalizeze si vanatoarea cu ogari.
Marius
Veteran
 
Mesaje: 3242
Membru din: 03 Aug 2004, 21:09
Locaţie: Bucuresti

Re: Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Mesajde RED_TAIL pe 01 Feb 2011, 17:16

Buna ziua Adrian Linca!

Singurul lucru sa zicem...pertinent pe care l-ai postat a fost acesta: "dupa parerea mea".

Toate cele bune!
Avatar utilizator
RED_TAIL
Membru activ
 
Mesaje: 71
Membru din: 03 Iul 2010, 05:24
Locaţie: BUZAU

Re: Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Mesajde Peregrinus pe 01 Feb 2011, 17:44

Buna domnule Adrian Lica ,

Citez : " Ma cam sictireste lozinca folosita de unii cum ca nu as fi vanator daca sunt impotriva pasarilor de prada. Nu sunt impotriva a catorva pasari de prada de pe un fond de vanatoare, dar sunt cu inversunare impotriva a miilor de astfel de pasari de pe acelasi fond de vanatoare. " - miile de astfel de pasari sint ciori , cotofene si eventual gaite in nici un caz pasari de prada - care in numar mare si in anumite periode a anului pot produce pierderi enorme vanatului ( oua , pui etc ) , incomparabil mai mari decit cele produse de cele citeva pasari de prada de pe acelasi fond de vanatoare .

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Mesajde lungu_aurel2000 pe 01 Feb 2011, 20:43

In Martie sa incheie contractele pe fondurile de Romsilva, atunci o sa se scoata la licitatie o gramada de fonduri.Daca aveti posibilitatea, va faceti o societate licentiata in vanatoare, licitati si daca reusiti va faceti treaba pe fondul vostru
Avatar utilizator
lungu_aurel2000
Membru important
 
Mesaje: 279
Membru din: 12 Dec 2007, 21:05
Locaţie: Chisineu-Cris/ARAD

Re: Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Mesajde Ursus2006 pe 01 Feb 2011, 20:50

RED_TAIL scrie:Buna ziua Adrian Linca!

Singurul lucru sa zicem...pertinent pe care l-ai postat a fost acesta: "dupa parerea mea".

Toate cele bune!



Lasa-i frate, Dumnezeu e sus si vede !
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Avatar utilizator
Ursus2006
Veteran
 
Mesaje: 2473
Membru din: 08 Iun 2005, 17:21
Locaţie: Deva. HD

Re: Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Mesajde Ghinda pe 01 Feb 2011, 22:47

Adrian Lica, o singura postare de genul celor mai de sus si rad tot ce ai scris. Chiar daca esti un vanator activ parca, cele scrise nu fac cinste acestei tagme. Te pasioneaza rapitoarele, esti binevenit. Nu, am rugamintea sa citesti site-urile de profil si tot ce implica aceasta activitate si apoi sa mai povestim.
MODERATORUL

@Peregrinus
Andrei, nu este cazul sa facem scolarizare aici.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 7685
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Mesajde accipiter pe 01 Feb 2011, 22:48

AdrianLica scrie:
madalin122582 scrie:
AdrianLica scrie:trebuie exterminate macar pe jumatate. pentru ca s-au inmultit intr-un mod alarmant!

Domnule Adrian Lica,
Nu sunt vanator soimar si nu vin in apararea celor ce vaneaza cu soimii. Dar daca asta este conceptia ta legata de pasarile de prada, e mare pacat daca te numesti vanator. Crezi ca pasarile rapitoare iti iau tie vanatul? Crezi ca din cauza lor nu mai ai dumneata vanat in zona? Spre deosebire de noi, vanatorii, rapitoarele vaneaza pentru hrana, pentru supravieturie. Dumneata pentru ce vanezi, domnule Adrian Lica ?
E mare pacat ca nu iti rupi o ora din timp sa studiezi aceste fenomenale pasari. Nu trebuie sa devi vanator soimar. Nu trebuie sa fi de acord cu vanatoare cu soimi. Dar trebuie sa le respecti. Asta spune legea si etica vanatoreasca.
Cu respect,
Madalin

[quote="Peregrinus"]Buna domnule AdrianLica ,

Moderat
accipiter
Veteran
 
Mesaje: 319
Membru din: 25 Iul 2010, 23:37
Locaţie: Lugoj

Re: Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Mesajde yoghi pe 02 Feb 2011, 03:44

din cate stiu eu despre legile noastre vanatorul cu pasari de prada in Romania este de doua ori infractor
1. vanatoarea cu altceva decat arme omologate este interzisa
2. detinerea in captivitate si comercializarea de animale salbatice este si ea interzisa

Cum forumul indeamna la respectarea legii ,atunci ce rost au aceste discutii mai ales din partea iubitorilor de pasari
Poate in alte zone nu se aplica legea dar in Ilfov sunt multe dosare facute oamenilor de bine care adunau de pe camp
fazani.prepelite,sticleti, soimi,caprioare .!
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Avatar utilizator
yoghi
Veteran
 
Mesaje: 3758
Membru din: 08 Noi 2006, 21:25
Locaţie: Romania

Re: Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Mesajde Peregrinus pe 02 Feb 2011, 07:03

Buna Yoghi ,

cunoastem legile de vinatoare in vigoare , ai dreptate , soimaritul ar fi intr-adevar dubla infractiune daca s-ar practica in conditiile legilor de azi !

Daca citesti posturile de pe acest topic o sa descoperi cu siguranta motivul acestor discutii , care nu si-ar avea rostul aici si nici pe un alt forum al acestui site daca toata lumea ar fi constienta si ar incerca sa inteleaga ce se intimpla in jurul lui in natura si rolul benefic al mecanismelor naturii in ecosisitem .

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Mesajde Peregrinus pe 02 Feb 2011, 07:05

Buna domnule Marius ,

multumim pentru sprijin !

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Mesajde delux111 pe 02 Feb 2011, 09:30

De cate ori s-a mai discutat pe forumul asta problema asta ???
@Yoghi are dreptate - vorbim (facem atatea comentarii) despre ceva ilegal la noi ...
Gasesc aceste discutii inutile :oops: .
Imi dau si eu totusi o parere , la care nu tin neaparat sa primesc raspuns : in momentul legiferarii vanatorii cu pasarile de prada , primii care o sa-si cumpere o sa fie mai marii braconieri (actualmente braconierii cu ogari) , si atunci o sa braconeze cu acte in regula ... (o sa fie greu de prins pt ca nu se aude nimic) ; alte tari au legiferat pt ca sunt alt fel de oameni (in Germania caprioarele stau pe marginea drumului...), in Romania numai hoti, smecheri (intr-o proportie destul de mare) ; consider ca trebuie sa mai treaca 2, 3 generatii pt a ajunge si noi un popor onest, etic, cinstit ... asta nu insemna ca nu sunt de acord cu vanatoarea cu pasarile de prada !!! si nici nu contest ca este o arta !!!, etc, etc ... chiar protejez aceste pasari si dovada o am :
viewtopic.php?f=34&t=8118
Sper sa fi fost inteles corect ... :wink:
Avatar utilizator
delux111
Veteran
 
Mesaje: 352
Membru din: 23 Sep 2009, 07:46
Locaţie: Bucuresti

Re: Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Mesajde AdrianLica pe 02 Feb 2011, 10:04

Moderat
AdrianLica
Veteran
 
Mesaje: 310
Membru din: 18 Mai 2010, 20:54

Re: Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Mesajde madalin122582 pe 02 Feb 2011, 10:46

AdrianLica scrie:Si da, mananca ouale de fazan

Moderat
Membru ANDA
Avatar utilizator
madalin122582
Veteran
 
Mesaje: 2095
Membru din: 11 Ian 2010, 09:44
Locaţie: Rm. Valcea

Re: Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Mesajde tomi pe 02 Feb 2011, 11:05

Adrian Lica, impuscarea pasarilor de prada este o fapta de braconaj, dupa legile actuale, pe care trebuie sa le respectati chiar si dvs.
Aceasta fapta presupune deschiderea unui dosra penal, despagubire pentru pasarea omorata si pedeapsa privativa de libertate.
Va urez mult, mult, succes.
tomi
Veteran
 
Mesaje: 866
Membru din: 23 Feb 2009, 21:47

Re: Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Mesajde Marius pe 02 Feb 2011, 11:26

AdrianLica scrie: Si, in al doilea rand, va invit sa facem un experiment, sa va convingeti cati sunt impotriva acestui tip de braconaj

Tipic pentru democratii este ca majoritatile sa decida chiar si in problemele minoritatilor.
Daca s-ar supune la vot interzicerea vanatorii sub orice forma, garantez ca am pune pusca in cui, pentru ca majoritatea oamenilor (nefiind vanatori), nu vad cu ochi buni aceasta activitate, nu inteleg rolul vanatorii in ecosisteme, nu le pasa ca pentru noi (ma rog, pentru multi dintre noi) vanatoarea nu e un moft ci e ceva mai profund.
Asta insa n-ar mai fi democratie ci dicatura a majoritatii.
In toata lumea (buna), minoritatile lupta pentru drepturile lor, de obicei reusesc sa convinga cu argumente si promoveaza legi care ii sprijina (vezi comunitatile homosexualilor sau a persoanelor cu disabilitati).
Prin urmare, aici vreau sa spun ca n-ar fi corect sa fie ceruta parerea cuiva referitor la legalizarea vanatorii cu pasari de prada, nu-i subiect de sondaj, vot sau referendum.
Pasionatii acestei arte sunt cei care ar trebui sa-si decida singuri soarta.
Ce-ar fi sa decidem de maine interzicerea motocicletelor, a manelelor sau a politicienilor, numai pentru ca celor mai multi dintre noi nu ne plac...
E braconaj vanatoarea cu soimi? Acum da. Daca legea e proasta nu inseamna ca n-avem voie sa discutam pe marginea ei atunci cand cei interesati doresc sa o schimbe.
Marius
Veteran
 
Mesaje: 3242
Membru din: 03 Aug 2004, 21:09
Locaţie: Bucuresti

Re: Privatizarea fondurilor de vanatoare .

Mesajde tomi pe 02 Feb 2011, 11:39

Pe topicul asta se contureaza o problema cat se poate de interesanta.
Exista credinta la unii ca dupa infiintarea unui fond neafiliat la AJVPS, sa-i spunem "fond privat", pe fondul acela se poate face orice. Adica de exemplu "sa exterminezi pe jumatate" (exprimare cat se poate de amuzanta) pasarile rapitoare. Adica se crede ca pe fondul respectiv nu vor functiona legile din Ro, ci legea o vor face cei care detin fondul.
Problema asta este de fapt foarte grava. De ce?
Pentru ca baietii, informati sau nu despre legile din Ro si despre faptul ca de fapt ele se aplica si pe "fondurile private", chiar isi vor fave legea, daca tot dau si bani.
Asta e reversul medaliei cu "fondurile private", s-ar putea ca unii baieti foarte activi, sa le cheleasca rapid de orice vanat.
Sper din tot sufletul sa nu fie asa, ci sa fie o deschidere de drum catre o vanatoare responsabila si de calitate.
tomi
Veteran
 
Mesaje: 866
Membru din: 23 Feb 2009, 21:47

Următorul

Înapoi la Vanatoarea cu pasari de prada

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 15 vizitatori

Publicitate