Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 18 Apr 2024, 17:51

Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Sectiune dedicata dipozitivelor de ochire - lunete de panda, lunete de goana , red dot, docter, aimpoint, dar si binocul de vanatoare, toate dispozitivele optice care ajuta vanatorul sa apropie si sa observe mai bine trofeul mult visat, sau sa plaseze un foc sigur si etic.

Moderator: liviur

Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Mesajde DART pe 25 Aug 2013, 18:24

Doresc sa-i intreb pe cunoscatori,pe care dintre aceste 2 sisteme de ochire le-ar alege si de ce, iar pe posesorii acestor sisteme de ochire de ce le-au ales tocmai pe acestea ?
Care sunt diferentele dintre ele in afara de pret ?
Aproape ca sunt hotarat sa cumpar un astfel de ”open sights” si mi ar fi de folos orice parere avizata.
Se preteaza un astfel de sistem de ochire pt. vanatori care au dioptrii in jur de 2+ ?
Ultima oară modificat de DART pe 25 Aug 2013, 18:28, modificat 1 dată în total.
Avatar utilizator
DART
Veteran
 
Mesaje: 1566
Membru din: 15 Iul 2008, 13:38
Locaţie: Timisoara

Re: Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Mesajde violiv pe 25 Aug 2013, 18:27

Definitiv Docter. E mai bun la tot, de la constructie la reglaj, calitatea imaginii si ajustarea punctului functie de lumina.
Daca tragi cu ochelari nu-i nicio problema. Daca tragi fara ochelari, ca mine, punctul nu are suficienta definitie si apare mai in ceata. Cu cat il pui mai departe de ochi cu atat mai bine. Pe Blaser il poti pune pe slotul din fata si e OK, e mai departe decat pe partea din fata a culatei la arme normale.
violiv
Veteran
 
Mesaje: 8519
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Re: Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Mesajde DART pe 25 Aug 2013, 18:35

Ma bucur ca ai raspun Vio,si daca tot esti aici spune-mi, aceasta marime a punctului luminos(3,5 MOA) este OK? sau sa iau unul mai mic sau...... mai mare ?
De la ce firma sa iau montura ?Ce stii de acest MAKnetic for Blaser R8 for Docter Sight( http://www.optics-trade.eu/shop/en/moun ... er-r8.html ) ?
Sau poate imi sugerezi Tu ceva ?Tu ce dioptrii ai ?
Avatar utilizator
DART
Veteran
 
Mesaje: 1566
Membru din: 15 Iul 2008, 13:38
Locaţie: Timisoara

Re: Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Mesajde alex1500ro pe 25 Aug 2013, 21:07

Eu as incerca in locul tau un Aimpoint Micro H-1 (2 MOA) cu Montaj Henneberger pentru Blaser. Am fost in aceiasi dilema si tot citind diferite opinii am ramas la Aimpoint, dupa ce le-am probat pe amandoua.

Docter gasesti in DE ( E-Gun, jagdundfreizeit.de, etc) cu tot cu montaj la 500 de euro, eventual daca negociezi poti primi transportul gratuit pana in tara. Din pacate sistemul de prindere este destul de scump
alex1500ro
Membru activ
 
Mesaje: 97
Membru din: 14 Noi 2010, 11:36
Locaţie: Germania

Re: Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Mesajde DART pe 25 Aug 2013, 21:55

Da!M-am gandit si eu la un Aimpoint Micro dar m-a dat
un pic inapoi pretul(sunt jucarii destul de scumpe :D ) ,
am cerut o oferta de la colegul nostru Tranan.....poate
se leaga ceva?
Ce camp vizual real are la 50 m ?
Care este distanta maxima la care te poti "intinde" cu ea ?
Avatar utilizator
DART
Veteran
 
Mesaje: 1566
Membru din: 15 Iul 2008, 13:38
Locaţie: Timisoara

Re: Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Mesajde alex1500ro pe 26 Aug 2013, 06:56

Eu l-am reglat la 100 de metri, insa nu am tras cu el decat in poligon. In conditiile in care se trage cu ambii ochi deschisi, campul vizual este mare. Daca nu ma insel eu l-am luat sub 600 de euro cu tot cu montaj, daca te intereseaza iti pot da si tie adresa magazinului din DE.
alex1500ro
Membru activ
 
Mesaje: 97
Membru din: 14 Noi 2010, 11:36
Locaţie: Germania

Re: Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Mesajde tehărău pe 26 Aug 2013, 07:03

Subiectul m-a preocupat anul trecut. Am citit despre ele tot ce se putea citi (vedea). Cea mai buna comparaţie o are tot @violiv pe undeva pe aici (nu o caut că iar depind de tel). Pentru că ... le-am luat pe amândouă pentru comparaţie. @violiv are dreptate din nou! De fapt, pentru mine e ultima dată când mai testez ceva dacă deja a facut-o el).
Zeiss-ul nu mi-a plăcut pentru că e 1,25x şi mă deranja când ţineam ambii ochi deschişi. Avea marele avantaj de a putea schimba bateria fără a demonta dispozitivul. La Docter, dacă nu eşti atent şi nu stângi suruburile exact cât au fost înainte de operaţiune, rişti o oarecare deviere de reglaj pe ţintă. Apropos: cât v-a ţinut o baterie pe Docter lll? Tine un sezon? De când te avertizează că ai bateria descărcată, câte ore o mai poţi folosi (termini ziua de vânătoare?).
Docter-ul 7 tocmai l-am trimis înapoi. Vad încă bine şi cu 3,5 chiar puteam să mă întind fără frica (de primul 3,5 m-a deposedat un prieten care după ce si-a luat Blaser, când s-a uitat prin Doc a zis că-mi iau eu altul...). Pentru cine vede mai rău, 7-le e bun tare (cred), că e bulină aia dublă.
Montura - am preferat Henneberger. De fapt a fost sugestia lui @tonif, că sa respectăm adevărul istoric.
Aia magnetică (avea Zeiss-ul), nu o agreez din cauză de device-uri care ar putea avea de suferit şi pe care suntem obligati să le purtăm după noi (tel, card). Doc cu prindere magnetică avea (parcă) @newuser. De fapt eu la el am vazut prima dată dracovenia...
Aşa că, achiziţie în cunoştinţă de cauză, @DART!
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Mesajde violiv pe 26 Aug 2013, 08:08

@Dart
Campul vizual este o notiune foarte relativa la aceste feluri de dispozitive, fie ele Aimpoint sau Docter. Ele nu au practic lentile care sa adune-modifice imaginea vazuta, ceea ce vezi este ca si cand te-ai uita printr-o sticla plana. Aproape plana, pentru ca la toate exista o infima curbura undeva, facuta sa adune razele de lumina rosie catre un punct central. Functie de cat de destept este fabricantul, curbura asta este mai vizibila sau mai invizibila. La Docter si la Aimpoint practic nu se vede nicio diferenta daca te uiti prin aparat sau pe langa el.
O a doua caracteristica este faptul ca distanta lor pupilara practic nu exista - la orice distanta le-ai monta fata de ochi tot vezi clar prin ele.
Diferenta semnificativa este faptul ca unele sunt ascunse intr-un tub iar celelalte intr-o rama de 1 mm grosime. Neavand lentile care sa "concentreze" imaginea campul lor de vedere este exact acelasi cu cel pe care-l obtii uitandu-te printr-un tub de diametrul si lungimea aparatului. Iei frumusel un carton pe care-l tai la lungimea potrivita, il rasucesti ca sa obtii un tub de diametrul dorit si infasori pe el o soseta ca sa-i dai ceva grosime. Apoi il pui in dreptul ochiului la diferite distante. O sa observi ca ceea ce vezi difera in functie de distanta fata de ochi - daca e mai aproape de ochi vezi interiorul tubului, vezi o margine aparenta foarte groasa, vezi un camp larg prin el dar aproape nimic pe langa. Cu cat il departezi de ochi cu atat vezi mai putin in interior, inelul din jurul imaginii devine mai redus ca grosime dar si campul vizual scade progresiv. La o anume distanta fata de ochi se obtine un echilibru - conturul e cel mai fin, poti privi si pe langa el si ce vezi prin interior e numai imagine nu si "maruntaiele" tubului. Ei bine, la Aimpoint Micro, daca-l pui la distanta la care sa nu-i mai vezi maruntaiele ci numai conturul, care apropo este foarte gros oricat ai vrea sa-l ignori, campul vizual este infim, cam la jumate fata de orice luneta moderna de goana, undeva la 45-50 ft la 100 yarzi. Singurele avantaje ale Aimpoint ar fi rezistenta mecanica (e mai greu sa reusesti sa-l spargi ceea ce la Docter se poate intampla usor) si faptul ca prezinta o ajustare la ocular ce corecteaza dioptriile ceea ce face ca definitia imaginii tintei si a punctului sa fie foarte bune. Insa, pe masura ce actionezi aici, e ca si cand ai folosi ochelari doar la un ochi .... imaginea prin dispozitiv incepe sa difere mult de cea pe langa dispozitiv. Teoretic, compensarea maxima pe care o poate face un ochi este sub 2,5 dioptrii, practic e si mai putin. Geaba ofera el posibilitatea sa tragi cu ambii ochi deschisi ca al tau creier va suprima imaginea pe care n-o considera importanta, adica cea vazuta de ochiul ce nu priveste prin aparat - in concluzie ramai cu o imagine exact ca prin gaura cheii.
Intra in orice magazin Arrow, cere un red-dot Bushnell de care or avea si uita-te prin el - cat o fi de deplorabila imaginea sa stii ca la fel e si prin Aimpoint, poate doar un pic mai putin colorata.

Docter are o rama care practic nu se vede. Ia o sarma de 1-1,5 mm diametru si fa un cerculet-patratel-romb din ea, cu latura de vreo 3 cm apoi plimba-l in fata ochiului .... de la spranceana si pana unde te tine mana ai sa vezi acelasi lucru: imaginea tintei pentru ca cercul e practic invizibil. Pentru ca imaginea prin Docter este modificata fata de cea reala in proportie de 1-2%, adica imperceptibil, notiunea de camp vizual nu se mai aplica aparatului ci doar ochiului - cat poate cuprinde ochiul tau ca vedere centrala si periferica atat o sa vezi si privind prin el.
Eu am in jur de +1 pentru distanta si e la limita sa folosesc sau nu ochelari. Adica nu vad sina unei lise dar catarea o vad OK si inca pot trage fara ochelari. La 2+ ar trebui sa folosesti ochelari si atunci chiar nu mai ai niciun impediment la ochirea prin Docter.

In privinta achizitiei rapide a tintei, cu atat mai mult cu cat se intampla mai la inghesuiala si din epolare mai scurta, iar nu sufera comparatie. Ambele sunt teoretic avantajoase pentru ca neavand lentile, adica neavand o axa optica, poti pune ochiul cam unde vrei - atata vreme cat mai vezi punctul glontul va ajunge unde trebe. Insa la cele inchise in tub, mai ales daca-l pui la distanta fata de ochi, marja asta e mult mai micuta - tot ajungi sa cauti imaginea, punctul apoi tinta, cu atat mai mult cu cat este asezat destul de sus fata de teava, similar unei lunete iar patul nu-ti pune ochiul exact unde trebe. La Docter linia de ochire e mult mai joasa si ochiul e acolo chiar daca nu vrei. La Blaser nici macar prezenta catarii nu-ti deranjeaza imaginea.
7 MOA e mare, prea mare, nu-i facut pentru vanatoare ci pentru pistol. 3,5 e mult mai potrivit.
Cat te poti intinde? Cat iti da mana. Probabil ca o vulpe in fuga o sa ti se para imposibil la 100 m. Probabil ca si pentru un porc in fuga 100 m o sa ti se para multi dar sunt multi indiferent ce-ai folosi. In rest e posibil orice .... atata vreme cat mai vezi tinta o poti atinge.
Un alt aspect: revenirea pe foc. In momentul focului, arma paraseste linia de ochire din cauza reculului, cu atat mai mult cu cat folosesti un calibru mai serios. La orice "tub", fie el Aimpoint sau luneta, poti sa pierzi tinta din vedere pe cand la Docter nu, e ca si cand ai trage pe sina de la o lisa - vezi exact ce se petrece cu focul tau, cu animalul, daca trebe sa tragi din nou. Cum ai Blaser si trebe sa rearmezi macar nu mai pierzi timpul cu reachizitia imaginii.

Nu Mack, nici click nici magnetic la montura, e aiurea. Definitiv Hennenberger.
violiv
Veteran
 
Mesaje: 8519
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Re: Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Mesajde lorki pe 26 Aug 2013, 09:12

Am un docter.

E inutil.Afara de reclamele platite de firmele producatoare ale acestor dispozitive,nu am prea vazut sa fie folosit de vanatorii de porci.

Neavand marire,peste 30m,e greu sa cam nimeresti ceva.

In filmele de pe youtube,cu aimpoint trag la porci aproape domestici la distante de cativa metri.

Dupa cate am vazut,pentru goana locul intai e ocupat de swarovski 1,7-10 x42 ,cu mult mai usoara decat laica magnus 1,5- ......
lorki
Membru activ
 
Mesaje: 116
Membru din: 12 Dec 2010, 13:55

Re: Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Mesajde DART pe 26 Aug 2013, 10:52

Multumesc frumos domnilor,

Chiar sunt”ingandurat”pt. ca nu stiu utilitatea unui astfel de sisitem de ochire la vanatoare in afara vanatoarei la goana (atunci cand mergi pe goana mai degraba), cand achizitia tintei se face din scurt si f.rapid.Cred ca daca aveam o experienta mai mare la trasul pe sistemele optice mecanice(nu am din pacate de la inceput am tras prin luneta :( ) un astfel de ”open sigh” ma avantajea f. mult. Sunt in mare dilema si ma tem ca am sa revin tot la luneta de goana pana la urma pt. ca nu am cum sa fac ”proba”produselor care ar intra in calcul din pacate .......... si sa ma pot edifica!
Avatar utilizator
DART
Veteran
 
Mesaje: 1566
Membru din: 15 Iul 2008, 13:38
Locaţie: Timisoara

Re: Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Mesajde violiv pe 26 Aug 2013, 12:15

lorki scrie:Am un docter.

E inutil.

Neavand marire,peste 30m,e greu sa cam nimeresti ceva.

...



Atunci fa-l cadou.

Daca tu crezi ca marirea te ajuta sa tragi mai bine si mai precis in goana te cam inseli. La fel de bun tragator esti si pe catare si prin Docter si prin luneta. Daca nu poti sparge un pet de 1,5-2 l la 75-100 m din mana pe catare n-o sa poti nici pe luneta si nici daca ai folosi un laser-pointer.

@Dart, tocmai pentru ca n-ai experienta pe mecanice Docter te avantajeaza - este atat de instinctiv incat practic nici nu stii c-ai ochit, mai ceva ca la lisa.
Eu pariez pe munitia pe un sezon ca vor fi de cel putin 4 ori mai multe piese in care n-ai putut sa tragi sau nu le-ai nimerit pe luneta pentru ca erau prea aproape si prea din scurt decat alea in care n-ai putut sa tragi sau nu le-ai nimerit pe Docter pentru ca erau prea departe.
violiv
Veteran
 
Mesaje: 8519
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Re: Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Mesajde DART pe 26 Aug 2013, 12:55

alex1500ro scrie:Eu l-am reglat la 100 de metri, insa nu am tras cu el decat in poligon. In conditiile in care se trage cu ambii ochi deschisi, campul vizual este mare. Daca nu ma insel eu l-am luat sub 600 de euro cu tot cu montaj, daca te intereseaza iti pot da si tie adresa magazinului din DE.

Multumesc @alex1500ro

Te rog frumos da-mi adresa magazinului.
Avatar utilizator
DART
Veteran
 
Mesaje: 1566
Membru din: 15 Iul 2008, 13:38
Locaţie: Timisoara

Re: Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Mesajde lorki pe 26 Aug 2013, 16:06

@ violiv

"Atunci fa-l cadou.

Daca tu crezi ca marirea te ajuta sa tragi mai bine si mai precis in goana te cam inseli. La fel de bun tragator esti si pe catare si prin Docter si prin luneta. Daca nu poti sparge un pet de 1,5-2 l la 75-100 m din mana pe catare n-o sa poti nici pe luneta si nici daca ai folosi un laser-pointer."


Daca am vana de nevoie ti-as urma sfatul cu donatia dar asa cred ca ar fi mai bine sa-l vand.( placerile costa)

Atat eu cat si multi alti colegi cu care merg la goana,tinem lunetele pe 2 sau 2,5.Pentru ochiul meu e cel mai bine in acest mod.La un sondaj red dot vs luneta ,fara nici un dubiu votez luneta tocmai pentru faptul ca exista marire.

Cu luneta de care pomeneam mai sus si o lanterna buna nu mai ai nevoie de nimic altceva nici la goana nici la panda.
lorki
Membru activ
 
Mesaje: 116
Membru din: 12 Dec 2010, 13:55

Re: Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Mesajde alex1500ro pe 26 Aug 2013, 19:08

Ti-am trimit un MP ca sa nu se considere reclama.
alex1500ro
Membru activ
 
Mesaje: 97
Membru din: 14 Noi 2010, 11:36
Locaţie: Germania

Re: Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Mesajde DART pe 26 Aug 2013, 19:20

L-am citit !
Mii de multumiri !
Avatar utilizator
DART
Veteran
 
Mesaje: 1566
Membru din: 15 Iul 2008, 13:38
Locaţie: Timisoara

Re: Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Mesajde mihai_tud pe 27 Aug 2013, 08:43

lorki scrie:@ violiv

"Atunci fa-l cadou.

Daca tu crezi ca marirea te ajuta sa tragi mai bine si mai precis in goana te cam inseli. La fel de bun tragator esti si pe catare si prin Docter si prin luneta. Daca nu poti sparge un pet de 1,5-2 l la 75-100 m din mana pe catare n-o sa poti nici pe luneta si nici daca ai folosi un laser-pointer."


Daca am vana de nevoie ti-as urma sfatul cu donatia dar asa cred ca ar fi mai bine sa-l vand.( placerile costa)

Atat eu cat si multi alti colegi cu care merg la goana,tinem lunetele pe 2 sau 2,5.Pentru ochiul meu e cel mai bine in acest mod.La un sondaj red dot vs luneta ,fara nici un dubiu votez luneta tocmai pentru faptul ca exista marire.

Cu luneta de care pomeneam mai sus si o lanterna buna nu mai ai nevoie de nimic altceva nici la goana nici la panda.



@lorki
Am avut luneta de goana si acum am un red dot.Pentru goana nu exista comparație: luneta e mai grea ,câmp vizual limitat ar fi numai doua argumente.Depinde si ce îți pui pe arma ,dacă sunt chinezarii nu poți judeca corect dar la un nivel calitativ asemanator red dot-ul este superior .
Exista doua cuvinte care iti deschid multe usi: trage si impinge!
Avatar utilizator
mihai_tud
Veteran
 
Mesaje: 406
Membru din: 11 Iul 2009, 21:05

Re: Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Mesajde violiv pe 27 Aug 2013, 09:07

De judecat corect se poate numai daca ai in vedere terenul in care se vaneaza. Am fost prin zone in care un red-dot nu prea iti oferea cine stie ce siguranta .... deschideri multe, vizibilitate pana departe, linie de vanatori putini si rari, uzual se trage intre 75-100 m. E adevarat ca e suveran cand iti iese porcul printre picioare da' sunt si locuri unde lunetica e o tara mai buna.

Cat despre "lanterna buna" pomenita mai sus, ma intreb la ce-o fi folosita la goana :?: :!: Ca la panda cu ea nu-i voie....
violiv
Veteran
 
Mesaje: 8519
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Re: Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Mesajde lorki pe 27 Aug 2013, 09:18

@Mihai
E foarte bine ca te impaci cu acest dispozitiv fiindca ai rezolvat problema cu doar 500 E.

La luneta inmultesti pretul red dotului x4 .Si din acest punct de vedere esti mai castigat mult decat mine cu luneta.

Iti doresc ca toti porcii cu care te intalnesti sa isi dea pielea.

Am sesizat ca una citesc si alta e in padure,si asta din pacate pe buzunarul meu.

@Violiv

Lanterna e pentru luminat poteca cand vin cu porcul in spate noaptea.

Interzise dar se vamd fara perdea cu monturi ba chiar si dispozitive night vision.Geme internetul de anunturi.

Sau cel mai mult imi plac anunturile gen : vand carabina ,filet in capul tevii "pentru montare frana de gura".

In privinta mea dau asigurari ca nu-mi permit sa fiu in afara legii.
lorki
Membru activ
 
Mesaje: 116
Membru din: 12 Dec 2010, 13:55

Re: Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Mesajde DART pe 09 Sep 2013, 15:14

Am postat acest ”material” si aici pt.ca se pare ca are mai multa legatura......... cu acest topic :D

Sambata am iesit sa-mi reglez Aimpoint-ul Micro H1 (dot 2MOA) cumparat vineri.
Am hotarat sa raman la acest dispozitiv care imi place la nebunie atat ca aspect cat si functionalitate. Am oscilat intre acesta si Docter Sight III (dot 3,5 MOA), am si vorbit cu violiv despre el, el este fanul celui din urma (foarte argumentat), in acelasi timp ii multumesc lui @alex1500ro :D , care ”mi-a deschis ochii”. L-am cumparat in final pe acesta, nu cu montura Henneberger ci cu montura Blaser (am platit astfel in plus 100 euro) pentru ca imi convine ideea acestei monturi care pastreaza reglajul mirific (candva eram sceptic )si nu am dorit sa experimentez cu un Henneberger, care este probabil si el foarte bun. Ce mi-a convenit cel mai mult este punctul rosu foarte bine definit, aproape capabil sa tragi cu el grupuri la 50-100m. Cred ca si grupurile mele erau mai bune daca nu nimeream o zi super insorita. Pentru tragerea la 50m am reglat intensitatea punctului sa se incadreze exact in zona alba centrala a tintei de reglaj, dar din cauza insoririi, nu pot sa fiu sigur ca am facut-o perfect, de unde si plecarea grupului usor in dreapta...dupa care am tras un foc si la distanta de 100m (focul nr. opt), glontul a urcat aprox. 1,5cm si s-a deplasat in dreapta tot atat. Am hotarat sa raman deocamdata asa cu reglajul, poate intr-o zi mai putin insorita (cand se vede punctul si mai definit) am sa repet tragerea, daca grupul ramane tot in dreapta, am sa dau 1-2 click-uri in stanga. Asta ca sa raman ”super-pretios”, la vanatoarea pe distante de 50-100m pt. care am luat-o este mai mult decat f. bine.
In timpul ochirii nu i-am vazut ”maruntaiele” (asa cum am fost avertizat) iar marginile zise ”groase” nu mi s-au parut foarte groase, nu m-au deranjat la ochire, m-a incantat faptul ca am putut sa achizitionez foarte repede tintele pe care mi le-am propus. Vom vedea la vanatoarea la goana daca lucrurile se confirma... Pt. reglaj am tras din pozitia pe burta, de pe bipod Harris si saculet de nisip, ulterior am incercat cateva focuri din mana (din ”epolare”) la cateva pietre, a mers perfect.
Al doilea motiv pt. care l-am cumparat este soliditatea sa si aspectul care indica o soliditate nu doar enuntata. Am mai auzit pe forum de fragilitatea altor dispozitive din aceeasi categorie si nu am dorit sa am gandul acesta.

Imagine
Avatar utilizator
DART
Veteran
 
Mesaje: 1566
Membru din: 15 Iul 2008, 13:38
Locaţie: Timisoara

Re: Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Mesajde alex1500ro pe 09 Sep 2013, 20:07

Sa il folosesti sanatos si sa iti aduca cat mai multe realizari, abia astept sa ajung in tara sa il pun la treaba si pe al meu. Eu am montura Henneberger si sunt foarte multumit de ea.
alex1500ro
Membru activ
 
Mesaje: 97
Membru din: 14 Noi 2010, 11:36
Locaţie: Germania

Re: Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Mesajde bowmadness pe 23 Oct 2014, 18:45

Cat despre "lanterna buna" pomenita mai sus, ma intreb la ce-o fi folosita la goana :?: :!: Ca la panda cu ea nu-i voie....[/quote]
Ii trebe ca sa identifice sigur vanatu in amurg! :lol:
ALICE! Who the f... is Alice?
Avatar utilizator
bowmadness
Membru important
 
Mesaje: 275
Membru din: 10 Sep 2010, 14:59
Locaţie: Romania

Re: Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Mesajde Viseuanul pe 18 Feb 2015, 10:53

Sunt un vanator incepator, nu vreau sa dau sfaturi nimanui, dar imi permit totusi sa fac o apreciere. Folosesc inca din vara anului trecut un Docter Sight III 3,5 MOA pe o Voere LBW in 30.06, cu care am avut rezultate foarte bune. Vanez in zona de munte unde deschiderile nu sunt asa mari. Consider ca pentru zona mea e printre cele mai bune sisteme optice de ochire. Initial l-am cumparat doar pentru goana, urmand ca pentru dibuit sau panda sa-mi achizitionez o luneta. Cred ca n-o sa o mai fac. M-am descurcat cu el mai mult decat onorabil si la dibui si la panda. Ca exemple: ciuta de lopatar, seara la 170m cazuta in foc, caprior la 160m asisderea, vulpe 80-90m in fuga si exemplele pot continua. Un alt avantaj pentru zona de munte e faptul ca e usor, practic cari doar arma si nu-i putin lucru cand abordezi o panta de 45 grade. Nu pot sa nu spun si ce m-a deranjat la el. Pe ploaie si ninsoare iti vine sa dai cu el de pamant. Eu am noroc ca am pus o prindere rapida si-l dau jos si trag pe catare daca se intampla sa ploaie sau sa ninga.
Viseuanul
 
Mesaje: 1
Membru din: 02 Iul 2014, 15:02

Re: Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Mesajde bowmadness pe 06 Ian 2016, 20:56

Dart, le-am avut pe amandoua, Docter-ul e cel putin o clasa mai sus comparativ cu Zeiss-ul. Problema nu e ninsoarea sau ploaia (cum zicea antevorbitorul meu), daca tragi cu ambii ochi deschisi dreptul vede punctul si stangul vede tinta (eu am tras la pariu, la bidoane asezate la 100m cu docter-ul obturat de tot la exterior, totul e sa vezi reflexia rosie si tinta, nu trebuie sa se faca ambele cu acelasi ochi) , si dispozitivele de ochire mecanice pot fi afectate de ninsoare si chiar ploaie datorita reflexilor suplimentare datorate apei.
Problema e insa astigmatismul , mai ales seara cand "codita" punctului se transforma in al doilea punct! Au fost seri cand nu am tras pentru ca erau la fel de puternice "amandoua" de nu mai stiam care e care! Cu ochelari ar fi ok pe vreme buna, dar prea multe sticle inseriate, chiar ai probleme cu ploaia sau ninsoarea. Nu-mi place cu ochelari la vanatoare, o problema in plus de care trebuie sa tin cont.
Am vandut red doturile si am luat un z6i de goana (1-6x), il folosesc aproape exclusiv pe 1x, ambii ochi beliti si cu reglajul dioptriilor vad punctul perfect rotund. e mai greu (400 grame vs nimic), dar eficient pentru d-alde mosi ca mine, campul vizual tot infinit e! Pentru tinte stationare, la departare, 6x e arhi suficient nici la capra neagra nu tragi la peste 500m, sau da? :D
Sper ca ti-am fost de folos!
Stima
ALICE! Who the f... is Alice?
Avatar utilizator
bowmadness
Membru important
 
Mesaje: 275
Membru din: 10 Sep 2010, 14:59
Locaţie: Romania

Re: Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Mesajde adrian_ppp pe 07 Ian 2016, 16:27

DART scrie:Da!M-am gandit si eu la un Aimpoint Micro dar m-a dat
un pic inapoi pretul(sunt jucarii destul de scumpe :D ) ,
am cerut o oferta de la colegul nostru Tranan.....poate
se leaga ceva?
Ce camp vizual real are la 50 m ?
Care este distanta maxima la care te poti "intinde" cu ea ?



da o sarma, tu ai sina weaver si poti pune un Aimpoint cu montura pe waver, micro h2, sau un hunter 30 sau 34 ..
Avatar utilizator
adrian_ppp
Veteran
 
Mesaje: 2271
Membru din: 04 Oct 2006, 11:47
Locaţie: Bucuresti

Re: Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Mesajde adrian_ppp pe 07 Ian 2016, 16:49

Vio cum am mai scris, am avut si Eotech si Docter II si III si z6i 2.5-15
Personal consider ca la goana in zone normale, nu unde se trage la distante mari adica peste 100 -150 cum am mai vazut prin unele parti red dotul este imbatabil.
Acum am pe pusca un Aimpoint Micro H2 ( model lansat la IWA 2015) model care din intamplare a fost achizitionat si de FBI ( http://www.thefirearmblog.com/blog/2015 ... -aimpoint/), intr-adevar are efect de tub, doar daca te uiti doar cu un ochi, mai mult daca l testezi itr un magazin cand subconstientul tau stie ca daca are efect de tub, nu e bun, nu te vei pute concentra pe adevarata imagine.
Spun asta pentru ca in teren cand epolezi sa plasezi un foc si te concentrezi pe tinta nu se mai vede absolut nimic, eu sunt foarte incantat de el. + ca la H2 s au corectat multe probleme legate de ceea ce vad pers cu dioptrii sau astigmantism, definitie punct etc
Inca un avantaj ca daca ploua sau ninge, si intra zapada in docter sau zeiss si suflii ia iasa,..... stie toata lumea ce se intampla.
Nu spun ca docter sau zeiss sunt slabe, spun ca personal consider modelul Aimpoint micro H2 peste Docter.

Iar ptr colegul care spunea cu punctul la 30 m ... te ai cam pripit, am cativa porci impuscati la 100m cu Docter, asptept Aimpoint ul sa vad cum e la 100 m ptr ca are 2 MOA vs 3.5 MOa Docter.

Va salut pe toti, un An mai bun si vanat in cuitul catarii
Avatar utilizator
adrian_ppp
Veteran
 
Mesaje: 2271
Membru din: 04 Oct 2006, 11:47
Locaţie: Bucuresti

Re: Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Mesajde bowmadness pe 07 Ian 2016, 17:30

lorki scrie:Am un docter.

E inutil.Afara de reclamele platite de firmele producatoare ale acestor dispozitive,nu am prea vazut sa fie folosit de vanatorii de porci.

Neavand marire,peste 30m,e greu sa cam nimeresti ceva.



O DOAMNE!!!
ALICE! Who the f... is Alice?
Avatar utilizator
bowmadness
Membru important
 
Mesaje: 275
Membru din: 10 Sep 2010, 14:59
Locaţie: Romania

Re: Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Mesajde bowmadness pe 07 Ian 2016, 17:36

lorki scrie:Cu luneta de care pomeneam mai sus si o lanterna buna nu mai ai nevoie de nimic altceva nici la goana nici la panda.


Lanterna aia buna in ce goane o folosesti?, poate imi iau si eu una, pentru ca panda cu lanterna= dosar penal!
ALICE! Who the f... is Alice?
Avatar utilizator
bowmadness
Membru important
 
Mesaje: 275
Membru din: 10 Sep 2010, 14:59
Locaţie: Romania

Re: Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Mesajde bowmadness pe 07 Ian 2016, 17:41

lorki scrie:
Sau cel mai mult imi plac anunturile gen : vand carabina ,filet in capul tevii "pentru montare frana de gura".



Asa si? Am vazut Browning cu teava filetata in magazin , gata pentru muzzle brake, care e problema ca vrei sa reduci reculul? Ai habar ca un amortizor de zgomot nu functioneaza pentru o viteza a glontului ce depaseste 1 Mach? si nu cred ca intri cu .22 LR in fond, sau cel putin nu cu lanterna filetata pe varful tevii!
ALICE! Who the f... is Alice?
Avatar utilizator
bowmadness
Membru important
 
Mesaje: 275
Membru din: 10 Sep 2010, 14:59
Locaţie: Romania

Re: Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Mesajde violiv pe 07 Ian 2016, 22:04

adrian_ppp scrie: Nu spun ca docter sau zeiss sunt slabe, spun ca personal consider modelul Aimpoint micro H2 peste Docter.

Iar ptr colegul care spunea cu punctul la 30 m ... te ai cam pripit, am cativa porci impuscati la 100m cu Docter, asptept Aimpoint ul sa vad cum e la 100 m ptr ca are 2 MOA vs 3.5 MOa Docter.

Va salut pe toti, un An mai bun si vanat in cuitul catarii


Asa am spus si eu: optica este foarte-foarte mult o preferinta personala. Eu stiu foarte clar ca am o problema cu trasul iute; problema naste odata cu activitatea mea ca tragator, tir-ist de poligon de frageda pruncie. Tot ce am invatat atunci mi-a prins bine la precizie si mi-a pus piedici la tras iute. Singurul dispozitiv care s-a asezat singur pe traseul de la ochiul meu la tinta a fost punctul rosu al unui aparat deschis. Orice fel de tub am avut in fata a insemnat si doua secunde pentru cautat ori reticulul ori tinta de dincolo de el. Exceptional am reusit lovituri grele si atunci pentru ca parca a tras altcineva nu eu. Am oscilat cinci sezoane intre diverse dispozitive, uneori chiar in acelasi sezon alternand 2-3, am trecut si prin problemele cu necesarul de ochelari si pana la urma Docter a ramas.
Nu am cativa ci doar unul, impuscat la peste 150 m cu Docter ... e drept ca i-au trebuit doua boabe ca sa ramana in foc dar m-am convins ca se poate si mult dincolo de cei 40-50 m la care este recomandat.

Oricum ar fi, Docter si Micro H2, fiecare in clasa lui, sunt produsele din varful listei si ceva mai bun chiar nu exista. Pentru calitatea executiei si ce suport ofera tragatorului m-am convins ca merita fiecare banut.


P.S. amortizorul de recul este o chestie foarte utila, mai ales la calibre rele. Eu nu mai trag fara.
Amortizorul de sunet functioneaza si cu munitie supersonica, normala, de vanatoare. 30-40 decibeli reducere a intensitatii sonore inseamna un zgomot de 15 ori mai mic la urechea tragatorului si face foarte-foarte bine .... de la zgomotul unui reactor de avion ajungi la zgomotul de rulare perceput in habitaclul unei masini, pentru cine nu realizeaza ce inseamna. N-or fi sute de mii de imbecili care sa dea banii pe ele de pomana. Vezi youtube daca nu crezi ... mai ales filmuletele norvegienilor. Noi suntem imbecili ca acceptam interzicerea.
violiv
Veteran
 
Mesaje: 8519
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Re: Zeiss Compact Point 3,5 MOA sau DOCTER Sight III 3.5 MOA

Mesajde bowmadness pe 09 Ian 2016, 00:27

vio
stii ca ma refer la faptul ca un asa zis "amortizor" nu ascunde focul de fapt, supersonic e supersonic, bubuie altfel la iesire, si mai bubuie odata la 300m sau unde glontul trece sub 1 mach. Pentru ca un atenuator de zgomot sa functioneze bine viteza la gura tevii trebuie sa fie sub 1 mach. Imbecilii la care ma refream erau cei care credeau ca montand un asmenea dispozitiv o sa se auda cuiul percutor la un 300WINMAG sau ceva!
dar tu stii foarte bine la ce ma refeream :)
ALICE! Who the f... is Alice?
Avatar utilizator
bowmadness
Membru important
 
Mesaje: 275
Membru din: 10 Sep 2010, 14:59
Locaţie: Romania


Înapoi la Optica de vanatoare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 31 vizitatori

Publicitate