Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 28 Mar 2024, 10:03

NOUL COD PENAL

Modificari recente ale legilor legate de vanatoare

Moderatori: biriuck, liviur

NOUL COD PENAL

Mesajde violiv pe 14 Mar 2014, 13:20

Desi stiu sigur ca traim intr-o tara in care fiecare muritor cunoaste legile din scoarta in scoarta si mai stiu ca o gramajoara consistenta de avocati sunt si vanatori si forumisti, m-am gandit ca n-ar fi rau sa pun aici cateva modificari care ne afecteaza direct si unele chestii mai vechi despre care s-a tot scris.


Codul Penal al Romaniei (Legea nr. 286/2009), Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 510 din 24/07/2009, care a intrat in vigoare la data de 1 februarie 2014, actualizat la data de 11 februarie 2014


Aici este un tabel succint cu legile pe care le "afecteaza" noul cod penal

http://www.just.ro/LinkClick.aspx?filet ... tabid=2324

La pagina 13, punctul 5 face trimitere la legea armelor
Legea nr.295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 814 din 17 noiembrie 2011, cu modificările ulterioare
iar punctul 6 face trimitere la legea anti-tero care desi nu pare ne poate lovi ...
Legea nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.161 din 8 decembrie 2004

Art. 32. Constituie acte de terorism şi se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime, şi cu interzicerea unor drepturi, săvârşirea uneia dintre următoarele fapte care prin natura sau prin contextul săvârşirii lor, pot aduce atingere gravă unei ţări sau unei organizaţii internaţionale, atunci când sunt săvârşite în scopul de a intimida populaţia ori de a constrânge o autoritate publică sau o organizaţie internaţională să îndeplinească, să nu îndeplinească sau să se abţină de la îndeplinirea unui anumit act ori pentru a destabiliza grav sau a distruge structurile politice fundamentale, constituţionale, economice sau sociale ale unui stat sau organizaţii internaţionale:
a).b)...o):
nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, a regimului materialelor nucleare şi al altor materii radioactive, precum şi nerespectarea regimului materiilor explozive ....

Art. 33. Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi, săvârşirea, într-unul dintre scopurile prevăzute la art. 32 alin.
(1), a uneia dintre următoarele fapte:
a) procurarea, deţinerea, confecţionarea, fabricarea, transportul sau furnizarea de produse sau tehnologii cu dublă utilizare sau de produse militare ori de substan
ţe explozive sau inflamabile, în scopul producerii de mijloace distructive, dispozitive explozive de orice fel, precum şi a substanţelor chimice, biologice, radiologice sau nucleare, de natură să pună în pericol sănătatea oamenilor, animalelor ori mediul

revenind la legea armelor, modificarile par a fi acestea:

CAPITOLUL III: Nerespectarea regimului armelor, munitiilor, materialelor nucleare si al materiilor explozive
Art. 342: Nerespectarea regimului armelor si al munitiilor
(1)Detinerea, portul, confectionarea, precum si orice operatiune privind circulatia armelor letale, a munitiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora sau functionarea atelierelor de reparare a armelor letale, fara drept, se pedepsesc cu inchisoarea de la unu la 5 ani.
(2)Detinerea sau portul fara drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizarii se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.
(3)Sustragerea armelor sau munitiilor prevazute in alin. (1) si alin. (2) se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
(4)Portul armelor prevazute in alin. (1) si alin. (2), fara drept, in sediul autoritatilor publice, institutiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori in spatiile rezervate desfasurarii procesului electoral, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea unor drepturi.
(5)Daca faptele prevazute in alin. (1) si alin. (3) au ca obiect arme interzise sau munitii, mecanisme ori dispozitive ale acestora, limitele speciale ale pedepsei se majoreaza cu o treime.
(6)Nedepunerea armei si a munitiei la un armurier autorizat in termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de arma constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.
(7)Fabricarea sau asamblarea de arme letale, de piese sau de munitie pentru acestea:
a)din orice componente esentiale traficate ilicit;
b)fara o autorizatie eliberata de catre o autoritate competenta a statului membru in care are loc fabricarea sau asamblarea;
c)fara marcarea armelor letale asamblate la data producerii lor, in conformitate cu prevederile legale, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.
(la data 01-feb-2014 Art. 342, alin. (5) din partea II, titlul VII, capitolul III completat de Art. 245, punctul 32. din titlul III, capitolul II din Legea 187/2012 )

Art. 343: Uzul de arma fara drept
(1)Uzul de arma letala sau interzisa, fara drept, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 3 ani.
(2)Uzul de arma neletala din categoria celor supuse autorizarii, fara drept, se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 2 ani.

Art. 344: Falsificarea sau modificarea. Stergerea sau modificarea marcajelor de pe arme letale
Falsificarea sau stergerea, inlaturarea ori modificarea, fara drept, a marcajelor de pe arme letale se pedepseste cu inchisoare de la un an la 3 ani sau cu amenda.
(la data 01-feb-2014 Art. 344 din partea II, titlul VII, capitolul III modificat de Art. 245, punctul 33. din titlul III, capitolul II din Legea 187/2012 )

Art. 345: Nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive
(1)Primirea, detinerea, folosirea, cedarea, modificarea, instrainarea, dispersarea, expunerea, productia, procesarea, manipularea, depozitarea intermediara, importul, exportul ori depozitarea finala, transportul sau deturnarea materialelor nucleare ori a altor materii radioactive, precum si orice operatie privind circulatia acestora, fara drept, se pedepsesc cu inchisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
(2)Sustragerea materialelor nucleare sau a altor materii radioactive se pedepseste cu inchisoarea de la 5 la 12 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
(3)Daca faptele prevazute la alin. (1) si (2) au pus in pericol alte persoane sau bunuri, au produs vatamarea corporala a uneia ori mai multor persoane, pedeapsa este inchisoarea de la 7 la 15 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
(4)In cazul in care faptele prevazute la alin. (1) si (2) au avut ca urmare moartea uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
(5)Daca faptele prevazute la alin. (1), (3) si (4) au fost savarsite din culpa, limitele speciale ale pedepsei se reduc la jumatate.
(la data 01-feb-2014 Art. 345 din partea II, titlul VII, capitolul III modificat de Art. 245, punctul 34. din titlul III, capitolul II din Legea 187/2012 )


Art. 346: Nerespectarea regimului materiilor explozive
(1)Producerea, experimentarea, prelucrarea, detinerea, transportul ori folosirea materiilor explozive sau orice alte operatiuni privind circulatia acestora, fara drept, se pedepsesc cu inchisoarea de la 2 la 7 ani.
(2)Sustragerea materiilor explozive se pedepseste cu inchisoarea de la 3 la 10 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi,
(3)Cand faptele prevazute in alin. (1) si alin. (2) privesc o cantitate mai mare de 1 kg echivalent trotil sau cand cantitatea exploziva este insotita de materiale de initiere, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 12 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
(4)In cazul in care faptele prevazute in alin. (1)-(3) au avut ca urmare moartea uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

Art. 347: Sanctionarea tentativei
Tentativa la infractiunile prevazute in art. 342 alin. (1) si alin. (3), art. 345 alin. (1) si alin. (2), precum si in art. 346 alin. (1) si alin. (2) se pedepseste.



La prima vedere, aviz amatorilor de munitie facuta pe genunchi:
daca o fac de la 0, folosind capse si pulbere risca de la 5 la 12 ani !!!! asta ca sa nu mai existe dubii ca in care lege apare scris negru pe alb ca n-ai voie ....
Ultima oară modificat de violiv pe 14 Mar 2014, 13:24, modificat 1 dată în total.
violiv
Veteran
 
Mesaje: 8515
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Re: NOUL COD PENAL

Mesajde violiv pe 14 Mar 2014, 13:21

In plus, pentru ca tot am pierdut ceva ore citind tot felul de prostii, am mai spicuit cateva chestii interesante in ceea ce priveste cam ce mai poti pani daca mai calci stramb (rau au mai putin rau):

CAPITOLUL IV: Tentativa
Art. 32: Tentativa
(1)Tentativa consta in punerea in executare a intentiei de a savarsi infractiunea, executare care a fost insa intrerupta sau nu si-a produs efectul.
(2)Nu exista tentativa atunci cand imposibilitatea de consumare a infractiunii este consecinta modului cum a fost conceputa executarea.
Art. 33: Pedepsirea tentativei
(1)Tentativa se pedepseste numai cand legea prevede in mod expres aceasta.


SECTIUNEA 1: Pedeapsa accesorie
Art. 65: Continutul si modul de executare a pedepsei accesorii a interzicerii exercitarii unor drepturi
(1)Pedeapsa accesorie consta in interzicerea exercitarii drepturilor prevazute la art. 66 alin. (1) lit. a), b) si d)-o), a caror exercitare a fost interzisa de instanta ca pedeapsa complementara.
(la data 01-feb-2014 Art. 65, alin. (1) din partea I, titlul III, capitolul III, sectiunea 1 modificat de Art. 245, punctul 4. din titlul III, capitolul II din Legea 187/2012 )
(2)In cazul detentiunii pe viata, pedeapsa accesorie consta in interzicerea de catre instanta a exercitarii drepturilor prevazute la art. 66 alin. (1) lit. a)-o) sau a unora dintre acestea.
(la data 01-feb-2014 Art. 65, alin. (2) din partea I, titlul III, capitolul III, sectiunea 1 modificat de Art. 245, punctul 4. din titlul III, capitolul II din Legea 187/2012 )
(3)Pedeapsa accesorie a interzicerii exercitarii unor drepturi se executa din momentul ramanerii definitive a hotararii de condamnare si pana cand pedeapsa principala privativa de libertate a fost executata sau considerata ca executata.
(4)In cazul detentiunii pe viata, pedeapsa accesorie avand continutul prevazut la art. 66 alin. (1) lit. c) se pune in executare la data liberarii conditionate sau dupa ce pedeapsa a fost considerata ca executata.
(la data 01-feb-2014 Art. 65, alin. (4) din partea I, titlul III, capitolul III, sectiunea 1 modificat de Art. 245, punctul 4. din titlul III, capitolul II din Legea 187/2012 )
SECTIUNEA 2: Pedepsele complementare
Art. 66: Continutul pedepsei complementare a interzicerii exercitarii unor drepturi
(1)Pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii unor drepturi consta in interzicerea exercitarii, pe o perioada de la unu la 5 ani, a unuia sau mai multora dintre urmatoarele drepturi:
a)dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice;
b)dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat;
c)dreptul strainului de a se afla pe teritoriul Romaniei;
d)dreptul de a alege;
e)drepturile parintesti;
f)dreptul de a fi tutore sau curator;
g)dreptul de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii;
h)dreptul de a detine, purta si folosi orice categorie de arme;
i)dreptul de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanta;
j)dreptul de a parasi teritoriul Romaniei;
k)dreptul de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public;
l)dreptul de a se afla in anumite localitati stabilite de instanta;
m)dreptul de a se afla in anumite locuri sau la anumite manifestari sportive, culturale ori la alte adunari publice, stabilite de instanta;
n)dreptul de a comunica cu victima sau cu membri de familie ai acesteia, cu persoanele cu care a comis infractiunea sau cu alte persoane, stabilite de instanta, ori de a se apropia de acestea;
o)dreptul de a se apropia de locuinta, locul de munca, scoala sau alte locuri unde victima desfasoara activitati sociale, in conditiile stabilite de instanta de judecata.

Art. 67: Aplicarea pedepsei complementare a interzicerii exercitarii unor drepturi
(1)Pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii unor drepturi poate fi aplicata daca pedeapsa principala stabilita este inchisoarea sau amenda si instanta constata ca, fata de natura si gravitatea infractiunii, imprejurarile cauzei si persoana infractorului, aceasta pedeapsa este necesara.
(2)Aplicarea pedepsei interzicerii exercitarii unor drepturi este obligatorie cand legea prevede aceasta pedeapsa pentru infractiunea savarsita.

Art. 68: Executarea pedepsei complementare a interzicerii exercitarii unor drepturi
(1)Executarea pedepsei interzicerii exercitarii unor drepturi incepe:
a)de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare la pedeapsa amenzii;
b)de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;
c)dupa executarea pedepsei inchisorii, dupa gratierea totala ori a restului de pedeapsa, dupa implinirea termenului de prescriptie a executarii pedepsei sau dupa expirarea termenului de supraveghere a liberarii conditionate.
(2)In cazul in care s-a dispus liberarea conditionata, interzicerea dreptului strainului de a se afla pe teritoriul Romaniei se executa la data liberarii.
(3)Daca se dispune revocarea suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere sau inlocuirea pedepsei amenzii cu inchisoarea, pentru alte motive decat savarsirea unei noi infractiuni, partea din durata pedepsei complementare a interzicerii exercitarii unor drepturi neexecutata la data revocarii sau inlocuirii se va executa dupa executarea pedepsei inchisorii.


Art. 112: Confiscarea speciala
(1)Sunt supuse confiscarii speciale:
a)bunurile produse prin savarsirea faptei prevazute de legea penala;
b)bunurile care au fost folosite, in orice mod, sau destinate a fi folosite la savarsirea unei fapte prevazute de legea penala, daca sunt ale faptuitorului sau daca, apartinand altei persoane, aceasta a cunoscut scopul folosirii lor;
c)bunurile folosite, imediat dupa savarsirea faptei, pentru a asigura scaparea faptuitorului sau pastrarea folosului ori a produsului obtinut, daca sunt ale faptuitorului sau daca, apartinand altei persoane, aceasta a cunoscut scopul folosirii lor;
d)bunurile care au fost date pentru a determina savarsirea unei fapte prevazute de legea penala sau pentru a rasplati pe faptuitor;
e)bunurile dobandite prin savarsirea faptei prevazute de legea penala, daca nu sunt restituite persoanei vatamate si in masura in care nu servesc la despagubirea acesteia;
f)bunurile a caror detinere este interzisa de legea penala.
(2)In cazul prevazut in alin. (1) lit. b) si lit. c), daca valoarea bunurilor supuse confiscarii este vadit disproportionata fata de natura si gravitatea faptei, se dispune confiscarea in parte, prin echivalent banesc, tinand seama de urmarea produsa sau care s-ar fi putut produce si de contributia bunului la aceasta. Daca bunurile au fost produse, modificate sau adaptate in scopul savarsirii faptei prevazute de legea penala, se dispune confiscarea lor in intregime.
(3)In cazurile prevazute in alin. (1) lit. b) si lit. c), daca bunurile nu pot fi confiscate, intrucat nu apartin infractorului, iar persoana careia ii apartin nu a cunoscut scopul folosirii lor, se va confisca echivalentul in bani al acestora, cu aplicarea dispozitiilor alin. (2).
(4)Dispozitiile alin. (1) lit. b) nu se aplica in cazul faptelor savarsite prin presa.
(5)Daca bunurile supuse confiscarii potrivit alin. (1) lit. b)- e) nu se gasesc, in locul lor se confisca bani si bunuri pana la concurenta valorii acestora.
(6)Se confisca, de asemenea, bunurile si banii obtinuti din exploatarea bunurilor supuse confiscarii, precum si bunurile produse de acestea, cu exceptia bunurilor prevazute in alin. (1) lit. b) si lit. c).


Art. 112-1: Confiscarea extinsa
(1)Sunt supuse confiscarii si alte bunuri decat cele mentionate la art. 112, in cazul in care persoana este condamnata pentru comiterea uneia dintre urmatoarele infractiuni, daca fapta este susceptibila sa ii procure un folos material si pedeapsa prevazuta de lege este inchisoarea de 4 ani sau mai mare:
a)infractiuni privind traficul de droguri si de precursori;
b)infractiuni privind traficul si exploatarea persoanelor vulnerabile;
c)infractiuni privind frontiera de stat a Romaniei;
d)infractiunea de spalare a banilor;
e)infractiuni din legislatia privind prevenirea si combaterea pornografiei;
f)infractiuni din legislatia privind combaterea terorismului;
g)constituirea unui grup infractional organizat;
h)infractiuni contra patrimoniului;
i)nerespectarea regimului armelor, munitiilor, materialelor nucleare si al materiilor explozive;
j)falsificarea de monede, timbre sau de alte valori;
k)divulgarea secretului economic, concurenta neloiala, nerespectarea dispozitiilor privind operatii de import sau export, deturnarea de fonduri, infractiuni privind regimul importului si al exportului, precum si al introducerii si scoaterii din tara de deseuri si reziduuri;
l)infractiuni privind jocurile de noroc;
m)infractiuni de coruptie, infractiunile asimilate acestora, precum si infractiunile impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene;
n)infractiuni de evaziune fiscala;
o)infractiuni privind regimul vamal;
p)infractiuni de frauda comise prin sisteme informatice si mijloace de plata electronice;
q)traficul de organe, tesuturi sau celule de origine umana.
(2)Confiscarea extinsa se dispune daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
a)valoarea bunurilor dobandite de persoana condamnata, intr-o perioada de 5 ani inainte si, daca este cazul, dupa momentul savarsirii infractiunii, pana la data emiterii actului de sesizare a instantei, depaseste in mod vadit veniturile obtinute de aceasta in mod licit;
b)instanta are convingerea ca bunurile respective provin din activitati infractionale de natura celor prevazute la alin. (1).
(3)Pentru aplicarea dispozitiilor alin. (2) se va tine seama si de valoarea bunurilor transferate de catre persoana condamnata ori de un tert unui membru al familiei sau unei persoane juridice asupra careia persoana condamnata detine controlul.
(4)Prin bunuri, conform prezentului articol, se intelege si sumele de bani.
(5)La stabilirea diferentei dintre veniturile licite si valoarea bunurilor dobandite se vor avea in vedere valoarea bunurilor la data dobandirii lor si cheltuielile facute de persoana condamnata, membrii familiei acesteia.
(6)Daca bunurile supuse confiscarii nu se gasesc, in locul lor se confisca bani si bunuri pana la concurenta valorii acestora.
(7)Se confisca, de asemenea, bunurile si banii obtinuti din exploatarea sau folosirea bunurilor supuse confiscarii, precum si bunurile produse de acestea.
(8)Confiscarea nu poate depasi valoarea bunurilor dobandite in perioada prevazuta la alin. (2), care excedeaza nivelului veniturilor licite ale persoanei condamnate.
violiv
Veteran
 
Mesaje: 8515
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Re: NOUL COD PENAL

Mesajde violiv pe 14 Mar 2014, 13:23

CAPITOLUL III: Cauzele de neimputabilitate
Art. 23: Dispozitii generale
(1)Nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, daca a fost comisa in conditiile vreuneia dintre cauzele de neimputabilitate.
(2)Efectul cauzelor de neimputabilitate nu se extinde asupra participantilor, cu exceptia cazului fortuit.
Art. 24: Constrangerea fizica
Nu este imputabila fapta prevazuta de legea penala savarsita din cauza unei constrangeri fizice careia faptuitorul nu i-a putut rezista.
Art. 25: Constrangerea morala
Nu este imputabila fapta prevazuta de legea penala savarsita din cauza unei constrangeri morale, exercitata prin amenintare cu un pericol grav pentru persoana faptuitorului ori a altuia si care nu putea fi inlaturat in alt mod.
Art. 26: Excesul neimputabil
(1)Nu este imputabila fapta prevazuta de legea penala savarsita de persoana aflata in stare de legitima aparare, care a depasit, din cauza tulburarii sau temerii, limitele unei aparari proportionale cu gravitatea atacului.
(2)Nu este imputabila fapta prevazuta de legea penala savarsita de persoana aflata in stare de necesitate, care nu si-a dat seama, in momentul comiterii faptei, ca pricinuieste urmari vadit mai grave decat cele care s-ar fi putut produce daca pericolul nu era inlaturat.
Art. 27: Minoritatea faptuitorului
Nu este imputabila fapta prevazuta de legea penala savarsita de un minor, care la data comiterii acesteia nu indeplinea conditiile legale pentru a raspunde penal.
Art. 28: Iresponsabilitatea
Nu este imputabila fapta prevazuta de legea penala savarsita de persoana care, in momentul comiterii acesteia, nu putea sa-si dea seama de actiunile sau inactiunile sale ori nu putea sa le controleze, fie din cauza unei boli psihice, fie din alte cauze.
Art. 29: Intoxicatia
Nu este imputabila fapta prevazuta de legea penala savarsita de persoana care, in momentul comiterii acesteia, nu putea sa-si dea seama de actiunile sau inactiunile sale ori nu putea sa le controleze, din cauza intoxicarii involuntare cu alcool sau cu alte substante psihoactive.
Art. 30: Eroarea
(1)Nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala savarsita de persoana care, in momentul comiterii acesteia, nu cunostea existenta unei stari, situatii ori imprejurari de care depinde caracterul penal al faptei.
(2)Dispozitiile alin. (1) se aplica si faptelor savarsite din culpa pe care legea penala le pedepseste, numai daca necunoasterea starii, situatiei ori imprejurarii respective nu este ea insasi rezultatul culpei.
(3)Nu constituie circumstanta agravanta sau element circumstantial agravant starea, situatia ori imprejurarea pe care infractorul nu a cunoscut-o in momentul savarsirii infractiunii.
(4)Prevederile alin. (1)-(3) se aplica in mod corespunzator si in cazul necunoasterii unei dispozitii legale extrapenale.
(5)Nu este imputabila fapta prevazuta de legea penala savarsita ca urmare a necunoasterii sau cunoasterii gresite a caracterului ilicit al acesteia din cauza unei imprejurari care nu putea fi in niciun fel evitata.
Art. 31: Cazul fortuit
Nu este imputabila fapta prevazuta de legea penala al carei rezultat e consecinta unei imprejurari care nu putea fi prevazuta.


Art. 165: Reabilitarea de drept
Reabilitarea are loc de drept in cazul condamnarii la pedeapsa amenzii, la pedeapsa inchisorii care nu depaseste 2 ani sau la pedeapsa inchisorii a carei executare a fost suspendata sub supraveghere, daca in decurs de 3 ani condamnatul nu a savarsit o alta infractiune.

Art. 166: Reabilitarea judecatoreasca
(1)Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanta, dupa implinirea urmatoarelor termene:
a)4 ani, in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de 2 ani, dar care nu depaseste 5 ani;
b)5 ani, in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depaseste 10 ani;
c)7 ani, in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de 10 ani sau in cazul pedepsei detentiunii pe viata, comutata sau inlocuita cu pedeapsa inchisorii;
d)10 ani, in cazul condamnarii la pedeapsa detentiunii pe viata, considerata executata ca urmare a gratierii, a implinirii termenului de prescriptie a executarii pedepsei sau a liberarii conditionate.
Art. 169: Efectele reabilitarii de drept sau judecatoresti
(1)Reabilitarea face sa inceteze decaderile si interdictiile, precum si incapacitatile care rezulta din condamnare.
(2)Reabilitarea nu are ca urmare obligatia de reintegrare in functia din care condamnatul a fost scos in urma condamnarii ori de redare a gradului militar pierdut.
(3)Reabilitarea nu are efecte asupra masurilor de siguranta.

Asta cu reabilitarea am adus-o in discutie pentru ca au existat ceva opinii de-a lungul timpului ca legea se va modifica in sensul interzicerii pe veci a accesului la arme a persoanelor care ar fi savarsit ceva infractiuni la legea armelor, chiar daca au fost reabilitate, adica se va schimba continutul articolului 14 din lege.

CAPITOLUL II
Procurarea, înstrăinarea, deţinerea, portul şi folosirea armelor şi muniţiilor de către persoanele fizice

SECŢIUNEA a 2-a
Condiţii cu privire la procurarea şi înstrăinarea armelor letale, precum şi a muniţiei aferente, de către persoanele fizice de cetăţenie română

Art. 14

Condiţii de acordare a autorizaţiei de procurare a armelor letale

(1) Autorizaţia de procurare a armelor letale se acordă persoanelor prevăzute la art. 13 alin. (2)-(5), dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:

a) au împlinit vârsta de 18 ani;

b) deţin calitatea impusă de lege, atestată prin prezentarea unor documente stabilite în normele metodologice de aplicare a prezentei legi, în funcţie de destinaţia armelor;

c) nu au fost condamnate, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de un an pentru infracţiuni comise cu intenţie ori pentru infracţiuni prevăzute de prezenta lege, cu excepţia cazurilor în care a intervenit amnistia sau reabilitarea;

Dupa cate am inteles eu se pare ca acest articol nu a fost modificat de noul cod penal.


Stiu ca e mult si stufos dar poate macar colegii avocati, care mai poseda si cate o secretara, un avocat stagiar ceva pe care sa-i puna la treaba, ar putea sa ne lamureasca mai bine asupra noilor implicatii izvorate din legisoara asta .... fara sa ne taxeze pentru consultatii ;D

P.S. imi pare rau ca n-am mai avut chef sa stau sa subliniez si inrosesc, suficient ca postez dublu .... sincer, mi se pare o chestie dincolo de intelegerea mea, mai degraba "la mintea copiilor" atitudinea administratorilor vis-a-vis de link-urile catre "concurenta".
violiv
Veteran
 
Mesaje: 8515
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Re: NOUL COD PENAL

Mesajde iliealexandruionut pe 14 Mar 2014, 13:37

ca orice altceva in asta tara aceste legi sunt lungi,stufoase si lasa MULT loc de interpretare!am citit si eu tot ce ai postat si intradevar ,pt unul neavizat ca mine, ar fi nevoie de cateva lamuriri....dar..mai citesc odata si poate ma prind singur :wink: .

ms ca ai pierdut atata timp sa pui acest material.
citeste mult..invata..si mai apoi incearca!
iliealexandruionut
Veteran
 
Mesaje: 781
Membru din: 10 Mar 2012, 14:26

Re: NOUL COD PENAL

Mesajde ssteffan pe 14 Mar 2014, 16:44

iliealexandruionut scrie:ca orice altceva in asta tara aceste legi sunt lungi,stufoase


da-ne te rog un exemplu de tara democratica (vorbesc de cele mai de la vest de noi) in care legile nu sunt stufoase.... ca sa nu mai zic de legislatia comunitara (UE) ca o sa te iei cu mainile de cap... problema la noi este ca ne place mult sa ne lamentam si sa ne autocriticam: vaai dar numai in Romania este asa, numai la noi se pote asta.. zau? eu unul nu cred...
ssteffan
Veteran
 
Mesaje: 855
Membru din: 04 Apr 2008, 21:10
Locaţie: Giurgiu

Re: NOUL COD PENAL

Mesajde iliealexandruionut pe 14 Mar 2014, 18:10

dragul meu coleg giurgiuvean(ssteffan...si eu tot din giurgiu sunt dar locuiesc in pitesti :lol: )..treaba asta cu legi stufoase si cu lamentat...ma zgarie pe retina si timpane....treaba este in felul urmator..NE UITAM PREA MULT IN VEST SI PREA PUTIN LA TARILE ARABE!!!uite acolo cum se face justitia..cum se dau legile..nu exista nuante..nu exista loc de interpretare !!iar noi(vezi doamne cei civilizati!!)privim cu indignare cand la un hot i se taie mana(scuze de off toppic) sau p...la un violator..etc..mai tata o lege trebuie sa fie simpla,la obiect,extrem de solida si ,cine o incalca plateste!!punct!deci....revenind la ce a postat colegul nostru..sa ne fereasca cerul de incalcarea legii in vreun fel!!

respect
citeste mult..invata..si mai apoi incearca!
iliealexandruionut
Veteran
 
Mesaje: 781
Membru din: 10 Mar 2012, 14:26

Re: NOUL COD PENAL

Mesajde ssteffan pe 14 Mar 2014, 18:15

asta cu taiatul p.. nu sunt de acord... pai daca sunt surprins cu o dama si nu stiu ca e a altuia raman fara "ea"... ? :lol: (nu sunt violator) :lol: :lol:

acum serios... ne mai uitam si la arabi dar mie unul imi displace "civilizatia" lor si nu imi place sa ma raportez la ei.. in general cand ma uit la tarile asiatice sau nord-africane am un fel de retinere instinctiva...
ssteffan
Veteran
 
Mesaje: 855
Membru din: 04 Apr 2008, 21:10
Locaţie: Giurgiu

Re: NOUL COD PENAL

Mesajde violiv pe 14 Mar 2014, 18:23

Nu-i numa la noi asa stufos si "interpretabil", si peste ocean sunt multe la fel de alambicate.
Treaba cu evolutia legilor e cam asa: o vreme au fost "legi ale pamantului", putine, de bun simt, usor de tinut minte de toti si mai usor de pus in aplicare. Pe masura ce viata sociala s-a tot complicat legile au incercat s-o prinda din urma si sa fie in pas cu ea. La un moment dat au devenit cam multe, cam "grele" si cam greu de tinut minte de orice palmas de rand asa ca au aparut meserii dedicate, pe langa mai vechii judecatori si avocatii. Avocatii s-au prins ca le merge cu atat mai bine cu cat legile sunt mai stufoase si mai greu accesibile prostimii de rand asa ca au facut un intens lobby pe langa legiuitor ca legile sa devina si mai stufoase si mai greu interpretabile astfel incat un numar tot mai mic de palmasi dar si de avocati sa fie in stare sa le priceapa, ce sa mai vorbim de aplicare. Si asta este doar ce se vede - in subteran, in multe locuri, lobby-ul a depasit granitele bunului simt si legale ajungandu-se de-a dreptul la "relatii neprincipiale" intre diversi factori ce au concurat la imposibilitatea simplului cetatean de a-si mai rezolva vreo problema de capul lui.
Nu s-a petrecut nimic neobisnuit doar ca si acest capitol al vietii noastre a urmat calea de evolutie a societatii. Asa s-a ajuns ca o problema ce se rezolva cu un sfert de secol in urma intr-un sfert de ora la un ghiseu sa poata fi rezolvata astazi intr-un sfert de an numai si numai cu participarea unui avocat.

Vorbeai de tarile arabe - ei bine, ca nivel de dezvoltare istorica, dincolo de hotelurile de ******* ei sunt inca intr-un fel de feudalism tarziu .... da ne ajung repejor din urma - nu degeaba ocupa un sfert din topul tarilor care conduc in randul celor cu coruptie serioasa.
violiv
Veteran
 
Mesaje: 8515
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Re: NOUL COD PENAL

Mesajde hunt25 pe 14 Mar 2014, 18:35

Arabii nu sunt cel mai bun exemplu cand vine vorba de legislatie din moment ce multi dintre ei isi fac legile dupa coran, nu ca as avea ceva cu religia dar niste povesti de acum o mie si de ani nu le poti lua ca model legislativ,pur si simplu nu sunt pentru zilele noastre.
Cat in privinta madularelor taiate...nu vezi prea des asa ceva, eventual victima e omorata cu pietre in piata sau obligata sa se casatoreasca cu violatorul.

Un exemplu destul de recent de "lege" arabeasca: http://www.clarionproject.org/news/unit ... ports-rape
hunt25
Membru important
 
Mesaje: 150
Membru din: 12 Mai 2011, 13:41

Re: NOUL COD PENAL

Mesajde iliealexandruionut pe 14 Mar 2014, 21:53

dap..mai baieti treaba nu trebuia luata chiar asa ad literam..literele nu trebuiau citite ci numai ce vroiau ele sa spuna..(treaba asta vine direct din coran..)..aveti drepate dar mama masii de legi de ce oare sunt facute asa?!?!..pai azi eu le dau si poate maine ele ma vor ajuta sa ies din ce cct o sa intru..nu??

respect!
citeste mult..invata..si mai apoi incearca!
iliealexandruionut
Veteran
 
Mesaje: 781
Membru din: 10 Mar 2012, 14:26

Re: NOUL COD PENAL

Mesajde biriuck pe 14 Mar 2014, 22:30

hunt25 scrie:Arabii nu sunt cel mai bun exemplu cand vine vorba de legislatie din moment ce multi dintre ei isi fac legile dupa coran, nu ca as avea ceva cu religia dar niste povesti de acum o mie si de ani nu le poti lua ca model legislativ,pur si simplu nu sunt pentru zilele noastre.


Ba ar trebui sa ne luam si de religie, fiecare are dreptul sa creada in ce povesti cu zane doreste, dar intr-o societate moderna legile nu trebuie sa aiba nicio legatura cu divinitatile si religia in general. Exemplele cu maini taiate hotilor gadila la limba pe unii si ii fac euforici dar uita ca acest gen de pedepse au existat in europa pe vremea cand se credea ca baia te imbolnaveste de pantecaraie si ardeai pe rug daca spuneai ca pamantul e rotund.
Sunt curios cum s-ar simti oricare dintre acesti euforici daca ar fi pus in situatia sa i se "taie scarbavnicul madular" in urma sentintei unei judecatoare impresionata de declaratia unei prostituate ce te acuza de viol pentru ca nu v-ati inteles la negocieri :lol: Nu uitati ca pedepsele radicale au fost eliminate si din cauza faptului ca actul de justitie nu este 100% sigur, adica justitia mai si face pe oarba din cand in cand :x

Comparatiile legilor cu inapoiatul cod moral al musulmanilor, evreilor si crestinilor trebuie sa inceteze. Pe vremuri societatea nu avea mijloacele politienesti de acum si s-au folosit de religie ca sa sperie prostii. In plus, se poate ajunge la mari abuzuri. Recomand cu caldura oricui sa citeasca cartea lui Ayan Hirsi Ali, "Necredincioasa". Daca vreunu tot mai crede in structura morala a religiei dupa ce citeste asta, n-ar fi rau sa-si faca un control psihologic (din ala pe bune) :!:

Pe langa ceea ce a zis violiv mai sus legat de partea stufoasa a legilor va rog sa tineti cont ca situatiile interumane de azi sunt incredibil de complexe relativ la ceea ce era in trecut, adica exista foarte multe situatii particulare...asta este, trebuie sa traim cu ele :roll:
Corruptissima re publica plurimae leges
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2694
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Brasov/Ploiesti

Re: NOUL COD PENAL

Mesajde dant pe 14 Mar 2014, 22:34

Multumim maestre violiv !Ca de obicei, exact, ca un ceas elvetian si atent la amanunte.Respectele mele .
dant
Membru activ
 
Mesaje: 62
Membru din: 12 Mar 2010, 14:12
Locaţie: Bucuresti

Re: NOUL COD PENAL

Mesajde biriuck pe 14 Mar 2014, 23:16

violiv scrie:CAPITOLUL III: Cauzele de neimputabilitate
...
Art. 26: Excesul neimputabil
(1)Nu este imputabila fapta prevazuta de legea penala savarsita de persoana aflata in stare de legitima aparare, care a depasit, din cauza tulburarii sau temerii, limitele unei aparari proportionale cu gravitatea atacului.
(2)Nu este imputabila fapta prevazuta de legea penala savarsita de persoana aflata in stare de necesitate, care nu si-a dat seama, in momentul comiterii faptei, ca pricinuieste urmari vadit mai grave decat cele care s-ar fi putut produce daca pericolul nu era inlaturat.
...
Art. 29: Intoxicatia
Nu este imputabila fapta prevazuta de legea penala savarsita de persoana care, in momentul comiterii acesteia, nu putea sa-si dea seama de actiunile sau inactiunile sale ori nu putea sa le controleze, din cauza intoxicarii involuntare cu alcool sau cu alte substante psihoactive.
...
Art. 31: Cazul fortuit
Nu este imputabila fapta prevazuta de legea penala al carei rezultat e consecinta unei imprejurari care nu putea fi prevazuta.


Poate da careva exemple legate de aceste clauze? Ideal ar fi sa fie vorba de cazuri reale ce implica armele letale si la care s-au aplicat :roll:
Corruptissima re publica plurimae leges
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2694
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Brasov/Ploiesti

Re: NOUL COD PENAL

Mesajde mcbun2 pe 15 Mar 2014, 00:47

Buna seara tuturor. Ca sa ne mai descretim fruntile dupa atatia ani de puscarii si interziceri de drepturi in doar 2 pagini de lege va propun sa va delectati cu regulamentul de vanatoare din Ontario, CA, toamna primavara 2013 - 2014. Si asta stufos. Chiar foarte stufos. Insa dezarmant de clar si concis. Dati atentie si anunturilor si reclamelor de la Ontario Ministry of Natural Resources precum si mesajelor de la rangeri. Nu scapati preturile pentru diferitele specii de vanat (cam cat 2 cutii de cartuse mai ieftinutze de la noi). Sunt impresionante cotele alocate pe sezon inclusiv la vanat mare. La cel mic ce sa mai zic...... cu vanatoare permisa "daily" si cu limite de la 3-5 piese pe zi sau nelimitat (la iepuri in anumite wmu-uri de ex. gaste, rate). Impresionant este si modul de alocare la nivel national a licentelor pentru vanat mare, prin tragere la sorti si prioritizare a sanselor. Extraordinar de transparent si obiectiv. Deh, este o tzara in care legea vanatorii nu are nimic in comun cu cea a armelor si este facuta de adevarati profesionisti dedicati naturii si pasiunilor, in care si vladica si opinca are la capul patului pistol, shotgun si rifle, in care mitraliera sau "tunul" de calibrul .50 se cumpara de la magazinul de arme din mall sau din cartier fara sa se uite cineva chioras la tine. Este tara unde munitia se cumpara de la Metro sau Canadian Tire (alt mega store) din rafturi neincuiate si unde copiii vaneaza cu parintii in spiritul dragostei si conservarii naturii de la 12 ani, legal. Se vaneaza cu pusca, cu arcul, cu arbaleta, capcana sau cu flinta. In Canada greu gasesti pistoale sau arme cu gaz sau bila de cauciuc. Nu le cumpara nimeni si sunt privite cu un zambet in coltul gurii precum replicile de airsoft. Facutul cartuselor (mai ales cele de carabina) eu un adevarat hobby. Oamenii cumpara tuburi, fel de fel de proiectile si pulberi, testeaza. Ce mai... o nebunie frumoasa. (de fapt de aici mi a venit ideea cu acest post - ca in topic se spune din nou ca nu mai avem voie sa facem cartuse si sa detinem piese componente...)

Este tara unde politica de mediu (inclusiv vanatoare si pescuit) este facuta NUMAI de Ministry Of Natural Resources si unde nu se stie ce este AGVPS si AJVPS, fonduri ale lui nu stiu cine si nu stiu cui, unde nimeni nu se asociaza ca trebuie si unde nu exista gestionari de fonduri, arendasi si chiriasi, organizatori si mai stim noi ce minunatii. O tzara unde iti iei pushka si cureaua lata si te duci pe carari SINGUR sau CU PRIETENII fara sa fii insotit de paznicul de vanatoare, fara sa dai jdemii de telefoane sa te anunti sa te ploconesti sa incerci sa "aranjezi" o iesire. In Canada rangerii sunt mega scoliti si trecuti prin serviciile publice sau de voluntariat pentru a se deprinde sa lucreze cu si pentru public. Sunt intransigenti si civilizati. Legea ii protejeaza si sunt asimilati ofiterilor de politie ca putere iar legea spune ca la nevoie pot utiliza forta intr-o proportie atat de mare pe cat o cere situatia. Au masini, atv-uri, barci rapide, elicoptere si tot echipamentul de comunicatii necesar. Rangerul te aresteaza pe loc si te duce la judecator cat ai zice fish sau game daca esti in off side. Pune mana pe pistol sau pusca si te arde ca in filmele western fara mioriticul stai ca trag. Dar nici nu vine sa iti strice ziua de vanatoare, malitios, important si analfabet (nu generalizez)......

In Canada permisul de arma se obtine civilizat dupa un curs scurt si dens tinut de profesionisti si politie. Examinarea e pe bune si se ia usor pentru ca ceea ce te invatza este de bun simt si strict practic. Acolo nu te poarta nimeni pe la vizite medicale (poti fi discromat caci vestele galbene sau portocalii sunt obligatorii si sunt percepute si de discromati si de acromati iar audiograma nu se face caci purtarea castilor antifon este chiar recomandata ( pe de alta parte refuzul de a da permis de arma unui discromat sau unui hipoacuzic se chiama discriminare si se pedepseste grav de tot acolo). Examen psihologic de asemenea nu se face caci ei, stiu ca si noi, ca nu foloseste la nimic in realitate (doar medical records cu tratamente sau internari la psihiatru pot fi luate in considerare de politie). Nu iei cazier (pe banii si alergatura ta) de la politie camera 3 sa il depui tot la politie camera 11. Nu au taxe la trezoreria din capatul celalalt al orasului si nici de timbru fiscal n-au auzit. Nu stiu de viza pe permis de arma si nu au nevoie de autorizatii de cumparare precum nu stiu nici de vreo limita de cartuse in debara. Nu te duci sa declari ce arme ti-ai luat (o face, eventual, cel de la care ai luat arma). Si pentru vanatoare si pentru arme se poate aplica la ghiseu, telefonic sau on-line. Totul se plateste cu cardul si nu faci nici un drum. Permisele si tagurile vin acasa in plic recomandat. Licentele de vanatoare se cumpara cam de pe oriunde ai drum (bancomat, mall, chiosc de ziare/tabac, magazine de arme, pescuit, vanatoare, etc). Iata si link-ul unde gasiti pdf-ul.

http://www.mnr.gov.on.ca/stdprodconsume ... 251888.pdf

Daca nu functioneaza pur si simplu goagaliti:

Ontario hunting regulation summary pdf. Va mai recomand sa goagaliti si dupa:

Fish and Wildlife Conservation Act 1997 si regulamentul aferent - este legea lor de vanatoare.

Mi-ar placea ca intr-o zi, poate pentru copiii nostri daca noi n-om apuca, sa fie si la noi macar putzin din cum este la ei.
cu respect, mcbun2
Membru ANDA
mcbun2
Membru activ
 
Mesaje: 80
Membru din: 30 Noi 2006, 09:17
Locaţie: Bucuresti, Romania

Re: NOUL COD PENAL

Mesajde OVI762 pe 15 Mar 2014, 08:50

S-a revizuit totul dar nu s-a schimbat nimic:
-porcaria cu expirarea vizei ramane,
-autoapararea este in continuare la fel de bine explicata ca transformarea plumbului in aur,
In schimb,excesul neimputabil mi se pare un pas inainte,pas copiat din precedentul Iovan dar marii fauritori de legi nu au avut nicio temere,existand o rezolutie CEDO in acest sens.
Insa perla coroanei pare a fi de departe asta:
Art. 29: Intoxicatia
Nu este imputabila fapta prevazuta de legea penala savarsita de persoana care, in momentul comiterii acesteia, nu putea sa-si dea seama de actiunile sau inactiunile sale ori nu putea sa le controleze, din cauza intoxicarii involuntare cu alcool sau cu alte substante psihoactive
Daca ma duc mort de beat si fumat si-i trag lui ponta un unic in cap,scap?Na,ca facui si rime.
este in noi
OVI762
Veteran
 
Mesaje: 2523
Membru din: 10 Noi 2009, 09:11

Re: NOUL COD PENAL

Mesajde biriuck pe 15 Mar 2014, 09:05

@Ovi Gresesti! E vorba de intoxicare involuntara.
Corruptissima re publica plurimae leges
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2694
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Brasov/Ploiesti

Re: NOUL COD PENAL

Mesajde the_mav pe 15 Mar 2014, 09:07

OVI762 scrie:S-a revizuit totul dar nu s-a schimbat nimic:
-porcaria cu expirarea vizei ramane,
-autoapararea este in continuare la fel de bine explicata ca transformarea plumbului in aur,
In schimb,excesul neimputabil mi se pare un pas inainte,pas copiat din precedentul Iovan dar marii fauritori de legi nu au avut nicio temere,existand o rezolutie CEDO in acest sens.
Insa perla coroanei pare a fi de departe asta:
Art. 29: Intoxicatia
Nu este imputabila fapta prevazuta de legea penala savarsita de persoana care, in momentul comiterii acesteia, nu putea sa-si dea seama de actiunile sau inactiunile sale ori nu putea sa le controleze, din cauza intoxicarii involuntare cu alcool sau cu alte substante psihoactive
Daca ma duc mort de beat si fumat si-i trag lui ponta un unic in cap,scap?Na,ca facui si rime.

daca ai baut "cu mana ta", constiincios si repetat incat sa te auto-intoxici (cu alte cuvinte voluntar), nu prea scapi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :mrgreen:
interesant ar fi un probatoriu pt "intoxicare involuntara cu alcool" :!: :?: :!:
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Avatar utilizator
the_mav
Veteran
 
Mesaje: 3348
Membru din: 27 Sep 2005, 10:19
Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Re: NOUL COD PENAL

Mesajde radu pe 15 Mar 2014, 10:06

Intoxicarea involuntara presupune existenta unei terte persoane care administreaza substanta alcoolica sau psihoactiva si imposibilitatea fizica/psihica de a te opune actiunii.
Românului nu trebuie sa i-o tragi. Îl laşi în pace , că şi-o trage singur.
Avatar utilizator
radu
Membru important
 
Mesaje: 139
Membru din: 09 Dec 2005, 07:14

Re: NOUL COD PENAL

Mesajde OVI762 pe 15 Mar 2014, 11:46

Si daca niste prieteni pe care nu ii cunosc ca aveau cagule m-au ,,obligat''sa machesc si sa trag pe nas scap? Si io de ametit ce am fost nu m-am putut gandii decat sa iau pusca si sa-l belesc pe fraier?Vorba cantecului
https://www.youtube.com/watch?v=n_LgO89Ftp0 Misto asta cu intoxicarea involuntara:sa mor io daca am vrut sa ma machesc,dom' judecator,ca mi-a zis si nevasta-mea sa nu mai troznesc,da' daca ,,m-a'' obligat aia si al dracu vin era asa de tare bun...Io n-am vrut sa ma machesc,deci am facut-o involuntar,si nu am baut cu mana mea,,m-a''bagat aia cu capul in caldarea de vin :lol: :lol: :lol: :twisted: :idea:
este in noi
OVI762
Veteran
 
Mesaje: 2523
Membru din: 10 Noi 2009, 09:11

Re: NOUL COD PENAL

Mesajde OVI762 pe 15 Mar 2014, 11:54

Stai sa afle drogatii de treaba asta.Cu cateva liniute faci curatenie in fata blocului.Prinzi aurolacul,ii dai pe la nas cu ceva bun si ii spui:il vezi pe ala de a parcat pe locul meu?Te duci,ii iei blana si cand vi cu blana lui la mine iti mai dau un kil de diluant ca oricum legea nu are ce sa-ti faca.Asta ca sa radem desi luata mot-a-mot situatia este de plans.Se creeaza cadrul legal pentru lucruri mai ,,deosebite'' :roll: :?:
este in noi
OVI762
Veteran
 
Mesaje: 2523
Membru din: 10 Noi 2009, 09:11

Re: NOUL COD PENAL

Mesajde tehărău pe 16 Mar 2014, 08:51

Multumim @violiv!
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: NOUL COD PENAL

Mesajde Alin3006 pe 16 Mar 2014, 22:04

dant scrie:Multumim maestre violiv !Ca de obicei, exact, ca un ceas elvetian si atent la amanunte.Respectele mele .


Subscriu! Multumim Vio!
Alin3006
Veteran
 
Mesaje: 6458
Membru din: 26 Sep 2007, 12:35
Locaţie: bucuresti

Re: NOUL COD PENAL

Mesajde Cristi pe 17 Mar 2014, 13:29

“The golden rule of history is those with the weapons make the rules.”
www.anda.com.ro
Avatar utilizator
Cristi
Veteran
 
Mesaje: 2689
Membru din: 09 Mar 2004, 11:03

Re: NOUL COD PENAL

Mesajde zola81 pe 21 Apr 2016, 16:44

Sadu parca facuse in perioada aia un contract baban cu NATO?!!
zola81
Nou membru
 
Mesaje: 34
Membru din: 15 Ian 2010, 18:38


Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 22 vizitatori

Publicitate