Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 28 Mar 2024, 10:44

Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Totul despre cartusele si munitiile de vanatoare, cu alice sau proiectil unic

Moderator: liviur

Sunteti de accord cu reintroducerea incarcarii munitiei in Romania?

1. DA
88
78%
2. NU
16
14%
3. Nu stiu
2
2%
4. Nu ma intereseaza
7
6%
 
Voturi totale : 113

Re: Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Mesajde Sly_Fox pe 07 Ian 2019, 19:09

kama3 scrie:In al doilea rand, in afara de faptul ca ar exista satisfactia lucrului facut singur, credeti ca cartusele facute acasa ari fi cel putin la fel de bune ca cele facute de fabrica?

Un filmuleț.
https://www.youtube.com/watch?v=YQ4p-A6lG4Q
Minutul 9:20. Calibrul 7x64, muniție de fabrică. Observi ceva diferențe cam mari la măsurători?
Eu sunt sigur că muniția încărcată acasă așa cum trebuie, este mai bună decât cea de serie din fabrică. Posibil la fel de bună ca una de fabrică din loturile match grade.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Avatar utilizator
Sly_Fox
Veteran
 
Mesaje: 5660
Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Re: Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Mesajde kama3 pe 07 Ian 2019, 21:03

Eu personal nu imi schimb parerea.
Dar, daca as fi in locul celor care chiar sustin o astfel de idee as face o expunere de motive bazata pe studii, exemple, statistici si orice as considera relevant, as intocmi o petitie, as cauta sustinere pentru ea si apoi as inainta-o factorilor de decizie astfel incat sa existe posibilitatea de punere in practica.
Asa, o mie de vorbe nu fac un ban...
Inteleg pasiunea pentru arme si vanatoare pentru unii inseamna mai mult decat a cumpara o cutie de cartuse de la magazin si de a iesi in uichend la vanatoare. Tot respectul pentru cei care stiu si vor sa isi faca munitia singuri. Dar parerea mea e ca nu ar trebui sa fie "la liber".
Spuneti ca fiecare e liber sa mearga pe bicicleta fara casca, in masina fara centura, ca o face pe barba lui.
Nu e chiar pe barba lui.
Acel om apartine unei societati, care, in cazul in care ramane handicapat din cauza teribilismului trebuie sa il sustina.
Datorita lui "stiu eu ce fac" sau "mie nu mi se poate intampla" suntem pe primul loc la accidente rutiere in Europa. Si daca la alea mortale e "mai simplu", la alea cu vatamari corporale e tragic. Si pentru vatamat, si pentru familie si pentru societate.
Hai ca am deviat...
4, 5mm
9mm
16
12
.270win
Avatar utilizator
kama3
Veteran
 
Mesaje: 367
Membru din: 23 Dec 2008, 13:21

Re: Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Mesajde violiv pe 07 Ian 2019, 21:24

Ai dreptate! Ca societate am deviat complet, ne-am dus naibii pe bune.
Societatea trebe sa aiba grija de mine ca m-am imbatat, am dat cu pumnul in geam si mi-am taiat jumate antebrat (ultimul pacient, acum de sarbatori) sau ca sint atat de imbecil incat trebe sa scrie pe pahar ca e inauntru cafea fierbinte. Tot societatea trebe sa dea zapada din fata casei mele, ca tot sintem in sezon.

Din pacate ai mare dreptate, devierile au depasit stadiul de individ si au cuprins intreaga societate. "Curul altuia" e boala mondiala. Si nu prea pare sa aiba leac.
Regula sfanta "gresesti - platesti" e tot mai mult inlocuita de una complet idioata "tu greseste ca are cine plati, noi avem grija sa punem atatea reguli ca nimeni sa nu le poata respecta!" In spiritul acestei deviatii mult dincolo de normalitate, e foarte posibil ca la prima teava explodata din cauza incarcarii dupa urechea lui nea Ion sa trebuiasca sa-i platim spitalizarea si pensie de invaliditate eu si @osmos pentru ca am militat pentru permiterea incarcarii domestice.
E evident ca cei mai putin de 50.000 de tragatori romani sint semnificativ mai imbecili decat cei 50.000.000 de tragatori care-si incarca singuri munitie peste tot pe glob. Si atunci e cat se poate de clar ca ne meritam soarta.

Cum tot ne-a oferit calea de urmat, colegul @kama3, eu o sa ma apuc serios de o initiativa legislativa care sa se finalizeze cu interzicerea completa a vanatorii si folosirii armelor de foc pe motiv ca in fiecare an 6-7 cetateni mor in accidente de vanatoare.
Urati-mi succes! Desi nu cred ca-mi trebe prea mult....e sigur ca voi gasi urgent vreo 500.000 de imbecili care sa ma sustina pentru un referendum.
violiv
Veteran
 
Mesaje: 8515
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Re: Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Mesajde pipabh pe 08 Ian 2019, 00:04

D-lor un subiect pe cat de interesant pe atat de complicat, un subiect care trezeste mintea si imaginatia multora dintre noi!
Unul din obiceiurile gresite este acela prin care incercam sa combatem o parere care noua ni se pare gresita, sustinand faptul ca este gresita, ca cel care a enuntat-o este asa si asa si asa...
Haideti sa ne uitam in ograda fiecaruia si sa facem in asa fel incat parerea care o exprimam sa fie una atat de lamuritoare incat toti sa o imbratiseze si sa nu se incerce combaterea parerilor cu atat inversunare ci cu si mai multa inversunare sa aducem alte si alte argumente in favoarea parerii noastre!
Eu am votat NU! Nu este un vot ffffff radical, dimpotriva sunt undeva in zona de 51 Nu la 49 Da. Probabil as fi printre primii care si-ar cumpara scule si m-as apuca de studiu daca s-ar da drumul la posibilitatea reincarcarii munitiei.
Nu-ul l-am dat datorita faptului ca EXTREM de multi vanatori de la noi nu stiu ce poarta in spate! Unul dintre colegii de vanatoare, la o vanatoare de caprior , imi spune ca el vaneaza cu cartuse cu varf de plastic negru ca sunt incarcate cu mai putina pulbere , doar 10,7 g praf si face stricaciuni mai mici decat cele incarcate cu 13, 14 grame de praf care le foloseste la mistret ca sunt mai tari! 90% dintre vanatorii care ii stiu si vaneaza cu carabina au in buzunar "rogvaiv" de cartuse! de diferite firme si de diferite greutati! Parca nu suntem pe drumul cel bun cu BAZA, cu lucrurile elementare in ale vanatorimii! Haideti sa incepem de aici. Nu vreau sa ma gandesc daca 2-3-4 vanatori "priceputi" s-ar apuca sa incarece un cartus de 3006 cu 11-12 grame de pulbere (oricum nu intra in tub atata!) si sa mai si incerce sa traga cu ele!
Ar fi frumos sa avem cativa oameni pregatiti de la care sa avem ce invata in acest domeniu si cred ca deja am mers prea departe catre specialisti cand noi nu avem nici macar cateva poligoane in tara unde sa facem banalul reglaj la 100m!
pipabh
Veteran
 
Mesaje: 1656
Membru din: 27 Oct 2012, 07:49

Re: Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Mesajde Sly_Fox pe 08 Ian 2019, 01:41

pipabh scrie:Eu am votat NU! Nu este un vot ffffff radical, dimpotriva sunt undeva in zona de 51 Nu la 49 Da. Probabil as fi printre primii care si-ar cumpara scule si m-as apuca de studiu daca s-ar da drumul la posibilitatea reincarcarii munitiei.

Votul nu se discută! Totuși cu un asemenea vot sigur nu o să ai ocazia să îți cumperi scule și să te apuci de studiu. ;)
pipabh scrie:Nu-ul l-am dat datorita faptului ca EXTREM de multi vanatori de la noi nu stiu ce poarta in spate! Unul dintre colegii de vanatoare, la o vanatoare de caprior , imi spune ca el vaneaza cu cartuse cu varf de plastic negru ca sunt incarcate cu mai putina pulbere , doar 10,7 g praf si face stricaciuni mai mici decat cele incarcate cu 13, 14 grame de praf care le foloseste la mistret ca sunt mai tari!

Și acum pentru un idiot al pământului trebuiesc nedreptățiți alți 10, poate chiar 100 de oameni cu judecată? De ce să ne împotmolim în obligațiile colectivului când putem să avem și noi, așa cum este normal, drepturile individului?
pipabh scrie:Nu vreau sa ma gandesc daca 2-3-4 vanatori "priceputi" s-ar apuca sa incarece un cartus de 3006 cu 11-12 grame de pulbere (oricum nu intra in tub atata!) si sa mai si incerce sa traga cu ele!

Pe scurt, Darwin!
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Avatar utilizator
Sly_Fox
Veteran
 
Mesaje: 5660
Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Re: Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Mesajde dtdpuu pe 08 Ian 2019, 05:24

Am votat DA atit din motive de precizie cit si pentru pret. De notat ca daca incarci pentru precizie nu iesi neaparat mai ieftin decit in magazin, in special socotind timpul si munca alocata.

@karma
Iti respect opinia, dar cred ca esti ne-informat in privinta incarcarii personale a munitiei pentru arme ghintuite. Calculatorul inca nu imi masoara dimensiiunile camerei cartusului la armea mea din rastel, nici expansiunile tuburilor dupa fiecare tragere in arma mea, nici deviatiiile de viteza din arma mea din rastel, nici nu imi sorteaza tuburi dupa trageri, nici nu imi re-coace tuburile dupa un numar de trageri, etc. DAR sint de acord ca calculatorul astazi produce munitie foarte precisa si probabil ca pentru majoritatea covirsitoare a cazurilor este arhisuficient, INSA optiunea munitiei personala, produsa cu migala si "stintific" a dat rezulate mai bune cel putin in cazul meu si a citorva alte mii de pasionati.

CristianC
dtdpuu
Veteran
 
Mesaje: 666
Membru din: 15 Ian 2008, 23:58
Locaţie: Michigan, USA

Re: Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Mesajde AXP pe 08 Ian 2019, 09:43

Am votat DA, pentru ca asa consider ca este firesc si normal ca cei care doresc si sunt capabili, sa o poata face.
Nu privesc problema la modul personal, o privesc la modul general. Eu, personal, in acest moment, pot spune ca nu sunt interesat de aceasta activitate.
Nu cred ca trebuie interzisa o anumita activitate cu unicul argument, siguranta utilizatoruilui nepregatit, prost pregatit …, sau cu prea putina materie cenusie, …, mergand pe aceasta logica ar fi foarte util sa se interzica sofatul, …
22LR; 9x19; 308Win; 9,3x62; 6,5x55; 12;
AXP
Veteran
 
Mesaje: 694
Membru din: 03 Iul 2014, 11:25
Locaţie: Cluj

Re: Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Mesajde yoghi pe 08 Ian 2019, 11:22

Nu sofatul dar sigur masinile care pot depasi 150km/h.

""vanatori care folosesc cartuse 11.5g pulbere""

ok ei nu stiu despre componentele propiei arme ,dar tu sti cum sa calculezi dimensiunile anvelopei de la masina cu are MERGI ZILNIC sau dimensiunea dintre gaurile jantelor .sau ceri la magazin -geanta de audi.?!?
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Avatar utilizator
yoghi
Veteran
 
Mesaje: 3753
Membru din: 08 Noi 2006, 21:25
Locaţie: Romania

Re: Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Mesajde Ghinda pe 08 Ian 2019, 11:39

kama3 scrie:Eu personal nu imi schimb parerea.

Spuneti ca fiecare e liber sa mearga pe bicicleta fara casca, in masina fara centura, ca o face pe barba lui.
Nu e chiar pe barba lui.
Acel om apartine unei societati, care, in cazul in care ramane handicapat din cauza teribilismului trebuie sa il sustina.

Hai ca am deviat...

De aceea am degenerat. Ca aia de mai sus s-au inmultit!

Pe vremuri imemoriale, la lupta mergeau toti vitejii. Acasa lasii si "handicapatii". Din pacate femeile de acasa mai aveau nevoie si de cardeala. Si uite asa am ajuns poporul azi, urmasi de lasi si degenerati. Ca vitejii au murit ca sa supravietuim ca natie.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 7668
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Mesajde biriuck pe 08 Ian 2019, 13:08

kama3 scrie:Eu personal nu imi schimb parerea.
Spuneti ca fiecare e liber sa mearga pe bicicleta fara casca, in masina fara centura, ca o face pe barba lui.
Nu e chiar pe barba lui.
Acel om apartine unei societati, care, in cazul in care ramane handicapat din cauza teribilismului trebuie sa il sustina.
Hai ca am deviat...

Asa e, am deviat cumva dar cred eu ca o facem pentru a sublinia un principiu asa ca nu e chiar off-topic.
Adica sa traim intr-un anume mod de dragul societatii, ha?
Unde am zis eu ca trebuie sa il sustina societatea? Daca eu aleg sa nu port centura/casca atunci sa fie "pe barba mea". Traduc. Daca patesc vreun accident, ala de ma accidenteaza sa raspunda pentru accident si atat. Intensitatea daunelor suferite de mine imi cad in carca pentru ca eu nu mi-am facut si partea mea de treaba. Adica zile de spitalizare in loc de simple vanatai sau, mai grav, moarte in loc de spitalizare.

Ori sunt om ce traieste intr-o tara libera, ori un pion ce trebuie tinut musai intr-o viata anosta de dragul taxelor ce le are societatea de incasat! Si daca eu cad de pe cal si imi sparg capul pentru ca nu am purtat casca atunci e treaba mea, tu poti sa dormi linistit!

Inapoi la topic. Eu m-as bucura ca macar niste oamenii ce urmeaza un anume curs sa primeasca acest drept si am subliniat de ce. Sunt foarte multe calibre exotice (noi si vechi) si procurarea munitiei este dificila.
Nu as milita insa neaparat pentru obligativitatea acelui curs pentru ca nu vad de ce ne-ar preocupa atat de mult daca X e idiot si se apuca sa indese pulbere in cartusele sale. Daca ar fi sa pastram aceeasi masura in viata noastra, ar trebui curs special ca sa schimbi o butelie de gaz ;) Pentru ca e periculos, pentru ca te sustine societatea, pentru ca...plm :mrgreen:
Corruptissima re publica plurimae leges
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2694
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Brasov/Ploiesti

Re: Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Mesajde DAC pe 08 Ian 2019, 14:07

@osmos
Iti pierzi timpul.
Ma indoiesc ca vreunul din cei care totusi ti-au raspuns trag mai mult de 500-1000 cartuse cu glont pe an astfel incat sa fie rentabila si de interes reincarcarea la fel ma indoiesc ca au facut un efort de imaginatie si s-au documentat in urma gandului "dar daca as putea sa-mi incarc singur munitia ce as face, cu ce incep".

Sunt sigur ca aici pe forum mai gasesti oameni care mai au inca cartuse din cele doua cutii de munitie cumparata o data cu arma acum 5 ani, dupa ampretare, reglarea lunetei si 5 sezoane de vanatoare.

Probabil cei care te vor intelege si te vor sustine sunt colectionarii,cei care detin arme in calibre mai rare restu.....vorbe.

Observ ca drobul de sare leviteaza in continuare deasupra capului multora :lol: daca nu au facut nimic atunci cand un drept le-a fost luat prin simpla stergere a unei fraze dintr-o lege nu vor face nimic nici sa reactiveze acea fraza, se vor supune si vor accepta orice gogomanie de lege stramba sau dreapta.

Sti bine ca de cateva sute de ani taranul roman este obisnuit sa faca ce-i spun altii la fel si urmasii lui asa ca poate era mai potrivit sa incepi discutia cu "Peste 5 ani reincarcarea va fi reglementata in Romania, pregatiti-va pentru asta".

Traiasca mirii,negrii lautarii.
Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti decat iubit pentru ceea ce nu esti...
Avatar utilizator
DAC
Membru important
 
Mesaje: 210
Membru din: 07 Feb 2011, 21:00

Re: Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Mesajde Sly_Fox pe 08 Ian 2019, 16:06

De când nu ai mai scris pe forum ai devenit parcă mai pesimist. Eu cred că ești prea inimă strânsă și te încrunți prea repede, judecând omul la foc automat și fără să îi lași posibilitatea de apărare, verdictul fiind arderea la tălpi cu fierul încins. Nu cred că este normal să ne judeci așa la grămadă în funcție de cartușele trase și cartușele rămase prin dulapuri. Nu înțeleg de ce ai spus că susținătorii unui proiect de liberalizare a încărcării muniției acasă sunt doar colecționarii, ba mai mult doar colecționarii pot înțelege o astfel de acțiune. Dar noi vânătorii ce avem, suntem retardați, suntem incapabili, de nu putem înțelege și susține un proiect?
Cât despre afirmația: "Îți pierzi timpul!", eu pot spune că greșești profund. Eu merg pe principiul următor: dacă într-o mare de oameni neinteresați de matematică, măcar unul are un interes pentru această disciplină, atunci se merită ținut un curs de matematică. Nu un curs de 2 ore ținut zilnic în aulă, ci un curs de o oră, ținut sub un tei atunci când profesorul și elevul se pun de acord.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Avatar utilizator
Sly_Fox
Veteran
 
Mesaje: 5660
Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Re: Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Mesajde DAC pe 08 Ian 2019, 17:05

@sly_fox, nu sunt mai pesimist ci doar mai practic.

Daca cei din discutie nu cunosc un parlamentar sau nu cunosc pe cineva care cunosc un parlamentar sunt inutili cauzei, nu ajuta scopului final adica acela de a aduce mai multe drepturi actualilor sau viitorilor posesori de arme, de asta spun ca @osmos isi pierde timpul.

"Dar noi vânătorii ce avem, suntem retardați, suntem incapabili, de nu putem înțelege și susține un proiect?"
Din expunerea ta lipseste ceva esential adica o foarma a verbului "a face", sustinerea nu este sinonima cu actiunea si este clar ca vanatorii nu sunt capabili de actiune cand vine vorba de drepturi de genu asta sunt un grup supus si cam atat.

Asa ca daca vreti sa-l ajutati cu ceva pe @osmos trebuie sa aveti ceva in plus pe langa carnetu de vanator deci...cine cunoaste un deputat ? Cine poate deschide o usa? Cine vrea sa isi foloseasca relatiile pentru reglementarea reincarcarii munitiei in Romania (ca ilegala nu este nici acum) ?!

Nu puteti sa-l ajutati cu aceste lucruri? Atunci stati jos, veti fi solicitati sa va dati cu parerea la formularea propunerilor legislative, pana atunci nu puteti ajuta cu nimic,vorbele chibitilor nu-i ajuta pe cei din teren.
Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti decat iubit pentru ceea ce nu esti...
Avatar utilizator
DAC
Membru important
 
Mesaje: 210
Membru din: 07 Feb 2011, 21:00

Re: Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Mesajde Sly_Fox pe 08 Ian 2019, 18:07

Nu ne înțelegem deloc! Eu vorbesc de una, tu vorbești de alta!
Eu mă refer la un eventual proiect comun, reprezentanți ai vânătorilor și colecționarilor ce pot iniția o serie de negocieri cu oameni politici pe această temă, tu vorbești de putința noastră de a-l ajuta pe @Osmos să facă și să dreagă. Despre ce vorbești de fapt, pentru că eu văd doar un topic deschid de @Osmos pentru a dezbate o temă discutată de n ori de-a lungul timpului, topic completat de un chestionar. Nu văd nimic de genul inițiativă personală, proiect personal pentru formularea unor propuneri legislative, care să pună problema ajutorului nostru într-o chestiune de acest gen.
Cum adică dacă nu puteți să-l ajutați cu un deputat sau un senator, stați jos? Dar ce este @Osmos, vreun guru să i se servească pe tavă parlamentari cu care să încerce ceva scheme de yoga? Cum adică dacă nu cunoști un parlamentar ești inutil, cum adică vânătorii sunt un grup supus?
Băieți dacă tot considerați că vă pierdeți timpul cu niște inutili și slugi supuse, nu vreți voi să vă retrageți în sferele voastre înalte și să ne lăsați pe noi în pace? Întreb și eu :?:
De unde mama naibii scoateți asemenea inepții că trebuie musai să cunoști un parlamentar pentru a iniția unele discuții pe o anumită temă. O inițiativă în vederea modificării unei legi nu trebuie făcută neapărat de un individ sau altul care cunoaște un parlamentar, stând la taclale cu acesta în timp ce soarbe dintr-un pahar de vin. O asemenea inițiativă poate veni de la o asociație reprezentativă, inițiate discuții între autorități și reprezentanții unui grup, vânători și colecționari în cazul de față. Suntem în anul 2019 și noi ne gândim să rezolvăm problemele tot prin matrapazlâcuri ca pe vremea lui Bombonel și a Guzganului Rozaliu, pe la colțuri cu un parlamentar, dând cadou poate o armă de vânătoare lui Nicky Șpagă. Ei bine dacă așa pui problema prefer să fiu un inutil pentru Ozmos, pentru tine sau pentru oricare altul cu o asemenea gândire.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Avatar utilizator
Sly_Fox
Veteran
 
Mesaje: 5660
Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Re: Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Mesajde laurul pe 08 Ian 2019, 18:14

Urata revenirea lui DAC dupa 3 ani si ceva pe forum.
Ceva de genul, V-am prins, va umplu de noroi, ca pana acum am citit doar...
Retinem insa ca vanatorii sunt niste nimicuri care trag cateva cartuse pe an si nu au cunostinte suspuse fata de colectionari , care pe langa faptul ca vor si pot a face ceva, au si niscai parlamentari prin buzunare.
@Sly Fox- +1 la ultima fraza a mesajului de mai sus.
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran
 
Mesaje: 3064
Membru din: 27 Ian 2011, 12:05
Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Re: Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Mesajde Anndrei pe 08 Ian 2019, 20:13

Legea nu ar trebui sa interzică reîncărcarea.
Cine e mai temător sau fricos nu are decât sa nu își încarce. Nu inteleg de ce unii oameni au initiativa și tendința in a interzice altora ceea ce ei nu sant capabili sau nu vor.
Esti inteligent daca crezi doar jumatate din ceea ce auzi; esti intelept daca stii care e jumatatea.
Anndrei
Veteran
 
Mesaje: 335
Membru din: 07 Dec 2008, 20:03
Locaţie: Bucuresti

Re: Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Mesajde DAC pe 08 Ian 2019, 21:05

Baetii dupa ce va linistiti voi tulburati de mine nepoliticos dupa 3 ani de absenta poate reveniti cu picioarele in Romania si vedeti ca nu exista balivernele voastre, de exemplu "O asemenea inițiativă poate veni de la o asociație reprezentativă, inițiate discuții între autorități și reprezentanții unui grup, vânători și colecționari în cazul de față."

Constitutia Romaniei este destul de clara:

Art. 74 – Iniţiativa legislativă
(1) Iniţiativa legislativă aparţine, după caz, Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot. Cetăţenii care îşi manifestă dreptul la iniţiativă legislativă trebuie să provină din cel puţin un sfert din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe, respectiv în municipiul Bucureşti, trebuie să fie înregistrate cel puţin 5.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.
(2) Nu pot face obiectul iniţiativei legislative a cetăţenilor problemele fiscale, cele cu caracter internaţional, amnistia şi graţierea.
(3) Guvernul îşi exercită iniţiativa legislativă prin transmiterea proiectului de lege către Camera competentă să îl adopte, ca primă Cameră sesizată.
(4) Deputaţii, senatorii şi cetăţenii care exercită dreptul la iniţiativă legislativă pot prezenta propuneri legislative numai în forma cerută pentru proiectele de legi.
(5) Propunerile legislative se supun dezbaterii mai întâi Camerei competente să le adopte, ca primă Cameră sesizată.

Asa ca dragilor nu mai visati aiurea, vanatorii adica majoritatea posesorilor de arme din RO nu au adunat nici macar 1500 de semnaturi pe petitiile initiate pana acum pe tema armelor, ce sa mai vorbim de 100000 :lol:

Timpul o sa imi dea dreptate, lucrurile sa vor rezolva in spatele usilor inchise nu la taclale pe net cu oameni care vorbesc de dragu conversatiei.

Asa ca revin...cine cunoaste un deputat ? Cine poate deschide o usa? Cine vrea sa isi foloseasca relatiile pentru reglementarea reincarcarii munitiei in Romania ?!

:)) :)) :)) :)) :))

Nici nu cred ca ma puteti surprinde...placut :ymdevil:
Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti decat iubit pentru ceea ce nu esti...
Avatar utilizator
DAC
Membru important
 
Mesaje: 210
Membru din: 07 Feb 2011, 21:00

Re: Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Mesajde Sly_Fox pe 08 Ian 2019, 22:02

DAC scrie:Baetii dupa ce va linistiti voi tulburati de mine nepoliticos dupa 3 ani de absenta poate reveniti cu picioarele in Romania si vedeti ca nu exista balivernele voastre, de exemplu "O asemenea inițiativă poate veni de la o asociație reprezentativă, inițiate discuții între autorități și reprezentanții unui grup, vânători și colecționari în cazul de față."

@DAC, pe vremuri parcă erai băiat deștept și puteai purta cu bun simț o discuție la obiect, pe deasupra erai capabil să analizezi un text așa cum a fost scris de către partenerul de discuții. Cum naiba ai ajuns să dai cu oiștea în gard în așa hal?
Omule de ce denaturezi tu vorbele? Cum de te-a dus pe tine mintea că în fraza citată eu vorbeam de o inițiativă legislativă directă a unor asociații vânătorești? În această frază eu făceam referire la o inițiativă de discuții între asociații ce reprezintă vânătorii și colecționarii și autorități (în acest caz parlamentari), discuții în urma cărora să se nască o inițiativă de modificare a legii venită din partea aleșilor. Este la mintea cocoșului că nu poate AGVPS-ul, ANCA, ANDA, hodoronca-tronca să inițieze legi.
Colegule ești foarte rău intenționat și total schimbat, în rău bineînțeles. Eu cred că tu te-ai apucat de baliverne și ai revenit să le torni aici pe forum, garnisite cu ceva lături rămase de dinaintea sacrificării porcilor infectați cu PPA.
Acum la recomandarea ta hai să închidem și forumul, că tot ne acuzi că stăm la taclale pe net și vorbim doar de dragul conversației.
Revenirea pe forum nu este urâtă așa cum a spus @laurul, este chiar execrabilă. :twisted:
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Avatar utilizator
Sly_Fox
Veteran
 
Mesaje: 5660
Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Re: Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Mesajde NightSirc pe 08 Ian 2019, 22:13

@DAC ce ai domnule? Ai devenit consumator de Antrefrig? Iti dau eu o portie de slana facuta traditional acasa sa te pui pe picioare langa noi astia care stam jos( dupa parerea ta...).

Mie unu nu imi place sa ne ia nimeni sa ne puna intr-o oala si la urma dupa pofta gustului vede ce face cu continutul!

PS: Toate astea de mai sus ca sa nu fiu plastic in exprimare!
Avatar utilizator
NightSirc
Veteran
 
Mesaje: 332
Membru din: 11 Noi 2008, 08:53
Locaţie: Furcitura nucului!

Re: Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Mesajde Dima pe 09 Ian 2019, 09:59

DA fara ezitare. Tare mult mi-a placut sa fac asta. E o indeletnicire pentru pasionatii carora le place perfectiunea. E printre activitatile care cer atentie, indemanare si precizie.
Pentru ceilalti pana si grebla poate fi periculoasa daca e calcata unde nu trebuie, nemaivorbind de tesla, care daca nu e manuita cum trebuie te atinge la oo :shock: .
Dima
Veteran
 
Mesaje: 411
Membru din: 28 Oct 2005, 13:02
Locaţie: Bucuresti

Re: Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Mesajde stefanstnc pe 09 Ian 2019, 14:19

Buna ziua,
Am votat da pentru reîncărcarea muniției chiar dacă nu am terminat cutia de cartușe de la amprentare si reglajul lunetei pentru ca mi se pare o operațiune interesanta si delicata. Apreciez lucrul făcut de mana omului oricare ar fi el. Chiar dacă ma costa mai mult sau la fel ca un cartuș din magazin sunt de acord sa reîncarc pentru constanta tirului si corecției. La lisa am pățit sa nu mai găsesc aceeași marca de cartuș in magazin, pe motivul ca adaosul comercial este mai bun la nu știu ce marca și a trebuit sa iau ce era la raft. Stoc pt 5 ani nu pot face, asa ca sunt dispus sa semnez o petiție pentru reîncărcarea cartușelor de toate felurile chiar dacă trebuie un curs sau nu.
stefanstnc
Membru activ
 
Mesaje: 86
Membru din: 09 Ian 2013, 12:45
Locaţie: Ploiestiori

Re: Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Mesajde GeKados pe 11 Ian 2019, 16:06

DA, DA si iarasi DA!!!
Subiect important , bravo @osmos!

Vad ca parerile sunt impartite, e normal sa avem opinii diferite dar cred ca secretul este sa gasim un punct comun.
Sunt absolut convins ca majoritatea celor care sunt impotriva nu stiu (sau stiu ceva la nivel macro) care este procesul de reincarcare la glont (arme ghintuite).
Chiar tin sa cred ca parerile se pot schimba daca acele persoane se vor informa mai mult si mai corect....iar aici nu vad decat un avantaj atat individual cat si general pentru toti detinatorii de arme.

Asa cum au mai spus si altii noi suntem aproape singurii din europa care nu au voie sa isi faca munitie acasa. Totii vecinii nostri fac asta, majoritatea tarilor fac asta ...dar....noi suntem mai destepti!!!!
Acum intreb si eu de ce nu si noi???? Ce avem de pierdut, dar de castigat daca am face asta ???

Ce avantaje vad eu:

- munitie precisa si constanta
- munitie customizata pe arma / tip de vanat ( alegerea varfurilor potrivite fiecarui vanat)
- o mai buna cunoastere a modului de functionare al munitiei si efectelor sale asupra preciziei, balisticii interioare, exterioare si terminale ( comportamentul in vanat)
- pret munitie scazut
- tragatori mai competenti :) (munitie mai ieftina => toti vom trage mai mult = antrenament :D )
- comercianti mai multumiti :) ( vanzari mai mari..)
- prelungire durata de viata a teavii (poate fi cand "aruncam" proiectilul cu viteze si presiuni mai mici")

Dezavantaje:
- investitia in scule, cursuri (daca asta ar fi o conditie pentru legalizare)
- accidentele

Pentru a limita accidentele care au ca si cauza radacina reincarcarea, trebuie intr-adevar sa ne documentam despre acest proces si sa fim atenti la ceea ce facem.
Dar nu vad nici o problema in asta, exista peste tot documentatie de specialitate si informatii despre fiecare calibru in parte vis a vis de varfuri/pulberi /capse sau mai stiu eu ce informatii mai sunt necesare.
Oricum este foarte greu (nu imposibil) ca cineva sa greseasca asta daca va respecta regulile de baza, dar ceea ce trebuie sa retinem este ca acest proces nu este atat de periculos cum se presupune !!!

Deci ca sa concluzionez eu zic ca merita, e dreptul nostru pierdut care trebuie recastigat, fiecare e liber sa ia propriile decizii daca va reincarca sau va folosi munitie de fabrica.
Respect parerile celorlati care din varii motive nu vor sa faca asta dar nu sunt de acord sa se interzica doar pentru faptul ca unii nu impartasesc aceeasi parere cu noi!

Cheers!
Avatar utilizator
GeKados
Veteran
 
Mesaje: 773
Membru din: 07 Sep 2010, 23:00

Re: Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Mesajde plesaemil pe 13 Ian 2019, 19:06

Am votat DA. Ar fi exceptional sa poti sa faci cartusele acasa, sa le customizezi pentru fiecare tip de vanat sau pentru trageri de precizie chiaar daca ar trebui sa faci un curs de specializare. Nu toti vanatorii ar reincarca munitie la fel cum unii nu sunt acum deacord nici cu acest ”daca”. Nu inteleg de ce. Numai sistemul nu are incredere in noi, ne limiteaza mijloacele cu orice pret, cateodata (cu 30 ani in urma ne-ar fi limitat si gandirea si imaginatia). DAca este sa discutam despre siguranta....atunci domnilor va sugerez sa nu mai iesim din casa ca poate vine unu destept, cu multi bani sau drogat si poate produce un accident .... fara arme, munitie și echipamente de reincarcat munitie.
plesaemil
Membru activ
 
Mesaje: 69
Membru din: 15 Mai 2010, 21:39

Re: Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Mesajde Marius pe 14 Ian 2019, 19:10

Nu cred ca ar fi o activitate practicata de multi vanatori/tragatori. Nu cred ca e doar treaba fiecarui individ, siguranta sa personala, cred ca e treaba societatii. Ca sa ma refer la exemplele anterioare, societatea a considerat ca purtarea centurii de siguranta este obligatorie, la fel si casca pt biciclisti (cel putin in statele din vestul EU). Complicatiile comerciale sunt atat de mari, incat cred ca nu merita efortul (din cauza numarului mic de doritori), sau daca s-ar aduce pe piata noastra, ar ajunge la preturi absurde. Dar, daca ar fi permis, orice vanator si-ar putea aduce ce ar avea nevoie, pe cont propriu.
Totusi, am votat DA, pentru ca mereu am spus, am gandit si am simtit ca vanator, ca avem o lege prea restrictiva, adeseori pana la absurd, si ca orice relaxare (de bun simt) ar fi binevenita si ar putea constitui un precedent pozitiv pentru alte relaxari mai importante.
Tind sa-i dau dreptate colegului Dac, atunci cand zice ca purtam o discutie fara finalitate, dar asta nu inseamna ca ar fi bine sa ne retragem din acest subiect, sau altele, la fel, fara finalitate.
Marius
Veteran
 
Mesaje: 3242
Membru din: 03 Aug 2004, 21:09
Locaţie: Bucuresti

Re: Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Mesajde biriuck pe 15 Ian 2019, 12:47

Au fost sute de discutii de genul "ce carabina sa imi iau pentru...?" si in aproape toate a fost mentionat cel putin odata de careva ca "nu prea gasesti munitie". Si cu toate acestea pe noi ne f&*(& grija de siguranta aluia ce decide sa isi incarce munitie sau sa cumpere incarcata de un armurier de la noi si nu din Austria :evil:
Ne purtam de parca ar fi ceva chimie avansata si fizica moleculara, nu un procedeu relativ simplu:
- inserare capsa in tub
- cantarire pulbere
- adaugare pulbere in tub
- inserare proiectil
- sertizare proiectil

Haideti sa facem un mic exercitiu!
Sa enumeram calibrele folosite de noi sau de cunsocuti pentru care nu gasesti decat rar sau chiar exceptional munitie prin magazine. Incep eu:
  • .45-70
  • 6.5x54
  • 8x60
  • 9.3x64
  • (pe asta l-as fi vrut si eu dar am ales 9.3x62 din cauza munitiei)
Corruptissima re publica plurimae leges
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2694
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Brasov/Ploiesti

Re: Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Mesajde Ciprian_1 pe 15 Ian 2019, 13:11

25.06
nu am vazut nicaieri in Romania
Ciprian_1
Membru activ
 
Mesaje: 108
Membru din: 22 Apr 2012, 16:42

Re: Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Mesajde laurul pe 15 Ian 2019, 13:20

Ciprian_1 scrie:25.06
nu am vazut nicaieri in Romania

Supercalibru dar nu știu dacă-s doua arme pe la noi
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran
 
Mesaje: 3064
Membru din: 27 Ian 2011, 12:05
Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Re: Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Mesajde tehărău pe 15 Ian 2019, 13:34

Am votat "nu ma intereseaza" pentru ca nu exista optiunea detaliata a ceea ce as dori.
Partea rea a legislatiei noastre consta in faptul ca celor ce le place mai mult tirul decat vanatoarea le sunt ingradite mijloacele de a isi materializa hobby ul. Astfel ei devin vanatori dar gandesc altfel. Aici trebuiesc sprijiniti ei cu toate posibilitatile noastre.
Am un obicei prost si ma uit la lune cum are legate sireturile la incaltari. Peste 75% o fac anapoda. Exista vanatori care n-au batut un cui toata viata. Care nu citesc un manual de utilizator niciodata. Pe astia vreti sa-i lasati sa experimenteze incarcatul acasa?!? Am carat cainele ranit, al meu si al altora, de pa coclaurile pe unde vanez. Mereu am in cap scenariul ca daca ar trebui sa caram un coleg ar fi aproape imposibil s-o facem. Daca as stii ca unul dintre noi va trage cu carabina cu cartuse incarcate acasa m-as intoarce din drum!
In cazul tiristilor, DA! au dreptate si pentru poligon trebuie lasati sa faca ce vor si cum vor pentru a obtine performane.
In cazu vanatorilor, munitia din comert e atat de variata incat nu vad de ce ar dori altceva. Si, pentru a nu le ingradi libertatile, i-as lasa si pe ei s-o faca. Dar in conditiile si testarile pe care le trece orice fabricant. Examen, scule, teste, norme. E voie sa-ti faci si masina. La Titi Aur in poligon, platesti si faci figuri cu ea. Daca vrei sa ma depasesti in trafic, treci pe la omologarea RAR, vezi ce zic normele rutiere...
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Mesajde biriuck pe 15 Ian 2019, 14:17

OK, e un punct de vedere valid. Ai avea ceva impotriva ca un armurier (alta persoana autorizata) sa faca acest lucru?
Corruptissima re publica plurimae leges
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2694
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Brasov/Ploiesti

Re: Reincarcarea munitiei pentru arme cu tevi ghintuite

Mesajde tehărău pe 15 Ian 2019, 14:22

biriuck scrie:OK, e un punct de vedere valid. Ai avea ceva impotriva ca un armurier (alta persoana autorizata) sa faca acest lucru?


Daca pe mine ma intrebi, nu. Am explicat deja. Daca cel ce le incarca respecta normele impuse si celorlalti incarcatori de munitie (daca or fi existand la noi), bineinteles ca nu. Altfel cred ca nu e normal. Home made e buun cand il folosesti in cunostinta de cauza (testare) si in mediu controlat (poligon).
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii despre munitii, caracteristicile lor, performante

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 24 vizitatori

Publicitate