Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 28 Mar 2024, 10:14

Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Sectiune dedicata dipozitivelor de ochire - lunete de panda, lunete de goana , red dot, docter, aimpoint, dar si binocul de vanatoare, toate dispozitivele optice care ajuta vanatorul sa apropie si sa observe mai bine trofeul mult visat, sau sa plaseze un foc sigur si etic.

Moderator: liviur

Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Mesajde DART pe 21 Noi 2012, 16:30

Introducere:

Cred ca sunt sanse minime sa se intruneasca intr-un dispozitiv optic(luneta , binoclu etc.)tot ce ne dorim in general de la un astfel de dispozitiv (cu asta nu spun o noutate....au mai discutat pe larg subiectul seniorii acestui forum).
Pe langa asta iti trebuie sansa si ani buni de privit prin ”sticla” sa intelegi de fapt...... ce vezi ?...cum vezi?....cand vezi?
Trebuie sa-ti ”educi” mintea (pt. ca analizatorul vizual daca nu ai probleme de receptie a semnalelor luminoase si de transmitere a acestora catre centrii nervosi ”dedicati”.....atunci el isi face treaba cu prisosinta !) initial prin studiu....... apoi sa exersezi .....mai apoi sa compari (diferite sisteme optice).....si in final sa reusesti sa-ti recunosti nevoile reale (aici ma refer doar la subiectul vanatoare)
Educatia - azi nu mai este o problema, poti sa te documentezi . Cu un mic efort de cautare poti sa dai de studii accesibile care sa te faca sa intelegi fenomenul ( ”intrand” pe reteaua mondiala).
Exersatul - comparatul: aici incep problemele! In cate dispozitive optice poti sa te uiti si la ce interval pt. ca ce ai vazut sa-ti ramana in ”minte” si........mai apoi sa poti face comparatii? Ce variante ai?
Lunetele prietenilor, lunetele din magazinele de profil din zona (acestea sunt variante care nu cer efort de timp , financiar, dar in acelasi timp sunt limitate si tin de multe lucruri: de exemplu tin de ”obiceiuri” impamantenite ale zonei (de exemplu in zona unde eu vietuiesc lunetele se impart in doua categorii : Zeiss si restul lumii (fara sa ”atentez” la calitatea acestui brand pt. care am tot respectul , dar.....odata cu modelul Duralit, cei care nu vad dincolo de brand, in opinia mea, au fost pacaliti).
Mai tin de comerciantul de lunete si de contractele avantajoase pe care el le semneaza (foarte normal ! el face business nu educatie obligatoriu - stiu eu pe unul care face consulting de specialitate f. serios dar nu vi-l spun....) dar chiar si din punct de vedere comercial este aproape imposibil, de exemplu, sa promovezi toate varfurile de gama (cel putin in Romania) pt. ca tu, beneficiar final, sa-ti faci scoala uitandu-te prin ele mai ales ca inca in Romania exemplarele DEMO puse pe o macheta de arma pe care sa le ”freci” toata ziua .....nu sunt la moda (gresit in opinia mea pt. ca atunci comerciantul este interesat doar partial/secundar de comertul cu optica deoarece face banisorii mai linistit din.......altceva) nimeni nu risca sa nu poata vinde exemplarele DEMO chiar si la preturi mai mici!? (sa fim seriosi, comerciantul ofera luneta demo la vanzare la pretul de achizitie+TVA dupa 1 an de ”frecatura” acesta nefiind incarcat de adaos comercial, nu cred ca nu vor putea fi vandute - intradevar comerciantul nu castiga nimic la lunetele respective dar castiga sigur prin cresterea vanzarilor, altfel lunetele din magazin ”Ne-DEMO” vor indeplini acelasi rol......o fi de bine....o fi de rau?
Insa, in cazul in care te ”roade”curiozitatea si iti permiti financiar ai ocazia sa te ”scolesti” mergind la targurile de profil internationale(sau chiar la cateva nationale) .Aceasta ar fi idealul.
Abia acuma esti in situatia sa iti descoperi nevoile reale , iar daca ai facut acest lucru mai ramane sa vezi comportamentul opticii atent alese in conditii de lucru. Si asa este posibil sa nu fi multumit pe deplin dar nu ai gresit flagrant si diferentele sunt de finete,zona in care actioneaza subiectivismul.
Am fost extrem de atent la sintagmele folosite de oamenii onesti si priceputi ai domeniului de pe forum cum ar fi de exemplu......”ce ofera luneta la banul platit ” , ” cea mai multa luneta la banul platit ”, ”cel mai bun raport pret calitate” si........ altele.Aceste explicatii sunt extrem de bine venite atunci cand te apropii de subiect fara sa fi bine pregatit .......te ajuta sa ”nu sari ca rama-n stanca” .Pe mine m-au ajutat f. mult ....iar uneori pofta vine mancand si acum observ ca imi place si ma interesez in continuare de subiectul OPTICA, cred ca am castigat un hobby.

Imi cer scuze pt. introducerea f. lunga si voi trece la subiectul din titlu.

In ultimele 2-3 luni spre norocul meu am avut ocazia sa ma uit in f. multe lunete si binocluri de f. buna calitate. Am vazut aproape tot ce face Schmidt&Bender ,toate modelele fixe cu sau fara iluminare cu toate reticulele din dotare,toate modelele Klassik variabile cu si fara iluminare si ale lor reticule , toata gama Zenith (fara modelul 1-8x24) si aproximativ jumatate din modele PM.
Am vazut lunete din gama Zeiss Victory HT si binoclurile Zeiss cu telemetru 10x42 respectiv 8x56,si ...altele.
Minunatii nu alta.
Insa pana la urma mi-am comandat o luneta - Kahles Helia CSX 3-12x56 L care in bani este aproximativ tot acolo ca si aceeasi varianta al lui Zeiss Victory HT.
Am sa va spun de ce am fost f. placut impresionat .Din ce am vazut pana acum mi se pare ca este cea mai clara luneta (eu fiind extrem de sensibil la acest lucru), imaginea este perfecta pe intreaga supra fata , nu am sesizat nicio vedere in tunel /tub la nicio magnificatie. Reticolul(citez un cunoscator) parca pluteste in aer(este o senzatie minunata).
Iluminarea reticolului este perfecta atat in timpul zilei la soare cat si in timpul noptii (fara sa inunde intreaga luneta la setarea de seara).In acelasi timp modalitatea de reglare a intensitatii este f. desteapta si ergonomica(Don m-a atentionat in aceasta privinta si el este extrem de incantat de ea).Odata activata iluminarea si setata nevoilor, functioneaza doar in pozitie orizontala (+,-20 ° fata de aceasta doar cateva minute)insa in pozitia verticala a lunetei iluminarea se opreste automat , activandu-se insa imediat ce esti cu arma in pozitie de tragere.Un lucru f. destept in cazul unui dibuit cand trebuie sa te misti f. repede.
Un alt lucru care mi-a placut a fost faptul ca luneta odata scoasa din cutie si montata pe arma fara nicio reglare la ”rece” a fost ”capabila ” sa duca glontul intr-o coala A4 pe distanta de 50 m.Am reglat arma in 3 focuri si cu al 4-lea am confirmat reglajul(sunt sigur ca si la alte lunete este asa si nu este o mare scofala pana la urma..... dar eu nu am intalnit acest lucru inca , chiar si la alte lunete de soi) . Click-urile sunt f.clar marcate.

Concluzie:

La pretentiile mele nu am ce sa reprosez aceastei lunete, este exact ce mi-am dorit(sunt destul de greu de multumit),impresionat fiind de aceasta serie CSX, chiar azi am comandat si modelul de goana Kahles Helia CSX 1,1-4x24 L (P-dot), care are al doilea camp vizual ca marime dintre toate lunetele de goana cu aceeasi magnificatie si nu numai, asta ca sa acopar optic cam toate posibilitatile (bineinteles, in opinia mea).
Am facut aceasta postare mai lunga ca sa fie de ajutor aceluia/acelora care doresc sa-si aleaga o luneta Kahles.

Imagine
Avatar utilizator
DART
Veteran
 
Mesaje: 1566
Membru din: 15 Iul 2008, 13:38
Locaţie: Timisoara

Re: Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Mesajde DAC pe 21 Noi 2012, 21:24

Sa o stapanesti sanatos si sa fie mereu plina de blana!
Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti decat iubit pentru ceea ce nu esti...
Avatar utilizator
DAC
Membru important
 
Mesaje: 210
Membru din: 07 Feb 2011, 21:00

Re: Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Mesajde tehărău pe 21 Noi 2012, 22:07

Să le stapanesti sănătos! Frumoasă prezentare!
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Mesajde Don pe 21 Noi 2012, 22:21

Absolut admirabil modul in care ti-ai expus opiniile,exceptionala nota de temeinicie analitica a ... imprejurarilor si lunetei,bucurie nu numai pentru ca astea vin de la un prieten ci si pentru ca vin intr-un moment in care la sectiunea dedicata liselor apar fel si fel de iepuri falsi care nu fac decat sa scada nivelul general al forumului...postarea lui @DART vine astfel intr-un moment cat se poate de potrivit.
Si mie-mi place mai mult ce ofera Kahles decat Zeiss la acelasi pret,ma bucur ca nu mai sunt singur!
Don
Veteran
 
Mesaje: 1709
Membru din: 09 Oct 2010, 17:44

Re: Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Mesajde Tranan pe 22 Noi 2012, 09:29

I couldn't say it better! :D
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Avatar utilizator
Tranan
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 01 Feb 2009, 21:13
Locaţie: SUEDIA

Re: Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Mesajde violiv pe 22 Noi 2012, 10:27

Felicitari pentru achizitie si pentru prezentarea frumoasa!

Candva am laudat si eu o Kahles de generatie mai veche care-si face si azi treaba la fel ca-n prima zi si subliniam conul de umbra in care se afla nemeritat marca asta pe plaiurile noastre.

Un alt lucru care mi-a placut a fost faptul ca luneta odata scoasa din cutie si montata pe arma fara nicio reglare la ”rece” a fost ”capabila ” sa duca glontul intr-o coala A4 pe distanta de 50 m.Am reglat arma in 3 focuri si cu al 4-lea am confirmat reglajul(sunt sigur ca si la alte lunete este asa si nu este o mare scofala pana la urma..... dar eu nu am intalnit acest lucru inca , chiar si la alte lunete de soi) . Click-urile sunt f.clar marcate.


Asta n-are absolut nicio legatura cu luneta - tine doar de arma si montura. Teoretic toate lunetele vin din fabrica avand turetele la jumatea cursei - unde se duce glontul depinde numai si numai de finetea prelucrarii si axarii monturii.
violiv
Veteran
 
Mesaje: 8515
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Re: Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Mesajde DART pe 22 Noi 2012, 11:11

Multumesc frumos Domnilori pt. urari si aprecieri.

As fi curios sa aflu daca mai sunt posesori de lunete Kahles pe forum si acestia ce parere au despre propria lor luneta?....

In acelasi timp as lansa o ”provocare” lui Tranan (asta binenteles daca are timpul si dorinta ) sa reimprospateze la topicul CARE ESTE LUNETA IDEALA ? lista lunetelor si binenteles sa le asezoneze cu ale sale comentarii pertinente.Nu de alta dar de atunci au aparut multe....”new entries-uri” interesante care nu strica sa fie cunoscute/comentate.

Asa este violiv.....il felicit atunci inca o data pe cel care s-a ocupat de acest lucru la arma mea!
Avatar utilizator
DART
Veteran
 
Mesaje: 1566
Membru din: 15 Iul 2008, 13:38
Locaţie: Timisoara

Re: Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Mesajde Alin3006 pe 22 Noi 2012, 20:05

Dart, multumim pentru articol, cred ca cei de la Khales ar trebui sa-ti dea un discount de cel putin 25% la urmatoarea luneta numai pentru modul in care l-ai scris.
Am avut ocazia sa trag cu o arma pe care era montat un Khales asemanator, insa fara reticul luminos. Oricum, calitatea era exceptionala. Imi amintesc ca atat Mario Sommer cat si un alt armurier austriac spuneau ca are cel mai bun raport calitate - pret din piata. Atunci eram prea focusat pe alte marci ca sa dau atentia cuvenita celor spuse de ei, insa le voi lua cu siguranta in calcul cat de curand.
Ca le-ai pomenit, al un respect grozav si pentru Schmidt&Bender, super ¨scule¨ si alea.
Alin3006
Veteran
 
Mesaje: 6458
Membru din: 26 Sep 2007, 12:35
Locaţie: bucuresti

Re: Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Mesajde Clujeanul pe 23 Noi 2012, 13:20

Ati folosit "multi-zero"-ul?
Clujeanul
Veteran
 
Mesaje: 807
Membru din: 19 Iul 2009, 07:22
Locaţie: Cluj-Napoca

Re: Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Mesajde DART pe 23 Noi 2012, 14:09

Buna intrebare.......
Si eu am dorit initial sa mi-l cumpar pe acela....dar am inteles(nu-ti spun sursa :lol: ) ca producatorul va renunta la acest model in viitor......nu stiu insa motivele si daca acest lucru este chiar adevarat.Pe de alta parte facilitatile multiple ale unui produs.....pot dauna fiabilitati(mai multe piese......mai multe hibe)...dar in continuare totul ramane o optiune personala.
Avatar utilizator
DART
Veteran
 
Mesaje: 1566
Membru din: 15 Iul 2008, 13:38
Locaţie: Timisoara

Re: Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Mesajde bogdanBT pe 23 Noi 2012, 14:49

Kahles Helia C 1,5-6x42 montata cu Leupold pe un 7 RemMag BSA Monarch. Foarte satisfacut, isi face treaba excelent atat la goana cat si la panda. Nu sint mare specialist, nici n-am vazut foarte multe lunete (totusi am vazut cateva) dar imi permit sa spun ca este o piesa de valoare. Are vreo cativa ani de cand am reglat-o si inainte de fiecare vanatoare o verific cu cartus cu laser (laser bore sight); nu a necesitat alte reglaje.
bogdanBT
Membru important
 
Mesaje: 131
Membru din: 09 Apr 2010, 23:04

Re: Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Mesajde DART pe 23 Noi 2012, 15:09

@ bogdanBT

sa o folosesti cu bucurie in continuare.Sunt sigur ca verificarea reglajului o faci mai mult pt.a verifica stabilitatea monturilor(7Rem Mg nu este chiar un plici :lol: )pt. ca eu aproape iti garantez ca luneta nu se va deregla.
Avatar utilizator
DART
Veteran
 
Mesaje: 1566
Membru din: 15 Iul 2008, 13:38
Locaţie: Timisoara

Re: Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Mesajde Tranan pe 24 Noi 2012, 01:08

Ce imi place mie la Kahles este faptul ca, spre deosebire de Zeiss, nu si-au pus numele pe produse de proasta calitate. Lunetele Kahles au aceeasi calitate optica indiferent de model. Ce le deosebeste este plaja de magnificatie, grosimea tubului, tipului reticulului (iluminat, neiluminat sau iluminat de noapte cat si de zi/noapte) si odata cu tratamentul de AMV pe care il au la lentile si-au imbunatatit enorm transmisia de lumina incat la ultimul test facut la noi la lunetele de panda Kahles CSX si CBX au castigat testul in ce priveste transmisia de lumina.

Daca CSX-urile sunt interesante, si mai interesanta e Kahles K624i 6-24x56, o luneta tactica care a facut KO atat Zeiss Diavari Victory 6-24x56 cat si Schmidt & Bender PMII la capitolul luminozitate si dupa parerea mea, singurele lunete care sunt mai tari fiind Hensoldt 6-24x72 si in mod deosbit March FX 5-40x56. March e insa o luneta venita de pe o alta planeta asa ca nu se poate practic compara cu celelalte muritoare de rand.

Kahles Helia-5 1-5x24 e ultima bijuterie scoasa de Kahles, o luneta su un camp vizual chiar mai mare decat Swarovski Z6i. O adevarat bijuterie la goana.
In curand, Kahles va veni deasemenea cu un nou model de 2.5-12x56 si eu unul astept cu nerabdare sa vad cum se va prezenta.

Kahles e deasemenea una dintre putinele marci care ofera o luneta de calitate cu reticul iluminat si tub de 1": KXi 3.5-10x50, o luneta super pt. cei care au monturi de 1" si nu au chef sa le schimbe.
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Avatar utilizator
Tranan
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 01 Feb 2009, 21:13
Locaţie: SUEDIA

Re: Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Mesajde DART pe 28 Dec 2012, 18:44

Am revenit cum am promis intr-o postare anterioara cu cateva referiri si despre luneta de goana de la Kahles,model Helia CSX 1,1-4x24 , chiar daca ea nu se va mai regasi in viitor in productia Kahles(a venit recent un nou membru in fam.Kahles ,Kahles Helia 5 ,1-5x24i )eu am cumparat-o in graba pt. ca s-au facut cateva reduceri consistente la ele iar noua luneta de goana chiar cu noua magnificatie(1-5x24) in opinia mea nu a adus imbunatatirile cat sa merite diferenta de pret,deci cine o gaseste undeva la pret redus ....face o afacere f.buna daca il intereseaza o luneta de goana , iluminata zi/noapte ,de o claritate impresionanta cu un camp vizual in top 5(3).....care se poate ”folosi” cu ambii ochi ca un veritabil ”red dot”.

Imagine

Imagine

Marimea punctului si a ”deschiderii” reticulului P-dot exprimata in cm/in , la distanta de 100 m.Primele 2 coloane se refera la luneta de mai sus , magnificatiile 1-4.Important pt. cei care in viitor vor alege Kahles CSX,reticolul este in al II-lea plan focal nu creste odata cu magnificatia de aceea cunoasterea marimii punctului si a deschiderii reticolului este de ajutor in aprecierea marimii vanatului si chiar a distantei.

Imagine
Avatar utilizator
DART
Veteran
 
Mesaje: 1566
Membru din: 15 Iul 2008, 13:38
Locaţie: Timisoara

Re: Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Mesajde predator pe 15 Feb 2013, 20:12

Nu am observat sa fie si lunete Kahles cu reticul first focal plane, deci modelele cu reticul balistic pot fi folosite doar la magnificatia maxima sau cea recomandata de producator. In rest Kahles este o firma care face produse de calitate super.
RESIGNATION IS OUR BIGGEST ENEMY
predator
Nou membru
 
Mesaje: 43
Membru din: 09 Dec 2007, 10:16
Locaţie: Arealul Carpato&Danubian&Pontic

Re: Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Mesajde Tranan pe 16 Feb 2013, 20:13

Recent am primit lunetele Kahles K16i 1-6x24 si m-au terminat. Dupa parerea mea, odata cu aparitia lor Swarovskiul e detronat de pe pozitia de rege la magnificatia de 1-6x24.
Kahles ofera o o optica impunatoarea ceea ce se poate spune si despre Swarovski, dar spre deosebire de Swarovski are niste reticuli mult mai mai avansati si o iluminare mai placuta intrucat bate catre rosu si nu atat de mult catre portocaliu ca la Swarovski. Campul vizual e cu 0.3m mai larg decat la Swarovski si pretul aterieaza sub cel de la Swarovski.

Un Rolls Royce din toate punctele de vedere!!!
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Avatar utilizator
Tranan
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 01 Feb 2009, 21:13
Locaţie: SUEDIA

Re: Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Mesajde DART pe 17 Feb 2013, 11:01

Trimite-mi te rog un e-mail sau un PM cu pretul acestei lunete si un link cu reticulele din "dotare".
Multumesc!
Avatar utilizator
DART
Veteran
 
Mesaje: 1566
Membru din: 15 Iul 2008, 13:38
Locaţie: Timisoara

Re: Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Mesajde nghita pe 17 Feb 2013, 11:54

[quote="DART"]Trimite-mi te rog un e-mail sau un PM cu pretul acestei lunete si un link cu reticulele din "dotare".
Multumesc![/quote]


Acelas lucru doresc si eu.
Multumesc!
nghita
Nou membru
 
Mesaje: 38
Membru din: 19 Iun 2008, 09:22
Locaţie: PRAHOVA

Re: Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Mesajde Alin3006 pe 17 Feb 2013, 12:58

Tranan, pune pretul direct in topic, cred ca sunt multi interesati cat costa luneta respectiva.
Alin3006
Veteran
 
Mesaje: 6458
Membru din: 26 Sep 2007, 12:35
Locaţie: bucuresti

Re: Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Mesajde Tranan pe 17 Feb 2013, 18:32

OK, daca tu zici ca OK Aline, il bag aici:

Kahles K16i 1-6x24 (indiferent de reticul) €1890 sau €1520 fara TVA pt. cine vrea sa o ia pe firma.

Reticulii SM-1, SM-2 och G4-B sunt in Mil pe cand Si-1 e in MOA.
Garantie: 25 de ani
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Avatar utilizator
Tranan
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 01 Feb 2009, 21:13
Locaţie: SUEDIA

Re: Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Mesajde Tranan pe 17 Feb 2013, 20:36

Am uitat sa postez reticulii dar ii puteti vedea pe linkurile de la mine de la firma:

http://natur.astrosweden.se/kahles-k16i ... oa/20575-0 reticul MOA
http://natur.astrosweden.se/kahles-heli ... il/20566-0 reticulii Mil. Daca apasati pe sageata de deasupra rubricii "Köp" vor aparea si alternativele celelalte de reticuli.

Kahles va scoate in decursul anului si o varianta de Kahles Helia 5 2.4-12x56 iluminata. Luneta e zdrobitor de impunatoare si odata venita pe piata va detrona direct atat Swarovski Z6i cat si Zeiss HT. Pt. cei care vor fi la IWA, veti avea posibilitatea sa o vedeti. Luneta are o optica de vis, un reticul foarte eficient atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte si o transmisie foarte buna de lumina (caracteristica deja lunetelor Kahles).

Odata cu aparitia seriei de CSX, urmata acum de Helia 5 si variantele din noua generatie de K (K624i si K16i), Kahles si-a redobandit reputatia detinuta cu multi ani in urma, cand, de exemplu, legendara luneta de otel, Helia 8x56, era considerata cea mai buna luneta de panda din lume (si adevarul este ca in continuare e aproape de neegalat).
Avantajul cu Kahles fata de Zeiss, Schmidt & Bender si Swarovski este deasemenea ca optica lor e fara compromisuri, la preturi mai mici, garantii de 25 de ani si o transmisie de lumina si campuri vizuale mai bune decat cele ale concurentilor.
Un lucru interesant in ce priveste Kahles, este ca indiferent de modelul ales, optica e aceeasi. Zeiss foloseste optica diferita la modelele lor si cu cat iei un exemplar mai scump cu atat mai buna e optica. Duralyturile sunt vai si amar dupa care, calitatea devine din ce in ce mai buna trecand prin seria de Classic (cu o optica foarte slaba la marginea lentilei), la Varipoint (cu o transmisie de lumina sub orice critica), la Diavari (cu o optica mai buna, o transmisie mai buna de lumina) pana la HT (care e aproape desavarsita su exceptia claritatii de la marginea lentilei care, dupa parerea mea, lasa in continuare putin de dorit). Situatia e aceeasi cu Docter (unde diferenta dintre Classic si Unipoint e destul de mare), Swarovski (unde sunt diferente mari intre Z3, Z5 si variantele de Z4 si Z6)si S&B (unde varianta de Klassik, care e mai ieftina, e in realitate mai buna optic decat scumpa varianta de Zenith).
La Kahles, indiferent daca iei CSX, CBX, C, KX, KXi, Helia 5, Helia K, optica e la fel de buna. Ce le deosebeste e campul vizual, plaja de magnificatie, daca sunt iluminate sau nu, diametrul tubului, tipul de reticuli, reticul in primul plan focal sau in al doilea plan focal cat si daca sunt iluminate de zi si noapte sau nu. Calitatea opticii e insa super, indiferent de modelul ales. Prin asta, nimanui nu trebuie sa ii fie frica sa cumpere un Kahles.
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Avatar utilizator
Tranan
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 01 Feb 2009, 21:13
Locaţie: SUEDIA

Re: Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Mesajde DART pe 18 Feb 2013, 12:43

Excelenta luneta,se pare ca pe site-ul oficial nu apare.....inca,poate dupa targuri.
Acum....ma gandesc totusi fara sa-mi para rau.... ca daca in toamna o aveai pe aceasta nu luam CSX-ul 1,1-4x24.
Dar cum diferenta de pret nu este neglijabila.....cred ca am facut o afacere :lol: .
Chiar si asa daca se ”domoleste” un pic pretul cred ca o voi lua pt. ca ea,singura ,poate inzestra IDEAL o carabina cu un calibru Universal(270 Win,7x64,30-06,308win....sau chiar si un .243Win).....tare ma tem ca pt. o astfel de utilitate a fost gandita........Sa vedem ....in afara de vanatoarea la panda( amurg-noapte) este perfecta pt. tot ce se vaneaza la noi........si un plus fenomenal este marimea de peste 40 m a campului vizual!O nebunie de luneta!Am reusit iar sa ma inervez.....singur! :(
Avatar utilizator
DART
Veteran
 
Mesaje: 1566
Membru din: 15 Iul 2008, 13:38
Locaţie: Timisoara

Re: Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Mesajde Tranan pe 18 Feb 2013, 19:25

:lol: Si tu te-ai imbolnavit de virusul opticii de calitate.
Odata infectat de virusul asta viata ti se transforma intr-un cosmar intrucat vei fi in permanenta nemultumit. :D
Urata boala!
Pe langa ca te enervezi, iti faci si din ce in ce mai mari gauri in portmoneu.
Cand insa iesi cu "frumoasa" in teren, atunci o sa vezi ce bine o sa te simti. Mai bine decat daca mananci medicamente antidepresive, sau daca mergi la "shrink". Cand iesi in teren, va fi o situatie inversa, tu te vei simti plin de sanatate si colegii de grupa se vor inbolnavi de moarte. :lol:
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Avatar utilizator
Tranan
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 01 Feb 2009, 21:13
Locaţie: SUEDIA

Re: Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Mesajde DART pe 11 Apr 2013, 15:09

Tranan?esti cam ocupat de ceva vreme(cu folos sper :D ),cand revii printre noi
te rog spune-mi daca ai vre-o oferta la Kahles Helia 5 1-6x24 .
Multumesc.
Avatar utilizator
DART
Veteran
 
Mesaje: 1566
Membru din: 15 Iul 2008, 13:38
Locaţie: Timisoara

Re: Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Mesajde Tranan pe 11 Apr 2013, 19:14

Ocupat e un "understatement". :lol: Am incaruntit de incep sa arat ca Radu Bichis desi eu as putea sa ii fiu nepot. :lol: Iti dai seama...

Ai MP de la mine.
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Avatar utilizator
Tranan
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 01 Feb 2009, 21:13
Locaţie: SUEDIA

Re: Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Mesajde UlissePro pe 11 Apr 2013, 19:28

Va salut.
Depre binoclurile Kahles Model 8x42 & 10x42 daca le-ati incercat, ce impresii au lasat?
Numai bine.
R93 .243W & .300WM
F3 20/76
Avatar utilizator
UlissePro
Veteran
 
Mesaje: 916
Membru din: 27 Aug 2010, 15:14
Locaţie: Constanta

Re: Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Mesajde Tranan pe 11 Apr 2013, 21:18

Sunt super! Precum lunetele au o optica impecabila si sunt mult mai ieftine decat concurente. Le recomand cu foarte mare caldura!
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Avatar utilizator
Tranan
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 01 Feb 2009, 21:13
Locaţie: SUEDIA

Re: Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Mesajde DART pe 11 Apr 2013, 21:35

Asa tin minte ca Alin a fost deacord sa pui si preturi in acest topic.
Pui te rog si preturile pt.binoclurile Kahles?Mai sunt si alti
interesati sau scrie-mi un e-mail cu preturile.....cum doresti.
Multumesc.
Avatar utilizator
DART
Veteran
 
Mesaje: 1566
Membru din: 15 Iul 2008, 13:38
Locaţie: Timisoara

Re: Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Mesajde UlissePro pe 11 Apr 2013, 21:55

Tranan scrie:Sunt super! Precum lunetele au o optica impecabila si sunt mult mai ieftine decat concurente. Le recomand cu foarte mare caldura!

Atunci tinem legatura! :D
R93 .243W & .300WM
F3 20/76
Avatar utilizator
UlissePro
Veteran
 
Mesaje: 916
Membru din: 27 Aug 2010, 15:14
Locaţie: Constanta

Re: Kahles-optica.... aproape fara compromisuri

Mesajde Tranan pe 11 Apr 2013, 22:34

DART scrie:Asa tin minte ca Alin a fost deacord sa pui si preturi in acest topic.
Pui te rog si preturile pt.binoclurile Kahles?Mai sunt si alti
interesati sau scrie-mi un e-mail cu preturile.....cum doresti.
Multumesc.


Odata a fost OK dar nu cred ca e bine sa transformam un topic de optica intr-unul de vanzari ca dupa aceea devine neserios. Tu stii insa adresa mea de mail asa ca putem discuta acolo. :)
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Avatar utilizator
Tranan
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 01 Feb 2009, 21:13
Locaţie: SUEDIA

Următorul

Înapoi la Optica de vanatoare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 32 vizitatori

Publicitate