Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
 
 
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Capriorul mascul, Mistretul, Sacalul, Viezurele, Vulpea.

-Pasari: Cioara griva, Cotofana, Prepelita (de la 15 aug.), Stancuta.

 
 
Publicitate
 
 
 
Ras
23533 vizualizări
Risul (Lynx Lynx L.) - este un carnivor de talie mijlocie, cel mai mare felid din Europa atingind greutati intre 15 - 30 kg (dar sau capturat exemplare si de peste 50 kg).
Culoarea generala este roscata, prezentind pe spate si pe flancuri pete caracteristice mai inchise, pina la negru. Dimorfism sexual neaccentuat.Cind este atacat sau speriat risul miriie si pufaie ca si pisica. In perioada imperecherii tipetele risului seamana cu "concertul" pisicilor domestice. Prefera padurile intinse de la altitudini mari, dar coboara si in zonele de deal mai inalte. Nu consuma cadavre ci numai carne proaspata. Ataca victimele din spate sarind asupra lor din locuri inalte. Ranile produse de ghearele de ris nu au egal si nu pot fi confundate cu nimic. Urmele risului seamana cu cele ale pisicii, dar sunt mult mai mari. Risii mai lasa o urma distincta si anume excrementele pe care le depune pe cioturi, pe arborii taiati, etc marcind in acest fel teritoriu.
Vinatoarea se face pe baza de autorizatie individuala, fie cu arma cu glont de calibru mic, pina in 6,5 mm, fie cu arma lisa cu munitie de pina la 5 mm. Nu exista metoda de vinat care sa ofere certitudinea unor rezultate.
 
© 2002-2020. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.