Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Bizamul, Caprior femela(pana pe 15 feb), Cerbul comun (femela si vitel pana pe 15 feb), Cerbul lopatar(femela si vitel pana pe 15 feb), Cainele enot, Dihorul comun, Hermelina, Jderul, Mistretul (pana pe 15 feb), Nevastuica, Sacalul, Viezurele, Vulpea.

-Pasari: Becatina comuna, Cioara griva, Cocosar, Cormoranul mare, Cotofana, Fazanul, Ferestrasul mare, Ferestrasul motat, Gaita, Gainusa de balta, Graurul, Gugustiucul, Lisita, Porumbelul gulerat, Porumbelul de scorbura, Rata mica, Rata fluieratoare, Rata cu cap castaniu, Rata motata, Rata sunatoare, Rata lingurar, Rata sulitar, Rata caraitoare, Rata cu cap negru, Sitarul de padure, Sitarul de mal, Stancuta (pana pe 15 feb), Sturzul de vasc, Sturzul cantator, Sturzul viilor, Turturica.

 
 
Meteo
 
 
Publicitate
 
  easylight.ro
 
Lampi tactice
Trivetorex
STEYR
1
3940 vizualizări
O reteta pentru familie, dar fara pretentii festive! Ingredientele sunt urmatoarele: 1 fazan, 1/4 cani faina, un pachet unt, o ceapa maruntita, o tulpina telina, o cana de supa de pui, o cana frisca (nu smantana) - evident nebatuta, condimentul preferat (de la Vegeta la orice iti place), 2 linguri de sherry, 1/2 lingura sare, 1/2 lingura piper, 2 cani de orez fiert (aburit). De preferat un orez cu bob
3960 vizualizări
Pentru a pregati aceasta reteta nobila avem nevoia de 1 cocos de munte, 100 grame slanina, 50 grame unt, 1 pahar de vin alb, 1 paharel de rom, 2 foi de dafin, 8-10 boabe de piper, cimbru, sare. Se curata cocosul de intestine si gusa si se tine in pene, la fezandat, 2-3 zile la racoare. Se curata apoi de pene si se trece prin flacara pentru a-l parli foarte bine si a elimina orice rest de penaj.  
3548 vizualizări
Pentru 6 portii ne trebuie 9 sitari, 12 crutoane, 50 gr piept afumat, 120 gr unt, 400 gr castane, 12 buseuri de foietaj pentru umplut coapte, 2 oua, 400 gr cartofi, sare, piper, 1 lingura pesmet, 40 gr zahar, 1/2 lingura faina, 1/2 pahar vin rosu Se curata si se spala bine cei 9 sitari, se bat cu ciocanul de snitele si se aplatizeaza. Pulpele se scot si se prajesc cu 1 ceapa tocata marunt, faina si 10 gr zahar, ap
4164 vizualizări
Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 kg de carne macra, 2 cepe, 150 gr franzela, 2 linguri faina, 2 oua, sare, piper, untura pentru prajit. Pentru sos: 2 cepe, 2 morcovi, o telina, 2 linguri bulion, 2 linguri faina, citeva boabe de piper, 3 legaturi de tarhon, o lingura zahar, sare si otet dupa gust Carnea, care a stat intial in bait, se spala, se sterge si se trece prin masina de
6971 vizualizări
Ingrediente - Gugustiuci - 5 buc, ceapa 100 g, morcovi 100 g, telina 100 g, margarina 100 g, unt 50 g, faina 200 g, piper, sare Mod de preparare Gugustiucii se curata, li se rasucesc aripile in sus dupa gat, iar picioarele se introduc in taietura prin care s-au scos intestinele. Se pun la fiert in apa cu sare, in care s-a pus ceapa si zarzavatul pentru supa.
3981 vizualizări
Ingrediente - Gugustiuci - 5 buc, ceapa 100 g, morcovi 100 g, telina 100 g, margarina 100 g, unt 50 g, faina 200 g, piper, sare Mod de preparare Gugustiucii se curata, li se rasucesc aripile in sus dupa gat, iar picioarele se introduc in taietura prin care s-au scos intestinele. Se pun la fiert in apa cu sare, in care s-a pus ceapa si zarzavatul pentru supa. Indat
11359 vizualizări
Odata cu terminarea sezonului de vanatoare 2005 - 2006 si inainte de inceperea unui nou sezon, in intervalul de timp pe care simbolizeaza balurile de vanatoare si enumerarea amintirilor recente, tin sa atrag atentia organizatorilor actiunilor de vanatoare asupra unor detalii in legatura cu vanatul impuscat, dupa recolta propriu zisa. Intr-un mod mai exact tema pe care vreau sa abordez este cea a prelucrarii carnii de vanat. In domeniul cinegeticii este cunoscut faptu
8625 vizualizări
Carnea de vinat se poate consuma fara nici o restrictie, cu exceptia normelor sanitare impuse in zona respectiva Carnea de vanat poseda o valoare nutritionala exceptionala! Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Pierre-Henri Ducluzeau - expert nutritionist al Facultatii de Medicina din Angers, la cererea Federatiei Nationale de Vanatoare (Franta). Carnea de vanat este superioara celei de peste prin
1
 
© 2002-2017. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.