Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 28 Mar 2024, 10:15
|
|
|
Nu exista vanator care sa nu vrea sa si guste din bucate . Retetele sunt diverse , una mai gustoasa ca alta , de aceea va invitam sa ne impartasiti din experienta Dvs culinara .
Moderatori: mialxx, popaliviu
de Donbazil pe 24 Ian 2009, 20:11
Sal'tare! Mai frati vanatori si pescari, va dau o veste grozava: Daca peste saptamana arma sta cuminte-n lada, ispita lucra... trec eu peste pod la Bega si vad ciopor de pescari. Ma opresc si-i intreb ce fac pe vremea asta mohorata si un amic imi arata cosu'. Sa pic nu alta. Plin de scobari. Si ceilalti aveau fiecare multimeee... Ce sa fasc? Ca ins care se respecta, fuguta acasa, iau o varga fir subtire, carlig mic si niste pita moale si 'napoi la Bega; Pai daca au innebunit scobarii!!! Ce mai tura-vura in vreo doua ceasuri fac cam 3 kile, bucati de 25 - 30 de centi, numa buni, da' ca scobarii... plini de oase...Ajung acasa si-i curat , sun pe un prieten si ma laud... De... ca orice pescar. si asa din vorba-n vorba prind ideea. CUCTA de scobar. La noi in Banat la oala sub presiune i se spune cucta, nu stiu de unde vine termenul... Pestii curatati i-am taiat in 3-4 bucati cam de 5 cm lungime, am curatat cam un kil de ceapa pe care am taiat-o pestisori ( solzi) si vreo 5 morcovi pe care i-am taiat rondele subtiri de 2 mm. Am sarat ( cam doua linguri rase de sare) si amestecat bine totul. In oala minune, am pus vreo 200 ml. de ulei si dupa ce s-a incins bine am golit amestecul de peste, ceapa si morcovi, am adaugat cam 100 ml. de otet,cateva boabe de piper intregi, cateva boabe de mustar intregi, vreo 10 foi de dafin si marele meu secret, doua lingurite de salvie uscata si pisata apoi am desertat peste toate un luitru de bulion facut in casa si am pus capacul. Am dat oala ( cucta) la foc mic pe soba de gatit, mai la margine sa nu fiarba tare si am lasat-o asa 3-4 ore. Cand a fost gata, am lasat-o la rece si a doua zi am deschis si am golit o parte din sosul gras adunat deasupra, sa nu fie gretoasa. A iesit ca si conserva de peste in bulion, da' zic eu... si au zis si musafirii, ca muuuult mai buna... Ce gust.... ce arome... si nici un os...Si-apoi sa te tii la beroace (Timisoareana la 2 litri) si la remy, pana catre dimineata.... Sal'tare! Donbazil - Faget.
-
Donbazil
- Membru important
-
- Mesaje: 224
- Membru din: 03 Ian 2009, 21:25
- Locaţie: Faget / Timis
de drsoicatd pe 24 Ian 2009, 20:35
Pe vremea lui Ceausescu, unul dintre putinele lucruri de import si cat de cat de caliltate care se mai gaseau prin pravaliile din tara, erau niste oale din inox, sub presiune, poloneze mi se pare, marca Kukta (nu stiu daca asa se scrie).
-
drsoicatd
- Veteran
-
- Mesaje: 308
- Membru din: 18 Sep 2008, 16:54
- Locaţie: bucuresti
-
de Ursus2006 pe 26 Ian 2009, 07:15
Donbazil, sa nu-mi zici ca la podul de la sosea de la Margina. sau in spatele fabricii de otet ? Ca poduri mai sunt si pe la Leucusesti, Bethausen. Al dracului peste scobarul de Bega, e invatat doar la " fulg de paine" . Buna reteta de scobar, merge foarte bine combinata si cu morunas si caras ( de la Surduc ).
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
-
Ursus2006
- Veteran
-
- Mesaje: 2473
- Membru din: 08 Iun 2005, 17:21
- Locaţie: Deva. HD
-
de Donbazil pe 26 Ian 2009, 21:18
Sal'tare! La Manastiur ursule, la Manastiur, adica 10 km mai in aval de la Faget. Acolo locuesc si (inca) lucrez ca suplinitor la scoala, desi sunt pensionar, da' daca n-are cine... ma sacrific... Abia astept sa vad ce fac astia cu legea cu pensionarii, poate scap si stau si eu mai mult pe acasa sau pe coclauri... Sal'tare! Donbazil - Faget. P.S. Da' revenind la retete, m-a spart colegu' cu gasca pe varza... Pacat ca pe la noi, vedem gastele doar... in trecere... Da de lasat pe Bega, n-am vazut niciodata. Cred ca le atrage barajul de la Surduc...
-
Donbazil
- Membru important
-
- Mesaje: 224
- Membru din: 03 Ian 2009, 21:25
- Locaţie: Faget / Timis
de Ursus2006 pe 26 Ian 2009, 22:08
Dupa 1 martie sunt mai liber . Tine-ma la curent, daca mananca scobarul prin zona: poti scrie aici, ca n-avem multi amatori de pescuit la scobar, poate doar Radu Bichis. P.S. Am si cucta, mostenire de la soacramea.
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
-
Ursus2006
- Veteran
-
- Mesaje: 2473
- Membru din: 08 Iun 2005, 17:21
- Locaţie: Deva. HD
-
de radubichis pe 27 Ian 2009, 13:45
[quote="Ursus2006"]Dupa 1 martie sunt mai liber . Tine-ma la curent, daca mananca scobarul prin zona: poti scrie aici, ca n-avem multi amatori de pescuit la scobar, poate doar Radu Bichis. P.S. Am si cucta, mostenire de la soacramea. [/quote] Da sint amator si am si eu cuhta
-
radubichis
- Veteran
-
- Mesaje: 1761
- Membru din: 31 Aug 2006, 10:23
- Locaţie: Hunedoara
-
de Donbazil pe 27 Ian 2009, 22:13
Sal'tare! Pai si azi, am fost pe Bega vreo doua ceasuri si erau cativa Deveni, care prindeau si aveau ceva... in cosuri, da nici eu si nici ceilalti, n-am mai prins ca saptamana trecuta, da' tot a fost bine, adica am luat 2-3 kile ( eu, altii in schimb aveau mult mai mult). Sal'tare! Donbazil - Faget.
-
Donbazil
- Membru important
-
- Mesaje: 224
- Membru din: 03 Ian 2009, 21:25
- Locaţie: Faget / Timis
de radubichis pe 28 Ian 2009, 09:46
[quote="Donbazil"]Sal'tare! Pai si azi, am fost pe Bega vreo doua ceasuri si erau cativa Deveni, care prindeau si aveau ceva... in cosuri, da nici eu si nici ceilalti, n-am mai prins ca saptamana trecuta, da' tot a fost bine, adica am luat 2-3 kile ( eu, altii in schimb aveau mult mai mult). Sal'tare! Donbazil - Faget.[/quote]
Dupa 1 martie ne vedem precis
-
radubichis
- Veteran
-
- Mesaje: 1761
- Membru din: 31 Aug 2006, 10:23
- Locaţie: Hunedoara
-
de Donbazil pe 30 Ian 2010, 22:59
Sal'tare! ALARMAAAA! Radu Bichis si Ursus: Repede la Manastiur ca iar a innebunit scobaru'... Eu am fost azi la vanatoare da seara cand am ajuns acasa vecinu' Butto mia vizitat si mi-a povestit... Cica au fost si vreo cativa hunedoreni... Daca va intereseaza de luni incolo, (ca si maine merg la vanatoare), va astept...Eventual un telefon inainte: 0722226378. Sal'tare! Donbazil - Faget. P.S. Azi am si mancat "Scobar la cucta" da' de la vecinu' ( eu am pus numai rachia...
-
Donbazil
- Membru important
-
- Mesaje: 224
- Membru din: 03 Ian 2009, 21:25
- Locaţie: Faget / Timis
de vasutcorneliu pe 01 Feb 2010, 10:40
Ne omori nea Vasile!(da-ne repede adresa unde te gasim)
-
vasutcorneliu
- Membru activ
-
- Mesaje: 104
- Membru din: 13 Mar 2009, 22:07
de amis pe 01 Feb 2010, 11:04
Cam multe foi de dafin Donbazil.Dau un pic de amareala.Multumim pentru reteta.Ceva asemanator am si eu dar fara bulion. Cu stima
-
amis
- Veteran
-
- Mesaje: 1149
- Membru din: 05 Ian 2006, 20:51
- Locaţie: Pitesti
-
de Ursus2006 pe 01 Feb 2010, 14:54
Donbazil scrie:Sal'tare! ALARMAAAA! Radu Bichis si Ursus: Repede la Manastiur ca iar a innebunit scobaru'... Eu am fost azi la vanatoare da seara cand am ajuns acasa vecinu' Butto mia vizitat si mi-a povestit... Cica au fost si vreo cativa hunedoreni... Daca va intereseaza de luni incolo, (ca si maine merg la vanatoare), va astept...Eventual un telefon inainte: 0722226378. Sal'tare! Donbazil - Faget. P.S. Azi am si mancat "Scobar la cucta" da' de la vecinu' ( eu am pus numai rachia...
Multumim din suflet pentru pont! Mai avem 2 mistreti de puscat, cand gatam planu' , nu ma mai intereseaza nici ratze nici fazani, pregatesc batul pt. scobari. La paine merge in continuare ??
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
-
Ursus2006
- Veteran
-
- Mesaje: 2473
- Membru din: 08 Iun 2005, 17:21
- Locaţie: Deva. HD
-
de Donbazil pe 02 Feb 2010, 00:05
Sal'tare! La fulg de paine...Moale.. A dreaq fiinta...Numai cu fir sub 0,10 carlig mic si pe fund, pe nisip...Unde manca, stau pescarii cate 15-20 pe 50 de metrii, unde nu, poti sa dai pana ametesti ca nu prinzi nimic... Eu azi n-am fost ca am avut treaba, da seara am vorbit cu vecinu'... A mers bine si azi...20 de bucati in 3 ore...- cam 4 kile...Eu zic ca-i bine... Maine am vanatoare ca si noi mai avem mistreti de realizat la plan, asa ca...Poate alta data... Oricum va astept... Sal'tare! Donbazil - Faget.
-
Donbazil
- Membru important
-
- Mesaje: 224
- Membru din: 03 Ian 2009, 21:25
- Locaţie: Faget / Timis
de sebika pe 13 Feb 2010, 14:13
la ce reclama,cred ca trec dealu' si vin la scobar ca la mine la Savirsin nici nu ma apropii de mures te salut Donbazil,imi pare rau ca nu ne-am cunoscut la Bata,...
''Sa vanezi in cinste si-n omenie...''(E.Jianu)
-
sebika
- Nou membru
-
- Mesaje: 57
- Membru din: 21 Feb 2009, 10:55
- Locaţie: Savirsin,Timisoara,Sannicolau Mare
Înapoi la Retete culinare vanatoresti
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
|
|