Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Capriorul mascul (din 15 mai), Vulpea.

-Pasari: Cotofana.

 
 
Publicitate
 
 
 
Toba din capatina de porc mistret si sange
5558 vizualizări
Cantitati: o jumatate de capatana, 600g soric, 200g ceapa, 100g untura, 200g orez, 600g-1 000 g sange, 5g boia, 5g piper pisat, 3g enibahar pisat, sare.


Capatana si soricul se parlesc, se pun in apa calduta si se tin in ea timp de o ora. Dupa aceea se rad cu lama unui cutit, se clatesc si se pun la oparit, pana se formeaza spuma (fara sa se dea in clocot), se scurg si se spala. Se pun din nou la fiert in apa potrivita si cu putina sare, precum si cu 1-2 foi de dafin. Se fierb pana se desprinde carnea de pe oase (2-3 ore la foc domol). Carnea fiarta se taie in cubulete mici, iar soricul bine fiert se taie marunt sau se toaca la masina de tocat cu sita mai mare. Dupa aceea se amesteca, adaugandu-se sange strecurat, ceapa calita in untura, orezul fiert pe jumatate in zeama de la fiertul carnii, se potriveste de sare si se condimenteaza cu piper si enibahar pisat. (Daca compozitia este prea omogena se adauga din zeama in care a fiert carnea pentru a se omogeniza in mod potrivit.)
Compozitia se introduce in basica sau in burduf (stomac), sau in matul gros. Se leaga, se inteapa cu un ac gros pentru eliminarea aerului, dupa care se fierbe lent, timp de 1-2 ore in apa cu putina sare. Dupa ce s-a fiert toba, se scoate din vas, se mai inteapa in cateva locuri si se pune la presat intre 2 scanduri, peste care se aseaza o greutate de 2-3 kg. Dupa preferintza se poate da si la fum slab pentru cateva ore.
 
© 2002-2020. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.