Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Bizamul, Caprior femela, Cerbul comun (femela si vitel), Cerbul lopatar(femela si vitel), Cainele enot, Dihorul comun, Hermelina, Iepurele de camp, Iepurele de vizuina, Jderul, Mistretul, Nevastuica, Sacalul, Viezurele, Vulpea.

-Pasari: Becatina comuna, Cioara griva, Cioara de semanatura, Cocosar, Cormoranul mare, Cotofana, Fazanul, Ferestrasul mare, Ferestrasul motat, Gaita, Gainusa de balta, Gasca de vara (pana pe 20 ian), Garlita mare (pana pe 20 ian), Graurul, Gugustiucul, Lisita, Porumbelul gulerat, Porumbelul de scorbura, Rata mare, Rata mica, Rata fluieratoare, Rata cu cap castaniu, Rata motata, Rata sunatoare, Rata lingurar, Rata sulitar, Rata caraitoare, Rata cu cap negru, Sitarul de padure, Sitarul de mal, Stancuta, Sturzul de vasc, Sturzul cantator, Sturzul viilor, Turturica.

 
 
Publicitate
 
 
 
Monocular cu temoviziune Quantum XQ – Cea mai performata camera cu termoviziune
4240 vizualizări

Monocular cu temoviziune Quantum XQ – Cea mai performata camera cu termoviziune

Monocularele cu termoviziune au o caracteristica importanta ce le deosebese de dispozitivele NV ce se bazeaza pe tuburi de intensificare a luminii. Calitatea si capabilitatile nu sunt caracterizate doar de forma si de tipul de material al componentelor. Componente electronice avansate sunt corpul dispozitivului dar sufletul unui astfel de dispozitiv pretios este dat de software. 

Dependenta capabilitatilor monocularului cu termoviziune de software nu poate fi subestimata. Chiar utilizand componente identice se pot creea doua dispositive cu caracteristice diferite. Un exemplu clar este noul Quantum XQ. Luind in considerare ca partile component sunt aproape o copie a modelului Quantum HD. Microbolometru cu rezolutia 384x288, display OLED rezistent la inghet, aceeasi lentila a obiectivelor, aceeasi carcasa, etc. Dar caracteristicele seriei  XQ sunt mult mai interesante.

 

Monocular cu temoviziune Quantum XQ – Cea mai performata camera cu termoviziuneMonocular cu temoviziune Quantum XQ – Cea mai performata camera cu termoviziune

Monocular cu temoviziune Quantum XQ – Cea mai performata camera cu termoviziuneMonocular cu temoviziune Quantum XQ – Cea mai performata camera cu termoviziune

 

Datorita frecventei ridicate a imaginii (50 Hz) este confortabila folosirea dinamica (in timpul miscarii rapide a observatorului sau obiectului observat)

Quantum XQ ofera la alegere o paleta de 6 culori pentru imaginea captata pe lentila obiectivului, monocrom ( de regula “alb fierbinte”,” negru fierbinte”) si color, evidentiind zonele cele mai calde si reci cu diferite culori.

Quantum XQ ofera un telemetru stadiametric care include un reticul telemetric ce permite utilizatorului sa masoare distanta pana la obiectele observate cu inaltimea cunoscuta (caprioara – 1.7m; mistret – 0.7m; iepure – 0.3m). Citirea distantei este estimata, dar e precisa.

Cand un dispozitiv Quantum XQ este inclinat vertical in orice directie la mai mult de 70⁰ pentru 1; 3 sau 5 minute (depinde de setari) monocularul se va stinge automat. Pentru a economisi bateria cand inregistrarea video nu este folosita, optiunea video poate fi oprita. Ambele optiuni pot fi setate din meniul monocularului.

Cand este necesar sa se opreasca temporar observarea, utilizatorul poate folosi functia DISPLAY OFF. Asigura nivelul necesar de camuflaj (iluminarea ocularului dispozitivului este oprita) intre sesiunile de observare, cat si reluarea rapida a observarii (cand display-ul este oprit, toate celelalte sisteme functioneaza; pentru utilizare normala este suficient sa se porneasca display-ul).

Camerele cu termoviziune Quantum din seria XQ sunt echipate cu o mufa care sa poata conecta simultan alimentarea si un dispozitiv de inregistrare / receptor de semnal (inregistrator video, monitor, televizor).

 

Dispozitivele din seria Quantum XQ sunt prevazute cu o iesire video analogica pentru a permite conectarea unui echipament extern de inregistrare sau transmiterea imaginii pe un display.

Dispozitivul Quantum XQ ofera trei moduri de calibrare: modul manual silentios (“M”), automatic (“A”) si semiautomatic (“H”). Modul “A” implica calibrarea fara participarea utilizatorului ( initierea procesului (actionarea capacului) are loc automat). In modul “H” utilizatorul decide cand calibrarea este necesara pe baza calitatii imaginii. Butonul “Cal” este apasat in acest mod. Calibrarea manuala (“M”) se face apasand butonul cand capacul lentilei este inchis.

Telecomanda wireless permite actiuni de baza (On/Off, Calibrare, Zoom digital) sa fie indeplinite fara a se recurge la controlul standard.

Acumulatorii externi sunt destinati folosirii cu echipamente digitale si NV, dispozitive cu vedere termica. Ele au o capacitate mai mare in comparatie cu bateriile normale, ceea ce prelungeste timpul de operare al echipamentelor NV si dispozitivelor cu vedere termica.

 

MONOCULAR CU TERMOVIZIUNE SERIA QUANTUM XQ | CARACTERISTICI

Frecventa 50 Hz

Distanta mare de detectie

Putere de marire variabila

Paleta variata de culori

Timp de incalzire de 2 secunde

Calibrare silentioasa

Nou - telemetru stadiametric (Scara masuratorului de distanta)

Mod standby

Mod automatic power off

Alimentare externa si independenta

Consum economic de energie

Gama larga a temperaturii de utilizare

Compact si usor

Video out (capacitate de inregistrare video)

Telecomanda wireless

 

 

MONOCULAR CU TERMOVIZIUNE SERIA QUANTUM XQ | CE ESTE NOU?

Timp mai scurt de pornire…

Putere de marire mai mare…

Distanta de vizionare mai mare…

Timp operational mai mare cu un set de baterii…

… in cadrul aceluiasi nivel de pret

 

SKU 77331 77332 77333
Model XQ19 XQ38 XQ50
Rezolutie microbolometer, pixeli 384x288 384x288 384x288
Sensibilitate spectrala, µm 17 17 17
Frecventa cadrelor, Hz 50 50 50
Marire (de baza – cu zoom digital maxim), x 1.6 – 6.4 3.1 – 12.4 4.1 – 16.4
Zoom digital, x 2x / 3х / 4х 2x / 3х / 4х 2x / 3х / 4х
Lentillele obiectivului F19 / 1.2 F38 / 1.2 F50 / 1.2
Camp de vizualizare,°, orizontal x vertical 19.5x14.7 9.8x7.4 7.5x5.6
Distanta minima de focalizare, m 3 7 7
Relief ochi, mm 20 20 20
Reglaj dioptrie, dptr. ± 5 ± 5 ± 5
Distanta detectie, m (obiect cu inaltimea * latimea = 1,7*0,5m) 680 1350 1800
Moduri de calibrare manual, automatic, semi-automatic
Reticul telemetric yes yes yes
Functie "Display off" yes yes yes
Functie automatic Shut-off yes yes yes
Telecomanda yes yes yes
Sursa de alimentare, V 4 ÷ 6 4 ÷ 6 4 ÷ 6
Tipul baterie 4xAA 4xAA 4xAA
Autonomie baterie (w/о video out ), hour 6.5 6.5 6.5
Alimentara externa DC 8.4 ÷ 16 DC 8.4 ÷ 16 DC 8.4 ÷ 16
Temperatura de functionare,°С - 25 … +50 - 25 … +50 - 25 … +50
Dimensiuni, mm 180x86x58 200x86x59 207x86x59
Greutate (fara baterii), kg 0.32 0.35 0.43

 

 

 
© 2002-2022. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.