Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 29 Mar 2024, 08:18
|
|
|
Nu exista vanator care sa nu vrea sa si guste din bucate . Retetele sunt diverse , una mai gustoasa ca alta , de aceea va invitam sa ne impartasiti din experienta Dvs culinara .
Moderatori: mialxx, popaliviu
de HUNTER-DCT pe 24 Noi 2006, 20:58
Cantitati:
A)- un urecheat transat, 2-3 cepe taiate in patru, 2-3 morcovi si 2 pastarnaci intregi
B)- condimente: 2ingurite cimbru, 1lingurita busuioc, 1 lingurita maghiran, 1/2 lingurita menta, 2-3 catei de usturoi toate intr-un saculet de panza sau exista ceva special metalic pentru ceaiuri (se scot la un moment dat de la fiert)
C) 1,5 kg smantana, 2 linguri faina alba, 4-5 oua + marar, sare, piper dupa gust
Se fierb urecheatul, legumele si cele de la punctul "B" 2-3 ore la foc mic intr-un ceaun mare pana carnea e fiarta bine si zeama a scazut simtitor (daca e multa zeama iese apos sosul, mai bine mai versi din ea). Scoti saculetul de condimente si legumele si adaugi smantana, ouale zbatute si faina omogenizata cu putina zeama ca sa nu faca cocoloase. Mai dai un clocot bun si adaugi marar, sare si piper dupa gust.
Se serveste cu mamaliguta calda si vinul care-ti place.
O reteta rustica buna ca sa impresionezi prieteni sofisticati.
-
HUNTER-DCT
- Nou membru
-
- Mesaje: 21
- Membru din: 30 Oct 2006, 21:43
- Locaţie: botosani
-
de Ursus2006 pe 25 Noi 2006, 01:27
I-auzi, Peace, cum probam reteta asta?
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
-
Ursus2006
- Veteran
-
- Mesaje: 2473
- Membru din: 08 Iun 2005, 17:21
- Locaţie: Deva. HD
-
de valpangica pe 29 Noi 2006, 18:15
Misto reteta - o sa o preiau pentru home page . De asta a-si minca si eu !
-
valpangica
- Site Admin
-
- Mesaje: 1203
- Membru din: 03 Ian 2004, 14:45
- Locaţie: Bucuresti
-
de peace pe 29 Noi 2006, 19:20
Ursane,banuiesc ca tre sa fie tare gustos iepurele(cu atata smantana)dar
cred ca te gandesti ca nu poti sa te apuci de gatit daca nu ai un Urecheat.
Peace
-
peace
- Membru important
-
- Mesaje: 166
- Membru din: 08 Mai 2006, 15:37
-
de scirocco pe 29 Noi 2006, 23:47
Eu cred ca nu ar fi lipsit de importanta daca s-ar posta si retete traditionale din alte tari.Schimburi culturale... Asadar,Eltorro vorbeste te rog cu vietnamezul!
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
-
scirocco
- Veteran
-
- Mesaje: 2046
- Membru din: 31 Iul 2006, 13:17
- Locaţie: Bucuresti
-
de Dacus_Malus pe 21 Noi 2016, 09:29
Am incercat si eu reteta asta, ieri.... Si a iesit exceptionala. (se poate numi si ciulama de iepure). Ca diferenta eu am facut un sos (pasate la mixer) din legumele scoase de la fiert, sos pe care l-am bagat inapoi in oala. Multumesc ptr. reteta! PS: cel mai greu mi s-a parut sa "fac rost" de un urecheat, ptr. ca arma mea e aproape noua si nu stie inca sa nimereasca iepuri...Noroc ca am colegi si prieteni vanatori, care mi-au dat un iepure ....
focu' si cartusu'! MP 153 12/76 Axis II SR 30-06 IJ54 12/70
-
Dacus_Malus
- Membru important
-
- Mesaje: 208
- Membru din: 09 Dec 2014, 22:03
- Locaţie: BRASOV
de drionescucatalin pe 13 Feb 2017, 15:49
Si eu am incercat reteta ieri si a iesit foarte buna.Doar ca eu am fiert iepurele cu legumele in oala sub presiune 1,5 ore si apoi am bagat iepurele intr-o tava cu smantana si oua la cuptor 30 min.
imi place vanatoarea
-
drionescucatalin
- Nou membru
-
- Mesaje: 23
- Membru din: 28 Feb 2008, 12:07
- Locaţie: constanta
Înapoi la Retete culinare vanatoresti
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 44 vizitatori
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
|
|