Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 22 Mar 2023, 05:58
|
|
|
Nu exista vanator care sa nu vrea sa si guste din bucate . Retetele sunt diverse , una mai gustoasa ca alta , de aceea va invitam sa ne impartasiti din experienta Dvs culinara .
de cod pe 04 Oct 2013, 06:58
Toata lumea de pe acest forum a auzit de ce se intampla langa Pitesti si probabil toti au auzit despre faimoasa "Dulceaţă de ardei iute". Eu inca nu am testat-o pe cea de la Smeura insa am testat ceva asemanator (cred eu) in partea asta de lume (Asia de sud este). Astazi am gasit in Adevarul reteta: http://adevarul.ro/life-style/bucatarie/arome-tari-borcan-dulceata-ardei-iute-1_524d9280c7b855ff56f6624c/index.htmlIngrediente: -8 ardei roşi, fără seminţe, tăiaţi cubuleţe -10 ardei iuţi roşii, cu seminţe, tăiaţi cubuleţe -O rădăcină de ghimbir proaspătă -400 de grame de roşii cherry -8 căţei de usturoi -750 de grame de zahăr pudră -250 de mililitri de oţet de vin roşu Mod de preparare:  Se pun în recipientul unui robot de bucătărie ardeii roşii, cei dulci şi cei iuţi, împreună cu rădăcina de ghimbir şi căţeii de usturoi şi se toacă mărunt. Ulterior, mixul de legume obţinut se tornă într-o tigaie lată, peste roşiile tăiate rondele, presărate cu zahăr şi stropite cu oţet, şi se lasă la foc mare, până la fierbere. Mai apoi, se îndepărtează cu ajutorul unei linguri spuma obţinută, se micşorează temperatura şi se mai lasă la fiert pentru încă 50 de minute. Atunci când observaţi că „siropul“ a căpătat o textură omogenă, mai lăsaţi pe foc preparatul pentru încă 10-15 minute, timp în care trebuie să amestecaţi încontinuu. După ce s-a răcit, se toarnă preparatul în borcane închise ermetic şi se depozitează în cămară pentru cel puţin trei luni. Se serveşte asemenea ardeilor clasici în oţet, ca garnitură la fripturi, preparate cu carne şi în combinaţie cu brânzeturi. Daca o incearca cineva mi-ar placea sa lase aici o parere
Am plutit alaturi cu moartea de câteva ori, ne-am privit adânc in ochi, si ne-am luat ramas bun.
-

cod
- Membru important
-
- Mesaje: 194
- Membru din: 09 Feb 2012, 15:24
- Locaţie: Noua Zeelanda
-
de zahei pe 04 Oct 2013, 07:32
mamaaa.. 
eu am un hobby, mie nu-mi place istoria.
-

zahei
- Membru activ
-
- Mesaje: 117
- Membru din: 01 Iul 2013, 01:20
de dan_dumitrescu pe 04 Oct 2013, 09:02
O sa aiba treaba nevasta-mea diseara 
Life is hard.It's harder when you're stupid. John Wayne
-
dan_dumitrescu
- Veteran
-
- Mesaje: 428
- Membru din: 10 Ian 2010, 12:22
- Locaţie: Targoviste
de gigivis pe 04 Oct 2013, 15:28
Si eu am facut dar am mers pe varianta clasica de facut dulceata! Se fierbe siropul pana prinde vascozitate si se pune ardeiul iute tocat rondele(sa fie cat mai iute pt ca se pierde de tot iuteala in sirop). Se fierbe cca 20-30 min sa nu se zobeasca! Toata lumea care a gustat s-a declarat incantata...
-
gigivis
-
- Mesaje: 9
- Membru din: 30 Noi 2011, 08:02
de val pangica pe 04 Oct 2013, 22:14
Respect
-

val pangica
- Veteran
-
- Mesaje: 863
- Membru din: 05 Mai 2008, 16:15
- Locaţie: Bucuresti
-
de scirocco pe 05 Oct 2013, 00:17
Bro',nu am incercat varianta lui Cod dar am incercat-o pe a lui Gigi! Este ceva grandios iar evacuarea ramane intacta! Tre' sa incercam ambele retete,sa le comparam! La,Amis... 
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
-

scirocco
- Veteran
-
- Mesaje: 2046
- Membru din: 31 Iul 2006, 13:17
- Locaţie: Bucuresti
-
de OVI762 pe 05 Oct 2013, 06:57
M-ai omorat definitiv.Decat venii de la rate si ma gandeam cu ce sa le mai combin  Astazi o fac(dulceata  )si va zic si voua ce a iesit.
este in noi
-
OVI762
- Veteran
-
- Mesaje: 2520
- Membru din: 10 Noi 2009, 09:11
-
de cod pe 05 Oct 2013, 07:14
OVI762 scrie: Astazi o fac(dulceata  )si va zic si voua ce a iesit.
Asteptam, dar daca citesti vezi ca tre sa pastrezi borcanele catva timp...deci pana vin si eu Glumesc, vezi ce iese si lasa-ne sa stim si noi!
Am plutit alaturi cu moartea de câteva ori, ne-am privit adânc in ochi, si ne-am luat ramas bun.
-

cod
- Membru important
-
- Mesaje: 194
- Membru din: 09 Feb 2012, 15:24
- Locaţie: Noua Zeelanda
-
de OVI762 pe 08 Oct 2013, 19:23
este in noi
-
OVI762
- Veteran
-
- Mesaje: 2520
- Membru din: 10 Noi 2009, 09:11
-
de cod pe 09 Oct 2013, 17:28
OVI762 scrie: Absolut senzational.
Nu cred pana nu vad (gust) Felicitari si sa aveti pofta!!!
Am plutit alaturi cu moartea de câteva ori, ne-am privit adânc in ochi, si ne-am luat ramas bun.
-

cod
- Membru important
-
- Mesaje: 194
- Membru din: 09 Feb 2012, 15:24
- Locaţie: Noua Zeelanda
-
de Alin3006 pe 04 Noi 2013, 22:40
Mai Cod, mare pomana ti-ai facut. De mult pandeam reteta asta.
-
Alin3006
- Veteran
-
- Mesaje: 6458
- Membru din: 26 Sep 2007, 12:35
- Locaţie: bucuresti
-
de zahei pe 05 Noi 2013, 08:37
am facut-o si eu. e foarte buna dar nu are gust de dulceata, e un sos dulce-iute. probabil cel mai bun sos dulce-iute pe care l-am mancat  dulceata de ardei iute a lui amis e in continuare the best la capitolul dulceata 
eu am un hobby, mie nu-mi place istoria.
-

zahei
- Membru activ
-
- Mesaje: 117
- Membru din: 01 Iul 2013, 01:20
de 2ndLt pe 18 Dec 2013, 14:56
e nemaipomenita dulceata de ardei iute! Dar sa o incercati pe aia cu piper, te ustura pe partea cealalta
-
2ndLt
-
- Mesaje: 5
- Membru din: 01 Iul 2013, 08:06
Înapoi la Retete culinare vanatoresti
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
|
|