Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Bizamul, Caprior femela(pana pe 15 feb), Cerbul comun (femela si vitel pana pe 15 feb), Cerbul lopatar(femela si vitel pana pe 15 feb), Cainele enot, Dihorul comun, Hermelina, Jderul, Mistretul (pana pe 15 feb), Nevastuica, Sacalul, Viezurele, Vulpea.

-Pasari: Becatina comuna, Cioara griva, Cocosar, Cormoranul mare, Cotofana, Fazanul, Ferestrasul mare, Ferestrasul motat, Gaita, Gainusa de balta, Graurul, Gugustiucul, Lisita, Porumbelul gulerat, Porumbelul de scorbura, Rata mica, Rata fluieratoare, Rata cu cap castaniu, Rata motata, Rata sunatoare, Rata lingurar, Rata sulitar, Rata caraitoare, Rata cu cap negru, Sitarul de padure, Sitarul de mal, Stancuta (pana pe 15 feb), Sturzul de vasc, Sturzul cantator, Sturzul viilor, Turturica.

 
 
Meteo
 
 
Publicitate
 
  easylight.ro
 
Lampi tactice
Trivetorex
STEYR
Ciorba de peste lipoveneasca
7766 vizualizări
O reteta de ciorba de peste pescareasca, ca in Delta:

- 2-3 kg de peste marunt - caras, biban, avat, platica, rosioara, albitura, samd (cu cit mai variat cu atit mai bine)
- maruntaie de la peste mare - cozi, capete, aripioare, ficati, icre, lapti, etc

Se pune pestele la fiert (preferabil intr-un ceaun) si se fierbe pina se albeste si devine moale. Acum se adauga legumele astfel:
- 3 cartofi taiati in sferturi
- 2 cepe taiate julien
- 2 morcovi - taiati rondele
- 1 telina feliata

Se lasa la fiert pina se fierb si legumele si pestele se desprinde de pe oase. Se face zeama de dres din:

- 2 linguri smantana
- 2 linguri otet
- 1 ou crud - batut bine

Inainte de ultimul clocot se adauga zeama de dres si se lmai lasa la fiert inca 2-3 minute sa se lege oul. Dupa oprirea focului se adauga 2-3 maini de leustean proaspat. Zeama se strecoara si se serveste intr-un vas de ceramica. Bucatile de peste se pun pe un platou si se sevesc linga oala de zeama. Se fac si un mujdei de usturoi frecat - catei de usturoi zdrobiti, ulei si 1 lingura de iaurt (ca sa nu arda la stomac). Se omogenizeaza pina usturoiul se transforma intr-o pasta alba, groasa.

Pofta buna!
 
© 2002-2017. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.