Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 28 Mar 2024, 10:24

ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Modificari recente ale legilor legate de vanatoare

Moderatori: biriuck, liviur

ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Mesajde hunter78 pe 27 Sep 2012, 12:36

Buna ziua la toata lumea.
Am un prieten vanator, care acum cateva zile a ramas fara permis de arma pe motiv ca la un control efectuat de serviciul arme i-a gasit piesa a trei-a montata pe arma si pentru asta ia anulat dreptul de detinere port si folosire arme. Mentionez faptul ca armele se aflau incuiate in dulap omologat, munitia pastrata separat in alt compartiment, totul Ok doar piesa a trei-a pe arme (el zice ca nu a stiut ca trebuie tinuta separat) si il cred pentru ca se astepta la un control de la serviciul arme si munitii. A fost vizat de mai mult timp de catre serviciul arme pentru ca incurca pe cine nu trebuie dar asta este alta problema.
Credeti ca are vre-o sansa sa-si recupereze permisul inapoi?
Stiti cumva daca i s-a anulat dreptul, dupa cat timp poate sa fie din nou autorizat sa detina si sa foloseasca arme?
Multumesc.
hunter78
 
Mesaje: 4
Membru din: 27 Sep 2012, 12:30

Re: ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Mesajde alinboboc pe 27 Sep 2012, 14:36

Ceea ce ai spus, scris tu este foarte grav, nu cred(sunt sigur) ca i s-a anulat dreptului de port şi folosire a armelor letale pentru simplu fapt ca piesa a treia a fost gasita pe arma.Art 45 din lege prevede exact cazurile in care se aplica o prevede atat de drastica.Faptul ca ar fi suparat, incurcat pe cei de la arme si munitii, nu sta in picioare.Si sa raspund la intrebarea ta, da are sanse sa-si recupereze permisul cu, conditia in care ceea ce ai relatat tu sta in picioare.
Daca ai posibilitatea pune pe forum o copie a procesului verbal si vedem.
Numai bine.
alinboboc
Veteran
 
Mesaje: 391
Membru din: 05 Apr 2008, 15:26
Locaţie: bucuresti

Re: ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Mesajde Vrajitoru pe 27 Sep 2012, 15:53

Articolele sunt de fapt:
-------------------------------------------
LEGEA 295
ART. 46
Suspendarea dreptului de port si folosire a armelor letale
(1) Suspendarea dreptului de port şi folosire a armelor letale se dispune de către organele competente în următoarele situaţii:
a) titularul dreptului nu mai îndeplineşte condiţia prevăzută la art. 15 alin. (1) lit. d);
b) titularului i s-a anulat calitatea prevăzută la art. 14 alin. (2)-(4), dar acesta a contestat această măsură prin recurgerea la căile de atac prevăzute de lege şi în cauză nu există o soluţie definitivă şi irevocabilă;
c) a săvârşit o contravenţie pentru care legea prevede sancţiunea contravenţională complementară a suspendării dreptului de port şi folosire a armelor.
(2) Suspendarea dreptului de port si folosire a armelor se dispune pentru intreaga perioada in care persoana se afla in oricare dintre situatiile prevazute la alin. (1).
(3) Pe perioada suspendarii dreptului de port si folosire a armelor, permisul de arma se retrage de catre organul de politie care a dispus masura, iar armele si intreaga cantitate de munitie detinute se depun, de indata, la un armurier autorizat in acest sens, cu exceptia situatiei in care acestea se ridica de catre organele de politie.
(4) Suspendarea inceteaza de la data la care titularul dreptului de port si folosire a armelor nu se mai afla in situatiile prevazute la alin. (1), iar permisul de arma, armele si munitia se restituie acestuia.
ART. 47
Anularea dreptului de port şi folosire a armelor letale
(1) Anularea dreptului de port şi folosire a armelor letale se dispune de către organele competente dacă titularul dreptului se află în una dintre următoarele situaţii:
a) nu mai are calitatea prevăzută la art. 14 alin. (2)-(4);
b) nu mai îndeplineşte vreuna dintre condiţiile prevăzute la art. 15 alin. (1) lit. b), c), e) şi f);
c) a pierdut armele înscrise în permisul de armă sau acestea i-au fost sustrase în împrejurări care îi sunt imputabile;
d) nu se prezintă până la împlinirea termenului prevăzut la art. 27 alin. (1) pentru prelungirea valabilităţii permisului de armă;
e) a decedat sau a fost declarat dispărut, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă;
f) a săvârşit într-o perioadă de 2 ani două contravenţii prevăzute de prezenta lege sau o contravenţie pentru care legea prevede sancţiunea contravenţională complementară a anulării dreptului de deţinere ori, după caz, de port şi folosire a armelor;
g) se constată că, la data acordării permisului de armă, nu îndeplinea condiţiile prevăzute de lege pentru portul şi folosirea armelor;
h) dreptul de port şi folosire a armelor s-a acordat pe baza unor documente sau informaţii false.
(2) În urma anulării dreptului de port şi folosire a armelor, permisul de armă se retrage de către organul de poliţie care a dispus măsura, iar armele şi întreaga cantitate de muniţie deţinute se depun, de îndată, la un armurier autorizat în acest sens, cu excepţia situaţiei în care acestea se ridică de către organele de poliţie.
ART. 47^1
Aplicarea măsurii de suspendare sau anulare a dreptului de port şi folosire a armelor letale
(1) Măsura suspendării sau anulării dreptului de port şi folosire a armelor letale se comunică, în scris, titularului dreptului ori, după caz, rudelor sau persoanelor care locuiau împreună cu acesta, în situaţia prevăzută la art. 47 alin. (1) lit. e).
(2) În termen de 10 zile de la data luării la cunoştinţă a măsurii suspendării sau anulării dreptului de port şi folosire a armelor letale, titularul este obligat să facă dovada faptului că a depus armele şi întreaga cantitate de muniţie deţinută la un armurier autorizat, cu excepţia celor care se ridică de către organele de poliţie.
(3) Măsura suspendării sau anulării dreptului de port şi folosire a armelor letale este supusă controlului judecătoresc potrivit legii contenciosului administrativ.
(4) Exercitarea căilor de atac prevăzute de lege împotriva măsurii suspendării sau anulării dreptului de port şi folosire a armelor letale de către persoana care se află în una dintre situaţiile prevăzute la art. 46 alin. (1) şi art. 47 alin. (1) nu suspendă obligaţia persoanei de a depune armele la un armurier autorizat.
---------------------------------------------------
HOTARAREA 130
ART. 14
(1) Titularul dreptului de deţinere este obligat să păstreze armele
şi muniţiile letale la domiciliul sau la reşedinţa menţionată în
permisul de armă, în dulapuri sau casete metalice special amenajate,
omologate de Autoritatea Naţională pentru Omologarea Armelor şi
Muniţiilor, care sunt asigurate cu cel puţin două sisteme de închidere
independente, cu cheie sau cifru, astfel încât să nu permită accesul
persoanelor neautorizate.
(2) Dulapurile sau, după caz, casetele prevăzute la alin. (1)
trebuie să fie prevăzute cu compartimente diferite care să fie
asigurate fiecare cu câte un sistem de închidere, pentru păstrarea
muniţiei separat de arme, a închizătoarelor aparţinând carabinelor şi,
după caz, a piesei a treia la arme letale lungi cu ţevi basculante.
Armele letale lungi cu sistem de funcţionare semiautomat se păstrează
numai asigurate cu dispozitiv special, omologat în condiţiile legii,
destinat pentru blocarea trăgaciului.
(3) În cazul unui număr mai mare de 15 arme letale, deţinătorul are
obligaţia de a asigura la adresa prevăzută în permis o încăpere special
amenajată pentru depozitare, în condiţiile prevăzute la alin. (1) şi
(2), dotată cu sisteme electronice de alarmare, avizate de organele de
poliţie şi conectate la dispeceratele de alarmare şi intervenţie
specializate.
-----------------------------------------------------
Sfatul meu: cititi bine legea 295/2004 si Hotararea 130/2005 ambele cu actualizarile la zi.
http://www.prit.ro/vanator
-
Fabarm Axis Oiled 12 Ga
Savage Axis .308W + Delta 1.5-9x45
Avatar utilizator
Vrajitoru
Veteran
 
Mesaje: 680
Membru din: 01 Sep 2010, 07:29
Locaţie: Sibiu

Re: ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Mesajde hunter78 pe 27 Sep 2012, 20:35

Credeti-ma oameni buni ca am citit foarte bine legea si nu mi-a venit nici mie sa cred ca doar pentru atata lucru ti se poate anula dreptul de detinere arme, dar in lege scrie clar acest lucru ca sanctiune complementara, cu toate ca mi se pare o sanctiune exagerata.
Asta este singura contraventie care s-a stabilit, respectiv ca nu a pastrat armele in conditiile specificate de normele metodologice de aplicare a legii 295/2004, respectiv piesa a trei-a montata pe arme
Daca reusesc sa scanez procesul verbal o sa-l pun aici sa vedeti ca nu mint.

In procesul verbal scrie asa
"fapta comisa este prevazuta de art. 129 pct. 14, art. 31, alin. 2 din Lg 295/2004 si art. 14, alin. 2 din HG 130/2005, sanctionate de art. 130, alin. 1, lit. e din Lg 295/2004 cu amenda de la 5001 pana la 10000 lei.

"in temeiul art. 130, alin2, lit. b din Lg 295/2004 dispun urmatoarele masuri complementare, anularea dreptului de detinere, port si folosire arme conform art 45, alin. 1, lit. f din Lg 295/2004".

Totusi pentru atata lucru sa pierzi dreptul de detinere arme este o mare prostie, practic nu conteaza daca ii gasea arma sub pat sau pusa dupa usa pentru ca primea aceasi sanctiune, chiar nu conteaza deloc ca armele au fost pastrate in dulap, incuiate, munitia separat in alt compartiment, intr-un cuvant "bine securizate".
hunter78
 
Mesaje: 4
Membru din: 27 Sep 2012, 12:30

Re: ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Mesajde Vrajitoru pe 28 Sep 2012, 07:24

Acum serios: prietenul tau e in situatia aia si nu a citit legea? Si sa fie aia actualizata. Ca pe baza PV gresit poate sa isi ia armele inapoi.

Articolele tale nu prea au legatura. Sunt cumva din legea neactualizata? Aici se pare ca ai o portita sa ii dai in judecata. Cauta legea actualizata cu legea 117 din 2011 si vezi ca articolele sunt altele.

Deci in Legea 295* art 132 pct 14 se refera la art 33 si se sactioneaza cu art 133 pct 1) alin e) de la 5001 la 10000 lei. Sanctiunea complementara a ramas aceeasi.
Art 129 e despre altceva. Referirea la art 14 din HG e buna. Aia trebuia citita de prietenul tau inainte de control, mai ales ca a "suparat" pe "cineva" de "undeva".
Si aia cu "cf cu art 45" e si mai tare.
ART. 129: Procurarea, detinerea, portul si folosirea armelor si munitiilor de catre membrii fortelor armate straine stationate pe teritoriul Romaniei, precum si de catre membrii de familie ai acestora
Art. 45: Procurarea munitiei de catre colectionarii de arme

*) Textul iniţial a fost publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 583 din 30 iunie 2004. Aceasta este forma actualizată până la data de 27 iulie 2011, cu modificările şi completările aduse de: ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 141 din 29 decembrie 2004; LEGEA nr. 19 din 28 februarie 2005; LEGEA nr. 235 din 6 iulie 2007; ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 26 din 12 martie 2008; LEGEA nr. 152 din 11 iulie 2008; LEGEA nr. 268 din 7 noiembrie 2008; LEGEA nr. 99 din 21 mai 2010; LEGEA nr. 117 din 15 iunie 2011.

Citeste ce e la steluta si vezi cate modificari s-au facut in lege. Daca aia au scris articolele gresit e singura portita de scapare. Avocat si dat in judecata si mers pe faptul ca ce e scris in PV nu corespunde cu legea. Si poate poate.
Se pare ca nici voi si nici politia nu a citit legea actualizata. :)
http://www.prit.ro/vanator
-
Fabarm Axis Oiled 12 Ga
Savage Axis .308W + Delta 1.5-9x45
Avatar utilizator
Vrajitoru
Veteran
 
Mesaje: 680
Membru din: 01 Sep 2010, 07:29
Locaţie: Sibiu

Re: ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Mesajde hunter78 pe 28 Sep 2012, 08:11

Acesta este procesul verbal de contraventie

http://imageshack.us/photo/my-images/7/ ... raven.jpg/

Nu stiu exact daca se poate citi dar nu stiu altcumva cum sa il postez.
hunter78
 
Mesaje: 4
Membru din: 27 Sep 2012, 12:30

Re: ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Mesajde Vrajitoru pe 28 Sep 2012, 08:59

e prea mica imaginea
http://www.prit.ro/vanator
-
Fabarm Axis Oiled 12 Ga
Savage Axis .308W + Delta 1.5-9x45
Avatar utilizator
Vrajitoru
Veteran
 
Mesaje: 680
Membru din: 01 Sep 2010, 07:29
Locaţie: Sibiu

Re: ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Mesajde hunter78 pe 28 Sep 2012, 09:39

Asta este dispozitia de anulare, poate aici se vede mai bine;

http://imageshack.us/photo/my-images/53 ... ulare.jpg/
hunter78
 
Mesaje: 4
Membru din: 27 Sep 2012, 12:30

Re: ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Mesajde Vrajitoru pe 28 Sep 2012, 10:18

Revin si iti spun: articolele citate sunt din Legea NEACTUALIZATA. Pe culoarul asta trebuie va interesati sa faceti ceva demonstrand ca actele sunt nule pentru ca fac referire la articole complet gresite din Lege.
Prietenul tau a gresit dar poate scapa prin viciu de procedura (sau cum i-o fi zicand).
In normele metodologice noi (cele care vor veni) nu mai e nevoie de tinut inchizatoarele si piesa a treia in compartiment diferit dar la transport trebuie blocator de tragaci la toate armele.
http://www.prit.ro/vanator
-
Fabarm Axis Oiled 12 Ga
Savage Axis .308W + Delta 1.5-9x45
Avatar utilizator
Vrajitoru
Veteran
 
Mesaje: 680
Membru din: 01 Sep 2010, 07:29
Locaţie: Sibiu

Re: ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Mesajde yoghi pe 29 Sep 2012, 01:39

hunter78 scrie:.............
In procesul verbal scrie asa
"fapta comisa este prevazuta de art. 129 pct. 14, art. 31, alin. 2 din Lg 295/2004 si art. 14, alin. 2 din HG 130/2005, sanctionate de art. 130, alin. 1, lit. e din Lg 295/2004 cu amenda de la 5001 pana la 10000 lei.

"in temeiul art. 130, alin2, lit. b din Lg 295/2004 dispun urmatoarele masuri complementare, anularea dreptului de detinere, port si folosire arme conform art 45, alin. 1, lit. f din Lg 295/2004".
........



Vrajitoru scrie:.........
Articolele tale nu prea au legatura. Sunt cumva din legea neactualizata? Aici se pare ca ai o portita sa ii dai in judecata. Cauta legea actualizata cu legea 117 din 2011 si vezi ca articolele sunt altele.

Deci in Legea 295* art 132 pct 14 se refera la art 33 si se sactioneaza cu art 133 pct 1) alin e) de la 5001 la 10000 lei. Sanctiunea complementara a ramas aceeasi.
Art 129 e despre altceva. Referirea la art 14 din HG e buna. Aia trebuia citita de prietenul tau inainte de control, mai ales ca a "suparat" pe "cineva" de "undeva".

Si aia cu "cf cu art 45" e si mai tare.

ART. 129: Procurarea, detinerea, portul si folosirea armelor si munitiilor de catre membrii fortelor armate straine stationate pe teritoriul Romaniei, precum si de catre membrii de familie ai acestora
Art. 45: Procurarea munitiei de catre colectionarii de arme

*) Textul iniţial a fost publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 583 din 30 iunie 2004. Aceasta este forma actualizată până la data de 27 iulie 2011, cu modificările şi completările aduse de: ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 141 din 29 decembrie 2004; LEGEA nr. 19 din 28 februarie 2005; LEGEA nr. 235 din 6 iulie 2007; ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 26 din 12 martie 2008; LEGEA nr. 152 din 11 iulie 2008; LEGEA nr. 268 din 7 noiembrie 2008; LEGEA nr. 99 din 21 mai 2010; LEGEA nr. 117 din 15 iunie 2011.

Citeste ce e la steluta si vezi cate modificari s-au facut in lege. Daca aia au scris articolele gresit e singura portita de scapare. Avocat si dat in judecata si mers pe faptul ca ce e scris in PV nu corespunde cu legea. Si poate poate.
Se pare ca nici voi si nici politia nu a citit legea actualizata. :)



@Vrajitorule
Nu-l mai agita pe om- articolele asa cum lea scris el (politia )sunt corecte Toate.!!

Legea 295/2004 si 117/2011 nu mai exista ( si binenteles nici numerotarea) .Este doar 295 Republicata.iar continutul art. 14 alin 2 din Norme NU este modificat chiar daca HG-ul a suferit modificari in timp.
asta ca sa nu zic ca omul zice de un articol si tu spui de altul.
Verfica ce ti-am insemnat.

E grea rezolvarea!
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Avatar utilizator
yoghi
Veteran
 
Mesaje: 3753
Membru din: 08 Noi 2006, 21:25
Locaţie: Romania

Re: ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Mesajde Vrajitoru pe 01 Oct 2012, 07:27

yoghi scrie:@Vrajitorule
Nu-l mai agita pe om- articolele asa cum lea scris el (politia )sunt corecte Toate.!!

Legea 295/2004 si 117/2011 nu mai exista ( si binenteles nici numerotarea) .Este doar 295 Republicata.iar continutul art. 14 alin 2 din Norme NU este modificat chiar daca HG-ul a suferit modificari in timp.
asta ca sa nu zic ca omul zice de un articol si tu spui de altul.
Verfica ce ti-am insemnat.

E grea rezolvarea!

@yoghi. Cum sa fie bine?
M-am uitat la marcari dar nu am inteles nimic. In PV scrie de art 129 care in legea republicata nu e despre pastrarea armelor. Am scris mai sus.
Te rog uita-te pe lege (varianta care o ai tu) si spune-mi ce scrie la art 129.
Am pus mai sus o steluta cu paranteza dupa ea si vezi acolo ca articolele citate de mine sunt din Legea 295 actualizata cu toate cele scrise acolo. Se vede ca e si 117 acolo.
Chiar sunt curios daca ce am eu nu e corect.
http://www.prit.ro/vanator
-
Fabarm Axis Oiled 12 Ga
Savage Axis .308W + Delta 1.5-9x45
Avatar utilizator
Vrajitoru
Veteran
 
Mesaje: 680
Membru din: 01 Sep 2010, 07:29
Locaţie: Sibiu

Re: ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Mesajde paungeorgica pe 01 Oct 2012, 08:52

Vrajitoru scrie:Te rog uita-te pe lege (varianta care o ai tu) si spune-mi ce scrie la art 129.

Si eu am verificat toate articolele mentionate si sunt in regula.
Actualizata la zi si copiat direct din sintact:
Art. 129: Contravenţii
Sunt considerate contravenţii următoarele fapte:
1.nerespectarea obligaţiei prevăzute la art. 6 alin. (2) de a prezenta pentru control armele, piesele şi muniţiile deţinute, la solicitarea organelor de poliţie;
2.nerespectarea obligaţiei de anunţare a pierderii, furtului sau dispariţiei armelor letale în termenul prevăzut la art. 7 alin. (1);
3.încredinţarea armelor letale sau neletale supuse autorizării, pentru care s-a obţinut dreptul de deţinere, respectiv de port şi folosire de către posesorii acestora, unor persoane neautorizate în condiţiile prezentei legi;
4.neîndeplinirea obligaţiei de a nu înstrăina documentele prevăzute la art. 7 alin. (2) şi art. 118 alin. (5);
5.neîndeplinirea obligaţiilor prevăzute la art. 8 alin. (3);
6.nedeclararea informaţiilor prevăzute la art. 12 în termenul stabilit;
7.nerespectarea interdicţiilor prevăzute la art. 17 alin. (3);
8.nerespectarea obligaţiilor prevăzute la art. 17 alin. (2) şi art. 21;
9.neîndeplinirea obligaţiei de prezentare la poliţie în vederea solicitării acordării permisului de armă, în termenul prevăzut la art. 22 alin. (1);
10.nerespectarea obligaţiilor prevăzute la art. 22 alin. (3);
11.neîndeplinirea obligaţiei de păstrare a armelor în condiţiile prevăzute la art. 26 alin. (1) şi (2);
12.nerespectarea obligaţiilor prevăzute la art. 27 alin. (1), (2) şi (4);
13.nerespectarea interdicţiilor prevăzute la art. 27 alin. (6);
14.păstrarea sau portul armei fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 31 alin. (1), (2) sau, după caz, alin. (3);
15.nerespectarea obligaţiilor prevăzute la art. 33 alin. (1) şi (2);
16.transportul armelor de vânătoare fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 36 alin. (1);
17.portul armelor de vânătoare fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 36 alin. (2);
18.nerespectarea obligaţiei de a nu lăsa arma de vânătoare în gaj sau în alte forme de garanţie, prevăzută la art. 38 alin. (2);
19.transportul armelor de tir fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 40 alin. (1);
20.nerespectarea interdicţiilor prevăzute la art. 42 alin. (4);
21.nerespectarea obligaţiei prevăzute la art. 47 alin. (3);
22.neîndeplinirea obligaţiei prevăzute la art. 47 alin. (4) în termenul stabilit;
23.nedeclararea furtului, pierderii, deteriorării sau distrugerii permisului de armă ori a paşaportului european pentru arme de foc, în termenul prevăzut la art. 50 alin. (1), respectiv la art. 119 alin. (1);
24.nerespectarea interdicţiilor prevăzute la art. 57 alin. (7);
25.înstrăinarea sau procurarea armelor neletale fără respectarea prevederilor art. 57 alin. (10);
26.neprezentarea la poliţie în vederea solicitării eliberării certificatului de deţinător, în termenul prevăzut la art. 60 alin. (1);
27.nerespectarea interdicţiilor prevăzute la art. 60 alin. (3);
28.neîndeplinirea obligaţiei prevăzute la art. 61 cu privire la păstrarea armelor la domiciliu, reşedinţă sau rezidenţă;
29.neîndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 63 alin. (1) şi alin. (2) lit. c);
30.neîndeplinirea obligaţiei de notificare prealabilă a organelor prevăzute la art. 11 alin. (1), conform art. 57 alin. (1) lit. b);
31.neîndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 63 alin. (2) lit. a) şi b) cu privire la portul de armă;
32.portul, folosirea şi transportul armelor neletale utilitare şi de agrement fără respectarea condiţiilor prevăzute la art. 65;
33.nerespectarea obligaţiei prevăzute la art. 66 alin. (1);
34.păstrarea armelor fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 69 alin. (3);
35.nerespectarea obligaţiilor privind registrele de evidenţă a armelor, muniţiei şi personalului dotat cu acestea, stabilite la art. 69 alin. (5)-(7);
36.nerespectarea obligaţiilor prevăzute la art. 70 alin. (5);
37.nerespectarea obligaţiei de a desfăşura activităţile prevăzute la art. 72 alin. (1);
38.nerespectarea obligaţiilor prevăzute la art. 78;
39.nerespectarea obligaţiilor prevăzute la art. 82;
40.nerespectarea prevederilor art. 93;
41.nerespectarea prevederilor art. 103 alin. (1);
42.nerespectarea obligaţiilor prevăzute la art. 106 alin. (1) lit. d), f) şi g) şi alin. (2), art. 107 alin. (2), art. 108 lit. b) şi art. 109 alin. (2);
43.nerespectarea obligaţiilor prevăzute la art. 106 alin. (1) lit. a)-c) şi k);
44.nerespectarea obligaţiilor prevăzute la art. 106 alin. (1) lit. e), h)-j);
45.nerespectarea obligaţiei prevăzute la art. 106 alin. (3);
46.nerespectarea obligaţiei prevăzute la art. 106 alin. (5);
47.nerespectarea obligaţiei prevăzute la art. 106 alin. (6);
48.nerespectarea obligaţiilor prevăzute la art. 107 şi art. 108 lit. a), c), d) şi e);
49.nerespectarea obligaţiei prevăzute la art. 109 alin. (1) lit. b);
50.nerespectarea obligaţiei prevăzute la art. 121 alin. (3);
51.nerespectarea obligaţiei prevăzute la art. 122 alin. (4);
52.pierderea armelor letale sau neletale supuse autorizării;
53.pierderea muniţiei corespunzătoare armelor letale sau neletale supuse autorizării.
Merkel KR1; Beretta Perennia lll; Baikal IZH 18
paungeorgica
Veteran
 
Mesaje: 635
Membru din: 04 Aug 2009, 16:51
Locaţie: Focsani

Re: ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Mesajde Vrajitoru pe 01 Oct 2012, 09:22

Haide ca deja sunt complet aiurit.
Am mai facut niste cautari pe internet si am gasit asa:
http://legestart.ro/Legea-117-2011-modificarea-completarea-Legii-295-2004-regimul-armelor-munitiilor-(NTg4NDcz).htm
daca cautati (CTRL + F) dupa textul "Art. 129" e o singura referire. Dar daca cautati dupa textul "Contraventii" o sa vedeti ca astea sunt la art 132 asa cum am scris eu. Am impresia ca aveti o versiune de lege mai veche (eventual cea initiala).
Si pe urma am cautat versiunea initiala:
http://legestart.ro/Legea-295-2004-regimul-armelor-munitiilor-(NTk1MjA3).htm
Si .... surprizaaaa... intr-adevar la Art. 129 sunt trecute contraventiile. Dar legea aia e modificata si actualizata.
Deci numerele de articole sunt incorecte in PV.
Va rog verificati si vedeti daca am sau nu dreptate.
http://www.prit.ro/vanator
-
Fabarm Axis Oiled 12 Ga
Savage Axis .308W + Delta 1.5-9x45
Avatar utilizator
Vrajitoru
Veteran
 
Mesaje: 680
Membru din: 01 Sep 2010, 07:29
Locaţie: Sibiu

Re: ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Mesajde Vrajitoru pe 01 Oct 2012, 13:11

Scriu postul asta ca sa imi recunosc public greseala.
In urma unui mesaj privat de la @paungeorgica care mi-a atras atentia a unui simplu fapt: ca exista intr-adevar LEGE nr. 295 privind regimul armelor şi al muniţiilor - REPUBLICARE din 17-11-2011.
Asta am gasit-o aici http://legeaz.net/legea-295-2004-armelor-munitiilor/
Aceasta republicare face doar o renumerotare a articolelor.
In acest caz toate posturile mele de mai sus sunt gresite.
Mea culpa.
http://www.prit.ro/vanator
-
Fabarm Axis Oiled 12 Ga
Savage Axis .308W + Delta 1.5-9x45
Avatar utilizator
Vrajitoru
Veteran
 
Mesaje: 680
Membru din: 01 Sep 2010, 07:29
Locaţie: Sibiu

Re: ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Mesajde katlin pe 01 Oct 2012, 15:16

In urma acestui topic m-am dus frumusel si am cumparat blocatoare de tragaci la toate armele lise, la alea cu glont aveam. Mai am si un pistol cu bile de cauciuc care-l tin cu armele la un loc insa cu incarcatorul la munitie, la acesta ii trebuie si altceva ca masura de securizare?
PS Sa iti anuleze dreptul de a detine arme numai ptr. asa ceva? Nasol!!
katlin
Membru important
 
Mesaje: 180
Membru din: 19 Noi 2010, 08:00
Locaţie: Galati

Re: ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Mesajde Vrajitoru pe 01 Oct 2012, 15:51

katlin scrie:In urma acestui topic m-am dus frumusel si am cumparat blocatoare de tragaci la toate armele lise, la alea cu glont aveam. Mai am si un pistol cu bile de cauciuc care-l tin cu armele la un loc insa cu incarcatorul la munitie, la acesta ii trebuie si altceva ca masura de securizare?
PS Sa iti anuleze dreptul de a detine arme numai ptr. asa ceva? Nasol!!

Foarte bine ai facut, dar nu este necesar decat pentru semiautomate momentan.
In normele noi (care nu sunt publicate inca) nu mai e nevoie sa tii inchizatoarele si antepaturile in alt loc si nici nu zice nimic de blocatoare de tragaci in rastel. In schimb la transport vor fi necesare blocatoarele de tragaci.
PS: Si eu am blocatoare pentru toate armele. "Paza buna trece primejdia rea" sau "Better safe than sorry!" si nu ma refer aici la hoti.
http://www.prit.ro/vanator
-
Fabarm Axis Oiled 12 Ga
Savage Axis .308W + Delta 1.5-9x45
Avatar utilizator
Vrajitoru
Veteran
 
Mesaje: 680
Membru din: 01 Sep 2010, 07:29
Locaţie: Sibiu

Re: ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Mesajde paungeorgica pe 01 Oct 2012, 21:49

katlin scrie:PS Sa iti anuleze dreptul de a detine arme numai ptr. asa ceva? Nasol!!

Cand a zis @vrajitorul ca art. sunt gresite le-am luat pe fiecare in parte sa vad daca are dreptate si unul din atr. spunea ceva de genul daca posesorul in decurs de doi ani a savarsit doua abateri si a fost sanctionat contraventional i se poate anula si dreptul de a detine arme. Asa ca in prima faza iti iei o amenda iar daca in urmatorii doi ani la o verificare iar te-a prins ti se anuleaza permisul ( nu mai stiu daca acel art. zicea daca savarsesti aceiasi fapta de doua ori in decurs de doi ani sau zicea ca pat sa fie si doua fapte diferite).
Merkel KR1; Beretta Perennia lll; Baikal IZH 18
paungeorgica
Veteran
 
Mesaje: 635
Membru din: 04 Aug 2009, 16:51
Locaţie: Focsani

Re: ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Mesajde alinboboc pe 01 Oct 2012, 22:36

Cum am scris si in postul de mai sus, nu cred ca i s-a anulat dreptul de detinere, port si folosire arme pentru piesa a treia.Ceva, da cu virgula....
In decurs de 2 ani, sigur a mai calcat macar o data pe bec.Nimeni nu-si baga pielea la saramura ca la prima contraventie sa anuleze dreptul de detinere, port si folosire arme daca pana la momentul controlului ai fost curat, indiferent cat esti de "prieten" cu cei de la arme.
alinboboc
Veteran
 
Mesaje: 391
Membru din: 05 Apr 2008, 15:26
Locaţie: bucuresti

Re: ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Mesajde yoghi pe 02 Oct 2012, 10:42

Vrajitoru scrie:In urma unui mesaj privat de la @paungeorgica care mi-a atras atentia a unui simplu fapt: ca exista intr-adevar LEGE nr. 295 privind regimul armelor şi al muniţiilor - REPUBLICARE din 17-11-2011.
..........


:roll: :mrgreen:
exact asta am zis si eu
yoghi scrie:@Vrajitorule
Nu-l mai agita pe om-.......
Legea 295/2004 si 117/2011 nu mai exista ( si binenteles nici numerotarea) .Este doar 295 Republicata......
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Avatar utilizator
yoghi
Veteran
 
Mesaje: 3753
Membru din: 08 Noi 2006, 21:25
Locaţie: Romania

Re: ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Mesajde Vrajitoru pe 02 Oct 2012, 12:58

@yoghi: corect. Dar nu vazusem "republicata" ala. @paungeorgica mi l-a bolduit in mesaj si asa mi-am dat seama ca sunt "in eroare".
http://www.prit.ro/vanator
-
Fabarm Axis Oiled 12 Ga
Savage Axis .308W + Delta 1.5-9x45
Avatar utilizator
Vrajitoru
Veteran
 
Mesaje: 680
Membru din: 01 Sep 2010, 07:29
Locaţie: Sibiu

Re: ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Mesajde mariusmiau pe 08 Apr 2014, 22:08

am patit/o si eu in septembrie anul trecut....la un control inopinant....nici nu discuta...iti fac poze la arme cu piesa a3a montata si 2 ani iti da pauza....mare grija cu regimul armelor
mariusmiau
 
Mesaje: 1
Membru din: 08 Apr 2014, 21:58

Re: ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Mesajde zforis pe 24 Apr 2015, 12:06

Dn-lor, pana la urma cum e ? Recent am cumparat o carabina, am fost intrebat de la angajatul din magazin, daca cumpar lacat pentru tragaci. Eu am zis ca nu e nevoie, doar pentru semiautomate. El a zis ca e nevoie. Am citit din nou legea, unde nu scrie nimic despre ca ar trebui si pentru carabine cu inchizator sau pentru lise cu tevi basculante... Totusi am luat pentru carabina din alt motiv. Am mai auzit la un alt magazin ca trebuie pentru fiecare arma cu un singur tragaci (total aiurea explicatia asta...).

Desi sunt absolut sigur, ca daca tin piesa a treia si incizatorul separat de arma atunci procedez corect. Insa am eu o intrebare. Cum trebuie procedat cand transport armele la poligon cand ma duc la vanatoare?

De obicei, pe lisa eu montez piesa treia pe teava si asa pun in toc ca sta mai bine (patul este demontat). Si pe carabina pun inchizatorul (ca tocul nu are un buzunar asa mare, separat ca sa pot tine separat), si aceasta a fost motivul pentru care am luat lacatul, ca montez linistit inchizatorul (ca altfel daca tin separat se tot loveste de arma, cand transport), si pun lacat. Oare nu ar trebui lacat si pentru lise cu tevi basculante cand se transporta? In lege nu scrie ca ar trebui, zice doar ca tinuta in toc, neincarcata si asigurata, iar daca se transporta in masina, atunci trebuie transportata in portbagaj. Poate iau un lacat si pentru lisa pentru transport. Si daca tot am luat lacat atunci voi folosi si acasa in dulap... Bine ,ideea nu e rea, am doi baieti, poate din curiozitate daca careva ma pandeste unde ascund cheile, poate din curiozitate deschide, monteaza, incearca, ...

Voi cum procedati?
CZ USA Mallard 12/76,CZ 557 .30-06 S&B 4-16x,Viktor-deutsche drahthaar. https://www.pdfa.ro
Avatar utilizator
zforis
Veteran
 
Mesaje: 658
Membru din: 12 Noi 2014, 21:48
Locaţie: Timis

Re: ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Mesajde AXP pe 24 Apr 2015, 14:50

Salutare tuturor.
Sper sa fiu de folos cu extrasele din lege si din norma de aplicare, …

Lege nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, republicată
“ART. 26
Condiţiile exercitării dreptului de deţinere a armelor
(1) Titularul dreptului de deţinere a armelor letale are obligaţia să păstreze armele şi
muniţiile înscrise în permisul de armă, asigurate astfel încât să nu permită accesul la ele al
persoanelor neautorizate, în condiţiile prevăzute în normele metodologice de aplicare a
prezentei legi.”
……………………………………………………………………………….
“Art. 31: Condiţiile de păstrare şi port ale armelor letale
(1) Titularul dreptului de a purta şi folosi arme letale are obligaţia de a păstra arma şi
muniţia înscrisă în permisul de armă în condiţii de securitate, astfel încât să nu permită
accesul la acestea al persoanelor neautorizate.
(2) Păstrarea armei şi muniţiei prevăzute la alin. (1) la domiciliul sau reşedinţa
deţinătorului se face în locuri special destinate, în condiţiile prevăzute în normele
metodologice de aplicare a prezentei legi.
(3) Arma de apărare şi pază poate fi purtată numai de către titularul permisului, cu
îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii:
a) trebuie să fie asigurată şi să nu fie armată;
b) să nu prezinte defecţiuni, cu excepţia situaţiei în care este transportată la armurier;
c) trebuie să stea în permanenţă introdusă în toc şi ascunsă vederii, cu excepţia
situaţiilor în care persoana este autorizată, potrivit legii, să o utilizeze;
d) să se afle în permanenţă numai asupra sa şi să nu fie înmânată, sub nicio formă,
altor persoane, cu excepţia armurierilor, intermediarilor, organelor de poliţie
competente, precum şi personalului abilitat prin lege să păstreze şi să asigure
securitatea temporară a armelor, la intrarea în instituţiile publice, în mijloacele de
transport naval sau aerian, precum şi în alte locuri unde portul armei este interzis prin
lege;
e) deţinătorul să nu se afle sub influenţa băuturilor alcoolice, produselor sau
substanţelor stupefiante, a medicamentelor cu efecte similare acestora ori în stare
avansată de oboseală sau să nu sufere de afecţiuni temporare, de natură să genereze o
stare de pericol, în condiţiile în care poartă arma asupra sa.”
……………………………………………………………………………….
“Art. 35: Acordarea dreptului de port şi folosire a armelor de vânătoare
(1) Dreptul de a purta şi folosi armele de vânătoare se acordă, în condiţiile prezentei
legi, persoanelor care deţin permis de vânătoare eliberat de autorităţile române.
(2) Titularul dreptului de a purta şi folosi arme de vânătoare are obligaţia de a păstra
armele înscrise în permisul de armă în condiţiile prevăzute la art. 31 alin. (1) şi (2).
Art. 36: Transportul şi portul armelor de vânătoare
(1) Transportul armelor de vânătoare, pentru care s-a acordat deţinătorului dreptul de
a le purta şi folosi, de la domiciliul sau reşedinţa acestuia la locul unde urmează să se
desfăşoare vânătoarea potrivit legii se face în următoarele condiţii:
a) armele trebuie ţinute în toc sau husă, asigurate şi neîncărcate cu muniţie;
b) să fie îndeplinite condiţiile prevăzute la art. 31 alin. (3) lit. b), d) şi e).
(2) Portul armelor de vânătoare în locul destinat vânătorii se face în următoarele
condiţii:
a) arma poate fi încărcată, cu condiţia ca, după încărcare, să fie asigurată şi purtată
astfel încât să nu prezinte pericolul producerii unor accidente;
b) să fie îndeplinite condiţiile prevăzute la art. 31 alin. (3) lit. b) şi e);
c) arma să se afle în permanenţă numai asupra persoanei care o deţine în mod legal şi
să nu fie înmânată sub nicio formă altor persoane, cu excepţia vânătorilor.”
……………………………………………………………………………………….

NORMELE METODOLOGICE
de aplicare a Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, republicată
„ART. 14
(1) Titularul dreptului de deţinere este obligat să păstreze armele şi muniţiile letale la domiciliul sau la reşedinţa menţionată în permisul de armă, în dulapuri sau casete metalice special amenajate, omologate de Autoritatea Naţională pentru Omologarea Armelor şi Muniţiilor, care sunt asigurate cu cel puţin două sisteme de închidere independente, cu cheie sau cifru, astfel încât să nu permită accesul persoanelor neautorizate.
(2) Dulapurile sau, după caz, casetele prevăzute la alin. (1) trebuie să fie prevăzute cu compartimente diferite care să fie asigurate fiecare cu câte un sistem de închidere, pentru păstrarea muniţiei separat de arme, a închizătoarelor aparţinând carabinelor şi, după caz, a piesei a treia la arme letale lungi cu ţevi basculante. Armele letale lungi cu sistem de funcţionare semiautomat se păstrează numai asigurate cu dispozitiv special, omologat în condiţiile legii, destinat pentru blocarea trăgaciului.
(3) În cazul unui număr mai mare de 15 arme letale, deţinătorul are obligaţia de a asigura la adresa prevăzută în permis o încăpere special amenajată pentru depozitare, în condiţiile prevăzute la alin. (1) şi (2), dotată cu sisteme electronice de alarmare, avizate de organele de poliţie şi conectate la dispeceratele de alarmare şi intervenţie specializate.”
„ ART. 15
Muniţia destinată armelor letale se păstrează numai în dulapuri, în casete sau, după caz, în compartimente separate faţă de cele în care se păstrează armele pentru care este destinată, cu următoarele excepţii:
a) în cazul armelor de apărare şi pază, poate fi păstrată împreună cu acestea o cantitate de cel mult 12 cartuşe destinate unei singure arme;
b) în cazul armelor de vânătoare sau de tir pentru care titularul are drept de port şi folosire, precum şi în cazul armelor de colecţie, poate fi păstrată împreună cu o singură armă dintre acestea o cantitate de cel mult 10 cartuşe cu proiectil şi 50 de cartuşe fără proiectil.”

Deci, interpretand legea si norma in vigoare ( exista o propunere de actualizare, imbunatatire, a normei, dar care nu s-a publicat, actualizat, niciodata), la carabine se scoate si se pastreaza separat inchizatorul, la cele cu tevi basculante, se demonteaza si pastreaza separat "piesa a treia", iar armele semiautomate se pastreaza numai cu dispozitiv de blocare a tragaciului.
Personal, ma conformez, mai mul de atat, la una din semiautomate ( un Steyr Aug Z), tin scos si separat, ansamblul mecanism inchizator, deorece acel dispozitiv special destinat de blocare a tragaciului, datorita configuratiei garda tragaci la aceasta arma, nu asigura o blocare 100% sigura.

Toate cele bune.
22LR; 9x19; 308Win; 9,3x62; 6,5x55; 12;
AXP
Veteran
 
Mesaje: 694
Membru din: 03 Iul 2014, 11:25
Locaţie: Cluj

Re: ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Mesajde zforis pe 24 Apr 2015, 23:33

Salut!

Nu era nevoie sa postezi aici legea, ca avem si noi. Asta este legea. Normele de aplicare interne sunt altceva. De ex. daca ai "respecta" Art 15. lit. b si ai lasa in compartimentul unde e arma 10 cartuse si 50 de cartuse oarbe, probabil ai primi o amenda si suspendarea permisului pe 2 ani...

Zoli
CZ USA Mallard 12/76,CZ 557 .30-06 S&B 4-16x,Viktor-deutsche drahthaar. https://www.pdfa.ro
Avatar utilizator
zforis
Veteran
 
Mesaje: 658
Membru din: 12 Noi 2014, 21:48
Locaţie: Timis

Re: ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Mesajde AXP pe 25 Apr 2015, 09:26

Salutare, tuturor.
Rog sa imi acceptati scuzele, daca am deranjat, punand citat din lege si norma de aplicare. Colegu @zforis, te rog sa imi permiti sa nu fiu de acord cu afirmatia ta ca sunt norme de aplicare "interne", sunt norme de aplicare a legii, valabile pentru toata lumea din tara asta, publicate intr-o HG, care este in vigoare, atat timp cat nu apare o noua reglementare care sa o infirme, completeze sau modifice pe aceasta, este HG 130, din 24.02.2005. Ca trebuia sa apara o alta norma, ..., este alceva, dar deocamdata nu a aparut, exista o propunere de norma actualizata, ..., dar aceasta nu fost publicata. Foarte posibil, ca daca as tine munitie in compartimentul de arme, ar aparea discutii cu niste reprezentanti ai autoritatilor, care sunt mai "catolici decat papa", dar cred ca ar fi doar niste discutii pur si simplu, care clar nu au suport legal, ..., dar astea sunt doar presupuneri si divagatii, pentru ca nu am nici un motiv sa fac asa ceva, ...., este mai simplu si comod, sa le pastrez pe "caprarii", armele in compartimentul lor, ..., mecansm inchizator, magazii, alte accesorii, in alt compartiment, ..., iar munitia in alt compartiment (al treilea), ..., se pare ca sunt mai " catolic decat papa", :D
Cat despre transportul armelor, la locul de vanatoare, sau poligon, le transport asamblate, cu toate mecansmele aferente, in husa, toc, ..., cu munitia separat de ele, si datorita unei "cutume" locale, cu dispozitiv de blocare a tragaciului, care in urma unor experiente neplacute, vazute in anturaj, :D ..., sunt obligatoriu cu cifru.
Toate cele bune.
22LR; 9x19; 308Win; 9,3x62; 6,5x55; 12;
AXP
Veteran
 
Mesaje: 694
Membru din: 03 Iul 2014, 11:25
Locaţie: Cluj

Re: ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Mesajde aghiuta pe 25 Apr 2015, 10:26

AXP scrie:Salutare, tuturor.
Rog sa imi acceptati scuzele, daca am deranjat, punand citat din lege si norma de aplicare. ....

Stai linistit,n-ai de ce sa-ti ceri scuze.
Din cand in cand e bine sa mai fie si texte de lege in baza carora sa fie facute afirmatii,ca de afirmatii dupa ureche,gen "in compartimentul unde e arma 10 cartuse si 50 de cartuse oarbe, probabil ai primi o amenda si suspendarea permisului pe 2 ani...", suntem satui.
Avatar utilizator
aghiuta
Veteran
 
Mesaje: 1807
Membru din: 06 Ian 2009, 17:13
Locaţie: Suedia

Re: ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Mesajde zforis pe 25 Apr 2015, 10:49

@aghiuta: e citat din lege (nu dupa ureche), prin urmare ai dreptul sa pastrezi impreuna cu arma de vanatoare 10 cartuse cu proiectil si 50 fara...

b) în cazul armelor de vânătoare sau de tir pentru care titularul are drept de port şi folosire, precum şi în cazul armelor de colecţie, poate fi păstrată împreună cu o singură armă dintre acestea o cantitate de cel mult 10 cartuşe cu proiectil şi 50 de cartuşe fără proiectil.”


@AXP, nu e nicio problema, sunt de acord cu tine, legea e lege, ar trebui aplicata cu normele publicate, insa legea spune ca lacat pentru tragaci trebuie doar pentru arme semiautomate.
CZ USA Mallard 12/76,CZ 557 .30-06 S&B 4-16x,Viktor-deutsche drahthaar. https://www.pdfa.ro
Avatar utilizator
zforis
Veteran
 
Mesaje: 658
Membru din: 12 Noi 2014, 21:48
Locaţie: Timis

Re: ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Mesajde zforis pe 25 Apr 2015, 11:01

Si mai ceva @AXP, in normele de aplicare mai scrie si despre cartea de identitate a armei.
(4) Autoritatea prevăzută la alin. (1) eliberează cartea de identitate a armei. Acest document însoţeşte
obligatoriu arma în toate situaţiile prevăzute de lege.


Nici asta nu se respecta, din acest motiv imi permit sa afirm, ca legea e una, aplicarea e alta... In mod normal ar trebui sa fie cum zice @AXP, insa realitatea e alta.
CZ USA Mallard 12/76,CZ 557 .30-06 S&B 4-16x,Viktor-deutsche drahthaar. https://www.pdfa.ro
Avatar utilizator
zforis
Veteran
 
Mesaje: 658
Membru din: 12 Noi 2014, 21:48
Locaţie: Timis

Re: ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Mesajde aghiuta pe 25 Apr 2015, 11:02

zforis scrie:@aghiuta: e citat din lege (nu dupa ureche), prin urmare ai dreptul sa pastrezi impreuna cu arma de vanatoare 10 cartuse cu proiectil si 50 fara...
b) în cazul armelor de vânătoare sau de tir pentru care titularul are drept de port şi folosire, precum şi în cazul armelor de colecţie, poate fi păstrată împreună cu o singură armă dintre acestea o cantitate de cel mult 10 cartuşe cu proiectil şi 50 de cartuşe fără proiectil.”

Acum ai dreptate.Asa e in lege.
Am scris ca e "dupa ureche" doar ce, tot tu ai scris, "Normele de aplicare interne sunt altceva. De ex. daca ai "respecta" Art 15. lit. b si ai lasa in compartimentul unde e arma 10 cartuse si 50 de cartuse oarbe, probabil ai primi o amenda si suspendarea permisului pe 2 ani..."
Sau poate n-ai scris tu ?
zforis scrie:@AXP, nu e nicio problema, sunt de acord cu tine, legea e lege, ar trebui aplicata cu normele publicate, insa legea spune ca lacat pentru tragaci trebuie doar pentru arme semiautomate.

Aici iar ai dreptate.
Intr-un proiect citit candva dar care inca n-a aparut in MO se spunea ceva ca lacatul va trebui pus pe toate armele si nu doar cand le depozitezi in fiset ci si in timpul transportului la si de la vanatoare/poligon/etc.
Avatar utilizator
aghiuta
Veteran
 
Mesaje: 1807
Membru din: 06 Ian 2009, 17:13
Locaţie: Suedia

Re: ANULARE DREPT DE DETINERE, PORT SI FOLOSIRE ARME

Mesajde zforis pe 25 Apr 2015, 11:06

Postez legea 295, impreuna cu normele actuale.
http://foriscsalad.ro/legea295.pdf
CZ USA Mallard 12/76,CZ 557 .30-06 S&B 4-16x,Viktor-deutsche drahthaar. https://www.pdfa.ro
Avatar utilizator
zforis
Veteran
 
Mesaje: 658
Membru din: 12 Noi 2014, 21:48
Locaţie: Timis

Următorul

Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 35 vizitatori

Publicitate