Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 29 Mar 2024, 08:50

SKY TRIAL

Fenomen nou aparut in peisajul cinegetic din Romania . Prin urmare avem cu totii de invatat si discutat despre asa ceva . Sa lasam specialistii sa vorbeasca si sa ne invete si pe noi . Poate peste 3-4 ani legea se schimba si mergem la fazan cu soimul pe manusa !

Moderatori: Ghinda, goshawkrst, Peregrinus, Sly_Fox

SKY TRIAL

Mesajde Peregrinus pe 25 Iul 2015, 17:30

Buna,

avind in vedere faptul ca n-a fost votat nici un gen de vanatoare medievala ( soimarit , vanatoare cu arc etc. ) din terte motive printre care as enumera doar doua :

- in Romania n-ar exista traditia soimaritului etc.
- vanatorii romani n-ar fi interesati de aceste genuri de vanatoare etc.

Vizavi de ultimul motiv pot doar sa intreb cine are dreptul sa dea un asemenea raspuns in numele intregii vanatorimi din tara ? - de unde stie individul / indivizii ca vanatorii din tara nu sint interesati sau ca n-ar fi si interesati de aceste genuri de vanatoare unii vanatori din tara ? au fost macar intrebati in acest sens ?

O.K , ca sa fiu scurt si la obiect cred ca solutia magica pentru cei cu adevarat interesati / pasionati de aceasta metoda de vanatoare se numeste dupa parerea mea si precum spune si titlul acestui topic - SKY TRIAL, am amintit de ea si pe forumul asociatiei la care am sa si fac trimitere pentru a nu mai repeta odata cele scrise acolo !
Este o competitie sportiva de semivanatoare pentru soimarii de mare valoare din tara si nu numai prin intermediul careia se poate prezenta in toata splendoarea aceasta technica de vanatoare tuturor celor interesati de ceva nou , ceva autentic si nemaivazut / intilnit in tara etc.
In paranteza fie spus, de aceste competitii se poate face uz si in alte scopuri in ceace priveste pasarile de prada in general , dar despre aceste teme discutam mai tirziu ...

Aceste competitii se desfasoara actualmente in tari din europa ( Spania ) , in tarile arabe si S.U.A.

Este o competitie realizabila si in tara incadrindu-se dupa parerea mea in cadrul legal actual atita timp cit pasarile sint perfect legale , antrenamentele in vederea competitiei se fac pe terenuri unde s-a obtinut IN SCRIS permisiunea in cauza de la administratorul / administratorii terenului / terenurilor de vanatoare pentru a nu intra in coliziune cu legea actuala ( 6 luni pina la 3 ani inchisoare sau amenda )!

Am repetat de cite-va ori cuvintul competitie, acesta trebuie inteles aici cu dublu sens :

- competitie intre soimari
- competitie intre soimari si columbofili ( soimarii cu cei mai buni soimi si columbofilii la rindul lor cu cei mai rapizi porumbei etc. ) - pentru a da sanse cit mai mari porumbeilor propun lansarea porumbeilor sub forma de pereche astfel ca atacul soimului sa fie intirziat pt. cite-va fractiuni de secunda pina la alegerea tintei , timp suficient pentru orientarea in teren a porumbeilor etc.

Fac acuma trimitere la un link de pe forumul asociatiei , pt. a nu mai repeta cele deja scrise si postate acolo ( filme de pe youtube etc. ) :

http://asociatiaperegrinus.ro/public/thread-147.html

Dupa cum rezulta si din forumul asociatiei ar fi si organizatori dornici - trebuie vazut / intrebat daca ar mai fi de acord / interesati si actualmente sa mai organizeze aceste competitii etc !!

O.K - a fost doar asa o idee din partea mea pentru voi , deoarece cred ca ar fi mare pacat daca pseudosoimaritul din tara ar muri / s-ar sufoca in fasa - si consider ca trebuie facut ceva ( strict in cadru legal bineinteles !!! ) pentru a prezenta acest gen de vanatoare tuturor celor interesati ( nu numai vanatori ! ) din tara si sint sigur ca daca aceste competitii vor iesi bine ar avea si soimaritul o sansa in tara ...

Astept pareri de la voi in acest sens , dar as vrea sa aud si altceva in afara ca nu exista lichiditati pentru asa ceva atit in plan individual cit si in general ( cunosc acest aspect ) - dar consider ca trebuie si merita facute aceste eforturi banesti din partea voastra daca vreti sa existe cind-va soimarit si in Romania ... este doar parerea mea !

Andrei.
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: SKY TRIAL

Mesajde Clujeanul pe 25 Iul 2015, 17:56

Interesanta competitie intre soimari si columbofili...
Nu se poate soimi vs porumbei vs taleristi?
Clujeanul
Veteran
 
Mesaje: 807
Membru din: 19 Iul 2009, 07:22
Locaţie: Cluj-Napoca

Re: SKY TRIAL

Mesajde cleanline pe 26 Iul 2015, 12:18

Clujeanul scrie:Interesanta competitie intre soimari si columbofili...
Nu se poate soimi vs porumbei vs taleristi?

"Au mor !" după cum ar zice cineva.
Lăsând gluma deoparte, am prieteni columbofili și bag mâna'n foc pentru faptul că nu ar fi dispuși să riște integritatea porumbeilor de dragul competiției. Nu e paint-ball, șoimul îi loveste când îi prinde.
Despre incurajarea șoimăritului... vânătoarea trăiește vremuri grele la noi, ca vânător cu pușcă cred că asta ne mai lipsea, pe lânga vânătoarea cu ogari(practicată legal in alte țări cu tradiție) să îi mai inițiem pe dragii noștri braconieri și in șoimărit.
chac'un est responsable de tout devant tous
cleanline
 
Mesaje: 8
Membru din: 15 Dec 2010, 11:22
Locaţie: Craiova

Re: SKY TRIAL

Mesajde Peregrinus pe 26 Iul 2015, 16:57

Buna cleanline,

cunosc si eu columbofili in tara care s-au declarat de acord sa-si puna la incercare porumbeii ( cu siguranta nu porumbeii de curse etc.) dar in principiu de acord sa-si incerce porumbeii , stiut fiind (de cunoscatori bineinteles) ca nu fiecare atac de soim este si incununat de succes.

Vizavi ce initierea braconierilor in soimarit , te asigur ca pina sa initiezi pe unul singur sa si vineze / braconeze cu succes cu o pasare de prada , initiezi in acelasi timp pe altii 10 sau mai multi sa braconeze cu arma, deoarece soimaritul nu este nicidecum o joaca " de moda veche " cum este el perceput de multa lume neinitiata in materie ci o arta " cit se poate ce actuala in alte tari " care necesita mult timp pina este stapinit.

O zi buna !

Andrei.
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: SKY TRIAL

Mesajde salus pe 27 Iul 2015, 09:05

Nu sunt impotriva nici unei forme de vanatoare atat timp cat practicarea ei este bine reglementata si organizata. Sustin vanatoare cu arcul, vanatoarea cu soimi, vanatoarea subacvatica si chiar cea cu ogari!
Problema voastra este ca veniti pe un fond de constrangeri si reglementari idioate ale vanatorii clasice cu arma si nu aveti nici un plan/proiect foarte clar.
Trebuie sa va orientati in primul rand catre vanatorii, pe ei trebuie sa ii convingeti in primul rand, sa le explicati cum vedeti voi ca se va desfasura o zi de vanatoare unde vor participa soimari, vanatori cu arcul, cei cu ogari si vanatorul clasic.
Clar, pe acelasi fond nu puteti vana, sa tai din cota si zilele de vanatoare ale puscasului...., nu merge, asa ca va ramane solutia sa inregistrati genul acesta de activitate ca fiind una traditionala si apoi sa faceti o asociatie care sa aiba un fond propriu, de ce nu, primit moca in administrare pentru a pastra o traditie.
O sa fie multi acum ce o sa imi sara in cap cum ca nu avem traditie.....
Eu ii contrazic, avem traditie in soimarit si literatura o dovedeste cu varf si indesat iar pe planul "ogaritului" avem si acolo, daca tot este un fenomen real de ce sa il ignori, mai bine il reglementezi, trasezi reguli.
salus
Veteran
 
Mesaje: 423
Membru din: 18 Mar 2010, 16:25

Re: SKY TRIAL

Mesajde accipiter pe 27 Iul 2015, 22:18

despre fonduri de vanatoare nu se pune problema, sunt o gramada de fonduri private care contra cost permit orice tip de vanatoare cu atat mai mult cu cat soimaritul nu e atat de agresiv ca arma. in ceea ce priveste braconajul nu cred ca se poate discuta de braconaj cu pasarea atata timp cat se practica braconaj cu orice alt mijloc posibi, si ma refer aici la capcane, laturi, caini de oi, furci si topoare, otravuri si chiar si cu arma.

PS. sunt vanator cu arma si eu si stiu ce vorbesc
accipiter
Veteran
 
Mesaje: 319
Membru din: 25 Iul 2010, 23:37
Locaţie: Lugoj

Re: SKY TRIAL

Mesajde Peregrinus pe 28 Iul 2015, 06:08

Buna,

O.K - sa rezumam, deci in mare sinteti de acord cu mine ca ar fi posibil antrenamentul soimilor precum si desfasurarea competitiilor pe terenuri de vanatoare cu acceptul administratorilor chiar in contextul legii actuale.

Care este opinia voastra in ceace priveste Sky Trialul , considerati ca acesta ar putea prezenta celor interesati in mare fatetele multiple ale soimaritului si acest fapt ar putea ajuta la schimbarea parerii unora dintre cei care in prezent sint impotriva sau indecisi?

(Propun la inceput folosirea doar al soimilor , deoarece atacul acestora este mai palpitant decit al pasarilor de vanatoare de joasa inaltime, ulterior se pot introduce si aceste pasari in competitii pt. a prezenta celor interesati in mare intreaga gama de atacuri si pasari care ar putea fi folosite ulterior in soimaritul din tara).

Credeti ca ati putea aduna pentru inceput o mica trupa de soimari hotariti , care sa inceapa sa antreneze soimi special pentru aceste competitii ?
Cind spun soimari hotariti ma refer la soimari cu lichditati suficiente pentru a putea achizitiona pasarea , technica etc. si tot ce este nevoie pt. a duce la bun sfirsit antrenamentul !

Astept parerea voastra in acest sens , ar fi dupa parerea mea un inceput , un tel pentru fiecare soimar participant in parte , este o semivanatoare si antrenament zilnic ... stradanie care poate fi incununata poate la competitie cu o cupa , premiu etc. ...

Andrei.
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: SKY TRIAL

Mesajde accipiter pe 28 Iul 2015, 21:21

greu de realizat. sunt putini soimi cu acte in tara si mai e necesara si o telemetrie de calitate. plus ca antrenamentul soimilor e mai greu decat al uliilor. iar pui din cate stiu eu nu a scos inca nimeni ca sa avem de unde procura pasari. ramane doar strainatatea si nu e accesibila oricui
accipiter
Veteran
 
Mesaje: 319
Membru din: 25 Iul 2010, 23:37
Locaţie: Lugoj

Re: SKY TRIAL

Mesajde Peregrinus pe 29 Iul 2015, 05:58

Buna Erwin,

o.k, presupunind ca s-ar fi legalizat soimaritul - cum s-ar fi descurcat in acest caz soimarul roman ( nu ma refer numai la lichiditati ) cu pasarile si technica care actualmente se poate procura doar de afara ? Ce facea lumea interesata , cum se descurca in cazul mult asteptatei legalizari , cu voliera , examene, permise de vanatoare si altele de care este imperios nevoie in cazul practicarii soimaritului ?

Andrei.
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: SKY TRIAL

Mesajde accipiter pe 30 Iul 2015, 11:18

e mult mai ieftin un harris si mult mai usor de dresat. cat despre acte si examene se faceau incet si in timp. sa nu crezi ca daca s-ar fi legalizat apareau 100 de soimari peste noapte. nici vorba. tot noi astia vechi am fi fost si incet incet apareau si altii.
accipiter
Veteran
 
Mesaje: 319
Membru din: 25 Iul 2010, 23:37
Locaţie: Lugoj

Re: SKY TRIAL

Mesajde Jack.Sparrow pe 31 Iul 2015, 13:59

Trebuie sa convingeti intai vanatorii ca sa aveti succes cu pasarile de prada in Romania. Multi nu vor "competitia" sau isi imagineaza ca se dreseaza iute o pasare si sa vezi braconaj generalizat...

Deci show...dar unde? :(
Avatar utilizator
Jack.Sparrow
Membru important
 
Mesaje: 135
Membru din: 03 Iun 2015, 22:51
Locaţie: Focsani/Bucuresti

Re: SKY TRIAL

Mesajde Peregrinus pe 20 Dec 2015, 18:45

Imagine

Imagine

Buna,

" e mult mai ieftin un harris si mult mai usor de dresat. cat despre acte si examene se faceau incet si in timp. sa nu crezi ca daca s-ar fi legalizat apareau 100 de soimari peste noapte. nici vorba. tot noi astia vechi am fi fost si incet incet apareau si altii."

- reiau din nou acum la sfirsit de an idea Sky Trialului - deocamdata ( legea nu este batuta in cuie ! ) in conditiile actuale ale legii nu exista nici o sansa pentru un soimarit legal - dar exista sansa exercitarii legale unui pseudosoimarit numit in alte parti Sky Trial cu:

- pasari legale
- terenuri de antrenament cu acceptul scris al administratorului
- mai ales in conditiile legii actuale din tara Sky Trialul trebuie sa se practice sub forma unei pseudovinatori in sensul ca antrenamentele soimilor trebuie facute sub forma unui concurs soim - porumbel ! in nici un caz sub forma unei vinatori !!! daca nu se tine cont de acest aspect este foarte posibil ca acest gen de pseudovinatoare sa fie ca un cutit cu doua taisuri - poate fi interpretat mai ales de unii nevanatori dar cu puteri de decizie in domeniu ca sport crud care se lasa cu prazi sub forma de porumbei de casa etc. !
Am inteles ca majoritatea dintre voi nu au bani, dar mai exista si o minoritate cu lichiditati care ar putea fi in acest caz special deschizatori de drum in acest sport - incet, incet si pe parcurs daca totul se face cu cap, maxima seriozitate si chibzuinta acest sport ar putea prezenta pe aceasta cale frumusetea acestui gen de vanatoare acelora care se indoiesc de el incadrind-ul in mod gresit ca o alta metoda de braconaj capabila sa goleasca vinatorilor revierele de vinatoare de putinul vinat mic ramas in acestea!

O.K in functie de posibilitatile financiare a fiecaruia in parte acest Sky Trial se poate practica atit cu pasari de joasa inaltime cit si cu pasari de mare inaltime in speta soimi - efectul maxim asupra spectatorilor il va avea bineinteles ultima grupa !
Ca si in tarile unde este practicat acest sport - concursul se practica toamna tirziu dupa plecarea pasarilor calatoare ( pt. a elimina pe cit se poate deranjarea concursului in speta distragerea atentiei mai ales a soimilor care de la inaltimea unde se afla la un moment dat pot domina intinderi uriase! ).

Terenul pe care se va practica acest concurs trebuie sa fie plasat la distante mari de orice localitate din acelasi motiv ca cel amintit mai sus - fiind cu cea mai mare probabilitate revier de vinatoare este necesara obtinerea unei invoiri in acest sens din partea administratorului revierului in cauza si poate si din cele invecinate tot din motive de siguranta ( daca suprafata acestuia este mica si ar exista posibilitatea ca unele pasari sa ajunga in afara lui in timpul concursului - invoiri care tot din motive de siguranta ar trebui sa fie parafate si de un notar !

Recent pe un alt topic al acestui forum cineva a pus problema gasirii unei portite in actuala lege in privinta legii existente - aceasta precum se cunoaste este scurta, clara, transparenta si pe intelesul tuturor - si totusi exista o portita legala pentru voi si acesta o mai repet odata se numeste - SKY TRIAL - oricit a-ti cauta n-o sa mai gasiti o a doua portita la fel de legala !

V-as sfatuia sa refelectati asupra acestei posibilitati acuma cu ocazia sarbatorilor si a timpului liber de care beneficiaza majoritatea cu aceasta ocazie - si pina una alta

UREZ TUTUROR SOIMARILOR SI CELOR PASIONATI DE PASARILE DE PRADA SARBATORI FERICITE SI TRADITIONALUL - LA MULTI ANI !
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania


Înapoi la Vanatoarea cu pasari de prada

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 56 vizitatori

Publicitate