Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Capriorul mascul, Sacalul, Vulpea.

-Pasari: Cioara griva, Cotofana, Stancuta (din 15 iulie).

 
 
Publicitate
 
 
 
Cioara
13695 vizualizări
Cioara griva (Corvus corone L.) - are capul, gusa, remigele aripilor si retricele cozii de culoare neagra mata, restul corpului fiind cenusiu. Cioara griva este de dimensiuni putin mai redusa fata de cioara cenusie, are remigele secundare de un luciu metalic, iar vesta cenusie este mai deschisa la culoare.
Cioara de semanatura are penajul complet negru, cu reflexe violacee metalice. Ambele specii sunt sedentare in Romania si se gasesc pe areale intinse - mai ales in zonele de cimpie si lunca a Dunarii, precum si in Delta Dunarii.
Ciorile se hranesc cu ouale si puii pasarilor mici, cu seminte, fructe, cereale, etc. Prin atacul lor asupra puilor si oualelor de pasari, si chiar asupra vatuilor de iepuri, sunt deosebit de daunatoare pentru efectivele de vinat. Consuma si cadavre dar si larve, insecte, soareci, etc.
Pe terenurile agricole unde ciorile de semanatura se aseaza in stoluri, nu ramine nimic necercetat, iar cuiburile de fazan, potarniche, prepelita si chiar de iepure nu au nici o sansa. Prin pagubele care le produc sunt deosebit de daunatoare fondului cinegetic .
Se vineaza tot timpul anului, cu arme lise si cu alica de 2,5 - 3,0 mm. Nu exista nici un fel de restrictii privind metodele de vinatoare. Cea mai eficienta metoda, dar nu si cea mai agreeata de vinatori, este combaterea ciorilor in colonii, inainte de scoaterea puilor sau inainte ca acestia sa fi parasit colonia. Alta metoda eficienta de a se realiza apropierea de ciori, este impuscarea a 2-3 exemplare si lasarea acestora pe cimp la veder. Din spirit de intrajutorare (specific speciei) restul ciorilor vor incepe sa dea roata locului in care zac tovarasele lor, ciriind puternic.

 
© 2002-2020. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.