Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 19 Oct 2021, 07:17

Piept de rață

Nu exista vanator care sa nu vrea sa si guste din bucate . Retetele sunt diverse , una mai gustoasa ca alta , de aceea va invitam sa ne impartasiti din experienta Dvs culinara .

Piept de rață

Mesajde popaliviu pe 02 Dec 2020, 13:43

Pielea se crestează ușor în romburi, sare, piper pe ambele părți, se prăjește întâi pe partea cu pielea până capătă o crustă frumoasă, se întoarce încă 2-3 minute pe partea cealaltă și apoi la cuptor în funcție de cât de mare este pieptul, sau cât de pătruns . Eu la un piept de 200 g, îl țin 8 minute la 190°c, apoi obligatoriu lăsat 5 minute să se odihnească ( că e obosit :lol: ) se servește cu orice garnitură, piure de cartofi, piure de țelină, varză roșie, legume la grătar, etc..
Al meu a ieșit puțin mai prăjit pe margini din cauză că l-am făcut acasă în tigaie. Pe plită sau un grătar mai bun, iasă mult mai bine.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
12, 16, 9mm, .30-06, .22lr
Avatar utilizator
popaliviu
Veteran
 
Mesaje: 628
Membru din: 10 Ian 2016, 18:13
Locaţie: Salzburg Austria

Re: Piept de rață

Mesajde biriuck pe 02 Dec 2020, 13:54

Problema e cu obtinerea ratei acum :D
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2621
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Bucuresti/Ploiesti

Re: Piept de rață

Mesajde Ghinda pe 02 Dec 2020, 16:51

De casa taica. Sau
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 6992
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Piept de rață

Mesajde yoghi pe 02 Dec 2020, 17:07

Ghinda scrie:De casa taica. Sau


Mie imi plac astea "Sau".sint mai grase! :D
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Avatar utilizator
yoghi
Veteran
 
Mesaje: 3247
Membru din: 08 Noi 2006, 21:25
Locaţie: Romania

Re: Piept de rață

Mesajde popaliviu pe 02 Dec 2020, 17:33

Nu de casă, sălbatică. Când am venit din concediu înapoi în Austria, mi-a dat 2 rațe congelate de anul trecut sau de acum doi ani vecinul meu de peste drum. Cu el am făcut stagiatura.
12, 16, 9mm, .30-06, .22lr
Avatar utilizator
popaliviu
Veteran
 
Mesaje: 628
Membru din: 10 Ian 2016, 18:13
Locaţie: Salzburg Austria

Re: Piept de rață

Mesajde Dr.47 pe 02 Dec 2020, 18:36

Arata bun!
Dr.47
Membru activ
 
Mesaje: 114
Membru din: 14 Dec 2013, 17:10
Locaţie: Calarasi

Re: Piept de rață

Mesajde Clujeanul pe 03 Dec 2020, 11:59

Ai prajit-o in untura sau doar ce a lasat carnea?
Clujeanul
Veteran
 
Mesaje: 771
Membru din: 19 Iul 2009, 07:22
Locaţie: Cluj-Napoca

Re: Piept de rață

Mesajde popaliviu pe 03 Dec 2020, 14:48

Am prăjit-o în ulei de rapiță presat la rece. Ăla era la îndemână. Dar pentru prăjit se folosește oricare ulei, nu contează. Cu untură este și mai bun, mai ales de rață sau gâscă. Carnea își lasă după 2 minute, dar trebuie ceva grăsime să nu se ardă pielea.
12, 16, 9mm, .30-06, .22lr
Avatar utilizator
popaliviu
Veteran
 
Mesaje: 628
Membru din: 10 Ian 2016, 18:13
Locaţie: Salzburg Austria

Re: Piept de rață

Mesajde popaliviu pe 03 Dec 2020, 14:50

Știu că nu are treabă cu vânatul, dar asta gătii azi la muncă: ceafă de porc cu șoric cu tot, la cuptor.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
12, 16, 9mm, .30-06, .22lr
Avatar utilizator
popaliviu
Veteran
 
Mesaje: 628
Membru din: 10 Ian 2016, 18:13
Locaţie: Salzburg Austria

Re: Piept de rață

Mesajde popaliviu pe 04 Dec 2020, 14:55

Se crestează șoricul in dungi. Se condimentează cu sare, piper, usturoi pisat, semințe de chimen și se bagă la cuptor. 15 minute la abur( ca să fie soricul crocant la final) după care la 165° până se gătește bine( 75° temperatura mijloc)cam 1h 30 minute, sau se înfige ceva ascuțit în mijloc, dacă iasă doar suc fără pic de sânge, e gata. Iar la final, se ridică temperatura la 230° pentru crustă, 10 minute.
12, 16, 9mm, .30-06, .22lr
Avatar utilizator
popaliviu
Veteran
 
Mesaje: 628
Membru din: 10 Ian 2016, 18:13
Locaţie: Salzburg Austria

Re: Piept de rață

Mesajde mialxx pe 05 Dec 2020, 20:19

Pulpa de caprior la gratar.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
mialxx
Veteran
 
Mesaje: 784
Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
Locaţie: Thurgau Elvetia

Re: Piept de rață

Mesajde mialxx pe 05 Dec 2020, 20:21

Gata de savurat.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
mialxx
Veteran
 
Mesaje: 784
Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
Locaţie: Thurgau Elvetia

Re: Piept de rață

Mesajde popaliviu pe 05 Dec 2020, 21:34

Frumoasă culoare. E terminată la cuptor?
12, 16, 9mm, .30-06, .22lr
Avatar utilizator
popaliviu
Veteran
 
Mesaje: 628
Membru din: 10 Ian 2016, 18:13
Locaţie: Salzburg Austria

Re: Piept de rață

Mesajde mialxx pe 06 Dec 2020, 11:04

popaliviu scrie:Frumoasă culoare. E terminată la cuptor?

Nu. Doar la gratar. Eu am un gratar cu capac, Outdoor Chef se numeste.
mialxx
Veteran
 
Mesaje: 784
Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
Locaţie: Thurgau Elvetia

Re: Piept de rață

Mesajde Ghinda pe 06 Dec 2020, 11:33

Elvetiene, ia fa subiect cu gratarul ala. Aici e cu rate! :lol:
Ca tare frumos se pare ca face gratarul tau! Eu ma dau de ceasul mortii cu cuptorul.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 6992
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti


Înapoi la Retete culinare vanatoresti

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: pipabh şi 2 vizitatori

Publicitate