Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Capriorul mascul, Sacalul, Vulpea.

-Pasari: Cioara griva, Cotofana, Stancuta (din 15 iulie).

 
 
Publicitate
 
 
 
Lunetele Zeiss Victory HT
4507 vizualizări

LUNETELE CARL ZEISS VICTORY HT

Seria de lunete VICTORY HT cuprinde cele mai luminoase lunete din clasa Premium fabricate până în prezent de Carl Zeiss. Transferul de până la 95% din lumina primită este posibil graţie noilor lentile SCHOTT HT – High Transition cu care sunt echipate lunetele din această serie. Lentilele SCHOTT HT reprezintă capacitaea maximă de transmisie a luminii şi conferă o vizibilitate excelentă în condiţii de luminozitate scăzută cum este de exemplu la lăsarea serii sau dimineaţa în zori sau pe vreme închisă în timpul zilei. Binoclurile şi lunetele care sunt echipate cu aceste lentile preiau toate beneficiile inovatiilor tehnice ale modelelor FL (tratamentele cu fluor pentru claritate şi corecţie a culorilor) precum şi acoperirile LotuTec.

Pentru a îmbunătăţi şi mai mult calitatea ochirii, lunetele Victory HT au fost echipate cu un punct de ochire iluminat extrem de fin pentru a acoperi cât mai puţin posibil ţinta. Adăugând aici fineţea reticulelor, aflate în al doi-lea plan al imaginii, obţinem o acurateţe extremă a ochirii chiar şi în condiţii de vizibilitate foarte scăzută şi la distanţe apreciabile mergând până la 600 de metri. Acoperirea unei porţiuni cât mai reduse din suprafaţa ţintei este un element extrem de important pentru plasarea focului în zonele vitale expuse, mai ales la distanţe ce depăşesc 300 - 400 de metri.


Un alt element important în construcţia lunetelor din seria Victory HT este tratarea lentilelor cu ajutorul tehnologiei LotuTec, proces prin care lentilele sunt acoperite cu mai multe straturi protectoare. Acoperirea multistrat împiedică formarea condensului în cazul variaţiilor de temperatură şi permite în acelaşi timp dispersarea picăturilor de apă pe partea expusă pentru a oferi o vizibilitate foarte bunpă în condiţii de umiditate ridicată şi chiar şi pe timp de ploaie.
LotuTec este un principiu împrumutat de la natură şi anume efectul florii de lotus + de respingere a picaturilor de ploaie. LotuTec acţionează ca strat de protecţie şi face ca îngrijirea şi curăţarea lentilelor să se facă foarte uşor.
Lunetele au o construcţie robustă şi rezistentă, corpul fiind fabricat din aluminiu fapt ce reduce considerabil greutatea acestora, un element de importanţă majoră atunci când ne deplasăm pe distanţe lungi sau trebuie să urcăm perioade prelungite de timp. Corpul lunetelor este de culoare negru mat pentru a oferi un camuflaj adecvat atât de necesar în cursul partidelor de vânătoare. În plus, suprafaţa lunetelor este acoperită cu un strat fin din material cauciucat pentru a oferi o priză corespunzătoare chiar şi condiţii de umiditate ridicată. Ocularul lunetelor din această serie are un design ergonomic pentru a oferi un confort sporit în timpul ochirii.
Opţional lunetele pot fi echipate cu sistemul ASV+ pentru reglarea ochirii în funcţie de caracteristicile balistice ale proiectilului-muniţiei folosite. Sistemul permite reglarea liniei de ochire pentru a compensa căderea glonţului, acoperind practic majoritatea tipurilor de muniţie existente pe piaţă.
Lunetele din seria Victory HT de la Carl Zeiss sunt disponibile într-o gamă variată de puteri de magnificare şi deschderi ale obiectivului pentru a putea satisface cele mai diverse metode de vânătoare la diferite specii de vânat în cele mai variate condiţii de teren. Pentru modelele cu magnificare de 10X şi 12X lunetele sunt echipate cu sistemul Rapid Z5 ce permite ajustarea foarte rapidă a traiectoriei de ochire la distanţe de peste 200 de metri ţinând cont şi de corecţia necesară pentru a contracara efectul de vânt lateral, un sistem simplu şi extrem de util mai ales atunci când vânatul este în mişcare şi apare pe neaşteptate la distanţe diferite iar timpul disponibil pentru o ochire corectă este foarte scurt.
Calitatea specială a componentelor folosite, designul şi fiabilitatea plus acurateţea sistemelor înglobate, alături de o manevrabilitate simplă şi extrem de intuitivă rămân atuurile produselor de la Carl Zeiss. Toate aceste elemente sunt prezente şi în cazul seriei de lunete VICTORY HT, apreciate drept cele mai luminoase din clasa Premium, lunete destinate vânătorii la diferite specii de vânat, în cele mai diverse condiţii de teren şi în special în condiţii de luminozitate scăzută, atunci când vânatul este mai activ şi iese din locurile de adăpost.

În tabelul alăturat sunt menţionate modelele de lunete Vitory HT prezente pe piaţa din Romania, cu meţiunea că fiecare există în cele două variante, cu şi fără şină.
Modelul 1,1-4x24 este ideal pentru vânătoarea la goană – are camp vizual deosebit de larg (38m) şi distanţa maximă între ochi şi ocular (90mm) – oferă posibilitatea de a lua linia de ochire extrem de rapid, având totodată o imagine de ansamblu superioară a situaţiei din teren. Cu noul reticul 54 aveţi posibilitatea de a ţinti chiar fară utilizarea punctului luminos.
1,5-6x42 - are aplicaţie atât pentru goană cât şi pentru pândă, având factor de mărire mai mare vă oferă posibilitatea de a vă bucura de flexibilitate mult mai mare.
Excelent pentru toate aplicaţiile – vânătoare în mişcare sau pândă – 2,5-10x50 având conceptul inovator optic Victory HT, oferă rezerve unice de lumină care ies in evidenţă în condiţii de amurg. Acest lucru înseamnă că puteţi beneficia suplimentar de acele minute cruciale – de aşteptare, pentru momentul potrivit şi a avea rezultatul perfect.
3-12x56 este ideală pentru vânătoarea la pândă în condiţii de vizibilitate redusă şi la distanţă. Îin combinaţie cu sistemul ASV+ (opţional) acest model cu factor de mărire crescut dovedeşte superioritate pentru tirul cu raza lungă fără compromisuri.

 
© 2002-2020. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.