Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 28 Mar 2024, 10:47

VOERE

Discutii despre armament cu glont , munitii , calibre , etc . Multiple compartii intre arme , munitii pentru arme , tipuri de vanat , balistica , samd .

Moderator: liviur

VOERE

Mesajde EliteHunting pe 08 Ian 2017, 15:43

http://www.voere.com/en/rifle-technology.html

In Romania prin EliteHunting

Pana la discutii pe larg va trezesc interesul cu ceva poze.

https://www.flickr.com/gp/150917299@N03/ngB2Mg
EliteHunting
Membru activ
 
Mesaje: 114
Membru din: 28 Noi 2014, 11:59

Re: VOERE

Mesajde marc12/76 pe 09 Ian 2017, 20:45

Astept cu nerabdare discutii detaliate, in urma cu un an ceream detalii referitoare la Voere Kufstein pe acest forum, am achizitionat-o tinand cont ca e sistemul Mauser 98, teava Lothar Walther de 60, lemn bine finisat si am folosit-o . Sunt mandru de ea, e de incredere si curios sa aflu detalii.
Stima
marc12/76
Membru activ
 
Mesaje: 113
Membru din: 21 Noi 2014, 10:18

Re: VOERE

Mesajde EliteHunting pe 10 Ian 2017, 00:45

Detalii despre M 98 nu prea avem ca sa-ti dam. E arhicunoscuta.
Eu as fi dat cele 2-300 E in plus pentru siguranta tip piston cu dezarmarea percutorului si tragaciul match in doua stadii pe care le ofera firma.
EliteHunting
Membru activ
 
Mesaje: 114
Membru din: 28 Noi 2014, 11:59

Re: VOERE

Mesajde EliteHunting pe 10 Ian 2017, 00:45

Voere LBW sau take down-ul saracului.
Voere este o firma austriaca ce produce arme de foarte buna calitate de aproape un secol.
Dupa al doilea razboi, productia pentru piata civila a demerat, ca la atatea alte firme austriece si germane, cu reasenalizarea Mauser M 98 ramase din razboi. Pe cand toti ceilalti au renuntat Voere este printre foarte putinele firme din lume (degetele de la o mana sint multe) care mai fabrica M 98 exact dupa specificatiile originale, ca produs de serie, de foarte buna calitate, la pret accesibil.
De-a lungul timpului firma s-a remarcat atat prin constanta cu care a pastrat batranul M 98 in productie, cu mici imbunatatiri care fac viata vanatorului mai usoara cat si prin inovatii cu adevarat deosebite, cum este munitia fara tub si aprindere electrica. Acum mai bine de 25 de ani firma iesea pe piata cu un model complet revolutionar de munitie, al carui suport pentru proiectil era reprezentat chiar de propelent iar aprinderea „capsei” era realizata electric. Atat arma construita cu dedicatie pentru aceasta munitie cat si munitia in sine au reusit sa depaseasca neincrederea initiala si sa fie comercializate cu succes in Europa si USA. Din pacate, momentul politic nu a fost prielnic si niste legiutori la fel de porniti ca si cei de astazi au decis ca astfel de cartuse sint foarte periculoase pentru ca nu lasa un tub in urma, tub care sa poata fi cercetat de balisticieni, asadar au interzis iute aceasta munitie. Peste ocean au ramas in functiune cateva astfel de arme si un numar de fericiti posesori continua sa le foloseasca atat timp cat firma mai produce munitie pentru ele. Conceptul s-a dovedit viabil, a trecut proba timpului in teren, armele s-au dovedit si fiabile si precise. Ba chiar a existat un moment in care o varianta de arma automata ce folosea o astfel de munitie, dedicata armatei a fost cat pe ce sa intre in uz – criza economica a tinut in frau reinarmarea. In speranta ca macar undeva pe acest pamant cineva le va aprecia la adevarata valoare firma persevereaza in cercetari si a introdus sistemul de aprindere cu laser in locul celui electric. Pentru oricine a apasat vreodata un tragaci si a meditat un pic asupra tariei, cursei, timpului mort pana la declansare, un intrerupator care sa declanseze cu viteza luminii aprinderea incarcaturii si fara nici cel mai mic soc mecanic pare un vis – si totusi a fost realizat. Din pacate, nu avem acces la el.
http://www.voere.at/en/history/laser-ignition.html
Modelul LBW este pe piata de circa 20 de ani si este raspunsul firmei la tendinda europeana in domeniul armelor, adica aceea de arme modulare, care sa permita schimbarea facila a tevii de baza cu altele in alte calibre, oferind astfel vanatorului posibilitatea de a folosi exact aceeasi arma, acelasi pat, acelasi tragaci, aceleasi senzatii tactile la mai multe tipuri de vanatoare si specii de vanat. Fara rabat la functiile de baza, siguranta, precizie si totul cu costuri modice.
Piesa centrala a armei este frezata dintr-un bloc masiv de aliaj usor pe care se asambleaza restul componentelor. Este o piesa aparent masiva, solida dar foarte usoara in realitate, impecabil prelucrata la exterior si interior.

Partea superioara este expusa, prelucrata semirotund si este prevazuta cu gauri filetate pentru montura lunetei. Pe laterala dreapta este decupata o fereastra de ejectie generoasa prin care arma poate fi si alimentata usor direct in camera. Pe laterala stanga catre posterior prezinta o mica parghie ce serveste la eliberarea inchizatorului pentru scoaterea acestuia complet din arma. Partea inferioara este frezata complex si prezinta anterior piesa antirecul, dintr-o bucata cu carcasa, in portiunea mijlocie lacasul magaziei pe care se monteaza sistemul de mentinere in pozitie si eliberare a acesteia iar in portiunea posterioara este fixat mecanismul tragaci.
Partea anterioara este frezata cilindric in ax pe o portiune de ~4 cm, loc in care se fixeaza teava. Pe partea inferioara prezinta o fanta longitudinala ce se strange cu doua suruburi transversale, suruburi ce blocheaza teava in sistem odata ce este introdusa in lacas. Ascuns privirii, in interiorul portiunii cilindrice, este un mic reper ce se angreneaza perfect cu unul in oglinda prezent pe teava, garantand acuplarea perfecta de fiecare data.
Partea posterioara prezinta terminarea canalului cilindric frezat in lungul sistemului, canal ce gazduieste inchizatorul armei.
Inchizatorul este de tip cilindric, cu nuturile de inzavorare avand acelasi diametru exterior cu corpul inchizatorului. Este o piesa complexa realizata din mai multe segmente. Portiunea centrala, de care sint angrenate restul componentelor active, este frezata dintr-un bloc de aliaj usor. Pentru ca are doar rol de sustinere, materialul usor este suficient si a permis reducerea masei totale.
In partea posterioara se fixeaza manerul inchizatorului, ce face corp comun cu piesa ce contine percutorul, arcul acestuia si nuca. Fixarea este realizata printr-un angrenaj elastic si permite demontarea facila pentru intretinere.
In partea anterioara este fixat capul inchizatorului. Acesta este o piesa de otel frezat, prezinta anterior cele 3 nuturi de inchidere, gheara extractoare si pistonul incarcat de un arc, care realizeaza expulzia activa a tubului. Posterior se fixeaza de corpul inchizatorului prin intermediul unei sigurante transversale, demontarea pentru intretinere sau schimbarea tipului de cap inchizator putandu-se face fara ajutorul niciunei unelte. Ca la toate armele cu tevi de schimb, odata cu schimbarea clasei de calibre este necesara si schimbarea capului inchizatorului.
Teava standard are profil cilindro-conic, cu diametrul la gura de ~17 mm si lungimea de 60 cm pentru calibre standard si 65 cm pentru magnum. La cerere se pot livra tevi de 56 sau 50 cm si cu diametre la gura mai mari. Ca la multe alte arme moderne inzavorarea se realizeaza direct in teava, in portiunea posterioara a acesteia fiind prevazute recesusuri pentru cuplarea cu nuturile inchizatorului. Inchiderea se realizeaza cu 3 nuturi dispuse simetric astfel incat cursa inchizatorului necesita doar 60 grade rotatie pentru inchidere-deschidere.
Exteriorul este finisat perfect si brunat in stil clasic, cu acel albastru adanc atat de placut vanatorilor.
Teava poate fi sau nu prevazuta cu aparate mecanice de ochire, inaltator tip foaie cu o crestatura fina prelungita cu un V amplu, reglabil in derivatie si care poate fi dotat cu puncte luminoase de fibra optica, respectiv catare metalica sau cu fibra optica, reglabila pe inaltime.
Tragaciul standar este unul de tip direct, cu o cursa scurta, seaca si care declanseaza precis la ~700 g. Taria acestuia este reglata in uzina si surubul de reglaj este sigilat. La cerere poate fi oferit un tragaci cu cursa dubla sau unul cu accelerator. Forma tragaciului este una clasica, arcuita, rotunjita ca profil, asemanatoare cu tragacele clasicelor basculante, care se muleaza pe deget foarte bine si transmite exact senzatia necesara unei declansari precise.
Siguranta standard este plasata pe laterala dreapta a culatei, imediat in spatele manerului inchizatorului si este cu doua pozitii – asigurat blocheaza tragaciul si miscarea inchizatorului, respectiv dezasigurat cand poate fi executat focul si manevrat inchizatorul. Optional este oferita o siguranta complexa, ce dezactiveaza complet percutorul. Aceasta este plasata la capatul posterior al inchizatorului si are tot doua pozitii, marcate cu puncte colorate alb si rosu – in pozitie retrasa posterior, cu ambele puncte vizibile, decomprima arcul percutorului si blocheaza inchizatorul in pozitie. Apasata anterior comprima arcul si poate fi executat focul, respectiv manevrat inchizatorul. Ca toate armele actuale si aceasta este prevazuta cu o siguranta automata impotriva percutiei cu inchizatorul incomplet inchis.
Patul poate fi realizat din lemn de diferite clase, plastic sau chiar carbon. Forma este tipic vanatoreasca, eventual stutzen sau sportiva, functie de modelul armei. Armele de vanatoare au un pat suplu, cu linii fluide, cu pistolet alungit si cu obrazar suficient de inalt cat sa permita o pozitie comoda pentru tragere. Pistoletul si ulucul prezinta un caroiaj clasic, in romburi fine – la varianta standard, respectiv unul cu contur floral si solzi la varianta luxusoasa. Talpa patului este una de cauciuc amortizant.
Prelucrarea interioara este perfecta si permite o cuplare cu partea metalica a armei facila si fixa. Patul este ranforsat in fata magaziei cu o piesa din aliaj usor ce serveste drept sprijinj pentru piesa antirecul a sistemului.
Montarea sistemului in pat se realizeaza clasic, prin intermediul a doua suruburi plasate in fata magaziei si in spatele garzii tragaciului. Piesa metalica inferioara nu este dintr-o bucata ci din doua parti – posterior garda tragaciului respectiv anterior o mica saiba, ambele din aliaj usor. Este pastrata astfel o latime totala mica a armei in dreptul magaziei desi la acest nivel este prezent lacasul magaziei din sistem impreuna cu sistemul de fixare/eliberare.
Magazia este de tip monofilar, realizata din tabla ambutisata, de capacitati variabile functie de calibru. Intra in arma „ca unsa” si cade in palma fara efort odata ce sint comprimate simultan cele doua clapete plasate pe lateralele suportului magaziei. Toate sint minimalist desenate astfel incat sa formeze un profil exterior care sa nu deranjeze privirea, sa nu agate in haine dar sa si fie foarte usor accesibile si manevrabile, chiar cu manusi pe mana. Cartusele intra si se scot usor din magazie, chiar cu o singura mana, cu putin exercitiu.
Pentru montarea opticii firma ofera atat sina Weaver fixata cu suruburi in lacasurile din culata cat si un sistem propriu rapid ce merita un pic de atentie. Acesta este format din doua baze ce se fixeaza pe arma, cea anterioara avand un profil cumva semicircular in plan orizontal si coada de randunica in plan vertical iar cea posterioara un profil in L, cu bratul lung fixat in suruburi de culata iar cel scurt vertical, prevazut cu un orificiu conic. Acest orificiu gazduieste un piston al monturii atunci cand se monteaza optica dar poate servi si ca peep-sight cu optica demontata. Pe aceste baze se fixeaza corpul monturii, printr-o miscare circulara cam de un sfert de cerc in plan orizontala ce imbuca perfect partea anterioara si aduce montura in axul armei iar o clapeta plasata pe laterala monturii impinge un piston ce se angreneaza in micul orificu conic pomenit. Angrenajul intre clapeta si piston nu este unul direct ci prin intermediul unui arc dur ce garanteaza atat fixarea ferma cat si perfecta compatibilitate intre diferite monturi si diferite baze – nu este necesara nicio ajustare a monturii la montarea initiala si nici la montari ulterioare pe alte baze. Montura este ingenioasa, perfect pusa in practica si garanteaza revenirea exacta a punctului de impact la locul initial la un numar indeterminat de manevrari.
Varianta Luxury prezinta in plus fata de standard un lemn deosebit si caroiajul artistic.
Varianta Luxury Take Down prezinta in plus lemnul deosebit, aparatele de ochire dotate cu fibra optica, bazele pentru montura firmei gata montate precum si un sistem rapid de demontare a armei din pat. Pe uluc este montata o mica parghie, foarte asemanatoare cu cea care elibereaza ulucul armelor basculante si care odata actionata permite ridicarea efectiva a armei din pat, la partea posterioara acesta fiind fixat pasiv intr-o mica piesa metalica montata in pat. In plus, arma este livrata intr-o valiza solida, inchisa cu incuietori cu cheie, captusita cu burete, decupat sa cuprinda patul, doua tevi, doua sisteme optice, doua magazii si ceva lacase suplimentare.
Desi arma are semnificativ sub 3000 g in varianta standard, sistemul este atat de solid incat suporta fara probleme calibre serioase ca 338 wm, 375 H&H sau chiar „ultra-magnumul” 338 Lapua.
Cum se schimba tevile?
Un singur imbus obisnuit serveste pentru desurubarea celor doua suruburi care leaga sistemul de pat si pentru slabirea celor doua suruburi ce strang culata in jurul tevii. Deschiderea inchizatorului permite extragerea facila a tevii. Teava intra intr-o singura pozitie posibila, este marcata vizibil la exterior ca sa fii sigur ca a intrat cat trebuie iar inchiderea inchizatorului solidarizeaza sistemul. Acum se strang cele doua suruburi de sub culata apoi se remonteaza arma in pat. Poate ca nu este cel mai facil sistem si nici unicat in lumea armelor dar este suficient de simplu cat sa permita si unui anti-minitehnicus sa faca asta in cam 5 minute, folosind doar imbusul din dotare. E adevarat, nu e Blaser dar costa a treia parte dintr-unul si este cea mai ieftina arma cu tevi de schimb de pe piata, care si functioneaza corect.
In scurta vreme urmeaza impresii in poligon ... cum sintem romani si foarte putin increzatori in ce ne vand altii, trebe sa testam pe propria piele daca arma trage, daca trage bine, daca trage la fel de bine si dupa de/remontarea tevii, opticii, etc.

P.S. cu parere de rau, „gazduitorul” de poze n-a vrut deloc sa functioneze in ultimele zile si nu am putut insera pozele la locul lor in text. Revin.
EliteHunting
Membru activ
 
Mesaje: 114
Membru din: 28 Noi 2014, 11:59

Re: VOERE

Mesajde EliteHunting pe 10 Ian 2017, 17:44

Voere LBW
Imagine

standard
Imagine


Imagine

Caroiaj standard
Imagine

Coada percutorului cu indicator de armare tactil si vizual
Imagine

Magazia de cartuse si suruburile de fixare ale carcasei in pat
Imagine

Fixarea tevii de carcasa armei si inlocuirea tevii
Imagine

Imagine

Imagine

Catarea si inaltatorul metalice
Imagine

Imagine
EliteHunting
Membru activ
 
Mesaje: 114
Membru din: 28 Noi 2014, 11:59

Re: VOERE

Mesajde EliteHunting pe 10 Ian 2017, 17:46

Luxury Take Down
Caseta de transport pentru arma demontata
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Arma montata cu suportul lunetei
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Partea metalica scoasa din pat
Imagine

Imagine

Carcasa armei
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
EliteHunting
Membru activ
 
Mesaje: 114
Membru din: 28 Noi 2014, 11:59

Re: VOERE

Mesajde EliteHunting pe 10 Ian 2017, 17:48

Teava cu inaltator si catare prevazute cu fibra optica
Imagine

Imagine

Imagine

Recesul pentru inzavorarea directa in teava si imbinarea cu inchizatorul
Imagine

Imagine

Imagine

Inchizatorul cu corpul din aliaj usor, capul interschimbabil si coada cu manerul inchizatorului, piedica si nuca percutorului
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Coada percutorului cu piedica ce dezarmeaza percutorul – in pozitie de siguranta
Imagine
Si armata, gata de tragere
Imagine

Patul din nuc elegant, obrazar in trei ape, caroiaj floral si sistemul de detasare rapida
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Magazia de cartuse si lacasul ei
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Montura rapida pentru luneta
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
EliteHunting
Membru activ
 
Mesaje: 114
Membru din: 28 Noi 2014, 11:59


Înapoi la Arme de vinatoare cu glont

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 24 vizitatori

Publicitate