Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 19 Apr 2024, 23:55

Congres AGVPS 2019

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, Sly_Fox, CCM, von BRAUN, Mircea-B

Congres AGVPS 2019

Mesajde tehărău pe 13 Iun 2019, 07:49

Pe 8 iunie a avut loc congresul. Doream sa las pe altii sa scrie daca considerau necesar. Mi s-au transmis vesnicele injuraturi asa ca ma vad nevoit sa postez ceea ce am spus in fata oamenilor aceea si sa las pe fiecare sa isi gaseasca motivul de injuraturi si aici poate sa mi-l spuna si mie.
Ce cred ca trebuie povestit, telegrafic, cronologic:
- Participantii oarecum iritati, retrasi.
- Domnul presedinte Selaru a facut o istorisire a greutatilor prin care a trecut AGVPS. Aici am remarcat ca a mentionat oameni si fapte care au ajutat si care au impiedicat activitatea organizatiei. Daca era inregistrat era si mai bine pentru ca acele spuse puteau lamuri pareri facute pe presupuneri. O sa incerc sa prind asta in intrebarile de la interviul viitor. Ce a scos sala din amorteala au fost niste afirmatii de pe la final, referitoare la istoria recenta. Anume ca la unele asociatii "traditionale" cotizantii au fost dezamagiti de managementul defectuos si ca s-au sifonat bani. Nu ma hazardez sa afirm ca s-a folosit cuvantul "furat" ca chiar nu am memoria buna. Au fost insa destui forumisti in sala, pot completa ei. Mie mi s-a parut razboi pe fata! Inca o afirmatie al carui efect e de urmarit este: "mai fac inca un pas in spate. Cei noi trebuie lasati sa simta satisfactia muncii".
- Au luat cuvantul delegatii, s-a vorbit pe subiecte. Cei din sala au fost invitati sa isi exprime problemele si cei in masura au raspuns. Nu s-a trecut la alt subiect pana ce nu a fost epuizat cel in discutie. Mie asta mi-a placut cel mai mult. Am remarcat o deschidere spre rezolvarea problemelor din partea celor din ministere.
- Ultimul punct pe ordinea de zi a fost schimbarea statutelor, asa ca mi-am cerut permisiunea sa spun cateva cuvinte. Am ridicat mana din sala si am fost poftit sa vorbesc. Daca pana acum v-am laudat (pe voi astia din on line), de data asta n-am facut-o. O sa postez separat.
- S-au votat propunerile de modificare ale statutelor. Acestea au fost discutate anterior, au fost trimise la asociatii, s-au primit contestatii si sugestii, s-au discutat din nou etc si au forma acceptata a fost trimisa catre asociatii si publicata in brosura pe care au primit-o toti cei invitati, odata cu invitatia. Nu mica mi-a fost mirarea sa constat ca au fost delegati ce nu citisera modificarile! Aveti grija pa cine trimiteti sa va reprezinte. Mai ales acum cand in statute sunt modificari de substanta. O sa postez la topicu dedicat noile forme statutare. Multumesc celor ce au avut propuneri aici, sper sa si le regasesca in modificarile votate (dar au fost foarte putini). Nu s-a mers pe vot la gramada, s-a votat punctual. La cateva puncte s-au propus alte exprimari. Cel putin una s-a si acceptat.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Congres AGVPS 2019

Mesajde tehărău pe 13 Iun 2019, 07:51

Domnule președinte de ședință,
Stimați membri ai prezidiului,
Domnilor delegați și invitați,
Prieteni. Îmi dați voie să vă apelez așa cum vă consider? Prieteni!

La precedentul congres am fost unul dintre cei ce au cerut schimbarea statutelor.
Timpul a arătat că avem un sistem bun, bine gândit, fiind unul dintre puținele care au rezistat de-a lungul câtorva decenii. Și atunci, de ce am schimba ceva ce funcționează? Pentru că s-a demonstrat că nimic venit din exterior nu a reușit să ne facă rău mai mult decât ne-am făcut singuri!
În acest caz se simte nevoia unor pârghii cu ajutorul cărora să îndreptăm lucrurile atunci când cu voie sau fără de voie, acestea o iau razna.

Trebuie să mulțumesc conducerii AGVPS pentru că printre multe alte importante treburi și-a găsit timpul să gândească niște formulări, să se consulte cu dumneavoastră și astăzi să vi le supună votului. Dacă aceste modificări propuse și votate vor fi benefice, se va vedea.
Menționez însă că mă așteptăm la mai multă inițiativa din partea celor mereu nemulțumiți.
Toate platformele de socializare au cerut propuneri. Faptul că în afară de celebrul „Jos ai voștri, sus ai noștri!” nimic altceva nu a venit ca răspuns din partea lor, demonstrează încă odată, dacă mai era nevoie, că după muște nu e bine să te iei decât cu pliciul! Mă rog, și după alte gâze deranjante…

Dacă tot am adus aminte de platformele media de socializare, doresc să coroborez asta cu afirmația că cel mai mare rău ni l-am făcut singuri și readuc în discuție fotografiile și filmările pe care vânătorii le postează fără suficient discernământ. Acestea au fost cele mai convingătoare argumente folosite de mercenarii așa zis ecologiști și de cei ce fac bani din audiență, împotriva noastră.
Domnilor, îmi vine în minte un slogan pe cât de vechi, pe atât de valabil: “Dușmanul veghează!“

Și, dacă tot am adus în discuție adversarii, îmi exprim opinia și atenționez vânătorii dezinteresați de formele noastre de organizare și asociere vânătorească dar și pe cei cu funcții de conducere ce preferă să joace la două capete că dacă AGVPS dispare, așa cum mulți smintiți își doresc, vom merge la vânătoare ca la sala de sport: vom pleca de acasă cu hainele de zi și ne vom echipa în pădure!

Contextul actual, cu problem legislative, cu problem economice ce greu vor putea fi depășite, venite pe fondul inerentelor schimbări de generații, cu modificări statutare menite să ne dea posibilitatea să ne corectăm atunci când exagerăm, mă fac să închei aducându-vă aminte de o celebră povestire cu vânători:
Temperații pe cei ce ne trag permanent de mânecă, “că rămâne vulpea bearcă!”

Liviu Mircea-teharau
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Congres AGVPS 2019

Mesajde ventura pe 13 Iun 2019, 09:00

tehărău scrie:

Menționez însă că mă așteptăm la mai multă inițiativa din partea celor mereu nemulțumiți.
Toate platformele de socializare au cerut propuneri. Faptul că în afară de celebrul „Jos ai voștri, sus ai noștri!” nimic altceva nu a venit ca răspuns din partea lor, demonstrează încă odată, dacă mai era nevoie, că după muște nu e bine să te iei decât cu pliciul! Mă rog, și după alte gâze deranjante…


Asta-i cea mai frustranta, pe de o parte si totodata cea mai jenanta, pe de alta parte...
Afirmam ca vrem schimbari, ca asa nu este bine si ca se poate altfel...
Dar cand suntem intrebati : cum altfel... concret, o propunere ceva? ... ori tacem ori deturnam discutia.
In afara de #uie PSD nu am auzit pe platformele de socializare.

Si acum sa spun ce m-a deranjat pe mine la Congres.
O parte dintre delegatii care au participat la Congres (Directori, Presedinti...) au venit sa voteze un Statut pe care nu-l cunosteau. DESI de aproximativ 1 an se lucra la el, iar asociatiile afiliate au primit sistematic propunerile de modificare pentru a le analiza si modifica daca ar fi fost cazul.
Mai mult... cu aproximativ 1 luna inainte de Congres au primit Brosura cu lucrarile Congresului, in care era redactat Statutul cadru cu modificarile aparute.
Nu au avut macar bunul simt sa-l citeasca si sa-si noteze lucrurile cu care nu erau deacord ( de fond sau de forma, dupa caz).
Asa ca mai fac un apel la membrii vanatori din asociatiile afiliate AGVPS: aveti grija pe cine delegati in organele de conducere ale asociatiei dumneavoastra! De aici pleaca totul...
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Avatar utilizator
ventura
Veteran
 
Mesaje: 1271
Membru din: 01 Mai 2008, 20:12
Locaţie: Focsani

Re: Congres AGVPS 2019

Mesajde Onica Cosmin pe 14 Iun 2019, 13:40

Salutare prieteni, o sa-mi expun si eu parerea vis-a-vis de acest discurs.
“Timpul a arătat că avem un sistem bun, bine gândit, fiind unul dintre puținele care au rezistat de-a lungul câtorva decenii. Și atunci, de ce am schimba ceva ce funcționează?”

---Pentru cine este bun si bine gandit si ce functioneaza la acest sistem???

“Trebuie să mulțumesc conducerii AGVPS pentru că printre multe alte importante treburi și-a găsit timpul să gândească niște formulări, “

---Asta e un fel de oda vesnicului conducator, ca sa nu zic altfel, macar atat sa faca.

“cel mai mare rău ni l-am făcut singuri și readuc în discuție fotografiile și filmările pe care vânătorii le postează fără suficient discernământ.”
---Intr-adevar “mercenarii” abia asteapta insa, acesti vanatori care posteaza fara discernamant nu sunt decat rezultatul “selectiei” sistemului “bine gandit”.

“Domnilor, îmi vine în minte un slogan pe cât de vechi, pe atât de valabil: “Dușmanul veghează!“”
---este normal sa existe si oameni care nu sunt de acord cu vanatoarea sau au interese de fatada , cu un beneficiu strict material, dar nu am vazut reprezentanti de-ai vanatorilor(sau foarte putini) sa contracareze cu ceva, ci mai degraba sa bata palma.

Apropa de schimbul de generatii, eu sunt din noua generatie ca sa zic asa si cred, zic eu, ca vad destul de bine cum functioneaza acest sistem. Vanatoarea nu este pentru toata lumea, este pentru cei ce isi permit. Vorbeati de probleme economice??? Cum ai putea sa gestionezi corect un fond de vanatoare doar din cotizatie? Consider ca un paznic de vanatoare ar trebui sa i se puna la dispozitie o masina nu? Daca nu are masina, macar un plin de motorina pe luna, daca nu ,macar o reparatie la masina pe sezon, va zic eu nici macar atat nu primeste. Ce sa mai zic ca pe un fond de 7000 de Ha, cota la caprior (mascul)este de 5 bucati, 5 bucati fratilor. Vanatoare se face dupa ureche, lipsesc oameni pregatiti si instruiti, cei ce fac parte din “sistemul bine gandit” sunt total depasiti. Cum puteti spune ca acest sistem chiar functioneaza si e bine gandit, cand vanatoarea se face ca la CAP. Oameni buni, voi va uitati la alt film, ori faceti parte din alt univers, coborati putin din fondurile de protocol si pe celelalte sa vedeti si voi adevarata fata a vanatorii din Romania. In afara de cateva asociatii “private” sau care s-au desprins de AGVPS, le numeri pe degete pe cele care intr-adevar fac performanta si poti spune ca gestioneaza corect un fond de vanatoare. Reformati sistemul, veniti cu oameni pregatiti, inspirati-va din tari unde din vanatoare chiar se fac bani, unde pe primul loc este scoaterea palarii in fata vanatului doborat, sa nu vedem, cand ne uitam la tap, un lighean de carne, unde respectul si etica fata de colegi sa fie parte din noi. Nu mai promovati, prostia, incultura si marlaneala(personal stiu proaspat vanator care nu stie sa citeasca.)
Un sistem bine gandit??? Nici pe departe. Jos palaria pentru cei care fac ceva cu adevarat pentru vanatoarea din Romania.
Iar daca spuneti ca nu sunteti de acord si sustineti acel text din discursul dumneavoastra, inseamna ca nu sunteti decat partas la funtionarea unui sistem, care, incet dar sigur se autodistruge.
Daca sunteti prieten cu vanatorii din Romania faceti ceva bun pentru ei.
Cosmin Onica-noua generatie
Onica Cosmin
Nou membru
 
Mesaje: 29
Membru din: 19 Mai 2016, 07:55

Re: Congres AGVPS 2019

Mesajde tehărău pe 14 Iun 2019, 16:43

@Onica Cosmin,
Sincer îți mulțumesc pentru comentariul făcut.
Îmi cer scuze pentru răspunsul scurt pe care îl voi prezenta acum. Tocmai trebuie să-l întâlnesc pe domnul Ignatenko (sic!) și nu am timpul necesar. Dar avem viitorul în față!
Prima reacția pe care am avut-o a fost transmiterea textului tău domnilor președinți ai AGVPS, cu comentariul "părerea unui tânăr din teritoriu".
Ce m-a surprins în primul rand a fost faptul ca am trecut în ochii unora ca fiind "vechea generație". Nici nu știu când s-a întâmplat asta. Timpul zboară.

- Sistemul e bun și funcționează. Da, așa este. În sistemul asta CAP cum îl numești tu a vânat și bogatul și săracul. Și asta de foarte mulți ani. Ca într-o parte a tarii mai bine decât în alta, asta e altceva. Am văzut ca aduci spre a compara niște exemple generale. Privați, alte tari etc. Dar nu vad nicio comparație reala, mere cu mere, pere cu pere. Ca în imaginația noastră "ar fi putut exista" un sistem perfect? Posibil. Dar atunci sa vorbim și sa comparam proiecte. Viziuni. Nicidecum generalități. Pentru ca generalitatea mea nu are termeni de comparație cu generalitatea altora. Tot ce știu e ca în sistemul ăsta de pana acum s-au format și s-au saturat de vânătoare generații întregi.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Congres AGVPS 2019

Mesajde tehărău pe 14 Iun 2019, 16:51

Sistemul nu e perfect. Dar e perfectibil.
In urma cu ceva ani, datorită nemulțumirilor exprimate pe acest forum, împreună cu alți entuziaști am cautat sa schimbam ceva în bine.
Prima clara realizare s-a produs acum. Sa nu se înțeleagă ca datorita noua 100%. Însă am contribuit și noi. Sunt oameni care știu cât, când și cum.
Zici ca ești tânăr (personal am niște retineri în ceea ce privește vârsta userului, pentru ca ideile sunt cele ale unui om cu destule frustrări în vânătoare. Dar s-o luam ca atare). Ai citit statutul vechi? Dar pe cel propus și votat? Dacă da, te aștept la o discuție la fel de punctuala la topicul dedicat, imediat ce voi posta noul statut. Și îl voi posta după ce va avea integistrarea legală.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Congres AGVPS 2019

Mesajde tehărău pe 14 Iun 2019, 16:59

Aia cu fondurile de protocol e ori rezultatul unei proaste informări ori a preluării unor minciuni preluate de la grupul "dușmanii". Unii le ziceau maimuțe. Eu vânez la mine la club. Fac goană, ma duc cu câinii. Om din popor. Cei ce au fost în comisia mult hulita și pe care ii cunosc bine, la fel. Sunt oameni respectați în grupele lor. Sun oameni cu care nu ți-e rușine sa te întâlnești în lume. Sunt oameni care aduc în vânătoare, nu care profita. Nu huli dacă nu știi despre cine vorbești. La congres mi-am plătit absolut totul din buzunar. Nu te hazarda sa faci afirmații fără acoperire.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Congres AGVPS 2019

Mesajde tehărău pe 14 Iun 2019, 17:09

Dacă ești tânăr, cum de știi de odele vesnicului conducător?!?
Daca întrebi 100 de români cu cei 7 ani de acasă, fraza citata de tine e pur și simplu o formula de politețe.
Politețea a pierit din societatea de azi. Dar a pierit din felul de a fi a celor ce nu contează. Dacă și aia e odă, înseamnă că cel ce o caracterizează astfel are competente literare scăzute.
Nu. Nu e odă. E fix ceea ce e scris și nimic mai mult. Când am propus schimbarea la Congresul trecut, în sala au fost murmure. După, au fost oameni din sistem care au reacționat vehement împotriva. Sunt oameni care scriu aici și care știu bine detaliile.
Pentru cei din conducerea AGVPS cel mai simplu era sa ia partea directorilor și sa nu încerce să modifice ceva la statute. Nu a fost deloc așa. Dimpotrivă, am fost invitat sa-mi susțin propunerile alături de cei ce le socoteau inutile. Discuțiile nu au fost deloc la unison.
Drept urmare tu zici ca un simplu "mulțumesc" e odă?!?
Mai gândește-te...
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Congres AGVPS 2019

Mesajde tehărău pe 14 Iun 2019, 17:19

Colegii?
Am discutat asta topicuri întregi. Educația e rezultatul societății. Nu poți sa scoți mai mult. Deși aici, pe acest forum, s-a încercat.

Dar hai sa nu polemizam aiurea. Închei printr-o provocare.
Daca eu sunt părtaș la un sistem retrograd, uite ce îți propun:
- nu de acum afirm ca nu mai am timp și energie pentru problemele vanatorilor. Am pierdut mult din ambele, plus cheltuit. Ceea ce am făcut pana acum ma fac sa dorm liniștit. Sa ma întâlnesc cu mulți oameni și sa ne dam mâna zambindu-ne. Tu ești tânăr, bine intenționat, nemulțumit și cu idei de cum ar trebui făcută treaba. Te invit să treci la acțiune. Promit sa te sprijin cu tot ceea ce știu și pot.
E bine așa?
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Congres AGVPS 2019

Mesajde tehărău pe 14 Iun 2019, 17:26

PS. Am înțeles ca ai umplut Facebook ul cu opinia ta. Eu nu mai am cont. Fair play ar fi sa postezi link sau direct răspunsul meu și acolo.
Multumesc!
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Congres AGVPS 2019

Mesajde Onica Cosmin pe 14 Iun 2019, 22:30

Buna seara. Va rog sa nu interpretați greșit, nu am spus ca sunteți din vechea generație, consider ca mai aveti un cuvant de spus. Stiu ca sunteți un om cu bune intenții. Va asigur ca si intențiile mele de tânăr (si va asigur de asta) sunt cel putin la fel de bune. Sa nu credeți ca eu nu pun osul la treaba, fac hrănitori, mancare pt vânat, combatere, paza si fac asta doar pentru ca iubesc ceea ce înseamnă vânătoare. Aluzie la grupul dușmanilor sa nu credeți ca are influenta asupra mea, pur si simplu asa vad eu lucrurile. Totuși o selecție mai potrivita ca sa zic asa s-ar putea face peste cei care vor sa devina vanatori. Asta cu saracul si bogatul trebuie sa vaneze,ok de acord, dar priviți unde suntem acum. Eu v-am expus niste exemple clare si cat se poate de adevărate, pot demonstra asta ca ce se întâmplă la noi e de plâns, lipseste cu desăvârșire sistemul perfect.
PS: pe viitor sper într-o conlucrare spre un sistem cat mai perfect.
Onica Cosmin
Nou membru
 
Mesaje: 29
Membru din: 19 Mai 2016, 07:55

Re: Congres AGVPS 2019

Mesajde zforis pe 15 Iun 2019, 01:26

In '86 am primit un cutit de vanatoare de la tata, el a folosit 30 de ani, nu stiu de unde avea, dar nu de la bunicul, ca el a murit in razboiul mare. Eu voi da mai departe la fiul meu acest cutit, iar fiul meu cand va da mai departe, cutitul va avea peste 100 de ani de vanatoare. Cutitul nu e mare lucru, e un cutit, nu e factut de vreun mester cu nume mare...

Oare nu este responsabilitatea noastra ca sa educam generatia noua? Nu sunt, nu voi fi o persoana care va influenta "sistemul", insa pot educa generatia noua, si acest lucru pot face doar cu un comportament exemplar la vanatoare. Altceva, ca un om de rand - vanator muritor - nu pot face.


Daca considera moderatorul ca e offtopic, sa stearga.
CZ USA Mallard 12/76,CZ 557 .30-06 S&B 4-16x,Viktor-deutsche drahthaar. https://www.pdfa.ro
Avatar utilizator
zforis
Veteran
 
Mesaje: 658
Membru din: 12 Noi 2014, 21:48
Locaţie: Timis

Re: Congres AGVPS 2019

Mesajde ventura pe 15 Iun 2019, 08:34

Am avut cate vorbe în privat cu Cosmin si mi-a parut serios. Cu adevarat frustrat de ce se intampla in vanatoare, în special în zona in care vânează. Si-l inteleg. Stiu ce fond aveau acum 10 ani si stiu ce a rămas din el. Păcat. Totuși, după aprobarea noului statut, vânătorii su din nou puterea in grupa de vanatoare. Important pentru toti este sa profităm de aceste schimbări pentru a rezolva problemele care ne nemultumesc. Chiar dacă vechimea nu-i permite să vizeze o funcție în grupa, Consiliu sau Comitet, sunt sigur ca poate deschide niste minți pentru a reuși schimbarea in bine pe care si-a propus-o. Dar trebuie muncă, timp si cel mai important PERSEVERENTA. Eu sunt optimist în ceea ce-l privește.
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Avatar utilizator
ventura
Veteran
 
Mesaje: 1271
Membru din: 01 Mai 2008, 20:12
Locaţie: Focsani

Re: Congres AGVPS 2019

Mesajde pipabh pe 15 Iun 2019, 12:15

ventura scrie:Am avut cate vorbe în privat cu Cosmin si mi-a parut serios. Cu adevarat frustrat de ce se intampla in vanatoare, în special în zona in care vânează. Si-l inteleg. Stiu ce fond aveau acum 10 ani si stiu ce a rămas din el. Păcat. Totuși, după aprobarea noului statut, vânătorii su din nou puterea in grupa de vanatoare. Important pentru toti este sa profităm de aceste schimbări pentru a rezolva problemele care ne nemultumesc. Chiar dacă vechimea nu-i permite să vizeze o funcție în grupa, Consiliu sau Comitet, sunt sigur ca poate deschide niste minți pentru a reuși schimbarea in bine pe care si-a propus-o. Dar trebuie muncă, timp si cel mai important PERSEVERENTA. Eu sunt optimist în ceea ce-l privește.

Totusi, s-a aprobat noul statut?
Care? Unde il vedem si noi?
pipabh
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 27 Oct 2012, 07:49

Re: Congres AGVPS 2019

Mesajde tehărău pe 15 Iun 2019, 12:43

Onica Cosmin scrie:
Apropa de schimbul de generatii, eu sunt din noua generatie ca sa zic asa si cred, zic eu, ca vad destul de bine cum functioneaza acest sistem. Vanatoarea nu este pentru toata lumea, este pentru cei ce isi permit. Vorbeati de probleme economice??? Cum ai putea sa gestionezi corect un fond de vanatoare doar din cotizatie? Consider ca un paznic de vanatoare ar trebui sa i se puna la dispozitie o masina nu? Daca nu are masina, macar un plin de motorina pe luna, daca nu ,macar o reparatie la masina pe sezon, va zic eu nici macar atat nu primeste.
Cosmin Onica-noua generatie


Da, sunt de acord. Dar te intreb si eu pe tine in cel mai serios mod. Am niste experiente personale si am intrebat si alti oameni care gestioneaza fonduri sau care sunt vanatori la "privati".
- Cati sponsori crezi ca se pot aduce in asociatie? Ai vanat la grupa cu sonsor? Un om care face atata banet si i-ar da in asociatie va avea oare atitudine de tovaras cu drepturi egale (cum ne place sa vehiculam peste tot si de fapt e o prostie) sau ai zice ca "cine plateste lautarii alege muzica!" ? Nu te repezi cu raspunsul daca zici ca esti tanar.
- Daca vanatoarea nu e pentru toata lumea si ar trebui sa fie scumpa, ce crezi ca vor face cei ce sunt vanatori la tine la grupa de cand tu "te incaltai cu fesul", au arme acasa, stiu terenul mai bine decat Google Maps si nu mai au bani de cotizatie? Oameni care se vad dintr-o data exclusi de elitisti? Presupun ca esti un tanar de bine care, ca si mine, sustine ca vanatorul nu trebuie sa fie neaparat inscris la o asociatie de vanatoare si ca isi poate tine armele acasa pana moare, asa cum ar fi corect. Cam de cati paznici ar fi nevoie si de cate plinuri ar avea nevoie? Si ai gasi paznici care sa accepte sa ii prinda pe fostii tovarasi? Iar te rog sa nu scrii din prima.
- E moral sa traci pe dreapta un vanator numai pentru ca nu are bani? Daca da, e la fel de moral sa dragi pe dreapta societatii toti nestiutorii de carte ce nu trec examenul de bacalaureat? Care ar fi diferenta de principii?
Eu nu sunt gestionar. Nici functie de raspundere la asociatie n-am, ca nu te alege nici dracu daca ai gura mare. Dar ma intreb si eu ce-as face daca as fi in locul celor ce decid. La intrebarile astea inca nu am gasit un raspuns cu care sa ies prin centru. "Jaca am, oleaca de bataie stiu..." :-?


Onica Cosmin scrie:
Ce sa mai zic ca pe un fond de 7000 de Ha, cota la caprior (mascul)este de 5 bucati, 5 bucati fratilor. Vanatoare se face dupa ureche, lipsesc oameni pregatiti si instruiti, cei ce fac parte din “sistemul bine gandit” sunt total depasiti. Cum puteti spune ca acest sistem chiar functioneaza si e bine gandit, cand vanatoarea se face ca la CAP.
Cosmin Onica-noua generatie


Vezi ca din zona de la tine e un user de pe forum. jon2004 are userul. Are povestea scrisa prin multe locuri. A fost intr-o grupa unde a muncit si au facut baietii cel mai bun fond. S-a ciondanit cu conducerea din acea perioada. Asa ca a luat un fond cu zero vanat. Anul trecut a postat un filmulet cu sute de caprioare pe fondul lui. E afiliat. E injurat pe Facebook pentru ca a vrut omul sa spuna si altora cum a reusit sa faca ceea ce a facut si a acceptat sa faca parte din comisia de imagine, cea mult hulita. Depinde de noi si atat.

Onica Cosmin scrie: Cum puteti spune ca acest sistem chiar functioneaza si e bine gandit, cand vanatoarea se face ca la CAP. Oameni buni, voi va uitati la alt film, ori faceti parte din alt univers, coborati putin din fondurile de protocol si pe celelalte sa vedeti si voi adevarata fata a vanatorii din Romania.
Cosmin Onica-noua generatie


Cu CAP ul e cu dus si intors. Remarca a fost facuta de domnul Adrian Nastase pe timpul cand era presedinte AGVPS. "Trebuie sa terminam cu ultimul CAP" a afirmat. Si a dat autonomie asociatiilor si nu le-a mai lasat in subordinea AGVPS. A fost o masura buna dar facuta doar pe jumatate. A produs mai mult rau decat bine. De aceea s-au modificat acum statutele, pentru a echilibra putin balanta. Daca gasesti raspunsuri la intrebarile de mai sus, solutia la CAP e gasita. Dar sa fie raspunsuri bune! Dar discutam la statut, daca doresti.

Onica Cosmin scrie:
In afara de cateva asociatii “private” sau care s-au desprins de AGVPS, le numeri pe degete pe cele care intr-adevar fac performanta si poti spune ca gestioneaza corect un fond de vanatoare. Reformati sistemul, veniti cu oameni pregatiti, inspirati-va din tari unde din vanatoare chiar se fac bani, unde pe primul loc este scoaterea palarii in fata vanatului doborat, sa nu vedem, cand ne uitam la tap, un lighean de carne, unde respectul si etica fata de colegi sa fie parte din noi.
Cosmin Onica-noua generatie


La cate "private" ai fost?' Iti permiti o zi de vanatoare la ele? Sigur? Ti-ar placea sa mergi la vanatoare ca la mol? Sa dai banii pe spectacol, sa vezi reprezentatia si apoi sa pleci acasa? Dar la CAP uri unde merge treaba ai fost? Ce stii despre unele si despre altele? Ai aflat despre ele din discutiile de pe net? Pe net ai auzit si discutiile celor care tac si fac? Cata informatie adevarata si de buna calitate ai primit de pe Facebook? dar din grupurile ce aduc a galerie de fotbal? Mai gandeste-te inaine de a sari in teren sa alergi jucatorii :-s


Onica Cosmin scrie:
Iar daca spuneti ca nu sunteti de acord si sustineti acel text din discursul dumneavoastra, inseamna ca nu sunteti decat partas la funtionarea unui sistem, care, incet dar sigur se autodistruge.
Daca sunteti prieten cu vanatorii din Romania faceti ceva bun pentru ei.
Cosmin Onica-noua generatie


Cu textul nu prea ai fost pe intelesul meu. Daca eu l-am scris (cu cateva ore inainte de congres), normal ca-l sustin. Cu funtionarea sistemului? Domnule, crezi ca sistemul dispare daca strigam noi la el? Pai nu ti-am spus ca e bine facut? Ca functioneaza impecabil de cateva decenii? Conform "cainii latra, ursul trece", putem sa srigam sau nu, partasi suntem cu totii la functionarea lui. E mai greu de inghitit asta dar e crunta realitate. Cand au strigat eu impotriva lui (poti cauta pe forum), nici statut nu primeai de la asociatie. Fusese scris pe vremea cand nu existau imprimante la tot pasul si nu il avea nimeni acasa. Il avea directorul. Iar directorul nici nu baga in seama vanatorii. Sa i-l ceri nici nu se punea problema, sa ti-l dea, nici atat. Am realizat de unde ni se trage si am facut, pas cu pas (vorba neamtului) nu numai sa-l avem. Dar, uite ca s-a si modificat. Si nu pe ici pe colo ci prin partile esentiale. Asta si cu ajutorul acestui forum. Si cu ajutorul celor pentru care tu socoteai ca nici macar nu trebuie sa le spun multumesc! Rusinica....!
Autodistrugerea? Asta-i cel mai rau lucru si trebuie sa-l evitam. Patrimoniul il vrea toata lumea si sa fii sigur ca nici eu si nici tu nu vom primi nici o farama. Va fi luat de altii, va fi facut "privat" si la vanatoare vei merge asa cum iti doresti: nu toata ziua, nu toata lumea. Pe bani. Exact ca afara, va fi luat de oameni care stiu sa faca bani din vanatoare. Bani pentru ei. Exact ca afara dar mai scump. Ca nu e nimic mai ieftin in Romania ca afara. Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intample! Din pacate si eu cred ca se autodistruge in ritm accelerat. Eu am apucat sa fac vanatoare pe vechi. De cea noua nu voi fi interesat. Va doresc succes (uri)! :ymparty:


Onica Cosmin scrie:
Daca sunteti prieten cu vanatorii din Romania faceti ceva bun pentru ei.
Cosmin Onica-noua generatie


Am facut cat, cum si ce m-am priceput. sa mai faca si altii!
si sa nu uite ca la noi
Orice fapta buna nu ramane nepedepsita!
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Congres AGVPS 2019

Mesajde tehărău pe 15 Iun 2019, 13:05

Onica Cosmin scrie: Totuși o selecție mai potrivita ca sa zic asa s-ar putea face peste cei care vor sa devina vanatori.
PS: pe viitor sper într-o conlucrare spre un sistem cat mai perfect.


Oaia bese si capra ramane cu rusinea...

Au curs rauri de cerneala si ne intoarcem de unde am plecat. Nu AGVPS selecteaza si testeaza candidatii la calitatea de vanator.

Organizatiile ii selecteaza. Din pacate angajatii nostri din unele asociatii vor bani pentru asociatie si spaga pentru ei. si le fac dosare pe acest principiu. Alesii nostri sunt mai mult alesii angajatilor si atunci nu dau cu pumnul in masa cand candidatul nu face stagiul, cand nu are competente de vanator. Iar de testat ii testeaza reprezentantii statului, intr-un sistem care produce ceea ce afirmi ca ai vazut. Dar e sistemul STATULui nu al AGVPSului. Ca proaspat vanator ar fi trebuit sa stii asta @-)


@Onica Cosmin,
Iti inteleg frustrarile si elanul. Inchei cu introducerea: ma bucur ca sunt tineri interesati care isi exprima opinia! Mai ales cand o fac aplicat, fara greseli gramaticale si politicos.
Imi permit totusi un sfat:
- nu te lasa dus de val, informeaza-te cat mai bine. Nu sari la gatul omului inainte de a il contacta pentru a ii cere lamuriri. Nu direct ca poate nu are timp. Dar cand ii scrii ca atunci cand pune un "multumesc" intr-un text inseamna ca face ode conducatorului si asta pe un grup care-l injura prin administratorul sau 24/7, ai cam dat-o-n bara! Primesti ovatia galeriei, esta da. Dar, daca vrei sa intri pe teren, e mai greu. Galerie insemna fetele alea cu fulare ce topai si striga la ordinul smardoiului sef. Asta vrei sa te reprezinte?!?

Hai, te astept cu propuneri pe la legi, cu intrebari pentru AGVPS (le pun pe toate) si cu raspunsuri, ca ti-am adresat la randul meu cateva.
Numai de bine!
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Congres AGVPS 2019

Mesajde ventura pe 15 Iun 2019, 14:26

Imi pare rau ca nu am înregistrat mesajul Președintelui AGVPS in care a scuturat directorii de asociatii. Cand le-a spus că acest nou statut pune lucrurile intr-o ordine firească. În care Directorul nu mai este decât un simplu angajat al vanatorilor asociați, si nu un moșier asa cum multi au crezut...
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Avatar utilizator
ventura
Veteran
 
Mesaje: 1271
Membru din: 01 Mai 2008, 20:12
Locaţie: Focsani

Re: Congres AGVPS 2019

Mesajde tehărău pe 15 Iun 2019, 20:14

Pentru cei interesati, anul trecut am cerut asta:

"Rezum si afirm ca avem nevoie de :
-organe si metode de judecare - respectiv soluționare - a problemelor in cadrul asociației, precum si ierarhizarea acestora in sens ascendent.
-descentralizare economica si organizatorica a grupelor, făcută cu atenție si înțelepciune pentru a nu cădea in capcana pierderii coeziunii."

viewtopic.php?f=55&t=18000&start=0

Daca din primul punct am prins ceva in noile statute, la punctul doi nici nu s-a pus problema. Nu stiu daca e bine sau rau. Dar poate primim raspunsul de la cei care fac demagogie pe Facebook.
Baaaa! Autonomia grupei e spre imposibil de obtinut. Deocamdata. Daca intra pesta porcina tare in fonduri, poate fi o solutie. Daca nu, doar pe unde AJ renunta la fonduri. Dar asta e o alta discutie si o rezolvare ce va veni probabil. Dar nu acum. Sa vezi atunci ce vor stiga unii "am invins!". Aia de injura si atat :ymhug: :mrgreen: :ymparty:
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Congres AGVPS 2019

Mesajde mialxx pe 15 Iun 2019, 21:30

Acum poate sunt un pic Off. Problema e ca multi din cei cu bani nu au cultura si nici educati nu sunt. Unii sau trezit peste noapte cu ceva parale si trebuie sa se faca Vinator ca asa e „cuul“. V-am mai spus si o mai spun odata, la vinatoare toti suntem egali, sau asa ar trebui sa fim. Adica in Tara in care traiesc si vinez asa e, nu conteaza cit ai in cont sau ce functie ai.
mialxx
Veteran
 
Mesaje: 953
Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
Locaţie: Thurgau Elvetia

Re: Congres AGVPS 2019

Mesajde tehărău pe 15 Iun 2019, 21:38

pipabh scrie:
ventura scrie:Am avut cate vorbe în privat cu Cosmin si mi-a parut serios. Cu adevarat frustrat de ce se intampla in vanatoare, în special în zona in care vânează. Si-l inteleg. Stiu ce fond aveau acum 10 ani si stiu ce a rămas din el. Păcat. Totuși, după aprobarea noului statut, vânătorii su din nou puterea in grupa de vanatoare. Important pentru toti este sa profităm de aceste schimbări pentru a rezolva problemele care ne nemultumesc. Chiar dacă vechimea nu-i permite să vizeze o funcție în grupa, Consiliu sau Comitet, sunt sigur ca poate deschide niste minți pentru a reuși schimbarea in bine pe care si-a propus-o. Dar trebuie muncă, timp si cel mai important PERSEVERENTA. Eu sunt optimist în ceea ce-l privește.

Totusi, s-a aprobat noul statut?
Care? Unde il vedem si noi?


http://agvps.ro/despre/brosuri-congrese/

Cauta-l in brosura si ia-l ca votat. La cel cadru s-a modificat o propunere o propunere, ceva cu excludere doar la hotarare definitiva a instantei, nu mai stau sa caut ca nu e importanta.

Rezumatul e ca s-a dat ceva putere presedintilor si responsabilitate consilierilor si sefilor de grupa. Ideea e ca asa oamenii poate nu se mai lasa manipulati la alegeri. Alegeri care trebuie sa inceapa cu votarea modificarilor la nivelul asociatiilor. Statutele nu sunt obligatorii in ansamblu. dar vorbim la statute.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Congres AGVPS 2019

Mesajde pipabh pe 15 Iun 2019, 22:11

Multumesc!
pipabh
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 27 Oct 2012, 07:49

Re: Congres AGVPS 2019

Mesajde pipabh pe 15 Iun 2019, 22:22

Poate ar fi fost interesant daca s-ar fi reglementat si nr de mandate care poate sa-l "detina" un sef de grupa, un membru in consiliu, un gospodar, un "sef"!
Si presedintele tarii nu poate sa sa fie ales decat 2 mandate!
Sefii de grupa sunt vesnici. Rar, fff rar cand calca pe bec rauuuu se mai schimba cate bunul! De ce? Stiti voi de ce. Unii raman si daca , efectiv, efectiv nu mai pot sa faca fata dpdv fizic!
Dar... cine stie poate ... data viitoare.
pipabh
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 27 Oct 2012, 07:49

Re: Congres AGVPS 2019

Mesajde ventura pe 16 Iun 2019, 08:45

Din "fericire" șeful de grupă RASPUNDE pentr bună gestionare a fondului. Asa ca cei care sunt depășiți vor renunța, ori vor fi siliți să renunțe. Faca nu au sprijinul vanatorilor la tot ce inseamna gestionarea vânatului, lucrări călătorești etc... Nu prea mai au de ales. Șeful de grupă nu mai poate fi impus.
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Avatar utilizator
ventura
Veteran
 
Mesaje: 1271
Membru din: 01 Mai 2008, 20:12
Locaţie: Focsani

Re: Congres AGVPS 2019

Mesajde pipabh pe 16 Iun 2019, 09:44

ventura scrie:Din "fericire" șeful de grupă RASPUNDE pentr bună gestionare a fondului. Asa ca cei care sunt depășiți vor renunța, ori vor fi siliți să renunțe. Faca nu au sprijinul vanatorilor la tot ce inseamna gestionarea vânatului, lucrări călătorești etc... Nu prea mai au de ales. Șeful de grupă nu mai poate fi impus.

Fara sa te superi!
Ma asteptam la un astfel de raspuns.
Povesti .... fara substrat real. Doar ca asa ar fi frumos sa se intample.
Cei mai multi "se plictisesc" si lasa totul in voia sortii! Si considera ca respectiva pozitie li se cuvine de drept.
Nu considerati ca , din cadrul grupei mai sunt si alti vanatori care pot sa faca ce face un sef de grupa de 15 ani?
De ce nu se schimba numele din sef de grupa in manager de vanatoare, de ex?
De ce? Pentru ca termenul de "SEF" in sine ii da putere! :D
Si asta cansidera majoritatea 'sefilor de grupa" ca sunt SEFI la vanatori!
Mai e mult pana departe!
pipabh
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 27 Oct 2012, 07:49

Re: Congres AGVPS 2019

Mesajde ventura pe 16 Iun 2019, 10:08

Eu am discutat despre oportunitatea pe care o avem, nu despre ce se va întâmpla real. Cadrul legal ne ajută, dar trebuie sa vrem si noi...
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Avatar utilizator
ventura
Veteran
 
Mesaje: 1271
Membru din: 01 Mai 2008, 20:12
Locaţie: Focsani

Re: Congres AGVPS 2019

Mesajde pipabh pe 16 Iun 2019, 10:14

ventura scrie:Eu am discutat despre oportunitatea pe care o avem, nu despre ce se va întâmpla real. Cadrul legal ne ajută, dar trebuie sa vrem si noi...

Da, de acord.
Dar si tu stii bine despre ceea ce am scris eu!
pipabh
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 27 Oct 2012, 07:49

Re: Congres AGVPS 2019

Mesajde tehărău pe 16 Iun 2019, 10:22

Chiar am avut multe comentarii la partea asta cu grupa. În primul rand nu mai e "șef", e organizator. Și pe mine ma zgârie pe creier când sud la vânătoare "șefu". Ca fapt divers am auzit a fi folosit ce cineva care pe Facebook ma face pe mine lingău :).
Nu e ușor sa schimbi mentalități. Dar n-am găsit alta variantă (cei ce am lucrat, nu "eu") care sa poată sa fie acceptata și, concomitent, să poată produce și efecte.
Dar hai sa avem răbdare și sa dezbatem subiectul la statut. Altfel iar o facem varză topicurile.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Congres AGVPS 2019

Mesajde tehărău pe 16 Iun 2019, 10:53

Despre statute va rog sa comentati aici:

viewtopic.php?f=112&t=13994&p=259519#p259519
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Congres AGVPS 2019

Mesajde tehărău pe 19 Iun 2019, 15:57

@Salus!
Nu esti tu bulangiu? pai eu zic ca despre statute discutam la statute si tu o arzi aici...
luati o pauza sa vad cum mut ceea ce ati postat la statute si apoi discutam aplicat. Nu de alta dar pare interesant.
Piua!

Am pierdut timp si neuroni sa mut mesaje postate aiurea. Am scris: aici e Congres. Statutele le discutam la Legislatie/Statute.
Daca mai postati aiurea, o sa sterg direct, indiferent de valoarea postarii.
Sa nu va mirati daca luati si ban. E in reguli!...
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Congres AGVPS 2019

Mesajde salus pe 19 Iun 2019, 16:25

Bulangiu nu!!! Imi place la nebunie vânătoarea de păsărici!
Scuze!!! am văzut recomandarea ta, dar ... era doar un comentariu ... la viteză. Nu m-am putut abține! :D
salus
Veteran
 
Mesaje: 423
Membru din: 18 Mar 2010, 16:25


Înapoi la Vanatoare discutii generale

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 47 vizitatori

Publicitate