Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Capriorul mascul, Sacalul, Vulpea.

-Pasari: Cioara griva, Cotofana, Stancuta (din 15 iulie).

 
 
Publicitate
 
 
 
Stoeger 2000
2853 vizualizări

Aflat sub umbrela Benelli USA, STOEGER a câştigat un loc meritoriu pe piaţa de specialitate, atât pe continentul Nord American cât şi în Europa. STOEGER foloseşte sistemul inerţial de reîncărcare – IDS, Inertia Driven System, binecunoscut de la Benelli, unul dintre cele mai simple şi eficace sisteme de reîncărcare conoscute şi utilizate pentru armele semiautomate.

Modelul STOEGER 2000 beneficiază de avantajele oferite de acest sistem inovator de reîncărcare ce se bazează pe energia inerţială pentru reâncărcarea cartuşelor pe ţeavă. Sistemul inerţial are doar trei părţi componente de bază: corpul închizătorului, arcul ce preia energia inerţială şi capul închizător rotativ. Sistemul este pe cât de simplu pe atît de eficient şi precis. Prin eliminarea părţilor folosite la sistemele de reâncărcare clasice, pe bază de gaze, a fost posibilă reducerea considerabilă a greutăţii mecanismului şi implicit a armei, un avantaj demn de toată atenţia atunci când este vorba despre o armă de vânătoare. În plus a fost simplificată şi demontarea/montarea armei iar lucrul pentru a o curăţa a fost mult uşurat nemaiexistând reziduul lăsat de gazele arse pe părţile componente ale sistemului.Ţeava are lungimea de 28 inch – 71,12 cm, şi este echipată cu o şină model ventilat ce contribuie la rândul ei la reducerea greutăţii armei. Cătarea este din fibră sintetică şi are culoarea roşie, foarte vizibilă chiar şi în condiţii de luminozitate redusă, permiţând o mai bună observare pe fondul natural şi o concentrare a privirii pe linia de ochire.

Camera cartuşului este de 3 inch – 76 mm. Testele efectuate au relevat faptul că se pot folosi şi cartuşe de 2 ¾ inch, fără a se înregistra rateuri sau blocaje. De asemenea au fost testate cu succes cartuşe cu încărcături variate, de la cele mai “uşoare”, pentru păsăret mic şi până la cele „grele”, magnum, cum sunt spre exemplu cele pentru gâştele sălbatice mari. Modelul 2000 este echipat cu 5 şocuri interschimbabile (C,IC,M,IM,F), ce acoperă cele mai variate condiţii întâlnite în partidele de vânătoare la diferite specii de vânat.

Patul armei este prevăzut cu o talpă amortizoare din material special conceput pentru a prelua si diminua şocul reculului.

Garda trăgaciului are un design ergonomic şi este suficient de largă pentru a permite tragerea şi în cazul în care purtăm mânuşi. Siguranţa/piedica este poziţionată în partea posterioară a gardei trăgaciului, putând fi accesată fără schimbarea privirii de pe ţintă.

Modelul 2000 este disponibil pentru calibrul 12, cu pat din lemn sau sintetic într-o varietate de culori şi modele camuflaj pentru a veni în întâmpinarea celor mai diverse condiţii de teren şi bineânţeles a preferinţelor vânătorilor.

STOEGER 2000 este o armă de vânătoare versatilă şi sigură, testată şi verificată atât în poligon cât mai ales în teren, o alegere demnă de toată atenţia atunci când vine vorba despre raportul calitate/preţ, o armă ce poate fi folosită cu succes pentru o varietate largă de specii de vânat.
 
© 2002-2020. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.