Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 19 Apr 2024, 06:54

Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Fenomen nou aparut in peisajul cinegetic din Romania . Prin urmare avem cu totii de invatat si discutat despre asa ceva . Sa lasam specialistii sa vorbeasca si sa ne invete si pe noi . Poate peste 3-4 ani legea se schimba si mergem la fazan cu soimul pe manusa !

Moderatori: Ghinda, goshawkrst, Peregrinus, Sly_Fox

Re: Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Mesajde Jicol Dilo pe 28 Feb 2015, 23:00

M-am bucurat tare mult cand am primit un telefon si am fost anuntat ca s-a votat. M-am bucurat de parca s-ar fi impacat rusii cu ucrainienii, dar mai oameni buni, nu gasim nicaieri proiectul asta de lege care s-a votat la deputati? Eu vreau sa vad negru pe alb ca scrie acolo ca se permite vanatoarea cu pasari de prada. Pana nu vad nu cred! Am semnale ca NU s-ar fi acceptat vanatoarea cu soimi. Care e adevarul?

Cu tot respectul, televizorul nu este totusi o sursa de incredere.

Alin - SV
"Ca ale Mele sint toate fiarele pamintului,..." Psalmul 49:11
http://www.punte-spate.ro
Avatar utilizator
Jicol Dilo
Veteran
 
Mesaje: 436
Membru din: 03 Apr 2010, 19:32
Locaţie: Bucovina

Re: Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Mesajde Peregrinus pe 01 Mar 2015, 02:10

Buna Erwin,

" andrei ai cumva romanii? sau ai pile la senat? daca nu atunci lasa-ne. vedem noi de aici ce se intampla. iarta-ma dar m-am cam saturat de pesimismul tau. nu sunt numai oameni rai si hoti in romania. mai sunt si oameni buni si corecti. si inca ceva, cred ca am spart gheata si am renuntat la bisericute."

Da , am de 2 x Digi Tv , dar asta nu conteaza acuma , vizavi de legea in cauza este exact asa cum spunea si xcarol , deocamdata nu putem face altceva decit sa asteptam si sa speram , doar sintem obijnuiti cu asteptatul din 2006 incoace ...

Vizavi de pesimismul meu trebuie sa constat cu pareri de rau ca unii dintre voi nu l-ati inteles pe de-antregul, este doar o urmare directa a nelegalizarii in atita timp a soimaritului in tara - stiu ca sint probleme spinoase de rezolvat , deoarece aceasta lege are radacini serioasa nu doar in legea de vinatoare ci si in legea protectiei mediului , de protectie a animalului etc. dar sper ca persoanele competente sa rezolve problema in asa fel incit absolut toate partile implicate sa fie cit de cit multumite de rezultat.

In ceace priveste bisericutele sper ca toata lumea a inteles ca este mai bine ca toti cei interesati sa fie un tot unitar nu numai fiindca asa se pot rezolva mai usor si mai rapid problemele ...

O zi buna !

Andrei.
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Mesajde Peregrinus pe 01 Mar 2015, 02:12

Buna Alin,

" Cu tot respectul, televizorul nu este totusi o sursa de incredere " - ai perfecta dreptate !

O zi buna !

Andrei.
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Mesajde eagleman pe 02 Mar 2015, 14:03

Când văd atâţia bărabaţi în toată firea cum se precipită, se entuziasmează şi apoi se desumflă singuri ca nişte copii, mă amuz de numai pot! :)
Aproape că-mi vine să cred că unii dintre voi au interese personale solide şi destul de financiare legate de adoptarea acestei legi, dar mă înşel eu, nu-i aşa ? :lol:
Mai uşor cu entuziasmul pe scări, mai precis păstraţi-l până în momentul în care veţi vedea legea publicată în Monitorul Oficial.

Până atunci, va mai trece ceva timp. Nu ştiu exact cât, căci la ce parlamentari afoni, inculţi şi proşti de-a dreptul (o mare parte din ei credeau la momentul dezbaterii legii că vânătoarea cu o pasăre de pradă este mult mai crudă şi eficientă decât cea cu puşca, şi astfel vânatul nu mai are nicio şansă odată ce ai lansat şoimul sau uliul, aşa că ce mai rămâne de comentat...) avem, nu ştiu să aproximez când va fi creat cadrul legal complet.

O altă mare problemă care a întârziat votarea legii a constat în faptul că parlamentarii vânători cu arma au înţeles că şoimarii nu vor plăti la fel ca ei orice piesă de vînat extrasă cu ajutorul păsării răpitoare, chestie în care nu pot decât să le dau dreptate. Anume, indiferent dacă ai vânat cu răpitoarea dresată un fazan, iepure, potârniche, prepeliţă sau orice specie de vânat pentru care se eliberează permis, trebuie să-l plăteşti exact la fel cum îl plăteşte colegul tău care l-a doborât cu puşca. Aşa este corect.
Altfel ar trebui să stea lucrurile la vânătoarea de dăunători precum unele specii de corvide sau de porumbei din oraşe, sau lângă aeroporturi unde vânarea acestora nu doar că ar trebuie permisă, ba chiar încurajată de autorităţile locale.

Altă chestiune care a declanşat scântei în Parlament, a constat în faptul că nimeni nu s-a pus de acord în privinţa şoimarilor. Ce se va întâmpla cu ei? Cine-i va supraveghea? Vor trebui să se înscrie în asociaţiile teritoriale d evânători, la fel cum fac cei care trag cu puşca, sau va fi nevoie de un statut special pentru ei? Cine va controla dacă şoimarii au păsări legale, provenite din crescătorii sau furate din cuiburi şi prinse la capcane?

Cam asta s-a discutat. Las la o parte prostia şi amatorismul cras al presei româneşti care a fabricat şi lansat o ştire falsă....
eagleman
Veteran
 
Mesaje: 904
Membru din: 22 Feb 2007, 16:23

Re: Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Mesajde accipiter pe 02 Mar 2015, 17:12

Ai dreptate Nicu, am ras si eu cand am vazut cat de prosti sunt unii si ce declaratii imbecile au dat. in ceea ce priveste vanatul, probabil ca ar fi corect sa se respecte aceleasi legi ca in cazul vanatorii cu arma, ba mai mult sa dai examen si din cunostiinte despre pasarile de prada precum si protectia acestora. cat despre plata pieselor, aici ramane de discutat. si anume: la speciile mici, fazani, iepuri, prepelite, rate, potarnichi, nu se platesc piesele la vanatorile de grup ci doar la cele individuale pe fondurile private. se platesc autorizatii separate pt capre, cervidee, mistret. la rapitoare: ciori, cotofene, vulpi nu se plateste nimic doar se respecta sezonul de vanatoare, chiar si la fondurile private. cred ca daca legea ar fi facuta in asa fel nimeni nu ar avea nimic de obiectat. controlul ar trebui facut de paznicii de vanatoare in ceea ce priveste vanatoarea (actele pasarii, permis de crescator, da vanator) si de cei de la mediu in cazul crescatoriilor sau la domiciliu. tu ce parere ai. oricum pana apare legea va mai dura minim 6 luni,asta daca trece de senat, iar pana apar normele metodologice de aplicare va mai dura cel putin un an, dar hai sa zicem ca inceputul e promitator
accipiter
Veteran
 
Mesaje: 319
Membru din: 25 Iul 2010, 23:37
Locaţie: Lugoj

Re: Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Mesajde Peregrinus pe 02 Mar 2015, 17:46

Buna,

pentru claritate si calmare a spiritelor vizavi de legalizarea soimaritului si a vanatorii cu arcul am sa reproduc textul legii 407 / 2006 cu noile modificari survenite in Bucuresti pe data de 25.02.2015 :

Text - Legea nr. 407/ 2006

Art. 33.- (1) Vanatoarea se practica cu :

a) arme de foc de vanatoare;
b) capcane autorizate


Text propunere legislativa :

34. Articolul 33 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

Art. 33. - (1) Vanatoarea se modifica si va avea urmatorul cuprins:

a) arme de foc de vanatoare
b) capcane autorizate
c) arcuri pentru vanatoare
d) pasari de prada

Text propus de Comisie ( autorul amendamentului ) :

40. Articolul 33 se modifica si va avea urmatorul cuprins :

Art. 33. - (1) vanatoarea se practica cu:

a) arme de foc de vanatoare
b) capcane autorizate

Motivarea amendamentului :

- Se extinde aria de practicare a braconajului prin faptul ca arcurile se comercializeaza si se detin liber, iar folosirea lor este greu de depistat.
- se produc mari pagube vanatului prin ranirea si nerecuperarea acestuia;
- se incalca normele de etica vanatoreasca prin producerea de traume si mutilari aduse vanatului daca lovitura nu a atins un organ vital.

- Vanatoarea cu pasari de prada nu reprezinta interes pentru vanatorii romani, de ea vor beneficia doar vanatorii straini
- Romania nu este pregatita pentru introducerea acestei metode avand in vedere ca efectivele de vanat mic sunt in declin datorita numarului mare de pradatori naturali ( sacal, vulpe, cioara griva, cotofana, ulii , soimi etc. ), al monoculturilor pe suprafete mari si de braconaj.


- Folosirea ciinilor ca mijloc de vanare va avea efect daunator faunei salbatice prin faptul ca va rezulta mult vanat ranit, mutilat sau care va muri in chinuri in urma luptelor dintre ciini si vinat.
De asemenea, va fi deranjata linistea multor specii prin alungarea lor din zonele in care habiteaza.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Comparativ cu hotarirea din decembrie 2014 s-a modificat de asemenea si cuantumul pedepsi in cazul ca cineva este prins intr-un fond cinegetic cu o pasare de prada, astfel :

Text

Legea nr. 407 / 2006

Art. 42. - Constituie infractiune de braconaj si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 7 ani sau cu amenda de la 5.000 lei la 25.000 lei :

...............

q) vanatoarea cu exemplare de pasari de prada, cu arcuri si cu arbalete.

Text propunere legislativa :

p) accesul in fondurile cinegetice sau vanatoarea practicata cu capcane, pasari de prada, arcuri si ciini de vanatoare de catre nevanatori

Text propus de comisie ( autorul amendamentului ) :

q) accesul in fondurile cinegetice sau practicarea vanatorii cu capcane neautorizate, pasari de prada si arcuri;

Motivarea amendamentelor :

Pasarile de prada si arcurile sunt mijloace interzise la vanatoare, atit pentru vanatori , cit si pentru celelalte persoane care nu detin calitatea de vanator.


Pentru conformitate :

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_com.lista

http://www.cdep.ro/comisii/mediu/pdf/2015/rs280_13.pdf

Andrei.
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Mesajde Peregrinus pe 03 Mar 2015, 15:51

Buna,

vreau neaparat sa va descretesc putin fruntile reamintindu-va de o vorba din batrini care spune asa : " in tot raul este si un bine " - ei, binele in cazul acestei legi este faptul ca gheata vizavi de soimarit a fost sparta oricum chiar si daca in acest sens in faza incipienta se va face uz de soimarii din strainatate ( organele competente pot sa-si faca o parere Live asupra acestei metode de vanatoare direct acasa fara a fi nevoiti sa schimbe sau sa adauge legi noi etc. ) statul cistiga niste bani pe urma lor chiar daca aceasta va fi in detrimetul vinatului mic cu efective in scadere la nivel de tara precum se face referire in motivatia amendamentului.
Daca acei soimari sint buni , cu pasari bune astfel incit sa-i impresioneze cu zborurile acestora si totodata sa demonteze din fasa si credinta lor falsa ca orice piesa de vanat atacata de pasarile de prada este automat si o prada ca si prinsa va garantez ca aveti sanse mari ca in viitorul apropiat aceasta metoda veche de vanatoare sa fie legalizata in tara.

Ce ma intereseaza pe mine in mod special vizavi de organizarea de vanatori cu pasari de prada pentru straini este faptul - ce fel de servicii mai atragatoare decit a ungurilor o sa le ofere Romania pentru a-i atrage in tara ?

Andrei.
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Mesajde eagleman pe 03 Mar 2015, 17:16

„- Vanatoarea cu pasari de prada nu reprezinta interes pentru vanatorii romani, de ea vor beneficia doar vanatorii straini
- Romania nu este pregatita pentru introducerea acestei metode avand in vedere ca efectivele de vanat mic sunt in declin datorita numarului mare de pradatori naturali ( sacal, vulpe, cioara griva, cotofana, ulii , soimi etc. ), al monoculturilor pe suprafete mari si de braconaj.”

La ce concluzie şi motivaţie drăguţă au ajund parlamentarii noştri, nu-i aşa?
eagleman
Veteran
 
Mesaje: 904
Membru din: 22 Feb 2007, 16:23

Re: Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Mesajde Peregrinus pe 05 Mar 2015, 06:56

Buna Nicule ,

daca facem abstractie de la motivatia amendamentului putem totusi spune sus si tare ca dupa aparitia noii legi in monitorul oficial soimaritul din Romania este pe drumul cel bun si ca in viitorul apropiat este foarte posibil ca acesta sa fie legalizat si accesibil si viitorilor soimari din tara.

Andrei.
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Mesajde eagleman pe 05 Mar 2015, 16:28

Să vedeţi şi voi ce argumente au avut ăştia în Parlament vis a vis de lege.... :lol:

http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-19545 ... prieta.htm
eagleman
Veteran
 
Mesaje: 904
Membru din: 22 Feb 2007, 16:23

Re: Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Mesajde Peregrinus pe 05 Mar 2015, 17:30

Buna Nicu ,

da, ce se mai poate spune - original made in ...... unde orice este posibil atita timp cit la urma iasa niste bani, interese banesti care trec si peste cadavre , ce sa mai vorbim de vanat , proprietati private , rezervatii si parcuri naturale etc. - sper ca presedintele sa nu semneze o asemena lege si s-o retrimita in parlament pentru reformulare / modificare si in cazul asta soimaritul romanesc ar mai avea poate inca o sansa sa fie in sfirsit legalizat.

Andrei.

P.S - imi plac comentariile de la sirsitul articolului - cita dreptate au unii dintre ei , si cite mojicii nesimtite nu s-ar intimpla in tara aia daca lumea ar incepe sa puna in sfirsit de fiecare data cind iasa asemenea legi proaste punctul pe " i " ca in alte parti ... :wink:
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Mesajde Peregrinus pe 12 Mar 2015, 17:28

Buna ,

ar fi posibil ca legea in cauza in forma ei actuala din cauza unor plingeri din partea mai multor O.N.G -uri din tara sa nu fie promulgata de catre presedintele tarii si sa fie retrimisa parlamentului pentru reformulare / modificare si in acest caz ar mai exista poate o mica sansa ca soimaritul sa fie totusi legalizat si in interesul soimarilor din tara ...

Andrei.
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Mesajde mcbun2 pe 12 Mar 2015, 21:45

Buna seara tuturor. Am vazut si eu stirea si m-am bucurat pentru voi, impatimitii vanatorii cu pasari de prada. Va tin pumnii sincer si sper sa ne intalnim intr-o zi pe marginea padurilor sau pe vreo lunca minunata. Am citit topicul din curiozitate si, pentru a va descreti fruntile inca umbrite de incertitudine va provoc la urmatorul exercitiu de imaginatie. Asa cum merg la noi legile si cum gandesc acesti legiuitori imbecili este foarte probabil ca in scurta vreme soimul, acvila, vulturul plesuv si alte minunatii ale naturii vor fi incadrate in legea 295 ca arme letale. Asta inseamna ca pustiul sau sotia nu vor avea voie sa interactioneze cu pasarile sau sa le hraneasca. Nu vor avea voie sa le atinga. Mai mult... Probabil veti fi obligati sa ii tineti inchisi in dulapuri metalice fixate in pereti si avand compartiment separat incuiat unde veti fi obligati sa tineti ciocul si ghearele pasarii. Astfel daca din nefericire cineva reuseste sa va fure pasarea, nu va putea sa comita vreo crima cu ea. De asemenea din ceea ce am mai vazut pe la tv sau calculator, pasarea ataca succesiv fara a fi incarcata dupa fiecare atac. Deci, conform legii, este o pasare cel putin semiautomata. In acest caz nu veti avea voie sa utilizati mai mult de 2 dintre ghearele pasarii pentru a ramane in limita eticii vanatoresti. Nu in cele din urma, la 5 ani va trebui sa mergeti cu actele si pasarea la viza. Cu aceasta ocazie se va face si inspectia tehnica a armei, adica a pasarii. Se verifica flapsurile, trenul de aterizare, mobilitatea planurilor de zbor, etc, etc. Ce nu stiu insa cum se va rezolva este cum va rezolva categorisirea pasarilor utilizate. Care va fi de tir, care de vanatoare sau bombardament. De aceea eu va recomand sa va luati soimi pe aer conditionat sau airsoft ca e mai putina hartzogarie. Ei da lasa ca gasesc ei legiuitorii o metoda sa rezolve si asta...
Va doresc tuturor soimarilor un sincer si prietenesc bun venit in branse!!!
Membru ANDA
mcbun2
Membru activ
 
Mesaje: 80
Membru din: 30 Noi 2006, 09:17
Locaţie: Bucuresti, Romania

Re: Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Mesajde Peregrinus pe 13 Mar 2015, 16:00

Buna mcbun2,

multumim! si speram ca n-o sa mai dureze atit de mult pina la legalizare!

Andrei
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Mesajde Peregrinus pe 12 Apr 2015, 11:02

Buna ,


Presedintele Klaus Iohannis a trimis proiectul de modificare a Legii Vanatorii inapoi la Parlament pentru reexaminare.
Camera Deputatilor a adoptat la sfarsitul lunii februarie un proiect de lege pentru modificarea Legii vanatorii, principala modificare fiind ca se permitea vanatoarea pe terenurile proprietate privata fara acordul proprietarilor, iar perioada de vanatoare pentru anumite specii de pasari era majorata cu pana la trei luni. O parte a societatii civile i-a cerut presedintelui Klaus Iohannis sa nu promulge aceasta lege deoarece incalca dreptul la proprietate si aduce dupa sine un adevarat macel in randul pasarilor cantatoare si periclitarea altor specii protejate de lege, iar Romania risca declansarea procedurii de infringement, fiind avertizata deja de Uniunea Europeana.

Cite-va articole interesante in acest sens :

http://www.nostrasilva.ro/activitati/pr ... vanatorii/

http://www.mediafax.ro/politic/iohannis ... c-14051775

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitat ... torii.html

http://www.rfi.ro/stiri-mediu-56032-ong ... ul-romania

http://www.ziare.com/articole/legea+vanatorii

Sansele pentru noi este drept sint minime, dar exista !

Andrei.
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Mesajde Peregrinus pe 09 Iun 2015, 16:33

Buna,

cu pareri de rau trebuie sa anunt o veste trista pentru toti cei pasionati de vanatoarea cu pasari de prada si anume propunerea legislativă privind modificarea şi completarea Legii nr.407/2006 - Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic precum am anuntat intr-o postare anterioara a fost refuzata si retrimisa spre reexaminare Camerei deputatilor pe data de 27.03.2015 de catre presedintele Romaniei, legea a fost reexaminata si trimisa astazi 09.06.2015 spre promulgare presedintelui.

http://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=17029

Dupa promulgarea acesteia de catre presedintele Romaniei, vizavi de soimarit legea va suna pentru noi in felul urmator :

La articolul 42, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins :

" Art. 42 . - (1) Constituie infractiune de braconaj si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani, sau cu amenda urmatoarele fapte:
...........
...........
q) accesul in fondurile cinegetice sau practicarea vanatorii cu capcane neautorizate, pasari de prada si arcuri;
...........

Pentru conformitate :

http://www.senat.ro/Legis/PDF/2013/13L132PX.pdf


Andrei.
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Mesajde Ghinda pe 10 Iun 2015, 07:45

Cu ocazia asta Andrei, ati furat-o rau. Nu mai puteti sa iesiti cu pasarile nici pe teren. Parca erai impotriva legalizari, ca vezi doamne, se face jaf. Eu unul ma oftic pentru voi si vanatoare in general de mor!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 7686
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Mesajde accipiter pe 10 Iun 2015, 21:52

ha, unii sunt multumiti, au obtinut ce au vrut. multumim din suflet. ati reusit din nou. :?
accipiter
Veteran
 
Mesaje: 319
Membru din: 25 Iul 2010, 23:37
Locaţie: Lugoj

Re: Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Mesajde Peregrinus pe 11 Iun 2015, 14:50

Buna,

foarte pacat ca n-a fost votata legea , de asemenea pacat ca in toti acesti ani n-am fost inteles de toata lumea, dar consider ca ar fi mai usor si mai sanatos pentru toata lumea daca am intelege legea in sensul ca Romania deocamdata probabil inca nu este pregatita de includerea in legea vanatorii a acest-or genuri medievale de vanatoare, actualmente inca relativ greu controlabile in teren.

Andrei.
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Mesajde Ghinda pe 12 Iun 2015, 09:34

Andrei, cu scuze, dar si tu gandesti medieval!

Si va meritati si ne meritam soarta de iobagi!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 7686
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Mesajde accipiter pe 12 Iun 2015, 12:03

eu oricum nu cred ca nu suntem pregatiti pt legea soimaritului. am spus si repet, romania nu e o tara numai de hoti si puturosi. iar faptul ca spui ca nu suntem pregatiti inseamna ca te crezi superior noua doar pt ca traiesti in germania. nu e corect si e urat
accipiter
Veteran
 
Mesaje: 319
Membru din: 25 Iul 2010, 23:37
Locaţie: Lugoj

Re: Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Mesajde Peregrinus pe 12 Iun 2015, 13:08

Buna Erwin,

am incercat sa gasesc o explicatie fenomenului si mi-am exprimat ca atare doar parerea vizavi de situatia actuala , parere care nu are nici o legatura cu locatia sau superioaritatea / inferioritatea cuiva.

Andrei
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Mesajde Peregrinus pe 12 Iun 2015, 13:24

Buna Ghinda,

n-as putea sa-ti impartasesc parerea in ceace priveste gindirea mea, incerc doar sa privesc realist situatia actuala per ansamblul ei si sa-ti amintesc printre altele ca la luarea acestei decizii dupa cum probabil ai auzit si tu au contribuit si altii - ca de exemplu un mare numar de O.N.G -uri etc. din tara, care au parerea / interesele lor vizavi de vanatoare in general si care sint diametral opuse al-or noastre.

Andrei.
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Mesajde Ghinda pe 13 Iun 2015, 17:45

Andrei, scuza-ma dar ong=0. Sunt niste spalatori de bani de te doare capul si mult mai inteligenti ca noi, ca doar s-au prins unde sa apese ca sa stoarca bani geaba.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 7686
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Mesajde Peregrinus pe 16 Iun 2015, 05:53

Buna Ghinda,

faptul ca unele O.N.G -uri n-au fost de acord cu legalizarea soimaritului il mai pot intelege , ma intreb insa de ce nu s-a legalizat cel putin vanatoarea cu arcul sau cu ogarii in tara, ce neajunsuri s-au gasit acestor genuri medievale de vanatoare ?

Andrei.
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Mesajde Ghinda pe 16 Iun 2015, 07:43

Sa-i ia dracu de tembeli Andrei. Cine stie? Poate ca noi suntem anormali si ei normali? :lol:
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 7686
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Mesajde the_mav pe 16 Iun 2015, 07:46

un motiv ar fi ca nu s-au deschis inca dosare de urmarire penala pt braconaj cu arcul, spre deosebire de dosarele deschise pentru braconaj cu ogari
:!: :idea:
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Avatar utilizator
the_mav
Veteran
 
Mesaje: 3348
Membru din: 27 Sep 2005, 10:19
Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Re: Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Mesajde Peregrinus pe 18 Iun 2015, 05:59

Buna,

da, ar putea fi si asta o explicatie plauzibila, dar cred eu trebuie luat in calcul si faptul ca este posibil ca toate 3 genurile de vanatoare medievala sa fi fost propuse spre votare in bloc si eliminate tot asa, fara prea multe explicatii vizavi de fiecare gen in parte.

Andrei.
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Mesajde eagleman pe 29 Aug 2015, 15:51

Foarte interesant caz, nu credeti ?
https://www.youtube.com/watch?v=y3ijCOJbNpk
eagleman
Veteran
 
Mesaje: 904
Membru din: 22 Feb 2007, 16:23

Re: Problematica legalizarii soimaritului in Romania.

Mesajde accipiter pe 31 Aug 2015, 21:08

ma intreb cum de mai e in libertate.
accipiter
Veteran
 
Mesaje: 319
Membru din: 25 Iul 2010, 23:37
Locaţie: Lugoj

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Vanatoarea cu pasari de prada

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 50 vizitatori

Publicitate