Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Capriorul mascul, Sacalul, Vulpea.

-Pasari: Cioara griva, Cotofana, Stancuta (din 15 iulie).

 
 
Meteo
 
 
Publicitate
 
  easylight.ro
 
Lampi tactice
Trivetorex
STEYR

Vanatoare elefanti Botswana

 
Vanatoare elefanti Botswana
2316 vizualizări
Randurile de mai jos exprima punctul de vedere al unui vanator in legatura cu scrisoarea deschisa adresata de domnul deputat Remus Cernea domnului Mugur Isarescu, ca reactie la un comentariu al dlui Neculai Selaru, director al AGVPS, in care domnul Cernea s-a simtit vizat. Pe scurt, domnul Cernea cere demisia domnului Mugur Isarescu din pozitia onorifica de Presedinte al AGVPS, motivand ca aceasta pozitie il dezonoreaza si ca gireaza prin functia sa credit unui domeniu de activitate extreme de controversat, in speta vanatoarea.
487 vizualizări
Încă de la lansarea pe piață în 1988, modelul Suzuki Vitara și-a câștigat aprecierea cu un design stilat, prin dimensiunile compacte și performanțe bune atât on-road cât și off-road. Acum, la peste 25 de ani de la debutul acestui model legendar, noul Vitara vine cu o abordare proaspătă a segmentului SUV compact și cu numeroase îmbunătățiri la toate capitolele.
435 vizualizări
RWS este singurul producător important de muniţie de carabină din lume care oferă doar variante ale proiectilelor proprii. Cu mai mult de nouă modele diferite de proiectile de vânătoare şi numeroase altele cu aplicaţie militară, self-defence RWS are cu siguranță cea mai largă gamă de proiectile care acoperă întregul spectru de cerinţe. Metodele şi tehnologiile moderne de producție asigură cea mai mare stabilitate dimensională și o textură a suprafețelor perfectă.
695 vizualizări
Va transmit acest memoriu atat in calitate de presedinte al unei asociatii de vanatoare gestionara al unor fonduri cinegetice cat si in aceea de simplu vanator. In ultima perioada, in randul vanatorilor din Romania, s-a declansat o ampla dezbatere avand ca subiect modificarile legislative in materie, ce urmau sa se aprobe de catre Parlament. La sfarsitul lunii februarie, Camera Deputatilor a aprobat Propunerea legislativa privind modificarea si completarea Legii 407/2006 – Legea vanatorii si a protectiei fondului cinegetic (Plx 280/2013). Ca in orice domeniu de activitate din Romania, dupa 1989 activitatea de vanatoare a intrat intr-un proces de schimbare, de liberalizare. Principalul efect al liberalizarii a fost, introducerea, prin legislatia aprobata in perioada 2009-2010, a posibilitatii asociatiilor mici de vanatori de…
544 vizualizări
Îmbunătățirea calității dovedită. Acum mai mult de treizeci de ani, Barnes (astăzi unul dintre cei mai renumiţi fabricanţi de proiectile de muniţie din lume) a lansat un nou proiectil de vânătoare pe piaţă, confecţionat din cupru. Scopul a fost de a oferi un glonț cu calităţi de expandare bune şi constante și - în același timp – cu caracterisitici balistice îmbunătățite. Pe baza acestei experiențe, Blaser a dezvoltat un glonț de cupru complet nou.
430 vizualizări
Suntem mandri sa va prezentam noile modele de binocluri ZEISS TERRA ED 32 și, astfel, o nouă linie de produse pentru activităţi în aer liber de la ZEISS. Linia TERRA completează gama noastră de produse și oferă pasionaţilor pe segmentul activităţi în aer liber, o ocazie perfectă pentru a intra în lumea de ZEISS.
696 vizualizări
Winchester SX3 Winchester Repeating Arms este respectată pentru producerea de armament, de încredere top, performante şi nu în ultimul rând care să arate bine. Ultimul model de Super X3 nu se abate de la această regulă. Posesorii de Super X3 sunt ca membrii unei societăți secrete ciudate. Noi nu insisăm prea mult pe acest subiect ca să nu sune prea mult a laudă. Totuşi poate doar dacă am menţiona faptul, că Raniero Testa, campion mondial la tir interactiv şi deţinătorul a unui record mondial încă neegalat, foloseşte acest model de armă, ar spune multe. O armă de uzură, de folosit în condiţii de exploatare dificilă. Cei cărora li se potriveşe acestă descriere știu că Super X3 este în mod…
959 vizualizări
Louis Sellier, comerciant francez, a primit în anul 1825 din partea împăratului Austriei Franz I, privilegiul de a fabrica capse pentru armele de foc ale infanteriei armatei imperiale. La scurt timp, a invitat pe compatriotul său, Jean Maria Nicolaus Bellot, să se alăture companiei. Sub conducerea lui fabrica a luat rapid avânt și produsele Sellier&Bellot s-au făcut cunoscute în toată Europa şi nu doar. Încă din 1830 capacitatea de fabricare a capselor a fost de peste 60 milioane de unităţi și a atins punctul culminant mai târziu în 1837 cu cantitatea enormă 156 de milioane de bucăţi.
887 vizualizări
John Moses Browning este poate numele cel mai cunoscut in lumea producatorilor de armament. Talentul si creativitatea mostenite din familie de catre John Moses Browning, au facut ca la vârsta de numai 23 de ani, sa înregistreze primul său brevet de inventie, ce a simplificat mecanismul de percuție, oferind fiabilitate in acelasi timp. De atunci modelele de armament proiectate i-au adus faima internationala, ideile patentate ajungand sa fie cumparate chiar de catre concurenta directa. Colaborarea cu Fabrique Nationale Herstal (Fabrica Nationala de Armament ) in Belgia i-a adus nototrietate, facand din numele Browning o adevarata legenda.
1691 vizualizări
Despre eticheta vanatoreasca, cum ne purtam, ce se cuvine si mai ales ce nu se cuvine sa facem intr-o situatie data la vanatoare. 1. Principiile de baza a etichetei vanatorestiEticheta Vanatoreasca se bazeaza pe principiile asa numitului “Decalog al vanatorului”.Vanatoarea ca cea mai veche indeletnicire umana, reprezinta o legatura speciala a omului cu natura. Aceasta legatura este guvernata deopotriva de instinctele noastre dar si de traditii si legi.Vanatoarea este pasiune, sport, profesie dar si o ramura economica, al carei cadru si metode de exercitare sunt guvernate de conditiile socio-politice si economice ale vremii in care se desfasoara.Vanatoarea este o activitate complexa, care are simultan atat rolul de a asigura supravietuirea si proliferarea vanatului de interes vanatoresc, cat…
2461 vizualizări
Pentru majoritatea vanatorilor Suzuki inseamna in primul rand legendarul Samurai, care se catara neobosit in orice cotlon montan si nu se strica niciodata, fiind din acest punct de vedere de neinlocuit mai ales pentru vanatorii din zonade munte. Multi dintre acestia au descoperit intre timp calitatile verisorului mai tanar, Suzuki Jimny, le fel de potent in teren precum Samuraiul, fara nici un rabat la calitate si fiabilitate, insa in acelasi timp o masina moderna, cu toate dotarile specifice aduse de tehnica moderna. Ne-am propus sa aducem in atentia voastra si alte fatete ale acestor masini japoneze, la fel de bine facute in prezent precum au fost de la bun inceput, in ideea ca in afara de masina cu care…
1923 vizualizări
(răspunsul unui vânător la infierările d-lui dr. Florin Tudose, Formula AS nr. 599, ianuarie 2004) 1. PUŢINĂ ECOLOGIECând a creat lumea (în şapte zile, din care una de odihnă), Creatorul trebuie să fi avut planuri deosebit debine întocmite. Numai astfel putea să ajungă la rezultatul pe care îl vedem peste tot în jurul nostru: Existenţă propăşită peste milenii, echilibru instabil, transformare, schimbare, spectacol de forme, de culori, de sunete... Făcând abstracţie de faptul că în săptămâna Creaţiei s-a dat prim imbold spre veşnica (?) învârtire unui Univers presupus infinit (?), să aruncăm o privire asupra existenţei biologice sau, în altă terminologie, asupra Vieţii, în singurele forme pe care le cunoaştem în prezent, respectiv cele trăitoare pe planeta Pământ.
134 vizualizări
Pentru toti cei ce iubesc sporturile extreme sau activitatile outdoor, fie ca este vorba despre mersul pe bicicleta, schiul sau snowboard-ul, pescuitul, vanatoarea sau pur si simplu plimbarile în aer liber, LED LENSER aduce o noua lanterna pentru cap, cu atribute si performante la superlativ, LED LENSER XEO 19R
286 vizualizări
Carabinele semi-automate au generat în timp polemici care persistă şi acum în rândul vânătorilor. Ce armă este mai potrivită unui anumit gen de vânătoare, ce performanţe trebuie să întrunească arma ca să răspundă tuturor situaţiilor întâlnite...? În toate variantele sale, SAUER 303 întruchipează filozofia Sauer & Sohn: performanță superioară cu forma atemporală a unei arme de vânătoare clasice. Fiecare ochire duce la plăcere; fiecare vânătoare duce la reperarea unei noi oportunităţi. Avantajele carabinelor S303 scot în evidenţă ceea ce probabil era cunoscut de cărte toată lumea şi de foarte multă vreme şi anume că SAUER este unul dintre producătorii importanţi de armament de vânătoare ce stabileşte puncte de reper în industria din domeniu.
362 vizualizări
Usoare si rezistente, gandite sa faca fata celor mai aspre conditii de mediu din Alaska, lunetele de vanatoare Jaeger ale marelui producator de optica Yukon ofera cele mai diverse magnificatii si diametre ale obiectivelor, astfel incat gama acopera orice situatie reala de vanatoare pe care o puteti intalni in teren.
577 vizualizări
Între 12-15 februarie 2015 cel mai mare eveniment al vânătorilor și pescarilor din Bazinul Carpatic, la HUNGEXPO, Centrul Expozițional din Budapesta! Ambianța extraordinară a FeHoVa este dată, în mod conjugat, atât de expozanții și vizitatorii de diferite naționalități, de ofertele excelente, cât și de programele complementare. Vânătorii și pescarii deja s-au putut obișnui cu faptul că la această expoziție, într-o ambianță specială, vor găsi toate cele necesare unei partide reușite de vânătoare sau de pescuit.
413 vizualizări
Fascinaţia vânătorii determină în totdeauna generarea de lucruri noi şi păreri multiple despre acestea. De aceea nu poţi avea niciodată un răspuns concret la întrebarea "Care este cel mai bun proiectil"? Tipul de vânătoare practicat, cum iei linia de ochire, distanţa, calibru, arma pe care o deţii și, desigur nu în ultimul rând, preferințele personale ale fiecărui vânător, toate acestea determină obţinerea multiplelor păreri despre acest subiect. RWS reuşeşte să determine răspunsuri pertinente la îndeplinirea cerinţelor fiecărei situaţii, cu o gamă variată de încărcături și gloanţe. 100 de ani de competență în proiectarea de muniţie de vânătoare sunt baza pentru cea mai recentă inovație de la RWS.
819 vizualizări
Suntem in plin sezon de vanatoare si multi dintre cei care impartasesc aceasta pasiune, cauta sau urmeaza sa-si caute echipamentul potrivit pentru aceasta. Care este cel mai potrivit? Care este cel mai bun? Fireste la acest gen de intrebari se poate raspunde tot cu o intrebare: cat esti dispus sa investesti in acest echipament? Dar oare doar atat conteaza?
874 vizualizări
In Oregon, localnicii sunt obișnuiți să aiba in permanenta lucruri de facut - s-ar putea numi ca acesta este spiritul de pionierat. E doar modul în care fac ei lucrurile. Este motivul pentru care Tim Leatherman a construit primul său instrument multi-tool și motivul pentru care Leatherman Tool Group a făcut promisiunea catre comunitate să rămână companie locala.
1468 vizualizări
După anul 1825, când Luis Sellier a început fabricarea capselor percutoare în Praga, Compania Sellier & Bellot a acumulat o întreagă istorie ce se bucură de un real succes. În prezent este situată printre cele mai importante companii ale Republicii Cehe în ceea ce privește ingineria producției și a produselor. Varietatea largă de produse, de la cartușele cu alice și proiectil unic, pentru arme cu țevi lise sau carabine, la cele pentru pistol și muniție militară, recomandă compania drept un producător de încredere, ce garantează calitatea, acuratețea și succesul pentru cei ce folosesc produsele firmei, fie că este vorba de simpli pasionați de tir, vânători sau sportivi de performanță, angajați în competiții internaționale.
1607 vizualizări
Mare minune-i şi Internetul acesta, nimic de zis. Dacă eşti vânător, ai computer şi ceva timp de pierdut poţi umbla la vânătoare prin toată lumea largă. Mă rog, numai aşa, în închipuire. Dar de la vis până la faptă, astăzi nu mai este un pas aşa de mare. Asta se cheamă globalizare. Înainte vreme vânătorii dintr-un anumit petec de ţară aveau vânatul local numai pentru ei. Ţin minte că la noi în Pustă era linişte şi pace. Veneau câţiva domni de la oraş o dată pe an (precum în fotografie), îşi luau ţapii jinduiţi şi se cărau acasă...
1123 vizualizări
Pisa Motors schimba perceptia despre transportPiaggio este un nume cunoscut la nivel mondial pentru produsele care garanteaza mobilitate cu performante deosebite, dar si, daca ne gandim spre exemplu la Vespa, capabile sa fie un vector de imagine pentru un stil de viata aparte. Ei bine, creativitatea specialistilor Grupului italian si-a gasit expresia si in segmentul vehiculelor comerciale, acestia oferind solutii intr-o nisa extrem de atractiva, aceea plasata intre autoturismele pick-up si utilitarele cu masa totala de 3,5 tone.
2182 vizualizări
As dori sa supun atentiei dumneavoastra un brand cu un mare prestigiu al opticii mondiale din timpurile noastre, cu un trecut si prezent consistent care a rezistat tuturor incercarilor la care a fost supus atat in plan civil (vanatoare, tir sportiv ), cat si militar (tactic) luand ”punctaje” maxime la toate capitolele (optica,mecanica,design ) in acelasi timp fiind un ocupant PERMANENT al podiumului celor mai bune lunete care s-au fabricat vreodata in Lume. Reusind toate acestea, printr-o legendara atentie la detalii, nefacand niciun rabat de la calitate si adaptandu-se din mers tuturor cerintelor ”consumatorului” modern......si nu numai. De care, din pacate nu ati/am avut parte la modul in care sa il putem gasi disponibil constant pe…
11613 vizualizări
Într-o universitate din Wisconsin, cercetătorii au utilizat un eșantion de 10 vânători la vânat mare, pe care i-au monitorizat pe timpul vănătorilor, folosind senzori cardiaci. Ca rezultate s-au stabilit că atunci când nu au văzut vânatul căutat, o medie a ritmului cardiac a fost de 78 bătăi pe minut, 100 de bătăi pe minut atunci când au văzut vânatul, și 128 bătăi pe minut când au tras în animal. Acest lucru reliefează existența unui nivel ridicat de stres. Concluzia cercetătorilor a fost că, pentru prevenirea unui infarct vânătorii ar trebui să-și îmbunătățescă condiția fizică, înainte să iasă în teren.Plecând și de la această constatare, ajungem să explicăm “ febra”…
13930 vizualizări
Controlul trăgaciuluiControlul declanşării focului reprezintă cheia obţinerii rezultatelor bune în poligon şi la vânătoare. Ce mi-am propus să explic aici este faptul că orice bruscare a trăgaciului, indiferent de cum se realizează ( apăsare bruscă, de sus în jos, din lateral, numai pe vârful trăgaciului sau în partea de sus a acestuia, sau după declanşare eliberarea bruscă, etc.), dăunează rezultatului pe care îl obţinem la ţintă. Nu există o relaţie de egalitate între bruscarea trăgaciului şi un grupaj foarte bun la ţintă.Ceea ce au nevoie şi îşi doresc atât sportivii trăgători cu arma cât şi vânătorii, este un control mai bun al trăgaciului şi abilitatea de a declanşa progresiv focul astfel încât să trimită glonţul precis unde vor,…
539 vizualizări
Pentru fiecare excursie, pentru fiecare aventură, în orice moment.Momente fascinante, unice pot fi ascunse la fiecare colt. În excursii, când un vârf de deal este urmat imediat de un altul. În aer liber, atunci când terenul este greu de parcurs. Pe o pistă de curse, atunci când sutimile de secundă decid câștigătorul. Nu ar fi grozav dacă ați putea privi în fiecare moment, așa cum se întâmplă, fiecare detaliu perfect? Suficient de apropiat şi de clar că aproape ca l-ai atinge? Acum avem primele binocluri lifestyle, în calitate ZEISS - noile TERRA ED. Sunt deosebit de ușoare și compacte remarcându-se pentru calitatea lor excelentă, design modern - toate caracteristicile şi cerinţele pentru cine are o viață activă, plină de…
1033 vizualizări
„Simplitatea este cea mai înaltă formă a sofisticării”Deşi s-a scris şi s-a vorbit foarte mult despre această armă, cu păreri pro şi contra, Vinci impresionează şi acum după trei ani de la lansare, prin simplitate, versatilitate şi inovaţie tehnică. De fapt, citatul după care inginerii de la Urbine s-au inspiat, rostit de către vestitul Leonardo da Vinci(care i-a şi dat numele armei), sintetizează cap-coadă calităţile şi performaţele acestei arme.
929 vizualizări
Noua generaţie MagnumÎn colaborare cu Norma, Blaser a creat o generaţie cu totul nouă de cartuşe performante.Nu este vorba despre copia calibrelor deja existente, ci de exploatarea tuturor cunoştinţelor actuale în domeniul tehnologiei fabricării muniţiilor, pentru a obţine un rezultat optim pentru fiecare segment de calibru.
857 vizualizări
Istoria companiei LED LENSER începe relativ recent, în annul 1993, când cei doi frați Rainar și Harald Opolka au pus bazele companiei, pornind la drum cu numai 1 000 de mărci germane, după ce banca le respinsese proiectul ca fiind fără viitor. Cu pasiune, curaj și dedicație, producția s-a dezvoltat rapid, iar firma a juns să realizeze vânzări de 200 de milioane de Euro în primii cinci ani de la înființare, lanternele LED situându-se printre cele mai vândute în lume.
1705 vizualizări
In ultimii doi ani in domeniul opticii si anume in campul de observatie (cu referire la aplicatiile de vanatoare) s-au produs o serie de modificari semnificative. Una dintre aceste modificari este reprezentata de echipamentele cu termoviziune, in trecut considerat un atribut VIP, incet incet devine un instrument la purtator pentru unii vanatori.In acest caz nu vorbim de lunetele de arma cu termoviziune a caror pret ramane inca ridicat si sunt inca prohibite, ci de echipamentele de observare care au devenit mai accesibile – costul unui monocular cu termoviziune entry level de 9Hz cu o rezolutie medie este comparabila cu a unui echipament Night Vision de generatia G2+. Interesul direct catre astfel de instrumente creste in legatura directa cu numarul de…
1945 vizualizări
Zastava Arms se bucură de o tradiție ce își are începuturile în perioada anilor 1800. În 1851, în urma deciziei autorităților sârbe, fabrica este mutată din Belgrad în Kragujevac iar în 1853 sunt produse primele țevi de tun, punându-se bazele producției de arme și echipamente pentru acestea. Strategia companiei este de a ocupa o poziție recunoascută pe piața de specialitate internațională, exporturile sale ajungând în prezent în peste 30 de țări ale lumii. Alături de programul militar, producția de arme de vânătoare și pentru tir sportiv beneficiază de un ridicat nivel al controlului calității impus de firmă, aceasta investind permanent în creșterea calificării personalului angajat și în achiziționarea tehnologiei pentru fabricație de ultimă oră.
7628 vizualizări
In sfarsit prima iesire din viata mea la cocos de munte.Dupa doua nopti nedormite si agitate,vreme rea si piedici de tot felul, bagajul facut si desfacut de cateva ori, iata-ma impreuna cu prietenul meu S. in camioneta Toyota in drum spre munte. Ajungem vineri seara in oraselul de la poalele muntilor Buzaului, pentru o ultima noapte dormita civilizat, pentru ca a doua zi dis de dimineata sa urcam in salbaticie impreuna cu paznicul M. Ne cazam la o pensiune recent construita si uimitor de curata si civilizata si in timpul cinei facem planuri: cum ajungem la cabana din golul alpin, cum caram bagajele, cum e terenul si tot asa. M. rade pe sub mustata si ne spune ca drumul nu…
249 vizualizări
1.Pigmentatia Cele doua tipuri diferite de pigment. Cheia de a intelege genetica culorilor este foarte simpla: exista 2 tipuri diferite de pigment, care dau toate varietatiile de culoare a robei la caini, indifferent daca apartin sau nu unei rase, dar si la celelalte mamifere in egala masura.Pigmentul este acel ceva care da fiecarei suvite de par culoarea proprie, exact ca in pictura unde colorantul este cel ce poate da diverse tonuri si variatii ale culorii. Toate culoriile, dar si modelele de culoare la caini sunt date de catre 2 pigmenti, care amandoi sunt forme ale melaninei. Fiecare pigment are o culoare de baza care poate fi modificata apoi de diferite gene.
957 vizualizări
Mauser - succesul creează încredere - fiecare vânător apreciază Mauser-ul său ca fiind armă de încredere și capodoperă a unui maestru armurier in acelasi timp. Marca Mauser a fost întotdeauna un simbol pentru o reala experiență de succes la vânătoare. Aceasta include factorii cheie: experiența fabricantului, autenticitate și funcționalitate.
780 vizualizări
Datorita interesului crescut si intrebarilor primite din partea a tot mai multor pasionati de activitati in aer liber despre compania Leatherman si mai ales despre produsele acestei companii, am hotarat sa continui cu prezentarea acestora.De la bun inceput trebuie sa subliniez ca, fiecare produs Leatherman este creat de catre companie, la indicatia si in urma experientelor traite de catre cei cu activitati in aer liber intense, a membrilor echipelor de salvare, pompieri dar si a celor ce au avut inspiratia de a avea aceste instrumente si folosi in scopuri domestice. Este doar modul în care fac ei lucrurile. Este motivul pentru care Tim Leatherman a făcut promisiunea catre comunitate să rămână companie locala. Astfel, datorita calitatii materialului si a…
23080 vizualizări
Exista practic doua tipuri de binocluri: binocluri cu prisme Porro (are forma de M) si binocluri cu prisme Roof (are forma de H). In trecut toate binoclurile aveau prisme Porro. In ultimii ani au aparut insa noile versiuni de roof prisme a caror idee a fost mai intai de toate sa creeze binocluri mai mici si mai usor de manevrat. In ce priveste calitatea optica a celor doua tipuri, nu exista astazi nici o diferenta (unii sunt insa in continuare de parere ca binoclurile Porro au o perceptie stereoscopica mai mai buna datorata distantei dintre lentile). Binoclurile Porro sunt in continuare mai mari pe cand celelalte mai mici. Pretul la binocluri Porro este intotdeauna mai scazut decat la celelate asa…
1362 vizualizări
Într-o frumoasă zi de toamnă, nu de mult, ne-am adunat din nou. Am călcat arăturile din ce în ce mai dezamăgiți. Aceleași arături, în aceleași lucuri unde, în mod normal, în mod tradițional, ar fi trebuit să sară iepurii. Au sărit mult prea puțini. La sfârșit, când ne-am găsit cu toții la un loc, la capăt de holdă, le-am spus: “Băieți, situația nu este gravă, este disperată.” Seara, m-am strecurat pe nesimțite afară, am chemat doi prieteni, am înhățat un iepure (noroc că musafirii nu și i-au luat) și am mers la Valcani. Acolo, pe ultima stradă către vest locuiește nea Sandi Ienovan. Dincolo de grădina casei sale mai este o leacă de câmp, apoi Serbia. Se însera. L-am găsit…
2666 vizualizări
Nu este o gluma sau o greseala: noul model Beretta A400 Xplor Action este prima semiautomata de vanatoare cu alice echipata – incepand cu modelul standard- cu un dispozitiv electronic care, printre alte functii, contorizeaza précis numarul de focuri tras cu arma respectiva. Echipata cu toate dotarile care au facut din seria A400 un succes, este semiautomata pe care o poti folosi cu toata increderea, indifferent de vanatul vizat, munitia pe care o folosesti sau perioada anului in care vanezi. Versatilitatea acestui model creste si mai mult, prin faptul ca bascula armei este echipata din fabrica cu orificii unde se pot insera baze pentru montajul sistemelor optice de ochire de diverse feluri. Incepand de azi, A400 Xplor Action este…
37127 vizualizări
Vedeţi imaginea la dimensiunea completăAcest ghid este destinat in special incepatorilor care aleg prima carabina de precizie...dar, poate ca si altii pot alege cite ceva din el. Din nou, este mai mult opinie decit litera de lege, si sint mai mult decit deschis la comentarii, si chiar putetzi striga "blasfemine" daca argumentati.Asadar... Inainte de a vorbi despre ce alegem trebuie sa vorbim un pic de tipurile de carabine. Pe scurt, si fara pretentzie de a epuiza subiectul in nici un fel, tipurile principale sint urmatoarele:
9729 vizualizări
Revista Carpatii – Anul 1, Nr. 8, 15 August 1933 Paznicii nostri – de Ionel Pop In paginile revistelor, in jurul meselor prietenesti, cand se insira povestile vanatoresti ca nenumarate margele in salba ceasurilor lungi, cat de putine ganduri si cat de putine vorbe se indreapta inspre paznicii nostrii! Ne povestim pataniile noastre si ale altor vanatori, ne impartasim observatiile din care incercam sa desvelim cate o taina din tainica viata a gadinelor, chiar cainii nostrii ni-I cunoastem, ii asemanam, ii laudam.Dar dup ce am iesit din hotarele revirului, care ne-a luminat cateva zile viata, am uitat si pe Mosu Antonom si pe Iacob, pe Cata, pe Ducu. Pe toti, cei ce ne petrec din ochi masinile care…
459 vizualizări
Led Lenser, Advanced Focus System ™ - este poate cea mai importantă invenţie a celor de la Led Lenser. Este înregistrată în Europa, America şi în cele mai importante ţări asiatice. În mod tradițional, sistemele de focalizare ale luminii s-au bazat fie pe obiectiv, fie pe reflector.
843 vizualizări
Iacătă ce-am găsit în “Carpații” nr. 9/1936: Prof, Dionisie Linţia: Preludii la „Chestiunea potârnichei"(Comunicare a treia, închiere) pg. 235—237:“S'ar putea găsi modalitatea, ca fiecare comună să pună la dispoziţie după mărimea tereniului, câte o jumătate de jugăr la mie în diferite locuri gratuit, sau cu o arendă minimală, — pe care teritor arendaşul să fie obligat să samene în fiecare an, tătarcă. Planta aceasta ar rămâne până primăvara, când cocenii s'ar tăia şi valoriza poate, pe seama comunei. Pe aceste loturi semănate cu tătarcă, ar găsi potârnichile adăpost şi hrană în lunile de iarnă, nefiind silite să vagabondeze pe alte meleaguri. O altă metodă şi mai bună pentru ocrotirea potârnichii, precum şi pentru tot vânatul mic, ar fi construirea de…
3134 vizualizări
Maestrii vanatorii ne-au indrumat sa le luam la rand. Si-am inceput sa invat pasii...: iepure, vulpe, caprior,mistret, cerb. Mai multe din fiecare. Si cu muulte opinteli, greseli, grabeli. Dar si cu multe invataturi. Crezindu-ma copt deja, am trecut la urs. Nu mi-a fost usor, dar am reusit-o si p’asta... Apoi am aflat ca e ultimul an la cocos de munte. Nu stiam daca e cazul, dar fructul oprit m-a facut sa-l vreau! Vreodata va trebui sa scriu si despre asta. Pana atunci, sa ma credeti ca e cea mai dificila vanatoare!
4726 vizualizări
Sunt membru al "Deer Search Inc." o asociatie voluntara nonprofit din New York, societate care se ocupa cu recuperarea pieselor de vinat mare ranit si pierdut. Ciini mei ii folosesc indeosebi la pasari si iepuri si nu am avut probleme cu ei sa se duca dupa vinat mare. Au fost citeva cazuri cind s-a intimplat sa se ridice o caprioara chiar sub nasul lor si bine inteles ca au fugit dupa ea, dar i-am oprit imediat. Mersul pe urma de singe nu este un lucru usor. In clubul de care apartin cu cainii ( Verein Deutsch Drahthaar) avem trei tipuri de
17687 vizualizări
Puterea de stopare a unui calibru reprezinta capacitatea lui de a... "trinti" un animal lovit, chiar si temporar. Nu e acelasi lucru cu omorirea vinatului. Adica daca 2 calibre au aceeasi traiectorie in animal, unul cu putere de stopare mare va pune animalul jos, iar celalalt mai slab il va lasa sa fuga sub efectul adrenalinei. Si intr-un caz si in celalalt animalul moare de la o lovitura buna, dar in cazul unui calibru cu efect de stopare mare, animaul ramine jos si nu trebuie urmarit. Puterea de stopare devine cu atit mai…
2245 vizualizări
Vom incepe cu o mica istorie a acestor echipamente:Dispozitivele cu Night Vision au fost inventate in timpul celui de-al doilea razboi mondial, pentru a fi folosite de catre soldatii si pilotii Americani, Britanici si Sovietici. De atunci, tehnologia a evoluat de la dispozitive voluminoase care amplificau lumina de aprox. 1.000 de ori, pana la echipamentele compacte care pot amplifica orice sursa de lumina (inclusiv lumina stelelor slabe) de pana la 50.000 de ori, si ochelari care permit soldatilor sa vada in intuneric complet (cum ar fi in pesteri), prin detectarea diferentelor de caldura.
3258 vizualizări
Munitia RWS ® Există un motiv foarte puternic pentru care cartuşele RWS sunt întotdeauna prima alegere. RWS este singurul producător major de cartuşe de vânătoare, care oferă muniție a caror componente sunt exclusiv din producția proprie. Astfel metodele de fabricație asigură o exactitate dimensională excelentă și finisaje de suprafață fără reproş. Precizia extraordinară și traiectoria optimizată sunt impresionante la aceasta muniţie.
1125 vizualizări
Lămpile de camping, inspecție și lucru cu LED produse de Royal Philips (AEX: PHI, NYSE: PHG) („Philips”) sunt concepute pentru profesioniști, sunt produse exclusiv din materiale de cea mai înaltă calitate şi produc lumină naturală şi, în acelaşi timp, extrem de puternică (între 6.000 K şi 6.500 K), cel mai bun spectru de lumină pentru lucru confortabil şi concentrat. Extrem de robuste, rezistente la socuri si apa, au o gama de utilizare foarte larga, incepand cu service-urile auto si pana la utilizarea lor in condiii de camping de catre vanbatori si pescari.
12732 vizualizări
... Dimineaţa devreme, ceaţa se ridică ca nişte fuioare către culmi, dezgolind din ce in ce mai mult verdele pădurii şi mozaicul culturilor, vestind o zi frumoasă de vară. Paşi molcomi se rostogolesc odată cu fuioarele dimineţii şi aburi subţiri se ridică în urma oamenilor. Vânător şi paznic urcă uşor pe un drumeag din capul satului, spre nişte poieni din marginea pădurii, unde ştiau că iese ţapul. Roua dimineţii înghite orice şoaptă de pas, orice târşâire a cizmelor de iarba potecii, orice poticnire a mersului vânătorilor. Trecând şi de ultima casă, drumeagul şerpuieşte de-a lungul văii, printre parcelele de lucernă, culturi de grâu, orz şi ovăz ca să se…
 
© 2002-2015. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.