Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Bizamul, Capra neagra(exemplar de selectie si exemplar de trofeu pana pe 15 dec), Capriorul femela, Cerbul comun (Mascul de selectie, femela si vitel), Cerbul lopatar (Femela, vitel si mascul de selectie pana pe 15 dec), Cainele enot, Dihorul comun, Hermelina, Iepurele de camp, Iepurele de vizuina, Jderul, Mistretul, Muflonul(pana pe 15 dec), Nevastuica, Sacalul, Viezurele, Vulpea.

-Pasari: Becatina comuna, Cioara griva, Cioara de semanatura, Cocosar, Cormoranul mare, Cotofana, Fazanul, Ferestrasul mare, Ferestrasul motat, Gaita, Gainusa de balta, Gasca de vara, Garlita mare, Graurul, Gugustiucul, Lisita, Porumbelul gulerat, Porumbelul de scorbura, Potarnichea, Prepelita, Rata mare, Rata mica, Rata fluieratoare, Rata cu cap castaniu, Rata motata, Rata sunatoare, Rata lingurar, Rata sulitar, Rata caraitoare, Rata cu cap negru, Sitarul de padure, Sitarul de mal, Stancuta, Sturzul de vasc, Sturzul cantator, Sturzul viilor, Turturica.

 
 
Publicitate
 
  easylight.ro
 
1345
6781 vizualizări
Remus Gabriel VISAN este un vanator din satul PUSCASI judetul PRAHOVA. Pana aici nimic spectaculos,poate chiar banal.Insa vanatoarea pentru el este o religie mostenita de la bunicul sau care I-a fost si tata si este un mod de viata, este plamanul lui, prin care respira in zilele toride la prepelite, in noptiile reci la pinda,fara pusca, doar sa vada vanatul care iese si se misca, in zapezile si ninsoriile cind ratele se lasa pe izbucurile din padurea Groapa Porcului, sau pri
1923 vizualizări
Boala von WillebrandCe este boala von Willebrand?Boala von Willebrand (VWD) este una dintre cele mai raspandite boli de coagulare ereditare, comuna atat omului cat si cainilor. Evolutia de regula este usoara/ medie, determinate de lipsa factorului de coagulare von Willebrand, care joaca un rol esential in procesul coagularii.Dupa cum se stie in urma oricarei traume care produce sangerare, organismul respunde printr-un intreg process de aparere si refacere al zonei afectate. Acesta consta in activarea unui intreg cortegiu de modificari la nivelul vasului sau vaselor afectate, mobilizarea celulelor sangelui numite plachete sanguine si activarea procesului de coagulare.
4581 vizualizări
Parazitism intens cu Dirofilarii- cordBoală ce afectează în special canidele, determinată de prezenţa în cordul drept şi artera pulmonară a parazitului Dirofilaria immitis, transmis de ţânţari. Se cracterizează prin tulburări cronice cardio- vasculare şi posibile manifestări cutanate sau nervoase.
811 vizualizări
Ce este trombopatia trombastenica?Termenul de trombopatie inseamna o deficienta la nivelul plachetelor sanguine numite trombocite. Dupa cum se vede si din celelalte articole, trombocitele joaca un rol foarte important in raspunsul imediat al organismului in cazul unei agresiuni asupra vaselor de sange, cu rol major in procesul coagularii.
8016 vizualizări
Sunt membru al "Deer Search Inc." o asociatie voluntara nonprofit din New York, societate care se ocupa cu recuperarea pieselor de vinat mare ranit si pierdut. Ciini mei ii folosesc indeosebi la pasari si iepuri si nu am avut probleme cu ei sa se duca dupa vinat mare. Au fost citeva cazuri cind s-a intimplat sa se ridice o caprioara chiar sub nasul lor si bine inteles ca au fugit dupa ea, dar i-am oprit imediat. Mersul pe urma de singe nu este un lucru usor. In clubul de care apartin cu cainii ( Verein Deutsch Drahthaar) avem trei tipuri de
915 vizualizări
Culoarea neagra este culoarea de baza a eumelaninei la caini. Un caine care nu este homozigot pe maron(bb) sau pe diluare (dd) tipic pentru albastru sau Isabel, va avea eumelanina negra ce va influenta dominant culoarea. Asta inseamna ca va avea roba neagra, nasul negru, ochii maron( atentie nu caprui care este egal maron cu verde) si orice zona a pielii si blanii vor fi negre. Dupa cum se stie la caini apar 2 tipuri esentiale de pigment si anume eumelanina sau pigmentul negru si feomelanina sau pigmentul rosu. Eumelanina controleaza culoarea ochiilor si a nasului, in timp ce feomelanina se refera doar la roba. Eumelanina este pigmentul cel mai frecvent in natura si este primul “ preferat” de catre…
959 vizualizări
Gena maron apare pe locusul B si se dezvolta din gena neagra dominanta fiind caracterizata de productie de eumelanina transformata.. Este o gena recesiva si apare ca notatie “b” si da culoarea maron unicolor, dar cand apare sub forma de dominanta “B” da culoare non-maron. Totusi pentru ca nuanta de culoare sa fie maron unicolor este nevoie de doua recesive”bb” in genotip. Daca amandoi parintii sunt “Bb”, conform segragarii, cel putin un pui va fi “bb” deci maron unicolor. Culoriile pigmentului functie de genotip sunt: -BBdd sau Bbdd = albastru (non-maron, diluatie) -BBDd sau BBDD = NEGRU (non-maron si nediluat) -bbdd = Isabel (maron, diluat) -bbDd sai bbDD = maron ( maron unicolor, nediluat) Gena maron, dupa cum spuneam mai sus, afecteaza doar productia de eumelanina…
1069 vizualizări
Alte denumiri: sindromul collie-ului gri, neutropenia ciclica canina.Ce este Hematopoeza ciclica canina? Aceasta tulburare imunologica apare preponderant la rasa collie, in special la cei de culoare gri. Se stie ca la rasa collie culoarea gri este data de o pereche de gene recesive, Ca si simptomatologie se observa la unii pui care sunt evident mai mici si mai slabi decat ceilalti si in jurul varstei de 8-10 saptamani de varsta apare un cortegiu simptomatc precum febra, diareea, dureri ale articulatiilor dar si alte semen ce vizeaza ochiul, sistemul respirator, sau infectii cutanate.
1871 vizualizări
Histiocitoamele sunt cele mai comune (neinvazive si non-recurente) tumori ce evolueaza la cainii tineri.Ce mechanism de transmitere au histiocitoamele?Necunoscut.
819 vizualizări
Anormalitati ereditare ale globulelor rosii cu incidenta foarte raraBolile listate mai jos au o incidenta foarte mica in cadrul tabloului eredopatiilor.Ele afecteaza globulele rosii, dar nu au un impact major, grav, alsupra sanatatii cainilor afectati, insa pot apare uneori in urma diferitelor analize hematologice de rutina.In tabelul de mai jos sunt enumerate pur informational pentru medicii veterinari.
1345
 
© 2002-2019. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.