Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 18 Apr 2024, 03:23

STATUTUL AGVPS / AJVPS

Modificari recente ale legilor legate de vanatoare

Moderatori: biriuck, liviur

Re: STATUTUL AGVPS / AJVPS

Mesajde mialxx pe 20 Iun 2019, 09:24

De aici si nemultumirile, pt. ca oamenii sunt singurii vinovati ca nu stiu sau nu vor sa-si spuna punctul de vedere. Dar si lipsa de comunicare, acceptare si ascultatul celorlalti participanti.
Aici unde vinez eu trebui sa fie absolut toti pro sau contra ca sa fie ceva facut/nefacut, daca ai un vot contra se reia negocierele.
mialxx
Veteran
 
Mesaje: 951
Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
Locaţie: Thurgau Elvetia

Re: STATUTUL AGVPS / AJVPS

Mesajde violiv pe 20 Iun 2019, 09:45

Era pe undeva o definitie isteata a nebuniei, aia cu "faci la fel si speri sa iasa altceva".
Cam asa si cu asa-zisele modificari/imbunatatiri in sanul AGVPS.
Cam tot asa cum e in intreaga Ro....ba socialism cu fata umana in loc de comunism, ba capitalism feroce ..... da' daca se poate folosind aceleasi structuri si aceiasi oameni.

Dupa mine e doar cooperativa munca-n zadar. Nu un om cu intentii de schimbare reuseste ceva printre 15 care nu vor sa se miste nimic.
20.000-30.000 cu dorinta de schimbare pot rade tot, lasa locul curat si pune altceva in loc.
Oare cate zeci de ani si de congrese mai trebuie sa treaca pentru a pricepe ca AGVPS nu are cum sa se schimbe? Aproape ca este scris in statului ei: daca noua, celor o mana de "ajunsi" ne este bine, atunci nu se schimba nimic, pe cat se poate niciodata!"

Noroc ca, mergand pe calea asta, AGVPS.va deceda de propriile arme.
Asociatiile judetene care s-au micsorat suficient si s-au restructurat merg bine si au ajuns la concluzia ca nu prea merita sa mai pupe dosuri iar cei cativa mamuti ramasi sint in pragul falimentului si dezbinati de lupte interne.

De ce nu exista propuneri pentru schimbari?
Pai poate ca nu numai eu gandesc asa. S-au poate ca exista acum atatea alternative viabile si convenabile pentru a iesi la vanatoare ca hobby incat chiar nu merita sa mori cu zile incercand sa revigorezi un mort.

AGVPS ar putea supravietui numai ca "for national reprezentativ". Da' cum de sarcina asta se achita cel mai prost, decesul e o chestie sigura. Ramane singura necunoscuta "cand"!

P.S. pentru @teharau si ceilalti putini care inca viseaza "marea schimbare": cred ca eforturile ar fi mult mai productive daca ar fi canalizate in alte directii!
violiv
Veteran
 
Mesaje: 8519
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Re: STATUTUL AGVPS / AJVPS

Mesajde salus pe 20 Iun 2019, 09:48

Cine sunt membrii AGVPS personae fizice??? Deține AGVPS un registru unic al vânătorilor din România? Gestionează fonduri de vânătoare? Incasează taxe de membru de la persoane fizice?
Punctul f) a fost completat, dar s-a persistat intro eroare majoră! AGVPS nu este agenție guvernamentala, de tipul ordonator de credite, și nici organizație cu atribuții delagate de stat! Este doar un ONG recunoscut ca fiind de utilitate publică, cum sunt multe altele, chiar și de masoni răi care conduc lumea și vor să distrugă biserica fratelui Daniel și a fratelul Francisc :D .
Acea avizare a statutelor dar mai ales a propunerilor de angajare și desfacere a contractelor de muncă pentru directori este tipică instituțiilor publice, subiecti de drept public, unde se fac numiri prin decizii de ministru și contracte de mandat, și în nici un caz mu poate fi aplicabilă subieților de drept privat, cum sunt asociațiile.
Asa cum am spus anterior, avizarea nu este tot una cu aprobarea! Mai ales când nu prevezi si posibilitatea de a nu aviza. In concluzie, este o prevedere, care daca ar avea un minim de legalitate, oricum ar fi un non sens, câtă vreme mu ai prevăzut posibilitatea de a refuza avizarea.
Codul muncii, lege specială pe dreptul muncii, prevede clar cine poate decide incetarea unui contract de muncă (desfacerea este un termen comunist, care nu se mai utilizează). Mai clar, contractul poate fi incetat doar de persoanele care l-au incheiat! Un director de asociatie nu este angajatul AGVPS!!!! Un statut nu poate modifica sau deroga de la o lege!
Filiala este o entitate cu statut juridic distinct, dar condusă și controlată de o unitate centrală care deține mai mult de jumătate din capitalul său social!!!
Membru asociat este este cu totul altceva! Tratarea membrilor asociati ca o filială, este o eroare juridică de gâgă!
salus
Veteran
 
Mesaje: 423
Membru din: 18 Mar 2010, 16:25

Re: STATUTUL AGVPS / AJVPS

Mesajde tehărău pe 20 Iun 2019, 10:33

mialxx scrie:De aici si nemultumirile, pt. ca oamenii sunt singurii vinovati ca nu stiu sau nu vor sa-si spuna punctul de vedere. Dar si lipsa de comunicare, acceptare si ascultatul celorlalti participanti.
Aici unde vinez eu trebui sa fie absolut toti pro sau contra ca sa fie ceva facut/nefacut, daca ai un vot contra se reia negocierele.


Da, asa îmi place și mie. Dar în Elveția se schimba ceva ce merge ceas de sute ani cu ceva ce trebuie sa convingă pe toată lumea ca va merge.
In România eu nu știu ceva care sa fi mers bine. Și orice pandaliu încearcă sa promoveze propria idee ca poate e mai buna decât a celorlalți.
Ăsta de a încearcă. Cei mai mulți încearcă sa juleasca ceva și cei și mai mulți stau la fierărie și, cum ai deschis gura, cum:
"pai vezi ca ești prost??!"
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: STATUTUL AGVPS / AJVPS

Mesajde tehărău pe 20 Iun 2019, 11:12

@violiv,
Chiar m-am amuzat. Pai aia cu 30 000 care vor sa rada tot, lăsa terenul viran bla bla nu e ca revoluția socialistă? Ba eu zic ca e copy paste. Și, cât timp e râs tot, nu ne reprezintă nimeni? Nu ca acum se vede mare lucru, dar să luăm ca acum suntem reprezentați doar cât se vede. Dacă sucomba tot, cine rămâne xa entitate care sa fie băgată în seamă? Ca e nevoie! Dacă mi-ai citit postările și ideile, nu am atacat niciodată alta forma de organizare a vanatorilor. Am atacat demagogia, populismul, minciuna. Deocamdată ne reprezinta AGVPS și nu vizez să se resusciteze. Încerc doar sa ajut, cât, unde și cum pot. Nu înțeleg de unde ideea, char la oameni cu pretenții, că atâta timp cat exista AGVPS nu se pot dezvolta alte forme de reprezentare.
Eu zic ca e doar o forma de manifestare a celor lipsiți de soluții dar cu dorință de a se exprima.
Ăsta vorbind în general.
In particular, de ce nu faci efortul sa uiți trecutul negru :) și sa vorbești despre prezentul luminos :))?
Ai fost la AG când a participat dl. Președinte Drăgănescu? S-a pupat vreun dos? S-a încercat implicarea AGVPS în conflictul de la Constanța?
Pe tine te ascultă lumea, ești o voce respectată. Ce pierzi dacă spui și soluții și nu doar pui diagnostice fataliste?
Ca AGVPS are viata oricărei forme de reprezentare de stânga, am zis-o și eu mai sus, când am comparat-o cu Twixul stâng. Dar e dreapta pregătită sa ne reprezinte? Are forță sa se se împotrivească curentului antivanatoare? E în avantajul vanatorilor sa existe divergente între noi? Ajuta sau mai rău încurcă? Cât e rațiune și cât e frustrare când se critică AGVPS oricând și oricum?
Unele răspunsuri vor veni de la sine, întrebările sunt retorice.
Parerea mea? Că AGVPS are doar rol de reprezentare, nu mai e demult stăpânul inelelor. Afiliatele fac ce și cum hatarasc ele. Și puține fac bine ce fac, marea majoritate încerca să supraviețuiască dar nu au șanse mari. Pai cum sa supraviețuiești în piață când deciziile economice, juridice etc. le ia cineva care a terminat silvicultură? Când hotărârile le iau niște consilieri aleși și nu numiți pe competente și nevoi. Și care nu au nicio responsabilitate? Taraful Haiducii canta acceptabil. Dar erau talentați de la natură. Și tot n-au făcut carieră. Și atunci cum sa reziste AJVPS urile când majoritatea aleg lăutari?!?
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: STATUTUL AGVPS / AJVPS

Mesajde tehărău pe 20 Iun 2019, 11:23

@Salus. Deși vorbești pe înțeles, tot nu te pricep. Parca citesc o traducere cu google translate. Înțeleg ca știi bine ce zici și ca în cercul tău de cuposcuti lucrurile ce le prezinți sunt deja cunoscute. Dar prea le pui pe toate la un loc și le verși la grămadă într-o postare. Mă bag în dialog dacă le iei pe rând și pui eventual un citat. Altfel, ii las pe alții care te pricep sa îți răspundă. Dacă au ce, ca pere xa nu întrebi ci doar prezinți ceva ce nu e bine. Ce nu e bine? Acordul de desfacere a contractului de muncă?
Pai nu îl desface AGVPS. Avizează. Ca nu exista legislație? Pai cine apelează la ea? Eu înțeleg ca dacă unii vor sa angajeze sau sa desfacă contractul de muncă la un director și nu ii întreabă și pe ceilalți, pe baza clauzei la cere faci referire, asociația poate sa fie exclusa de la afiliere. Și?!? Au de câștigat pe termen scurt și probabil de pierdut în viitor. Pentru ca dacă se tot dezafiliaza, nu mai dau bani de reprezentare, fac economie DAR, când au nevoie de jurist, sprijin, bla bla nu au la cine apela...
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: STATUTUL AGVPS / AJVPS

Mesajde biriuck pe 20 Iun 2019, 12:17

salus scrie:Cine sunt membrii AGVPS personae fizice???

Cand un vanator nu este membru in nicio asociatie afiliata dar apreciaza activitatea AGVPS poate sa contribuie la aceasta, devenind membru individual. (Da, exista si din astia, in ciuda a ceea ce se vehiculeaza online :D ) Calitatea aceasta nu are treaba cu calitatea de membru intr-o asociatie gestionara de fonduri cinegetice.
Banuiesc ca puteai afla usor acest lucru daca ai fi citit "la rece" in acel statut.

salus scrie:Deține AGVPS un registru unic al vânătorilor din România?

Nu are cum.
salus scrie:Gestionează fonduri de vânătoare?

NU.
salus scrie:Incasează taxe de membru de la persoane fizice?

Nu stiu cati "individuali" din astia sunt dar daca sunt, probabil ca isi platesc cotizatia.
Corruptissima re publica plurimae leges
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2694
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Brasov/Ploiesti

Re: STATUTUL AGVPS / AJVPS

Mesajde tehărău pe 20 Iun 2019, 12:48

Bine e de cine poate sa beneficieze de un pc când scrie pe aici. Eu, cu telefonul, sunt în dificultate. Dar parca în broșura am văzut ceva despre membri individuali. Sunt trei sau 4. Ultimul e dl. Paul Ionici, care scria pe aici. Căutați dacă sunteți interesați.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: STATUTUL AGVPS / AJVPS

Mesajde salus pe 20 Iun 2019, 13:06

Din talmeș balmeș ce era, și mai talmeș balmeș se făcea! :)) cam așa văd eu modificările facute.
Când ai ceva prost contruit, este inutil să te apuci să faci mici reparații! Mai bine construiești ceva nou!
Lumea se pregatește să renunțe la TGV-uri iar noi încă surubărim la o biată mocăniță...
@tehărău, sunt convins că ai inteles foarte bine ce am scris eu.
Dezafiliere pentru că nu pupi mâna, curu și piciorul, cum îți cer unii din spatele unor statute neadaptate sau care contravin legislatiei naționale și europene, am vazut cu toții la LPF și FRF. Rezultatul ......, unu cu nume de mancare tradițională, este aproape să primească niște despăgubiri colosale și a fost reafiliat prin decizia instanței.
Prostia doare, dar doare cu efect întârziat din pacate.

Îtrebarea mea este simplă! POATE AGVPS SĂ REFUZE AVIZAREA? Că pe mine nu ma duce mintea să înteleg sau să găsesc unde scrie asta!
Daca refuză, care este temeiul legal al acestui refuz, iar dacă nu poate refuza, și este doar o formalitate, de ce dracului se insistă cu prostia asta??? Doar așa, pentru că simt unii nevoia să fie pupați ....
salus
Veteran
 
Mesaje: 423
Membru din: 18 Mar 2010, 16:25

Re: STATUTUL AGVPS / AJVPS

Mesajde tehărău pe 20 Iun 2019, 14:31

@Salus, incepi sa comunici punctual și asta îmi place. Când ai zis ca râzi pentru xa bla bla, am crezut ca ești jurist. Nu ești, cum nu sunt nici eu. Vreo funcție în vânătoare n-am, așa că îmi dau cu părerea.
Tu ești chitit pe vasalitate. Eu o vad altfel.
Consiliul unei afiliate vrea sa dea directorul afară. Ii face referat și îl dă. Dar consiliul ăla e de lăutari, cum am zis. Și motivează aiurea. Și câștigă directorul în instanță și da asociația bani cât nu face. Caz concret la Buzău. Au dat un secretar afara și apoi l au angajat + compensații. Asa ca dacă cereau părerea AGVPS, din tot consiliul ăla se găsea cineva să-i consilieze de bine.
Alt caz teoretic. Angajează aia pe unul care nu convine la gașcă. Ăștia invoca statutul și dezafiliaza asociația. Probleme?

Cu daramatul, îmi știi opinia. Nu sunt adeptul sa dărâmi ceva dacă nu e gata o construcție mai trainica și mai frumoasă. Și nici dacă caut eu sa dreg sau nu, tot nu se dărâma așa ușor.
Probleme?

Cu asemănările, sunt de acord. Dar ai uitat Uniunea Scriitorilor. Acolo e de 10 ori mai cu scandal. Acolo s-a demonstrat ca lipsesc bani, la AGVPS, nu. Acolo sunt pretinsi intelectuali, aici e vorba de vânători. Păi?!?
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: STATUTUL AGVPS / AJVPS

Mesajde tehărău pe 20 Iun 2019, 14:36

Vezi ca fotbalul nu se potrivește cu vânătoarea. Aia fac bani, noi ii cheltuim. Paralela-i cam secanta.
Și nu uita ca avem oameni care știu bine cu ce se mănâncă fotbalul...
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: STATUTUL AGVPS / AJVPS

Mesajde violiv pe 20 Iun 2019, 17:15

De ce naiba i-o fi plimbat Moise pe evrei timp de 40 de ani cat de la Ct la Satu Mare?
Raspunsul care mi-a placut cel mai mult: ca sa moara toti cei pe care-i scosese din Egipt, ca sa dispara mentalitatea de sclav, ca sa aiba un popor cu alta gandire.

Revolutie socialista???!!!
Revolutie da! Socialista ... nu neaparat. Desi istoria ne-a invatat ca a fost printre putinele care a reusit sa rada aproape tot si sa puna in loc ceva nou. C-a fost prost? Asta-i altceva.
Absolut toate tentativele de a schimba incetisor ceva depasit social au sfarsit cu esec. Indiferent ca schimbarea s-a vrut de la varful-varfului sau de un pic mai jos, intotdeauna a fost mult mai putin decat si-au dorit cei foarte de jos.

Asadar, DA! Eu consider ca nu exista decat doua variante: ori o lasi asa, ori faci o revolutie! Cosmetizarea n-a dat rezultate nici macar pe termen scurt.
violiv
Veteran
 
Mesaje: 8519
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Re: STATUTUL AGVPS / AJVPS

Mesajde tehărău pe 20 Iun 2019, 17:50

Cosmetizarea nu face parte din varianta "o lași asa"? Facelift face toată lumea. Și nu sunt de acord ca tot ce e depășit social trebuie ras. Ma duce gândul la un exemplu oarecum paralel. Monarhiile ar trebui rase? Da, Biblia spune ca Moise a sacrificat o generație prin îmbătrânire. Comuniștilor le-a plăcut ideea dar au fost mai operativi, au umblat la timp. Și fasciștii au avut idei radicale cu aplicabilitate imediata. O fi bine? Zău dacă știu!
Dar pe cine încurcă dacă în timp ce un sistem încearcă sa se reformeze, un altul încearcă sa se formeze? E vreo garanție ca dacă dispare unul, celalalt o sa fie mai eficient? Competiția a fost vreodată dăunătoare?

Pentru ca faci comparația cu trimitere la sclavie, revin și te intreb: la Constanța, unde știi cel mai bine, ai vreun exemplu concret de subordonare? Dar în alta parte? Vorbim aplicat sau pe concepte generale? Ca aici e topic statut agvps. Doar le dam cu tifla sau le zicem de la obraz ce trebuie îndreptat?!?
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: STATUTUL AGVPS / AJVPS

Mesajde aghiuta pe 20 Iun 2019, 18:18

violiv scrie:De ce naiba i-o fi plimbat Moise pe evrei timp de 40 de ani cat de la Ct la Satu Mare?
Raspunsul care mi-a placut cel mai mult: ca sa moara toti cei pe care-i scosese din Egipt, ca sa dispara mentalitatea de sclav, ca sa aiba un popor cu alta gandire.

Neeee. I-a plimbat ca sa moara toti cei care stiau din ce tara bogata se uschisera si sa se nasca fo cateva generatii care n-au vazut decat pietre si care au ros mana. Sa se piarda amintirile. Astora, cand au vazut trei ciulini si valea Iordanului, le-a zis jupanu' ca e pamantul fagaduintei. Normal. Dupa ce halisera mana si se spalasera cu nisip,Iordanul le-a parut fluviu si ciulinii codrii seculari.

violiv scrie: Cosmetizarea n-a dat rezultate nici macar pe termen scurt.

Uneori tine. Cum i-a tinut si lui Moritz care a vrut sa-si schimbe numele in Ionescu. Dupa ceva vreme s-a dus din nou la ghiseu si a zis ca vrea sa schimbe iar si sa fie Popescu. Functionarul nedumerit il intreaba ce-i cu atatea schimbari.
Moritz il lamureste:
- Cand eram Ionescu lumea intreba: care Ionescu ? si toti spuneau "ala de a fost Mortitz". Acu' lumea o sa intrebe: care Popescu ? si o sa li se raspunda "ala de-a fost Ionescu". :roll:
Avatar utilizator
aghiuta
Veteran
 
Mesaje: 1815
Membru din: 06 Ian 2009, 17:13
Locaţie: Suedia

Re: STATUTUL AGVPS / AJVPS

Mesajde tehărău pe 20 Iun 2019, 18:25

Dacă tot facem paralele, pun asta aici

https://m.adevarul.ro/news/societate/fa ... index.html

În caz de pesta și cocarlie, la anul s-ar putea ca soluțiile alea ss inspire pe mulți ;)
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: STATUTUL AGVPS / AJVPS

Mesajde salus pe 21 Iun 2019, 10:14

tehărău scrie:@Salus, incepi sa comunici punctual și asta îmi place. Când ai zis ca râzi pentru xa bla bla, am crezut ca ești jurist. Nu ești, cum nu sunt nici eu. Vreo funcție în vânătoare n-am, așa că îmi dau cu părerea.
Tu ești chitit pe vasalitate. Eu o vad altfel.
Consiliul unei afiliate vrea sa dea directorul afară. Ii face referat și îl dă. Dar consiliul ăla e de lăutari, cum am zis. Și motivează aiurea. Și câștigă directorul în instanță și da asociația bani cât nu face. Caz concret la Buzău. Au dat un secretar afara și apoi l au angajat + compensații. Asa ca dacă cereau părerea AGVPS, din tot consiliul ăla se găsea cineva să-i consilieze de bine.
Alt caz teoretic. Angajează aia pe unul care nu convine la gașcă. Ăștia invoca statutul și dezafiliaza asociația. Probleme?

Cu daramatul, îmi știi opinia. Nu sunt adeptul sa dărâmi ceva dacă nu e gata o construcție mai trainica și mai frumoasă. Și nici dacă caut eu sa dreg sau nu, tot nu se dărâma așa ușor.
Probleme?



Nu am zis nimic de dărâmat! Am zis ca mai bine construiesti ceva nou! Adica un statut nou, care să înlocuiasă vechitura.
Nu sunt chitit pe vasalitate! NU SUPORT NICI O FORMĂ DE IMIXTIUNE ÎN MODUL DE GESTIONARE SI ADMINISTRARE AL ASOCIAȚIILOR AFILIAT!
Cazul Buzău nu este un exemplu ok. Acolo vorbim do o decizie de concediere făcută prost, insuficient motivată....
Vrei sa-mi spui ca daca vreau sa dau directorul afara, trimit adresa la AGVPS și îmi fac ei documente beton să nu ma trezezc cu el pe cap după vreun an de judecată? :)) :)) :)) La Buzau și in alte locuri din tară de ce a iesit prost cu tot cu avizul de specialitate?
Acel aviz dragul meu ”tehărău” ar putea să mă îngroape și mai tare dacă directorul este baiat inteligent și se foloseste în instantă de acel aviz, emis de o terță parte lipsită de calitate.
Orice decizie de concediere semnată sau avizată de persoane lipside de calitate juridică, este nulă!
În organizarea unei asociații există mai multe feluri de ”personal”:
- mandatat, și aici vorbim de președite, membrii consiliului și în unele cazuri directori sau secretari,
-contractual, cei care au contract de muncă ( paznici, director ...)
În funcție de tipul de contract și de prevederile statutului, decizia de încetare a activității se emite de :
Adunarea generală, pentru președinte și membrii consiliului
Consiliu - pentru director
Director – paznici și alte categori de angajați executivi.
Gresala pe care o fac membrii consiliilor, președinții și chiar directorii, este că au impresia că sunt buricul asociatiei și nuși cunosct limitele statutare sau contractuale.
Majoritatea cazurilor în care decizile de concediere ale unor angajați, ai asociaților, au fost anulate, au avut drept motiv emiterea lor de către persoana care nu avea calitatea necesara sa le emită.
Adică, au fost semnate de presedinte cînd trebuia semnate de director sau invers.
salus
Veteran
 
Mesaje: 423
Membru din: 18 Mar 2010, 16:25

Re: STATUTUL AGVPS / AJVPS

Mesajde tehărău pe 21 Iun 2019, 13:56

Și cine nene nu te lasă să construiești un nou statut? Eu sunt foarte mulțumit ca se modifica ce se modifică. Pe cine-l tine, sa facă altul nousi să-l impună. Eu zic ca e optimism spre delir, dar nu bag mana-n foc! @Salus, tu mai țin minte cine era Adriam Năstase când era prim ministru? Avea putere sau nu?? E, cu toare ca a declarat ca termina cu ultimul CAP din România, cu toate ca era președintele AGVPS, tot nu a schimbat statutele total! Ori vorbim vorbe, ori ești robot și trebuie sa completezi 4 cifre scrise aiurea... Gluma e gluma. Dar chiar nu cred ca merge. A facut Federația statut nou și diferit. Ai o explicație de ce nu s-a îngrămădit lumea?,?
Cu imixtiunea, sunt de acord. Și ca definiția vânătorului face mai mult rău decât bine. Dar e democrație și aia mulți au ridica mana la asta. Asta însemna că intram în greva foamei?
La Buzău nu s-a cerut aviz. S-a demis sau nu știu cum se numește un secretar. Chiar am fost la AG în care s-a vorbit despre. Reprezentantul AGVPS a zis într-un fel, un jurist cu mare experiență a zis altfel. Juristul cerd ca era încă în comitet. S-a mers pe mana lui și se pare ca a ieșit prost. Dacă nu știi, nu înțeleg de ce o arunci de parcă cunoști amănuntele?!!
Cu avizarea, iar ai o părere particulara. Uite aici ce înseamnă a aviza:
https://dexonline.ro/definitie/aviza
Adică și eu pot sa te avizez ca trece trenul...
Statutul ăla nu face nicio trimitere la lege. Și e ca în gașca lor, îți dau și colegii o avizare, dacă o ceri. Dacă nu, colegii pot sa invoce statutul și sa te dea deoparte din gașcă. Ce tot o dai ca Consiliul AGVPS desface contracte sau angajează? Eu o vad ca regiile de pe forum. Dacă le respectam, e ok. Dacă înjură unul și e Banat, între moderatorul le belele? Îl obliga instanta pe admin sa schimbe regulile în acord cu codul muncii???
Parcă ești colegul @Aghiuta cu definiția vânătorului și ACR ul...
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: STATUTUL AGVPS / AJVPS

Mesajde aghiuta pe 21 Iun 2019, 16:06

tehărău scrie:Parcă ești colegul @Aghiuta cu definiția vânătorului și ACR ul...

Si ce era rau in paralela mea ? :shock:
Vad ca si tu esti de acord ca definitia aia e buba.
Avatar utilizator
aghiuta
Veteran
 
Mesaje: 1815
Membru din: 06 Ian 2009, 17:13
Locaţie: Suedia

Re: STATUTUL AGVPS / AJVPS

Mesajde tehărău pe 21 Iun 2019, 17:10

E, că te tot vad online și taci p'aci...
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: STATUTUL AGVPS / AJVPS

Mesajde aghiuta pe 21 Iun 2019, 19:14

Si ce ai vrea sa spun ? Parerea mea o stii deja.
Consider AGVPS o structura ineficienta atat pentru vanatoarea din Romania cat si pentru interesul vanatorilor romani. Am intrebat si eu la Naturvårdsverket (MM suedez) si la Jägareförbundet (AGVPS suedez) daca au auzit ceva despre ei. Am mail in care imi scriu ca, scriptic,stiu ca exista dar ca NICIODATA nu au comunicat institutional. Asta este perceptia mea ca simplu spectator. Atata au putut sa-mi arate mie. Nu stiu altora mai implicati in vanatoare ce le-a aratat sau cu ce i-a ajutat AGVPS pana acum.
Nu mai stiu daca mai esti in chestia aia cu imaginea AGVPS dar nu prea ti-ai/v-ati facut treaba.
Degeaba-si tot schimba statutele, ca tot Moritz ramane. Chiar daca vor sa fie Ionescu sau Popescu. ;)
Avatar utilizator
aghiuta
Veteran
 
Mesaje: 1815
Membru din: 06 Ian 2009, 17:13
Locaţie: Suedia

Re: STATUTUL AGVPS / AJVPS

Mesajde tehărău pe 21 Iun 2019, 21:20

Cine e la imagine se poate vedea pe site-ul AGVPS. Eu nu mai sunt demult, am zis piua. Am făcut ce și cât am făcut, am mai lăsat și pe alții. Asa socotesc ca e normal, când simți că ți se duc bateriile sa lași locul pentru cineva care poate mai mult.
Chiar auzisem zilele astea o poveste cu niște vizite reciproce. La noi inclusive, la ei și-au plătit cazarea :).
Cu imaginea? Pai la noi se manjeste lumea în ograda. Nu-i destulă energie? Nu știu cata lume citește noutățile pe siteul AGVPS. Nici eu nu o fac prea des. Dar pe cacolo poți vedea participări la FACE, la CIC, parlament european. Dacă nu te uiți, cum vrei sa știi?
Eficienta locala? La congres toată lumea a zis ca relația cu reprezentanții statului e mai buna. Legile arme și vânătoare au trecut anul asta prin parlament și au fost întoarse. Fără alte comentarii. Urși și lupi avem prea mulți, se da drumul la extragere zilele astea. Ciocârlia și capra neagra sunt subiecte sensibile. Iepurele e dezastru. Mistrețul poate deveni catastrofa. Cat din astea e treaba AGVPS și cât nu, știe fiecare.
Statutele? Sper sa influențeze în bine...
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: STATUTUL AGVPS / AJVPS

Mesajde Selaru N. pe 07 Dec 2020, 19:15

Incerc sa revitalizez acest subiect cu niste opinii si recomandari personale. Asa cum stiti, la Congresul AGVPS din 2019, dar si la cel din 2018, au fost cerute si am fost de acord cu modificari ale statutelor in sensul modernizarii acestora, si a imbunatatirii activitatii interne a asociatiilor afiliate dar si a A.G.V.P.S.
Prezint aici intentiile mele de modificare a statutelor, pe care doream sa le propun a fi adoptate. Asa cum stiti, Congresul 2020 nu a avut in ordinea de zi modificarea statutelor, asa ca va sugerez, daca le considerati benefice, sa le sustineti in asociatiile din care faceti parte.
Mi s-a atras atentia ca postarile lungi nu sunt urmarite cu atentie, asa ca o sa impart materialul in cateva parti pentru a da timp de a fi inteles, comentat, imbunatatit.
Selaru N.
Nou membru
 
Mesaje: 29
Membru din: 06 Dec 2020, 16:50

Re: STATUTUL AGVPS / AJVPS

Mesajde Selaru N. pe 07 Dec 2020, 19:26

Domnilor colegi vânători și pescari ,
Mă adresez direct dvs., dezamăgit și îngrijorat, după Consiliul din 11.09.2020 și Congresul din 12.09.2020, în privința viitorului AGVPS, asociațiilor afiliate și membrilor acestora, ale căror interese au fost și sunt teoretic, legal și statutar, apărate, susținute și/sau reprezentate de aleșii piramidal și angajații acestora.
Nu o fac din motivul schimbării mele complotiste și nestatutare din funcția de președinte, funcție din care oricum anunțasem că mă retrag pentru a nu mă face părtaș la previzibila criză justificată de autoritate a AGVPS și de încredere în conducerea acesteia. Și pentru a mă elibera din funcția care mă obliga, uneori, să susțin anumite interese ale AGVPS și ale asociațiilor afiliate împotriva convingerilor personale și intereselor multora dintre membrii acestora. Ca de exemplu, obligativitatea asocierii.
O fac pentru a atrage atenția asupra drumului greșit impus prin „alegerile” manipulate din data de 12.09.2020, de prea puținii delegați în Congres, dominați de directori, ai celor peste 30.000 de vânători și 120.000.de pescari amatori ai asociațiilor afiliate, sub influența unor mesaje interesate și neavenite, în condițiile nesocotirii insolente a prevederilor statutare, din scopuri sectare de moment, străine obiectivelor statutare comune.
Relaxarea conducătorilor interimari ai AGVPS de după Congres și lipsa de interes manifestată față de onorarea angajamentelor luate și promisiunilor amăgitoare făcute, înainte și în timpul desfășurării acestuia, confirmă motivele îngrijorării la care m-am referit, potențate de posibila ajungere a multor vânători spre limita răbdării, din cauza dezinteresului manifestat pentru soluționarea de moment și de durată a interdicției abuzive de a vâna păsări în condițiile legii.
Deși hotărârile Consiliului din 11.09.2020, ca și ale Consiliului din16.07.2020, și hotărârile Congresului din 12.09.2020 sunt nule absolut, așa după cum oricine poate constata din conceptul cererii de chemare în judecată anexat prezentei, probabil că nu voi uza până la capăt de posibilitatea desființării acestora, pe calea instanțelor competente de judecată, pentru a nu crea o problemă în plus vânătorilor majoritari din România, aflați acum, pentru prima dată în istoria lor post–decembristă, sub o conducere ilegitimă. Conducere care cred că se va strădui totuși, să adopte un minimum de hotărâri necesare, ce se doresc a fi valide și în interes general. Voi putea retracta deci, oricând, acțiunea de anulare a hotărârilor Consiliului și Congresului din 11.09.2020 și respectiv din 12.09.2020, dacă voi constata că noua conducere interimară, deși ilegitimă, se va strădui să-și onoreze promisiunile făcute și angajamentele luate și dacă decizia mea în acest sens va prezenta un avantaj real, oricât de mic, pentru vânătorii și pescarii majoritari din țara noastră. Și, bineînțeles, dacă complotiștii și pionii cu creierul spălat de aceștia, după cum public a recunoscut cu sinceritate debordantă președintele executiv, vor putea înțelege că totul trebuie să aibă o limită a bunului simț, atât în exprimare cât și comportamentul adoptat față de cel ce le-a fost scut în fața adversităților de-a lungul celor 30 de ani post-decembriști.
Din dorința ca astfel de situații riscante pentru membrii asociațiilor afiliate și nedemne pentru reprezentanții acestora, precum cele ratificate în Congresul AGVPS din 12.09.2020, să nu se mai repete, consider absolut necesar, în calitate de persoană cu responsabilități îndelungate trecute în privința respectării legii, statutului și eticii în cadrul asociației generale, să fie aduse câteva modificări esențiale Statutului AGVPS. Statut care, fiind „legea” noastră proprie de organizare și funcționare, ar trebui respectat întocmai, de absolut toți membrii morali ai asociațiilor afiliate.
În principiu, modificările propuse a fi aduse Statutului AGVPS reprezintă deziderate mai vechi ale membrilor democrați ai asociațiilor afiliate și se referă la :
Selaru N.
Nou membru
 
Mesaje: 29
Membru din: 06 Dec 2020, 16:50

Re: STATUTUL AGVPS / AJVPS

Mesajde Selaru N. pe 07 Dec 2020, 19:27

1. Delimitarea clară și tranșantă a factorilor decizionali de cei executivi, la nivelul tuturor structurilor de organizare din cadrul AGVPS. Aceasta separare se impune în condițiile în care dezideratul la care ne referim nu s-a reușit să fie implementat, până acum, decât în cadrul a foarte puține organizații vânătorești afiliate. Situația nu este deloc normală și avantajoasă asocierii vânătorilor, care pot ajunge, în situații extreme, să fie conduși de proprii angajați, după bunul plac și interesele personale ale acestora. De ce ? Fiindcă vânătorii, obligați anacronic prin lege să se asocieze forțat, angajează pe cheltuiala lor privată, tot ca urmare a unor obligații legale discutabile, personal de specialitate pentru a le servi interesele, nicidecum pentru a le conduce sau condiționa cumva activitatea. „Alegerea” angajaților în organele de conducere ale ONG-urilor vânătorești pot denatura însă raportul dintre decidenți și executivi, așa după cum se constată tot mai frecvent în ultima perioadă, prin influențarea adoptării unor decizii în interesul angajaților, dar în dauna intereselor prioritare ale angajatorilor. O astfel de situație, nemaiîntâlnită până acum în istoria AGVPS, o putem constata în actuala componență a Consiliului AGVPS, în care, din cei 21 de membri statutar aleși, 11 îndeplinesc și funcția de director la una sau mai multe asociații afiliate. Însuși actualul președinte executiv al AGVPS din România, care preferă munca preponderent la domiciliu, mai îndeplinește, concomitent, și funcția de director la două asociații vânătorești afiliate. Anormalitatea unor astfel de situații se constată adeseori, atunci când se dezbat sau se supun la vot decizii oarecum contradictorii, care interesează fie angajații – salariați, fie vânătorii - angajatori. Anormalitatea se constată mai ales în consiliile din care fac parte, pe lângă director, mai mulți subordonați ai acestuia, fiindcă ei nu pot decide practic decât ceea ce decide șeful lor, putând astfel influența și denatura, în mod determinant, rezultatul hotărârilor adoptate. Din motivele reliefate mai sus, dar nu singurele, se impune cu celeritate, mai înainte de declanșarea alegerilor din 2021 – 2022, clarificarea acestui aspect, printr-o prevedere statutară tranșantă, de natură a împiedica alegerea angajaților în organele de conducere ale angajatorilor (ONG-urilor vânătorești). Aceasta nu înseamnă că angajații nu pot avea directorul sau un alt singur reprezentant, fie și numai cu statut de observator, în organele de conducere ale organizațiilor vânătorești, pentru a le susține, fără drept de vot, interesele.
Selaru N.
Nou membru
 
Mesaje: 29
Membru din: 06 Dec 2020, 16:50

Re: STATUTUL AGVPS / AJVPS

Mesajde yoghi pe 08 Dec 2020, 01:46

Aha ..acum am vazut ,inteles scopul conectarii la acest forum.

Se zice ca lupul isi schimba parul dar... Dv domn director l-ati vopsit direct negru sa stim sigur ca ramaneti acelasi
Luptator pt libertate.

Inteleg ca forumul a ramas singura varinta de lupta impotriva "sistemului" care dupa 30 ani v-a tradat.

Vizavi de decizile executivului. Eu imi amintesc ca in vremea cand agv era condusa de secretarul general ,la asociatii secretarul era puterea.Cand Agv era condusa de director ,tot asa si seful asociatiei era directorul.
Sa fie o coincidenta ca statul cadru primea modificari avantajoase acelui tip de conducere.?
Era un timp cand directorul ""ia orice decizii si la AG informeaza membri"" .nu intreaba ,nu supune atentiei ,iar daca statutul asociatiei nu respecta formula din Cadru ,asociatia nu era primita in Agv.

Si deci carevasazica inca exista cineva care lupta ...si lupta .!
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Avatar utilizator
yoghi
Veteran
 
Mesaje: 3758
Membru din: 08 Noi 2006, 21:25
Locaţie: Romania

Re: STATUTUL AGVPS / AJVPS

Mesajde Selaru N. pe 08 Dec 2020, 10:39

2. Renunțarea la „inamovibilitatea” relativă a directorilor de asociații vânătorești. Eliminarea acestei „inamovibilități”, înțeleasă în sensul dificultății de schimbare din funcție a directorilor după angajarea lor pe perioadă nedeterminată, constituie un alt deziderat al vânătorilor democrați, care consideră că directorii, angajați obligatoriu ca specialiști sau manageri ai asociațiilor vânătorilor, ar trebui să aibă prioritar în vedere, în toată activitatea desfășurată, satisfacerea intereselor generale ale angajatorilor, înaintea oricăror alte interese personale sau de grup ale lor. Angajarea pe perioadă nedeterminată și dificultatea schimbării din funcție îi face în extremis, pe unii dintre aceștia, să se considere conducători de facto ai ONG-urilor vânătorești la care sunt angajați. De aceea, această situație nu a fost acceptată înainte de 1990, când, ocazionat de alegerea periodică a organelor de conducere, secretarii de asociații județene, denumiți acum directori, erau supuși reconfirmării periodice în funcție. Pe atunci, dacă adunările generale ale asociațiilor nu îi mai reconfirma prin vot majoritar, secretarilor li se desfăcea necondiționat contractele individuale de muncă și trebuiau să-și caute de lucru în altă parte. O astfel de perspectivă îi făcea să fie mult mai atenți față de doleanțele membrilor asociațiilor angajatoare și să adopte un comportament personal mai atent în relațiile cu aceștia. Directorii nu au fost „inamovibili” nici în perioada 1990 -2000, când erau angajații AGVPS și se temeau de sancțiuni, aspre dar drepte, pentru eventualele greșeli comise din punctul de vedere arătat. Au devenit oarecum „inamovibili” după angajarea acestora la nivelul asociațiilor afiliate. Nu pot afirma că acest statut de „inamovibili” îl au toți directorii și că nu ar fi fost necesar o anumită perioadă după 1990, pentru apărarea celor ce aveau prioritar în vedere protecția și conservarea faunei cinegetice împotriva pornirilor revanșarde sau revoluționare ale unora dintre vânători. Acum însă, când politica cinegetică este impusă prin lege și urmărită prin organismele de control ale statului în domeniu, trebuie să ne reconsiderăm poziția. O prevedere nouă, introdusă în Statut, privind reconfirmarea directorilor în funcție din 5 în 5 ani, ar fi de natură a îmbunătăți în mod esențial relațiile dintre vânători și directori, ultimii retribuiți din banii privați ai celor dintâi, în interesul satisfacerii dezideratelor lor legitime.
Selaru N.
Nou membru
 
Mesaje: 29
Membru din: 06 Dec 2020, 16:50

Re: STATUTUL AGVPS / AJVPS

Mesajde Selaru N. pe 08 Dec 2020, 10:42

3. Coordonarea activității conducătorilor executivi, de președinți, între reuniunile consiliilor. Potrivit prevederilor statutare actuale, președintele executiv și respectiv directorii de asociații pot lua, în situații considerate de ei deosebite, orice măsuri care nu contravin legii și statutelor asociațiilor la care sunt angajați. Între două consilii pot lua deci, și decizii care pot fi abuzive sau contraproductive bunului mers al activității în interes general, invocându-se ulterior stări de excepție și bună intenție. Pentru a evita situații de acest gen, precum și derapaje de la prevederile Codului Muncii și Regulamentului Intern, ar fi normal ca între ședințele consiliilor, conducătorul executiv să fie obligat statutar să se consulte și să obțină acordul președintelui, care este alesul legitim al vânătorilor să le reprezinte și să le susțină interesele, în orice problemă ce depășește atribuțiile pur executive ori se abate de la o interpretare clară a reglementărilor precizate.
Selaru N.
Nou membru
 
Mesaje: 29
Membru din: 06 Dec 2020, 16:50

Re: STATUTUL AGVPS / AJVPS

Mesajde pipabh pe 08 Dec 2020, 11:27

Selaru N. scrie:2. Renunțarea la „inamovibilitatea” relativă a directorilor de asociații vânătorești. Eliminarea acestei „inamovibilități”, înțeleasă în sensul dificultății de schimbare din funcție a directorilor după angajarea lor pe perioadă nedeterminată, constituie un alt deziderat al vânătorilor democrați, care consideră că directorii, angajați obligatoriu ca specialiști sau manageri ai asociațiilor vânătorilor, ar trebui să aibă prioritar în vedere, în toată activitatea desfășurată, satisfacerea intereselor generale ale angajatorilor, înaintea oricăror alte interese personale sau de grup ale lor. Angajarea pe perioadă nedeterminată și dificultatea schimbării din funcție îi face în extremis, pe unii dintre aceștia, să se considere conducători de facto ai ONG-urilor vânătorești la care sunt angajați. De aceea, această situație nu a fost acceptată înainte de 1990, când, ocazionat de alegerea periodică a organelor de conducere, secretarii de asociații județene, denumiți acum directori, erau supuși reconfirmării periodice în funcție. Pe atunci, dacă adunările generale ale asociațiilor nu îi mai reconfirma prin vot majoritar, secretarilor li se desfăcea necondiționat contractele individuale de muncă și trebuiau să-și caute de lucru în altă parte. O astfel de perspectivă îi făcea să fie mult mai atenți față de doleanțele membrilor asociațiilor angajatoare și să adopte un comportament personal mai atent în relațiile cu aceștia. Directorii nu au fost „inamovibili” nici în perioada 1990 -2000, când erau angajații AGVPS și se temeau de sancțiuni, aspre dar drepte, pentru eventualele greșeli comise din punctul de vedere arătat. Au devenit oarecum „inamovibili” după angajarea acestora la nivelul asociațiilor afiliate. Nu pot afirma că acest statut de „inamovibili” îl au toți directorii și că nu ar fi fost necesar o anumită perioadă după 1990, pentru apărarea celor ce aveau prioritar în vedere protecția și conservarea faunei cinegetice împotriva pornirilor revanșarde sau revoluționare ale unora dintre vânători. Acum însă, când politica cinegetică este impusă prin lege și urmărită prin organismele de control ale statului în domeniu, trebuie să ne reconsiderăm poziția. O prevedere nouă, introdusă în Statut, privind reconfirmarea directorilor în funcție din 5 în 5 ani, ar fi de natură a îmbunătăți în mod esențial relațiile dintre vânători și directori, ultimii retribuiți din banii privați ai celor dintâi, în interesul satisfacerii dezideratelor lor legitime.

Ati luat in vedere si care sunt criteriile de reconfirmare ale acestora ? Sau a ramas doar reconfirmarea prin simpla ridicare a mainii? Si atunci timp de 5 ani directorii nu fac altceva decat sa multumeasca pe cei care au ridicat mainile!
Cred ca reconfirmarea lor ar trebui facuta printr-o evalare cu KPI clari , obiectivi si relevanti! Printr-o astfel de evaluare , acestia nu ar trebui sa fie "atenti la doleantele membrilor asociatiei" ci prin atingerea acestor KPI ar rezolva majoritatea "doleantelor" directia fiind cea potrivita!
La fel si evaluarea secretarilor, de ce nu? La observatia ca AJVPS sau AGVPS e asociatie "de stat"! replica este clara : NU este o organizatie privata ca si celelalte! pana la un punct! punct de care sunt convins ca stiti care este.
pipabh
Veteran
 
Mesaje: 1656
Membru din: 27 Oct 2012, 07:49

Re: STATUTUL AGVPS / AJVPS

Mesajde biriuck pe 08 Dec 2020, 12:37

@pipabh daca nu te superi, adaug si eu o completare pentru a lamuri pe cei obisnuiti mai putin cu aceasta abreviatie folosita recent in management.
KPI = Key Performance Indicator si inseamna o valoare masurabila ce indica masura in care o organizatie isi atinge obiectivele principale (cheie). O organizatie poate folosi KPI la mai multe niveluri pentru a masura atingerea obiectivelor. Pot exista KPI la nivel de organizatie sau la nivel de departamente
https://www.klipfolio.com/resources/articles/what-is-a-key-performance-indicator
Corruptissima re publica plurimae leges
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2694
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Brasov/Ploiesti

Re: STATUTUL AGVPS / AJVPS

Mesajde pipabh pe 08 Dec 2020, 13:11

biriuck scrie:@pipabh daca nu te superi, adaug si eu o completare pentru a lamuri pe cei obisnuiti mai putin cu aceasta abreviatie folosita recent in management.
KPI = Key Performance Indicator si inseamna o valoare masurabila ce indica masura in care o organizatie isi atinge obiectivele principale (cheie). O organizatie poate folosi KPI lamai multe niveluri pentru a masura atingerea obiectivelor. Pot exista KPI la nivel de organizatie sau la nivel de departamente
https://www.klipfolio.com/resources/articles/what-is-a-key-performance-indicator

Multumesc de completare. Una foarte oportuna.
pipabh
Veteran
 
Mesaje: 1656
Membru din: 27 Oct 2012, 07:49

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 28 vizitatori

Publicitate