Al meu a ieșit puțin mai prăjit pe margini din cauză că l-am făcut acasă în tigaie. Pe plită sau un grătar mai bun, iasă mult mai bine.
Piept de rață
15 mesaje • Pagina 1 din 1
Piept de rațăPielea se crestează ușor în romburi, sare, piper pe ambele părți, se prăjește întâi pe partea cu pielea până capătă o crustă frumoasă, se întoarce încă 2-3 minute pe partea cealaltă și apoi la cuptor în funcție de cât de mare este pieptul, sau cât de pătruns . Eu la un piept de 200 g, îl țin 8 minute la 190°c, apoi obligatoriu lăsat 5 minute să se odihnească ( că e obosit
![]() Al meu a ieșit puțin mai prăjit pe margini din cauză că l-am făcut acasă în tigaie. Pe plită sau un grătar mai bun, iasă mult mai bine. Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj. 12/76~16/70~9mm~12/70
Re: Piept de rațăDe casa taica. Sau
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Piept de rață
Mie imi plac astea "Sau".sint mai grase! ![]() Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Piept de rațăNu de casă, sălbatică. Când am venit din concediu înapoi în Austria, mi-a dat 2 rațe congelate de anul trecut sau de acum doi ani vecinul meu de peste drum. Cu el am făcut stagiatura.
12/76~16/70~9mm~12/70
Re: Piept de rațăArata bun!
Re: Piept de rațăAi prajit-o in untura sau doar ce a lasat carnea?
Re: Piept de rațăAm prăjit-o în ulei de rapiță presat la rece. Ăla era la îndemână. Dar pentru prăjit se folosește oricare ulei, nu contează. Cu untură este și mai bun, mai ales de rață sau gâscă. Carnea își lasă după 2 minute, dar trebuie ceva grăsime să nu se ardă pielea.
12/76~16/70~9mm~12/70
Re: Piept de rațăȘtiu că nu are treabă cu vânatul, dar asta gătii azi la muncă: ceafă de porc cu șoric cu tot, la cuptor.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj. 12/76~16/70~9mm~12/70
Re: Piept de rațăSe crestează șoricul in dungi. Se condimentează cu sare, piper, usturoi pisat, semințe de chimen și se bagă la cuptor. 15 minute la abur( ca să fie soricul crocant la final) după care la 165° până se gătește bine( 75° temperatura mijloc)cam 1h 30 minute, sau se înfige ceva ascuțit în mijloc, dacă iasă doar suc fără pic de sânge, e gata. Iar la final, se ridică temperatura la 230° pentru crustă, 10 minute.
12/76~16/70~9mm~12/70
Re: Piept de rațăPulpa de caprior la gratar.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Re: Piept de rațăGata de savurat.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Re: Piept de rață
Nu. Doar la gratar. Eu am un gratar cu capac, Outdoor Chef se numeste.
Re: Piept de rațăElvetiene, ia fa subiect cu gratarul ala. Aici e cu rate!
![]() Ca tare frumos se pare ca face gratarul tau! Eu ma dau de ceasul mortii cu cuptorul. Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
15 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Retete culinare vanatoresti Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori |
Publicitate
|