Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 29 Mar 2024, 08:03

VORTEX- o marca demna de luat in considerare

Sectiune dedicata dipozitivelor de ochire - lunete de panda, lunete de goana , red dot, docter, aimpoint, dar si binocul de vanatoare, toate dispozitivele optice care ajuta vanatorul sa apropie si sa observe mai bine trofeul mult visat, sau sa plaseze un foc sigur si etic.

Moderator: liviur

VORTEX- o marca demna de luat in considerare

Mesajde Tranan pe 05 Mai 2012, 19:25

Asa cum probabil multi dintre dvs au vazut, la Abecedarul lunetelor, am clasat Vortex ca fiind o marca de lunete de calitate slaba catre medie. Daca la vremea respectiva cam asta e era situatia, de atunci lucrurile s-au schimbat extrem de mult.

VORTEX e una dintre marcile care in ultimul timp au explodat, de-a dreptul, pe piata, scotand o multime de versiuni de lunete, binocluri, telemetre, monocluri si spotting scope-uri care impresioneaza extrem de mult prin calitatea optica si mecanica dar poate cel mai mult prin preturile foarte mici fata de concurentele ei. Putine marci m-au impresionat atat de mult in ultimii ani precum Vortex-ul fapt pt. care am vrut sa-i dedic un subiect in intregime lui.

Am sa incerc, ca intr-un mod cat mai detaliat posibil, sa fac o prezentare larga a lunetelor lor incat sa va puteti crea o imagine cat mai clara a capabilitatilor lor.



1. Vortex Razor HD

Vortex Razor HD, sunt cele mai bune lunete produse de Vortex la ora actuala. Lunetele sunt de prevalenta tactice dar functioneaza excelent si la vanatoare. La ora actuala lunetele exista in magnificatii de 5-20x50 si 1-4x24 urmand ca in cursul anului 2012 sa apara si in varianta de Razor Gen II 1-6x24.

Toate variantele de Razor HD sunt iluminate si vin cu diverse tipuri de reticuli tactici. Versiunile de 5-20x50 au tuburi de 35mm pe cand cele de 1-4x24 si 1-6x24 au tuburi de 30mm.
Avantajele cu Razor HD sunt ca vin atat cu reglaje in MOA cat si in MRAD ceea ce e foarte interesant pt. noi europenii, obisnuiti cu sistemul metric. Sunt renumite pt. faptul ca sunt foarte precise, au reglaje exacte care corespund perfect gradatiilor de pe reticul si o optica foarte buna. Vortex Razor HD e o serie care concureaza in special cu Nightforce, Trijicon Accupoint dar e si o alternativa foarte buna pt. cei care isi doresc o luneta de calitate foarte buna si care nu au posibilitatea sa aleaga Schmidt & Bender Police Marksmen II, Zeiss Hensoldt, Premier Reticles sau March.

Particularitati:
-Zero Stop
-Lentile HD ce ofera o luminozitate mai buna
-Lentile APO ce elimina aberatiile cromatice
-Armor-Tek- Alternativa Vortex-ului pt. Lotu Tec-ul de la Zeiss. Protejeaza in special lentilele de amprente, praf si zgarieturi.
-reticuli in primul plan focal la 5-20x50 si 1-4x24 pe cand la 1-6x24 va fi in al doilea plan focal.
-XR-coating ce imbunatateste transmisia de lumina
-Umplute cu Argon-gaz care rezista nu numai la umezeala si apa ci si la schimbarile de temperatura.

Nu ofera atat de multe variante de reticuli precum Nightforce dar au o marja mai larga de reglare a elevatiei si o iluminare a reticului mult mai usor de manevrat decat Nightforce.
Fabricate in Japonia.

In concluzie se poate spune ca Razor HD sunt printre cele mai valoroase lunete tactice din segmentul de varf, oferind foarte mult la banul platit.
La vanatoare merg excelent dar necesita ca utilizatorului sa nu ii fie frica sa foloseasca un reticul tactic. Odata invatati, reticulii se dovedesc a fi foarte eficienti si la vanatoare.


2. Vortex Viper PST

Daca Razor HD e modelul cel mai bun fabricat de Vortex, Viper PST e modelul care a cutremurat cu totul piata lunetelor tactice si de distanta. Motivul e foarte simplu:
Viper PST ofera practic acelasi lucru pe care il ofera Razor HD dar la un nivel mai scazut insa mai mult decat suficient pt. majoritatea situatiilor atat de vanatoare cat si tactice dar la un pret extrem de mic.

Toate versiunile de PST sunt iluminate si cu tuburi de 30mm. Versiunile existente la ora actuala sunt:

-Viper PST 6-24x50 FFP EBR-1 MRAD sau MOA (reticul in primul plan focal)-turete tactice
-Viper PST 6-24x50 EBR-1 MRAD sau MOA (reticul in al doilea plan focal)-turete tactice
-Viper PST 4-16x50 FFP EBR-1 MRAD sau MOA (reticul in al doilea plan focal)-turete tactice
-Viper PST 4-16x50 EBR-1 MRAD sau MOA (reticul in al doilea plan focal)-turete tactice
-Viper PST 2.5-10x44 EBR-1 MRAD sau MOA (reticul in al doilea plan focal)-turete tactice
-Viper PST 1-4x24 TMCQ MRAD sau MOA (reticul in al doilea plan focal) -turete tactice si turete cu profil jos

Daca preturile pt. lunete cu optica de calitate, Zero Stop si reglaje in cm erau asociate in trecut cu cele de peste €1800, Viper PST e modelul care contrazice din start aceasta teorie. Cu o calitate optica foarte buna, mecanica beton, reglaje perfecte, reticul iluminat, Zero stop, indicator din fibra optica la turete si la inelul de magnificatie cat si parasolar incorporat la versiunile cu magnificatie mai larga si preturi cu mult sub €1000, Vortex Viper PST nu au concurenta pe piata la ora actuala.

Particularitati:
-Zero Stop
-Armor-Tek- Alternativa Vortex-ului pt. Lotu Tec-ul de la Zeiss. Protejeaza in special lentilele de amprente, praf si zgarieturi.
-reticuli in primul plan focal si in al doilea plan focal.
-XR-coating ce imbunatateste transmisia de lumina.
-Magview bar- indicator din fibra optica la turete si la inelul de magnificatie.
-Umplute cu Argon-gaz care rezista nu numai la umezeala si apa ci si la schimbarile de temperatura.

Dezavantaje:
-o singura alternativa de reticuli la fiecare model
-factor crepuscular putin redus ( in comparatie cu variante de genul Nikon Monarch E de ex) ceea ce le face putin ineficiente la panda. Cu accent pe "putin" intrucat sunt totusi foarte bune chiar si pt. panda.
Fabricate in Filipine.

Viper PST se dovedesc a fi lunete la fel de precise si robuste precum cele de varf. Desi marja de elevatie e mai mica, cu modele de genul 4-16x si 6-24x se poate trage fara probleme pana la 1000m si peste. Trackingul la ele e practic impecabil si pt. a scoate un tracking mai de calitate e nevoie de lunete de genul March, Hensoldt sau S&B PM II.

In concluzie, Vortex Viper PST sunt lunete care nu au concurenta pe piata la ora actuala la pretul la care se vand, in felul acesta deschizand o usa enorma de posibilitati pt. omul de rand, de a-si cumpara o luneta de calitate excelenta, cu reticul iluminat, Zero stop, reglaje in cm si cu o optica de calitate pt. vanatoare, field target sau trageri in poligon si remodeland cu totul conceptul lunetei tactice de calitate.

RECOMANDATE CU MARE CALDURA!!!!

3.VORTEX VIPER HS

Vortex Viper HS sunt lunete de o calitate similara Viperului PST dar sunt neiluminate. Singura versiune iluminata e cea de HS 1-4x24 care insa e scoasa din circulatie si inlocuita cu PST 1-4x24.
Lunetele vin atat ca variante LR (Long Range) cat si variante standard.
Toate au tuburi de 30mm.

Variantele LR sunt identice cu PST cu exceptia iluminarii si vin in urmatoarele versiuni:
-Viper HS 6-24x50 LR FFP (reticul in primul plan focal)-tureta de elevatie tactica, laterala cu profil jos.
-Viper HS 4-16x50 LR FFP (reticul in primul plan focal)-tureta de elevatie tactica, laterala cu profil jos.
-Viper HS 4-16x50 LR (reticul in al doilea plan focal)-tureta de elevatie tactica, laterala cu profil jos.
-Viper HS 4-16x44 LR (reticul in al doilea plan focal)-tureta de elevatie tactica, laterala cu profil jos.

Variantele standard:
-Viper HS 4-16x50 (reticul in al doilea plan focal)-turete cu profil jos.
-Viper HS 4-16x44 (reticul in al doilea plan focal)-turete cu profil jos.
-Viper HS 2.5-10x44 (reticul in al doilea plan focal)-turete cu profil jos.

Variantele de HS au reglaje numai in MOA.
Fabricate in Filipine.

Variantele standard nu au Zero Stop in rest sunt optic si mecanic identice cu variantele de HS LR si PST.
Viper HS sunt la randul lor lunete impecabile din punct de vedere optic si mecanic la banul platit. Variantele de LR nu au practic concurente pe piata la ora ctuala. In cazul variantelor standard insa, situatia e putin mai dezavantajoasa. In pofida faptului ca sunt excelente si la preturi foarte bune, joaca intr-un segment cu sute de alte concurente de genul Minox (cu optica mai de calitate si magnificatii mai eficiente pt. vanatoare), Bushnell, Burris, Weaver, Nikon, Leupold etc, care ofera o marja mai larga de magnificatii si reticuli. Vortex sunt in continuare valoroase la banul platit, dar marja saraca de magnificatii le fac oarecum neinteresante pt. piata europeana.

4.VIPER

Daca PST e modelul care a cutremurat piata lunetelor tactice, Viper e modelul al carui efect a fost similar pe piata lunetelor de vanatoare. Echipate cu aceeasi optica ca a PST-ului si HS-ului, si cu o mecanica impecabila, lunetele Viper sunt lunete pe care vanatorul se poate baza atat la vreme buna cat si la vreme rea.
Lunetele sunt foarte robuste si nu isi pierd reglajele orice le-ai face.
Tuburi de att de 1" cat si de 30mm si sunt neiluminate.

Versiunile de Viper vin in doua modele: Viper PA si Viper.

Viper PA:
-Viper PA 6.5-20x50 (reticul in al doilea plan focal)- turete cu profil inalt. Tub de 30mm.
-Viper PA 6.5-20x44 (reticul in al doilea plan focal)- turete cu profil inalt. Tub de 30mm.
-Viper PA 4-12x40 (reticul in al doilea plan focal)- turete cu profil jos. Tub de 1".

Viper:
-Viper 3.5-10x50 (reticul in al doilea plan focal)- turete cu profil jos. Tub de 1".
-Viper 3-9x40 (reticul in al doilea plan focal)- turete cu profil jos. Tub de 1".


Particularitati:
-reticuli in al doilea plan focal.
-Armor-Tek- Alternativa Vortex-ului pt. Lotu Tec-ul de la Zeiss. Protejeaza in special lentilele de amprente, praf si zgarieturi.
-XR-coating ce imbunatateste transmisia de lumina.
-Lentile XD-ofer o rezolutie mai clara.
-reticuli potriviti atat la vanatoare cat si la trageri la poligon si la distanta.
-Umplute cu Argon-gaz care rezista nu numai la umezeala si apa ci si la schimbarile de temperatura.
Fabricate in Filipine.

Versiunile de PA 6.5-20x50 si 44mm nu au practic concurenta pe piata la ora actuala care la un pret atat de mic, sa ofere o calitate atat de buna. Sunt adevarate BMW-uri care se vand la pret de FIAT.
Versiunile celelalte insa, desi foarte valoroase la banul platit, se afla intr-un segment dens populat de lunete valoroase ceea ce le fac sa nu fie altceva decat "inca o luneta ca celelalte pe care le-am vazut deja".

Variantele de 6.5-20x le recomand cu multa caldura!


5.VORTEX DIAMONDBACK

Vortex Diamondback apartine versiunilor de buget a Vortexului dar cu o optica si o mecanica extraordinara la banul platit. Optica e la nivelul celei de la Bushnell Elite si Leupold VX-II iar mecanica se afla exact la acelasi nivel. Preturile sunt insa mai mici, Diamondback-ul devenind una dintre cele mai bune lunete existente pe piata de lunete medii si submedii.

Toate lunetele sunt neiluminate si au tuburi de 1".

Modelele existente sunt:
-Vortex Diamondback 4-12x40 AO (reticul in al doilea plan focal) -turete cu profil jos.
-Vortex Diamondback 4-12x40 (reticul in al doilea plan focal) -turete cu profil jos.
-Vortex Diamondback 3.5-10x50 (reticul in al doilea plan focal) -turete cu profil jos.
-Vortex Diamondback 3-9x40 (reticul in al doilea plan focal) -turete cu profil jos.
-Vortex Diamondback 2-7x35 (reticul in al doilea plan focal) -turete cu profil jos.
-Vortex Diamondback 2-7x35 Rimfire (reticul in al doilea plan focal) -turete cu profil jos.
-Vortex Diamondback 1.75-5x32 (reticul in al doilea plan focal) -turete cu profil jos.

Particularitati:
-reticuli in al doilea plan focal.
-Armor-Tek- Alternativa Vortex-ului pt. Lotu Tec-ul de la Zeiss. Protejeaza in special lentilele de amprente, praf si zgarieturi.
-XR-coating ce imbunatateste transmisia de lumina.
-Lentile XD-ofer o rezolutie mai clara.
-reticuli potriviti atat la vanatoare cat si la trageri la poligon si la distanta.
-Umplute cu Argon-gaz care rezista nu numai la umezeala si apa ci si la schimbarile de temperatura.
Fabricate in Filipine.

Diamondback sunt lunete care nu dezamagesc pe nimeni. Isi faca treaba cum trebuie, au o optica excelenta la banul platit si nu isi pierd reglajele. Ce altceva am putea cere la niste lunete cu preturi atat de reduse?

RECOMANDATE CU MULTA CALDURA!!

6.VORTEX CROSSFIRE -scoase din circulatie si inlocuite cu Crossfire II.
Fabricate in China.


7.VORTEX CROSSFIRE II

Cel mai ieftin model fabricat de Vortex. Deocamdata nu au iesit pe piata dar vor aparea undeva la vara. Exemplarele care mi-au intrat in mana mi s-au parut foarte valoroase la banul platit.
Optic, se plaseaza sub Diamondback si concureaza cu lunete de genul Leupold VX-I. Daca sunt la fel de robuste ca modelele vechi de Crossfire (si nu am nici un motiv sa cred altceva) atunci vor fi lunete extrem de periculoase pt. variantele similare confectionate de alte firme.
Toate sunt cu tuburi de 1" si vin cu versiuni atat iluminate cat si neiluminate.

-Vortex Crossfire II 6-18X44 AO (reticul in al doilea plan focal)-turete cu profil jos.
-Vortex Crossfire II 4-12x50 AO (reticul in al doilea plan focal)-turete cu profil jos.
-Vortex Crossfire II 4-12x40 AO (reticul in al doilea plan focal)-turete cu profil jos.
-Vortex Crossfire II 3-9x50 (reticul in al doilea plan focal)-turete cu profil jos. Iluminate si neiluminate.
-Vortex Crossfire II 3-9x40 (reticul in al doilea plan focal)-turete cu profil jos. Iluminate si neiluminate.
-Vortex Crossfire II 2-7x32 (reticul in al doilea plan focal)-turete cu profil jos.

Crossfire II sunt lunete foarte interesante pt. faptul ca livreaza lunete cu magnificatii mai rare pe piata (gen celor cu AO) cat si variante clasice dar cu reticuli iluminati. Daca exista o multime de lunete de genul 3-9x50 si 3-9x40 pe piata, nu se poate spune ca multe dintre ele sunt cu reticuli iluminati. Asta face ca, practic, la toate variantele pe care le confectioneaza, Vortex Crossfire II intra intr-un segment virgin si fara concurenta serioasa. Preturile derizorii la care se vand fac desemenea ca eventuallii concurenti sa fie descurajati din start.

Tara de fabricatie e deocamdata neclara dar se pare ca odata cu renuntarea la versiunea standard de Crossfire, asamblarea si manufactura au fost mutate din China in Filipine.


CONCLUZIE

Vortex e fara indoiala cea mai interesanta marca de pe piata la ora actuala. Lunetele lor sunt impecabile mecanic (ceea ce nu se poate sub aprecia) si cu o optica mai rar intalnita la lunete similare din punct de vedere al pretului. Odata cu aparatia versiunilor de PST si HS LR, Zero stop a devenit un atribut care nu mai e rezervat doar lunetelor foarte scumpe ci si-a facut intrarea si pe piata lunetelor ieftine. Deasemenea, precizia si robustetea oferita de lunetele Vortex la preturi, uneori, de-a dreptul derizorii, necesita in trecut investitii mult mai usturatoare.
Versiunile de PST 1-4x24 au avantajul de avea o magnificatie de 1x adevarata ceea ce le face foarte eficiente la ochitul cu ambii ochi deschisi. In pofida faptului ca exista o multime de alte lunete de genul 1-4x, multe dintre ele nu au o magnificatie adevarat de 1x ci mai degraba de 1.25x. Reticulul de la PST e desemenea excelent atat la goana cat si ca si reticul tactic.
Vortex e o marca foarte axata pe productia de lunete tactice si militare ceea ce face ca lucrarea lor sa fie de calitate foarte buna. Dezavantajul insa, este ca uneori, exista o variatie foarte redusa de reticuli ceea face ca posibilitatile de alegere sa fie foarte reduse.
Primordial concepute pt. piata americana, lipsesc la Vortex variantele atat de dragi noua europenilor: 1.5-6x42, 2.5-10x56, 3-12x56 etc. Din cauza asta, Vortex nu are la fel de mult de oferit celor care vor lunete de panda de calitate foarte buna.

Daca e vorba insa de lunete de goana, de distanta, de magnificatii clasice, tactice sau de benchrest, Vortex ofera alternative de neegalat din punct de vedere mecanic si optic la banul platit.

Pe langa cele deja mentionate, Vortex ofera la ora actuala cea mai buna garantie din lume, facand chiar si garantiile de la Leupold sa paleasca. Garantia VIP inseamna practic ca daca ai o problema cu luneta, Vortex iti ofera una noua: "NO QUESTIONS ASKED!"
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Avatar utilizator
Tranan
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 01 Feb 2009, 21:13
Locaţie: SUEDIA

Re: VORTEX- o marca demna de luat in considerare

Mesajde romaniac pe 05 Mai 2012, 20:21

Unchiule Tranan, merci de review!
Ai aceiasi opinie si despre StrikeFire, green/red dot-ul de la ei ? Cautam o optica pentru un AR-15 si nu vroiam sa sparg banca si vad la Cabelas acest red dot la $ 170.00. Demn de luat in considerare daca zici ca a devenit marca serioasa.
respecte
Avatar utilizator
romaniac
Veteran
 
Mesaje: 1803
Membru din: 05 Aug 2008, 21:33
Locaţie: WI

Re: VORTEX- o marca demna de luat in considerare

Mesajde Tranan pe 05 Mai 2012, 21:08

Strikefire e un red dot bun. E robust si isi face treaba cum trebuie. Singura problema pe care am identificat-o la el e ca reticulul are o iluminare destul de slaba (chiar la maximum). Merge OK cand e mai intunecat dar daca e insorit e mai greu de vazut.
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Avatar utilizator
Tranan
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 01 Feb 2009, 21:13
Locaţie: SUEDIA

Re: VORTEX- o marca demna de luat in considerare

Mesajde tehărău pe 06 Mai 2012, 18:41

Off: in 2004 am cumparat 4 AC (aer conditionat, 12000 BTU) marca Vortex cu gandul ca in momentul cand se termina garantia se vor duce si ele. Nu auzisem de marca si imi erau necesare pentru utilizare intensiva fara sa ma doara buzunarul. Functioneaza impecabil si azi! Daca e vorba de acelasi consortiu, s-ar parea ca vor sa faca lucruri de calitate. Daca este "alta gasca in alta traista", nu bagati in seama, oricum @Tranan stie ce spune...
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: VORTEX- o marca demna de luat in considerare

Mesajde Tranan pe 06 Mai 2012, 23:17

:lol: Este cu totul si cu totul alt consortiu.
Vortex este o marca care apare la multe alte producte. La noi la spital avem un aparat de inhalat care se numeste tot Vortex. Si ala face treaba buna, desi nu are nimic de a face cu Vortex Optics. :D
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Avatar utilizator
Tranan
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 01 Feb 2009, 21:13
Locaţie: SUEDIA

Re: VORTEX- o marca demna de luat in considerare

Mesajde violiv pe 07 Mai 2012, 07:29

De unde se vede ca nu e imposibil sa faci optica de calitate daca mai inchizi ochii la bani.....cand ajungi catre 1500 $ - Eu la pret la raft devine insa greu sa convingi cumparatorul sa nu aleaga o firma ceva mai veche pe piata la aceiasi bani sau sa mai puna un piculet si sa mearga catre firmele consacrate. Iar la ~2000 $ peste ocean deja stai serios pe ganduri.
violiv
Veteran
 
Mesaje: 8515
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Re: VORTEX- o marca demna de luat in considerare

Mesajde mopeka pe 07 Mai 2012, 21:06

Maestre Tranan,pune te rog ,pentru popor,ceva preturi.
Eu personal sunt interesat de ceva bun ,pe la 24X pentru o amarata de .22lr.
Ce-mi recomanzi ,asa ca pentru un vechi client ,de al tau?
Cu poze ,desigur.
5,6,.22, 223,6,5 CM, 30.06, .338LM ,9,3, .357 , .38. .45, !
mopeka
Membru important
 
Mesaje: 254
Membru din: 02 Aug 2006, 16:50
Locaţie: Timisoara

Re: VORTEX- o marca demna de luat in considerare

Mesajde Tranan pe 07 Mai 2012, 21:54

Daca e sa ne uitam la Vortex atunci, fara indoiala Viper PST 6-24x50 FFP sau SFP. Sunt lunete super!
Nu stiu insa cam ce buget ai. Exista si alternative mai ieftine, daca te multumesti cu reglaje in MOA si fara Zero stop.
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Avatar utilizator
Tranan
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 01 Feb 2009, 21:13
Locaţie: SUEDIA

Re: VORTEX- o marca demna de luat in considerare

Mesajde mopeka pe 07 Mai 2012, 22:03

Tranan scrie:Daca e sa ne uitam la Vortex atunci, fara indoiala Viper PST 6-24x50 FFP sau SFP. Sunt lunete super!
Nu stiu insa cam ce buget ai. Exista si alternative mai ieftine, daca te multumesti cu reglaje in MOA si fara Zero stop.


Inainte de a vorbii de buget,hai sa vorbim de valentze.
Deci pe concret,care e recomandarea ta?
5,6,.22, 223,6,5 CM, 30.06, .338LM ,9,3, .357 , .38. .45, !
mopeka
Membru important
 
Mesaje: 254
Membru din: 02 Aug 2006, 16:50
Locaţie: Timisoara

Re: VORTEX- o marca demna de luat in considerare

Mesajde Tranan pe 07 Mai 2012, 22:26

Ori Vortex Viper PST 6-24x50 FFP EBR-1 MRAD (reticul in primul plan focal) ori Vortex Viper PST 6-24x50 EBR-1 MRAD (reticul in al doilea plan focal):
Imagine

Luneta e impodobita cu atribute pe care le-am mentionat deja mai sus. Ce se mai poate spune este ca Zero stopul e putin mai primitiv decat la Premier Reticles, March sau Nightforce dar functioneaza foarte bine. Normal, ca sa obtii Zero stopul, trebuie sa introduci niste "shims" la tureta de elevatie:
Imagine

In filmul asta iti explica foarte clar cum se face:



Intrebarea este insa: ce plan focal?
Aici gusturile sunt diferite. Daca tragi la tinte foarte mici si la distante mai mari, reticulii in al doilea plan focal nu iti obtureaza imaginea la fel de mult. Pe de alta parte, e mai dicifil de masurat distanta cu ajutorul reticulului intrucat trebuie sa ti in permanenta cont de magnificatia la care te afli.
Reticulul in primul plan focal e extrem de eficient la masurat distanta cu el.
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Avatar utilizator
Tranan
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 01 Feb 2009, 21:13
Locaţie: SUEDIA

Re: VORTEX- o marca demna de luat in considerare

Mesajde DART pe 08 Mai 2012, 16:43

Salut Tranan

Ma intereseaza o oferta de pret pt.o luneta din aceasta clasa :Vortex Diamondback 4-12x40(cu transport cu tot pana la Timisoara) si binenteles :lol:si o oferta de pret pt.luneta de mai sus, cea pe care ai propus-o lui Mopeka(daca nu ma insel o va pune pe o arma din care am si eu una....sau :D poate pe alta!)si eu la randul meu doresc sa o pun pe un cal.22lr si sa trag la distante mai mari la tinte micute m,deci cum bine ai spus cu reticolul in planul 2 focal.Multumesc.
Avatar utilizator
DART
Veteran
 
Mesaje: 1566
Membru din: 15 Iul 2008, 13:38
Locaţie: Timisoara

Re: VORTEX- o marca demna de luat in considerare

Mesajde sorry_nellu pe 16 Mai 2012, 13:32

Au garantie pe viata? sau am inteles gresit?
"Decat sa dai pomana calicilor sambata, mai bine da ceva de baut mahmurilor, marta." I. Creanga
Avatar utilizator
sorry_nellu
Veteran
 
Mesaje: 623
Membru din: 10 Ian 2007, 09:36

Re: VORTEX- o marca demna de luat in considerare

Mesajde Tranan pe 16 Mai 2012, 22:04

Da e pe viata.
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Avatar utilizator
Tranan
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 01 Feb 2009, 21:13
Locaţie: SUEDIA

Re: VORTEX- o marca demna de luat in considerare

Mesajde lungu_aurel2000 pe 19 Noi 2017, 19:16

Unde gasesc cela mai bune preturi la Vortex?
Avatar utilizator
lungu_aurel2000
Membru important
 
Mesaje: 279
Membru din: 12 Dec 2007, 21:05
Locaţie: Chisineu-Cris/ARAD

Re: VORTEX- o marca demna de luat in considerare

Mesajde lungu_aurel2000 pe 27 Dec 2017, 19:15

In Romania nu le are nimeni pe stoc, si de adus... ai de asteptat pastele cailor.
Avatar utilizator
lungu_aurel2000
Membru important
 
Mesaje: 279
Membru din: 12 Dec 2007, 21:05
Locaţie: Chisineu-Cris/ARAD


Înapoi la Optica de vanatoare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 120 vizitatori

Publicitate