Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Bizamul, Capra neagra(exemplar de selectie si exemplar de trofeu pana pe 15 dec), Capriorul femela, Cerbul comun (Mascul de selectie, femela si vitel), Cerbul lopatar (Femela, vitel si mascul de selectie pana pe 15 dec), Cainele enot, Dihorul comun, Hermelina, Iepurele de camp, Iepurele de vizuina, Jderul, Mistretul, Muflonul(pana pe 15 dec), Nevastuica, Sacalul, Viezurele, Vulpea.

-Pasari: Becatina comuna, Cioara griva, Cioara de semanatura, Cocosar, Cormoranul mare, Cotofana, Fazanul, Ferestrasul mare, Ferestrasul motat, Gaita, Gainusa de balta, Gasca de vara, Garlita mare, Graurul, Gugustiucul, Lisita, Porumbelul gulerat, Porumbelul de scorbura, Potarnichea, Prepelita, Rata mare, Rata mica, Rata fluieratoare, Rata cu cap castaniu, Rata motata, Rata sunatoare, Rata lingurar, Rata sulitar, Rata caraitoare, Rata cu cap negru, Sitarul de padure, Sitarul de mal, Stancuta, Sturzul de vasc, Sturzul cantator, Sturzul viilor, Turturica.

 
 
Publicitate
 
  easylight.ro
 
Vulpe
21842 vizualizări


Vulpea (Vulpes Vulpes L.) - este un mamifer de talie medie (5-10 kg), de culoare roscata sau rosie, cu coada lunga, imbracata in par mai bogat si cu urechile ascutite indreptate in sus. Dimorfismul sexual nu este evident. Traieste 12-14 ani. Aprecierea virstei se face cu aproximatie dupa tocirea dentitiei.
Vulpea are auzul exceptional, mirosul foarte bun si vazul bun. La vinatorile cu gonaci, se spune ca primele animale care vor apare in zona standurilor sunt vulpile, fapt datorat auzului lor exceptional care le face sa porneasca primele.
Urma tipar a vulpii poate fi asemuita cu cea a unui caine mic. Vulpea este intilnita din golul alpin pina la malul marii, in paduri, in tufisuri, in stufarisuri sau n cimp deschis. Este un animal de vizuina, pe care o sapa singura, cu mai multe iesiri, amplasata de regula pe versanti insoriti diguri, in ridicaturi de pamin, etc Deosebirea intre vizuinile de vulpe - care sunt inguste si pornesc orizontal - fata de cele sapate de viezure - care sunt mai largi si pornesc in jos - este evidenta. In plus vizuinile de bursuc sunt mai curate.
Vulpea se vineaza tot timpul anului, pe baza de autorizatie individuala de combatere. Se vineaza la pinda, la dibuit, la goana, la vizuina cu caini hartuitori. Se impusca folosind arma lisa si munitie de 3,5 - 4,0 mm.

 
© 2002-2019. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.