Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Bizamul (pana pe 15 apr), Vulpea.

-Pasari: Cotofana, Sitarul de padure (pana pe 15 apr).

 
 
Meteo
 
 
Publicitate
 
  easylight.ro
 
Ciorba de peste lipoveneasca
7896 vizualizări
O reteta de ciorba de peste pescareasca, ca in Delta:

- 2-3 kg de peste marunt - caras, biban, avat, platica, rosioara, albitura, samd (cu cit mai variat cu atit mai bine)
- maruntaie de la peste mare - cozi, capete, aripioare, ficati, icre, lapti, etc

Se pune pestele la fiert (preferabil intr-un ceaun) si se fierbe pina se albeste si devine moale. Acum se adauga legumele astfel:
- 3 cartofi taiati in sferturi
- 2 cepe taiate julien
- 2 morcovi - taiati rondele
- 1 telina feliata

Se lasa la fiert pina se fierb si legumele si pestele se desprinde de pe oase. Se face zeama de dres din:

- 2 linguri smantana
- 2 linguri otet
- 1 ou crud - batut bine

Inainte de ultimul clocot se adauga zeama de dres si se lmai lasa la fiert inca 2-3 minute sa se lege oul. Dupa oprirea focului se adauga 2-3 maini de leustean proaspat. Zeama se strecoara si se serveste intr-un vas de ceramica. Bucatile de peste se pun pe un platou si se sevesc linga oala de zeama. Se fac si un mujdei de usturoi frecat - catei de usturoi zdrobiti, ulei si 1 lingura de iaurt (ca sa nu arda la stomac). Se omogenizeaza pina usturoiul se transforma intr-o pasta alba, groasa.

Pofta buna!




 
© 2002-2017. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.