Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Bizamul, Capra neagra(exemplar de selectie si exemplar de trofeu pana pe 15 dec), Capriorul femela, Cerbul comun (Mascul de selectie, femela si vitel), Cerbul lopatar (Femela, vitel si mascul de selectie pana pe 15 dec), Cainele enot, Dihorul comun, Hermelina, Iepurele de camp, Iepurele de vizuina, Jderul, Mistretul, Muflonul(pana pe 15 dec), Nevastuica, Sacalul, Viezurele, Vulpea.

-Pasari: Becatina comuna, Cioara griva, Cioara de semanatura, Cocosar, Cormoranul mare, Cotofana, Fazanul, Ferestrasul mare, Ferestrasul motat, Gaita, Gainusa de balta, Gasca de vara, Garlita mare, Graurul, Gugustiucul, Lisita, Porumbelul gulerat, Porumbelul de scorbura, Potarnichea, Prepelita, Rata mare, Rata mica, Rata fluieratoare, Rata cu cap castaniu, Rata motata, Rata sunatoare, Rata lingurar, Rata sulitar, Rata caraitoare, Rata cu cap negru, Sitarul de padure, Sitarul de mal, Stancuta, Sturzul de vasc, Sturzul cantator, Sturzul viilor, Turturica.

 
 
Publicitate
 
  easylight.ro
 
Petitie !
2537 vizualizări
Uite aici am facut o petitie, in prima forma, va rog sa veniti cu propuneri, sa lucram la ea, dupa aia o semnam, o dam anonima si o trimitem.
Asta-i inceputul. Dupa aia scriem altele si altele la CIA, la KGB, la Bush, la Putin, la Ayatolahul Khomeinii si la cine mai trebuie, pana ajungem la Autoritatea Publica Centrala care raspunde de Silvicultura,ca nu-i ea chiar asa de capul ei autoritatea aia mare!!!
Hai, la treba ca am discutat destul!
> Catre Robin Sharp, Chair pentru Europa a IUNC (the World Conservation Union)
Precum probabil ca deja cunoasteti, Guvernul Romaniei pregateste integrarea Romaniei in EU.
In aprilie 2005, noul Ministru al Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale a initiat schimbarea prezentei Legi A Vanatorii, nr. 103/1996, cu o lege noua care trebuie sa “elimine diferentele dintre cetatenii romani si alti cetateni ai EU, in ce priveste dreptul de exercitate a vanatorii si in ce priveste preturile pentru permise si autorizatii.”
Personalul de la MAPDR a elaborat o propunere de lege care in principal afecteaza viitorul populatiilor wildlife din Romania si drepturile vanatorilor romani in doua feluri:
 • legea propusa da dreptul oricarui cetatean EU sa faca exloatare comerciala (pentru profit) a animalelor salbatice din Romania
 • legea propusa stabileste aceleasi drepturi vanatoresti pentru cetatenii romani cat si pentru cetatenii altor state EU in ce priveste taxele de exercitare a vanatorii; in acest fel situand vanatorii romani in mare dezavantaj datorita capacitatilor lor financiare mai slabe.

 • Prin comparatie, noi am stabilit ca in SUA, exploatarea comerciala a vanatului nu este permisa pe terenurile publice si ca fiecare stat al Uniunii are legi si regulamente care stabilesc cote de recolta diferite si preturi diferite pentru rezidenti si non-rezidenti. Se pare ca vanatorii lucreaza in colaborare cu agentiile guvernamentale in determinarea procentului din cotele de recolta care sa fie atribuite vanatorilor non-rezidenti, si de asemenea care sa fie diferentele in preturile de vanatoare. Aceasta este o situatie intre statele unei singure tari.
  In aprilie 27, 2005 la Bucuresti s-a tinut un miting public. O multitudine de vanatori romani au luat cuvantul impotriva acestor reguli propuse care nu sunt loiale (drepte, fair). Vanatorii Romani s-au adresat de asemenea MAPDR prin repetate scrisori oficiale.
  Toti vanatorii din Romania doresc sa mentina utilizarea vanatului din tara lor la un nivel minim de extragere recreationala si sunt ingrijorati si inspaimantati de propunerile de exploatare comerciala. De asemenea, vanatorii romani considera ca dreptul egal de a vina in RO pentru fiecare cetatean din EU trebuie privit ca unfair. Integrarea Europeana nu trebuie sa expuna resursele naturale ale Romaniei la o competitie inegala din afara tarii. Pentru toate cele de mai sus, eu ma adresez dvs solicitatnd sfaturi si ajutor.

  Ei, acuma n-ar strica sa va ganditi cine o trimite, ca daca o trimit eu din America care-i explicatia? Ca voi sunteti prea tantalai ca s-o faceti?

  Francisc Castiov
   
  © 2002-2019. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
  exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
  Design by Brand Factory.