Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 16 Apr 2024, 06:44

Prima Vinatoare

Vanatoarea la mistret, la goana panda sau dibuit este una din cele mai raspindite vanatori din Romania . Zona de deal si munte , campie , Delta - toti vanatorii asteapta sezonul de mistret cu mare placere . Aici discutam totul despre vanatoarea de mistret, metode de vanatoare, munitia si calibrele pentru mistret, tehnici de vanatoare .

Moderator: CCM

Prima Vinatoare

Mesajde dtdpuu pe 07 Iun 2014, 06:29

Prima Vinatoare (Mai 2014) - Dos Plumas Ranch

Aceasta este o aventura mai aparte pentru mine si veti vedea de ce.

Planuri, pregatiri si "echipajul"

Anul acesta tatal meu s-a hotarit sa ne faca o vizita, lucru care nu se intimpla prea des considerind ca locuim ceva mai departe unul de altul. Desi nu sta foarte mult, ne-am hotarit ca e timp si pentru "un proiect" la mistretz. Dupa citeva incercari nereusite, am gasit si un "loc de munca" la cca 4 ore de condus, si anume o ferma cu "materie prima". Ferma se numeste Dos Plumas (http://www.dosplumashuntingranch.com/) si e tipica pentru o ferma de mistretzi din zona. Mistretzii sint in liberatate si nu sint ingraditi pe proprietate, dar toata proprietatea e plina de hranitori si scaldatori care sa ii atraga.

Odata ce am gasit locul, am avut o saptamina de pregatiri (adica 3 seri mai precis) si testat "echipamentul". M-am hotarit sa imi iau rezerve la echipamente, ca nu se stie niciodata. Am dus cu noi urmatoarele "power tools" :

- Bormasina 1 scula principala- Savage 110FP 7mm Magnum (burghie HSM 168 grain Berger VLD)
Imagine
Imagine


- Bormasina 2 scula de backup- Savage 111 in 223 (burghie confectionate in "scularia proprie" cu virf Sierra MatchKing)
Imagine
Imagine


- Bormasina 3, scula pentru iepuri - Anchutz 1517 17 HMR (cu burghie Hornady)
Imagine
Imagine


- Bormasina 4, scula rotativa- Revolver SmithWesson 686, cu burghiu 357 Magnum. Revolverul este pentru lovitura de gratie (daca e nevoie) si pentru "viermii cu sonerie" care sint tipici zonei.
Imagine
Imagine
Imagine

Am adaugat evident toate celelate scule de suport (binoclu, shooting sticks, scule pentru lucru la arme, etc.) si proviziile (multzumesc sotziei).
Dupa o lunga Joie la tastatura, am "adapat calul" si intregul echipaj (Sefu' si soferul) a pornit la drum.
Imagine




24H

Toata aventura a tzinut efectiv 24 de ore plus 8 ore de drum (dus si intors). Dupa 4 ore de drum, pe la ora 23, am ajuns in sfirsit la locul de munca,

Ferma de vinatoare e tipica pentru zona de aici. Practic este o casa cu dormitoare pentru vinatori, cu bai separate pentru fiecare dormitor si o sufragerie comuna. Pentru ca e asa cald aici, cabana e musai cu aer conditionat.Seara se poate sta pe terasa la taclale, la un gratar sau la un foc de tabara. De asemenea are amenajat un mic poligon pentru ultimele teste de carabina sau arc. Cabana e asezata intr-un peisaj tipic de mid-west Texas. De notat centralele eoliene care nu par a deranja vinatul..si evident nici pe noi. Iata citeva imagini de exterior

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine


In interior cabana are 4 dormitoare, cu 4 paturi fiecare si bai separate pentru fiecarea dormitor. Aici e tipic ca o trupa mai mare sa inchirieze intreaga cabana pentru o vinatoare. E decorata....ca si o cabana de vinatoare :D

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine


Un detaliu specific Texasului sint "soneriile" de tocul ushii.
Imagine
Daca auziti acest zornaitori in padure, e bine de mers in directia opusa pentru ca sigur nu e o rishnitza de facut galerie la fotbal. La celalat capat al "soneriei" sint doua ace hipodermice cu ser anti-fiziologic. In fiecare an intr-un oras din apropiere (Sweetwater) se organizeaza un festival relativ la serpii cu clopotzei.


Orele 0-6

La cabana, ne-a intimpinat administratorul proprietatii, nea Ghitza (numele lui e Bryce, dar tatal meu i-a dat o denumire mai familiara) . Pe linga "piine si sare" nea Ghitza ne-a offerit formele legale de semnat cum ca nu "fluieram in biserica" si daca ne rapesc martienii e doar vina noastra, nicidecum nu e vina lui, nici a proprietarului, nici rudelor stramosilor si viitoarelor lor vlastare, nici ai catzeilor lui, etc. etc. etc. A urmat instructajul cu programul, conditiile de tragere, si alte lucruri cu adevarat utile. Toata experienta a fost placuta, clara si nea Ghitza chiar voia sa avem amintiri placute de la el, evident in limita regulilor stabilitite.

Programul celor doua zile era simplu:
- La 6 dimineata ne duce in stand pina pe la 9 dimineata pentru o vinatoare la pinda
- Intre 9 dimineata si 18 e program de voie. Adica putem vina in voie pe proprietate, la dibuit cum ar veni. Evident ca intre acele ore aici e o caldura de 30 C, toate vietatile stau ascunse in cea mai deasa umbra care o pot gasi si nu misca nimic. La amiaza si umbrele transpira de caldura.
- La 18 ne duce din nou in stand pina la 21 pentru vinatoarea de pinda de seara

Dupa instructaj si autografe, am descarcat repejor masina, "mecanicul" a pregatit "trusa de scule" (Bormasina 1 -7mm Magnum si Bormasina 4 - revolver 357 Magnum) pentru vinatoarea de dimineata si apoi nani in regim de urgentza.


Orele 6-10

M-am trezit cu vreo 30 minute mai devreme si am primit instructaj de la Sefu' cum ca aceasta va fi o vinatoare de antrenament si testare pentru mine in care m-a lasa sa vad cum ma descurc singur fara ajuotor pretzios de la management. Managementul, adica Sefu' se va odihni intensiv pina la vinatoarea de seara, si eu va trebui sa ma descurc singur in "atelier", ma va controla el la intoarcerea din "sectzie". Ok bine, m-am bucurat intr-un fel ca se odihneste si o sa se bucure mai bine de vinatoarea urmatoare.

La ora prestabilita a venit nea Ghitza cu "Aro" (Ford F450 -motor V8 de 6700 cc) si m-a dus la stand. Cind am ajuns in stand inca era seara si am avut vreo 30 minute sa imi pregatesc tot si sa fac liniste. La cca 90m de stand era o hranitoare cu porumb. Hranitoarea era programata sa distrubie porumb de 2 ori pe zi, la 7 si la 19. Asadar urma sa am cca o ora inainte de distributia hranei si vreo 2 dupa.

Aceasta este vedera din stand.
Imagine

Un detaliu cu hranitoarea
Imagine

Dupa cum se vede, lateral de drum si de hranitoare vizibilatea e zero. Daca vine ceva la hranitoare trebuie actionat repede, mai ales daca e doar in trecere.
Si a inceput aaaaaasteeeeeptaaaareeeeea. La 7 trebuia sa se porneasca hranitoarea, dar n-am auzit nimic. I-am trimis "o circulara" la nea Ghitza cum ca nu a pornit hranitoarea dar el imi raspunde ca fiind mai departe poate n-am auzit cele 10 secunde cit se porneste hranitoarea. Eh....ok, fie desi nu prea cred. Nu era miscare deloc la hranitoare nici o pasare care sa ciuguleasca de pe jos.

Pe la vreo 7:45 a aparut un urechila
Imagine

Urechila nu stia ca sint acolo, isi vedea linistit de micul dejun si se tot apropia de mine. Au trecut vreo 30 minute pina m-a sesizat si deja era la vreo 30m de mine.
Imagine

A stat o vreme si s-a uitat la mine dupa care tzup tzup a plecat fara vreo grija pe pamint. Fericiti cei saraci cu duhul, el nu stia ca deja pe la acea ora incepusem sa ma frustrez pe nea Ghitza si sa renunt la vinatoarea de dimineata. Asadar ma batea gindul sa il fac pe iepurila "material didactic", dar...l-am lasat sa mearga linistit la treaba lui fara sa ii creasca macar tensiunea.

Pe la vreo 9 am iesit din stand, deja se incalzise si nu mai era nici o sansa la hranitoare. I-am trimis o "alta circulara" la nea Ghitza cum ca vin pe jos sa nu vina dupa mine ca o iau la picior inapoi. Aveam de mers cca 1.5 km inapoi si speram sa dibuiesc ceva. Am trecut pe la hranitoare si nu era pic de porumb pe jos. Am pornit apoi prin desishul plin de tufe, arbusti, arbori mici si cactusi. Este loc de mers pe jos dar cu grija.
Imagine
Imagine


Cam toate animalutzele incepusera sa fie active, dar stiam ca in curind va fi prea cald pentru a mai vedea ceva. Am vazut veveritze de pamint, fel de fel de insecte si tiritoare, dar nici un sharpe.
Imagine


La un moment dat am intilnit un urechila in desish. Statea chiar in calea mea si nu ma lasa sa trec, l-am rugat, i-am explicat, dar el nu si nu. Pentru ca fost chiar asa de impertinent si nu a vrut sa se miste de pe poteca, i-am aplicat un diametru de 357 Magnum. .....Hmm in retrospectiva, poate ca am fost cam dur cu el, dar....eh promit sa nu mai fac, pentru ca "argumentul e prea serios"
Imagine


Am pornit mai departe prin desish incercind sa merg pe urme de porci. Era plin de urme de porci. La un moment dat am vazut un loc unde sigur au trecut multi, si am tinut urmele.
Imagine

Dar degeaba, n-am dibuit nimic si m-am intors la cabana.


Orele 10-18

Ajuns la cabana am aflat ca Sefu se trezise si facuse CTC-ul atelierelor si utilitatilor locale, inclusiv documentase totul cu imagini. Multzumita lui am mai multe poze, eu nu am facut prea multe. Am hotarit sa luam micul dejun si apoi sa merg inapoi si sa vinez/cercetez de pe mountain bike. Zis si facut am mincat repede, baut fiecare dupa posibilitati, si ne-am culcat 999.

Dupa ce ne-am trezit Sefu a propus sa cercetam urbanismul local. Ne-am urcat in masina si am condus in orashelul din apropiere (Sweetwater) unde am luat cite 2 cafele fiecare si....am stat la taifas. Din diferite motive, n-am apucat sa stam de vorba linistiti de multi multi ani. Acum am recuperat, pur si simplu am petrecut ore intregi povestind de lucruri si impresii din ultimii ani. Poate nu pare mare lucru, dar altadata obisnuiam sa facem asta, acum au trecut ani pina am facut-o din nou.

Dupa mai multe cafele si inghetzate (remarcati dieta austera si sanatoasa) ne-am dat seama ca mi-a ramas putin timp pentru tot ce mi-am propus, asa ca ne-am intors repede la ferma . Am dat jos bicicleta, am utilat-o cu Bormasina 3 (Anchutz 17 HMR) si am luat proprietatea la pedala.
Imagine
Imagine
Proprietatea nu e mare, cam un patrat cu latura de vreo 2 km. Pe bicicleta a fost usor de parcurs in zig-zag, de oprit, ratat 2 iepuri, vizitat citeva hranitori, si totul s-a petrecut in 45 de minute. Daca dimineata am reusit sa fac doar 1.5 km in cca o oara, de pe bicicleta am facut vreo 4 km, cu opriri, dibuiri, vizite la hranitori, etc. In mod sigur pentru genul asta de teren, , bicicleta e o idee buna.



Orele 18-24

Intors la cabana am avut 15 minute sa ma pregatesc. Sefu' ma astepta echipat pina in dintzi.
Imagine

Si pentru ca am intirziat un pic a stat la o shueta cu prietenii locali.
Imagine

Nea Ghitza a venit la timp cu "Aro" si ne-a dus la stand. In timpul zilei, nea Ghitza si-a insushit constructiv critica, a notat in caietul sau de sarcini, a inspectat toate hranitoriele de buna functionare si activitate porcareasca, in vederea unei bune desfashurari a muncii pe "ogor". De data asta am schimbat standul. Hranitoarea era acum la vreo 50m de stand (poate nici atit), dar era activa si locul era "hot". Adica hrana distribuita era consumata in fiecare seara
Imagine
Imagine

Dupa ce am alimentat burghiele in Bormasina 1 (7mm Magnum) ne-am pus pe asteptat.
Imagine
Imagine
A se remarca pozitia de supraveghere si control a Sefului, pozitie din care sa poata da indicatii strategice cu privire la pozitionarea pieselor, precum si directiuni pretzioase pentru implementarea gaurilor.


De data aceasta, profetia lui nea Ghitza s-a adeverit si in jur de 18:45 a pornit hranitoarea si a raspindit o provizie de porumb. In scurt timp au aparut citeva pasari la cina. Pe la vreo 19:15 au devenit agitate si apoi si-au luat brusc zborul. S-au intors din nou in citeva minute, dar apoi au plecat din nou brusc. Deja eram in pozitia de tragere cu ochii in luneta. Din pacate la o distanta asa mica cimpul vizual nu acoperea chiar tot si trebuia sa imi iau din cind ochii din luenta. Am vazut un cap de mistretz venind din stinga, apoi s-a retras. Era mititel, dar era singurul pe care il vasusem in acea zi. A aparut din nou, asezat lateral fata de mine, dar tot pe jumate si a inceput sa manince. Am fixat reticolul la baza urechii stingi, si am pornit un burghiu. Dupa bubuitura porculetzul a fost instantaneu la pamint si a inceput sa se zbata. A continuat in spasme un timp indelungat, citeva minute. Ma gindeam ca poate nu l-am lovit chiar cum trebuie si ar trebui sa dublez, dar am asteptat totusi fara sa trimit al doliea foc. Banuiala avea sa se dovedeasca neintemeiata, glontul a patruns la baza urechii stingi si a iesit prin partea dreapta a cutiei craniene. Desi gaura de intrare e mica, la iesire, glontul a luat cu el tot din cutia craniana, jumate din cutia craniana si maxilarul superior. Dar atunci inca nu stiam. Dupa o vreme spasmele au fost mai rare si apoi au incetat semn ca aveam un "godinash in traista".

Pentru ca inca mai aveam vreo ora jumate de lumina am rezistat tentatiei de a merge sa vedem "lucrarea". Am stat camuflati si linistiti in stand, in speranta ca vom avea noroc si de alti protagonisti. Dupa cca 45 de minute, un iepure, si alte pasari vizitatoare, a mai aparut un purcelas mai mic decit primul. Dar asta n-a stat, a venit si a fugit inapoi. Semn ca a vazut teava lucitoare si a zbughit-o. Acum aveam tot soarele de apus in fatza si cu toate ca incercam sa ne ghemuim tzeava mea argintie era ca un far. Dupa inca 15 minute insa au mai aparut 2 purcelashi. Si ei au fost un pic speriati de teava. Dar ne-am miscat incet, si am reusit sa pun luneta la ochi. Am ales unul si am asteptat sa imi ofere o pozitie mai buna. Din pacate in loc sa fie gentilom si sa imi ofere o laterala ca si primul confrate, el s-a intors cu fatza la mine. Ii vedem doar capul din fatza, aplecat si imbucind de zor. M-am hotarit sa nu mai astept, cum statea cu capul plecat mi-a oferit o lovitura in frunte. Am ochit in frunte si am lasat al doilea burghiu pe seara aceea. Godinasul 2 s-a prabusit si a avut si el citeva minute de spasme desi moarte lui clinca a fost practic instantane. Glontul a patruns prin frunte si a mers inspre spate-jos, in cale a luat creierul, inima, o parte din plamini si a iesit intre picioarele din fata in torace. In final s-a "odihnit" si al doilea ca si primul si acum saracii stateau culcati. Le multumesc pentru sacrificiu si soartei pentru noroc!
Imagine


Acum puteam rasufla usurati, dar am asteptat inca vreo ora pina cind a venit nea Ghitza dupa noi sperind sa mai avem clientzi. Dar n-a mai fost sa fie. Oricum pentru al treilea musteriu trebuia sa platim extra.

A sosit si nea Ghitza, a incarcat godinashii in Aro si odata ajungsi la cabana i-a agatzat pentru autopsie si pregatire pentru frigider. Inainte am facut o "amintire".
Imagine
A se remarca ca Seful datorita aporturilor decisive la succesul proiectului, si-a insusit godinashul mai marishor. Gasesc ca asa se cade considerind ca la vinatoarea de dimineata recolta mea a fost doar de un iepure. Ambele piese de "frigider" au fost dobindite sub supravegherea atenta si deciziile strategice ale sefului. "Tzaca mecanicul" a dat doar gaurile.


7mm Magnum cum era de asteptat este absolut devastatoar cu aceasta combinatie de muntie, mult prea mult pentru un vinat asa mic si distanta asa mica. Dar voiam sa testez munitia si nu am mai doborit vinat cu aceasta arma. Savage 110FP in 7mm Magnum s-a dovedit precisa ca un bisturiu si puternica ca o drujba.

Anchutz-ul cu care am ratat iepurii s-a dovedit ulterior ca are nevoie de alta luneta. Luneta ce am pus-o era doar de pe "fundul lazii" si am zis ca poate e ok. Nu e, o sa o arunc, reticolul se misca, desi optica inca e ok.



Incheiere

Dupa ce am adus porcii la cabana si poza de rigoare, nea Ghitza i-a jupuit si curatat. Noi am fugit pina "la oras" sa luam o lada frigorifica si gheata pentru transport. Desi mai puteam sta o zi, ne-am facut recolta si ne-am hotarit sa ne introarcem acasa, sa profitam de o zi de odihna pentru ca urma sa avem un alt eveniment. Pe drum eram "pompati" de experienta si cafea, asa ca am avut ocazia sa povestim din nou 4 ore. Incet subiectele au deviat de la vinatoare la fel de fel de alte lucruri. Am ajuns acasa pe la 4 dimineata.

In retrospectiva, m-am bucurat ca tatal meu a avut PRIMA lui vinatoare si eu am avut sansa PRIMEI vinatori cu El. Am ramas cu amintiri, momente car vin rar, si.....doua tuburi pe care o sa le pastrez. Sper sa mai golim si alte tuburi impreuna!
Imagine

CristianC
dtdpuu
Veteran
 
Mesaje: 666
Membru din: 15 Ian 2008, 23:58
Locaţie: Michigan, USA

Re: Prima Vinatoare

Mesajde DART pe 07 Iun 2014, 08:55

Felicitari !
Mi-a placut...ferice de tine ca ai putut avea o astfel de iesire,eu nu am mai apucat as fi vrut si eu sa pastrez 2 tuburi ca amintire...!

Mi-au placut si ”bormasinile” :lol:
Avatar utilizator
DART
Veteran
 
Mesaje: 1566
Membru din: 15 Iul 2008, 13:38
Locaţie: Timisoara

Re: Prima Vinatoare

Mesajde cristy_grasutzu pe 07 Iun 2014, 09:27

Felicitari!
Frumoasa poveste am citit in aceasta dimineata!
Catare plina si la cat mai multe vanatori impreuna cu Seful!
cristy_grasutzu
Membru activ
 
Mesaje: 89
Membru din: 17 Ian 2013, 12:29

Re: Prima Vinatoare

Mesajde iliealexandruionut pe 07 Iun 2014, 10:41

foarte frumos si sa te bucuri de tatal tau multa vreme de aici inainte..astfel de momente nu se uita niciodata!!!cinste tie!
citeste mult..invata..si mai apoi incearca!
iliealexandruionut
Veteran
 
Mesaje: 781
Membru din: 10 Mar 2012, 14:26

Re: Prima Vinatoare

Mesajde radubichis pe 07 Iun 2014, 11:36

Cum te intelegi cu patul Boyd de la 223?
Am exact acelasi pat cu aceasi nuanta pe 223-ul meu cu un recoil pad mai gros.
Avatar utilizator
radubichis
Veteran
 
Mesaje: 1761
Membru din: 31 Aug 2006, 10:23
Locaţie: Hunedoara

Re: Prima Vinatoare

Mesajde dtdpuu pe 07 Iun 2014, 15:21

Multumesc de aprecieri.
CristianC
dtdpuu
Veteran
 
Mesaje: 666
Membru din: 15 Ian 2008, 23:58
Locaţie: Michigan, USA

Re: Prima Vinatoare

Mesajde dtdpuu pe 07 Iun 2014, 15:24

radubichis scrie:Cum te intelegi cu patul Boyd de la 223?
Am exact acelasi pat cu aceasi nuanta pe 223-ul meu cu un recoil pad mai gros.


Paturile cu priza pistolet sau thumbhole imi plac mult. Toate paturile care le am incerc sa le iau asa. Pentru mine e mai naturala priza si controlul tragaciului.

CristianC
dtdpuu
Veteran
 
Mesaje: 666
Membru din: 15 Ian 2008, 23:58
Locaţie: Michigan, USA

Re: Prima Vinatoare

Mesajde Alin3006 pe 07 Iun 2014, 16:46

Cristian, frumoasa poveste, multumim!
Se tine bine Sefu'! Sa va bucurati de cat mai multe iesiri, in ciuda distantei!
Alin3006
Veteran
 
Mesaje: 6458
Membru din: 26 Sep 2007, 12:35
Locaţie: bucuresti

Re: Prima Vinatoare

Mesajde dtdpuu pe 07 Iun 2014, 19:00

Alin3006 scrie:Cristian, frumoasa poveste, multumim!
Se tine bine Sefu'! Sa va bucurati de cat mai multe iesiri, in ciuda distantei!

Multumesc de urare. Sefu' e foarte activ pentru virsta lui, are ferma in Ro, si munceste in aer liber in fiecare zi.

CristianC
dtdpuu
Veteran
 
Mesaje: 666
Membru din: 15 Ian 2008, 23:58
Locaţie: Michigan, USA

Re: Prima Vinatoare

Mesajde mihai_tud pe 13 Iun 2014, 19:01

Am văzut o grămada de căprioare moarte pe marginea drumurilor din jurul orașului Midland.Am înțeles ca sunt foarte numeroase si in timp ce traversează soseaua sunt lovite de mașini deși traficul nu este foarte intens.De asemenea curcani sălbătici in aceeași stare de fapt...
Ai vânat si așa ceva pe acolo?
Exista doua cuvinte care iti deschid multe usi: trage si impinge!
Avatar utilizator
mihai_tud
Veteran
 
Mesaje: 406
Membru din: 11 Iul 2009, 21:05

Re: Prima Vinatoare

Mesajde dtdpuu pe 13 Iun 2014, 22:06

Da, sint multe caprioare moarte pe marginea soselei. Sint raspindite in tot Texas-ul si se inmultesc repede pentru ca nu au dusmani majori si nu se vineaza decit in sezon. Toti pradatorii aici sint mici si doar puii sint vulnerabili la atacuri de coiotzi, insa daca mama ii pazeste si puii au sanse mari sa ajunga maturi.

De asemenea sint multe zone in care nu ii vineaza nimeni, cum ar fi zonele rezidentiale care au mult spatiu verde si se pot inmulti fara sa le vineze cineva. Spre exempul in casa veche unde am stat, aveam o zona impadurita si aveam caprioare foarte des la gard.

Pentru sosea sint un pericol pentru turisme. De obicei turismele le iau pe capota si uneori patrund prin parbriz in habitaclu cu consecinte....grave uneori. Unul din vecinii mei a fost norocos, si-a schimbat masina cu una nou (prin asigurare) pentru ca cea veche i=a fost distrusa de un accident cu o capra.

CristianC
dtdpuu
Veteran
 
Mesaje: 666
Membru din: 15 Ian 2008, 23:58
Locaţie: Michigan, USA

Re: Prima Vinatoare

Mesajde bibicu pe 16 Iun 2014, 20:23

Fascinanta povestirea mai ales prin coloratura care i-ai dat-o. Fain, fain de tot.
Multi dintre noi ne-am fi dorit sa apucam sa mergem cu un 'Sefu personal.
El l-am avut mentor, si il am si acum, dar si ca si partener, pe 'Sefu sotiei care m-a introdus in "masina de tocat" din care iese ce trebuie nu ce vrea "carnea de tun".
Frumos, mai vreau Cristian !
Avatar utilizator
bibicu
Veteran
 
Mesaje: 710
Membru din: 15 Dec 2010, 22:31
Locaţie: Arad

Re: Prima Vinatoare

Mesajde dtdpuu pe 17 Iun 2014, 02:48

bibicu scrie:Fascinanta povestirea mai ales prin coloratura care i-ai dat-o. Fain, fain de tot.
Multi dintre noi ne-am fi dorit sa apucam sa mergem cu un 'Sefu personal.
El l-am avut mentor, si il am si acum, dar si ca si partener, pe 'Sefu sotiei care m-a introdus in "masina de tocat" din care iese ce trebuie nu ce vrea "carnea de tun".
Frumos, mai vreau Cristian !


Inteleg ca asociatia cu Sefu' nu e posibila, dar oricum felicitari pentru istorie si parteneriatul de acum!


CristianC
dtdpuu
Veteran
 
Mesaje: 666
Membru din: 15 Ian 2008, 23:58
Locaţie: Michigan, USA


Înapoi la Vanatoare de mistret

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 36 vizitatori

Publicitate