In continuare va prezint o reteta incercata doar o data (caprioara n-a avut mai multi muschiuleti):
Cele necesare sunt:
- 1 muschiulet de caprioara
- Sare
- Piper negru proaspat macinat
- 2 lingurite amestec de: cimbru, oregano, rozmarin si busuoic, luati cate un fir din fiecare daca le aveti proaspete si le tocati marunt, daca nu, sunt bune si cele uscate.
- 3 lingurite de ulei de masline
Pentru sos:
- o canuta de smantana dulce pentru gatit
- 2 lingurite de hrean proaspat ras, daca nu aveti proaspat puteti folosi din cel de la borcan
- 2 lingurite de patrunjel proaspat tocat
1. Amestecati: sarea, piperul, condimentele si uleiul intr-un bol apoi turnati acest amestec peste muschiulet, asigurati-va ca a fost acoperit pe toate partile de acest amestec si apoi il puneti la frigider pentru minim doua ore.
2. Daca nu aveti disponibil un gratar puteti folosi o tigaie grill bine incinsa.
3. Asezati muschiuletul in tigaie (Atentie, daca e prea lung si nu incape, il taiati in doua bucati egale) si il rumeniti pe toate partile. Daca preferati sa fie fie facut medium sau medium rare, ar trebui sa fie gata dupa 5-6 minute.
Daca il vreti bine facut, dupa cele 5-6 minute pe gratar il transferati intr-o tava potrivita pentru dimensiunea lui si il puneti la cuptor la 160 - 170 de grade timp de alte 6-7 minute. (Daca aveti un termometru pentru cuptor e mult mai usor, eu l-am lasat pana a atins temperatura de 70 de grade).
4. Il scoateti din cuptor si il lasati sa se odihneasca pe un fund de lemn pentru aproximativ 10 minute.
5. Pentru sos amestecati smantanta pentru gatit cu hreanul si cu patrunjelul, asezonati cu sare.
Taiati muschiuletul in felii foarte subtiri si serviti cu sosul de hrean si orice garnitura doriti, cartofi pasati sau natur..
Pentru mine acesta a fost cea mai buna masa din caprioara..pe locul 2 e pastrama.
Sper sa va placa, astept feedback-uri.
Numai bine !
Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |