Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Lucrare dentara la caine!!!Rog mult raspuns!Moderator: mialxx
15 mesaje • Pagina 1 din 1
Lucrare dentara la caine!!!Rog mult raspuns!Stiti daca se poate face (si cine!) o lucrare la un caine(sau implant!).Am un amic,e disperat,are un Rottweiler de show,cu un palmares bun si de mare viitor,si si-a pierdut,pur si simplu o masea,iesita cu radacina cu tot!Omul e disperat,nu mai poate merge la show!Se poate face ceva?-nu conteaza costurile!!!
Care din masele?...insa preturile sunt peste 1200euro...in cazul in care se poate
...insa de ce nu ii face o radigrafie cu care sa mearga mai departe (insotita de un certificat medical)
mai ... eu sunt tehnician dentar... si am si cabinet langa labortor ... nu am incercat niciodata implant la un caine... dar cred ca ar merge... desii ar fi cam greu sa ii ceri unui caine sa nu manance pe partea cu pricina timp de 6 luni ... daca as sti ca m-ar intelege cand ii spun "nu manca pe partea aia" ias face eu implant ... dar asa nu o va face nimeni
Lucrurile bune se intampla celor care stiu sa astepte!
Cu radiografia merge...insa intotdeauna va pierde in fata unui alt caine de valoare apropiata,dar cu gura completa !
"Nu este pe lume,placere mai mare..."
Problema este ca din pacate "carnarsiera"este in discutie si este si Rottweiller ......am facut implant de canin si a tinut (are cainele acum 14 ani si s-a intimplat pe la 3 -4 ani),dar de carnarsiera nu cred ca se incumeta nimeni....dar cum D-zeu s-a intimplat ,carnarsiera are radacini puternice.
tocmai la asta ma gandeam si eu ... nu stiu cum va putea sa nu manance pe carnasiera .... hai ca la ceva dinti frontali mai ai sanse sa remediezi ... vorbesc de grupul frontal incisivi si canini .... dar ce urmeaza dupa este o problema deoaree cainele se foloseste de dinti laterali pt masticatie ... prin urmare treaba e cu cantec ...nu cred ca a reusii sa ias a o treaba buna...chiar daca se incumeta cineva sa o faca ... gandestete ca odata pus implantul acolo nu va rezista prea mult... deoarece el va folosi partea respectiva pt masticatie ... va fi traumatizat ... iar rezultatul va fi o masa mancata poate pe jumatate ... si in final pierderea in greutate a acestuia... mai bine il lasa asa cum e si eventual se duce cu dintisorul in buzunar la expozitii
Nici el nu intelega cum i-a iesit cu totul!Posibila fractura de alveola?Am mai discutat,si cica de citeva zile,nu prea manca,iar dupa ce i-a iesit dintele,mananca normal,si ca a observat ca roade acoperisul custii,cu exact partea aceea a botului!
Si cand se gandeste ca a refuzat 10.000 EURpe caine...
ar fi tare sa fi picat dintele temporar ... si ala permanent sa vrea sa iasa afara ... ... zi sa faca o radiografie la caine ... sa vada ce e acolo .... misterioase sunt caile Domnului!
Ai mare dreptate ...acum imi aduc aminte ca am mai vazut asa ceva acum vreo 10-12 ani, ,un boxer care a schimbat carnarsierele(bilateral) la 2ani si ceva ...suuuper ,este posibil sa ai dreptate.
Buna ziua!
sunt medic de medicina umana parodontolog. ma ocup de implanturi dentare, am vazut subiectul dezbatut si vreau sa intreb daca a mai facut cineva la noi implant la caini? Eu nu am experienta la caini dar am la oameni si vreu sa incep si la caini.
fara o diploma de medic veterinar care sa se adauge celei de medicina umana ar fii mai bine sa nu incerci treaba asta........... cat priveste treaba cu implantele dentare aplicate la canide din cate stiu eu s-a incercat dar n-am auzit pana acum de vreunul care sa tina....... plus cainele care cu zona respectiva roade marginea custii.......implantul pica in mai putin de o luna si daca zona va fii expusa si la presiunii suplimentare poate provoca si necrozarea tesuturilor periimplantare....si de aici pot aparea alte complicatii mult mai rele decat pierderea unui dinte..... beretta es 100
fabarm nobile blaser r 93 300 win magnum
Re: Lucrare dentara la caine!!!Rog mult raspuns!A mai progresat tehnica medicala, dar n-as recurge la implant decat ca ultima solutie.
___________________ Marius cabinet de ortodontie
15 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Sfatul medicului veterinar Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator |
Publicitate
|