Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Ce alica folositi la iepure?
15 mesaje • Pagina 1 din 1
Ce alica folositi la iepure?Avand in vedere ca a inceput sezonul, cu ce alica v-ati pregatit pentru urecheat?
Re: Ce alica folositi la iepure?Daca sta pe loc, la 40-200 m (uneori si peste) - 5,6X45 FMJ, fireste
![]() Daca fuge, pe la 15-50 m - doar alica de 4 mm, trasa din 12/76 ... ...daca vad urecheatul fugind si deja e in afara bataii alicelor sau e la limita, il las sa fuga ... multi se mai opresc pe la 100-150-180 m, sa se uite inapoi cu manie; ei bine, unii dintre ei au ghinionul de a se uita pentru ultima oara... ![]() „Puşca-i fiară nesătulă, dar celui ce ştie a o struni i se deschid porţile raiului...”
Re: Ce alica folositi la iepure?P.S.: Aflat la distanta mare, iepurele asupra caruia se trage cu glont nu fuge daca nu e atins, oricat de aproape ar trece glontul. Am puscat ceva iepuri stand pe loc la distante mult peste 100 si chiar peste 150 m ... chiar si din cate doua-trei focuri consecutive, atat cu AK-ul, cat si cu 22 l.r. (pe vremea knd aceste arme erau trecute in permis ca arme de vanatoare si deci erau admise la vanatoare); daca glontul loveste pamantul in fata lui, iepurele se ridica in doua picioare sa vada mai bine ce si cum
![]() ...trageam in fatza iepurilor sau peste ei pentru ca inaltzatoarele de 22 l.r. Cugir si AK (sunt sigur ca stiti cat is de buuuune ![]() ![]() ![]() ![]() „Puşca-i fiară nesătulă, dar celui ce ştie a o struni i se deschid porţile raiului...”
Re: Ce alica folositi la iepure?pana sa scada temperatura 3,5mm 32-34 gr;dupa 0 grade[in jos adika] mere bine4 mm si cand e mai ger 5mm 36 gr.
sincer importanta e corectia. poati trage si subcalibrat[nu ff rau];daca tgragi cu corectie buna si la max 35-40 metrii.>>> nu dai gres. cine zice ca la 35 de metrii nu a cazut iepurele cu 3.5 ca e mica alika ![]() ![]() ![]() asta daca nu vorbim de incarcaturi proaste... respect 'Nu iubesc oamenii mai putin, dar iubesc natura mai mult'
Re: Ce alica folositi la iepure?maxim 36g si alica de maxim 4 mm. Chiar cand e ger nu folosesc 5 mm. Blana de iarna e deasa si de multe ori am avut surpriza sa gasesc alica sub piele incalcita in fire de blana. Asa numitele "dopuri".
"Decat sa dai pomana calicilor sambata, mai bine da ceva de baut mahmurilor, marta." I. Creanga
Re: Ce alica folositi la iepure?Acasa folosesc 3.5-4.5 mm, aici in portugalia 3-3.5 mm,dar duminica trecuta am inpushcat unul cu 2mm
![]() Mai bine o zi rea de vinatoare, decit una buna la serviciu!!!!!
Re: Ce alica folositi la iepure?Cea mai buna alica la iepure este de 4 mm, gramaj 32-36 gr. Pe ger mare si vant puternic alica de 4.5 si gramaj 40gr. Desi am arma cu camera de 76mm nu trag cu cartuse magnum(50 gr si peste) deoarece reculul este mare iar la distante mari grupajul lasa de dorit.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Ce alica folositi la iepure?3,5 - 4,0 - 4,5; 36gr
Re: Ce alica folositi la iepure?Am inceput sezonul cu 3,5mm, si l-am terminat cu 3,5mm.
Au mers foarte bine, desi am folosit o marca nu tocmai de top, dar cu care m-am obisnuit(si-mi merge bine). Nike de 36 g, multumita lui Amis de la care le-am luat cu un pret foarte bun. Am reusit sa impusc peste 20 de urechiati in 5-6 iesiri. Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Re: Ce alica folositi la iepure?![]() Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Ce alica folositi la iepure?3,5 mm - 36 grame cind este terenul inghetat , trag mai de aproape , alica ricoseaza .
Cind e terenul jilav ma duc si in 4 mm si ma mai intind cu focul . Respect
Re: Ce alica folositi la iepure?3,5 la 36 g cand nu e f ger sau in vii, pais etc deci mai de aproape
4 la 36g pe ger, camp deschis sau cand sare departe. Nu sunt lacom de vanat ci de vanatoare.
Re: Ce alica folositi la iepure?la inceput de sezon 3,5 max 36g iar in conditii mai nasolae mg2 flash alica 3,9 42g...(iar sezonul trecut am ratat un singur urechiat dupa care am tras..scuze dar sunt un pic mandru...aaa si nu trag ca prostu daca nu e de tras..)
PS: am tras odata cu 56g dupa un iepure cam la max 40 m..mare varza am fost ... respect citeste mult..invata..si mai apoi incearca!
15 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Vanatoarea de iepure Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori |
Publicitate
|