Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 29 Mar 2024, 15:00

Cateva intrebari ale unui incepator

Topic pur informativ, destinat celor care vor sa imbratiseze aceasta nobila arta si nu stiu care sunt etapele de parcurs.

Cateva intrebari ale unui incepator

Mesajde andrey4 pe 24 Ian 2014, 22:46

Buna seara! Numele meu este Andrei , sunt din judetul Hunedoara dar momentan sunt student in Cluj . De mic am un vis , si acela de a devenii vanator , dar mai am cateva intrebari la care nu le-am gasit raspunsul :
1. Am inteles ca in fiecare an se plateste o taxa de aproximativ 1200 de Ron . In aceasta taxa , atunci cand se merge la vanatoare , este inclus si vanatul ? Sau pe langa aceasta taxa , fiecare partida de vanatoare se plateste , si pe langa asta si vanatul ?
2. In sezonul de vanatoare , am voie sa merg doar organizat la vanatoare sau pot si singur ?
3. Stiti cumva un club , unde ma pot inscrie pentru obtinerea permisului de vanatoare , de preferat in judetul Hunedoara sau Cluj ?
Cam acestea ar fi intrebarile mele . Stiu ca inca sunt mult prea tanar , am foarte multe de invatat dar sunt dispus sa fac orice sacrificiu pentru a-mi indeplinii acest vis . Va multumesc si va doresc o seara minunata !
andrey4
 
Mesaje: 7
Membru din: 24 Ian 2014, 19:43

Re: Cateva intrebari ale unui incepator

Mesajde Dacul pe 24 Ian 2014, 23:12

Salut!Acea taxa de min 1200,nu prea mai sint asociatii cu asa cotizatie mica,se plateste anual si include si vinatul.La vinatoare poti participa numai organizat cu grupa sau in grup restrins dar aici trebuie sa platesti autorizatia.Mai este autorizatia individuala unde trebuie sa fii insotit de paznicul de vinatoare al fondului de vinatoare pe care a fost eliberata autorizatia.Si acest tip de autorizatie se plateste suplimentar.Ince priveste inscrierea intr-o asociatie poti opta pt AJVPS sau privat.Succes!
Dacul
Membru important
 
Mesaje: 133
Membru din: 05 Feb 2011, 19:30

Re: Cateva intrebari ale unui incepator

Mesajde bogdan_daniel pe 24 Ian 2014, 23:36

Salutare!
Bun venit pe forum, e clar ca esti la inceput de drum ... in prima faza o sa incerc sa-ti raspund la intrebari, dupa care o sa te rog sa pui mana sa downloadezi toate materialele postate de un coleg binevoitor aici viewtopic.php?f=109&t=13768, sa le printezi si apoi sa te apuci de invatat.
Ca prim pas cauta o grupa care e dispusa sa te primeasca si la care sa-ti faci stagiatura (1 an) de la ei vei invata foarte multe daca esti intr-adevar pasionat, atat despre vanatoare cat si despre ce ai de facut. Pentru asta te poti duce la AJVPS Cluj http://www.ajvpscluj.ro/ sau cel de la Hunedoara (gasesti pe net nr de tel sau adrese) sau de ce nu cauta o asociatie privata.
Problemele de care te vei lovi, posteaza-le si aici, sunt destui binevoitori gata sa te ajute.
Sa revenim:
1. Acei 1200 ron pot fi la fel de bine si 1500 si 2000, depinde asociatia in care te inscrii. De obicei este inclus si vanatul iar la vanatorile la care vei participa vei plati cel mai probabil doar gonacii 10-20 ron la fiecare iesire (poate la unele grupe se plateste mai mult sau poate nu se plateste de loc).
2. Exista si posibilitate sa iti procuri autorizatie individuala, dar nu prea cred ca vei fi lasat singur, mai mult ca sigur vei fi insotit de paznicul de vanatoare, in fond e un bine pentru ca dupa ce platesti autorizatia vei vrea sa si impusti, ori acest lucru il poti face mult mai usor alaturi de paznic, el ar trebuii sa stie tot ce misca in fond.
3. ti-am raspuns mai sus :wink:

Atat timp cat ai implinit varsta legala pentru a detine arma letala (ceea ce cred ca sa si intamplat din timp ce esti student) nu mai esti "prea tanar".

Spor la invatat si bafta la sesiune! daca nu cumva ai gatat...
Ultima oară modificat de bogdan_daniel pe 24 Ian 2014, 23:37, modificat 1 dată în total.
Avatar utilizator
bogdan_daniel
Veteran
 
Mesaje: 456
Membru din: 16 Iul 2010, 16:49

Re: Cateva intrebari ale unui incepator

Mesajde NicuNicuta pe 24 Ian 2014, 23:36

Huh, imi fac datoria de novice si incerc sa raspund cum pot mai bine la intrebarile tale.

1.Prima grija, banii, cat ma costa sa ma apuc de nebunia asta.
Unul din costuri e cotizatia platita asociatiei si am intalnit mai multe variante de calcul la diferite asociatii astfel(toate tarifele sunt pe an):
- 350 Ron -> doar sa ai carnet de membru al asociatiei pentru a fi in legalitate si a putea obtine dreptul a detine si folosi o prima arma de vanatoare. In acest tarif nu ai inclusa nici o partida de vanatoare si evident nici o specie de vanat
- 500 Ron -> "la plata cu ziua", asemanatoare cu precedenta insa, pentru fiecare zi de vanatoare platesti un tarif: 100Ron pentru o zi de vanatoare la specia fazan, 150 iepure, 50 pentru alte specii de pasari. Te-ai dus in teren cu tovarasii tai, te-a trecut pe autorizatie ca vanator ai marcat suma specificata.
- 600 Ron -> "platesti ce vanezi", asemanator cu cele descrise anterior dar, mergi la partida, ai impuscat exemplarul o sa platesti o suma, iei trofeul acasa; vrei sa iei si halca de carne, bagi mana in buzunar mai adanc umpic. Tarifele la una din asociatiile pe care le stiu sunt similare cu cele practicate de RomSilva(vezi descriere mai jos)
- 1200 - 1500 Ron -> esti membru unei asociatii, iesi in teren cand "iti tuna capul", dar in conditiile legii; deci mai mult sau mai putin dupa cum iti tuna capul. Tot vanatul mic ce-l dobori e bun de pus la tine in tigaie fara sume suplimentare ce trebuiesc varsate in conturile asociatiei.
- Odata ce esti vanator cu acte-n regula poti sa mergi la orice asociatie sau administrator de fond de vanatoare si sa vanezi contra unor tarife. Arunca o privire la tarifele celor de la RomSilva: http://www.rosilva.ro/files/content/buc ... _08_01.pdf
Vanatul mare se plateste separat, un porc, o caprior, 150 -200 de euro; asta daca nu se tine cont de trofeu.
- Si cu "Ler-ui Ler si nelimitatu-i nelimitat", poti vana oriunde pe mapamond atat cat buzunarul iti permite.
Principiul cu Ler-ul se aplica si la armele de vanatoare, pentru toate buzunarele.
Apropo, vezi ca in luna ce vine, februarie, e un targ de vanatoare prin Germania, si unul de traditie la Salzburg; de la Cluj de sui in masina, 12 ore ai ajuns. Ar fi o intrare foarte buna, ori te sperii de ce scoruri sunt la jucariile adevarate si te razgandesti, ori te apuci serios de treaba sa poti sa ti le cumperi, ori te apuci de trafic de substante interzise si nu mai apuci sa devii vanator ca procesul dureaza ceva timp daca vre-i sa-l faci ca la carte, aproximativ 1an - 1 an jumatate.

2.Vinatoare e ca si dragostea, se face-n minim 2 precum vorba cantecului. Din ce stiu eu asa e legea pe meleagurile noastre.
https://www.youtube.com/watch?v=aT3j3lXp5bg

3.De principiu vanatoarea se face cu arme de foc letale, necesita multa seriozitate si sa fii zdravan cu capul(cel putin teoretic). Deci, ziceam de seriozitate, vanatorii se organizeaza deobicei in asociatii, nu haită, hoardă, club sau mai stiu ce altfel de nume de adunatură. La o scurta cautare pe internet am gasit sporadic termenul de "club de vanatoare", cred ca e impropriu, ori nu m-am nascut eu cand trebuia.
Eu am aproape 28, unii mi-au zis ca m-am apucat prea devreme, alti camarazi ca am pierdut ani buni din viata. Cert e ca daca esti la facultate, ai dreptul legal de a sustine examen pentru obtinerea dreptului de a vana; asta in cazul in ca nu esti vre-un student geniu de 10 ani.
Pentru a gasi efectiv asociatii incearca o gautare pe net, dar sunt sigur ca o sa fie un coleg sa-ti recomande una serioasa in zona ta.

P.S. Am inceput sa raspund la intrebari in ordine inversa.

Sa ne-auzim de bine.
Cu Stimă,
Nicolae
Avatar utilizator
NicuNicuta
Membru important
 
Mesaje: 284
Membru din: 23 Ian 2011, 23:10

Re: Cateva intrebari ale unui incepator

Mesajde Adrian_Dumitru pe 24 Ian 2014, 23:48

Inainte sa ajungi sa platesti eu iti recomand sa faci foarte serios stagiatura, sa vezi cum e pe timp frumos, pe frig, ploaie, zapada, noroi, si inainte sa apuci sa dai banii sa vezi daca vanatoarea e pentru tine sau nu. Eu tot incepator sunt si nu ma dau banii afara din casa, dar toti cei pe care i-am luat cu mine la vanatoare, in stagiatura, la o plimbare in natura, si care visau carabine de 2000 euro si lunete sa tragi la 2 km si gipane si mistreti s-au lasat pagubasi la pauza de masa de la amiaza, si le-o iesit vanatoarea din cap. Sa mergi 20 km pe aratura, prin balarii, prin stuf sau maracini, sa ai noroiul pana la genunchi etc, toata experienta asta nu e pentru toata lumea. Si sa vii acasa si fara macar un iepure ;)
CZ 75 SP-01 Shadow 9x19
TIKKA T3X TAC A1 308Win
SADU 7,62X39 MAGPUL
Adrian_Dumitru
Membru important
 
Mesaje: 129
Membru din: 24 Apr 2013, 13:23

Re: Cateva intrebari ale unui incepator

Mesajde andrey4 pe 24 Ian 2014, 23:49

Va multumesc mult pentru raspunsuri ! Am sa tin cont de toate cele spuse de dumneavoastra si incet incet o sa pornesc in acest drum , al vanatorilor :)
andrey4
 
Mesaje: 7
Membru din: 24 Ian 2014, 19:43

Re: Cateva intrebari ale unui incepator

Mesajde Adrian_Dumitru pe 25 Ian 2014, 00:05

andrey4 scrie:Va multumesc mult pentru raspunsuri ! Am sa tin cont de toate cele spuse de dumneavoastra si incet incet o sa pornesc in acest drum , al vanatorilor :)

Cu cat mai repede cu atat mai bine, sa nu pierzi examenul din 2014 ;)
CZ 75 SP-01 Shadow 9x19
TIKKA T3X TAC A1 308Win
SADU 7,62X39 MAGPUL
Adrian_Dumitru
Membru important
 
Mesaje: 129
Membru din: 24 Apr 2013, 13:23

Re: Cateva intrebari ale unui incepator

Mesajde yoghi pe 25 Ian 2014, 00:34

andrey4 scrie:Buna seara! ....
Stiti cumva un club , unde ma pot inscrie pentru obtinerea permisului de vanatoare , de preferat in judetul Hunedoara sau Cluj ?


De preferat la asociatiile judetene afiliate AGV pentru ca elevii si studentii platesc jumate de cotizatie
( vezi http://agvps.ro/contacte/asociatii-afiliate/)

andrey4 scrie:,,, Stiu ca inca sunt mult prea tanar , ,,,,!

Nu esti chiar tanar :mrgreen: fiul meu implineste curand 19 ani dar este deia vanator din august 2013 :D

Bafta ! si rahat in traista tineretului ! :D
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Avatar utilizator
yoghi
Veteran
 
Mesaje: 3753
Membru din: 08 Noi 2006, 21:25
Locaţie: Romania

Re: Cateva intrebari ale unui incepator

Mesajde andrey4 pe 25 Ian 2014, 13:27

Dupa ce am citit , diferite postari ale dumneavoastra dar si ale altor vanatori, sa inteleg ca anual voi platii in jur de 3000 Ron doar pentru taxe ? Dupa cate am vazut ar trebui platite urmatoarele : 1200-2000 Ron taxa de membru al unei asociatii , 350 Ron carnetul de membru al asociatiei . Ar mai fi cateva nelamuriri in ceea ce priveste cele 2 taxe spuse de domnul NicuNicuta mai sus : 500 Ron ( plata cu ziua -pentru diferite specii ) si cei 600 ron ( platesti ce vanezi ). O alta intrebare ar fi : cam de cate ori pe an se poate merge la vanatoare , asta binenteles in timpul sezonului ? Toate astea tin de asociatia din care faci parte ? O ultima intrebare ar fi aceasta : daca sunt membru al unei asociatii , de exemplu din Hunedoara , pot merge sa vanez cu alt grup in Olt spre exemplu ? toate acestea contra carei sume se pot face , sau cam cat costa o partida de vanatoare in alta zona decat cea in care sunt inscris ? Va multumesc si va doresc o zi minutata !
andrey4
 
Mesaje: 7
Membru din: 24 Ian 2014, 19:43

Re: Cateva intrebari ale unui incepator

Mesajde yoghi pe 25 Ian 2014, 13:56

Colegu fi atent si pricepe !

Fisa M 150-200 lei
aviz psih 100-150 lei
cazier 10 lei
txa inscriere in asociatie 100-500lei
taxa examinare 200-500lei
permis de vanatoare 100 lei
cotizatie 1200-2000 lei ([b]dar poti plati jumate ca student )[/b]
curs arme 500-600lei
dulap de arme 300-500 lei
taxa politie la trezorerie 100lei
Arma intre 500 si 5000lei


asta in primul an IN AL DOILEA AN PLATESTI NUMAI COTIZATIA

vanarea pasarilor si animalelor pina la iepure este gratis la tap ,cerb ,mistret....se plateste pt fiecare piesa in parte.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Avatar utilizator
yoghi
Veteran
 
Mesaje: 3753
Membru din: 08 Noi 2006, 21:25
Locaţie: Romania

Re: Cateva intrebari ale unui incepator

Mesajde andrey4 pe 25 Ian 2014, 14:13

Multumec mult pentru raspuns , acum chiar mi-am gasit raspunsurile la toate intrebarile mele. :) Dar cu timpul de exemplu , daca o sa trec la vanat gen mistret , cam la ce suma ajunge un astefel de exemplar ? Multumesc inca odata tututor pentru raspunsuri si pentru ajutorul acordat !
andrey4
 
Mesaje: 7
Membru din: 24 Ian 2014, 19:43

Re: Cateva intrebari ale unui incepator

Mesajde dragos74 pe 25 Ian 2014, 15:24

hai sa-mi dau si eu cu parerea... :mrgreen:

eu unul nu prea vad cum poti deveni vanator, daca in prealabil nu ai un anturaj in acest sens ...rude sau prieteni care sa te atraga catre acest hoby , si de la care sa iei ''virusul'' vanatorii :!:

de asemenea, tot acest anturaj te va pune initial in legatura cu ''ce inseamna '' vanatoarea si in ce consta in general acest lucru...

nu cred ca forumul poate inlocui totusi acest anturaj .

ori dupa cum pui tu problema, cred ca nu ai avut pana acum nici o tangenta cu vanatoarea sau vanatorii ...
dragos74
Membru important
 
Mesaje: 176
Membru din: 26 Ian 2013, 16:57

Re: Cateva intrebari ale unui incepator

Mesajde andrey4 pe 25 Ian 2014, 17:25

Da , este adevarat , nu am rude , prieteni care sa ma atraga in acest anturaj , dar pentru asta trebuie sa renunt ? Toti vanatorii au ajuns unde au ajuns pentru ca au avut rude sau prieteni in acest domeniu ? Da , este adevarat ca acest forum nu tine locul acestui anturaj , dar ajuta persoanele care au unele intrebari sau nelamuriri si vor sa isi indeplineasca un vis . Desii nu am inca acest ''anturaj'' mentionat de dumneavoastra , nu o sa renunt . Fiecare cred ca avem dreptul sa visam la ceva , sa ajungem sau sa facem ceva in viata , asta este unul din lucrurile pe care mi le doresc sa le realizez , chiar daca va trebui sa plec de undeva de jos ... dar asta e . :)
andrey4
 
Mesaje: 7
Membru din: 24 Ian 2014, 19:43

Re: Cateva intrebari ale unui incepator

Mesajde yoghi pe 25 Ian 2014, 18:19

andrey4 scrie:Multumec mult pentru raspuns , acum chiar mi-am gasit raspunsurile la toate intrebarile mele.


aici ai gasit raspunsul la O SINGURA intrebare : Cat ma costa ??


andrey4 scrie::) Dar cu timpul de exemplu , daca o sa trec la vanat gen mistret , cam la ce suma ajunge un astefel de exemplar ?..!


Difera f mult la fiecare asociatie.
tap= 300-1000lei
mistret 500-1200lei
cerb lopatar- 800-10.000 lei
cerb carpatin 1500-..................lei
urs 10000..................lei
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Avatar utilizator
yoghi
Veteran
 
Mesaje: 3753
Membru din: 08 Noi 2006, 21:25
Locaţie: Romania

Re: Cateva intrebari ale unui incepator

Mesajde Ursus2006 pe 27 Ian 2014, 10:37

De unde esti, din judetul Hunedora?
Sa stiu unde sa te indrum, nu toate asociatiile au locuri libere.
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Avatar utilizator
Ursus2006
Veteran
 
Mesaje: 2473
Membru din: 08 Iun 2005, 17:21
Locaţie: Deva. HD

Re: Cateva intrebari ale unui incepator

Mesajde NicuNicuta pe 27 Ian 2014, 11:08

andrey4 scrie::) Dar cu timpul de exemplu , daca o sa trec la vanat gen mistret , cam la ce suma ajunge un astefel de exemplar ?..!


Difera f mult la fiecare asociatie.
tap= 300-1000lei
mistret 500-1200lei
cerb lopatar- 800-10.000 lei
cerb carpatin 1500-..................lei
urs 10000..................lei[/quote]

Buna ziua,

Sunt mirat oarecum de preturile minime pentru cerb lopatar si carpatin, imi puteti spune va rog la ce asociatii pot gasi astfel de tarife, as fi interesat.

Multumesc mult.
Cu Stimă,
Nicolae
Avatar utilizator
NicuNicuta
Membru important
 
Mesaje: 284
Membru din: 23 Ian 2011, 23:10

Re: Cateva intrebari ale unui incepator

Mesajde andrey4 pe 27 Ian 2014, 11:36

Sunt din Lupeni , judetul Hunedoara . Multumesc pentru ajutor si pentru raspunsuri !
andrey4
 
Mesaje: 7
Membru din: 24 Ian 2014, 19:43

Re: Cateva intrebari ale unui incepator

Mesajde Ursus2006 pe 27 Ian 2014, 12:29

Poti lua legatura cu asociatia asta: AVPS Baniceana.

Str. Titu Maiorescu, nr.5, Zona Garii.
Petrosani , Dl. Marian Mustata era presedinte acolo: 0722 564154. Daca te hotarasti, suna sa vezi ce locuri au in asociatie.

Sau la A.J.V.P.S. , clubul Petrosani.
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Avatar utilizator
Ursus2006
Veteran
 
Mesaje: 2473
Membru din: 08 Iun 2005, 17:21
Locaţie: Deva. HD

Re: Cateva intrebari ale unui incepator

Mesajde 2dor pe 27 Ian 2014, 12:47

Salutare!

Daca e sa revin un pic asupra postarii lui dragos74, as vrea sa spun ca prima mea iesire la vanatoare a fost in ziua nr. 1 de stagiatura. Desi am cunostinte care sunt vanatori, nu au vrut sa ma ia cu ei si sa-mi arate ce inseamna vanatoarea, din motive necunoscute. Drept urmare am luat decizia de a ma face vanator si m-am prezentat ca o floricica la AGVPS-ul din orasul meu (unde am fost primit cu multa simpatie) fara nici un fel de recomandare din partea altor persoane. Desigur, daca e sa ai prieteni/rude vanatori atunci e mult mai usor sa impartasesti aceasta pasiune si sa-ti dai seama daca esti facut sau nu pentru ea.

Dar, daca intrunesti anumite calitati cum ar fi: sa iti placa natura cu biodiversitatea ei (cred ca se vede ca invat pentru examen), sa iti placa mersul pe munte in orice conditii meteo, sa iti placa acea oboseala fizica si odihna interioara seara dupa o zi de mers, sa iti placa sa stai intr-un cerc de oameni care impartasesc o pasiune comuna, sa iti placa armele de foc si sa fii facinat de ele, sa iti placa cainii, sa iti placa aventurile si adrenalina, sa iti placa atunci cand mintea ta este pusa la incercare atunci cand nu te astepti, etc., etc..... atunci toate acestea te pot face un vanator. Daca pe langa aceste pasiuni mai faci si o documentare din carti sau de pe internet, poti face pasul spre a devenit vanator.

Eu am cunoscut o multime de oameni deosebiti care impartasesc aceasta pasiune si care de la prima intalnire am avut impresia ca ne cunoastem de o gramada de timp. Tot ei au fost cei care m-au facut sa inteleg vanatoare si mi-au raspuns la tot felul de intrebari mai mult sau mai putin tampite atata timp cat au fost puse intr-un mod civilizat. Asa ca oricine poate devenit vanator daca isi doreste cu adevarat acest lucru si simte ca are asa ceva in sange.

Cu stima,
Tudor
"O conştiinţă bine educată niciodată nu-şi mustră stapanul!"
Ij-58 cal.16
Fabarm XLR
2dor
 
Mesaje: 7
Membru din: 12 Noi 2013, 14:53
Locaţie: Bucuresti / Comanesti, Bacau

Re: Cateva intrebari ale unui incepator

Mesajde yoghi pe 27 Ian 2014, 15:48

NicuNicuta scrie:
Sunt mirat oarecum de preturile minime pentru cerb lopatar si carpatin, imi puteti spune va rog la ce asociatii pot gasi astfel de tarife, as fi interesat.

Multumesc mult.


preturile minime se refera la ciuta sau sulitari !si gasesti la inceputul sezonului, mai ales daca platesti mai ...in avans .
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Avatar utilizator
yoghi
Veteran
 
Mesaje: 3753
Membru din: 08 Noi 2006, 21:25
Locaţie: Romania

Re: Cateva intrebari ale unui incepator

Mesajde Hroby pe 28 Ian 2014, 22:36

Salut
Imi dau si eu cu parerea si iti aduc la cunostinta cateva preturi reale>
Fisa meicala si testul psihologic - 130 Ron
Cazier si timbre fiscale - 15 lei
In functie de asociatia la care te duci tarifele difera. Din ce stiu nu scapi fara 3000 ron, bani pe car-i dai cam degeaba. Daca vrei sa ramai membru al unei asociatii vei plati 1500 ron pe an, si, in functie de asociatie, o sa te intrebi pentru ce-i platesti. Legea nu te obliga sa fii membru al unei asociatii pentru a fi vanator. Asa ca in primii ani, in loc sa dai banii pe cotizatie, umbla pe la mai multe asociatii si plateste ziua de vanatoare si vanatul. E mai ieftin si o sa vezi si ce iti place mai mult. Abia apoi poti sa te decizi daca vrei (merita) sa dai banii pe cotizatie sau preferi sa platesti vanatoarea (care, altfel oricum o platesti la indivviduala sau grup restrans, nu?)
Succes
Hroby
Membru important
 
Mesaje: 138
Membru din: 21 Noi 2007, 10:58
Locaţie: Bucuresti

Re: Cateva intrebari ale unui incepator

Mesajde andrey4 pe 30 Ian 2014, 02:14

Credeam ca este obligatoriu sa fi membru al unei asociatii . Dupa cum spuneti dumneavoastra nu este obligatorie taxa aceea de la 1200 Ron in sus , in fiecare an , ci se poate merge la diferite asocatii si plati doar ziua de vanatoare . Cam la ce suma poate ajunge o zi la vanatoare ? De exemplu , vreau sa ma duc la vanatoare de fazani , sau de iepuri , cam la cat ar trebui sa ma astept sa platesc pentru un astfel de exemplar , si cam cat se ajunge ziua de vanatoare ? Doar atat trebuie sa platesc ? Multumesc mult pentru aceasta informatie !
andrey4
 
Mesaje: 7
Membru din: 24 Ian 2014, 19:43

Re: Cateva intrebari ale unui incepator

Mesajde blackcrotal pe 30 Ian 2014, 07:38

Salut,
Din cate stiu ca sa poti solicita permisul de portarma trebuie sa fi membru al unei asociatii de vanatoare.
Se pare ca exista asociatii de vanatoare care primesc membri fara sa aiba fonduri de vanatoare. La aceste asociatii taxa este mult mai mica si te poti folosi de acest lucru.
Taxa cu ziua la asociatiile cu fonduri iarasi depinde de la asociatie la asociatie fiind undeva in zona 80lei -100lei . Vorbim de o zi de vanatoare la iepuri si/sau fazani.
Tu o sa trebuiasca sa te gandesti de cate ori / an crezi ca poti sa mergi la vanatoare si daca merita sa platesti cu taraita.
Pe de alta parte daca esti afiliat la o asociatie in afara de taxa ai si obligatia sa participi la actiunile gospodaresti care functie de administratorul fondului pot sa fie reale ( asa cum acum cateva zile un coleg anunta ca a fost sa dupa hrana pentru animale pe teren ) sau post sa fie intentionat cerute de asa fel incat sa nu pot fi executate si sa fi obligat sa platesti contravaloarea acelor zile de munca.

O zi buna
Razvan
Razvan
blackcrotal
Veteran
 
Mesaje: 740
Membru din: 30 Dec 2013, 07:55
Locaţie: Bucuresti


Înapoi la Sunt incepator, am nevoie de sfaturi!

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 49 vizitatori

Publicitate