Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 29 Mar 2024, 09:11

Congres AGVPS 2018

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, Sly_Fox, CCM, von BRAUN, Mircea-B

Congres AGVPS 2018

Mesajde tehărău pe 24 Iun 2018, 18:42

Ieri a avut loc Congresul AGVPS.
Daca sunteti interesati, impresii proprii:
- s-a vorbit pe teme. Anterior se lua cuvantul in ordinea inscrierii. Acum s-a inceput o tema, lua cuvantul cine dorea, se trageau concluziile. Cand se epuiza subiectul, se trecea la altul.
- presedintele AGVPS Dl. Selaru a primit medalia de aur din partea CIC. Stiu ca unii sunteti sensibili la persoana respectiva dar va rog sa tineti cont ca o medalie de aur e luata de un roman si CIC-ul nu-i ong Valea din Deal ;) ! Eu zic ca nu-i putin lucru.
- din partea CIC a transmis mesajul dl. Árpád Sárkány
- din partea FACE a luat cuvantul dl Attila Kelemen. De fapt dumnealui, ca vicepresedinte AGVPS a avut mai multe interventii. magistral, ca de obicei. A dat in aparatul de stat care nu respecta legea, a dat in veterinarii de la nivel inalt care se misca greu cu pesta porcina africana, a promis ca se implica in chinologia de vanatoare.
- pesta porcina africana a ocupat un larg spatiu. Se pare ca nu-i de joaca. Domnul senator Emanoil Savin a promis ca va trage un semnal de alarma. A fost eficient, duminica dimineata deja se lucra la ministerul agriculturii :-bd
- cu ursul nu-i de joaca. S-a vorbit mult si aplicat. "Multe vorbe ban nu face" mi-a zis mie un tigan de vindea oale Zepter si ma tot faceam eu ca-l descos ca sa vad care-i smecheria de le da la jumatate de pret cu acte de provenienta. Asa e si cu ursul, sa vedem ce iese pe hartie, ce de vorbit se tot discuta de la dna. Pasca-n coace.
- pescarii au probleme cu aparatul de stat. AMPA face incurcaturi. Sa vedem cum se vor descurca, ca nu-i bine.
- Braila a luat amenda abuziv, a dat in judecata pe nu stiu cine. Ce e important e ca au zis ca daca castiga da in judecata functionarul de a dat amenda. Asta ar fi un precedent de luat in considerare :mrgreen:
- dl Zaheu, vechi "carcotas" al AGVPS a punctat doua lucruri care mi-au placut si mie, dar e bine ca le-a spus dansul: ca e prima data cand se discuta pe teme si discutia capteaza si rezolva probleme "pana acum se zicea multumim domnului Selaru, ca pe vremea comunismului, acum se vorbeste aplicat, felicitari!" cam asa a spus
- domnul Selaru a condus sedinta si nu a inchis nici un subiect fara a fi lamurit. Felicitari! Asa vazusem la Prahova la domnul presedinte Mihailescu si mi-a placut, am scris la vremea respectiva. Exemplu de urmat!
- domnul Draganescu nu a avut nici o emotie, si-a intrat bine in functie, se vede ca s-a implicat, stia dedesubturile si detaliile fiecarei probleme. Ce am remarcat e ca se pare ca si-a facut echipa noua. Nu am vazut cateva persoane care faceau parte din "congres". Intr-un fel am regretat ca-mi erau simpatice. Pe de alta parte, daca chiar vrei sa faci treaba, iti aduci oamenii tai. Uite ca nu i-a dat nimeni peste mana :ymapplause: .
- ultima parte a avut ca subiect organizarea. Am avut un punct de vedere pe care il postez in continuare. Poate il si comentati, ca nu-i numai al meu ci e si al vostru (sper)
- daca am uitat ceva si imi aduc aminte mai revin. Daca nu, sa mai completeze si altii, ca au mai fost colegi
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Congres AGVPS 2018

Mesajde tehărău pe 24 Iun 2018, 18:44

Domnule președinte de ședința,
Domnilor membri ai prezidiului,
Onorant auditoriu,
Dragi prieteni,

A trecut un an de când avem o noua conducere. Fără sa cad in păcatul osanalelor, vreau sa va felicit pe dumneavoastră pentru ca ați ales bine si pe cei ce ocupa funcțiile de conducere, pentru ceea ce au realizat. Ii felicit pentru transparentă și sper ca in viitor sa ducă la bun sfârșit atât ceea ce si-au propus sa facă, cat si sarcinile ce vor rezulta la sfârșitul lucrărilor acestui Congres .
Cum pentru laude avem tot anul la dispoziție, vreau sa ating si chestiuni complexe, ce țin de competenta Congresului. Îmi susțin pledoaria plecând de la trei evenimente ce au avut loc nu demult si care continua sa nu-si găsească rezolvarea:
-vizionarea unor emisiuni televizate in care se încearca rezolvarea conflictelor din interiorul unei asociații
- tergiversarea recuperării unei fraude majore, dovedite, petrecute cu ani de zile in urma si a cărei cercetare și soluționare se tot amâna, gândul ducându-mă la calendele grecești
-preluarea conducerii unei asociații prin revolta si acțiuni judecătorești .
Exemplele enumerate sunt dovada faptului ca nu avem capacitatea de a rezolva conflictele si derapajele într-o forma incipienta si in interiorul breslei.
In vechiul sistem, daca aveai o doleanța, reclamai la asociație si comisia de disciplina chema pârțile si conflictul se aplana. Erau in comisiile acelea oameni de o probitate morala impecabilă ce transformau orice obrazul gros in om potolit. Daca era nevoie, se ajungea la controlul venit „de sus”, de la AGVPS si era „ori laie - ori bălaie”. . .
Au trecut anii de gratie ´91, `96, 2006 si asociațiile au rămas independente din punct de vedere organizatoric, economic si decizional. In fapt s-a trecut de la o structura piramidala funcțională, la mai multe piramide care au același statut si aceleași fise ale posturilor.
De disciplina si de etica s-a cam uitat si iată ca exista urmări neplăcute si nedemne.
Sunt conaționali ce își rezolva conflictele in tribunale proprii. Gălăgioșii avocați ai parților apelează pana si la argumente pe care le-am transformat in zicala „își pun fustele-n cap”. Însă deciziile staborului sunt respectate si nu-i știe „nici vântul-nici pământul” cine si cu ce au greșit.
Ziceți domniile voastre cine de cine ar trebui sa râdă . . .
Situația se prezintă in acest mod pentru că descentralizarea s-a oprit la jumătatea drumului, coroborat cu faptul ca pentru a face fata din punct de vedere economic, responsabilii asociațiilor au căutat mărirea numărului de cotizanți iar socializarea cotizanților in cadrul grupelor a fost trecută in plan secund . E timpul sa reînnodam firul rupt al relațiilor intra vânătorești . Si asta se poate face numai lăsând o mai mare libertate decizională la nivelul grupei, cointeresând membri acesteia in primul rând in gestionarea bugetelor. Așa s-ar forma reflexul de apărare a bunurilor si valorilor, a acțiunilor vânătorești, a tagmei.
In 2011, domnul președinte al AGVPS vorbea despre un proiect : „Viziunea strategică pentru viitor, cu norme adecvate”.
Așadar încerc sa închei bucla. Pentru ca suntem la un an după ce i-am ales pe cei ce hotărăsc pentru noi, an in care aceștia au avut timp sa se acomodeze cu cerințele funcției, pentru ca suntem într-o perioada de acalmie, propun conducerii AGVPS sa găsească răgazul de a gândi si găsi soluții la problemele ridicate si de a veni la viitorul Congres cu amendamente la Statutul Cadru, pe care sa le discutam si supune la vot. Într-un an de zile putem sa ne inspiram din modelele organizatorice ale asociațiilor si grupelor unde treaba merge foarte bine si sa le sugeram prin Statutul Cadru celor ce întâmpina probleme de genul celor amintite.
Rezum si afirm ca avem nevoie de :
-organe si metode de judecare - respectiv soluționare - a problemelor in cadrul asociației, precum si ierarhizarea acestora in sens ascendent.
-descentralizare economica si organizatorica a grupelor, făcută cu atenție si înțelepciune pentru a nu cădea in capcana pierderii coeziunii.

Liviu MIRCEA – teharau
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Congres AGVPS 2018

Mesajde tehărău pe 24 Iun 2018, 20:42

Un interesant punct de vedere cu referire la eventuale modificari statutare l-a exprimat in scris si unul dintre cei mai cunoscuti sprtivi romani, domnul Feri Vastag, cu care am avut placerea de a avea o conversatie amiabila. Din punctul meu de vedere, campionul tot campion ramane: punctul de vedere da la ficatii celor ce umbla cu fofarlica cum dadea domnia sa cu stanga...
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Congres AGVPS 2018

Mesajde tehărău pe 24 Iun 2018, 20:43

Către
CONGRESUL A.G.V.P.S. DIN ROMANIA
Stimați Domni,
-Mă bucur sa am prilejul de a mă adresa dumneavoastră cu ocazia acestui congres si va rog sa-mi acordați posibilitatea de a veni cu unele scurte propuneri legate de modul in care se impune a fi actualizat, in opinia mea, Statutul Cadru al asociațiilor afiliate la AGVPS din Romania.
Aceste propuneri ale mele sunt determinate de activitatea pe care o desfășor in mod neîntrerupt de peste 30 de ani cadrul diferitelor asociații sportive — este adevărat ca acesta au un alt scop decât cel al AGVPS — dar din activitatea cărora am remarcat o serie de prevederi pe care Ie consider a fi de bun augur si in ceea ce privește Statutul cadru al asociațiilor afiliate la AGVPS din Romania, care din punctul meu de vedere trebuie pus in acord cu realitățile economice si sociale de la noi, precum si cu cerințele membrilor asociațiilor afiliate. In baza. prevederilor art. .18 lit. f din Statutul AGVPS, potrivit căruia membrii AGVPS au dreptul sa își exprime punctul de vedere si sa facă propuneri pentru îmbunătățirea activității AGVPS, va solicit sa analizați următoarele propuneri de modificare a Statutului asociației, menite a stabili un cadru reglementat, in baza căruia sa se desfășoare lucrările Adunărilor generale, precum si alte câteva aspecte referitoare la activitatea curenta a asociațiilor afiliate.
Având in vedere ca potrivit prevederilor Statutului Cadru al asociațiilor afiliate Ia AGVPS din Romania, nu se face nici o mențiune referitoare la cuprinsul convocatorului pentru Adunările generale, termenul in care trebuie făcută convocarea, modalitatea de publicitate a acestuia, respectiv unde se publică, de către cine etc. In același timp, trebuie stabilita sancțiunea nerespectării acestor prevederi si anume nulitatea adoptării unor hotărâri neincluse in ordinea de zi cuprinsa in convocator, sau nerespectarea termenului de convocare, convocarea de către alte persoane decât cele nominalizate in statut. Cred ca nu este lipsit de importanta nici faptul ca se impune a fi adoptata o modificare a Statutului cadru in sensul in care toate materialele ce vor face obiectul dezbaterilor in cadrul adunării generale sa fie făcute publice odată cu convocatorul, prin publicarea pe pagina de internet a asociației, precum si prin comunicarea sub semnătura către fiecare club in parte, sub sancțiunea nulității hotărârilor ce vor fi luate cu nerespectarea acestei prevederi. De asemenea, lipsește o reglementare clara a cailor de atac împotriva hotărârilor luate de către Adunarea generala si de către Consiliu, deși o astfel de reglementare se regăsește in prezent, nu este in mod explicit stabilit daca sancțiunile disciplinare pot fi luate exclusiv de cane Consiliul asociației, sau acestea se pot lua si de către Adunarea generala, sau Adunarea generala are competenta doar de a analiza eventualele contestații formulate hotărârilor Consiliului asociației. De asemenea, consider ca se impune a fi stabilita o limita de vârstă in ceea ce privește personalul angajat al asociațiilor afiliate, sens in care apreciez ca este necesar a fi reglementata in mod fără echivoc o astfel de prevedere, pentru a încerca o dinamizare a activității asociațiilor afiliate, dar si pentru a asigura progresul acestora, prin utilizarea mijloacelor moderne aflate la îndemâna noastră (informatizare, marketing on-line etc.)
Totodată, vreau sa subliniez faptul ca in înțelesul prevederilor legale in materie de asociații, dar si in spiritul prevederilor statuare, este consacrat faptul ca atribuțiile Consiliului asociației sunt acelea ale unui organ cu atribuții de coordonare si control a activității asociației, situație care face astfel inadmisibila includerea intre membrii Consiliilor Asociațiilor afiliate a personalului angajat al acesteia, cu excepția Directorului asociației, dar cu includerea in Statut a unor limitări a dreptului de vot pentru director, in sensul in care acesta sa nu poată vota propriile acte, precum si cele care țin de activitatea curenta a asociației. In același timp, se impune includerea unei interdicții pentru personalul angajat al Asociațiilor de a face propuneri in legătura cu persoanele alese ce urmează sa facă parte din comitetele cluburilor sau din consiliul asociației. In condițiile in care se încearcă transformarea acestor organe de conducere in veritabile adunări ,,sindicale”, este evident ca membrii asociației sunt încet dar sigur excluși de la activitățile deliberative privind bunul mers al propriei asociații, in cazul de fata fiind vorba despre un veritabil abuz de minoritate, aceasta minoritate profitând de poziția lor dominanta pe care o pot avea in cadrul asociațiilor, in baza actualelor prevederi statutare.
Nu in ultimul rând, consider ca se impune a fi stabilit faptul ca in ceea ce privește prevederile Statutului cadru, acestea sunt doar prevederi minimale, asociațiile afiliate putând adăuga la acestea eventuale reglementari proprii, dar fără a avea posibilitatea de a le cenzura sau modifica pe cele din Statutul cadru. In același timp, apreciez ca se impune a fi stabilita obligativitatea pentru asociațiile afiliate de a comunica orice modificare a Statutului propriu in termen de maxim I5 zile de Ia adoptarea acesteia. Va rog sa aveți in vedere aceste propuneri pe care le fac in cadrul unui demers cu siguranță mult mai complex pe care urmează sa îl faceți, prin consultarea asociațiilor afiliate precum si prin coroborarea lui cu actualele prevederi statutare.

Cu sincere salutari vânătorești.
Francisc Vaștag — delegat Ia Conversul AGVPS din partea AJVPS Caras Severin
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Congres AGVPS 2018

Mesajde tehărău pe 24 Iun 2018, 21:50

Am uitat ceva important. Domnul Kelemen a expus efortul României de a se prezenta la expoziția de la Fehova. Citez: "cei ce au afirmat ca a fost un eșec, mint! Delegația română a primit felicitări de la organizatori și vizitatori, a fost un succes!"
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Congres AGVPS 2018

Mesajde tehărău pe 24 Iun 2018, 22:54

Am mai uitat ceva important. Colegul nostru, domnul doctor Punga a promis ca se implica și încearcă revitalizarea chinologiei de vânătoare. Președintele și vicepreședintele AGVPS, respectiv dl. Selaru și dl. Kelemen, au promis sprijin total. Sper ca de astă data sa iasă.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Congres AGVPS 2018

Mesajde Dima pe 25 Iun 2018, 10:14

Problema scaderii efectivelor de iepuri nu e treaba Congresului, caci nu a ridicat nimeni aceasta problema?
In afara de un studiu ( acceptat si publicat cu greu ), de cateva articole si intepaturi fara finalitate ale dlui presedinte in revista, nimic. Ca si cand asta nu priveste vanatorii.
Dima
Veteran
 
Mesaje: 411
Membru din: 28 Oct 2005, 13:02
Locaţie: Bucuresti

Re: Congres AGVPS 2018

Mesajde ventura pe 25 Iun 2018, 11:21

La ce asociatie esti? Am fost la Congres si iti pot spune daca Directorul ori Presedintele tau a luat cuvantul si ce anume "l-a durut".
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Avatar utilizator
ventura
Veteran
 
Mesaje: 1271
Membru din: 01 Mai 2008, 20:12
Locaţie: Focsani

Re: Congres AGVPS 2018

Mesajde Dima pe 25 Iun 2018, 11:59

@ventura
Nu ai permisiunea sa raspunzi?
E o problema de interes general, ca doar s-a scris in revista in mod repetat.
Dima
Veteran
 
Mesaje: 411
Membru din: 28 Oct 2005, 13:02
Locaţie: Bucuresti

Re: Congres AGVPS 2018

Mesajde biriuck pe 25 Iun 2018, 12:31

@Dima cred ca ai interpretat raspunsul lui @ventura intr-o cheie complet gresita
Corruptissima re publica plurimae leges
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2694
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Brasov/Ploiesti

Re: Congres AGVPS 2018

Mesajde ventura pe 25 Iun 2018, 12:37

Pai daca voi nu semnalati asociatiei voastre problemele de care va izbiti, cine sa puna problema?
Ai semnalat acesta problema?
Despre carnvorele mari si despre urs s-a vorbit la Congres fiindca delegatii au fost interesati de subiect, fiind presati de membrii asociatiilor de unde provin.
La cuvant s-a putut inscrie cine a dorit. Nefiind foarte incarcata agenda, s-a pus mare accent pe problemele ridicate de delegati, oricare ar fi fost ele.

Nu mi-ai raspuns la ce asociatie esti si daca ai discutat cu conducerea asociatiei aceasta problema...
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Avatar utilizator
ventura
Veteran
 
Mesaje: 1271
Membru din: 01 Mai 2008, 20:12
Locaţie: Focsani

Re: Congres AGVPS 2018

Mesajde Dima pe 25 Iun 2018, 12:47

@ventura
Te asigur ca am discutat cu conducerile asociatiilor. Urmarea a fost ca sezonul trecut au fost fonduri pe care nu s-a facut vanatoare la iepure, iar cotele actuale sunt la jumatate...Ce va fi la anul, vom vedea.
Dima
Veteran
 
Mesaje: 411
Membru din: 28 Oct 2005, 13:02
Locaţie: Bucuresti

Re: Congres AGVPS 2018

Mesajde jon2004 pe 25 Iun 2018, 13:35

tehărău scrie:.....
Totodată, vreau sa subliniez faptul ca in înțelesul prevederilor legale in materie de asociații, dar si in spiritul prevederilor statuare, este consacrat faptul ca atribuțiile Consiliului asociației sunt acelea ale unui organ cu atribuții de coordonare si control a activității asociației, situație care face astfel inadmisibila includerea intre membrii Consiliilor Asociațiilor afiliate a personalului angajat al acesteia, cu excepția Directorului asociației, dar cu includerea in Statut a unor limitări a dreptului de vot pentru director, in sensul in care acesta sa nu poată vota propriile acte, precum si cele care țin de activitatea curenta a asociației. In același timp, se impune includerea unei interdicții pentru personalul angajat al Asociațiilor de a face propuneri in legătura cu persoanele alese ce urmează sa facă parte din comitetele cluburilor sau din consiliul asociației. In condițiile in care se încearcă transformarea acestor organe de conducere in veritabile adunări ,,sindicale”, este evident ca membrii asociației sunt încet dar sigur excluși de la activitățile deliberative privind bunul mers al propriei asociații, in cazul de fata fiind vorba despre un veritabil abuz de minoritate, aceasta minoritate profitând de poziția lor dominanta pe care o pot avea in cadrul asociațiilor, in baza actualelor prevederi statutare.
..........
Cu sincere salutari vânătorești.
Francisc Vaștag — delegat Ia Conversul AGVPS din partea AJVPS Caras Severin


Nu stiu ce s-a mai discutat in Congres , dar faptul ca s-a adus in discutie subiectul de mai sus , cred ca reprezinta unul dintre cele mai fierbinti subiecte care puteau fi atinse in cadrul Congresului . Astept reactii la aceasta propunere , avand in vedere ca multi dintre cei care participa la Congres sunt ANGAJATI ai asociatiilor afiliate . :D Motivele pentru care in multe dintre asociatiile de vanatoare , lucrurile nu merg cum ar trebui , sunt multe, dar unul dintre motive este si accesul personalului angajat , la luarea deciziilor de catre AG sau Consiliul Asociatiei . Exista un conflict de interese , din punctul meu de vedere , atunci cand personalul angajat , care ar trebuie sa EXECUTE , participa atat la luarea deciziilor cat si la analiza activitatii lor .
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran
 
Mesaje: 1743
Membru din: 19 Aug 2004, 12:04
Locaţie: BARLAD,VASLUI

Re: Congres AGVPS 2018

Mesajde tehărău pe 25 Iun 2018, 14:38

Dima scrie:@ventura
Nu ai permisiunea sa raspunzi?
.


@toti
Chiar nu putem depăși stereotipurile de comentare , vorba lui banciu?!?

Fraților. Domnilor. Somitatilor. Chiar și voi, ma iertați, tâmpiților!

Dacă și la așa subiect, la care nici în visele umede nu ni se intrezarea speranța de a fi discutat în demonizatul congres, reactionam cu înțepături referitoare la subordonare, cumpărare și servitute, ma iertați din nou, dar ne meritam soarta! Majoritatea decide și majoritatea se dovedește a fi incapabila de raționament. Mulți. Dar ușor de păcălit. Asta e, se pare ca exista avantajul sănătății de fier, în contrapartida. Mulți ai draq și fără de boală.

Nu s-a discutat despre iepure. De ce? Nu știu! Nu i s-a părut nimănui un subiect interesant, de actualitate. Dar nu i s-a interzis nimănui sa participe sau sa ia cuvântul. Poftiți de participați domniilor ca nu va costa decât transpartul. Faceți cuvântări logice și transmiteți-le. Numiți în cadrul asociației oameni capabili și dați-le teme de discuție.
Dar terminați cu obiceiul de a va găsi rezolvări cărând pe forum sub pseudonim.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Congres AGVPS 2018

Mesajde laurul pe 25 Iun 2018, 14:40

Dima scrie:@ventura
Te asigur ca am discutat cu conducerile asociatiilor. Urmarea a fost ca sezonul trecut au fost fonduri pe care nu s-a facut vanatoare la iepure, iar cotele actuale sunt la jumatate...Ce va fi la anul, vom vedea.

Dima, daca ati delegat pe cineva la congres sa discute aceasta problema, afla ca nu a facut-o!!!
E cazul sa-l luati de guler pe motiv ca nu v-a reprezentat interesele si eventual sa il schimbati.
Cum vad ca te feresti sa spui cu subiect si predicat despre ce asociatie este vorba , inclin sa cred ca o dam in barfe muieresti.
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran
 
Mesaje: 3066
Membru din: 27 Ian 2011, 12:05
Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Re: Congres AGVPS 2018

Mesajde tehărău pe 25 Iun 2018, 14:46

jon2004 scrie:
tehărău scrie:.....
Totodată, vreau sa subliniez faptul ca in înțelesul prevederilor legale in materie de asociații, dar si in spiritul prevederilor statuare, este consacrat faptul ca atribuțiile Consiliului asociației sunt acelea ale unui organ cu atribuții de coordonare si control a activității asociației, situație care face astfel inadmisibila includerea intre membrii Consiliilor Asociațiilor afiliate a personalului angajat al acesteia, cu excepția Directorului asociației, dar cu includerea in Statut a unor limitări a dreptului de vot pentru director, in sensul in care acesta sa nu poată vota propriile acte, precum si cele care țin de activitatea curenta a asociației. In același timp, se impune includerea unei interdicții pentru personalul angajat al Asociațiilor de a face propuneri in legătura cu persoanele alese ce urmează sa facă parte din comitetele cluburilor sau din consiliul asociației. In condițiile in care se încearcă transformarea acestor organe de conducere in veritabile adunări ,,sindicale”, este evident ca membrii asociației sunt încet dar sigur excluși de la activitățile deliberative privind bunul mers al propriei asociații, in cazul de fata fiind vorba despre un veritabil abuz de minoritate, aceasta minoritate profitând de poziția lor dominanta pe care o pot avea in cadrul asociațiilor, in baza actualelor prevederi statutare.
..........
Cu sincere salutari vânătorești.
Francisc Vaștag — delegat Ia Conversul AGVPS din partea AJVPS Caras Severin


Nu stiu ce s-a mai discutat in Congres , dar faptul ca s-a adus in discutie subiectul de mai sus , cred ca reprezinta unul dintre cele mai fierbinti subiecte care puteau fi atinse in cadrul Congresului . Astept reactii la aceasta propunere , avand in vedere ca multi dintre cei care participa la Congres sunt ANGAJATI ai asociatiilor afiliate . :D Motivele pentru care in multe dintre asociatiile de vanatoare , lucrurile nu merg cum ar trebui , sunt multe, dar unul dintre motive este si accesul personalului angajat , la luarea deciziilor de catre AG sau Consiliul Asociatiei . Exista un conflict de interese , din punctul meu de vedere , atunci cand personalul angajat , care ar trebuie sa EXECUTE , participa atat la luarea deciziilor cat si la analiza activitatii lor .


+1
O sa iasă scântei. Unii au aplaudat și au strigat bravo!, alții s-au retras și au început sa investigheze ce se pune la cale. Nu m-au întrebat direct, ca le răspundeam: se dorește curățarea asociațiilor de lichele. Pentru ca numai o lichea n-ar fi de acord cu propunerile făcute!
Asociațiile trebuie sa existe, să fie conduse de oameni competenți și bine plătiți care să își asigure salariul mare, proporțional cu munca depusă în folosul angajatorului. Adică a vânătorului plătitor de cotizație. La fel ca peste tot, în orice domeniu. Cine votează contra?...
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Congres AGVPS 2018

Mesajde Dima pe 25 Iun 2018, 14:51

Am pus o intrebare de interes general, repet.
Niciunul dintre voi, antevorbitorii care sunteti mai aproape de AGVPS dacat mine, nu ati raspuns intrebarii.
Ce sa inteleg, de ce e important pentru voi sa stiti unde cotizez? Eu cred ca din pozitiile pe care le aveti in cadrul AGVPS, simtiti si pentru vanatori ceva.
Dima
Veteran
 
Mesaje: 411
Membru din: 28 Oct 2005, 13:02
Locaţie: Bucuresti

Re: Congres AGVPS 2018

Mesajde tehărău pe 25 Iun 2018, 15:10

Dima scrie:Problema scaderii efectivelor de iepuri nu e treaba Congresului, caci nu a ridicat nimeni aceasta problema?
In afara de un studiu ( acceptat si publicat cu greu ), de cateva articole si intepaturi fara finalitate ale dlui presedinte in revista, nimic. Ca si cand asta nu priveste vanatorii.


Orice problemă vanatoreasca e treaba congresului. O poate ridica oricine. Nu a ridicat-o nimeni, ai dreptate.
Altă întrebare!
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Congres AGVPS 2018

Mesajde tehărău pe 25 Iun 2018, 15:12

Dima scrie:Am pus o intrebare de interes general, repet.
Niciunul dintre voi, antevorbitorii care sunteti mai aproape de AGVPS dacat mine, nu ati raspuns intrebarii.
Ce sa inteleg, de ce e important pentru voi sa stiti unde cotizez? Eu cred ca din pozitiile pe care le aveti in cadrul AGVPS, simtiti si pentru vanatori ceva.


În mod cert nu interesează pe nimeni unde cotizezi. Însă acolo trebuie sa întrebi de ce nu au vorbit despre iepuri.
Altă întrebare!
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Congres AGVPS 2018

Mesajde laurul pe 25 Iun 2018, 15:18

Dima scrie:Ce sa inteleg, de ce e important pentru voi sa stiti unde cotizez?

Nu pentru noi , ci pentru voi, membrii cotizanti e important.
Noi astialaltii vrem doar ca toata lumea sa stie ca la asociatia 'prepelita roz', delegatul nu si a facut datoria fata de cei care l-au ales sa-i reprezinte.
Problema ta (si probabil a multora de la campie) nu a fost discutata pentru ca nimeni nu a ridicat aceasta problema.
Cu alte cuvinte pe delegatul tau l-a durut la banana de problema ta.
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran
 
Mesaje: 3066
Membru din: 27 Ian 2011, 12:05
Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Re: Congres AGVPS 2018

Mesajde Dima pe 25 Iun 2018, 15:23

Hai ca v-ati mai inmuiat, ati incropit niste raspunsuri...
Vom discuta si cu delegatul, de parca nu se stie ca e o problema delicata. Voi unde vanati iepuri, pe Marte??
Dima
Veteran
 
Mesaje: 411
Membru din: 28 Oct 2005, 13:02
Locaţie: Bucuresti

Re: Congres AGVPS 2018

Mesajde tehărău pe 25 Iun 2018, 16:50

Dima scrie:Hai ca v-ati mai inmuiat, ati incropit niste raspunsuri...
Vom discuta si cu delegatul, de parca nu se stie ca e o problema delicata. Voi unde vanati iepuri, pe Marte??


Bine, am retinut, hiba nr 1 a congresului a fost lipsa discutiei despre iepure, care tie ti se parea majora. Nu stiu mare lucru despre iepurila, dar ma gandesc ca si daca se discuta, mare lucru nu era. S-a discutat anii trecuti la congrese si situatia e cam aceeasi. Daca agricultura se practica asa cum se practica, nu vad cine ar putea schimba asta. E ca si cum ai critica elefantul ca nu ocoleste musuroiul furnicilor si se balega pe ele. Cand vorbesti la asociatie, da si cateva solutii. Ce iti trece tie prin cap sa faca ei sa se inmulteasca iepurii.

Ce nu-mi place la tine e tavna asta cu care pui o problema, dar mai ales ca imparti tagma in @noi si @voi, in care, @noi sunteti aia buni si @voi suntem aia rai. Cu toate ca, asa cum zici, n-ai intrebat la aia de la tine care au venit sa te reprezinte acolo, dar ai pretentii sa transmiti telepatic ca n-ai iepuri pe brazda.
Cat despre treaba cu inmuiatul, stai jos, esti tare!
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Congres AGVPS 2018

Mesajde ventura pe 25 Iun 2018, 16:56

Evident esti rau intentionat. Ai o problema ... o comunici unde trebuie.
Adică la Asociatie. Mai departe este datoria lor să caute rezolvări. Dacă nu o fac, ori tu nu ai fost convingător, ori nu le pasa si atunci trebuie schimbați.
Sa arunci fumigene pe topicul asta, fără să comentezi un rand macar propunerile fără precedent ale colegilor tai... nu-mi pare ok.
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Avatar utilizator
ventura
Veteran
 
Mesaje: 1271
Membru din: 01 Mai 2008, 20:12
Locaţie: Focsani

Re: Congres AGVPS 2018

Mesajde adileafu pe 25 Iun 2018, 19:31

Rezum si afirm ca avem nevoie de :
-organe si metode de judecare - respectiv soluționare - a problemelor in cadrul asociației, precum si ierarhizarea acestora in sens ascendent.
-descentralizare economica si organizatorica a grupelor, făcută cu atenție si înțelepciune pentru a nu cădea in capcana pierderii coeziunii.

Daca se ajunge la descentralizarea economica si organizatorica ( @Teharau- poate explici mai pe indelete sistemul ), ce nevoie mai avem de asociatii judetene sau generala ?
Sistemul ''colectivist'' sau al asociatiilor judetene era oarecum preferabil pentru ca asigura si celor mai sarmani (ca fonduri ) posibilitatea de a vana ceea ce nu au, pe fondurile cu o bonitate mai mare ale aceleiasi asociatii. Daca descentralizam grupele si le oferim independenta , fiecare va tine cu dintii de ce are ( si sunt zone in care cu toata vointa si ardoarea nu e mai nimic ) , iar ceilalti vor fi nevoiti sa se orienteze . Si atunci , revin ....de ce mai avem nevoie de asociatii judetene , generale sau extraordinare ?!!!
Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat imi iubesc mai mult cainii!
Avatar utilizator
adileafu
Membru important
 
Mesaje: 178
Membru din: 29 Ian 2010, 12:15
Locaţie: Targoviste

Re: Congres AGVPS 2018

Mesajde ventura pe 25 Iun 2018, 19:39

Nevoie este. Poate nu in orgranigama actuala.
Este nevoie de Director, contabil, secretar.
Automat sediu...
E mai simplu sa împarți cheltuielile cu salarizarea.
Descentralizarea nu înseamnă neapărat dizolvarea asociațiilor.
Si apoi... muncesti=Ai
Nu-ti dai interesul... treaba ta.
PS: este doar punctul meu de vedere si mi-am permis sa-l fac public.
Probabil Liviu ne va spune si opinia lui.
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Avatar utilizator
ventura
Veteran
 
Mesaje: 1271
Membru din: 01 Mai 2008, 20:12
Locaţie: Focsani

Re: Congres AGVPS 2018

Mesajde OVI762 pe 25 Iun 2018, 20:03

Dumitru Oprescu,aka Dima,rezolvarea problemei iepurelui de camp se gaseste la MAI,nu la AGVPS.Si in instante,nu la congres.Asta daca nu ai aflat pana acum,desi esti singurul vanator pe care il cunosc de inca are dilema asta.Si cunosc vreo cativa vanatori.
este in noi
OVI762
Veteran
 
Mesaje: 2523
Membru din: 10 Noi 2009, 09:11

Re: Congres AGVPS 2018

Mesajde tehărău pe 25 Iun 2018, 20:47

adileafu scrie:
Rezum si afirm ca avem nevoie de :
-organe si metode de judecare - respectiv soluționare - a problemelor in cadrul asociației, precum si ierarhizarea acestora in sens ascendent.
-descentralizare economica si organizatorica a grupelor, făcută cu atenție si înțelepciune pentru a nu cădea in capcana pierderii coeziunii.

Daca se ajunge la descentralizarea economica si organizatorica ( @Teharau- poate explici mai pe indelete sistemul ), ce nevoie mai avem de asociatii judetene sau generala ?
Sistemul ''colectivist'' sau al asociatiilor judetene era oarecum preferabil pentru ca asigura si celor mai sarmani (ca fonduri ) posibilitatea de a vana ceea ce nu au, pe fondurile cu o bonitate mai mare ale aceleiasi asociatii. Daca descentralizam grupele si le oferim independenta , fiecare va tine cu dintii de ce are ( si sunt zone in care cu toata vointa si ardoarea nu e mai nimic ) , iar ceilalti vor fi nevoiti sa se orienteze . Si atunci , revin ....de ce mai avem nevoie de asociatii judetene , generale sau extraordinare ?!!!


@adileafu, chiar ma bucur ca postezi, nu te-am mai vazut demult. Punctul meu de vedere a avut initial 6 pagini, 20 de minute citit. Apoi l-am comrimat la 5 minute. O sa revin cu inca un articol separat, numai ca trebuie sa-l lucrez un pic. Ideile semanau cu cele expuse de Feri Vastag si atunci e de rectificat.
Din acest motiv ceeea ce am scris si propus trebuie citit bine si luat ca atare, excluzand nuantele proprii.
Dintotdeauna am sustinut ideea de colectivitate. Cand am fost prima data la congres tin minte ca am spus ca asociatiile colective au forta. Si de asta sunt convins si acum. Ultima parte a frazei subliniaza lucrul facut cu cap si pastrarea unitatii. Deci exclus desfiintarea!
Mai devreme spuneam ca tot cei din sistem trebuie sa faca propuneri si sa le analizeze, nicidecum eu. Si nu cred ca ar gandi o situatie care sa-i desfiinteze.
Si tot acolo spun ca trebuie folosite exemplele grupelor si organizatiilor unde treaba merge bine. Si aicimizez si pe sprijinul vostru. Pentru ca nimic nu poate fi gandit si apicat daca nu este si testat.
Si acum, fara pretentia de a lamuri eu cum ar trebui sa stea lucrurile, sa dau cateva exemple ce pot da tonul discutiei.
Grupa lui Jon, a luat un fond sec si acum se scalda in vanat. Au o cotizatie mare dar totul e al lor, ei gospodaresc, ei se folosesc de ceea ce vaneaza. Conducere colectiva si democratica. A dat solutii tot timpul, poate mai da si acum. A ajuns la varianta asta pentru ca a vrut sa faca treaba ca sef de grupa si a primit contre de la conducerea judeteana.
Acum, am vazut ca toata lumea il lauda pe Lorenz. Muresul are niste exemple de invidiat.
Insa si la @Ventura si la alte grupe din Vrancea merge treaba struna, la nea Paul la Olt la @Ovi e poezie de grupa, si la mine la Buzau la o gramada de grupe treaba merge bine.
Un exemplu pueril e urmatorul. Da-i vanatorului 30% din cotizatie si spune-i ce trebuie sa faca din ei: gospodarire, sau combustibil sau ce vrei. Si lasa-l sa-i gestioneze singur. O sa vezi ca vei obtine cointeresarea lui. In primul rand se va gandi bine pe cine va alege organizator sau gospodar. Nu-i va conveni nici unul care baga vreascul, nici unul care nu are masina dar trebuie sa faca buget pentru benzina. Trierea va functiona. Iar daca va alege un om competent, acesta va ajuta la randul lui asociatia. Pentru ca omul destept si pregatit o sa-ti dea solutii cand e nevoie. Unde treaba nu merge, e ca se sforaresc alegerile, se pun habarnisti sa voteze ce zice directorul si ala ori nu prea face, ori se linge pe degete. Hai ca intelegi si nu zic rau pentru nimeni. Si directorii sa nu uite. Mereu am zis ca merita salarii uriase. Dar proportional cu actiunile lor ce sunt benefice asociatiei.
Mai mult in materialul pe care o sa-l pregatesc. Astept opinii.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Congres AGVPS 2018

Mesajde Clujeanul pe 25 Iun 2018, 21:22

Grupa lui Jon, a luat un fond sec si acum se scalda in vanat. Au o cotizatie mare

Cat de mare?
Clujeanul
Veteran
 
Mesaje: 807
Membru din: 19 Iul 2009, 07:22
Locaţie: Cluj-Napoca

Re: Congres AGVPS 2018

Mesajde ventura pe 25 Iun 2018, 21:28

În jur de 5000 lei...
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Avatar utilizator
ventura
Veteran
 
Mesaje: 1271
Membru din: 01 Mai 2008, 20:12
Locaţie: Focsani

Re: Congres AGVPS 2018

Mesajde adileafu pe 25 Iun 2018, 21:47

Eu nu contest cele mentionate de tine , sunt lucruri verificate care functioneaza. Am subliniat insa , faptul ca sunt destule grupe dezavantajate de relief , pozitionare , bonitate , agricultura intensiva facuta de oameni deloc binevoitori etc, care puteau beneficia de avantajele asocierii. Sa nu uitam faptul ca tranzitia cere rabdare < si vanatorul roman e deficitar la asta >, iar schimbarea mentalitatii majoritatii vanatorilor nu e posibila in 3-4 ani,astfel incat pusul umarului la efortul colectiv nu e tocmai apreciat de majoritate.
Ca parere personala , cred ca unul din subiectele care trebuiau dezvoltate la congres , era tocmai succesul unor grupe '' celebre'' si modalitatile de copiere a solutiilor aplicate de acestea. Cred ca oamenii s-au obisnuit sa fie impinsi de la spate si ''impunerea'' muncii colective organizata , a investitiilor in instalatii vanatoresti si in infiintarea de culturi destinate vanatului, cumpararea de suprafete de pamant care sa constituie zone tampon contra agriculturii intensive (monoculturi) si agresive (se ara si drumurile , se astupa canalele ) nu ar fi deloc usor de ignorat de responsabilii judeteni, mai ales fiind dezbatute in asememenea context. Stiu ca sunt lucruri banale , dar sincer , cati tin cont de ele si cate asociatii stau bine la capitolele astea ? Faptic , scriptic suntem fruntasi cu totii :D .
Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat imi iubesc mai mult cainii!
Avatar utilizator
adileafu
Membru important
 
Mesaje: 178
Membru din: 29 Ian 2010, 12:15
Locaţie: Targoviste

Următorul

Înapoi la Vanatoare discutii generale

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 73 vizitatori

Publicitate